Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

poborowi do Legii

IP: *.pai.net.pl 26.04.02, 14:39
    Gdzie te czasy kiedy można było ściągnąć do Legii każdego piłkarza w Polsce pod
    pretekstem służby wojskowej.Myślę że te czasy bezpowrotnie minęły i zmartwienia
    Legii gówno mnie obchodzą.Zyczę im żeby odpadli z rozgrywek już w fazie
    wstępnej.
    Obserwuj wątek
      • Gość: www Re: poborowi do Legii IP: 157.25.125.* 26.04.02, 16:00
        Jakie zmartwienia? Nikt ci nie każe martwić sie o Legię. A czasy poborowych na całe szczeście minęły. Wbrew
        pozorom wyszło to Legii na dobre.
        • Gość: Porter Re: poborowi do Legii IP: *.polbox.pl / *.orion.pl 26.04.02, 16:38
          Gość portalu: www napisał(a):

> Jakie zmartwienia? Nikt ci nie każe martwić sie o Legię. A czasy poborowych na
          > całe szczeście minęły. Wbrew
          > pozorom wyszło to Legii na dobre.

Bo od bardzo dawna o sile Legii nie stanowili rezerwowi. Tak naprawde, to poza
          Okonskim, nie przypominam sobie zadnego wybitnego pilkarza powolowanego na
          poborowego w ciagu ostatnich dwudziestu lat. A i Okonski poszedl do Legii, bo
          chcial (mogl ubiegac sie o odroczenie jako jedyny zywiciel rodziny). Natomiast
          sporo mlodych zawodnikow trafialo do Legii, jako mlodzi, dobrze zapowiadajacy sie
          i wracalo do swoich klubow jako ligowcy pelna geba (np. Smolarek).
      • Gość: ANDY Re: poborowi do Legii IP: 212.76.35.* 26.04.02, 16:57
        Gość portalu: s napisał(a):

> Gdzie te czasy kiedy można było ściągnąć do Legii każdego piłkarza w Polsce pod
        >
        > pretekstem służby wojskowej.Myślę że te czasy bezpowrotnie minęły i zmartwienia
        >
        > Legii gówno mnie obchodzą.Zyczę im żeby odpadli z rozgrywek już w fazie
        > wstępnej.

na szczęście "życzenia" nie zawsze się spełniają; i jestem pewny, że w tym
        wypadku też tak będzie...

co do poborowych... BARDZO DOBRZE, ŻE TAKOWYCH W LEGII JUŻ NIE MA... CI CO
        PAMIĘTAJĄ LIGĘ Z LAT 80-TYCH DOKŁADNIE WIEDZĄ O CO CHODZI... LEGIA MIAŁA
        NAJLEPSZĄ PAKĘ W POLSCE (BEZ POBOROWYCH), A JEDNAK NIE ZDOBYWAŁA MISTRZOSTWA PO
        DZIWNYCH MECZACH; NP. Z GÓRNIKIEM... DLACZEGO??? BO "BIEDNI" POBOROWI SPRZEDAWALI
        TE MECZE!!!
        POZDR.

• Gość: Jarek Re: poborowi do Legii IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.04.02, 17:44
          Gość portalu: ANDY napisał(a):

> co do poborowych... BARDZO DOBRZE, ŻE TAKOWYCH W LEGII JUŻ NIE MA...

niniejszym dziekuje za potwierdzenie faktu, ze jednak Legia sciagala poborowych -
          z tym nie zawsze godza sie kibice tej druzyny

CI CO
          > PAMIĘTAJĄ LIGĘ Z LAT 80-TYCH DOKŁADNIE WIEDZĄ O CO CHODZI... LEGIA MIAŁA
          > NAJLEPSZĄ PAKĘ W POLSCE (BEZ POBOROWYCH), A JEDNAK NIE ZDOBYWAŁA MISTRZOSTWA PO
          >
          > DZIWNYCH MECZACH; NP. Z GÓRNIKIEM... DLACZEGO??? BO "BIEDNI" POBOROWI SPRZEDAWA
          > LI
          > TE MECZE!!!

czy oprocz biednych poborowych pare grosz nie trafialo przypadkiem rowniez do
          kieszonek w spodenkach najlepszej paki w Polsce...

pzdr

PS. Moim zdaniem Gornik nigdy nie placil za zwyciestwa nad legia. To nie byla
          kwestia pieniedzy, ale swietej wojny miedzy tymi druzynami. To tak jakby dzisiaj
          twierdzic ze Wisla wziela kase od Legii.

• Gość: asd Re: poborowi do Legii IP: *.de.deuba.com 26.04.02, 17:22
        Gość portalu: s napisał(a):

> Gdzie te czasy kiedy można było ściągnąć do Legii każdego piłkarza w Polsce pod
        >
        > pretekstem służby wojskowej.Myślę że te czasy bezpowrotnie minęły i zmartwienia
        >
        > Legii gówno mnie obchodzą.Zyczę im żeby odpadli z rozgrywek już w fazie
        > wstępnej.

Nie musisz myśleć...te czasy dawno minęły, odkąd Legia przestała być klubem wojskowym (mówię oczywiście
        wyłącznie o piłce) tylko sekcją autonomiczną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka