Gość: jinx IP: *.radonc.washington.edu 03.12.04, 00:05 dla Austriakow flaga znaczy mniej niz dla Polakow. austriackie gadanie. pozdrawiam nasze orly, niech poleca do gory. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kuba Re: Ciąg dalszy sprawy flagi Kuttina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 02:04 Przede wszystkim zaznaczam że jestem przeciwny takiemu "ozdabianiu" flag nardowych (wszsytko jedno jakiego państwa) jak widzieliśmy to na skoczni. Ale zastanawiam się ilu z tych którzy tak bardzo dziś się oburzają z tego powodu, wywiesiło naszą flagę 11 listopada, w święto państwowe (ja to robię przy każdej okazji)??? A dla Gazety mam propozycję: wykorzystajcie tą falę oburzenia i protestów, żeby propagować właściwe używanie polskiej flagi. Podkreślam: właściwe! Napiszcie kiedy powinno się ją wywieszać. Napiszcie jaką (np. o ile się nie mylę - flaga z orłem jest zarezerwowana dla władz państwowych). Napiszcie kiedy można wywieszać flagę unijną. To wszystko określa ustawa. Może warto, żeby ci obrońcy symboli narodowych sami zaczeli ich używać i do tego robili to właściwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torek Re: Ciąg dalszy sprawy flagi Kuttina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 06:09 > o ile się nie mylę - flaga z orłem jest zarezerwowana dla władz państwowych) chyba tylko dla prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Czemu Gazeta nie reaguje na hańbienie flagi IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.04, 16:02 poprzez wpisywanie na nią nazw jakichś zadupi i wymachiwanie przed kamerami przez oszalałych kibiców? Czy ktoś widział tak przyozdabiane flagi np. Francji, Niemiec czy Czech lub Wlk. Brytanii? Czy może tam nie ma tak głupich kibiców jak w Polsce? Czy może są tam mechanizmy prawne naprawdę chroniące godność barw narodowych? A flaga z orłem to już nie flaga tylko bandera (do użytku przez Marynarkę Wojenną). Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic głupi jesteś IP: *.chello.pl 03.12.04, 18:24 Czy ktoś widział tak przyozdabiane flagi np. Francji, Niemiec czy Czech lub > Wlk. Brytanii? > Czy może tam nie ma tak głupich kibiców jak w Polsce? Czy może są tam > mechanizmy prawne naprawdę chroniące godność barw narodowych? To sobie zobacz jakiś mecz z udziałem np reprezentacji Anglii- 95% flag to właśnie flagi Anglii z napisami Huttersfield, Leeds i innymi angielskimi "zadupiami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Flaga to szmata IP: 200.94.210.* 03.12.04, 14:01 Co, znowu o tej fladze? Wielkie mi co, flaga to tylko kawałek szmaty, znowu to polskie pie..nie o Umęczonym Narodzie i Bohaterach którzy przelali swą krew za flagę. Brytyjczycy i Amerykanie swoje flagi wstawiają wszedzie (jako wzorek, a nie z pobudek patriotycznych) - na buty, bieliznę, na T-Skirty, dorabiają rózne emblematy i jakoś funkcjonuja normalnie. Tylko w Polsce zawsze musi być z tego powodu jakaś chora awantura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Flaga to szmata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 16:10 szmata to jestes ty romek nie trzeba miec naj.e.b.a.n.e we lbie, zeby szanowac flage to co robia amerykanie czy angole nie powinno byc zadnym przykladem, bo chyba masz romek swoj rozum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Ciąg dalszy sprawy flagi Kuttina IP: 194.246.124.* 03.12.04, 12:55 Niech Kuttin naklei logo sponsora na flage Austrii. Tez jest bialo-czerwona!!! I niech sie cham nauczy ze polskie barwy to swiete barwy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Do pyskaczy 03.12.04, 13:19 Hmm, smiac mi sie chce - tego Austriaka by ukamieniowali, ale nie slyszalem aby byly jakiekolwiek protesty, gdy na trybunach powiewaja bialo-czerwone flagi z napisami miejscowosci i tym podobnym bzdurami... A to dopiero jest PROFANACJA!!! Rodacy - u innych widzicie zdzblo, a w swoim oku nawet belki nie jestescie w stanie zobaczyc. Ehhh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Do pyskaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 22:40 ty myslisz jak piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Ciąg dalszy sprawy flagi Kuttina IP: *.ifm.uni-kiel.de 03.12.04, 13:43 nikt nie zwrocilby uwagi ? to obrona przez atak. polemika w celu odwrocenia uwage od ptencjalnej krytyki w zwiazku z "wpadka" na fladze. malysz moze sobie sam narobic problemow. niemiecki trener, niemiecka firma, a teraz niemiecki konformizm etyczny ? Odpowiedz Link Zgłoś
lalka_01 Re: Ciąg dalszy sprawy flagi Kuttina 03.12.04, 15:21 Malysz ma swieta racje, wreszcie powiedzial cos rozsadnego, podobnie jak kolega wyzej. Popatrzcie na polskie flagi z nazwami firm - sprytna darmowa reklame na skoczni. Albo z nazwami pipidowek, z ktorych przyjechali kibice. "Niemiecki konformizm etyczny"? A co szanowny przedmowca chcial przez to powiedziec? Zwlaszcza w odniesieniu do austriackiego ternera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Ciąg dalszy sprawy flagi Kuttina IP: *.ifm.uni-kiel.de 03.12.04, 14:07 adas wez i sie zastanow kto dla ciebie pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkstan@interia.pl Re: Ciąg dalszy sprawy flagi Kuttina IP: *.budimex.com.pl 03.12.04, 15:13 Ludzie, A dajcież sobie spokój z flagą, Kuttinem itd. Stało się, gość przeprosił a tu dalej polski zaściankowo-patriotyczny- chrześcijańsko-demokratyczno-warzywniczo-przeciwlotniczy protest !!! I piekiełko nasze, polskie, pełne wielkich słów !!! pie..a można dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak A napisy na fladze pt "adam leć do nieba" itd, to IP: *.cpip.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 15:38 kibiców nie drażni, wiele rzeczy widziałęm ale żeby sobie z flagi narodowej transparent robić, to już kompletny brak poszanowania dla barw narodowych, i co się dziwić że panownie z maxdata umieścili logo na fladze, przecież każdy smaruje po niej jak po murze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falafel Panie Kuttin żeby mi to było ostatni raz !! IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 03.12.04, 15:56 nie wiem jak wy tam się zachowujecie w Austrii i co robicie ze swoja flagą, ale my tu nad wisłą to szanujemy takie symbole, bo ciężko walczyliśmy o wolnosć, nie tak jak wy co zawsze byliscie chyba bierni wobec najeźdżców. Więc proszę takich błędów nie popełniać więcej bo podam pana do sądu o zbeszczeszczenie polskich symboli narodowych. A za to może Pan dostać kilka latek - ostrzegam. Falafel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Panie Kuttin żeby mi to było ostatni raz !! IP: *.toya.net.pl 03.12.04, 16:29 "falafel"! wypij browara i idz spac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimmy Hehe, Adaś wszystko wyjaśnił:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 19:35 Dostał flagę - to machał, proste, nie? Odpowiedz Link Zgłoś