Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

[ Polska - Rumunia ] Opije (bo przeca nie opinie)

IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 18:13
    Na razie (0-2):

Krzyszalowicz - klasa, jak dla mnie 100% w pierwszym skladzie na MS. Widzi
    wszystko, nie glupieje, nie gwiazduje, nie jest lasy.

Zurawski, Kaluzny - zenada, czy ci panowie musza strzelac kazda pilke, jaka
    maja przy nodze?! Drugiego nienawidze, co jednak nie zmienia faktu, ze staram
    sie patrzec obiektywnie. Owszem, ladny przechwyt, prawidlowo w destrukcji, ale
    nie widze go w pierwszej 11. W ogole chetnie nie chcialbym go w kadrze.

Klos - nie jego dzien, chyba opadla - niestety - forma. Moze to fakt, ze
    wszedl "z marszu"?

Iwan - nic. Nie wiem nawet, czy bylby dobry na zmiennika. Niech jedzie do
    Japonii "za zaslugi", ale nie na boisko. Zreszta - byc na 1,5-metrowym spalonym
    i podpalac sie do biegu jak junior mlodszy? Eee... za bardzo chce, za slabo
    wychodzi. Prawie bez kontaktu z pilka.

Karwan - troche lepiej niz poprawnie. Prawa strona zawsze zajeta pilnowaniem
    albo przeszkadzaniem mu. Warto!

Reszta poprawnie... nawet dobrze gra Krzynowek!
    Obserwuj wątek
      • Gość: macias Re: [ Polska - Rumunia ] Opije (bo przeca nie opinie) IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 18:15
        Gość portalu: macias napisał(a):

> Karwan

...schodzi z kontuzja. Klos - out. Bak - out! Cholera, nie za dobrze.
        • Gość: Shakal Re: [ Polska - Rumunia ] Opije (bo przeca nie opinie) IP: 62.167.242.* 17.04.02, 18:23
          Do dupy ten Iwan !!!!!!!!!!!!!!!
      • rutboj Re: [ Polska - Rumunia ] Opije (bo przeca nie opinie) 17.04.02, 18:25
        Coż dobra passa polskich piłkarzy zaczęła się dwa lata temu na Rumunii i na
        Ruminii dzisiaj się kończy...;)
      • Gość: kodi Re: [ Polska - Rumunia ] Opije (bo przeca nie opinie) IP: *.polkomtel.com.pl 17.04.02, 18:26
        ludzie czy wy oczu nie macie przecież oni z taką gra to ostatnie miejsce w
        grupie na mistrzostwach zajmą hi hi hi padaka
      • Gość: marek Re: [ Polska - Rumunia ] Opije (bo przeca nie opinie) IP: *.marketscore.com, / 10.100.3.* 17.04.02, 18:34
        nie wiem ile masz lat chlopcze, ale jrsli trener nie ustawi druzyny pod
        zawodnika, to zuraw moze sobie biegac do woli bez rezultatu. lepiej zeby
        poszedl do szatni. Dudek dno Zielinski kompromitacja, a Engel to juz sam nie
        wie co robi. Zalosny obraz calej reprezentacji. Szybki powrot z Korei jest
        pewny...
        • Gość: macias Re: [ Polska - Rumunia ] Opije (bo przeca nie opinie) IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 18:36
          Gość portalu: marek napisał(a):

> nie wiem ile masz lat chlopcze, ale jrsli trener nie ustawi druzyny pod
          > zawodnika, to zuraw moze sobie biegac do woli bez rezultatu. lepiej zeby
          > poszedl do szatni.

To teraz przetlumacz mnie prostemu, co chciales przekazac powyzej.
          Nie kazdy wszak erudyta jest...
          • Gość: macias Re: [ Polska - Rumunia ] Opije (bo przeca nie opinie) IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 18:39
            Bo glebszej analizie zakumalem, chociaz nadal nie wiem, czy pytales o wiek
            Engela, Zurawskiego czy mnie? Chyba musisz byc z pokolenia tych mlodszych
            szkoleniowcow, skoro jedyna sluszna taktyka dla Ciebie jest ustawianie druzyny
            pod zawodnika...

Jak dla mnie kazdy zawodnik powinien szukac najlepszych rozwiazan, a nie probowac
            sie na sile promowac. Ale moze to tylko zly dzien jednego i drugiego?
            • Gość: Alan Re: [ Polska - Rumunia ] Opije (bo przeca nie opinie) IP: *.ha.pwr.wroc.pl 17.04.02, 19:01
              Engel zapewnił naszych gwiazdorków, że pojada do Korei (nawet za zaslugi). Wiec
              po co teraz sie starac ? Siedli na laurach i teraz widzimy to co widzimy.
              Zreszta i tak nie wierze, ze wyjdą z grupy. Dudek i Olisadebe to zdecydowanie
              za mało. Na MŚ będą grali polscy piłkarze za zasługi w eliminacjach anie ci ,
              którzy graja w danej chwili najlepiej.
              • Gość: Platini Re: [ Polska - Rumunia ] Opije (bo przeca nie opinie) IP: 80.48.57.* 17.04.02, 19:03
                Jedyna Barwna postac do tej pory to Dudek mimo tych 2 bramek....
              • Gość: macias No wlasnie, powstaje pytanie... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 19:16
                ...czy jednak racje mieli ci, ktorzy mowili, ze mielismy wiele szczescia +
                swietni Dudek, Olisadebe i dobra forma Kaluznego oraz slaba grupa eliminacyjna?
                Czy tez moze zwyczajnie nastapilo lekkie rozluznienie, osiadniecie na laurach?

Szkoda by bylo, gdyby to pierwsze.

Najgorsze jest to, ze niestety niektorzy juz poczuli sie gwiazdami. Ja to
                rozumiem - w koncu osiagneli bezprecedensowy w ostatnich 16 latach sukces, ale
                martwi mnie, ze Hajto (ktorego bardzo lubie) jest coraz bardziej sfrustrowany,
                a kazde kolejne pytania dziennikarzy o slabsza postawe zespolu doprowadza go do
                furii... widac to chocby w bezsensownym komentowaniu, ktore wybrzmiewa
                tak: "jestesmy wielcy - osiagnelismy sukces ponad miare, dziwie sie, ze gdy
                truchtamy po boisku tylko pare tysiecy ludzi chce obejrzec nas, przenajlepszych
                za nieduze przeciez, dla pilkarza grajacego w Niemczech, pieniadze" czy w
                postawie na boisku (vide np. szczera chec ustrzelenia Rumuna z wolnego).

Dobrze, ze strzelil dzis bramke - moze troche opadna z niego negatywne emocje.

Najchetniej zakazalbym dziennikarzom zadawania nieprzyjemnych pytan i w ogole
                pytan o gre. Ale jak?

Przy okazji zakazalbym naszym strzalow spoza pola karnego. Obawiam sie jednak,
                ze Jurek Engel widzi w tym jakis sposob. Tylko jaki? Kiedy Polacy strzelili
                ostatnio bramke zza pola karnego?

Kaluzny, Zurawski, Zewlakow, Bak... chyba przesada, prawda? Nie wszystko, co w
                okolicy 17-20 metra musi byc uderzane gdzies w strone trybuny za bramka, nie
                sadzicie?

Swoja droga - kiedy ostatnio Arek Bak strzelil celnie zza pola karnego? To nie
                ironia, naprawde nie pamietam celnego strzalu tego zawodnika. Moze czas juz
                przestac?
                • spartacus Re: No wlasnie, powstaje pytanie... 17.04.02, 20:02
                  Pamiętam taki mecz w eliminacjach MS, w Sztokholmie
                  Tarasiewicz strzelił z wolnego z ok. 30 metrów na 1:1.
                  To chyba było 1989.....
                  • Gość: macias Re: No wlasnie, powstaje pytanie... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 20:04
                    No - to jedna zagadke juz mamy rozwiazana... Tarasiewicz.
                    A co z Bakiem?
                    • spartacus Re: No wlasnie, powstaje pytanie... 17.04.02, 20:15
                      Poważnie piszę:
                      Przeszukałem wszystkie relacje "na żywo" i nigdzie nie
                      odnotowano celnego strzału A. Bąka! Przynajmniej jest
                      konekwentny!
        • spartacus Re: [ Polska - Rumunia ] Opije (bo przeca nie opinie) 17.04.02, 19:59
          Odpowiedz nam Mareczku (moge do Ciebie mówić
          Mareczku?), dlaczego uważasz, że Dudek to dno?
          Odpowiedź uzasadnij, poprzyj przykładami i takie
          tam.....
          Czekam z niecierpliwością!
        • Gość: STĘPEL Re: [ Polska - Rumunia ] Opije (bo przeca nie opinie) IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 21:12
          Gość portalu: marek napisał(a):

> nie wiem ile masz lat chlopcze, ale jrsli trener nie ustawi druzyny pod
          > zawodnika, to zuraw moze sobie biegac do woli bez rezultatu. lepiej zeby
          > poszedl do szatni. Dudek dno Zielinski kompromitacja, a Engel to juz sam nie
          > wie co robi. Zalosny obraz calej reprezentacji. Szybki powrot z Korei jest
          > pewny...

Dudek dno-pojebało ciebie całkiem.A jak obroni 5 karnych i 10 setek to będzie
          dobry.Przyjeb barana z przytupem o ścianę to może ci przejdzie.
          RUDE BOY NOW
      • kaukonsky Nawet gol ze spalonego :-( 17.04.02, 20:11
        Dziwią mnie opinie, że nasza reprezentacja zagrała dziś lepiej niż z Japonią.
        Tomaszewski ze Szpakowskim przez cały mecz mówili, że nasi nie potrafią
        wykorzystywać licznych okazji. Ale ja tych okazji jakoś nie widziałem... NAWET
        JEDYNĄ BRAMKĘ ZDOBYLIŚMY ZE SPALONEGO, a Dudek 'wyjął' co najmniej ze trzy
        kolejne 'gole' dla Rumunii. Fatalny w skutkach okazał się eksperyment z
        drugoligowym ustawieniem 3-5-2, obrona zupełnie nie istniała, pomimo, że
        Zieliński jest do tego typu taktyki przyzwyczajony w Legii. Iwan w roli
        playmakera to 'klasa światowa', a w przodzie jedynie Kryszałowicz pokazał się z
        przyzwoitej strony.
        A później w TVN, po wypowiedzi Kazimierza Górskiego: '- Myślę, że z grupy mamy
        szansę wyjść, a później to jest loteria', słyszę komentarz red. Sianeckiego: '-
        W wypowiedzi Górskiego zabrakło optymizmu'. Ale skąd ten optymizm brać?
        Przecież REPREZENTACJA POLSKI NIE MA SZANS NA WYJŚCIE Z GRUPY! Po co więc
        ściemniać i robić ludziom wodę z mózgu?
      • Gość: Jarek Re: [ Polska - Rumunia ] Opije (bo przeca nie opinie) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 20:22
        Zurawskiemu i Kosowskiemu Engel powinen byl dac szanse zagrania razem. Sila
        repy Gorskiego byly formacje klubowe, ktore on zgrywal w jedna calosc. Dzis na
        boisku widzialem ludzi zmeczonych koncowka europejskich lig. Troche to dziwi bo
        wiekszosc z nich odpoczywa na lawce rezerwowych. Zdecydowalem sie na kupno
        dekodera Polsatu. Chcialbym podczas mistrzostw obejrzec kilka dobrych meczow.
        • Gość: Helux Re: [ Polska - Rumunia ] Opije (bo przeca nie opinie) IP: *.icpnet.pl 17.04.02, 20:43
          Porażka z Rumunią mnie nie boli - to klasowa drużyna. Boli jedynie porażka z
          Rumunią II. Engel po meczu coś mówił o wymuszonej taktyce spowodowanej brakiem
          graczy, ale general I. nie miał 8 gwiazd do dyspozyji...
          • spartacus Re: [ Polska - Rumunia ] Opije (bo przeca nie opinie) 17.04.02, 20:45
            Gość portalu: Helux napisał(a):

> Porażka z Rumunią mnie nie boli - to klasowa drużyna.
            Boli jedynie porażka z
            > Rumunią II. Engel po meczu coś mówił o wymuszonej
            taktyce spowodowanej brakiem
            > graczy, ale general I. nie miał 8 gwiazd do
            dyspozyji...
            Ok, ale miał na ich miejsce 8 zajebistych zawodników, a
            nie "gwiazdy" z polskiej ligi.
        • Gość: mihal04 Re: [ Polska - Rumunia ] Opije (bo przeca nie opinie) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 21:16
          Podjąłem taką samą decyzję;) Wierzę, że wyjdą z grupy, ale oprócz stresów
          związanych z oglądanie naszych chciałbym też nacieszyć się trochę futbolem.

ps Hajto NIE strzelił z karnego, jak tu niektórzy twierdzą. Chyba, że
          zobaczyłbym jakieś lepsze powtórki-na podstawie zaprezentowanych nie można
          powiedzieć by był spalony.
      • Gość: mihal04 Re: [ Polska - Rumunia ] IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 21:10
        Starali się ale nie wyszło, zabrakło umiejętności i szczęścia a nie chęci,
        dlatego nie winię naszych graczy. Innej reprezentacji nie mamy i długo nie
        będziemy mieć. Wszyscy "asystenci" trenera Engela, którzy uważali, że Kosa,
        Zuraw czy ktokolwiek inny to gwiazdy, które tylko z niewiadomych przyczyn nie
        mają miejsca w 1. składzie niech się zastanowią nad swoimi "genialnymi" osądami.
        Wieszanie psów na chłopakach nic nie da, trzeba im dalej kibicować.
        Nie wierzę, że przegrają z Koreą i USA na MŚ. I żaden mecz towarzyski nie
        zmieni mojej opinii.

Co do strzałów zza pola karnego, to rzeczywiście słabo- oni w ogóle nie
        potrafią zakręcić piłką... rzut wolny może zdecydować o wyniku meczu, chyba są
        Polacy, którzy potrafią je wykonywać, może przydałoby się jednego mieć w kadrze-
        to mój jedyny postulat
        Ale, gwoli sprawiedliwości gole strzelane z ponad 11m: Olisadebe 2X w Oslo oraz
        Kryszałowicz w Cardiff i Larnace (Irlandia Pn)
        • Gość: Crotalus Re: [ Polska - Rumunia ] IP: *.pl 17.04.02, 22:04
          Panowie piłkarze niech sobie obejrzą mecze Francji może się czegoś nauczą.
          • spartacus Re: [ Polska - Rumunia ] 17.04.02, 22:08
            Gość portalu: Crotalus napisał(a):

> Panowie piłkarze niech sobie obejrzą mecze Francji może
            się czegoś nauczą.
            Jesteś szefem!!! Coż za genialny pomysł! Niech se jeszcze
            walną po Actimel'ku to ich wzmocni!
            • Gość: Crotalus Re: [ Polska - Rumunia ] IP: *.pl 17.04.02, 23:10
              Wiem że jestem.
              • Gość: engel Re: [ Polska - Rumunia ] -cienkie bolki IP: *.sites.uiuc.edu 17.04.02, 23:35
                cienkie bolki lekkim slowem, nie ma co plakac na ich forma, mamy slaba druzyny
                i tyle, kazdy wygrany mecz na mundialu bedzie dla mnie wielkim sukcesem i nie
                zmieni to faktu ze nasza reprezentacja jest slaba i tylko szczescie albo jakis
                pech przeciwnika spowoduje ze wygramy, popatrzmy na rzeczywistosc, wiekszosc
                tych panow ma juz 30 stke na karku, wiekszosc grzeje lawy w swoich
                klubach...reszta bez komentarza

p.s. idiote hajte proponuje wy... z kadry, juz nie jeden raz udowodnil ze jest
                debilem i jego prymitywne i chamskie zagrywki na boisku moga sie zle skonczyc
                na mistrzostwach gdzie takie kretynskie zachowanie bedzie karane

• Gość: M04 Re: [ Polska - Rumunia ] -cienkie bolki IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 23:54
                  Gdyby nie idiota hajto jak go raczyłeś określić nie mielibyśmy nawet honorowego
                  trafienia
                  • Gość: Toya Re: [ Polska - Rumunia ] -cienkie bolki IP: *.w3cache.trzebnica.net / 10.17.1.* / *.router.trzebnica.net 21.04.02, 13:38
                    Mecz mozna przegrać nawet 5:0 ale w jakims stylu.W grze repry nie było w ogóle
                    go widać .Brakuje rozgrywających i drużyna jest źle dobrana po względem
                    technicznym,gdyż nie potrafi nawet wykonać pięciu dokladnych podań po kolei.
                    Należy natychmiast zmienić trenera .Na następcę proponuję Smudę .To obecnie
                    najlepszy polski trener.Zwolnienie go przez Ciupiala w Wiśle o niczym nie
                    świadczy, gdyz idąc tym tokiem rozumowania to bez pracy pownni byc juz trenerzy
                    bardzo znaczących klubów.Były trener Wisły ma za sobą znaczące sukcesy choćby w
                    lidze mistrzów czy pucharze UEFA gdzie z renomowanymi drużynami Europy jego
                    drużyna walczyla jak rowny z rownym i była o krok od sprawienia sensacji w
                    meczu z Interem.
        • Gość: jasiu Re: [ Polska - Rumunia ] IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 08:39
          Przecież tu nie chodzi o strzały z 12 czy 13 metrów bo takie gole strzelamy ale
          o strzały z 25 czy 30 metrów. Ostatniego gola z takiego dystansu nie strzelił
          Tarasiewicz ale Ratajczyk z wolnego w meczu z Węgrami (pierwszy mecz kadencji
          Wójcika). Gdy nasi zbierali się wczoraj do strzałów z dystansu można było się
          domyśleć że poleci to panu Bogu w okno. Zero gry z pierwszej piłki a o to
          dzisiaj chodzi w futbolu. Myślę że wystarczy już reklamówek i niech gwiazdy
          zajmą się trenowaniem.
          Co do grajków to Iwan i Aro Bąk powinni być pogonieni na cztery wiatry ale
          Engel tego nie zrobi. Żewłakow Michał nadaje sie tylko na ławę, podobnie jak
          Kłos i Zieliński. Ratajczyk choćby z racji wolnych by się przydał.
          Ps. Na dziś nasz występ w Korei może przypominać występ Grecji w 1994 w USA.
          0 punktów, bramki 0-10.
      • Gość: Balzer Re: [ Polska - Rumunia ] Opije (bo przeca nie opinie) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 23:40
        Powiem jedno. Engel powinien sie porzadnie wziasc za cwiczenia z formacja
        obronna aby nie robiła takich numerow jak w dwoch ostatnich meczach towarzyskich.
        Sam Dudek nie wystarczy.
        • misza01 Re: [ Polska - Rumunia ] Opije (bo przeca nie opinie) 18.04.02, 10:01
          Hmmm, najpierw zachwyt nad wielkim sukcesem,czyli awansem do MŚ, zagłaskiwanie
          na śmierć trenera i zawodników, jak ktoś nieśmiało wspominał,że grupa nie
          najmocniejsza,że Ukraina przereklamowana, Norwegia skłócona, to zaraz był
          obrzucany błotem,że umniejsza sukces,że to z zazdrości. Dziś również
          dziennikarze, eksperci i pseudoeksperci oraz kibice albo dalej zagłaskują na
          śmierć (Tomaszewski, Szpakowski) albo wytykają błędy i stwierdzają nagą , być
          może brutalną dla niektórych prawdę - reprezentacja gra słabo (delikatnie
          mówiąc). Tak źle i tak niedobrze.Czy to oznacza,że tak będzie na
          mistrzostwach ? Oczywiście,że nie, ale taka postawa nie napawa optymizmem. Tym
          bardziej jak patrzy się na zwykłe chamstwo Hajto czy Koźmińskiego, bezradność
          Kłosa, Zielińskiego itp.
          Coraz odważniej wypowiadają się ci, którzy zarzucali trenerowi Engelowi
          prowadzenie prywatnej spółeczki z Lubańskim skutkującej niepowoływaniem
          niektórych zawodników (np.Wichniarek, Radomski itp), a powoływaniem zawodników
          budzących spore kontrowersje (A. Bąk, T. Iwan, T. Zdebel).Do tej pory głosy
          były ciche, bo za trenerem stały wyniki. Co będzie jak ich zabraknie? Cała ta
          sytuacja z pewnością atmosfery nie poprawia.
          Co robi Engel? Jak zawsze spokojny, ale ostatnio chyba irytująco spokojny. jego
          postawa powoli zaczyna przypominać zachowanie ministra zdrowia- M.
          Łapińskiego , czyli to ja jestem najmądrzejszy, nikogo nie muszę słuchać.Jeśli
          reprezentacja zagra dobrze na MŚ oczywiście nikt nie będzie tego pamiętał, ale
          teraz gdy coś się w "anielskiej" maszynie zacieło zaczynają się nerwowe
          komentarze, reakcje. A Engel dalej twierdzi,że to on ma rację. Podobnie było
          przed eliminacjami i okazało się,że miał. Jak będzie teraz? Przekonamy się
          niebawawem.
          • spartacus Re: [ Polska - Rumunia ] Opije (bo przeca nie opinie) 18.04.02, 13:18
            Nie wiem czemu się czepiacie Koźmińskiego - on złapał
            tego Rumuna za nos PO TYM jak tamten go UDERZYŁ. A poza
            tym to nie widzę nic złego w łapaniu za nos!
            Hajto - inna historia. Jak ktoś wykonując rzut wolny,
            na meczu międzynarodowym, wali "na wiwat" z nadzieją
            trafienia jednego z przeciwników, to już jest śmieszne
            i żenujące.
      • Gość: tag Re: [ Polska - Rumunia ] Opije (bo przeca nie opinie) IP: *.wsisiz.edu.pl 19.04.02, 13:37
        Te mecze dowiodly ze ani w taktyce ani w skladzie druzyny grajacej w
        eliminacjach niczego nie mozna zmieniac. Wlasnie pewien dobor graczy jest
        jedynym atutem tej druzyny - bo przeciez nie ich indywidualne umiejetnosci.
        Wymiana zaswodnikow - nawet gorszych na lepszych, bedzie miala zle skutki.
        • Gość: mussle Re: [ Polska - Rumunia ] Opije (bo przeca nie opinie) IP: 212.127.76.* 20.04.02, 11:58
          Zgadzam się ,że w obecnej sytuacji postawa Jurka Engela jest co najmniej
          denerwująca.Niedawno temu Jurek mówił,że niczego zmieniać nie będzie,bo ten kto
          to robi na dwa miesiące przed mundialem nie ma konceptu jak grać na MŚ.Niestety
          Engel sam nie ma wyraźnej koncepcji i wprowadza zmiany od kórych włos się jeży
          na głowie... Oby do czerwca wszystko się jakoś poukładało.Najbardziej jednak
          martwi mnie postawa(niesportowa) Tomka Hajty.Jedynym rozwiązaniem wydaje się
          posadzić go w pierwszym meczu z Korea na ławce rezerwowych...tylko kto będzie
          wtedy grał?? Ja nie wiem ,od tego jest trener ale mam nadzieję ,że nie będziemy
          się musieli wstydzić za grę naszych himerycznych piłkarzy. pzdr.
          • Gość: kf Re: [ Polska - Rumunia ] Opije (bo przeca nie opinie) IP: *.sgh.waw.pl 20.04.02, 14:19
            na czacie Engel stwierdził że A.Bąk gra coraz lepiej. Może myśli o innnym
            A.Bąku, a nie o tym żenująco cienkim piłkarzu(???)- widział ktoś w meczu kadry
            jakieś dobre zagranie Akadiusza???
            Jeszcze jedno co robi w kadrze drewniany Matysek??Zasługi-rozumiem, ale co
            będzie jak trzeba będzie grać???Iwan- z taką grą do Radomska albo Kszo- tam
            będzie gwiazdą.Hajto- ośmieszył się całkowicie. Koźmiński- gwiazda ławki
            rezerwowych drugiej ligi włoskiej nie da sobie w kasze dmuchać!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka