Gość: mop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:09 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pedro Pojedynek Małysz - Ahonen IP: *.hist.uj.edu.pl 20.01.05, 22:15 Skoro skoki to przede wszystkim pojedynek z samym sobą, to dlaczego PZN zignorował współpracę z dobrym psychologiem. Zamiast dotychczasowego, współautora sukcesów Małysza zatrudniono świeżo upieczonego absolwenta psychologii UJ. Czyżby nepotyzm oszczędność, czy tylko głupota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hegemon [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:18 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hegemon (real) Re: mop'a MATKĘ ,,, IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.05, 03:21 hEGEMON, daj sobie siana i pobaw sie czyms mniej skomplikowanym niz klawiatura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odarpi wcale nie kazdy tylko wioskowe psy IP: *.sympatico.ca 21.01.05, 05:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychol Re: Pojedynek Małysz - Ahonen IP: *.76.classcom.pl 20.01.05, 22:36 Kolega Kamil Wódka ,absolwent psychologii stosowanej , rówiesnik Małysza ,był na swojej Alma Mater znanym leserem i luzakiem więc uczy Małysza ,że trzeba się wyluzować!!!! Może w końcu to przyniesie efekty.Mika Kojonkoski też imprezuje ze skoczkami.Przeniósł się do Norwegii bo jego krajanie (np.Jane Ahonen - Cyborg) byli za drętwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościowa portalu Re: Pojedynek Małysz - Ahonen IP: *.tvgawex.pl 20.01.05, 22:28 sam jesteś d...., precz z brudnymi łapami od Małysza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sponek Re: Pojedynek Małysz - Ahonen IP: 81.15.189.* 20.01.05, 22:30 Dla mnie Pan Tajner nie był trenerem, tylko asystentem Małysza - gdyby był trenerem to przez te lata ktokolwiek inny zacząłby przynajmniej systematycznie wchodzić do 30-tki - a to co robił Adam zawdzięcza w 80% sobie i psychologowi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małysz Re: Pojedynek Małysz - Ahonen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:42 Wydaje mi sie ze Malysza odkryl pewien czeski terner (Pavel Mikeska), a nie tajner. Wybuch formy u Malysza w pierwszym roku skakania to byla kwestia czasu, skakal juz rewelacyjne 4-5 lat wczesniej. Do szczescia byl mu potrzebny psycholog i czas aby dojrzal. Szkoda ze Tajnera wszyscy pozostali skakali z roku na rok gorzej, ale dzieki temu wszyscy poznali Tonia - co to za odlot z niego jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malysz - poprawka Re: Pojedynek Małysz - Ahonen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:43 1 rok skakania znaczy 1 rok skakania u Tajnera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Mop to dobry nick dla kogos takiego jak ty IP: 157.158.160.* 20.01.05, 23:25 w wiadrze z mydlinami pana miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mop bo co?bo krytykuje bostwo narodowe?sportowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 23:35 ceni sie nie tylko za osiagniecia sportowe ale za calosc,tez za postawe zyciowa bo jest w koncu ikona ktora funkcjonuje w dzisiejszym swiecie. najlepeij jest isc z tlumem i modlic sie do tego co wszyscy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małysz Re: bo co?bo krytykuje bostwo narodowe?sportowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 00:08 kazda krytyka oki, pod warukiem ze sensowna, a akurat Tajner nigdy nic dobrego dla Polskich skokow nie zrobil. Jedyne co potrafi to ma farta, jesli to potrafiec mozna. Adama mozna krytykowac ale np za forme w zeszlym roku czy tym podobne. Ale za to ze powiedzial prawde o Tajnerze jes bez sensu bo to sama prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: bo co?bo krytykuje - p.s IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.05, 00:22 Akurat osiągnięcia Małysza są takie, że jest obecnym mistrzem świata w skokach i jedynym na świecie skoczkiem, który zdobył 3 razy pod rząd puchar świata więc zamiast pieprzyć dyrdymały lepiej już nic nie mów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZGryz Re: bo co?bo krytykuje bostwo narodowe?sportowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 00:26 bo co?? Boś ...... Idz ty lepiej koziołeczku szukać swego Pacanowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: Pojedynek Małysz - Ahonen IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.05, 00:19 A kogo to obchodzi co ty sądzisz na jego temat? Pajac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż. Mamoń "Adam skacze daleko, IP: *.gdynia.mm.pl 21.01.05, 00:22 ale technicznie jeszcze nie wszystko jest perfekcyjne - mówi Kruczek." - wypowiedzial sie fachowiec i zdobywca wielu laurow:) Nie jestem ekspertem, w zasadzie to mnie ani grzeje, ani ziebi, ale tytul tego artykulu jest po prostu bzdurny. Skoro Polak wciaz odstaje od rzeczonego to o czym tu pisac? Smutne to wszystko, nic wiecej. Howgh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malysz Re: "Adam skacze daleko, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 00:55 Kruczek dwukrotny zwyciezcza (badz medalista) uniwersjady w skokach, jako asystent swietny, to on pomagal w zeszlym roku Kuttinowi, gdy Polska zdobyla zloto a Rutkowski zostal mistrzem juniorów. Watpie by ktorys z tych juniorów zrozumial Kuttina, Kruczek wszystk im tlumaczyl na polski-goralski i uczyl sia fachu od Kuttina. Nie trzeba byc swietnym zawodnikiem by zostac genialnym trenerem. Pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromax Re: "Adam skacze daleko, IP: *.acn.waw.pl 21.01.05, 00:58 podowiem ci - jezeli to jeszcze nie jest szczyt możliwości, a jednak skacze całkiem nieźle to co to może oznaczać? technicznie jeszcze można sporo poprawić, można mieć nastawienie psychiczne ukierunkowane bezpośrednio na punkt niemożliwości (ot, 151 i pół czy 152 metry jesli wiesz o co chodzi) i zdażanie do tego punktu... BTW, bardzo mi się podoba krytykowanie w imię tylko i wyłacznie "gdzie są wieksze tłumy, to będę szczał na nich". Nie ważne kto, nie ważne co. byle tylko krzyczeć. A odkąd zaczalem oglądać skoki i odkąd okazało się ze i zawodnik z naszego kraju może osiągnąć w nich sukces... Nie wiem jak tzw. większość. mam to gdzieś. jestem fanem Adaśka. Za to, że pokazał naszym niedorobionym decydentom iż w naszym pięknym kraju można nie tylko narzekać, ale można też coś osiągnąć bez układów (patrz chociażby piłka nożna czy siatka, niby cos osiagane ale jak później schrzanione przez nic innego jak organizację). Że potrafio pokazać, że mimo tego iz wielu kładzie na niego laskę jest na prawdę wielki. Że nie jest ważny wygląd (ot, chociażby wąsiki - mam w d... czy je ma, w końcu z nim do łóżka nie pójdę więc co mnie mogą one interesować). Ważne co pokazuje na skoczni i w rywalizacji z najlepszymi. Zresztą nie za darmo jest nazywany w niemieckiej prasie "magisch" (rtl, po ostatniej wygranej, można przeczytać na www.sport.de) itede itepe. W nosie mam czyjeś kompleksy. Cieszy mnie jak komuś coś wyjdzie. W końcu nie ma to jak uczyc się od najlepszych. i równać w górę a nie w dół. Oczywiście, chleba i igrzysk. Na chleb zarobię sam. Igrzyska zaś niech będa na jak najwyższym poziomie. A na marginesie rywalizacji Małysza i Ahonena, to nawet zakłady bukmacherskie wstrzymują się z ofertą do jutrzejszych treningów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: "Adam skacze daleko, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 02:34 Widzis Gromax fajnie napisales. Ja kibicuje Adaskowi, bo zrobil w ostatnich kilku latach cos fantastycznego ze sportami zimowymi w Polsce (ktore bardzo lubie ogladac i staram sie uprawiac jedna hihi, choc nauczyli mnie rodzice tez na lyzwach jezdzic..) Poza tym to taka cholerna radosc patrzec jak wygrywa, jak sie cieszy, jak mowi o wiaterku... I ten majstersztyk w Predazzo- uchhhhhhhhh. I te 3 PS. Po prostu go strasznie jakos lubie. A fenomen spoleczny, dobro narodowe, kompleksy Polakow - mam gdzies krytyke, tych, ktorzy sadza nas za malyszomanie. Anglicy maja Beckhama, Niemcy mieli Schmidta, Amerykanie od groma roznych sportowych idoli. Widocznie ludzkosc jest tak skonstruowana , ze idoli sportowych musi miec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromax do sympatycznej e-28 :) IP: *.acn.waw.pl 21.01.05, 04:36 ja tu z kolei napisałem trochę pod kątem waszej jakże owocnej ostatnimi czasy dyskusji z panami od absolutyzmu (co to mają co chwilę nowych bogów, może własnie po to żeby wyleczyć swoje kompleksy przez rzucanie inwektywami) Mam swoje zdanie i staram się rozsądnymi wypowiedziami jego bronić, a nie urywać się z choinki. Wkurza mnie że jak się samemu nie potrafi nic osiagnać to najlepiej jest opluwać tych co na prawde wyszło. Oczywiście, można byc krytycznym, ale najlepiej głównie wobec siebie a nie innych. Że tak powiem, howgh. tez lubiłem kiedyś czytać o indianerach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk bardzo Cie polubiłem GROMAX IP: 157.158.160.* 21.01.05, 07:24 lubie czytac rozsadne komentarze, te kretynskie tez bo mi adrenalina skacze- emocje w zyciu sa wazne , nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdort Re: Pojedynek Małysz - Ahonen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 08:50 Jaki pojedynek,,,, - zobaczcie ile wygranych ma Janne - Małysz niech wraca na swoje miejsce,,,,,,,- on wie gdzie ono,,,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Pojedynek Małysz - Ahonen IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.01.05, 09:18 w sporcie to jest piekne ze jest nieprzewidywalny kazdy mistrz znajduje pogromce a skoczkowie to tylko ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Pojedynek Małysz - Ahonen IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.05, 09:44 Gość portalu: Zdort napisał(a): > Jaki pojedynek,,,, - zobaczcie ile wygranych ma Janne - Małysz niech wraca na > swoje miejsce,,,,,,,- on wie gdzie ono,,,,,,, O jakich wygranych piszesz? Ogółem czy w tym sezonie? W tym sezonie Janne ma dużo wygranych, to prawda, zdominował Puchar. Ogółem Janne 28 a Adam 26, a więc przepaści nie ma i jeszcze kilka konkursów do końca sezonu. Adam nie musi wracać na swoje miejsce, on tam po prostu jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEAM FINLAND Ahonen-Malysz IP: 212.213.14.* 21.01.05, 09:45 Kanankoipi Malysz:sellä ei ole mitään mahdollisuuksia ROBOCOP Ahosta vastaan.. chickenlegs Malysz don`t have any chanse to beat ROBOCOP Ahonen.The truth is that,with chickenlegs you can not jump. Ahonen KING FOREVER. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Ahonen-Malysz IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.05, 10:06 Już raz nasz kurczak z Wisły pokonał robocopa w Harrachovie, mimo braku optymalnej formy. Kurczę pieczone, dlaczego nie miałby tego powtórzyć w Neustadt albo Zakopcu? Fly chicken, fly... the truth is, że masz atomową siłę w nogach i możesz jumpować jak hero from and made in Poland!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk DO TEAM FINLAND IP: *.rutex.slask.pl 21.01.05, 12:09 jeeli twoj finski jest tak "swietny" jak twoj angielski to nigdy nie dostaniesz azylu w Finlandii pajacu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Mop mopem mopa pogania... a podłoga brudna IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.05, 09:00 MAŁYSZOMANIA? TAK, po stokroć TAK, a dlaczego niby nie? Wspaniały sportowiec - dlatego ma wsparcie kibiców. Czyżby w naszym kraju było już tak źle, że należy wstydzić się "patriotyzmu sportowego" zamiast pospolitego gałganiarstwa??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Regis Re: Pojedynek Małysz - Ahonen IP: *.budimex.com.pl 21.01.05, 09:05 Tonio, gdzie się podziewałeś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linoskoczek Re: Pojedynek Małysz - Ahonen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 10:38 Dla mnie Malysz moze nasikac i narobic na Tajnera i tak bedzie moim idolem. Na Ciebie mop tez moze nawalic, jeszcze bardziej go polubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YosemiteSam Małysz kontra Ahonen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:03 Małysz jest naprawdę wielki! Nikt w końcu nie jest w stanie wygrywać przez cały czas trwania kariery, więc nie plujcie na Małysza za to,że nie wygrywa co tydzień. Ja osobiście jestem dumny że jestem jego rodakiem i będę mu kibicował dokąd będzie skakał. Do Zakopca na PŚ oczywiście się wybieram z czapką i trąbką :) I nawet jeśli Adam nie wygra to zatrąbię głośno na cześć Ahonena ;-) Uczmy się od Norwegów - oni szanują rywali i nagradzają ich owacjami tak samo, jak swoich. Odpowiedz Link Zgłoś