Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej

IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 21.05.02, 16:17
    blamaż i profanacja barw - to najnowsze metody reklamowe koncernu CCC w Polsce.
    Do dziś oficjalnie nie podjęto decyzji o wstrzymaniu projektu przygotowania
    pokaźnej flagi sektorowej w barwach Polski z logo CCC. Flagę tą mieliby
    zaprezentować kibice - zwycięzcy popularnego konkursu CCC. Mam nadzieję, że nie
    dojdzie do tej kompromitacji. Swoją drogą zastanawiający jest brak wyobraźni
    ludzi na wysokich stanowiskach reprezentujących poważną firmę. Jak widać
    wykształcenie i doświadczenie nie uchrania przed podejmowaniem idiotycznych
    decyzji
    Obserwuj wątek
      • Gość: Fan Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: 157.25.125.* 21.05.02, 16:20
        Coca Cola won z swietych, naszych barw!!!

Bog, Honor, Ojczyzna!!!
        • Gość: STĘPEL Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 16:29
          WITAM
          Mam nadzieje że pojawią się na mistrzostwach jacyś chuligani i nie dopuszczą do
          rozwinięcia tej szmaty.
          RUDE BOY NOW
          • nene2 Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej 21.05.02, 16:52
            Flaga narodowa zasluguje na wielki szacunek , podobnie jak godlo i hymn .
            Jakakolwiek reklama na fladze panstwowej to profanacja . Uznana spolecznie
            watrosc zostaje zniewazona by stac sie dla obcego koncernu nosnikiem reklamy.
            Stanowczo protestuje , to jest scandal !
        • Gość: joseph Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.acn.waw.pl 23.05.02, 14:12
          Gość portalu: Fan napisał(a):

> Coca Cola won z swietych, naszych barw!!!
          >
          > Bog, Honor, Ojczyzna!!!

120% racji
      • Gość: damian Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: 2.3.STABLE* / *.g1.pl 21.05.02, 16:59
        cola a co to jest??????? spokojnie - jak tylko się pojawią z tym szmatlawym
        logo - to znajdzie się ktoś przytomny aby zaraz je skonfiskować - czytaj
        zniszczyć!!!!!!
        • Gość: jaja Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.stacje.agora.pl 21.05.02, 17:44
          Z KIBICOW.PL:
          Gue juz Wam zasygnalizował o co chodzi (sektorówka narodowa z logiem coli).
          Został stworzony ponizszy tekst i wysyłajcie go gdzie sie da !!!! Nie mozna
          dopuscic do profanacji barw narodowych !!!!

Np. tam:
          listy@prezydent.pl
          www.brpo.gov.pl (to strona rzecznika)
          www.kprm.gov.pl (to strona premiera )

My kibice polskiej reprezentacji narodowej jak i obywatele państwa polskiego
          wyrażamy swoje oburzenie praktykami pseudomarketingowymi stosowanymi przez
          polski oddział Coca - Cola Company, mającymi na celu wykorzystanie świętej
          wartości jaką jest flaga narodowa i barwy z nią związane. Pseudospecjalistom od
          reklamy koncernu przypominamy o istnieniu innych, bardziej odpowiednich,
          nośników reklamy.
          Wszytkich kibiców obecnych na stadionach mundialu prosimy o uczynienie
          wszystkiego, by flaga owa nigdy nie została zaprezentowana na arenie
          międzynarodowej. W przeciwnym razie świat zobaczy zjawisko nie mające
          precedensu w przeszłości, które na pewno chwały nam nie przyniesie.

KIBICE REPREZENTACJI POLSKI

Dodatkowo zachecam wszystkich do bojkotu produktów ccc jezeli zrobia to co
          zamierzaja!!!

I kolejne głosy:
          przemo74
          popieram ten protest w 100%

Bullo
          Protest jak najbardziej słuszny, ale zwróćcie uwagę, że flagę z logiem cocacoli
          nie kto inny rozwija tylko właśnie kibice - trzeba zatem zastanowić się czy
          prawo do tworzenia wizerunku Polskich kibiców mają "kibice niedzielni", czy
          ludzie będący z reprą na dobre i na złe.

UNITED PIEKARY

JESTEM ZA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Żuri
          Popieram.
          pozdro.

BKS STAL: 1000% poparcie.

• Gość: Murphy Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.umcs.lublin.pl 22.05.02, 15:54
            Jako Polak i Kibic jestem przeciwko umieszczaniu loga na fladze, tylko niało
            czerwone barwy nic więcej, wpełni popieram protest.
      • Gość: mihal04 Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.lublin.mm.pl 21.05.02, 18:04
        Z tego com widział to kibice rozwineli fage coca-coli (niektórzy pewnie nie
        zauwazyli logo:( ). Wystarczy ze przez cale eliminacje nasi sluchali hymnu w
        szarych dresach wieziennych ery! To wyglada zupelnie jakby nie stac nas bylo na
        flage (wiem ze to idiotyczne ale tak to wlasnie wygladalo - flaga sponsorowana!).
        Watpie tylko czy Prezydent i Premier to odpowiednie osoby do skladania protestów.
        Chyba raczej PZPN bo z nimi maja kontrakt (chyba ze podrzucili po prostu tę flage
        kibicom;]): www.pzpn.pl/pzpn/12/default.htm#
      • bartuch Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej 21.05.02, 18:15
        Skandal!!!!!!!!!!!Nic dodać, nic ująć!!!!!!!!
      • mariusz_k Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej 21.05.02, 18:43
        Ciekawe, że nikomu nie przeszkadzało, jak zimą wszyscy wypisywali na flagach narodowych prywatne hasełka - niby popierające Małysza. Ja też miałem w Zakopanem transparent z nazwą mojego miasta, ale w barwach neutralnych. Flaga narodowa to nie słup ogłoszeń, żeby pisać co się podoba. Coca Cola robi to samo, co ci wszyscy "patrioci" pod skoczniami, ale otwarcie jest za to atakowana. Za co? Że robi na tym kasę? Że Amerykanie bezczeszczą polską flagę? Przecież to ich tradycja narodowa, żeby flagę wtykać wszędzie. Zresztą, nie ma o czym gadać. Sprawa moim zdaniem jest sztucznie rozdmuchana, co jest tylko na rękę Coca Coli. A tak prywatnie to nie mam nic przeciwko tej pomalowanej fladze, póki kolory się zgadzają ;)
        • Gość: andy Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 21.05.02, 18:59
          mariusz_k napisał(a):

> Ciekawe, że nikomu nie przeszkadzało, jak zimą wszyscy wypisywali na flagach na
          > rodowych prywatne hasełka - niby popierające Małysza. Ja też miałem w Zakopanem
          > transparent z nazwą mojego miasta, ale w barwach neutralnych. Flaga narodowa t
          > o nie słup ogłoszeń, żeby pisać co się podoba. Coca Cola robi to samo, co ci ws
          > zyscy "patrioci" pod skoczniami, ale otwarcie jest za to atakowana. Za co? Że r
          > obi na tym kasę? Że Amerykanie bezczeszczą polską flagę? Przecież to ich tradyc
          > ja narodowa, żeby flagę wtykać wszędzie. Zresztą, nie ma o czym gadać. Sprawa m
          > oim zdaniem jest sztucznie rozdmuchana, co jest tylko na rękę Coca Coli. A tak
          > prywatnie to nie mam nic przeciwko tej pomalowanej fladze, póki kolory się zgad
          > zają ;)

Kolego pomyliles chyba krzeslo z krzeslem elektrycznym. Czym innym jest wpisanie
          nazwy zawodnika czy miasta a czym innym wpisanie nazwy produktu czy firmy. Jesli
          sie na to zgadzasz to tak jakbys zgadzal sie na zastapienie orzelka puszka!

Bedziemy tam z kumplami i zrobimy wszystko zeby flaga nie zostala wyciagnieta!
          • Gość: eM A iKS Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.t9.ds.pwr.wroc.pl 22.05.02, 01:49
            Flaga narodowa to flaga narodowa, to nie jest miejsce do bazgrania jakichś
            własnych kawałków.
            Zresztą sam zobacz www.polska.pl/info/informacje_o_polsce.htm, nie ma
            wzmianki na temat wypisywania nazwisk znanych ludzi, bądź miast.
            Jak chcesz się pokazać w tv z jakiego miasta jesteś, to sobie skołuj flagę z
            herbem miasta. Nawet najmniejsza gmina ma swój herb.
            Wiadomo, że dodatkowo robienie kasy na ww. wymienionym procederze jest
            skurwysyństwem. Ale właśnie cały ten rozgłos działa na korzyść kocernu. Potem,
            jakby co, to się oficjalnie przeprosi i będą mówić "jaka to porządna ta Coca -
            Cola, przyznała się do błędu i ładnie przeprosiła". Nieważne jak ważne by
            mówili.

Pozdrawiam
      • Gość: <=AA=> Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 19:12
        Zastanawiam sie dlaczego jej nie zlikwidowano juz podczas meczu z Estonia?
        Chociaz z drugiej strony - pewnie od razu pojawily by sie glosy, ze
        Warszawiacy to bydlo bo flage narodowa zniszczyli...
      • mariusz_k Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej 21.05.02, 19:17
        Był taki dowcip:

Lata 80-te. Do prezydanta USA dzwoni szef NASA:
        - Panie Prezydencie, Sowieci malują księżyc na czerwono. Pomalowali już jedną trzecią!
        - Dobrze, niech malują dalej, proszę informować mnie o ich postępach na bieżąco.
        Po jakimś czasie NASA dzwoni znowu:
        - Sir, pomalowali już dwie trzecie powierzchni Księżyca!
        - Dobrze, niech malują dalej, i proszę informować mnie o ich postępach na bieżąco.
        Wreszcie któregoś dnia NASA dzwoni po raz trzeci:
        - Sir, cały Księżyc jest już czerwony!
        - Świetnie! Machnijcie tam teraz szybciutko reklamę Coca-Coli!

Samo życie, prawda? I o co tu się oburzać? Dla mnie symbole narodowe to przede wszystkim symbole. Można nadawać im różne znaczenia i wykorzystywać do różnych celów, niekoniecznie patriotycznych. Tak się działo w przeszłości, tak jest i teraz. Nie widzę powodu do szczególnego oburzenia tym razem.

A Coca Coli nie piłem i nie piję - i to nie ma nic wspólnego z symbolami jakimikolwiek. Nie smakuje mi i już.
        • Gość: toler pewne rzeczy sa, ze tak powiem.."swiete"...:-) IP: *.CUSTOMER.DSL.ALTER.NET 21.05.02, 19:40
          mariusz_k napisał(a):

> Był taki dowcip:
          >
          > Lata 80-te. Do prezydanta USA dzwoni szef NASA:
          > - Panie Prezydencie, Sowieci malują księżyc na czerwono. Pomalowali już jedną t
          > rzecią!
          > - Dobrze, niech malują dalej, proszę informować mnie o ich postępach na bieżąco
          > .
          > Po jakimś czasie NASA dzwoni znowu:
          > - Sir, pomalowali już dwie trzecie powierzchni Księżyca!
          > - Dobrze, niech malują dalej, i proszę informować mnie o ich postępach na bieżą
          > co.
          > Wreszcie któregoś dnia NASA dzwoni po raz trzeci:
          > - Sir, cały Księżyc jest już czerwony!
          > - Świetnie! Machnijcie tam teraz szybciutko reklamę Coca-Coli!
          >
          >
          > Samo życie, prawda? I o co tu się oburzać? Dla mnie symbole narodowe to przede
          > wszystkim symbole. Można nadawać im różne znaczenia i wykorzystywać do różnych
          > celów, niekoniecznie patriotycznych. Tak się działo w przeszłości, tak jest i t
          > eraz. Nie widzę powodu do szczególnego oburzenia tym razem.
          >
          > A Coca Coli nie piłem i nie piję - i to nie ma nic wspólnego z symbolami jakimi
          > kolwiek. Nie smakuje mi i już.

jestem innego zdania mariusz..
          .. symbole typu hymny, flagi, zawsze odgrywaly b.wazna
          role w historii i nie mam tu na mysli bynajmniej sportu:-)
          ...mamy wielkie szczescie ze zyjemy w czasach pokoju..i nie potrzebujemy symboli
          by dopingowaly nas do jakiejkolwiek walki ..nie zwiazanej ze sportem!
          jezeli ta historia z Cola sie sprawdzi (w co watpie) swiadczyc to tylko bedzie ze
          w Polsce nic sie od XVIII wieku nie zmienilo...za pieniazki i przywileje mozna
          sie sprzedac:-(

pozdr.
        • Gość: ky-mani Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.tpnet.pl / *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 22:16
          mariusz_k napisał(a):

Dla mnie symbole narodowe to przede
          > wszystkim symbole. Można nadawać im różne znaczenia i wykorzystywać do różnych
          > celów, niekoniecznie patriotycznych. Tak się działo w przeszłości, tak jest i t
          > eraz. Nie widzę powodu do szczególnego oburzenia tym razem.
          >
          wspanialy przyklad patriotyzmu. symbol to symbol. no to ja tez odpowiem
          "banalnie": tak sie zlozylo ze za ten symbol niektorzy oddawali zycie, napewno
          nie po to zeby nastepne pokolenia wstawialy tam sobie znaki reklamowe.
          • mariusz_k Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej 22.05.02, 11:47
            Gość portalu: ky-mani napisał(a):

> tak sie zlozylo ze za ten symbol niektorzy oddawali zycie, napewno
            > nie po to zeby nastepne pokolenia wstawialy tam sobie znaki reklamowe.

Ja bym za symbol zycia nie oddal. Chocby z obawy o to, ze po mojej smierci ktos nada mu inne znaczenie niz ja myslalem. Ale jednoczesnie przez szacunek dla tych, ktorzy oddali, nie popieram zmieniania obecnych symboli - nie malowalbym na fladze niczego. Ani Coli, ani Iwana, ani swojego miasta. W tym sie zgadzam z eM A Iksem.
      • cromm Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej 21.05.02, 19:43
        Nigdy nie lubiłem tego koncernu, ale to już przegięcie.....Fuck Coca Cola !!
        Kiedys robiliśmy takie naklejki- pier..... korporacje.....chyba do tego
        wrócę.....Coca Cola won od naszych barw....... !!!!!
        • Gość: aero Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.02, 21:07
          Tak wlasnie, wara firmom od naszej flagi! sio!
          • Gość: mat2807 Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 23:12
            A moze tak jakas "ustawka" zjednoczonych kiboli z zarzadem CC??:)
            • Gość: banita NIE BRAĆ TEJ SZMATY DO KOREI !!!!!!!!!!!!!! IP: 3.5.* / *.chello.pl 21.05.02, 23:25
              Dzisiaj Cocacola, jutro mcdonalds pojutrze orzeł zamiast szpon będzie miał
              buciki od armaniego i ogolony będzie z pierza żyletką Gillete.
              TO JEST KURWA PROFANACJA !!!!!!!!!!
              JAK JEBANA COCACOLA CHCE TO NIECH WIESZA SOBIE TAKIE SZMATY NA UNIWERSALU, ALE
              ZE STADIONU WYPIERDALAĆ.
              I jeszcze apel do kibiców. Nie rozkładać tej szmaty, na Estonii może jeszcze
              nie każdy wiedział, ale teraz już wszystko jasne. Szmata niech wróci do
              cocacoli z oficjalnym pierdnięciem od kibiców. Jeżeli nie, to NIE ROZWIJAĆ
              JEJ ! SZCZEGÓLNIE W KOREI. Boże jak polecą tam jakieś czopy to pozostaje się
              modlić, że na lotnisku zgubi się bagaż ze śmierdzącą zawartością, od Cocacoli.
            • Gość: eM A iKS Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.t9.ds.pwr.wroc.pl 22.05.02, 01:56
              Otóż to, tyle tylko potraficie, lać w ryja i nic więcej. Reszta wykracza poza
              wąskie spektrum waszego pojmowania.
      • Gość: @ayer Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 22.05.02, 00:49
        To jest jakies wariactwo !!! Od 3 dni chodze przez to naładowany jak
        AK47 ...Juz przestałem pic produkty cc i zachecam innych do tego. Nawet jak
        pomysłu nie zrealizuja to dla mnie sa kupa g... za sam pomysł !!!I powiem Wam
        ze pewnie to nie amerykanie wymyslili, tylko jakis dupek z Polski uwazajacy
        sie za genialnego marketingowca. Tylko my Polacy potrafimy sprzedac wszystko za
        pare dolarów...niestety. Porównanie np. koszulki w barwach USA lub UK a logo
        firmy na sztandarze, fladze narodowej to dwie inne sprawy... Czy widzieliscie
        kiedys na fladze USA napis Coca Cola ?? Nie ! Bo dla nich to tez swietośc i tez
        wielu amerykanów zginęło za USA za ich flage. Tak jak u nas za Biało-
        Czerwona !!! Gdzies flaga (ale bez godła!!!) sie przewija w tle na róznych
        produktach marketingowych , ale nigdy centralnie logo na barwach narodowych !!!
        Ktos napisał ze premier czy prezydent nie sa od tego typu protestów...a kto ja
        sie pytam skoro to najwyzsze władze panstwa ??? To do nich nalezy sciganie
        takich gnoi jak coca cola , za profanacje barw narodowych. To oni własnie na
        takie przejawy deptania najwyzszych wartosci Polski i Polaków powinni
        reagować !!! Coca juz straciła wiele przez ten pomysł, a jakby pomysleli to
        mogli zrobic niezły chwyt marketingowy fundujac kibicom sektorówke (czysta)i
        rozgłosnić to dyskretnie w mediach. Wtedy mowiono by o dobrym gescie koncernu,
        a tak maja pozamiatane...I zeby nie było watpliwosci, to nie jestem narodowcem,
        ale szanuje moj kraj i to co zrobili moi przodkowie. Tyle . Fuck coca cola !!
        @yer (e-Polska)
        • Gość: Adi Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 10:47
          Słuchajcie Borowiki i inni nacjonaliści. Im "lepiej" wasza rep-a gra tym macie
          większe kompleksy i problemy. Kocham Coca Cole i wszystkich którzy potrafią się
          bawić piłką. Jeśli CC chce to nawet wielkiego fiuta może na waszej fladze
          namalować. Jest mi to obojętne.
          Forza Ruch
          Forza Górny Śląsk
          Forza Coca Cola
          • Gość: m04 Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.lublin.mm.pl 22.05.02, 11:09
            Gość portalu: Adi z dzialu portierów Cocacola co Poland napisał(a):

> Słuchajcie Borowiki i inni nacjonaliści. Im "lepiej" wasza rep-a gra tym macie
            > większe kompleksy i problemy. Kocham Coca Cole i wszystkich którzy potrafią się
            >
            > bawić piłką. Jeśli CC chce to nawet wielkiego fiuta może na waszej fladze
            > namalować. Jest mi to obojętne.
            > Forza Ruch
            > Forza Górny Śląsk
            > Forza Coca Cola

proszę bardzo. pojawili się już nawet pracownicy cocacoli by bronic swoich
            pomysłów. Nic z tego, ta flaga nie bedzie powiewac w Korei (i ngdzie indziej!!!!)

• Gość: Adi Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 11:14
              Witam Ojca Borowika....
              Widzę że przeniósł sie ojciec do Lublina....
              Jeśli wolisz jabole od Coca Coli proszę bardzo.
              Flaga z butelką jabola w tle i jeszcze małym leperkiem. To jest chwyt
              marketingowy.
              • misza01 Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej 22.05.02, 11:49
                Skandal i tyle
          • Gość: eM A iKS Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.t9.ds.pwr.wroc.pl 22.05.02, 13:43
            A to kolejny przejaw kibolskiego buractwa!
      • mariusz_k Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej 22.05.02, 12:01
        Liga Polskich Rodzin zrobila ogolnopolska manifestacje przeciwko sprzedazy ziemi cudzoziemcom, "rozkradaniu Polski", wstapieniu do UE etc. Jako rekwizytow uzywali m.in. flag narodowych oraz puszczali Mazurka Dabrowskiego.
        Obecny rzad (i poprzednie) zostaly wyzwane od zdrajcow i zlodziei. Zwolennicy Unii zostali wyzwani od pedalow. Padaly hasla i porownania ewidentnie bzdurne i nieprawdziwe. Klamstwa po prostu - nie wiem czy wynikajace z ignorancji czy obludy.
        A wszystko to pod symbolami narodowymi - flaga i hymnem. Ale to jakos nikogo nie irytuje, ze nawiedzeni fanatycy naduzywaja tego, co dla Polakow teoretycznie jest swiete. Za to jak glupi koncern namaluje na fladze swoje logo, to sie podnosi skandal na skale kraju.
        Jak dla mnie szopka.
        • Gość: Radost Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.02, 12:42
          mariusz_k napisał(a):

> Liga Polskich Rodzin zrobila ogolnopolska manifestacje przeciwko sprzedazy ziem
          > i cudzoziemcom, "rozkradaniu Polski", wstapieniu do UE etc. Jako rekwizytow uzy
          > wali m.in. flag narodowych oraz puszczali Mazurka Dabrowskiego.
          > Obecny rzad (i poprzednie) zostaly wyzwane od zdrajcow i zlodziei. Zwolennicy U
          > nii zostali wyzwani od pedalow. Padaly hasla i porownania ewidentnie bzdurne i
          > nieprawdziwe. Klamstwa po prostu - nie wiem czy wynikajace z ignorancji czy obl
          > udy.
          > A wszystko to pod symbolami narodowymi - flaga i hymnem. Ale to jakos nikogo ni
          > e irytuje, ze nawiedzeni fanatycy naduzywaja tego, co dla Polakow teoretycznie
          > jest swiete. Za to jak glupi koncern namaluje na fladze swoje logo, to sie podn
          > osi skandal na skale kraju.
          > Jak dla mnie szopka.

Szkoda ze nie Unimil na fladze albo durex......

Front Wyzwolenia Flagi Polski od coca cos tam...
      • Gość: kataryna Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: 62.41.48.* 22.05.02, 13:38
        Wszystko na sprzedaz???
        • Gość: andres Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.mpis.mpg.de 23.05.02, 15:55
          wszystko!

Gość portalu: kataryna napisał(a):

> Wszystko na sprzedaz???

• amelia25 Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej 22.05.02, 14:34
        Właśnie się dowiedziałam o tym genialnym pomyśle - to żenada i skandal w
        najlepszym tego słowa znaczeniu a poza tym :
        >Jak widać
        > wykształcenie i doświadczenie nie uchrania przed podejmowaniem idiotycznych
        > decyzji

jedno nie ma nic wspólnego z faktem, że pewnych rzeczy nie można się nauczyć,
        albo się je czuje albo nie.
        Jasne że takie MŚ to kopalnie pieniędzy i nikt nie będzie udawał że tak nie jest
        ale bez przesady...czy wszystko na sprzedaż? - jak zapytała Kataryna?

Od dziś bojkotuję tę kształtną butelkę i jej zawartość.
        Pzdr
      • Gość: Kosa Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: 2.3.STABLE* / 10.10.15.* 22.05.02, 15:39
        Kochani, drodzy patrioci. Czy bez ERY, Canal+, Coca-coli istniała by w ogóle
        polska piłka? A jak podobają sie Wam zapijaczone brudne szyje, na których
        wiszą biało-czerwone szaliki z godłem, lub jak Wam się podoba występ trenera w
        idiotycznej reklamie???? To jest OK? Więcej rozsądku.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Murphy Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.umcs.lublin.pl 22.05.02, 15:57
          Trener jest osobą wolną a nie dobrem narodowym, toże kojarzymy go z
          reprezentacją nie ma nic do rzeczy. A barwy biało czerwone mają dla nas wymiar
          także historyczny, i nie powinny byc nośnikiem reklamy, żadna krajowa federacja
          i żadne państow nie pozwoliłoby na coś takiego, więc my też nie powinniśmy
          pozwalać.
          • Gość: Dortmund Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 16:57
            Tak sie sklada, ze jade na Mundial i mam wykupiony karnet na wszystkie mecze
            Polakow (grupa + ewentualnie dalej). Wraz ze znajomymi nie dopuscimy do tego
            aby ta fana zostala rozwinieta!!
        • Gość: A Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.05.02, 10:55
          Witam.
          Oczywiscie, ze pilka sie kreci dzieki sponsorom. Ale co innego umiescic swoje
          logo na koszulce czy czymkolwiek innym a co innego na FLADZE!!!!
          Nie chce nikogo obrazac, ale Co-Co Comp (prawie CCCP:) pozegna sie z moimi
          pieniedzmi za swoje produkty!

pozdrawiam
          A.
          Gość portalu: Kosa napisał(a):

> Kochani, drodzy patrioci. Czy bez ERY, Canal+, Coca-coli istniała by w ogóle
          > polska piłka? A jak podobają sie Wam zapijaczone brudne szyje, na których
          > wiszą biało-czerwone szaliki z godłem, lub jak Wam się podoba występ trenera w
          > idiotycznej reklamie???? To jest OK? Więcej rozsądku.
          > Pozdrawiam.

• wichura Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej 22.05.02, 17:24
        To nie może być polska flaga! Odpowiednie przepisy zabraniają tego typu
        praktyk. Będzie to zapewne szmata zszyta z dwóch kawałków płótna (białego i
        czerwonego), ale w innych niż na fladze proporcjach. Czy jest powód do
        oburzenia? Nie sądzę. Wszak czerwony i biały to także barwy CCC i setek innych
        firm.
        • Gość: m04 Re: SKANDAL - logo Coca - Coli na fladze narodowej IP: *.lublin.mm.pl 22.05.02, 22:33
          To JEST polska flaga. pewnie element genialnej kampanii "Polska gola - koka
          kola!" bueeeeee ( w dodatku sciagane z dzieciecych rymowanek. konkurencja ma na
          szczescie tez spore mozliwosci - "colapepsi! pepsicola! nasi chlopcy strzela
          gola!") Pomyslowosc "specow" od reklam nie zna granic
          • Gość: Tarczyn Ask for More! IP: *.pai.net.pl 22.05.02, 23:38
            Moze warto by poprosic CC o oficjalne ustosunkowanie sie do tego godnego
            pozalowania wydarzenia?
            I czy rzeczywiscie maja zamiar to powtorzyc na Mistrzostwach...
            • Gość: guerra Re: Ask for More! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 23.05.02, 13:24
              podnoszę wątek do góry

bo jest n apewno ważniejszy niż zwycięstwo legii nad wisłą
            • Gość: @yer Re: Ask for More! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 23.05.02, 15:11
              Gość portalu: Tarczyn napisał(a):

> Moze warto by poprosic CC o oficjalne ustosunkowanie sie do tego godnego
              > pozalowania wydarzenia?
              > I czy rzeczywiscie maja zamiar to powtorzyc na Mistrzostwach...

Sa prowadzone takowe wyjasnienia z CC , ale oni migaja sie od jednoznacznej
              odpowiedzi, co moze sugerować ze taki pomysł chca zrealizować !!!!. Chcemy od
              nich potwierdzenia faksowego , ktorego do dzisiaj nie ma (szefowa infolinii
              twierdzi ze w dziale tym nie ma ...faksu...). Bez komentarza.
              ayer (e-Polska)
      • Gość: __>... moze jak na watku bedzie1000postów to ktos zauwazy IP: *.lublin.mm.pl 23.05.02, 19:27
        • Gość: guerra Re: moze jak na watku bedzie1000postów to ktos zauwazy IP: *.torgal.poznan.pl 23.05.02, 20:26
          informacja pewna

flagi nie będzie
          • Gość: obi. Rzeczywiście nie będzie IP: *.acn.pl / 10.134.129.* 23.05.02, 21:19
            A raczej będzie, ale bez logo coca-coli.

wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?dzial=0115&xx=848915

Pozdr
            • Gość: autor Re: Rzeczywiście nie będzie IP: *.stacje.agora.pl 24.05.02, 10:25
              Pod tym adresem oba teksty - z „Gazety” wtorkowej interwencyjny i wczorajsza
              odpowiedź Coca-Coli. Pozdrawiam forumowiczów
              Autor
              wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=848915&dzial=0115

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka