cover_curling 05.12.04, 13:50 O właśnie rozgrywających się Mistrzostwach Europy w Curlingu można dowiedzieć się z nowej strony Polskiej Federacji Curlingu : www.curling.pl/ME2004/index_ecc.php?tresc_ecc=main_ecc Trzymamy kciuki i życzymy zwycięstw. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atanor Re: Mistrzostwa Europy z udziałem Polaków 06.12.04, 11:26 Realnie patrząc na nasze możliwości o awansie do grupy A nie ma co myśleć,ąle pomarzyć zawsze miło. Cieszy mnie ,że gramy na takiej imprezie, że możemy już zaprezentować Nasze zespoły Europie. Mam prośbę podajcię skąd z jakich ośrodkow są nasi zawodniczki i zawodnicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
dokens Re: Mistrzostwa Europy z udziałem Polaków 07.12.04, 18:23 Reprezentanci pochodzą z warszawskich klubów. Dziekwczyny z City CC Warszawa; chłopaki z Media CC Warszawa Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Mistrzostwa Europy z udziałem Polaków 10.12.04, 22:53 Po dwa zwycięstwa zanotowały polskie ekipy. Dużo to czy mało ? Jak oceniacie występ ? Odpowiedz Link Zgłoś
atanor Re: Mistrzostwa Europy z udziałem Polaków 11.12.04, 09:13 Cóż ja patrzę na to tak: Panie całkiem dobry występ. Na 5 rywalek 2 pokonały z dwoma wyraźnie przegrały, a z Łotyszkami różnie mogło być.Pokonanie Austryjaczek długo pewnie będzie po za zasięgiem naszych dziewczyn, ale za dwa, trzy sezony pojedynki nie będą tak jednostronne :) Mężczyzną poszło gorzej na 8 rywali pokonali 2, ale i tu mieliśmy oprócz zwycięstw 2 zacięte mecze mogące przy odrobinie szczęścia mieć inne zakończenie myślę o meczach przeciw Węgrom i Białorusiną. Jakaś walka została nawiązana i z Bułgarami.Ogólnie jak na debiut źle nie jest ważne, że wiadomo czego i ile jeszcze zespołą braknie no i nasze krajowe drużyny będą miały możność wirtualnego sprawdzenia swych możliwości na szerszej arenie podczas meczy z zespołami reprezentującymi nas na ME :) Odpowiedz Link Zgłoś
kjuber Re: Mistrzostwa Europy z udziałem Polaków 25.12.04, 10:56 uwazam ze wykonali plan minimum szkoda, bardzo szkoda meczu z bialorusia... Odpowiedz Link Zgłoś
ccckb Re: Mistrzostwa Europy z udziałem Polaków 27.12.04, 12:36 Tak, tak, świetnie się to czyta. ;-)) Moje zdanie jest takie - choć przyznam, że może nieco stronnicze! - Nikt chyba nie spodziewał się takich wyników, jakie zanotowaliśmy na ME. Po pierwsze gramy w curling nie więcej niż rok a przeciwnicy po kilkanaście (a nie wymawiając nic niektórym Paniom/Panom kilkadziesiąt) lat, po drugie nie mamy ani jednego wysokiej/średniej klasy lodowiska gdzie można by było grać w curling w Polsce, po trzecie wszystko sponsorujemy sobie sami. I wystarczy wspomnieć o tym, że sprzęt sprawiliśmy sobie zaledwie kilka dni przed Mistrzostwami!!! W związku z tym jestem bardzo zadowolona z wyników drużyn żeńskiej i męskiej. Ale cóż... jak mówiłam, moje zdanie jest stronnicze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_cocktail Re: Mistrzostwa Europy z udziałem Polaków 29.12.04, 14:02 W 100% się zgadam. Osobiście jestem bardzo zadowolona z naszego występu, jak i występu naszych kochanych chłopaków oczywiście! Przeciwnicy, mimo że z grupy B stawiali opór jak w grupie A :) Była to wspaniała lekcja i skarbnica doświadczeń. Dzięki grze z tak godnymi przeciwnikami i obserwacjom najlepszych graczy Europy, poczyniliśmy ogromne postępy. Aby wyjechać na Mistrzostwa do Sofii musieliśmy pokonać wiele przeszkód: finansowych, sprzętowych, treningowych - to wszystko często kosztem życia zawodowego i prywatnego. Wysiłek ten jednak się opłacił. Takiej nagrody w postaci reprezentowania barw naszego kraju życzę każdemu curlerowi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
curlerbg Re: Mistrzostwa Europy z udziałem Polaków 21.02.05, 13:06 your two teams played verry well and good for a first time in EC ... next time bether :) Odpowiedz Link Zgłoś
ccckb Re: Mistrzostwa Europy z udziałem Polaków 21.02.05, 15:26 Cześć, miło Cię słyszeć, a może mówi sie widzieć. Jeszcze raz dzieki za pomoc w Sofii i oczywiście za piny. :-))) Pod tym pewno wielu curlerów sie podpisze. ;-))) A jeśli tylko zorganizujemy w Polsce turniej, to oczywiście zapraszamy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś