Gość: Prawda Trzeba było zaprosić Norbiego IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 01:39 Po przeczytaniu niektórych postów od razu widać polskie piekiełko - morze nienawiści, nietolerancji, kompletnej nieznajomości tematów muzycznych i chamskie posty zwykłych kiboli o ilorazie inteligencji nie przekraczającym 70. Gdyby chodziło o jakąś ważną uroczystość państwową, sam złożyłbym doniesienie do prokuratury o sprofanowanie hymnu. Ale co tu porównywać uroczystości państwowe z jakimś gównianym meczykiem, okazją do przeżywania orgazmu przez wielu pseudokibiców. Przecież mało kto w tej Korei wogóle zauważył, że coś takiego jak Polska występuje, a na hymn to na pewno nie zwrócili uwagi. No ale Polacy zauważyli i stwierdzili, że mecz przegraliśmy przez pannę Górniak - typowe dla Polaków szukanie kozła ofiarnego, gdy ciężko się wytłumaczyć z poniesionej porażki. Widać teraz, dlaczego Polska nie jest w stanie niczego osiągnąć w świecie. Po prostu nasi rodacy zajmują się zwykłymi pierdołami, zamiast wziąć się do roboty. Ale tak było od zawsze, dlatego nie dziwię się, że Polska jest tak a nie inaczej postrzegana w świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Markiz Re: Trzeba było zaprosić Norbiego IP: *.salford.ac.uk / 146.87.31.* 06.06.02, 02:03 Gość portalu: Prawda napisał(a): > Po przeczytaniu niektórych postów od razu widać polskie piekiełko - morze > nienawiści, nietolerancji, kompletnej nieznajomości tematów muzycznych > i chamskie posty zwykłych kiboli o ilorazie inteligencji nie przekraczającym 70 > . > Gdyby chodziło o jakąś ważną uroczystość państwową, sam złożyłbym doniesienie > do prokuratury o sprofanowanie hymnu. Ale co tu porównywać uroczystości > państwowe z jakimś gównianym meczykiem, okazją do przeżywania orgazmu przez > wielu pseudokibiców. Przecież mało kto w tej Korei wogóle zauważył, że coś > takiego jak Polska występuje, a na hymn to na pewno nie zwrócili uwagi. > No ale Polacy zauważyli i stwierdzili, że mecz przegraliśmy przez pannę > Górniak - typowe dla Polaków szukanie kozła ofiarnego, gdy ciężko się > wytłumaczyć z poniesionej porażki. > Widać teraz, dlaczego Polska nie jest w stanie niczego osiągnąć w świecie. > Po prostu nasi rodacy zajmują się zwykłymi pierdołami, zamiast wziąć się > do roboty. > Ale tak było od zawsze, dlatego nie dziwię się, że Polska jest tak a nie inacze > j > postrzegana w świecie. > A Ty czlowieku nie filozofuj, bo to bylo proste pytanie o hymn w wykonaniu tej nieudacznicy, a nie o twoja wizje Polski w oczach swiata! Wczoraj nie bylo Mazurka, mam nadzieje ze bedzie w poniedzialek. I jestem pewien, ze Norbi by go zaspiewal znacznie lepiej. A Edyta chyba za bardzo wziela sobie do serca slowa Stuhra, ze "spiewac (hymn) kazdy moze"... !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.dfait-maeci.gc.ca 06.06.02, 07:39 Ba.., ba..., baa..., baardzo ładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieFan Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 168.143.113.* 06.06.02, 08:16 Do bani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieFan Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 168.143.113.* 06.06.02, 08:17 Do bani!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieFan Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 168.143.113.* 06.06.02, 08:18 Do bani!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieFan Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 168.143.113.* 06.06.02, 08:18 Do bani!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondzio Kosmos IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 08:22 Ja bym ją wysłał w kosmos, nawet opłacił lot za 20 mln baksów z Państwowej kasy i dorzucił jeszcze z 1 mln za jakiś sabotaż, żeby już tylko nie wróciła. edyta górniak - wg. mnie nie nadaje się do niczego dlatego, że jest głupia jak but. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skok Re: Kosmos IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 08:39 Gość portalu: kondzio napisał(a): > edyta górniak - wg. mnie nie nadaje się do niczego dlatego, że jest głupia jak > but. A tam do niczego. :)))) pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
ga Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? 06.06.02, 08:39 O, kurcze! To ona nie śpiewała hymnu Korei?:) A tak a propos głosu, że Mazurek jest trudny do zaśpiewania: Jeśli panią E przerastał, to już po kilku próbach przed lustrem trzeba było zrezygnować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek Droga Redakcjo, a jak Wam się podobało??? IP: *.sgh.waw.pl 06.06.02, 08:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlackByl Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.mlawa.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 08:53 Edtyta zaśpiewała tak jak mieliśmy zagrać .. a może odwrotnie... zagraliśmy tak jak Edyta miała zaśpiewać.No cóż jakby niepatrzeć to i tak na jedno wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 195.216.116.* 06.06.02, 08:56 Fatalnie fatalnie fatalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirundo Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.fnet.pl 06.06.02, 09:02 buehehe, nie no to było 'genialne' po prostu ;PPP szczegoolnie ta koncoowka: 'zlączyl sieEeEeEeEeEe z naroooooooodem' ;P dzizas ;P Polacy zagrali rownie dobrze jak ona zaspiewala ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michel Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.horsenskom.dk 06.06.02, 09:12 A gdyby tak Polska wygrala ten mecz, jak by sie wam hymn i Edyta podabali ? Kazdy ma prawo interpretowac hymn tak jak go czuje. Jednym slowem ZENADA czytajac te wasze wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 195.94.215.* 06.06.02, 09:19 Trzy wersje: 1. E.G. cieszy sie wielka popularnoscia w Portugali. Jest zatem w zmowie i celowo oslabia ducha bojowego i morale zarowno piłkarzy, jak i kibiców. 2. Wymieniona artystka sama - dla zwiększenia współczucia własnej osobie - powiedziała, że na pare dni przed koncertami, to ona nie może... A Freud o tłumieniu tych spraw wiele razy pisł, że może być podstawą zaburzeń i schorzeń psychicznych. Może to pierwsze oznaki? 3. Jak się nie jest artystą, to przynajmniej zainteresowanie trzeba umieć wzbudzać, jeśli się z tego chce żyć. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X-NIBAR Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.biblpubl.waw.pl 06.06.02, 09:20 Skąd w ogóle ta idiotyczna, moim zdaniem, moda na wykonywanie hymnu przed meczem przez piosenkarzy?! wystarczy orkiestra, a kibice są w tym przypadku najlepszymi wokalistami. Występ pani Górniak był żałosny. Denerwująca jest agresywna promocja tej artystki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jachu Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.law.uj.edu.pl 06.06.02, 09:28 Drodzy znawcy hymnów Polski hymn to nie marsz - jak nietorzy piszą, tylko mazurek (tak jak w nazwie), wykonywany w odpowiednim tempie. Śpiewanie mazurka w tempie "Pavany na śmierć Infantki" to profanacja i kpina z tych, dla których ten hymn znaczył wiecej, niż piosenka otwierająca mecz. Ale trudno sie dziwić Pani Górniak - w jakimś programie telewizyjnym sama wyznała, że nie potrafi rozpoznać rodzaju melodii - ta częśc wykształcenia muzycznego jest jej obca. Może Pan Torzewski nie jest tenorem z pierwszej ligi, ale sądzę, że gdy kształcil głos, to jedną z pierwszych rzeczy było nabycie umiejętnosci rozpoznawania tempa melodii. Zwłaszcza że ta wiedza jest przekazywana uczniom szkoly podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 2.3.STABLE* / 192.168.0.* 06.06.02, 09:28 Przenieśmy panią Górniak do sekcji gimnastycznej! Nie będzie sama, nie będzie smutna, a przede wszystkim - nie będzie śpiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.cvdnet.eu.org 06.06.02, 09:31 Czytam i czytam ......te opinie i dochodzę do wniosku ,że tego czarnego koloru stanowczo za dużo w WAs drodzy kibice.Będzie ok .Mam bardzo uzdolnionego 6 latka. Już kopie w piłkę tylko ze starszymi i zapędza ich w kozi róg.A nasz HYMN już teraz w jego wydaniu rzuciłby nie tylko koreańczyków na kolana.Będzie dobrze panowie ,będzie dobrze.........kiedyś tam. Pa,pa mama KUBY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Bem Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.katowice.pik-net.pl 06.06.02, 09:51 Edytka wspaniale cudownie, zaśpiewała. Ma piękny mocny głos i powinna częściej wspierać naszą reprezentację. Natomiast zbulwersowało mnie zachowanie kibiców, którzy zamiast śpiewać z Edytką, wyprzedzali już znacznie w tekście. To nie kibice, to pseudokibice, to nie ludzie to wilki, chcące obedrzeć każdego ze skóry, to plama na honorze. PZPN powinien ukarać ich finansowo i zakazać wstępu na mecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xp12 Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.23.* 06.06.02, 09:57 Zaśpiewała naprawdę pieknie, ale Mundial to nie sala koncertowa. Więc tylko z uwagi na wielki szacunek do Pani osoby nie powiem, że to było fatalne!!!!!:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TONI52 Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.chello.pl 06.06.02, 11:48 TEGO NIE MOGŁA NAPISAC PANI EWA BEM TAKA OPINIA JEST NIE DO AKCEPTACJI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.ipj.gov.pl 06.06.02, 10:02 A to zagrali hymn Polski przed tym meczem? Ja nie słyszałam. Tak naprawdę to myślałam, że zaczynają grać hymn Korei. Panią Edytę należy wysłaćdo szkoły na lekcje muzyki, a potem dopiero na oficjalne śpiewanie hymnu narodowego. To, co zaprezentowała Pani Górniak było jak mieszanka polskiej piosenki z hymnem U.S.A. śpiewanym przez Cher. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pstona Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.katowice.pik-net.pl 06.06.02, 10:30 Organizatorom gdzies wcielo tasmy z polskim hymnem i ratowali sie przy pomocy hymnu jugoslowianskiego. "Sony" zaproponowalo Edytke, bo w ich stajni najlepiej z polskojezycznych wykonawcow radzi sobie z nastrojowymi kawalkami. Jak juz miec do kogos pretensje to raczej do "organizatorow" (u nas to sie nazywa "nieznani sprawcy") a nie do Edytki, ktora niekoniecznie musi odrozniac mazurka od dumki: teoria muzyki to nie jej dzialka. Z kolei trudno sie dziwic kibicom, ze spiewali "za szybko": najprawdopodobniej oni sie uczyli Mazurka Dabrowskiego w szkole. Jeszcze jedna uwaga natury ogolnej: nie czepiajcie sie "narodowosci", bo gdyby nie Olisabebe to nie byloby afery ani z Korea ani z Edytka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morales Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.netia.pl 07.06.02, 14:37 Edytka nie jest w Sony. Jest w Pomaton EMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzykacz Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.insad.pl 06.06.02, 10:09 To bylo super!!!!!!!! Ona jest boska...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.lo18.wroc.pl 06.06.02, 10:36 chciałbym powiedzieć jedno nie słyszałem jeszcze gorszego wykonania. to nie pisenka o za przeproszeniem d... maryni tylko nasz hymn . zawsze uwazałem że musi być on poważany i szanowany ale widzę ze ktos wpadłna bardzo głupi pomysłrobienia chyba z nas jaj. zawsze czciałem usłyszeć chymn Polski na mundialu ale popsuto mi tą przyjemność mam tylko nadzieje że następnym razem zagrają normalnie jak wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 213.25.119.* 06.06.02, 10:39 Hymn , socjotechnika , konsternacja. Moje córki są zapalonymi kibicami piłkarskimi, a od dnia ostatniego Pucharu Niemiec w Berlinie twierdzą, że Schalke ist der geilste Club der Welt i każą się wieźć przy najbliższej okazji na mecz do Gelchenkirchen. Odebrałem sześciolatkę z przedszkola specjalnie, żebyśmy mogli razem oglądać mecz Polska - Korea. Poszliśmy do restauracji, dziecko dostało lody, tata piwo, siedzimy i czekamy. Kiedy rozległa się muzyka nachyliłem się do dziecka, by mu wytłumaczyć, że to jest hymn koreański, ale po chwili opadła mi szczęka, bo zobaczyłem Panią Górniak i zorientowałem się, że strzeliłem gafę. Dziś myślę, że to jednak nie ja ją strzeliłem. Ważnym elementem zawodu, który uprawiam jest socjotechnika i kiedy usłyszałem hymn w wykonaniu Pani Edyty Górniak doszedłem do wniosku, że przegramy, bo cała robota psychologów poszła na marne w kilkadziesiąt sekund. Ostatecznie przegraliśmy ten mecz, bo Koreańczycy byli tego dnia dużo lepsi, a nasi piłkarze nie grali tego dnia w piłkę i żadne psychologiczne wsparcie ani motywowanie nic by tu nie pomogło. Modne dziś wieszanie psów na piłkarzach i trenerze zostawiam innym. Nie znam się zawodowo na piłce nożnej, więc nie będę się wypowiadał na temat ustawienia i taktyki, zajmę się swoją działką. Pieśni patriotyczne, marsze wojskowe, muzyka i pieśni zagrzewające do walki znane są pod każda szerokością i długością geograficzną, bo mają swoją rolę do odegrania. Głośne walenie w bębny, czy tam tamy, taniec Maorysów przed meczem w wykonaniu nowozelandzkich rugbystów i hymn państwowy przed meczem reprezentacji piłkarskiej są ważnymi czynnikami, które mają m.in. podnieść bojowego ducha i zintegrować drużynę. Obudzić w niej dumę i wolę walki. W Korei tego zabrakło. We mnie przynajmniej obudziła się jedynie konsternacja. Z tego, co wiem, PZPN planował wersję hymnu w wykonaniu zespołu Wojska Polskiego i taką dostarczył organizatorom. Trudno o lepszy pomysł, dla mnie to sprawa oczywista. Dynamiczna muzyka z mocno zaznaczonymi akcentami w męskim wykonaniu. W chórze Armii Czerwonej nigdy nie widziałem kobiet. One są po prostu w takich miejscach niepotrzebne. Łagodzą obyczaje, a na pięć minut przed meczem nie o to chodzi. Chodzi o to by „burzyła się krew i włos się jeżył”. By drużyna mogła stać się JEDNO, a nie o to, żeby zdezorientowani piłkarze popadli w konsternację. To sabotaż był czy co? Kto za to zapłacił? Dziś hymn jako zagrzewająca do boju i budząca dumę narodową pieśń przed meczem jest na jakiś czas „spalony”. Bez względu na to, kto i jak będzie go wykonywał wszyscy będą sobie przypominać wykonanie Pani Edyty Górniak. Trzeba znaleźć coś innego. Hymnu oczywiście nie da się zastąpić, ale jego psychologiczną funkcję może znakomicie wypełnić inny utwór. Pamiętam jak przed kilku laty w przerwach meczów polskich siatkarzy na trybunach słychać było znany chyba wszystkim fragment ścieżki dźwiękowej z filmu „Pan Wołodyjowski”: „W stepie szerokim, którego okiem, nawet sokolim nie zmierzysz…”. Dusza rośnie, miło posłuchać. W repertuarze zespołu Wojska Polskiego jest utwór, który jest w Polsce jeszcze bardziej znany i jako pieśń bojowa właśnie, pieśń narodu dumnego i silnego identyfikowana jest przez wszystkich chyba Polaków. Mam na myśli Bogurodzicę, z filmu Aleksandra Forda. Pamiętacie Państwo stojących na skraju lasu zakutych w zbroje mężczyzn szykujących się do bitwy, kwiat rycerstwa Rzeczypospolitej obojga narodów, Zawiszę Czarnego? Kiedy „Polish Worrior” słyszy Bogurodzicę, robi się wyższy o co najmniej dziesięć centymetrów, krew w nim wzbiera, zaciska dłonie na rękojeściach dwóch nagich mieczy, a resztę widać już na obrazie Matejki. Kombajn Bizon nie jest tak skuteczny. Polscy piłkarze potrafią grać w piłkę, pokazali to w kraju i zagranicą. Pani Edyta Górniak potrafi pięknie śpiewać, co również pokazała w kraju i zagranicą. Nie wieszajmy na nich psów, tylko cieszmy się, że będziemy mieli okazję podziwiać ich w przyszłości. Myślę, że trener Engel powinien zaprosić Panią Górniak na kolację z piłkarzami. Mieliby o czym porozmawiać i rozładowałoby to trochę atmosferę. Kobiety łagodzą obyczaje. Osobiście zamierzam z córkami oglądać mecz Polska-Portugalia. Choć tu sympatie rodziny będą podzielone. Od ostatnich mistrzostw Europy Nuno Gomez ma u nas w domu równie wielu zwolenników co Emanuel Olisadebe. Pozdrowienia dla redakcji sportowej Marek Kamiński, Poznań, 6 czerwca 2002 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIeloryb Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.pointnet.pl 06.06.02, 11:36 Ktoś wcześniej wspomniał że Hymn Narodowy jest święty. Popieram te słowa. Sposób w jaki traktujemy Hymn mówi o Nas samych. Pani Gróniak moim zdaniem popełniła przestępstwo i sądzę że obraziła uczucia narodowe bagatela 40 milionów Polaków. Wniosek nasuwa się jeden, Pani Górniak powinna odpowiadać KARNIE za Swój czyn (bo śpiwwaniem tego co zrobiła nazwać nie można). Ciekaw jestem co na to Pan Prezydent RP, czy zareaguje na zniewagę symbolu narodowego, przecież jest tzw. "głową państwa" i jego Konstytucyjnym obowiązkiem jest strzec symboli narodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 199.243.125.* 06.06.02, 11:44 Wspaniale zupelnie jak na stanley cap:)) Trzymaj tak dalej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolo_1 Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 212.244.109.* 06.06.02, 11:52 Głos Edytki jest rewelacyjny, wiem też dlatego bo chodziłem z nią do szkoły, ale samo wykonanie pozostawia wiele do życzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HUBERT Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 213.134.136.* 06.06.02, 11:49 Jako Polak mam dosyć codziennego obrzucania drugiego Polaka tj. Pani Edyty Górniak brukową wręcz interpretacją dotyczącą wykonania podczas meczu Polska- Korea hymnu narodowego RP. Fakt każdy ma prawo do krytyki i własnego zdania, ale chyba nie w takim wydaniu! Czy wyznacznikiem naszej narodowej cechy jest złośliwość, kiepska krytyka. Rzadko sami siebie chwalimy, nieustannie narzekamy, a następnie dziwimy się, że nasz kraj zajmuje słabą pozycję w przeważających sferach życia politycznego, gospodarczego, kulturowego. Czołówki pierwszych stron gazet, audycji radiowych, nawet polemiki krzyczą "kto pozwolił jej śpiewać", "już nie zaśpiewa" "skandal z hymnem" itd., itp. I najgorsze, że tkwią w tym również czołowe osobistości wydawnictw muzycznych. Zauważmy czy raczej to nie skandal z poziomem gry polskiej reprezentacji /choć zdążyliśmy się już do tego chyba przyzwyczaić/ ale nikt tego aż tak nie komentuje nie roztrząsa...Oczy , uszy i języki wszystkich skierowane są w stronę wykonania hymnu... Przepraszam czy jest to aż tak skandaliczne-przecież intencją mistrzostw świata piłki nożnej jest gra w piłkę a nie konkurs piosenki, hymnów. Rozumiem i jestem świadom podkreślanej nieustannie iż patetyczność, formuła i reguły wykonania hymnu zapisane są w Konstytucji-Najwyższej Karcie Praw i Obowiązków Człowieka. Jednakże czy wszystkie prawa człowieka a przede wszystkim ich łamanie są aż tak rozgłaśniane i przestrzegane oraz zagwarantowane w polskiej rzeczywistości? Czy nie warto skupić się właśnie na tym? Przestańmy pluć sobie sami w twarz! Dlaczego takie sytuacje, zdarzenia urastają do rangi międzynarodowej? Podsycamy je my sami! To my rozgłaśniamy ten fakt i to wobec własnego rodaka! Zgadzam się ze słowami jednego z polityków, iż wykonanie, barwa głosu, intonacja, nowatorska interpretacja - to było genialne! Tyle, że nie w tym miejscu. I na tym powinniśmy poprzestać! Niezrozumiałe a wręcz dziecinne i żenujące są stwierdzenia, iż to wykonanie hymnu wpłynęło na wynik meczu! Spójrzmy prawdzie w oczy! Wiem, boimy się tego jak zwykle, ale taka prawda-a prawda kole! Próbujemy tym odsunąć problem niezbyt dobrej gry Polaków /przykre/ i uzależnić jej przegraną, skierować powód klęski na Panią Górniak. Przestańmy rzucać w siebie samych inwektywami, brońmy siebie, popierajmy, powstrzymujmy się raczej od zbyt szybkich i płytkich interpretacji....a wszystkim będzie lepiej! A przede wszystkim lepiej i skuteczniej brońmy polskiej bramki! Powodzenia! Hubert, Warszawa, Żoliborz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.bnr.usu.edu 06.06.02, 22:14 Nie mialam okazji slyszec najslawniejszego chyba od wielu lat wykonania hymnu, chyba dobrze... "Udalo" mi sie jednak slyszec wiele o nim...Po tym wszystkim chcialam podziekowac Hubertowi za NORMALNY komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.boleslawiec.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 11:53 Większej k...y nie było na stadionie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 12:26 co to kurwa było bo na pewno nie hymn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.06.02, 12:30 hymn mi się podoba, ale jego wykonanie przez E. G. było nie na tę okazję i po prostu brzydkie. Inna sprawa, co kobieta teraz przeżywa. Ktoś ją przecież zaprosił do tego zaśpiewania (chyba że sama tam się wepchała), ludziom w Polsce się nie spodobało, a najciekawsze jest to, że EDYTA GÓRNIAK WINNA JEST PORAŻKI POLSKI!!! Ciekawy jestem, jakie byłyby oceny hymnu, gdybyśmy wygrali, czy w ogóle ktokolwiek zająłby się Edytą Górniak. Odpowiedz Link Zgłoś
signal Re: Kto za tym stoi i się boi ? 06.06.02, 12:37 Czy ktoś wie kto był pomysłodawcą tego harakiri i wydał na to zezwolenie ?. Przecież sama tam nie wlazła. Jak zwykle nie ma winnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dandy Re: Kto za tym stoi i się boi ? IP: *.horsens.dk 06.06.02, 12:54 Ale wy tu pierdolicie od rzeczy, ciury . Zamiast sie cieszyc, ze macie choc jedna piosenkarke, ktora ma glos i mozna ja pokazac za granica to branzlujecie czas i klawiature a moze i przy okazji tego miedzu nogami. Paszli wy do chlewa, bo tylko na kwiku swin sie znacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ashtray Re: Kto za tym stoi i się boi ? IP: *.chello.pl 06.06.02, 13:01 Gość portalu: dandy napisał(a): > Ale wy tu pierdolicie od rzeczy, ciury . > > Zamiast sie cieszyc, ze macie choc jedna piosenkarke, ktora ma glos i mozna ja > pokazac za granica to branzlujecie czas i klawiature a moze i przy okazji tego > miedzu nogami. > > Paszli wy do chlewa, bo tylko na kwiku swin sie znacie. Kury szczać prowadzać bucu, a nie na portalu pisać... Zgłoś się jak ci zęby mleczne wypadną i nauczysz się gramatycznie mówić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dandy Re: Kto za tym stoi i się boi ? IP: *.horsens.dk 06.06.02, 14:13 Gość portalu: ashtray napisał(a): > Gość portalu: dandy napisał(a): > > > Ale wy tu pierdolicie od rzeczy, ciury . > > > > Zamiast sie cieszyc, ze macie choc jedna piosenkarke, ktora ma glos i mozn > a ja > > pokazac za granica to branzlujecie czas i klawiature a moze i przy okazji > tego > > miedzu nogami. > > > > Paszli wy do chlewa, bo tylko na kwiku swin sie znacie. > > Kury szczać prowadzać bucu, a nie na portalu pisać... > Zgłoś się jak ci zęby mleczne wypadną i nauczysz się gramatycznie mówić... Bucem to ty sam jestes, malo ty jestes zwyklym pospolitym kretynem, ktory juz zadnych zebow nie ma a jak ty sie masz do gramatyki to wlasnie widac tu u gory. Poczytaj swoje wypociny az trudno zrozumiec ty chamie gwadratowy Odpowiedz Link Zgłoś
signal Re: Kto za tym stoi i się boi ? 06.06.02, 13:02 Gość portalu: dandy napisał(a): > Ale wy tu pierdolicie od rzeczy, ciury . > > Zamiast sie cieszyc, ze macie choc jedna piosenkarke, ktora ma glos i mozna ja > pokazac za granica to branzlujecie czas i klawiature a moze i przy okazji tego > miedzu nogami. > Człowieku, (a może nim nie jesteś) tu nie chodzi o piosenkarkę i jej głos tylko o to czy takie wykonanie hymnu przed meczem i nie tylko, jest na miejscu. To tak jakby zaśpiewać Bogurodzicę na weselu. > Paszli wy do chlewa, bo tylko na kwiku swin sie znacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmak Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 195.117.4.* 06.06.02, 12:53 A myślałem, że ten tenor jest kiepski.. Ale przynajmniej możemy się usprawiedliwiać - przegraliśmy, bo atmosfery dobrej i koncentracji nie było.. Odpowiedz Link Zgłoś