Gość: eryk IP: *.futuro.pl 09.01.05, 15:56 Treść opinii została usunięta ze względu na dobre imię Adama Małysza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Schuja Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.05, 16:01 Niech wygra najlepszy,............... Janne Ahonnen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puff brafo Mameja i Hula-Hop IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.05, 16:07 skaczcie do gory jak kangury tralalala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scharanowitch Schuja, Pablo & Niki ... co to za wynalazki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:39 Kto ich tu w ogole wpuścił, chyba nie ma większych kretynów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czykago Stefek Hula-Bula naszom nadziejom na przyszłość IP: *.chello.pl 09.01.05, 16:17 on bendzie najlepszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven BUC AHONNEN NIE WYGRA !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 17:46 Adam do boju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do Svena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:32 Jesteś leszczem tak jak Twój idol. 152 m i skok o wiele ładniejszy niż ten Małysza sprzed 3 lat (zero potknięcia). Ahonen ma już PŚ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Pablo, robisz się żenujący... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:03 "Jesteś leszczem tak jak Twój idol" ???? A Ty KŁAMCĄ. Do tej pory wdawałam się w debilne dyskusje jedynie z Tobą, bo wydawało mi się, że jesteś jedynym na tym forum rozsądnym i kulturalnym fanem Janne...Widać pomyliłam się... O reszcie Towarzystwa Adoracji Fina nie wspomnę... Sami, korzystając z dobrej koniunktury (czyt. ogromna tegoroczna forma i osiągniecia Janne) nakręcacie się, obrażając przy tym innych. "Janne - Mistrz, Małysz - leszcz". A może wreszcie odpi..e się od Adama i znajdziecie sobie jakiś właściwsze wzorce dla KONTRASTU, co??? Polecam resztę fińskiej drużyny albo "gang kojonkowskiego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:08 Niestety z niektórymi fanami Małysza nie można inaczej rozmawiać (vide Sven), dziwi mnie tylko, że dostrzegasz tylko przejawy negatywnego zachowania w kibicach Ahonena, nie zwracając uwagi na to jak zwracają się do nas kibice Adama (buce, wypie..ć itd. itp.) trochę więcej obiektywizmu. Mój post do Svena to tylko efekt riposty na jego zaczepne teksty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do @ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:09 i nie przeginaj, bo określenie kogoś kłamcą nie ma takiego kalibru jak słowo leszcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Moralność Pabla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:23 Nie musisz chyba wdawać się we wszystkie dyskusje, szczególnie te poniżej poziomu... Nazwanie leszczem zawodnika, obraża jego kibica. Stosujesz, chyba sobie właściwą, hierarhizację epitetów. Pablo, sprowokowana, nazwać kogoś leszczem - dobrzie, Pabla, kiedy kłamie, nazwać kłamcą - nie dobrzie... Mimo wszystko, pozdrawiam i gratuluję fenomenalnego skoku Janne - powalające 152... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Moralność Pabla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:32 Wiesz muszę przyznać, że tytuł Twojego postu brzmi niezwykle poważnie. Mam nadzieję, że nie znająć mojej osobowości nie będziesz oceniała mego pionu moralnego na podstawie wypowiedzi o Małyszu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Moralność Pabla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:42 A jakie to ma znaczenie? I tak nie polubię Janne i nie zmienię frontu ;) A na serio - nie oceniam ludzi na podstawie tego, co wypisują po różnych forach, na które zaglądają z braku lepszego zajęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANEK DO PABLO IP: *.proxy.aol.com 10.01.05, 01:25 DO PABLO/PUEBLO SIEDNIJ SE NA KIBELKU I DAJ SE SIANA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do @ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:14 Proponuję poczytać sobie post niejakiego DEATH (jest na końcu listy) i przestać opowiadać o subtelności kibiców Małysza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEATH Re: Do pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:18 nawet nie wiesz co to znaczy łachudro, za tego niejakiego to byś miał niezłe wpie***l! buehehe Madrala sie znalazł, bedzie pokazywał że Adama nie lubi buehehehe a jak Ahonnen skacze bdb to już taki wielki jego kibic buehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Do death IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:20 Nie bądź taki pewny, kto miałby niezły wpier.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEATH [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Do pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:26 Taki z ciebie kozak przez internet, ale powiem tobie tylko jedno, nie bądź taki pewny, bo nie wiesz tak naprawdę z kim rozmawiasz. A tak notabene, to już drżę przed twoim glanem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEATH [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Death, na Boga... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:27 nie rozwalaj mi, kretyńskimi tekstami, linii obrony, plizzzz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: Pablo, robisz się żenujący... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:17 Droga @- trzeba powiedziec, ze Pablo potrafi byc kulturalny-ale neistety czasem tez bywa wulgarny. Ale stara sie byc sprawiedliwy. A prawda jest taka, ze zupelnie nie rozumiem tego obrazania Malysza- po co? Dla nas i tak zawsze bedzie najlepszy, jak dla nich Jane. Pytanie brzmi tylko, czy Adas ma tylu kibicow w Finlandii (oprocz mlodego Ahonena hihih), co Jane w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Pablo, robisz się żenujący... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:23 Mój wulgaryzm jest niestety efektem dość burzliwego temperamentu, który daje znać o sobie, kiedy czytam niektóre wypowiedzi. P.S. Twoje do takich nie należą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: Pablo, robisz się żenujący... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:28 Ja rozumiem-sama nie jestem zbytnio opanowana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven PABLO POLECAM CI NERWOSOL ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 11:18 ... bo rutinoscorbin na pewno ci nie pomoze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Niespotykany pablowy savoir-vivre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:33 Ewuniu, toż właśnie jest jedyny powód, dla którego gaworzę sobie czasami na tym forum... Normalnie, forumowy ekshibicjonizm jest dla mnie marnotrawieniem czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: BUC AHONNEN NIE WYGRA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:35 zaczynasz mi już trochę działać na nerwy z tym bucem , może coś bardziej oryginalnego? Chociaż raczej się nie spodziewam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Małysz. Czyścić narty Ahonena. IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.05, 18:40 To przywara polskich sportowców. Brak motywacji i wiary we własne możliwości oraz wczesne i nieuleczalne gwiazdorstwo. Korzeniowski jest wyjątkim potwierdzającym regułę. Małysz chyba uwierzył doopkom z tv (Jóźwik nie kupuje w Media Markt), że wszystko zależy od wiatrów. Zależy, ale nie wszsystko. Gdy chciało mu się walczyć, a nie tylko zarabiać, nie było na niego mocnych. MAŁYSZ. NIE GUZDRAJ SIĘ CHOPIE. Może czas zamienić kraby bułką z bananem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leoś strasznieś synu pusty elvisie :)) IP: *.visp.energis.pl 09.01.05, 19:41 jakie kraby gownozjadzie??? zazdroscisz??? to sie do roboty wez!! wszystkie ciule tylko krytykuja, ja w adama wierze tak samo jak wierzylem jak jechalem do zakopca na puchar 3 lata temu (pierwsze zalamanie formy adama) i piekne zwyciestwo w niedziele jak adasko jechal do predazzo i tak samo jak jechalem do zakopca rok temu, zawsze jest tak samo, ze malutkie polaczki co to sie ciesza jak sasiadowi krowa zdechnie juz na nim psy wieszaly, jak ktos na szczycie to jest dobrze, ale jak sie lekko potyka to nic TYLKO BARDZIEJ DOPIE..Ć jestescie zenujacy, adas wielki byl jest i bedzie, zobaczycie, jeszce bedziesz pi..waty elvisie odszczekiwał te kraby ADASKO DO BOJU!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: strasznieś synu pusty elvisie :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 19:51 Chyba nie wierzysz w to co mówisz, Adam odnosił znakomite sukcesy, ale to już schyłek jego kariery, może uda mu się wygrać jeszcze jakieś konkursy w PŚ, ale to jest szczyt jego możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: strasznieś synu pusty elvisie :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:01 Dziekuje Leosiu- napisales duzo prawdy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Ależ ja także kibicuję Małyszowi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 08:16 Z tą tylko różnicą, że zachowują zdrowy rozsądek. No i chamem nie jestem, jak ci powyżej, którzy obrzucają mnie błotem za krytykę. Wściekam sie jednak, gdy słyszę tę nieustającą mantrę (Leoś, niech ci pani z polskiego wytłumaczy, o co chodzi) o wiatrach i pechu Małysza. Sam Małysz jest bardziej wobec siebie krytyczny niż piewcy jego talentu z tv. Gdy ja w pracy coś zawalę, to bez względu na wcześniejsze sukcesy, dostaję "po uszach". Dlaczego ta zasada ma nieobowiązywać polskich sportowców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leoś jednak cos z Toba nie tak elvisie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.05, 11:27 „obrzucają mnie błotem za krytykę” - chłopie jaką krytykę??? , przecież na pierwszy rzut oka widać, że z Ciebie tylko zwykła żółć się wylewa, przepełniony jesteś zawiścią i zazdrością (vide: Może czas zamienić kraby bułką z bananem?, Gdy chciało mu się walczyć, a nie tylko zarabiać) i ty piszesz ze tez kibicem Małysza jesteś??? (kibic się nie odwraca jak jest ciezko) zwykłą gnidą jesteś, tak jak napisałem powyżej: do roboty!!!, może sam cos w zyciu osiągniesz, a nie wiecznie będziesz zanosil zale do nieba, chociaz z tego co piszesz, często partolisz w pracy wiec kariery chyba nie zrobisz :)) (sam jestes partacz, a innym to zarzucasz) piszesz o zdrowym rozsądku, a wykazujesz się jego elementarnym brakiem: „brak motywacji i wiary we własne możliwości”, „wczesne i nieuleczalne gwiazdorstwo”??? nawet tak nierozgarnięta istota jak Ty powinna w sobie w końcu uzmysłowić, że nie zdobywa się trzech pucharów świata pod rząd bez WIARY, WYTRWAŁOŚCI i MOTYWACJI, to właśnie skoczkowie tacy jak Peterka, Nieminem, żeby wymienić tylko pierwszych z brzegu cierpieli na jak to wdzięcznie ująłeś „wczesne i niuleczlane gwiazdorstwo” i skończyli szybko i na szczyt nie powrócili Rutkowski owszem, palma mu odbiła, ale Adamowi NIGDY!! Na palcach jednej reki można policzyc w polskim sporcie osoby rownie skromne jak AM (np. Otylia, to już nawet nasz Wielki Mistrz Roberto Korzeniowski (chylę czoła) niekiedy leciutko wpada w megalomanie) co do polskich sportowcow (tu wreszcie napisałeś cos madrego, chyba mama Ci pomagała) prawda jest, żeby tylko wymienic naszych futbolistow, ze to banda przepłaconych rzemieślników, bez motywacji, bez wiary w siebie, bez checi osiągnięcia jakiekolwiek wymiernego wyniku (wystarczy przypomnniec sobie olimpiade i zadowolenie naszych zawodowcow z awansu do pierwszej dwudziestki, trzydziestki itd.) tu się wiec w pełni z Toba zgadzam ale nie podciągaj pod ta kategorie Małysza, nie dlatego, że traktuje go jak pół- boga, dar od Niego i nie wolno Go nikomu krytykować (można ale do qrwy nedzy w merytoryczny sposób, a nie tak plugawy jak Ty to robisz, dorobil się na skokach bo był dobry (i jeszcze będzie)i chwala mu za to BTW ani słowem nie wspomnialem o pechu i wiatrach (Adasko sam wie, że w formie optymalnej nie jest) Reasumując trzymajmy stary kciuki, żeby Adamus wrócił do formy i to szybko w co gleboko wierze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: jednak cos z Toba nie tak elvisie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.01.05, 12:54 Do Leos. Poniewaz piszesz na forum , zajme stanowisko do tresci Twioch wypowiedzi.Przeczytalem je drugi raz , tym razem dokladnie i doszedlem do nastepujacych wnioskow; nie identyfikuje sie z pierwsza czescia twojego postu.Jest zbyt emocjonalnyi w moim odczuciu za subiektywny.Natomiast od " istota jak Ty powinna sobie w koncu uzmyslowic, ze nie zdobywa sie trzech pucharow swiata pod rzad bez WIARY, WYTRWALOSCI i MOTYWACJI " itd. az do konca tego postu , podpisalbym sie chetnie sam osobiscie( wyjawszy wtrety personalne) .Swietna argumentacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven ADAM WE STILL BELIEVE IN YOU ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:35 Leos chyba zostalo nas niewielu wierzacych w to ze Adam znowu zacznie wygrywac, ale taka jest mentalnosc Polakow, jak ktos wygrywa to jest Bogiem, a jak mu nie idzie to wieszaja na nim psy. To jest takie grono "fachowców". A najbardziej mnie wkurza to ze znalezli sobie nowego "idola" Ahonnena. Owszem gosc nie ma w tym sezonie rownych, jest wysmienicie przygotowany, ale to nie jest powod zeby odwracac sie od Adama. Moze i moje niektore wpisy denerwuja tu wiele osob (szczegolnie Pablo i Schuja), poniewaz nazywam Ahonnena bucem. Ale robie to na zlosc takim "polaczkom - napinaczom" jak ci ktorych wymienilem. Bo to wlasnie oni w przyszlym roku beda miec juz nowego idola (a moze nawet juz w tym, jak sie Ahonnenowi noga podwinie). Dla mnie Adam zawsze bedzie wielki za to co zrobil, bez wzgledu na to co bedzie - na dobre i zle. Szacunek dla Ahonnena, za to co robi w tym sezonie. A wy - internetowi buce (Pablo, Schuja itp.) - WYPIER....Ć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo do Svena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:41 Wiesz co zaczynasz mnie delikatnie mówiąc wku..iać, jak masz jakiś problem to możemy posparować, mogę ci nawet podać adres cw..u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: do Svena IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.05, 20:52 Do Pablo. Robisz ,mysle, blad podstawowy wymieniajac uwagi z tymi ZERAMI.Ja mam juz spokoj.Nawet nie czytam tego co te ZERA pisza.Radze ci , zrob to samo.Inaczej ciagle bedziesz musial chodzic ublocony.Mysle tez ,ze to niektorzy ci sami , kryjacy sie pod meskimi i zenskimi nickami jak: sentar,sven,ewunia i matylda. Przypuszczam ,ze zaloza nowe nicki.Ale po owocach ich poznasz.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: do Svena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:54 hahaha Schujo, ja sie nie kryje pod zadnymi innymi nickami! I oznajmiam Ci grzecznie, ze w przyszlym tygodniu znikniesz z tego forum. Za to jak piszesz. Tylko Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo A na marginesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:44 Małyszowi nie kibicowałem nigdy. Ahonenowi kibicuję od 1997 roku, kiedy zodbył mistrzostwo świata na małej skoczni, więc nie wypowiadaj pochopnych sądów, bo ci wpie.., chyba tak jak ty nie drażnił mnie nikt na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven Re: A na marginesie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 11:13 Z niecierpliwoscia czekam na ten sparing z tobą, dla twojej wiadomosci mieszkam w Sosnowcu, podaje maila: tommy_so@interia.pl. Dawaj dalej napinaczu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzem Re: strasznieś synu pusty elvisie :)) IP: *.chello.pl 11.01.05, 10:57 Ciekawe czy przed 2000 rokiem też byłeś takim Małysza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filolog Re: BUC AHONNEN NIE WYGRA !!! IP: 194.215.38.* 10.01.05, 14:28 Naucz sie pisac cw..u: Ahonen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walsie Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.05, 08:08 tylko nie z......... się ze szczęścia, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.05, 16:40 A żaby skrzeczą, że Janne Ahonnen nie wygra. Bo żaby oprócz skrzeku potrafią czytać i wiedzą, że takiego skoczka nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mihal SZARAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 17:07 'przepraszam , troche z wrażenia że zobaczyłem janne ahonena' - patrzysz boshe z góry i nie grzmisz . wyłączam fonię bo dłużej już nie mogę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlochacz SZARANOWICZ SKONCZ PIEPRZYC Z TYM WIATREM ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 17:29 Mam serdecznie tego dosc! Chyba na 15 konkursow zawsze, ale TO ZAWSZE ten Szaranowicz pieprzy jaki to Malysz mial zly wiatr. Malysz mial ZAWSZE zly wiatr, albo jego brak. Jakby jakis laik ogladal i sluchal komentarza Szaranowicza to by pomyslal ze skoki to tylko losowanie dobrym waitrem. Wyglada jakby nic nie zalezalo od formy i umiejetnosci, poprostu wiatr ZAWSZE decyduje. SKONCZCIE Z TYM WIATERM BO JUZ NIE MOGE SLUCHAC! To sie robi prognoza pogody! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis A Jóźwik nie kupuje w Media Markt. IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.05, 18:47 On to chyba ślepy jest, albo oglądał inny konkurs niż ja. Ja widzaiełem genialnego Ahonena i marnego Małysza. Czekam na uczciwy komentarz. Czekam jak ktoś wreszcie powie, że Małyszowi się nie chce, bo nie wierzę, że w 12 konkursach wiało mu źle, albo oduczył się skakać. Gdy był czas, gdy wygrywał to należało go chwalić, ale teraz czas na krytykę. I niech się Małyszowa nie obraża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: A Jóźwik nie kupuje w Media Markt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 19:07 Elvis- jasne, ze Adas jest slaby teraz. Jakie sa tego powody trudno dociec, poniewaz nie jestesmy ani blisko Niego ani blisko Jego trenerow. Wiec trudno orzec. Co do krytyki- kazdy ze startujacych w PŚ mial swoje dna, upadki- tylko kilku sie z nich umialo podniesc- w tym Adas. Elvis- przeciez to trzykrotny zwyciezca PŚ! I w tym cholernym PS kreci sie masa skoczkow ktorzy nic nie osiagneli! I co maja zrobic??? Co mial powiedziec Jane pare lat temu??? Mial skoczyc skakanie? A Weisflog, siegajac ponad dekade wstecz?? Wiec moze wstrzymajcie sie z krytyka- przeciez, to ze Ahoenen teraz wygrya tylko ubarwia ta dysycypline! Pewnie w nastenym sezonie bedzie ktos inny. I tak juz sie w tym sporcie to kreci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacław Szaranowicz musi odejść IP: *.do.pl / *.generacja.pl 09.01.05, 17:41 Szaranowicz musi mieć niezłe chody, że cały czas komentuje skoki. Tyle głosów negatywnych pojawia się pod jego adresem, ale on jak komentował tak dalej to robi doprowadzając do szału telewidzów." Teraz skacze Simon AMON " - TO JEGO SŁOWA ! Jak można pomylić nazwisko tak sławnego skoczka. Ignorant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Szaranowicz musi odejść IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.05, 18:25 PRZYBYL;SKOCZYL;WYGRAL: Jeden jest mistrz prawdziwy.JANNE AHONNEN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Owsiak 13 FINAŁ WOŚP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:36 Adam skacz nam po mistrzostwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Jurek. Skończ z wódą. To nie mistrzostwa świata. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 08:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicka jednak Ahonnen:) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.01.05, 18:27 jest w formie!i zadne wiatry mu nie przeszkadzają.tylko u nas jak zwykle zaczynaja sie głupie gadki o wiatrach itd. jak Adam nie wygrywa.ludzie co Wy jeszcze chcecie od Małysza???cieszmy sie że po tylu latach sukcesów nadal plasuje sie w czołówce;)i nieważne że nie wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: jednak Ahonnen:) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.05, 18:30 Do Kibicka.Bardzo rozsadnie.Cieszyc sie z tego co sie ma a nie siegac do gwiazd , bo na razie sa o wiele za wysoko.Janne Ahonnen - KING. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: jednak Ahonnen:) IP: *.hel182.suomicom.fi 09.01.05, 22:46 A H O N E N jedno N J A N N E dwa N Z A P A M I E T A J C I E Pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TĘPOTA WSZECHPOLSK SERDUSZKA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:31 A czemu żaden burak w studio (i w Willingen chyba też) nie ma seduszka WOŚP??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo do Kibicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:52 bardzo rozsądna wypowiedź, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: jednak Ahonnen:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 19:01 jasne, bo niestety jak to w sporcie bywa, raz na wozie raz pod wozem- i po co to tlumaczyc wiatrem??? Brawo Jane, jestes w wielkiej formie w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Butik Re: jednak Ahonnen:) IP: *.itpp.pl 09.01.05, 19:09 I jeszcze ten jego "dwutysięczny pierwszy", "dwutysięczny drugi" itd... Cholera, przecież tego dzieci słuchają i też zaczną mówić po polskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika HURRRRA !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:30 Janne jesteś wielki !!!!! Byle tak dalej !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do NIKi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:33 Janne jest genialny, Małysz był wielki>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Do NIKi IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.05, 19:21 Do Pablo. Skupmy sie na naszym faworycie, z ktorego jestesmy tak bardzo dumni.Nie zawiodl nas.Patrzylem na klasyfikacje ogolna Pucharu.Janne od RESZTY dziela cale swiaty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Do Schuji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 19:35 Co do tego nie ma wątpliwości. W ubiegłym sezonie Janne wygrał z 1317 pkt, teraz ma ich 1260, a do końca 15 konkursów. mam nadzieję, że poprawi dorobek punktowy Małysza z jego najlepszego sezonu, który wynosił 1540pkt. Myślę,że Janne osiągnie ten pułap w najbliższych 4 konkursach. 29 zwycięstw w PŚ (3 miejsce za Nykenem i Weisflogiem)On jest znakomity! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja. Re: HURRRRA !!!!!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.05, 18:36 Do NIKI: Wtej formie Janne to MISTRZ SWIATA. A i rekord skoczni komus tam odebral wynikiem zapierajacym dech w piersiach.Brawo Janne.Wynagrodzil mi tym moja wiernisc kibica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: HURRRRA !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:40 dla mnie Janne zawsze był i będzie MISTRZEM, ale teraz pokazał wszystkim na co Go stać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk do schuja (czyt. z ch..a) IP: *.rutex.slask.pl 09.01.05, 19:42 łatwo kibicowac temu ktory wygrywa.zabral rekord komus tam? zalosne haslo.jak zwykle proponuje wystapic o azyl do Finladnii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do Mk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 19:56 Klęski idola są bolesne. Ale nie pozostaje ci nic innego, jak tylko uznać klasę Ahonena, 29 zwycięstw w PŚ (ustępuje tylko Nykenenowi i Weisflogowi), najcześciej ze wszystkich zawodników na podium ponad 80 razy. A tak wogóle to chyba nie zabrał rekordu "komuś tam" tylko twemu wielkiemu Małyszowi. Niestety prawda jest bolesna, a jest ona taka że Janne wygra PŚ, i stawiam że MŚ. Jakoś wbrew nadziejomm wielu forma go nie opuszcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Do Mk IP: *.rutex.slask.pl 09.01.05, 23:14 komus tam to cytat z twojego przyajciela zchuja. naprawde doceniam klase ahoenena i daleki jestem od jego jakiejkolwiek krytyki, wspaniale skoki itd, nuie moge tylko zniesc Polakow (dotyczy to wszelkich dyscyplin sportu) ktorzy kibicuja tym ktorzy wygrywaja, dlatego ze wygrywaja, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fish Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.net 09.01.05, 18:33 Janne R E S P E C T Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MATEUSZ-D Ahonen lata jak czołg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:54 i to pancerny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MĘDRZEC Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.matarnia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:54 mAŁYSZ TO CIENIAS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: The Red Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: 212.75.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 09.01.05, 19:31 Apeluję do polskiej Straży Granicznej. Nie wypuszczajcie więcej z kraju innych skoczków niż Adama Małysza. Te darmozjady tylko hańbią imię Polski. Najlepiej wszystkich trenerów też zatrzymać w Polsce a Małysza z belki na zawodach może 'puszczać' Szaranowicz, bo ten palant tylko do machania jedną ręką się nadaje - a od mikrofonu i spikerki to jak najdalej. A Kuttin to wielkie nieporozumienie, widzieliście co Steiert zrobił z młodą drużyną Rosji ? Oprócz Małysza to cała nasza ekipa może im buty wiązać pod skocznią ...... Odpowiedz Link Zgłoś
aniol75 Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei 09.01.05, 19:52 The Red - calkowicie sie z Toba zgadzam.... ale jak to mowi Szaranowicz - co oni mieli zrobic w takich warunkach - wiatr z boku, a inni maja pod narty.... jak to mowi szaranowicz - potrzebuja spokoju, zeby dobrze potrenowac.. ZARTY. Zal tych ludzi (patrz skoczkow) bo ktos z nich na sile chce zrobic GWIAZDy - a skoki narciarskie - POLSKIM SPORTEM NARODOWYM!!! To sa jakies kpiny!!!! To tak jak bysmy mieli pretensje do naszych narciarzy alpejskich, ze sa slabi. Prawda jest taka, ze polskie skoki narciarskie sa na poziomie ....... (brak slow) i TAK BEDZIE DALEJ czy trenerem bedzie Szwajcar, Polak czy Fin!!!!! Totalne DNO!!!!!!!!!!! czekam kiedy druzynowke przegramy z KAZACHSTANEM - duzo juz nie brakuje!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.05, 20:22 Halo Aniele ty moj.Do tej pory na dzisiejszym forum wypowiadalem sie tylko na temat mojego faworyta, Janne.Jednak to ,co tak odwaznie napisales od slowa " ZARTY ",jest prawda najprawdziwsza.Oszczedze sobie rozszerzenia tego tematu.Pomysle tylko i wszystko jasne.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sentar Ahonen IP: *.chello.pl 09.01.05, 19:52 Ahonen pokazal dzis cos nieprawdopodobnego, chyba sam nie liczyl na 152m. Badzmy szczerzy ( to do Pabla i Schuji) czy po 1 serii, po ktorej Ahonen byl 6 byliscie pewni ze wygra??, chyba nie...... Coz Ahonen utrzymuje zyciowa forme, i juz wygral PS. Zastanawiam sie czy przy bezwietrznych warunkach tez by wygral.., ciekawi mnie tez fakt jaki wplyw na ahonena maja wprowadzone od tego sezonu nowe przepisy o dlugosci nart( zaleza od BMI zawodnika).....Taka forma nie moze trwac wiecznie, a po takim sezonie kolejny to bedzie bolesny zjazd w dol. Malysz skakal dobrze, warunki znowu mu jednak nie sprzyjaly, zwlaszcza w 1 serii.. ( w tych samych warunkach Morgenstern byl gorszy, Ljokelsey tez, Spaeth i Matii sie skompromitowali). Generalnie zyczylbym sobie by skockzowie skakali w tych samych warunkach, i zeby decydowala tylko ich forma, jezli bedzie nadla wygrywal ahonen, to trudno, ale watpie by tak sie dzialo....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do Sentara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 19:58 skoki w optymalnych warunkach przy tej konkurencji nie są niestety możliwe. Ale nie czarujmy się Janne wygrywał wyraźnie z Małyszem także w czasie bezwietrznych konkursów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kogut Kambi Re: Do Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:12 tak wygrywal wyraznie- w tym i przeszlym sezonie- w 3 poprzednich przegrywal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Do Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:31 Jasne tego nie neguję, ale role się odwróciły. pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignaś Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: 217.153.180.* 09.01.05, 20:45 To co dzieje się w skokach - koniec kontraktu telewizji RTL jako głównego sponsora, zmiana rozbiegu w kwalifikacjach po skokach Adama w TCS, zakończenie konkursu drużynowego po pierwszej serii z Niemcami na 1 miejscu, Finlandia i Austria na kolejnych - niezły układ, dyskwalifikacja bez dyskwalifikacji Austriaków, puszczenie Ahonena przy wiertrze 3m/s pod narty i wstrzymanie Jandy przy takim samym wietrze, to jakiś taki niefart, który przeszkadza Adasiowi. Zobaczcie jak Walter Hofer wypowiadał się kiedyś o Adasiu, który rozpitolił stary skostniały układ gdzie kasa płynęła od jednych do drugich, jak cisnęło mu się na usta, skąd ten Małysz się wziął..., co tu zrobić by go wyelminować? Prochów nie bierze, hm... o jest pomysł przecież narty miał za długie o 3 mm i dlatego można go zdyskwalifikować, ale taki numer udał im się tylko raz bo w następnym konkursie obciosali Adasiowi narty i nie było się do czego przy..szyć Przez parę lat wydoił Hofera na trochę kasy więc ten musiał coś zrobić - i robi. O... sponsorze wróć !!! O... kaso wróć !!! ...$$$... !!! Za co kupię sobie nową czapkę? Ja to p... i przerzucam się na szachy - podwodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Kolejny malkontent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:52 wiatr, wiatr, wiatr, spisek sędziów, wstrętny Hoffer, antypatyczny Ahonen, i jak Adam ma wygrywać, rzeczywiście w tych warunkach nie jest to możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut do ignasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:54 czym sie leczysz i dlaczego nieskutecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm nowa forma inteligencji wg. Tajnera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:56 Sensacja na skalę światową - "myślący wiatr" - Tajner bije na głowę najtęższe umysły swiata - ON WIE - wiatr wyczuwa, że skacze Małysz i zawiewa mu w dupsko albo w pięty. Co innego oczywiście w przypadku Ahonena, Ito i innych. Wtedy wiatr, uprzedzony do Polski i Polaków, przybiera korzystny kierunek i siłę. Proponuję powołać komisję śledczą do zbadania czemy Małyszowi do cholery zawsze wieje w dupę. Panie Małysz - Jak mówiła Grundolowa - "ty trenuj więcej ciulu jeden" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: nowa forma inteligencji wg. Tajnera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:02 dobry tekst!!! nic dodać nie ująć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kogut Kambi Re: nowa forma inteligencji wg. Tajnera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:11 Tajner zawsze bredzil i dlatego kochaja Go pismaki. Nie sadze, zeby Malyszowi trening byl potrzebny- raczej luz i odpoczynek. Ta prafraza smieszna, ale srednio sprawiedliwa- co to Malysza obchodzi, co Polo klapczy w TV z Szaranaowiczem, ktory tylko to potrafi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zikzak Dlaczego słabiej IP: *.aster.pl 09.01.05, 21:12 Widać, że Adam (i inni nasi skoczkowie) ma mniejszą prędkość (zresztą on sam o tym mówi). To jest tak jakby startował z niższej belki. Nie może zatem mieć najdłuższego skoku, choćby niewiadomo jak się starał. Austriacy, Finowie, Niemcy mają szybszy zjazd. Trenerzy weźcie się za to!!! Takie skakanie nie ma widoków sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEATH [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arczi Re: do schuji i pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:28 Ahonen jest w wielkiej formie, ale watpie czy ja utrzyma do MŚ.Tam w wielkiej formie bedzie Małysz, a jak nie On to którys z Norwegów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: do schuji i pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:31 oby byl Małysz, oby! Ale Jane bym nie skreslala wcale-na pewno bedzie jednym z faworytow. Oczywiscie serce by chcialo, zeby Adasko obronil tytul na sredniej skoczni chociaz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:37 Być może uda się Adamowi tego dokonać, ale dla mnie jednak większym osiągnięciem jest PŚ, tutaj trzeba skakać dobrze w ciągu 28 konkursów, które odbywają się z częstotliwością tygodnia. MŚ to de facto jedne zawody. Wydaje mi się, że ewentualny sukces Adama na MŚ, byłby jednak mniej prestiżowy niż PŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:41 tak- zgoda- ale popatrz, obronienie poraz 2 tytulu mistrza swiata to juz naprawde cos. a PS juz dla Jane przeciez- z wielkim wynikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:51 Gdyby Adam wygrał MŚ to byłby już to 3 raz z rzędu (wygrał przecież w LAhti na średniej skoczni), to byłoby rzeczywiście osiągnięcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:55 toz mowie, ze 2 razy by obronil tytul mistrza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ HA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:51 A więc jednak Puchar Świata jest dla Ciebie najważniejszy... No to policzmy - Adam ma 3, Janne? jakieś półtora... I KTO TU JEST MISTRZEM ????? Więc do końca następnego sezonu powstrzymaj się (i cała Twoja Banda) od ględzenia o mistrzostwie Janne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: HA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:04 Wiesz z tobą jednak trudno się rozmawia, wielokrotnie powtarzałem już na tym forum, że każy z nich Janne i Adam mają już swoje miejsce w historii skoków. Zgoda, że Adam wygrał 3 razy PŚ, ale Janne ma więcej zwycięstw w PŚ (29) niż Adam, ponadto stawał na podium PŚ ponad 80 razy, Adam ok 40, Ahonen wygrał 3 razy TCS, Małysz tylko raz. Takiego bilansu jak Ahonen w tym sezonie nie miał nikt w historii skoków (13 startów i tylko 2 razy 2 miejsce). Takiego osiągnięcia nie miał Adam, nawet w swoim najlepszym sezonie (2000/01), kiedy zdobył 1531 pkt, Janne już w tej chwili ma 1260, a do końca jeszcze 15 konkursów. więc myślę, że i w tej materii go pobije. A PŚ Ahonen ma już na 90% (jeżeli nie daj Bóg nie przytrafi mu się jakaś kontuzja). I co najważniejsze do to do Janne, a nie Adama należy rekord najdłuższego skoku na skoczni dużej. Reasumując "Umarł król niech żyje król" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ PAT ;)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:19 Że trudno się rozmawia? Trudno, co robić ;) Staram się tyko myśleć dedukcyjnie i z tworzonych przez Ciebie sylogizmów wyciągać logiczne wnioski... Jeśli o poziomie skoczka decyduje ilość PŚ i Adam Małysz ma ich 3, a Janne tylko jeden, to ... kwestie matematyki i wnioskowania pozostawmy jednak Schui... A że consensusu nie osiągniemy, to pewne - przy całym szacunku dla Janne, to Adam będzie na zawsze naszym Mistrzem... Mówię to w imieniu Klubu Nieuleczalnego Małyszowego Kibica ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Do Ewuni IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.05, 22:05 Do Pablo. I popatrz kolego do czego doprowadzilem( z rozmyslem zreszta):Moj nick , nie mowiac juz o moich wypowiedziach doprowadzaja do bialej goraczki pare ZER i im towarzyszacych.Niejaki Francuz na innych stronach i z innym tekstem bardzo brutalnym ,( o mankamentach Polakow) OSIAGNAL PODOBNY REZULTAT. Mimo , ze nigdzie nie robilem brutalnych albo ordynarnych wypowiedzi, to bezsila tej grupy ,brak naprawde rzeczowych argumentow , a przede wszystkim wyczuwanie ,co ja o takich jak oni mysle ,o tzw . polactwie doprowadzala ich do stanu totalnej wscieklosci.Piana byla na pewno na ustach.Potrafilem to tez zarejestrowac przy krytycznych wypowiedziach na tematy polskie innych osob.Ja osiagnalem swoj cel.Mialem i mam nadal swietna zabawe.Bawie sie tym lepiej im bardziej czuje szczerzenie tych klow w tych pyskach( musialem uzyc tego slowa bo posuje jak ulal ).Zastanawiam sie, jak ta reprezentacja tak reagujacych tu internautow przeklada sie na proporcje w normalnym polskim spoleczenstwie.Jak w stosunku 1 : 1 to zle jest z ta Polska. Wszelkie dalsze wypowiedzi beda przezemnie pilnie analizowane.Oczywiscie stwierdzam ,ze bylo caly szereg wypowiedzi rzeczowych ,napisanych bardzo obiektywnie i fachowo.To byl dla mnie zawsze bardzo odprezajacy przerywnik.Pozdrawiam wszystkich kulturalnych kibicow sportu.SCHUJA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Jeszcze jedno ZERO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:33 Nie schlebiaj sobie Schuja... Do niczego nie doprowadziłeś, bo chyba nikt o zdrowych zmysłach nie traktuje tej Twojej Manii Wielkości i matematycznych dewiacji na poważnie... Nie mam piany na pysku, nic mi się nie szczerzy, co najwyżej śmiać mi się chce jak czytam Twoje posty... I nie musisz tracić czasu na pilną analizę tego, co napisałam... Akurat TWOJE zdanie mam kompletnie w tej części ciała, w którą ostatnio zawiewa Adamowi. ps. Nie kompromituj się przywoływaniem "brutalnych" francuskich komentarzy na temat Polaków... Albo pilnie postudiuj, miast forumowe komentarze, historię powszechną ze szczególnym wskazaniem na II wojnę światową... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Jeszcze jedno ZERO IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.05, 22:48 Do Malpy. Tobie tez dziekuje za oddzwiek.To dziala , jak widze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Ooo, nie zawiodłeś.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:52 ...ale Zawiszą Ciebie nazwać byłoby grzechem ciężkim. ps. Działa, działa...chamstwo zawsze wzbudza emocje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sentar Re: Do Ewuni IP: *.chello.pl 09.01.05, 22:37 Nie wiem schuja z jakiego kraju jestes, ale wspolczuje jego obywatelem ze taki kretyn jest ich rodakiem. Dziwny toz to musi byc kraj jezeli "kibice" tacy jak ty uwzani sa za kuluralnych, naprawde nie zauwazyles ze tylko ty siebie tak oceniasz?? Jestes zaklamaną, wredną szują( co za idiotycnzy nick?!, ale moze dobrze cie opisuje...) jezeli piszesz ze "nigdzie nie robilem brutalnych albo ordynarnych wypowiedzi" Coz uzywanie takich slow jak polactwo, psyki,itp,itd swiadczy o twoim poziomie, my sie tobie tylko REWANZUJEMY. Chyba tylko ty uwazasz ze pogardliwe haslo POLACTWO nie jest chamskie. Jestes zapatrzonym w siebie bufonem, ktory mysli ze pozjadal wszystkie rozumy, przejzyj wreszcie na oczy!, dorosnij!! bo zachowujesz sie jak upierdliwe dziecko, ktore jest tak rozbestwione w swym prostactwie ze szkoda gadac. Nie wiem czy wiesz ale tacy aroganci i bufony jak ty nie sa mile widziani w tym kraju, jak tak ci sie w Polsce nie podoba to won!! Pogardliwe traktowanie kibicow Adama to zwykly kompleks nizszosci, z ktorego powinienes sie leczyc! Twoj entuzjazm dla Ahonena tez jest zapewne sztuczny, szkoda ze taki zawodnik jak Ahonen ma takich kretynow za kibicow. P.S Zle z Polska bedzie jezeli tacy demagodzy jak ty ( jestes doradca Leppera??) beda pojawiali sie w tym kraju. Jak taki z ciebie fan Ahoenena to won do Finlandii. Podstawowa zasada dla odwiedzajacego obcy kraj jest uszanowanie jego kultury, elementem polskiej kultury jest malysz, wiec oczernianie Adama to oczernainie Polakow!! Mozesz go nie lubic ale nie masz prawa go szkalowac! Tym postem koncze wszelkie rozmowy z toba, z czego sie niezmiernie ciesza. DoNIEzobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Do Ewuni IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.05, 22:44 Do Sentar - ZERO. Dzieki Ci . ta wypowiedzia mnie nie zawiodles.Liczylem na Ciebie jak na Zawisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Eee, Schuja...ze mną nie pogadasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:49 Byłam pierwsza w kolejce... Do swojej lektury obowiązkowej dorzuć jeszcze Podręcznik Savoir Vivre Dla Początkujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Do Ewuni IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.05, 23:04 Inne ZERA milcza.Albo stracily jezyka w gebie albo akurat pekla ta mala zylka (ze zlosci). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re, re, kum, kum, Schuja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:11 albo klawiatury na Ciebie im szkoda... Ja na szczęście mam nówkę sztukę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: Do Schuji- steku klamstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:55 Jesli myslisz sobie, ze kogokolwiek zezloszcza Twoje epistoły- to coz zawiode Cie dziecino. NIE MIERZ LUDZI SWOJĄ MIARĄ schuja! oj do czego Ty nie doprowadziles z rozmyslem??? Przeciez Ty nie potrafisz zrozumiec tego co czytasz czlowieku! I Ty twierdzisz, ze nigdy nie robiles brutalnych wypowiedzi? Pozwól, że zacytuje kilka: <No i co malutki bucu , dopytales sie juz co w krakowskim znaczy buc? Nasmrodziles na innej stronie netowej i pszeszedles tutaj , zeby nadal prawic twoje glupoty w swojej ordynarnej ,z sutereny rodem mowie.Atak na marginesie skokow , to cos ten Malysz spietral w kwali.> albo: <To co pozostalo jest takie jakie na codzien widzimy ; slabe, zawistne i kundlowate.>- to o Polakach, baaardzoo ciekawe... a jeszcze tak: <Jak juz masz taki lizydupski charakter , ze zawsze idziesz za zwyciezca> i jeszcze moze jeden kwiatek: <Ty jestes , za przeproszeniem, tylko maly dupek.Nic ci wiecej do twojej makowki nie nie wpadlo, co?No i co malutki bucu , dopytales sie juz co w krakowskim znaczy buc?> <Ty jestes , za przeproszeniem, tylko maly dupek.Nic ci wiecej do twojej makowki nie nie wpadlo, co?> Dosyc tej roboty-Ty Schuja jestes zaslepiony nienawiscia do Polakow, lecz nie potrafisz swych tez udawadniac niestety,uciekasz przed rzeczowa dyskusja, tylko prowokujesz brutalnymi tekstami. Po co to robisz? dla przyjemnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:52 Ależ sobie ulżyłeś... Chyba jednak przesadzasz z twierdzeniem, że Adama Małysz jest elementem polskiej kultury, świetny z niego sportowiec, ale nie postrzegałbym go jako substratu kulutury naszego kraju. Zresztą zastanówmy się czy A. Małysz jako sportowiec, jest polskim wytworem. Sprzęt w którym skacze (narty, kombinezony itd, nie są rodzimą produkcją), skocznie na których szlifował formę też z reguły niepolskie i teraz jeszcze austriacki trener... Ponownie niepotrzebnie utożsamiasz ataki czy też krytyczne uwagi wobec Adama, z atakami na Polaków i polskość. To już trąci o szowinizm narodowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Sentar na stoika ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:09 Nikt nie mówi o substracie a o immanentnej jego części... Jeśli sport jest częścią kultury, a jest, to siłą rzeczy Adam, który w historii sportu polskiego ma już swoje poczesne miejsce, jest częścią tej kultury... Przypomnij sobie niedawne słowa Ahonena juniora ;) ps. Żywa sentarowa reakcja obronna na "polactwo" to przejaw szowinizmu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: Sentar na stoika ;) IP: *.hel182.suomicom.fi 09.01.05, 23:26 Mico Ahonen mial powiedziec:Isä.tuo on Adam Malysz(Tata,tam jest A.M),ale 3- letni syn poznal Malysza po wasach,jako ze jedyny ma takowe wsrod skoczkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Święty Mikołaj też ma wąsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:36 a jednak 3-latek w wąsatym mężczyźnie rozpoznał Adama ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: Święty Mikołaj też ma wąsy IP: *.hel182.suomicom.fi 09.01.05, 23:56 Nie spieram sie z faktem, ze Malysz to historia.Problem w tym ze trudno nam uwierzyc ze Ahonen jest lepszy i bije rekordy a Adam podnieca nas... treningami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Wcale nie tak trudno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:19 uwierzyć, że to Janne w tym sezonie jest bezkonkurencyjny. Trudno uwierzyć, w to, że Adam się "kończy" (to cytat z kilku Jannefanów), skoro na treningach jest naprawdę dobry. Z resztą, nie o to chyba chodzi w tych dyskusjach... Jestem pewna, że większość kibiców Małysza docenia wyczyny Janne. Akcja zawsze zrodzi reakcję, krytyka - odpowiedź, a chamstwo krytykę... i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do @ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:48 Widać, że przyjmujesz relacje mediów bezkrytycznie, skoro wierzysz w to, że synek Ahonena miał wyrzec owe znamienne słowa. Po pierwsze ma on w tej chwili 3 lata, a zatem kiedy Adam odnosił swoje ostatnie najlepsze sukcesy w 2003 roku, był zbyt mały, żeby je oglądać i tym bardziej pamiętać. Nie sądzisz chyba, że Jane pokazuje swemu dziecku zamiast bajek kasety ze skokami Adama Małysza z okresu jego świetności, czy też układając go do snu opowiada mu o polskiej "legendzie" skoczni. Znamienne słowa: "tato zobacz tam jest Adam Małysz" to nic innego jak tylko próba osłabienia wrażenia po sukcesie Ahonena w TCS. To nic, że wygrał już tyle zawodów, Adam Małysz jest i tak największy (o czym przekonany jest nawet sam syn Janne). Nie zapomnę rownież relacji prasy po konkursie w Zakopanem, kiedy wręcz wkładano w usta innych zawodników wypowiedzi w stylu (cyt. odniesienie zwycięstwa w Zakopanem jest czymś wyjątkowym, żaden z konkursów PŚ nie ma takiej wymowy, skocznia w Zakopanem nie ma sobie równych w Europie, polska publiczność jest najwspanialsza etc>) Sam jestem Polakiem i nie mam zamiaru odcinać się od swoich korzeni, ale niestety Małyszomania oprócz jej pozytywnych aspektów, uwypukliła również swoiste zakompleksienie polskiego społeczeństwa. Dlatego nie popadajmy w megalomanię!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Umysłowość trzylatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:13 Wiesz, nie znam języka fińskiego (w którym owe znamienne słowa padły, jeśli oczywiście padły, w co wątpisz), nie mam więc powodów, żeby podejrzewać jakiś wszechpolski medialny spisek. Nie jestem z resztą zwolenniczką teorii spiskowych. Nie mam również ambicji bycia mądrzejszą od ludzi na co dzień zajmujących się tą dyscypliną sportu...więc przyjmuję, że chociaż trzecia część ich opowieści jest bliska prawdy... Ja też nie mogę już słuchać ględzenia Szaranowicza, a w szczególności młodych tiwi-gwiazdek, co więcej, uważam, że wyświadczają niedźwiedzią przysługę Adamowi w tym swoim zapamiętałym bałwochwalstwie... NATOMIAST sama mam sześcioletniego synka, który kiedyś również miał 3 lata...i zapewniam Cię, że jedną z największych zagadek będzie dla mnie umysłowość małych dzieci...a w szczególności umiejętność pochłaniania nieprzebranych pokładów informacji... Nie wierzę, aby Janne wyśpiewywał na dobranoc kołysanki o polskim skoczku, ale wnioskuję, że temat Adama jest w ich domu tematem "żywym"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: Do @ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:26 Echh- oderwaliscie mnie znow od pracy:-) Trudno powiedziec, co naprawde powiedzial many synek Ahonena- w sumie to bez znaczenia. Prawda jest, ze relacje prasy sa podkrecacajace atmosfere, ze czesto skoczkow zagranicznych pyta sie o forme AM itd, o wyjatkowosc Zakopanego itp. Ale nie wydaje Ci sie Pablo, ze niemieccy dziennikarze to samo robia ze swoimi skoczkami? Ze tak nie jest w Finlandii (albo i jest) jest li i wylacznie zasluga tego, ze ich ta dyscyplina tak nie podnieca? Czy malyszomania nie pokazuje naszcyh kompleksow?- A jakze! Czesc "fanow" przeciez, tworcow najwiekszej histerii, przy pierwszej lepszej okazji napisze ze AM sie "skonczył"... I czy malyszomania z jej smiesznymi cechami jest wina AM? Jeden koles, o chamskim nicku tak wlasnie uwaza, pomijajac to, ze zaprzecza faktom. I jeszcze jedno- taka "szchmitomania" pojawila sie w Niemczech i miala specyficzny charakter. My mamy "malyszomanie" z charakterystycznymi dla Polski cechami. Coz- zjawiska spoleczne- bardzo interesujace. Duzo by o nich pisac. A jeszcze jedno Pablo: byles kiedykolwiek na zawodach w Zakopanem?? Sa naprawde wyjatkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:35 Ja, jak zwykle, czytając Twoje posty, mogę ze zrozumieniem pokiwać głową i podpisać się, nie szczędząc klawiatury, pod tym, co piszesz... Nigdy nie byłam zimą w Zakopanem, pewnie dlatego, że nie znoszę zimy i jedynym, co osładza mi tę ciężką porę roku (bez moich kajaczków i żagli, buuuu), to emocje związane z występami Małysza...no i gimnastyka zwojów mózgowych na forum ;) Pozdrawiam i obiecuję od niczego już nie odrywać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: Do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 01:00 Mam tak samo, jak czytam Ciebie:-) I tez kocham wode i zagle w lecie (ale to milosc nabyta, na wskutek koligacji rodzinnych)- zima zas narty, bo urodzilam i wychowalam w gorach. Pozdrawiam rowniez i z mila checia oderwe sie od pracy znow:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: do Ewuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:36 Zgadzam się z Tobą, że ci co piali peany na cześć Adama, w przypadku porażek pierwsi się od niego odwrócą. Może to dziwne ale od kibicowania Adamowi skutecznie odstraszyli mnie ludzie pokroju Kurzajewskiego, Hellera, Szaranowicza czy w ostatnim czasie tej maszkary Hylewskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: do Pabla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 01:03 Nie dziwne- nie wiem skad TVP ma takich dziennikarzy! Dlaczego nikt z nich ani troche nie zna sie na skokach i nie chce zrozumiec tej dysycypliny? Wyczyniali podobne "cuda" podczas olimpiady w lecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio MALYSZ IP: *.hel182.suomicom.fi 09.01.05, 21:51 POWINIEN czyms innym smarowac narty-przeciez On jest od dawna zawsze najwolniejszy na rozbiegu:szybciej zjezdzaja nawet lzejsi od niego!!! Janne wiecznie nie bedzie wygrywal.Sam powiedzial dzisiaj,ze trudniej jest utrzymac forme niz ja osiagnac,ale kazde zwyciestwo tez daje mu wiecej wiary i luzu.Dlatego w tym roku wygra jeszcze wiele,no moze oprocz Japonii,ktora chce odpuscic.W Kulm bedzie tylko jeden:JANNE AHONEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven ADAM MAŁYSZ - NA DOBRE I NA ZŁE ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 15:19 Chyba zostalo nas niewielu wierzacych w to ze Adam znowu zacznie wygrywac, ale taka jest mentalnosc Polakow, jak ktos wygrywa to jest Bogiem, a jak mu nie idzie to wieszaja na nim psy. To jest takie grono "fachowców". A najbardziej mnie wkurza to ze znalezli sobie nowego "idola" Ahonnena. Owszem gosc nie ma w tym sezonie rownych, jest wysmienicie przygotowany, ale to nie jest powod zeby odwracac sie od Adama. Moze i moje niektore wpisy denerwuja tu wiele osob (szczegolnie Pablo i Schuja), poniewaz nazywam Ahonnena bucem. Ale robie to na zlosc takim "polaczkom - napinaczom" jak ci ktorych wymienilem. Bo to wlasnie oni w przyszlym roku beda miec juz nowego idola (a moze nawet juz w tym, jak sie Ahonnenowi noga podwinie). Dla mnie Adam zawsze bedzie wielki za to co zrobil, bez wzgledu na to co bedzie - na dobre i zle. Szacunek dla Ahonnena, za to co robi w tym sezonie. A wy - internetowi buce (Pablo, Schuja itp.) - WYPIER....Ć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven ADAM MAŁYSZ - NA DOBRE I NA ZŁE !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 11:19 Chyba zostalo nas niewielu wierzacych w to ze Adam znowu zacznie wygrywac, ale taka jest mentalnosc Polakow, jak ktos wygrywa to jest Bogiem, a jak mu nie idzie to wieszaja na nim psy. To jest takie grono "fachowców". A najbardziej mnie wkurza to ze znalezli sobie nowego "idola" Ahonnena. Owszem gosc nie ma w tym sezonie rownych, jest wysmienicie przygotowany, ale to nie jest powod zeby odwracac sie od Adama. Moze i moje niektore wpisy denerwuja tu wiele osob (szczegolnie Pablo i Schuja), poniewaz nazywam Ahonnena bucem. Ale robie to na zlosc takim "polaczkom - napinaczom" jak ci ktorych wymienilem. Bo to wlasnie oni w przyszlym roku beda miec juz nowego idola (a moze nawet juz w tym, jak sie Ahonnenowi noga podwinie). Dla mnie Adam zawsze bedzie wielki za to co zrobil, bez wzgledu na to co bedzie - na dobre i zle. Szacunek dla Ahonnena, za to co robi w tym sezonie. A wy - internetowi buce (Pablo, Schuja itp.) - WYPIER....Ć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac ap Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.lom.vectranet.pl / *.lom.vectranet.pl 09.01.05, 22:41 Co się tak tłuczecie między sobą, fanowie Ahonena i fanowie Małysza? Obaj skoczkowie są wielcy i obaj zasługują na szacunek. W tym sezonie górą jest Ahonen (nie Ahonnen, jak pisze co drugi), ale sytuacja może się odwrócić. Pamiętam Ahonena jeszcze z czasów, gdy był juniorem i zawsze mu kibicowałem. Szczerze cieszę się z jego tego- i zeszłorocznych osiągnięć. Ale i Małysza lubię i cenię. Zastanawiam się tylko, czy Mika Kojonkoski miał rację mówiąc, że Małysz ma więcej możliwości, niż determinacji do walki o zwycięstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moze Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.hel182.suomicom.fi 09.01.05, 22:51 MALYSZ nie ma glowy-same nogi juz nie wystarczaja..kiedys pomagal mu psycho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Wiecie co? IP: *.hel182.suomicom.fi 09.01.05, 23:14 Ja kibiucuje Adamowi i Janne,ale Adam nie przegrywa juz tylko z Nim:dzis wyprzedzilo Go 8 innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Wiecie co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:44 No niestety, nad tym również ubolewamy. Szczególnie dziwne i drażniące, dla przeciętnego ogladacza skoków Adama, jest to, że na treningach czy w kwalifikacjach (ostatnimi czasy) jest najlepszy a w konkursach...eeehhh... Ale to nie powód, dla którego można obrzucać go błotem i właśnie o to toczą się na tym forum ciężkie boje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: Wiecie co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:29 Wlasnie @- o dobre imie AM tocza sie te boje! Trafilas w sedno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efron Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: 81.219.224.* 10.01.05, 00:18 Małysz stracił formę sprzed kilku lat. Oczekuję, że dziennikarze to zauważą. Przestaną pieprzyć o wiatrach, pechu, szczęściu innych. Oczekuję na rzetelną analizę. Nie chcę, żeby moją inteligencję obrażali Paulina Chmielewska, Maciej Kurzajewski, Marek Jóźwiak, Włodzimierz Szaranowicz i im podobni debile o mentalności Barbie i Kenów. Rozumiem, że bogiem można być przez sezon czy dwa. NIe oczekuję więc od Małysza, że będzie bogiem na wieki wieków... To jest niemożliwe (Patrz: p. Schmidt i p. H.). Wiem, że telewizja ogłupia. Pan Pol, którego miałem za człowieka rozsądnego - wygłupił sie przed konkursem drużynowym (bo telewizja ogłupia). Ale ja oczekuję na rzetelny komentarz - adekwatny do tego, co widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:48 O jakiej rzetelnej analizie może być mowa, kiedy w studio zasiada dziennikarz, który nadaje się jedynie do odczytywania z kartki informacji o tym, że interwencyjny skup zboża znów się nie powiódł. A trzoda chlewna rozmnożyła się ponad miarę. Patrzy nie do tej kamery, co potrza, gubi kartki i myśli. A najważniejszą informacją jest info o zimowym esemesowym konkursie Telewizji Polskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 01:09 Efron racja! Pan Pol pare razy wyglupil sie juz w przypadku komentarzy Ligii Mistrzow. Rzetelnego komentarza nie sposob sie doczekac- bo przeciez najlepiej tlumom sprzedaje sie emocje, tragedie, sensacje. I tak konstruuje sie teraz relacje sportowe. Kto by sie tam przejmowal reakcjami bardziej wymagajacej czesci widzow. Moga tylko wylaczac fonie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amozeby Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 10.01.05, 01:38 amozeby tak napisac jakas petycje coby zmienili tego pana meteorologa ktoremu aktualnie powierzono funkcje sprawozdawcy skokow narciarskich, napiszmy druga o zmiane czapki pewnego pana i zamiast pewnej pani niech ta pania/pana Miriam lepiej z tego smiesznego programu pokaza na jedno wyjdzie... ale tak na powaznie to szaranowicz musi odejsc bo to poprostu jest zenujace... malysz ok moze w przyszlym sezonie bedzie znowu wielki ale w tym wielki jest janne i nie ma co do tego 2ch zdan koniec kropka, wiec blagam skonczcie z tym wiatrem albo sie zglosze do usa po ta ich nowa zabawke HAARP < Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 09:22 Tak naprawdę powinniśmy się cieszyć, że spadek formy Małysza przejawia się w tak łagodnej formie - porównajcie jego wyniki z wynikami Schmidta, z którym jeszcze parę lat temu rywalizował o dominację w skokach. A mówić o tym, że się skończył, to o parę lat za wcześnie - Janne też nie istniał przez kilka sezonów, a powrócił w wielkim stylu. Nie wiem, czy z Małyszem będzie podobnie, ale szybciej uwierzę w jego wielki powrót za rok czy dwa, niż w zdolność naszych dziennikarzy do "rzetelnej analizy". Za wiele oczekujesz. "Dlaczego Małysz skakał tak dobrze, a teraz skacze tak źle?", "No i jak, Adamie (Robercie, Krystianie) oceniasz swój skok?", "Czy dzisiaj wygra najlepszy, czy znów wiatr będzie rozdawał karty?". Proszę uczestników forum o więcej przykładów głębokiej "analizy", jaką w każdy weekend uszczęśliwiają nas dziennikarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOKŁADNY 155,5 metra wiec skąd oni wzieli te 152 metry IP: 195.117.126.* 10.01.05, 09:14 moze jakis inny konkurs oglądali bo ja nie wiem naprawde o co tu chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walsię Re: 155,5 metra wiec skąd oni wzieli te 152 metry IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.05, 10:58 W RTL-u Thoma i inne spece mówili, że tyły nart dotknęły 152 metra, a nogami dotknął śniegu na 155,5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Re: Trening bez Małysza, piąty wynik Matei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 09:24 PS Ta nieszczęsna niewiasta nazywa się chyba Chylewska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Adam musi zgolić wąsa. IP: 193.151.38.* 10.01.05, 10:09 ma juz je za długie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walsię Re: Adam musi zgolić wąsa. IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.05, 10:56 Ale to typowo polskie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Adam musi zgolić wąsa. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.01.05, 11:50 Do Raf.Mnie akurat dlugosc wasow Malysza najmniej przeszkadza.I nie sadze , ze to jest powodem jego slabszej formy.Bo tak juz chyba mozna napisac po jego dalekim miejscu we wczorajszych zawodach.Ale moze tez jest w tym cos? Janne skacze bez wasow i jest KING.Pewnie dlatego , bo twarz bez wasa daje mniejszy opor.Ale rozwiazanie tego problemu zostawiam zgranej pace ZER , ropuch i pozostalego polactwa.To tyle o Wasach Adama. Wracajac do wypowiedzi na tym forum stwierdzam , ze nie rozczarowalem sie.Bylem w dobrym nastroju bo wyspalem sie ,wstalem,zrobilem poranna toalete, wypilem dobra kawe i zjadlem przepisowa kromke chleba pelnoziarnistego z listkiem salaty.Dziekuje, smakowalo.Potem poczytalem prase codzienna,a ze specjalna uwaga doniesienia sportowe.I tez sie nie rozczarowalem.Pani Jedrzejczak wybrana zostala najlepszym sportowcem Polski za ubiegly rok.I jak zobaczylem na 5 pozycji Adama Malysza to pomyslalem, chochlik dziennikarski.Chyba maja tam w Polsce wystarczajaco duzo sportowcow,majacych znaczace wyniki za zeszloroczny , olimpijski rok.Nie beda stawiali tak wysoko osoby , ktora w ZESZLYM ROKU praktycznie nie miala znaczacych osiagniec.Ale nie , to nie byl blad.W innych gazetach byl ten sam tekst.I wtedy zrozumialem.W Polsce w zeszlym roku , za wyjatkien grupki, ktora mozna policzyc na palcach JEDNEJ REKI,nie bylo sportowcow z wybitnymi osiagnieciami.I w tym momencie z przyjemnoscia possalem moja pusta fajke, jako ze od lat juz nie pale.A potem zajalem miejsce przed moim PC i zaglebilem sie w czytanie i analizowanie poklosia mojego wczorajszego oswiadczenia w "temacie" polactwo a skoki narciarskie w Polsce.I nie zawiodlem sie.Wscieklosc, nienawisc i chamstwo zawarte w wypowiedziach byly dla mnie szokujace.To niemozliwe, myslalem.Ale po glebszej zadumie, po przemysleniu wszystkiego co zapamietalem i co wiem o przywarach polactwa, zaakceptowalem te wypowiedzi , jako normalne,polskie,swojskie.Bylo tez pare rozsadnych, rzeczowych postow.Wymienie nicki tych respondentow , mimo ze zdaje sobie sprawe ,jak w tej sytuacji moga byc zapamietane przez ZEROWO i reszte ropuchowstwa.I tak; aniol,hm,zikzak. A wracajac do skokow narciarskich, ciagle przezywam sukces MOJEGO Janne Ahonena.A puszczajac odtworzenie jego WSPANIALEGO ,jedynego w swoim rodzaju skoku patrze sie tez na kolejny ,nieudany skok Malysza.Reasumujac to tak po waszemu:z czym do ludzi , no z czym? PS.Moja , calkiem na serio propozycja dla kierownictwa polskiej druzyny ; a moze by tak Malyszowi nie mowic , ze skoki sa juz punktowane.Niech mysli , ze to jest TRENING.Zaszkodzic nie zaszkodzi a moze pomoc. Zpoczuciem dobrze rozpoczetego dnia zegnam. SCHUJA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Adam musi zgolić wąsa. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.01.05, 12:17 Poczucie dobrze rozpoczetego dnia zmusilo mnie do uzupelnienia mojej powyzszej wypowiedzi.Chodzi mianowicie o ogolne skargi na poziom i kulture pracy polskich dziennikarzy sportowych.Nie rozumiem tych skarg i narzekan.Jaka gleba taki plon.Oni musza mowic polskiemu widzowi, jak to sie mowi wg jego pyska.Gdyby byli bardziej obiektywni,zakrzyczano by ich od antypolskich zaprzancow,slugosow obcych i totalnie niekompetentnych.Dlatego ja ich rozumiem.Po co sie kopac z wielkim koniem wszechpolactwa.On tak i tak jest niereformowalny.To tyle uzupelnienia.Z poczuciem bardzo dobrze rozpoczetego dnia zegnam.SCHUJA. PS. Mam wrazenie , ze kopnie mnie monitor mojego PC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walsię Re: Czemu on tu pisze? IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.05, 10:55 Ta Schuja? Dlaczego nie wypisuje tych swoich durnot na forum niemieckim? Wogóle, te kibicowanie facetowi jakiejś obcej nacji, pachnie mi dziecinadą na kilometr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość SPECJALNIE SKAKALI W WIETRZE ZEBY WYGRAŁ AHONEN ! IP: *.man.poznan.pl 10.01.05, 12:02 SPECJALNIE SKAKALI W WIETRZE ZEBY WYGRAŁ AHONEN ! SKANDAL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fachowiec Re: SPECJALNIE SKAKALI W WIETRZE ZEBY WYGRAŁ AHON IP: 194.215.38.* 10.01.05, 14:30 Znasz sie na skokach jak siostra zakonna na lodach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małyszoman koniec Ery Małysza IP: *.dwi.uw.edu.pl 10.01.05, 12:24 Małysz przegrał Turniej Czterech skoczni, praktycznie przegrał już Puchar Swiata w ty sezonie tak samo jak w poprzednim,czy przegra Mistrzostwa świata,chyba tak , patrząc na jego nierówną formę,nie można wszystkiego zwalać na wiatr, kiedyś wygrywał nawet przy niesprzyjającym wietrze.Niewątpliwie era Małysza sie skonczyła. Nie sądze aby mógł coś znaczącego osiągnąć, oprócz jednorazowych przebłysków, takich jak np.w Harrachowie.I chyba nie można mieć takich oczekiwań wobec niego.Zresztą osiagnął już bardzo dużo i doszedł już do kresu swoich możliwosci.I tak prawodopodobnie nikt taki jak Małysz już sie nie pojawi w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małyszoman Koniec Małysza IP: *.dwi.uw.edu.pl 10.01.05, 12:26 Małysz przegrał Turniej Czterech skoczni, praktycznie przegrał już Puchar Swiata w ty sezonie tak samo jak w poprzednim,czy przegra Mistrzostwa świata,chyba tak , patrząc na jego nierówną formę,nie można wszystkiego zwalać na wiatr, kiedyś wygrywał nawet przy niesprzyjającym wietrze.Niewątpliwie era Małysza sie skonczyła. Nie sądze aby mógł coś znaczącego osiągnąć, oprócz jednorazowych przebłysków, takich jak np.w Harrachowie.I chyba nie można mieć takich oczekiwań wobec niego.Zresztą osiagnął już bardzo dużo i doszedł już do kresu swoich możliwosci.I tak prawodopodobnie nikt taki jak Małysz już sie nie pojawi w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś