Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Trening bez Małysza, piąty wynik Matei

IP: *.futuro.pl 09.01.05, 15:56
    Treść opinii została usunięta ze względu na dobre imię Adama Małysza
    Obserwuj wątek
      • Gość: Schuja Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.05, 16:01
        Niech wygra najlepszy,............... Janne Ahonnen.
        • Gość: puff brafo Mameja i Hula-Hop IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.05, 16:07
          skaczcie do gory jak kangury
          tralalala
          • Gość: scharanowitch Schuja, Pablo & Niki ... co to za wynalazki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:39
            Kto ich tu w ogole wpuścił, chyba nie ma większych kretynów...
        • Gość: czykago Stefek Hula-Bula naszom nadziejom na przyszłość IP: *.chello.pl 09.01.05, 16:17
          on bendzie najlepszy!
          • Gość: sven BUC AHONNEN NIE WYGRA !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 17:46
            Adam do boju!
            • Gość: Pablo Do Svena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:32
              Jesteś leszczem tak jak Twój idol. 152 m i skok o wiele ładniejszy niż ten
              Małysza sprzed 3 lat (zero potknięcia). Ahonen ma już PŚ
              • Gość: @ Pablo, robisz się żenujący... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:03
                "Jesteś leszczem tak jak Twój idol" ???? A Ty KŁAMCĄ.

Do tej pory wdawałam się w debilne dyskusje jedynie z
                Tobą, bo wydawało mi się, że jesteś jedynym na tym forum
                rozsądnym i kulturalnym fanem Janne...Widać pomyliłam się...

O reszcie Towarzystwa Adoracji Fina nie wspomnę...
                Sami, korzystając z dobrej koniunktury (czyt. ogromna tegoroczna forma i osiągniecia Janne) nakręcacie się, obrażając przy tym innych.
                "Janne - Mistrz, Małysz - leszcz".

A może wreszcie odpi..e się od Adama i znajdziecie sobie jakiś
                właściwsze wzorce dla KONTRASTU, co???
                Polecam resztę fińskiej drużyny albo "gang kojonkowskiego".

• Gość: Pablo Do@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:08
                  Niestety z niektórymi fanami Małysza nie można inaczej rozmawiać (vide Sven),
                  dziwi mnie tylko, że dostrzegasz tylko przejawy negatywnego zachowania w
                  kibicach Ahonena, nie zwracając uwagi na to jak zwracają się do nas kibice
                  Adama (buce, wypie..ć itd. itp.) trochę więcej obiektywizmu. Mój post do
                  Svena to tylko efekt riposty na jego zaczepne teksty...
                • Gość: Pablo Do @ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:09
                  i nie przeginaj, bo określenie kogoś kłamcą nie ma takiego kalibru jak słowo
                  leszcz
                  • Gość: @ Moralność Pabla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:23
                    Nie musisz chyba wdawać się we wszystkie dyskusje,
                    szczególnie te poniżej poziomu...

Nazwanie leszczem zawodnika, obraża jego kibica.

Stosujesz, chyba sobie właściwą, hierarhizację epitetów.
                    Pablo, sprowokowana, nazwać kogoś leszczem - dobrzie,
                    Pabla, kiedy kłamie, nazwać kłamcą - nie dobrzie...

Mimo wszystko, pozdrawiam i gratuluję fenomenalnego skoku Janne - powalające 152...
                    • Gość: Pablo Re: Moralność Pabla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:32
                      Wiesz muszę przyznać, że tytuł Twojego postu brzmi niezwykle poważnie. Mam
                      nadzieję, że nie znająć mojej osobowości nie będziesz oceniała mego pionu
                      moralnego na podstawie wypowiedzi o Małyszu...
                      • Gość: @ Re: Moralność Pabla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:42
                        A jakie to ma znaczenie? I tak nie polubię Janne i nie zmienię frontu ;)

A na serio - nie oceniam ludzi na podstawie tego, co wypisują po różnych
                        forach, na które zaglądają z braku lepszego zajęcia...
                  • Gość: JANEK DO PABLO IP: *.proxy.aol.com 10.01.05, 01:25
                    DO PABLO/PUEBLO
                    SIEDNIJ SE NA KIBELKU I DAJ SE SIANA.
                • Gość: Pablo Do @ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:14
                  Proponuję poczytać sobie post niejakiego DEATH (jest na końcu listy) i przestać
                  opowiadać o subtelności kibiców Małysza
                  • Gość: DEATH Re: Do pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:18
                    nawet nie wiesz co to znaczy łachudro, za tego niejakiego to byś miał niezłe
                    wpie***l! buehehe Madrala sie znalazł, bedzie pokazywał że Adama nie lubi
                    buehehehe a jak Ahonnen skacze bdb to już taki wielki jego kibic buehehehe
                    • Gość: Pablo Re: Do death IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:20
                      Nie bądź taki pewny, kto miałby niezły wpier..
                      • Gość: DEATH [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:22
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • Gość: Pablo Re: Do pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:26
                          Taki z ciebie kozak przez internet, ale powiem tobie tylko jedno, nie bądź taki
                          pewny, bo nie wiesz tak naprawdę z kim rozmawiasz. A tak notabene, to już drżę
                          przed twoim glanem...
                          • Gość: DEATH [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:30
                    • Gość: @ Death, na Boga... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:27
                      nie rozwalaj mi, kretyńskimi tekstami, linii obrony, plizzzz...

• Gość: Ewunia 28 Re: Pablo, robisz się żenujący... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:17
                  Droga @- trzeba powiedziec, ze Pablo potrafi byc kulturalny-ale neistety czasem tez bywa wulgarny. Ale stara sie byc sprawiedliwy. A prawda jest taka, ze zupelnie nie rozumiem tego obrazania Malysza- po co? Dla nas i tak zawsze bedzie najlepszy, jak dla nich Jane. Pytanie brzmi tylko, czy Adas ma tylu kibicow w Finlandii (oprocz mlodego Ahonena hihih), co Jane w Polsce?
                  • Gość: Pablo Re: Pablo, robisz się żenujący... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:23
                    Mój wulgaryzm jest niestety efektem dość burzliwego temperamentu, który daje
                    znać o sobie, kiedy czytam niektóre wypowiedzi.
                    P.S. Twoje do takich nie należą
                    • Gość: Ewunia 28 Re: Pablo, robisz się żenujący... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:28
                      Ja rozumiem-sama nie jestem zbytnio opanowana...
                    • Gość: sven PABLO POLECAM CI NERWOSOL ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 11:18
                      ... bo rutinoscorbin na pewno ci nie pomoze!
                  • Gość: @ Niespotykany pablowy savoir-vivre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:33
                    Ewuniu, toż właśnie jest jedyny powód, dla którego gaworzę sobie
                    czasami na tym forum...
                    Normalnie, forumowy ekshibicjonizm jest dla mnie marnotrawieniem czasu.
            • Gość: nika Re: BUC AHONNEN NIE WYGRA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:35
              zaczynasz mi już trochę działać na nerwy z tym bucem , może coś bardziej
              oryginalnego? Chociaż raczej się nie spodziewam...
            • Gość: elvis Małysz. Czyścić narty Ahonena. IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.05, 18:40
              To przywara polskich sportowców. Brak motywacji i wiary we własne możliwości
              oraz wczesne i nieuleczalne gwiazdorstwo. Korzeniowski jest wyjątkim
              potwierdzającym regułę. Małysz chyba uwierzył doopkom z tv (Jóźwik nie kupuje w
              Media Markt), że wszystko zależy od wiatrów. Zależy, ale nie wszsystko. Gdy
              chciało mu się walczyć, a nie tylko zarabiać, nie było na niego mocnych.
              MAŁYSZ. NIE GUZDRAJ SIĘ CHOPIE. Może czas zamienić kraby bułką z bananem?
              • Gość: leoś strasznieś synu pusty elvisie :)) IP: *.visp.energis.pl 09.01.05, 19:41
                jakie kraby gownozjadzie??? zazdroscisz??? to sie do roboty wez!!
                wszystkie ciule tylko krytykuja, ja w adama wierze
                tak samo jak wierzylem jak jechalem do zakopca na puchar 3 lata temu (pierwsze
                zalamanie formy adama) i piekne zwyciestwo w niedziele
                jak adasko jechal do predazzo i tak samo jak jechalem do zakopca rok temu,
                zawsze jest tak samo, ze malutkie polaczki co to sie ciesza jak sasiadowi krowa
                zdechnie juz na nim psy wieszaly, jak ktos na szczycie to jest dobrze, ale jak
                sie lekko potyka to nic TYLKO BARDZIEJ DOPIE..Ć

jestescie zenujacy, adas wielki byl jest i bedzie, zobaczycie,
                jeszce bedziesz pi..waty elvisie odszczekiwał te kraby
                ADASKO DO BOJU!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: Pablo Re: strasznieś synu pusty elvisie :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 19:51
                  Chyba nie wierzysz w to co mówisz, Adam odnosił znakomite sukcesy, ale to już
                  schyłek jego kariery, może uda mu się wygrać jeszcze jakieś konkursy w PŚ, ale
                  to jest szczyt jego możliwości.
                • Gość: Ewunia 28 Re: strasznieś synu pusty elvisie :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:01
                  Dziekuje Leosiu- napisales duzo prawdy:-)
                  • Gość: elvis Ależ ja także kibicuję Małyszowi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 08:16
                    Z tą tylko różnicą, że zachowują zdrowy rozsądek. No i chamem nie jestem, jak ci
                    powyżej, którzy obrzucają mnie błotem za krytykę. Wściekam sie jednak, gdy
                    słyszę tę nieustającą mantrę (Leoś, niech ci pani z polskiego wytłumaczy, o co
                    chodzi) o wiatrach i pechu Małysza. Sam Małysz jest bardziej wobec siebie
                    krytyczny niż piewcy jego talentu z tv. Gdy ja w pracy coś zawalę, to bez
                    względu na wcześniejsze sukcesy, dostaję "po uszach". Dlaczego ta zasada ma
                    nieobowiązywać polskich sportowców?
                    • Gość: leoś jednak cos z Toba nie tak elvisie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.05, 11:27
                      „obrzucają mnie błotem za krytykę” - chłopie jaką krytykę??? , przecież na
                      pierwszy rzut oka widać, że z Ciebie tylko zwykła żółć się wylewa, przepełniony
                      jesteś zawiścią i zazdrością (vide: Może czas zamienić kraby bułką z bananem?,
                      Gdy chciało mu się walczyć, a nie tylko zarabiać) i ty piszesz ze tez kibicem
                      Małysza jesteś??? (kibic się nie odwraca jak jest ciezko) zwykłą gnidą jesteś,
                      tak jak napisałem powyżej: do roboty!!!, może sam cos w zyciu osiągniesz, a nie
                      wiecznie będziesz zanosil zale do nieba, chociaz z tego co piszesz, często
                      partolisz w pracy wiec kariery chyba nie zrobisz :)) (sam jestes partacz, a
                      innym to zarzucasz)
                      piszesz o zdrowym rozsądku, a wykazujesz się jego elementarnym brakiem: „brak
                      motywacji i wiary we własne możliwości”, „wczesne i nieuleczalne
                      gwiazdorstwo”??? nawet tak nierozgarnięta istota jak Ty powinna w sobie w
                      końcu uzmysłowić, że nie zdobywa się trzech pucharów świata pod rząd bez WIARY,
                      WYTRWAŁOŚCI i MOTYWACJI, to właśnie skoczkowie tacy jak Peterka, Nieminem, żeby
                      wymienić tylko pierwszych z brzegu cierpieli na jak to wdzięcznie
                      ująłeś „wczesne i niuleczlane gwiazdorstwo” i skończyli szybko i na szczyt nie
                      powrócili
                      Rutkowski owszem, palma mu odbiła, ale Adamowi NIGDY!! Na palcach jednej reki
                      można policzyc w polskim sporcie osoby rownie skromne jak AM (np. Otylia, to
                      już nawet nasz Wielki Mistrz Roberto Korzeniowski (chylę czoła) niekiedy
                      leciutko wpada w megalomanie)
                      co do polskich sportowcow (tu wreszcie napisałeś cos madrego, chyba mama Ci
                      pomagała) prawda jest, żeby tylko wymienic naszych futbolistow, ze to banda
                      przepłaconych rzemieślników, bez motywacji, bez wiary w siebie, bez checi
                      osiągnięcia jakiekolwiek wymiernego wyniku (wystarczy przypomnniec sobie
                      olimpiade i zadowolenie naszych zawodowcow z awansu do pierwszej dwudziestki,
                      trzydziestki itd.) tu się wiec w pełni z Toba zgadzam
                      ale nie podciągaj pod ta kategorie Małysza, nie dlatego, że traktuje go jak pół-
                      boga, dar od Niego i nie wolno Go nikomu krytykować (można ale do qrwy nedzy w
                      merytoryczny sposób, a nie tak plugawy jak Ty to robisz, dorobil się na skokach
                      bo był dobry (i jeszcze będzie)i chwala mu za to
                      BTW ani słowem nie wspomnialem o pechu i wiatrach (Adasko sam wie, że w formie
                      optymalnej nie jest)
                      Reasumując trzymajmy stary kciuki, żeby Adamus wrócił do formy i to szybko w co
                      gleboko wierze
                      • Gość: Schuja Re: jednak cos z Toba nie tak elvisie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.01.05, 12:54
                        Do Leos. Poniewaz piszesz na forum , zajme stanowisko do tresci Twioch
                        wypowiedzi.Przeczytalem je drugi raz , tym razem dokladnie i doszedlem do
                        nastepujacych wnioskow; nie identyfikuje sie z pierwsza czescia twojego
                        postu.Jest zbyt emocjonalnyi w moim odczuciu za subiektywny.Natomiast od "
                        istota jak Ty powinna sobie w koncu uzmyslowic, ze nie zdobywa sie trzech
                        pucharow swiata pod rzad bez WIARY, WYTRWALOSCI i MOTYWACJI " itd. az do konca
                        tego postu , podpisalbym sie chetnie sam osobiscie( wyjawszy wtrety
                        personalne) .Swietna argumentacja.
                • Gość: sven ADAM WE STILL BELIEVE IN YOU ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:35
                  Leos chyba zostalo nas niewielu wierzacych w to ze Adam znowu zacznie wygrywac,
                  ale taka jest mentalnosc Polakow, jak ktos wygrywa to jest Bogiem, a jak mu nie
                  idzie to wieszaja na nim psy. To jest takie grono "fachowców". A najbardziej
                  mnie wkurza to ze znalezli sobie nowego "idola" Ahonnena. Owszem gosc nie ma w
                  tym sezonie rownych, jest wysmienicie przygotowany, ale to nie jest powod zeby
                  odwracac sie od Adama. Moze i moje niektore wpisy denerwuja tu wiele osob
                  (szczegolnie Pablo i Schuja), poniewaz nazywam Ahonnena bucem. Ale robie to na
                  zlosc takim "polaczkom - napinaczom" jak ci ktorych wymienilem. Bo to wlasnie
                  oni w przyszlym roku beda miec juz nowego idola (a moze nawet juz w tym, jak
                  sie Ahonnenowi noga podwinie). Dla mnie Adam zawsze bedzie wielki za to co
                  zrobil, bez wzgledu na to co bedzie - na dobre i zle. Szacunek dla Ahonnena, za
                  to co robi w tym sezonie.
                  A wy - internetowi buce (Pablo, Schuja itp.) - WYPIER....Ć !!!
                  • Gość: Pablo do Svena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:41
                    Wiesz co zaczynasz mnie delikatnie mówiąc wku..iać, jak masz jakiś problem to
                    możemy posparować, mogę ci nawet podać adres cw..u
                    • Gość: Schuja Re: do Svena IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.05, 20:52
                      Do Pablo. Robisz ,mysle, blad podstawowy wymieniajac uwagi z tymi ZERAMI.Ja mam
                      juz spokoj.Nawet nie czytam tego co te ZERA pisza.Radze ci , zrob to
                      samo.Inaczej ciagle bedziesz musial chodzic ublocony.Mysle tez ,ze to niektorzy
                      ci sami , kryjacy sie pod meskimi i zenskimi nickami jak: sentar,sven,ewunia i
                      matylda. Przypuszczam ,ze zaloza nowe nicki.Ale po owocach ich
                      poznasz.Pozdrawiam.
                      • Gość: Ewunia 28 Re: do Svena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:54
                        hahaha Schujo, ja sie nie kryje pod zadnymi innymi nickami! I oznajmiam Ci grzecznie, ze w przyszlym tygodniu znikniesz z tego forum. Za to jak piszesz. Tylko Ty.
                  • Gość: Pablo A na marginesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:44
                    Małyszowi nie kibicowałem nigdy. Ahonenowi kibicuję od 1997 roku, kiedy zodbył
                    mistrzostwo świata na małej skoczni, więc nie wypowiadaj pochopnych sądów, bo
                    ci wpie.., chyba tak jak ty nie drażnił mnie nikt na tym forum
                    • Gość: sven Re: A na marginesie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 11:13
                      Z niecierpliwoscia czekam na ten sparing z tobą, dla twojej wiadomosci mieszkam
                      w Sosnowcu, podaje maila: tommy_so@interia.pl.

Dawaj dalej napinaczu ...
                • Gość: Dzem Re: strasznieś synu pusty elvisie :)) IP: *.chello.pl 11.01.05, 10:57
                  Ciekawe czy przed 2000 rokiem też byłeś takim Małysza?
            • Gość: Filolog Re: BUC AHONNEN NIE WYGRA !!! IP: 194.215.38.* 10.01.05, 14:28
              Naucz sie pisac cw..u: Ahonen.
        • Gość: walsie Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.05, 08:08
          tylko nie z......... się ze szczęścia, OK?
      • Gość: Matylda Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.05, 16:40
        A żaby skrzeczą, że Janne Ahonnen nie wygra.
        Bo żaby oprócz skrzeku potrafią czytać
        i wiedzą, że takiego skoczka nie ma.
        • Gość: mihal SZARAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 17:07
          'przepraszam , troche z wrażenia że zobaczyłem janne ahonena' - patrzysz boshe
          z góry i nie grzmisz . wyłączam fonię bo dłużej już nie mogę
      • Gość: Wlochacz SZARANOWICZ SKONCZ PIEPRZYC Z TYM WIATREM ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 17:29
        Mam serdecznie tego dosc! Chyba na 15 konkursow zawsze, ale TO ZAWSZE ten
        Szaranowicz pieprzy jaki to Malysz mial zly wiatr. Malysz mial ZAWSZE zly wiatr,
        albo jego brak. Jakby jakis laik ogladal i sluchal komentarza Szaranowicza to by
        pomyslal ze skoki to tylko losowanie dobrym waitrem. Wyglada jakby nic nie
        zalezalo od formy i umiejetnosci, poprostu wiatr ZAWSZE decyduje. SKONCZCIE Z
        TYM WIATERM BO JUZ NIE MOGE SLUCHAC! To sie robi prognoza pogody!
        • Gość: elvis A Jóźwik nie kupuje w Media Markt. IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.05, 18:47
          On to chyba ślepy jest, albo oglądał inny konkurs niż ja. Ja widzaiełem
          genialnego Ahonena i marnego Małysza. Czekam na uczciwy komentarz. Czekam jak
          ktoś wreszcie powie, że Małyszowi się nie chce, bo nie wierzę, że w 12
          konkursach wiało mu źle, albo oduczył się skakać. Gdy był czas, gdy wygrywał to
          należało go chwalić, ale teraz czas na krytykę. I niech się Małyszowa nie
          obraża.
          • Gość: Ewunia 28 Re: A Jóźwik nie kupuje w Media Markt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 19:07
            Elvis- jasne, ze Adas jest slaby teraz. Jakie sa tego powody trudno dociec, poniewaz nie jestesmy ani blisko Niego ani blisko Jego trenerow. Wiec trudno orzec. Co do krytyki- kazdy ze startujacych w PŚ mial swoje dna, upadki- tylko kilku sie z nich umialo podniesc- w tym Adas. Elvis- przeciez to trzykrotny zwyciezca PŚ! I w tym cholernym PS kreci sie masa skoczkow ktorzy nic nie osiagneli! I co maja zrobic??? Co mial powiedziec Jane pare lat temu??? Mial skoczyc skakanie? A Weisflog, siegajac ponad dekade wstecz?? Wiec moze wstrzymajcie sie z krytyka- przeciez, to ze Ahoenen teraz wygrya tylko ubarwia ta dysycypline! Pewnie w nastenym sezonie bedzie ktos inny. I tak juz sie w tym sporcie to kreci.
      • Gość: Wacław Szaranowicz musi odejść IP: *.do.pl / *.generacja.pl 09.01.05, 17:41
        Szaranowicz musi mieć niezłe chody, że cały czas komentuje skoki. Tyle głosów
        negatywnych pojawia się pod jego adresem, ale on jak komentował tak dalej to
        robi doprowadzając do szału telewidzów." Teraz skacze Simon AMON " - TO JEGO SŁOWA !
        Jak można pomylić nazwisko tak sławnego skoczka. Ignorant.
        • Gość: Schuja Re: Szaranowicz musi odejść IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.05, 18:25
          PRZYBYL;SKOCZYL;WYGRAL: Jeden jest mistrz prawdziwy.JANNE AHONNEN.
          • Gość: Jurek Owsiak 13 FINAŁ WOŚP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:36
            Adam skacz nam po mistrzostwo!
            • Gość: elvis Jurek. Skończ z wódą. To nie mistrzostwa świata. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 08:23
      • Gość: kibicka jednak Ahonnen:) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.01.05, 18:27
        jest w formie!i zadne wiatry mu nie przeszkadzają.tylko u nas jak zwykle
        zaczynaja sie głupie gadki o wiatrach itd. jak Adam nie wygrywa.ludzie co Wy
        jeszcze chcecie od Małysza???cieszmy sie że po tylu latach sukcesów nadal
        plasuje sie w czołówce;)i nieważne że nie wygrywa.
        • Gość: Schuja Re: jednak Ahonnen:) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.05, 18:30
          Do Kibicka.Bardzo rozsadnie.Cieszyc sie z tego co sie ma a nie siegac do
          gwiazd , bo na razie sa o wiele za wysoko.Janne Ahonnen - KING.
          • Gość: pio Re: jednak Ahonnen:) IP: *.hel182.suomicom.fi 09.01.05, 22:46
            A H O N E N jedno N
            J A N N E dwa N
            Z A P A M I E T A J C I E
            Pzdrw
        • Gość: TĘPOTA WSZECHPOLSK SERDUSZKA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:31
          A czemu żaden burak w studio (i w Willingen chyba też) nie ma seduszka WOŚP???
        • Gość: Pablo do Kibicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:52
          bardzo rozsądna wypowiedź, pozdrawiam
        • Gość: Ewunia 28 Re: jednak Ahonnen:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 19:01
          jasne, bo niestety jak to w sporcie bywa, raz na wozie raz pod wozem- i po co to tlumaczyc wiatrem??? Brawo Jane, jestes w wielkiej formie w tym roku
        • Gość: Butik Re: jednak Ahonnen:) IP: *.itpp.pl 09.01.05, 19:09
          I jeszcze ten jego "dwutysięczny pierwszy", "dwutysięczny drugi" itd...
          Cholera, przecież tego dzieci słuchają i też zaczną mówić po polskiemu.
      • Gość: nika HURRRRA !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:30
        Janne jesteś wielki !!!!! Byle tak dalej !!!!!
        • Gość: Pablo Do NIKi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:33
          Janne jest genialny, Małysz był wielki>>>
          • Gość: Schuja Re: Do NIKi IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.05, 19:21
            Do Pablo. Skupmy sie na naszym faworycie, z ktorego jestesmy tak bardzo
            dumni.Nie zawiodl nas.Patrzylem na klasyfikacje ogolna Pucharu.Janne od RESZTY
            dziela cale swiaty. Pozdrawiam.
            • Gość: Pablo Re: Do Schuji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 19:35
              Co do tego nie ma wątpliwości. W ubiegłym sezonie Janne wygrał z 1317 pkt,
              teraz ma ich 1260, a do końca 15 konkursów. mam nadzieję, że poprawi dorobek
              punktowy Małysza z jego najlepszego sezonu, który wynosił 1540pkt. Myślę,że
              Janne osiągnie ten pułap w najbliższych 4 konkursach. 29 zwycięstw w PŚ (3
              miejsce za Nykenem i Weisflogiem)On jest znakomity!
        • Gość: Schuja. Re: HURRRRA !!!!!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.05, 18:36
          Do NIKI: Wtej formie Janne to MISTRZ SWIATA. A i rekord skoczni komus tam
          odebral wynikiem zapierajacym dech w piersiach.Brawo Janne.Wynagrodzil mi tym
          moja wiernisc kibica.
          • Gość: nika Re: HURRRRA !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:40
            dla mnie Janne zawsze był i będzie MISTRZEM, ale teraz pokazał wszystkim na co
            Go stać!!!
          • Gość: mk do schuja (czyt. z ch..a) IP: *.rutex.slask.pl 09.01.05, 19:42
            łatwo kibicowac temu ktory wygrywa.zabral rekord komus tam? zalosne haslo.jak
            zwykle proponuje wystapic o azyl do Finladnii.
            • Gość: Pablo Do Mk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 19:56
              Klęski idola są bolesne. Ale nie pozostaje ci nic innego, jak tylko uznać klasę
              Ahonena, 29 zwycięstw w PŚ (ustępuje tylko Nykenenowi i Weisflogowi),
              najcześciej ze wszystkich zawodników na podium ponad 80 razy. A tak wogóle to
              chyba nie zabrał rekordu "komuś tam" tylko twemu wielkiemu Małyszowi. Niestety
              prawda jest bolesna, a jest ona taka że Janne wygra PŚ, i stawiam że MŚ. Jakoś
              wbrew nadziejomm wielu forma go nie opuszcza
              • Gość: mk Re: Do Mk IP: *.rutex.slask.pl 09.01.05, 23:14
                komus tam to cytat z twojego przyajciela zchuja. naprawde doceniam klase
                ahoenena i daleki jestem od jego jakiejkolwiek krytyki, wspaniale skoki itd,
                nuie moge tylko zniesc Polakow (dotyczy to wszelkich dyscyplin sportu) ktorzy
                kibicuja tym ktorzy wygrywaja, dlatego ze wygrywaja,
      • Gość: fish Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.net 09.01.05, 18:33
        Janne R E S P E C T
      • Gość: MATEUSZ-D Ahonen lata jak czołg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:54
        i to pancerny
      • Gość: MĘDRZEC Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.matarnia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:54
        mAŁYSZ TO CIENIAS
      • Gość: The Red Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: 212.75.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 09.01.05, 19:31
        Apeluję do polskiej Straży Granicznej. Nie wypuszczajcie więcej z kraju innych
        skoczków niż Adama Małysza. Te darmozjady tylko hańbią imię Polski. Najlepiej
        wszystkich trenerów też zatrzymać w Polsce a Małysza z belki na zawodach
        może 'puszczać' Szaranowicz, bo ten palant tylko do machania jedną ręką się
        nadaje - a od mikrofonu i spikerki to jak najdalej. A Kuttin to wielkie
        nieporozumienie, widzieliście co Steiert zrobił z młodą drużyną Rosji ? Oprócz
        Małysza to cała nasza ekipa może im buty wiązać pod skocznią ......
      • aniol75 Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei 09.01.05, 19:52
        The Red - calkowicie sie z Toba zgadzam.... ale jak to mowi Szaranowicz - co
        oni mieli zrobic w takich warunkach - wiatr z boku, a inni maja pod narty....
        jak to mowi szaranowicz - potrzebuja spokoju, zeby dobrze potrenowac.. ZARTY.
        Zal tych ludzi (patrz skoczkow) bo ktos z nich na sile chce zrobic GWIAZDy - a
        skoki narciarskie - POLSKIM SPORTEM NARODOWYM!!! To sa jakies kpiny!!!! To tak
        jak bysmy mieli pretensje do naszych narciarzy alpejskich, ze sa slabi. Prawda
        jest taka, ze polskie skoki narciarskie sa na poziomie ....... (brak slow) i
        TAK BEDZIE DALEJ czy trenerem bedzie Szwajcar, Polak czy Fin!!!!! Totalne
        DNO!!!!!!!!!!! czekam kiedy druzynowke przegramy z KAZACHSTANEM - duzo juz nie
        brakuje!!!!!!!!!!
        • Gość: Schuja Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.05, 20:22
          Halo Aniele ty moj.Do tej pory na dzisiejszym forum wypowiadalem sie tylko na
          temat mojego faworyta, Janne.Jednak to ,co tak odwaznie napisales od slowa "
          ZARTY ",jest prawda najprawdziwsza.Oszczedze sobie rozszerzenia tego
          tematu.Pomysle tylko i wszystko jasne.Pozdrawiam.
      • Gość: sentar Ahonen IP: *.chello.pl 09.01.05, 19:52
        Ahonen pokazal dzis cos nieprawdopodobnego, chyba sam nie liczyl na 152m. Badzmy
        szczerzy ( to do Pabla i Schuji) czy po 1 serii, po ktorej Ahonen byl 6 byliscie
        pewni ze wygra??, chyba nie...... Coz Ahonen utrzymuje zyciowa forme, i juz
        wygral PS. Zastanawiam sie czy przy bezwietrznych warunkach tez by wygral..,
        ciekawi mnie tez fakt jaki wplyw na ahonena maja wprowadzone od tego sezonu nowe
        przepisy o dlugosci nart( zaleza od BMI zawodnika).....Taka forma nie moze trwac
        wiecznie, a po takim sezonie kolejny to bedzie bolesny zjazd w dol.
        Malysz skakal dobrze, warunki znowu mu jednak nie sprzyjaly, zwlaszcza w 1
        serii.. ( w tych samych warunkach Morgenstern byl gorszy, Ljokelsey tez, Spaeth
        i Matii sie skompromitowali). Generalnie zyczylbym sobie by skockzowie skakali w
        tych samych warunkach, i zeby decydowala tylko ich forma, jezli bedzie nadla
        wygrywal ahonen, to trudno, ale watpie by tak sie dzialo.......
        • Gość: Pablo Do Sentara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 19:58
          skoki w optymalnych warunkach przy tej konkurencji nie są niestety możliwe. Ale
          nie czarujmy się Janne wygrywał wyraźnie z Małyszem także w czasie
          bezwietrznych konkursów.
          • Gość: Kogut Kambi Re: Do Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:12
            tak wygrywal wyraznie- w tym i przeszlym sezonie- w 3 poprzednich przegrywal.
            • Gość: Pablo Re: Do Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:31
              Jasne tego nie neguję, ale role się odwróciły. pzd
      • Gość: Ignaś Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: 217.153.180.* 09.01.05, 20:45
        To co dzieje się w skokach -
        koniec kontraktu telewizji RTL jako głównego sponsora,
        zmiana rozbiegu w kwalifikacjach po skokach Adama w TCS,
        zakończenie konkursu drużynowego po pierwszej serii z Niemcami na 1 miejscu,
        Finlandia i Austria na kolejnych - niezły układ,
        dyskwalifikacja bez dyskwalifikacji Austriaków,
        puszczenie Ahonena przy wiertrze 3m/s pod narty i wstrzymanie Jandy przy takim
        samym wietrze, to jakiś taki niefart, który przeszkadza Adasiowi.

Zobaczcie jak Walter Hofer wypowiadał się kiedyś o Adasiu, który rozpitolił
        stary skostniały układ gdzie kasa płynęła od jednych do drugich, jak cisnęło mu
        się na usta, skąd ten Małysz się wziął..., co tu zrobić by go wyelminować?
        Prochów nie bierze, hm... o jest pomysł przecież narty miał za długie o 3 mm i
        dlatego można go zdyskwalifikować, ale taki numer udał im się tylko raz bo w
        następnym konkursie obciosali Adasiowi narty i nie było się do czego przy..szyć
        Przez parę lat wydoił Hofera na trochę kasy więc ten musiał coś zrobić - i robi.

O... sponsorze wróć !!!
        O... kaso wróć !!!
        ...$$$... !!!
        Za co kupię sobie nową czapkę?

Ja to p... i przerzucam się na szachy - podwodne.
        • Gość: Pablo Kolejny malkontent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:52
          wiatr, wiatr, wiatr, spisek sędziów, wstrętny Hoffer, antypatyczny Ahonen, i
          jak Adam ma wygrywać, rzeczywiście w tych warunkach nie jest to możliwe
        • Gość: filut do ignasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:54
          czym sie leczysz i dlaczego nieskutecznie
      • Gość: hm nowa forma inteligencji wg. Tajnera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:56
        Sensacja na skalę światową - "myślący wiatr" - Tajner bije na głowę najtęższe
        umysły swiata - ON WIE - wiatr wyczuwa, że skacze Małysz i zawiewa mu w dupsko
        albo w pięty. Co innego oczywiście w przypadku Ahonena, Ito i innych. Wtedy
        wiatr, uprzedzony do Polski i Polaków, przybiera korzystny kierunek i siłę.
        Proponuję powołać komisję śledczą do zbadania czemy Małyszowi do cholery zawsze
        wieje w dupę.

Panie Małysz - Jak mówiła Grundolowa - "ty trenuj więcej ciulu jeden"
        • Gość: Pablo Re: nowa forma inteligencji wg. Tajnera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:02
          dobry tekst!!! nic dodać nie ująć
        • Gość: Kogut Kambi Re: nowa forma inteligencji wg. Tajnera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:11
          Tajner zawsze bredzil i dlatego kochaja Go pismaki. Nie sadze, zeby Malyszowi trening byl potrzebny- raczej luz i odpoczynek. Ta prafraza smieszna, ale srednio sprawiedliwa- co to Malysza obchodzi, co Polo klapczy w TV z Szaranaowiczem, ktory tylko to potrafi?
        • Gość: zikzak Dlaczego słabiej IP: *.aster.pl 09.01.05, 21:12
          Widać, że Adam (i inni nasi skoczkowie) ma mniejszą prędkość (zresztą on sam o
          tym mówi). To jest tak jakby startował z niższej belki. Nie może zatem mieć
          najdłuższego skoku, choćby niewiadomo jak się starał. Austriacy, Finowie,
          Niemcy mają szybszy zjazd.
          Trenerzy weźcie się za to!!!
          Takie skakanie nie ma widoków sukcesu.
      • Gość: DEATH [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:10
        • Gość: Arczi Re: do schuji i pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:28
          Ahonen jest w wielkiej formie, ale watpie czy ja utrzyma do MŚ.Tam w wielkiej
          formie bedzie Małysz, a jak nie On to którys z Norwegów.
          • Gość: Ewunia 28 Re: do schuji i pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:31
            oby byl Małysz, oby! Ale Jane bym nie skreslala wcale-na pewno bedzie jednym z faworytow. Oczywiscie serce by chcialo, zeby Adasko obronil tytul na sredniej skoczni chociaz....
            • Gość: Pablo Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:37
              Być może uda się Adamowi tego dokonać, ale dla mnie jednak większym
              osiągnięciem jest PŚ, tutaj trzeba skakać dobrze w ciągu 28 konkursów, które
              odbywają się z częstotliwością tygodnia. MŚ to de facto jedne zawody. Wydaje mi
              się, że ewentualny sukces Adama na MŚ, byłby jednak mniej prestiżowy niż PŚ.
              • Gość: Ewunia 28 Re: Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:41
                tak- zgoda- ale popatrz, obronienie poraz 2 tytulu mistrza swiata to juz naprawde cos. a PS juz dla Jane przeciez- z wielkim wynikiem.
                • Gość: Pablo Re: Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:51
                  Gdyby Adam wygrał MŚ to byłby już to 3 raz z rzędu (wygrał przecież w LAhti na
                  średniej skoczni), to byłoby rzeczywiście osiągnięcie
                  • Gość: Ewunia 28 Re: Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:55
                    toz mowie, ze 2 razy by obronil tytul mistrza...
              • Gość: @ HA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:51
                A więc jednak Puchar Świata jest dla Ciebie najważniejszy...
                No to policzmy - Adam ma 3, Janne? jakieś półtora...

I KTO TU JEST MISTRZEM ?????
                Więc do końca następnego sezonu powstrzymaj się (i cała Twoja Banda) od ględzenia o mistrzostwie Janne...
                • Gość: Pablo Re: HA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:04
                  Wiesz z tobą jednak trudno się rozmawia, wielokrotnie powtarzałem już na tym
                  forum, że każy z nich Janne i Adam mają już swoje miejsce w historii skoków.
                  Zgoda, że Adam wygrał 3 razy PŚ, ale Janne ma więcej zwycięstw w PŚ (29) niż
                  Adam, ponadto stawał na podium PŚ ponad 80 razy, Adam ok 40, Ahonen wygrał 3
                  razy TCS, Małysz tylko raz. Takiego bilansu jak Ahonen w tym sezonie nie miał
                  nikt w historii skoków (13 startów i tylko 2 razy 2 miejsce). Takiego
                  osiągnięcia nie miał Adam, nawet w swoim najlepszym sezonie (2000/01), kiedy
                  zdobył 1531 pkt, Janne już w tej chwili ma 1260, a do końca jeszcze 15
                  konkursów. więc myślę, że i w tej materii go pobije. A PŚ Ahonen ma już na 90%
                  (jeżeli nie daj Bóg nie przytrafi mu się jakaś kontuzja). I co najważniejsze do
                  to do Janne, a nie Adama należy rekord najdłuższego skoku na skoczni dużej.
                  Reasumując "Umarł król niech żyje król"
                  • Gość: @ PAT ;)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:19
                    Że trudno się rozmawia? Trudno, co robić ;)

Staram się tyko myśleć dedukcyjnie i z tworzonych
                    przez Ciebie sylogizmów wyciągać logiczne wnioski...
                    Jeśli o poziomie skoczka decyduje ilość PŚ i Adam Małysz ma ich 3,
                    a Janne tylko jeden, to ... kwestie matematyki i wnioskowania
                    pozostawmy jednak Schui...

A że consensusu nie osiągniemy, to pewne - przy
                    całym szacunku dla Janne, to Adam będzie na zawsze naszym Mistrzem...

Mówię to w imieniu Klubu Nieuleczalnego Małyszowego Kibica ;)))
              • Gość: Schuja Re: Do Ewuni IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.05, 22:05
                Do Pablo. I popatrz kolego do czego doprowadzilem( z rozmyslem zreszta):Moj
                nick , nie mowiac juz o moich wypowiedziach doprowadzaja do bialej goraczki
                pare ZER i im towarzyszacych.Niejaki Francuz na innych stronach i z innym
                tekstem bardzo brutalnym ,( o mankamentach Polakow) OSIAGNAL PODOBNY REZULTAT.
                Mimo , ze nigdzie nie robilem brutalnych albo ordynarnych wypowiedzi, to
                bezsila tej grupy ,brak naprawde rzeczowych argumentow , a przede wszystkim
                wyczuwanie ,co ja o takich jak oni mysle ,o tzw . polactwie doprowadzala ich do
                stanu totalnej wscieklosci.Piana byla na pewno na ustach.Potrafilem to tez
                zarejestrowac przy krytycznych wypowiedziach na tematy polskie innych osob.Ja
                osiagnalem swoj cel.Mialem i mam nadal swietna zabawe.Bawie sie tym lepiej im
                bardziej czuje szczerzenie tych klow w tych pyskach( musialem uzyc tego slowa
                bo posuje jak ulal ).Zastanawiam sie, jak ta reprezentacja tak reagujacych tu
                internautow przeklada sie na proporcje w normalnym polskim spoleczenstwie.Jak w
                stosunku 1 : 1 to zle jest z ta Polska. Wszelkie dalsze wypowiedzi beda
                przezemnie pilnie analizowane.Oczywiscie stwierdzam ,ze bylo caly szereg
                wypowiedzi rzeczowych ,napisanych bardzo obiektywnie i fachowo.To byl dla mnie
                zawsze bardzo odprezajacy przerywnik.Pozdrawiam wszystkich kulturalnych kibicow
                sportu.SCHUJA.
                • Gość: @ Jeszcze jedno ZERO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:33
                  Nie schlebiaj sobie Schuja...

Do niczego nie doprowadziłeś, bo chyba nikt
                  o zdrowych zmysłach nie traktuje tej Twojej Manii Wielkości
                  i matematycznych dewiacji na poważnie...

Nie mam piany na pysku, nic mi się nie szczerzy,
                  co najwyżej śmiać mi się chce jak czytam Twoje posty...

I nie musisz tracić czasu na pilną analizę tego,
                  co napisałam...
                  Akurat TWOJE zdanie mam kompletnie w tej części ciała,
                  w którą ostatnio zawiewa Adamowi.

ps. Nie kompromituj się przywoływaniem "brutalnych"
                  francuskich komentarzy na temat Polaków...

Albo pilnie postudiuj, miast forumowe komentarze,
                  historię powszechną ze szczególnym wskazaniem
                  na II wojnę światową...
                  • Gość: Schuja Re: Jeszcze jedno ZERO IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.05, 22:48
                    Do Malpy. Tobie tez dziekuje za oddzwiek.To dziala , jak widze.
                    • Gość: @ Ooo, nie zawiodłeś.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:52
                      ...ale Zawiszą Ciebie nazwać byłoby grzechem ciężkim.

ps. Działa, działa...chamstwo zawsze wzbudza emocje...
                • Gość: sentar Re: Do Ewuni IP: *.chello.pl 09.01.05, 22:37
                  Nie wiem schuja z jakiego kraju jestes, ale wspolczuje jego obywatelem ze taki
                  kretyn jest ich rodakiem. Dziwny toz to musi byc kraj jezeli "kibice" tacy jak
                  ty uwzani sa za kuluralnych, naprawde nie zauwazyles ze tylko ty siebie tak
                  oceniasz?? Jestes zaklamaną, wredną szują( co za idiotycnzy nick?!, ale moze
                  dobrze cie opisuje...) jezeli piszesz ze "nigdzie nie robilem brutalnych albo
                  ordynarnych wypowiedzi" Coz uzywanie takich slow jak polactwo, psyki,itp,itd
                  swiadczy o twoim poziomie, my sie tobie tylko REWANZUJEMY. Chyba tylko ty
                  uwazasz ze pogardliwe haslo POLACTWO nie jest chamskie. Jestes zapatrzonym w
                  siebie bufonem, ktory mysli ze pozjadal wszystkie rozumy, przejzyj wreszcie na
                  oczy!, dorosnij!! bo zachowujesz sie jak upierdliwe dziecko, ktore jest tak
                  rozbestwione w swym prostactwie ze szkoda gadac. Nie wiem czy wiesz ale tacy
                  aroganci i bufony jak ty nie sa mile widziani w tym kraju, jak tak ci sie w
                  Polsce nie podoba to won!! Pogardliwe traktowanie kibicow Adama to zwykly
                  kompleks nizszosci, z ktorego powinienes sie leczyc!
                  Twoj entuzjazm dla Ahonena tez jest zapewne sztuczny, szkoda ze taki zawodnik
                  jak Ahonen ma takich kretynow za kibicow.
                  P.S
                  Zle z Polska bedzie jezeli tacy demagodzy jak ty ( jestes doradca Leppera??)
                  beda pojawiali sie w tym kraju. Jak taki z ciebie fan Ahoenena to won do
                  Finlandii. Podstawowa zasada dla odwiedzajacego obcy kraj jest uszanowanie jego
                  kultury, elementem polskiej kultury jest malysz, wiec oczernianie Adama to
                  oczernainie Polakow!! Mozesz go nie lubic ale nie masz prawa go szkalowac!
                  Tym postem koncze wszelkie rozmowy z toba, z czego sie niezmiernie ciesza.
                  DoNIEzobaczenia
                  • Gość: Schuja Re: Do Ewuni IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.05, 22:44
                    Do Sentar - ZERO. Dzieki Ci . ta wypowiedzia mnie nie zawiodles.Liczylem na
                    Ciebie jak na Zawisze.
                    • Gość: @ Eee, Schuja...ze mną nie pogadasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:49
                      Byłam pierwsza w kolejce...

Do swojej lektury obowiązkowej dorzuć jeszcze Podręcznik Savoir Vivre Dla Początkujących.
                    • Gość: Schuja Re: Do Ewuni IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.05, 23:04
                      Inne ZERA milcza.Albo stracily jezyka w gebie albo akurat pekla ta mala zylka
                      (ze zlosci).
                      • Gość: @ Re, re, kum, kum, Schuja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:11
                        albo klawiatury na Ciebie im szkoda...

Ja na szczęście mam nówkę sztukę ;)
                      • Gość: Ewunia 28 Re: Do Schuji- steku klamstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:55
                        Jesli myslisz sobie, ze kogokolwiek zezloszcza Twoje epistoły- to coz zawiode Cie dziecino. NIE MIERZ LUDZI SWOJĄ MIARĄ schuja! oj do czego Ty nie doprowadziles z rozmyslem??? Przeciez Ty nie potrafisz zrozumiec tego co czytasz czlowieku! I Ty twierdzisz, ze nigdy nie robiles brutalnych wypowiedzi?
                        Pozwól, że zacytuje kilka:
                        <No i co malutki bucu , dopytales sie juz co w krakowskim znaczy buc?
                        Nasmrodziles na innej stronie netowej i pszeszedles tutaj , zeby nadal prawic
                        twoje glupoty w swojej ordynarnej ,z sutereny rodem mowie.Atak na marginesie
                        skokow , to cos ten Malysz spietral w kwali.>
                        albo:
                        <To co pozostalo jest takie jakie na codzien widzimy ; slabe, zawistne i
                        kundlowate.>- to o Polakach, baaardzoo ciekawe...
                        a jeszcze tak: <Jak juz masz taki lizydupski charakter , ze zawsze idziesz za
                        zwyciezca> i jeszcze moze jeden kwiatek:
                        <Ty jestes , za przeproszeniem, tylko maly dupek.Nic ci wiecej do
                        twojej makowki nie nie wpadlo, co?No i co malutki bucu , dopytales sie juz co w krakowskim znaczy buc?> <Ty jestes , za przeproszeniem, tylko maly dupek.Nic ci wiecej do twojej makowki nie nie wpadlo, co?>
                        Dosyc tej roboty-Ty Schuja jestes zaslepiony nienawiscia do Polakow, lecz nie potrafisz swych tez udawadniac niestety,uciekasz przed rzeczowa dyskusja, tylko prowokujesz brutalnymi tekstami. Po co to robisz? dla przyjemnosci?
                  • Gość: Pablo Re: Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:52
                    Ależ sobie ulżyłeś... Chyba jednak przesadzasz z twierdzeniem, że Adama Małysz
                    jest elementem polskiej kultury, świetny z niego sportowiec, ale nie
                    postrzegałbym go jako substratu kulutury naszego kraju. Zresztą zastanówmy się
                    czy A. Małysz jako sportowiec, jest polskim wytworem. Sprzęt w którym skacze
                    (narty, kombinezony itd, nie są rodzimą produkcją), skocznie na których
                    szlifował formę też z reguły niepolskie i teraz jeszcze austriacki trener...
                    Ponownie niepotrzebnie utożsamiasz ataki czy też krytyczne uwagi wobec Adama, z
                    atakami na Polaków i polskość. To już trąci o szowinizm narodowy
                    • Gość: @ Sentar na stoika ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:09
                      Nikt nie mówi o substracie a o immanentnej jego części...

Jeśli sport jest częścią kultury, a jest,
                      to siłą rzeczy Adam, który w historii sportu polskiego ma
                      już swoje poczesne miejsce, jest częścią tej kultury...

Przypomnij sobie niedawne słowa Ahonena juniora ;)

ps. Żywa sentarowa reakcja obronna na "polactwo" to przejaw szowinizmu???
                      • Gość: pio Re: Sentar na stoika ;) IP: *.hel182.suomicom.fi 09.01.05, 23:26
                        Mico Ahonen mial powiedziec:Isä.tuo on Adam Malysz(Tata,tam jest A.M),ale 3-
                        letni syn poznal Malysza po wasach,jako ze jedyny ma takowe wsrod skoczkow.
                        • Gość: @ Święty Mikołaj też ma wąsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:36
                          a jednak 3-latek w wąsatym mężczyźnie rozpoznał Adama ;)
                          • Gość: pio Re: Święty Mikołaj też ma wąsy IP: *.hel182.suomicom.fi 09.01.05, 23:56
                            Nie spieram sie z faktem, ze Malysz to historia.Problem w tym ze trudno
                            nam uwierzyc ze Ahonen jest lepszy i bije rekordy a Adam podnieca nas...
                            treningami
                            • Gość: @ Wcale nie tak trudno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:19
                              uwierzyć, że to Janne w tym sezonie jest bezkonkurencyjny.

Trudno uwierzyć, w to, że Adam się "kończy" (to cytat z kilku Jannefanów), skoro na treningach jest naprawdę dobry.
                              Z resztą, nie o to chyba chodzi w tych dyskusjach...
                              Jestem pewna, że większość kibiców Małysza docenia wyczyny Janne.

Akcja zawsze zrodzi reakcję, krytyka - odpowiedź, a chamstwo krytykę...
                              i tyle...
                      • Gość: Pablo Do @ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:48
                        Widać, że przyjmujesz relacje mediów bezkrytycznie, skoro wierzysz w to, że
                        synek Ahonena miał wyrzec owe znamienne słowa. Po pierwsze ma on w tej chwili 3
                        lata, a zatem kiedy Adam odnosił swoje ostatnie najlepsze sukcesy w 2003 roku,
                        był zbyt mały, żeby je oglądać i tym bardziej pamiętać. Nie sądzisz chyba, że
                        Jane pokazuje swemu dziecku zamiast bajek kasety ze skokami Adama Małysza z
                        okresu jego świetności, czy też układając go do snu opowiada mu o
                        polskiej "legendzie" skoczni. Znamienne słowa: "tato zobacz tam jest Adam
                        Małysz" to nic innego jak tylko próba osłabienia wrażenia po sukcesie Ahonena w
                        TCS. To nic, że wygrał już tyle zawodów, Adam Małysz jest i tak największy (o
                        czym przekonany jest nawet sam syn Janne).
                        Nie zapomnę rownież relacji prasy po konkursie w Zakopanem, kiedy wręcz
                        wkładano w usta innych zawodników wypowiedzi w stylu (cyt. odniesienie
                        zwycięstwa w Zakopanem jest czymś wyjątkowym, żaden z konkursów PŚ nie ma
                        takiej wymowy, skocznia w Zakopanem nie ma sobie równych w Europie, polska
                        publiczność jest najwspanialsza etc>)
                        Sam jestem Polakiem i nie mam zamiaru odcinać się od swoich korzeni, ale
                        niestety Małyszomania oprócz jej pozytywnych aspektów, uwypukliła również
                        swoiste zakompleksienie polskiego społeczeństwa. Dlatego nie popadajmy w
                        megalomanię!!
                        • Gość: @ Umysłowość trzylatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:13
                          Wiesz, nie znam języka fińskiego (w którym owe znamienne słowa padły,
                          jeśli oczywiście padły, w co wątpisz), nie mam więc powodów,
                          żeby podejrzewać jakiś wszechpolski medialny spisek.
                          Nie jestem z resztą zwolenniczką teorii spiskowych.

Nie mam również ambicji bycia mądrzejszą od ludzi na co dzień
                          zajmujących się tą dyscypliną sportu...więc przyjmuję, że chociaż
                          trzecia część ich opowieści jest bliska prawdy...

Ja też nie mogę już słuchać ględzenia Szaranowicza, a w szczególności
                          młodych tiwi-gwiazdek, co więcej, uważam, że wyświadczają niedźwiedzią przysługę Adamowi w tym swoim zapamiętałym bałwochwalstwie...

NATOMIAST sama mam sześcioletniego synka, który kiedyś również miał
                          3 lata...i zapewniam Cię, że jedną z największych zagadek
                          będzie dla mnie umysłowość małych dzieci...a w szczególności umiejętność
                          pochłaniania nieprzebranych pokładów informacji...
                          Nie wierzę, aby Janne wyśpiewywał na dobranoc kołysanki o polskim
                          skoczku, ale wnioskuję, że temat Adama jest w ich domu tematem "żywym"...
                        • Gość: Ewunia 28 Re: Do @ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:26
                          Echh- oderwaliscie mnie znow od pracy:-) Trudno powiedziec, co naprawde powiedzial many synek Ahonena- w sumie to bez znaczenia. Prawda jest, ze relacje prasy sa podkrecacajace atmosfere, ze czesto skoczkow zagranicznych pyta sie o forme AM itd, o wyjatkowosc Zakopanego itp. Ale nie wydaje Ci sie Pablo, ze niemieccy dziennikarze to samo robia ze swoimi skoczkami? Ze tak nie jest w Finlandii (albo i jest) jest li i wylacznie zasluga tego, ze ich ta dyscyplina tak nie podnieca? Czy malyszomania nie pokazuje naszcyh kompleksow?- A jakze! Czesc "fanow" przeciez, tworcow najwiekszej histerii, przy pierwszej lepszej okazji napisze ze AM sie "skonczył"... I czy malyszomania z jej smiesznymi cechami jest wina AM? Jeden koles, o chamskim nicku tak wlasnie uwaza, pomijajac to, ze zaprzecza faktom. I jeszcze jedno- taka "szchmitomania" pojawila sie w Niemczech i miala specyficzny charakter. My mamy "malyszomanie" z charakterystycznymi dla Polski cechami. Coz- zjawiska spoleczne- bardzo interesujace. Duzo by o nich pisac. A jeszcze jedno Pablo: byles kiedykolwiek na zawodach w Zakopanem?? Sa naprawde wyjatkowe.
                          • Gość: @ Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:35
                            Ja, jak zwykle, czytając Twoje posty, mogę ze zrozumieniem
                            pokiwać głową i podpisać się, nie szczędząc klawiatury,
                            pod tym, co piszesz...
                            Nigdy nie byłam zimą w Zakopanem, pewnie dlatego, że nie znoszę zimy
                            i jedynym, co osładza mi tę ciężką porę roku (bez moich kajaczków i żagli, buuuu), to emocje związane z występami Małysza...no i gimnastyka
                            zwojów mózgowych na forum ;)

Pozdrawiam i obiecuję od niczego już nie odrywać ;)
                            • Gość: Ewunia 28 Re: Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 01:00
                              Mam tak samo, jak czytam Ciebie:-) I tez kocham wode i zagle w lecie (ale to milosc nabyta, na wskutek koligacji rodzinnych)- zima zas narty, bo urodzilam i wychowalam w gorach.
                              Pozdrawiam rowniez i z mila checia oderwe sie od pracy znow:-)
                          • Gość: Pablo Re: do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:36
                            Zgadzam się z Tobą, że ci co piali peany na cześć Adama, w przypadku porażek
                            pierwsi się od niego odwrócą. Może to dziwne ale od kibicowania Adamowi
                            skutecznie odstraszyli mnie ludzie pokroju Kurzajewskiego, Hellera,
                            Szaranowicza czy w ostatnim czasie tej maszkary Hylewskiej
                            • Gość: Ewunia 28 Re: do Pabla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 01:03
                              Nie dziwne- nie wiem skad TVP ma takich dziennikarzy! Dlaczego nikt z nich ani troche nie zna sie na skokach i nie chce zrozumiec tej dysycypliny? Wyczyniali podobne "cuda" podczas olimpiady w lecie...
            • Gość: pio MALYSZ IP: *.hel182.suomicom.fi 09.01.05, 21:51
              POWINIEN czyms innym smarowac narty-przeciez On jest od dawna zawsze
              najwolniejszy na rozbiegu:szybciej zjezdzaja nawet lzejsi od niego!!!
              Janne wiecznie nie bedzie wygrywal.Sam powiedzial dzisiaj,ze trudniej
              jest utrzymac forme niz ja osiagnac,ale kazde zwyciestwo tez daje mu
              wiecej wiary i luzu.Dlatego w tym roku wygra jeszcze wiele,no moze oprocz
              Japonii,ktora chce odpuscic.W Kulm bedzie tylko jeden:JANNE AHONEN
            • Gość: sven ADAM MAŁYSZ - NA DOBRE I NA ZŁE ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 15:19
              Chyba zostalo nas niewielu wierzacych w to ze Adam znowu zacznie wygrywac,
          • Gość: sven ADAM MAŁYSZ - NA DOBRE I NA ZŁE !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 11:19
            Chyba zostalo nas niewielu wierzacych w to ze Adam znowu zacznie wygrywac,

• Gość: mac ap Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.lom.vectranet.pl / *.lom.vectranet.pl 09.01.05, 22:41
        Co się tak tłuczecie między sobą, fanowie Ahonena i fanowie Małysza? Obaj
        skoczkowie są wielcy i obaj zasługują na szacunek. W tym sezonie górą jest
        Ahonen (nie Ahonnen, jak pisze co drugi), ale sytuacja może się odwrócić.
        Pamiętam Ahonena jeszcze z czasów, gdy był juniorem i zawsze mu kibicowałem.
        Szczerze cieszę się z jego tego- i zeszłorocznych osiągnięć. Ale i Małysza
        lubię i cenię. Zastanawiam się tylko, czy Mika Kojonkoski miał rację mówiąc, że
        Małysz ma więcej możliwości, niż determinacji do walki o zwycięstwa.
        • Gość: moze Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.hel182.suomicom.fi 09.01.05, 22:51
          MALYSZ nie ma glowy-same nogi juz nie wystarczaja..kiedys pomagal mu psycho
          • Gość: pio Wiecie co? IP: *.hel182.suomicom.fi 09.01.05, 23:14
            Ja kibiucuje Adamowi i Janne,ale Adam nie przegrywa juz tylko z Nim:dzis
            wyprzedzilo Go 8 innych
            • Gość: @ Re: Wiecie co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:44
              No niestety, nad tym również ubolewamy.
              Szczególnie dziwne i drażniące, dla przeciętnego ogladacza
              skoków Adama, jest to, że na treningach czy w kwalifikacjach
              (ostatnimi czasy) jest najlepszy a w konkursach...eeehhh...

Ale to nie powód, dla którego można obrzucać go błotem
              i właśnie o to toczą się na tym forum ciężkie boje...
              • Gość: Ewunia 28 Re: Wiecie co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:29
                Wlasnie @- o dobre imie AM tocza sie te boje! Trafilas w sedno.
            • Gość: pio Dobranoc IP: *.hel182.suomicom.fi 10.01.05, 00:05
      • Gość: efron Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: 81.219.224.* 10.01.05, 00:18
        Małysz stracił formę sprzed kilku lat. Oczekuję, że dziennikarze to zauważą.
        Przestaną pieprzyć o wiatrach, pechu, szczęściu innych. Oczekuję na rzetelną
        analizę. Nie chcę, żeby moją inteligencję obrażali Paulina Chmielewska, Maciej
        Kurzajewski, Marek Jóźwiak, Włodzimierz Szaranowicz i im podobni debile o
        mentalności Barbie i Kenów. Rozumiem, że bogiem można być przez sezon czy dwa.
        NIe oczekuję więc od Małysza, że będzie bogiem na wieki wieków... To jest
        niemożliwe (Patrz: p. Schmidt i p. H.). Wiem, że telewizja ogłupia. Pan Pol,
        którego miałem za człowieka rozsądnego - wygłupił sie przed konkursem
        drużynowym (bo telewizja ogłupia). Ale ja oczekuję na rzetelny komentarz -
        adekwatny do tego, co widzę.
        • Gość: Pablo Efron "słusznie prawi" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:39
        • Gość: @ Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:48
          O jakiej rzetelnej analizie może być mowa, kiedy w studio zasiada
          dziennikarz, który nadaje się jedynie do odczytywania z kartki
          informacji o tym, że interwencyjny skup zboża znów się nie powiódł.
          A trzoda chlewna rozmnożyła się ponad miarę.
          Patrzy nie do tej kamery, co potrza, gubi kartki i myśli.
          A najważniejszą informacją jest info o zimowym esemesowym
          konkursie Telewizji Polskiej...
        • Gość: Ewunia 28 Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 01:09
          Efron racja! Pan Pol pare razy wyglupil sie juz w przypadku komentarzy Ligii Mistrzow. Rzetelnego komentarza nie sposob sie doczekac- bo przeciez najlepiej tlumom sprzedaje sie emocje, tragedie, sensacje. I tak konstruuje sie teraz relacje sportowe. Kto by sie tam przejmowal reakcjami bardziej wymagajacej czesci widzow. Moga tylko wylaczac fonie:-)
          • Gość: amozeby Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 10.01.05, 01:38
            amozeby tak napisac jakas petycje coby zmienili tego pana meteorologa ktoremu
            aktualnie powierzono funkcje sprawozdawcy skokow narciarskich, napiszmy druga o
            zmiane czapki pewnego pana i zamiast pewnej pani niech ta pania/pana Miriam
            lepiej z tego smiesznego programu pokaza na jedno wyjdzie... ale tak na
            powaznie to szaranowicz musi odejsc bo to poprostu jest zenujace... malysz ok
            moze w przyszlym sezonie bedzie znowu wielki ale w tym wielki jest janne i nie
            ma co do tego 2ch zdan koniec kropka, wiec blagam skonczcie z tym wiatrem albo
            sie zglosze do usa po ta ich nowa zabawke HAARP <
        • Gość: echtom Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 09:22
          Tak naprawdę powinniśmy się cieszyć, że spadek formy Małysza przejawia się w
          tak łagodnej formie - porównajcie jego wyniki z wynikami Schmidta, z którym
          jeszcze parę lat temu rywalizował o dominację w skokach. A mówić o tym, że się
          skończył, to o parę lat za wcześnie - Janne też nie istniał przez kilka
          sezonów, a powrócił w wielkim stylu. Nie wiem, czy z Małyszem będzie podobnie,
          ale szybciej uwierzę w jego wielki powrót za rok czy dwa, niż w zdolność
          naszych dziennikarzy do "rzetelnej analizy". Za wiele oczekujesz. "Dlaczego
          Małysz skakał tak dobrze, a teraz skacze tak źle?", "No i jak, Adamie
          (Robercie, Krystianie) oceniasz swój skok?", "Czy dzisiaj wygra najlepszy, czy
          znów wiatr będzie rozdawał karty?". Proszę uczestników forum o więcej
          przykładów głębokiej "analizy", jaką w każdy weekend uszczęśliwiają nas
          dziennikarze.
      • Gość: DOKŁADNY 155,5 metra wiec skąd oni wzieli te 152 metry IP: 195.117.126.* 10.01.05, 09:14
        moze jakis inny konkurs oglądali bo ja nie wiem naprawde o co tu chodzi
        • Gość: walsię Re: 155,5 metra wiec skąd oni wzieli te 152 metry IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.05, 10:58
          W RTL-u Thoma i inne spece mówili, że tyły nart dotknęły 152 metra, a nogami
          dotknął śniegu na 155,5.
      • Gość: echtom Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 09:24
        PS Ta nieszczęsna niewiasta nazywa się chyba Chylewska.
      • Gość: raf Adam musi zgolić wąsa. IP: 193.151.38.* 10.01.05, 10:09
        ma juz je za długie:)))
        • Gość: walsię Re: Adam musi zgolić wąsa. IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.05, 10:56
          Ale to typowo polskie!
        • Gość: Schuja Re: Adam musi zgolić wąsa. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.01.05, 11:50
          Do Raf.Mnie akurat dlugosc wasow Malysza najmniej przeszkadza.I nie sadze , ze
          to jest powodem jego slabszej formy.Bo tak juz chyba mozna napisac po jego
          dalekim miejscu we wczorajszych zawodach.Ale moze tez jest w tym cos? Janne
          skacze bez wasow i jest KING.Pewnie dlatego , bo twarz bez wasa daje mniejszy
          opor.Ale rozwiazanie tego problemu zostawiam zgranej pace ZER , ropuch i
          pozostalego polactwa.To tyle o Wasach Adama. Wracajac do wypowiedzi na tym
          forum stwierdzam , ze nie rozczarowalem sie.Bylem w dobrym nastroju bo wyspalem
          sie ,wstalem,zrobilem poranna toalete, wypilem dobra kawe i zjadlem przepisowa
          kromke chleba pelnoziarnistego z listkiem salaty.Dziekuje, smakowalo.Potem
          poczytalem prase codzienna,a ze specjalna uwaga doniesienia sportowe.I tez sie
          nie rozczarowalem.Pani Jedrzejczak wybrana zostala najlepszym sportowcem Polski
          za ubiegly rok.I jak zobaczylem na 5 pozycji Adama Malysza to pomyslalem,
          chochlik dziennikarski.Chyba maja tam w Polsce wystarczajaco duzo
          sportowcow,majacych znaczace wyniki za zeszloroczny , olimpijski rok.Nie beda
          stawiali tak wysoko osoby , ktora w ZESZLYM ROKU praktycznie nie miala
          znaczacych osiagniec.Ale nie , to nie byl blad.W innych gazetach byl ten sam
          tekst.I wtedy zrozumialem.W Polsce w zeszlym roku , za wyjatkien grupki, ktora
          mozna policzyc na palcach JEDNEJ REKI,nie bylo sportowcow z wybitnymi
          osiagnieciami.I w tym momencie z przyjemnoscia possalem moja pusta fajke, jako
          ze od lat juz nie pale.A potem zajalem miejsce przed moim PC i zaglebilem sie w
          czytanie i analizowanie poklosia mojego wczorajszego oswiadczenia w "temacie"
          polactwo a skoki narciarskie w Polsce.I nie zawiodlem sie.Wscieklosc, nienawisc
          i chamstwo zawarte w wypowiedziach byly dla mnie szokujace.To niemozliwe,
          myslalem.Ale po glebszej zadumie, po przemysleniu wszystkiego co zapamietalem i
          co wiem o przywarach polactwa, zaakceptowalem te wypowiedzi , jako
          normalne,polskie,swojskie.Bylo tez pare rozsadnych, rzeczowych postow.Wymienie
          nicki tych respondentow , mimo ze zdaje sobie sprawe ,jak w tej sytuacji moga
          byc zapamietane przez ZEROWO i reszte ropuchowstwa.I tak; aniol,hm,zikzak. A
          wracajac do skokow narciarskich, ciagle przezywam sukces MOJEGO Janne Ahonena.A
          puszczajac odtworzenie jego WSPANIALEGO ,jedynego w swoim rodzaju skoku patrze
          sie tez na kolejny ,nieudany skok Malysza.Reasumujac to tak po waszemu:z czym
          do ludzi , no z czym? PS.Moja , calkiem na serio propozycja dla kierownictwa
          polskiej druzyny ; a moze by tak Malyszowi nie mowic , ze skoki sa juz
          punktowane.Niech mysli , ze to jest TRENING.Zaszkodzic nie zaszkodzi a moze
          pomoc. Zpoczuciem dobrze rozpoczetego dnia zegnam. SCHUJA.
          • Gość: Schuja Re: Adam musi zgolić wąsa. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.01.05, 12:17
            Poczucie dobrze rozpoczetego dnia zmusilo mnie do uzupelnienia mojej powyzszej
            wypowiedzi.Chodzi mianowicie o ogolne skargi na poziom i kulture pracy polskich
            dziennikarzy sportowych.Nie rozumiem tych skarg i narzekan.Jaka gleba taki
            plon.Oni musza mowic polskiemu widzowi, jak to sie mowi wg jego pyska.Gdyby
            byli bardziej obiektywni,zakrzyczano by ich od antypolskich zaprzancow,slugosow
            obcych i totalnie niekompetentnych.Dlatego ja ich rozumiem.Po co sie kopac z
            wielkim koniem wszechpolactwa.On tak i tak jest niereformowalny.To tyle
            uzupelnienia.Z poczuciem bardzo dobrze rozpoczetego dnia zegnam.SCHUJA. PS. Mam
            wrazenie , ze kopnie mnie monitor mojego PC.
      • Gość: walsię Re: Czemu on tu pisze? IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.05, 10:55
        Ta Schuja?
        Dlaczego nie wypisuje tych swoich durnot na forum niemieckim?
        Wogóle, te kibicowanie facetowi jakiejś obcej nacji, pachnie mi dziecinadą na
        kilometr.
      • Gość: Gość SPECJALNIE SKAKALI W WIETRZE ZEBY WYGRAŁ AHONEN ! IP: *.man.poznan.pl 10.01.05, 12:02
        SPECJALNIE SKAKALI W WIETRZE ZEBY WYGRAŁ AHONEN ! SKANDAL!!!
        • Gość: Fachowiec Re: SPECJALNIE SKAKALI W WIETRZE ZEBY WYGRAŁ AHON IP: 194.215.38.* 10.01.05, 14:30
          Znasz sie na skokach jak siostra zakonna na lodach.
      • Gość: Małyszoman koniec Ery Małysza IP: *.dwi.uw.edu.pl 10.01.05, 12:24
        Małysz przegrał Turniej Czterech skoczni, praktycznie przegrał już Puchar
        Swiata w ty sezonie tak samo jak w poprzednim,czy przegra Mistrzostwa
        świata,chyba tak , patrząc na jego nierówną formę,nie można wszystkiego zwalać
        na wiatr, kiedyś wygrywał nawet przy niesprzyjającym wietrze.Niewątpliwie era
        Małysza sie skonczyła. Nie sądze aby mógł coś znaczącego osiągnąć, oprócz
        jednorazowych przebłysków, takich jak np.w Harrachowie.I chyba nie można mieć
        takich oczekiwań wobec niego.Zresztą osiagnął już bardzo dużo i doszedł już do
        kresu swoich możliwosci.I tak prawodopodobnie nikt taki jak Małysz już sie
        nie pojawi w Polsce.
      • Gość: Małyszoman Koniec Małysza IP: *.dwi.uw.edu.pl 10.01.05, 12:26
        Małysz przegrał Turniej Czterech skoczni, praktycznie przegrał już Puchar
        Swiata w ty sezonie tak samo jak w poprzednim,czy przegra Mistrzostwa
        świata,chyba tak , patrząc na jego nierówną formę,nie można wszystkiego zwalać
        na wiatr, kiedyś wygrywał nawet przy niesprzyjającym wietrze.Niewątpliwie era
        Małysza sie skonczyła. Nie sądze aby mógł coś znaczącego osiągnąć, oprócz
        jednorazowych przebłysków, takich jak np.w Harrachowie.I chyba nie można mieć
        takich oczekiwań wobec niego.Zresztą osiagnął już bardzo dużo i doszedł już do
        kresu swoich możliwosci.I tak prawodopodobnie nikt taki jak Małysz już sie
        nie pojawi w Polsce.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka