Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

N A S Z E T Y P Y = Z M I A N Y W K A D R Z E

IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 23:13
    Czas postawic na innych ludzi: Mój typ:
    - Majdan (cala jesien, Dudek nr 2 bo jest bardzo przecietny)
    - Koźminski (sprawdził sie na obronie), Rząsa (czas na jego mecze); reszta
    obrony to sprawa otwarta
    - kto za Swierczewskiego jako PLAYMAKER? Widac brak nowego rozgrywającego (może
    uczynic nim Olisadebe, ktory calkiem sie sprawdza jako cofnięty i portafi
    wymieszac niejednego???)
    - atak: Wichniarek, Euzebiusz, Zurawski przynajmniej na kilka nastepnych
    spotkan...
    Zmieniłbym jakies pol skladu. Częśc musi pozostac i dzielic sie doswiadczeniem
    z MS...

TRENER: Engela wolałbym zostawic, ale niestety jego odejscie to koniecznosc bo
    inaczej zmian nigdy nie bedzie. Mój typ: Smuda! (najwyższy qrna czas)

Pozdrawiam!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: RICO Re: N A S Z E T Y P Y = Z M I A N Y W K A D R Z E IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.06.02, 08:48
        Powinien Engel pozostac. Zmiany w kadrze konieczne.
        Kosowski z Zurawskim na testy do konca roku!!!
        • Gość: Hollow Re: N A S Z E T Y P Y = Z M I A N Y W K A D R Z E IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.02, 10:19
          Jak zostanie Engel to nie będzie żadnych zmian, co sam stwierdził.Powinien
          więc odejść, bo pół kadry nadaje się przecież do wymiany.
          • Gość: tomanek Re: N A S Z E T Y P Y = Z M I A N Y W K A D R Z E IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 21:35
            zgadza sie! ten zespol ubzdurał sobie do konca zycia. szkoda 2 lat, jestesmy w
            momencie, z ktorego mozna sie tylko odbic a czasu mało. tym bardziej, ze
            eliminacje do ME znów są szansą dla nas. Przynajmniej baraze.
            • Gość: figli Re: N A S Z E T Y P Y = Z M I A N Y W K A D R Z E IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 14:15
              moje typy sa takie:

Jako Playmaker wyłacznie Ebi,
              na prawa pomoc oprocz Karwana sprobowalbym Wasilewskiego z niestety Wisly Plock
              (uciekl z tonacego okretu ehh..) bo sie sprawdzil w mlodziezowce, ewentualnie
              prawa obrona, Ebi moglby tez na prawej pomocy zagrac ale w nim widze play...

bramkarz: Dudek, Kuszczak
              obrona to Rzasa, Glowacki, xxx, Wasilewski
              Pomoc : Krzynowek, Kaluzny, Smolarek, Karwan,
              Atak : Oli (jak zacznie grac dla Orzelka bo wtedy trza nam Wichniarka), Zurawski

pzdr.
              • Gość: sss Re: N A S Z E T Y P Y = Z M I A N Y W K A D R Z E IP: *.morag.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 18:56
                Kuszczak hahaha 3 bramkarz herthy 1 bramkarzem Polski??????
      • Gość: Kirk Re: N A S Z E T Y P Y = Z M I A N Y W K A D R Z E IP: *.tele2.pl 12.06.02, 14:46
        Możemy sobie pomażyć, a w drużynie i tak dalej będą błąkały się Bąki i Zewłaki,
        a może jeszcze kilka nowych niedorajd się znajdzie.
      • Gość: Sęp Przykład z Danii IP: *.waw.prokom.pl 12.06.02, 15:32
        Czas pogodzić się z tym, że środek pomocy nie będzie szybko naszą mocną stroną,
        więc trzeba tak jak Duńczycy postawić na mocne, ofensywne skrzydła.
        W tym układzie gramy systemem 4-4-1-1
        Skład:
        bramka:
        Dudek (Majdan, Kowalewski)
        obrona:
        Rząsa, Bąk Jacek, Głowacki, xxx - można sprawdzić Wasilewskiego, ale on też
        jako defensywny pomocnik. Środkowi obrońcy mają zakaz wychodzenia do przodu -
        wyjątkiem Jacek Bąk przy stałych fragmentach gry. Boczni muszą też atakować.

pomoc:
        na środku dwóch z piątki: Radomski, Kałużny, Madej, Mazurkiewicz, Szymkowiak -
        w zależności od wariantu ofensywnego albo defensywnego.
        lewa strona: Krzynówek (Smolarek)
        prawa: Karwan (T. Sokołowski z Amiki)

atak:
        cofnięty: Smolarek (Kryszałowicz)
        wysunięty: Oli (Wichniarek)

głęboka rezerwa: Lewandowski, Baszczyński, Żewłaki
        • Gość: fizklin Re: Przyk?ad z Danii IP: *.mh 12.06.02, 17:59
          Nareszcie.
          W koncu ktos pomyslal ze jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie mniej
          lubi. Jak nie mamy rozgrywajacych na srodku to rozgrywajmy skrzydlami.
          Na jednym Krzynowek - ogladalem go co tydzien w Bundeslidze i chlopak
          potrafil krecic, na drugim Karwan, Do tego Kosowski lub Smolarek.
          W srodku ktos kto potrafi grac glowa, wiec kryszal i Oli nie wystarcza.
          A na srodku dwoch silnych defensywnych wymiataczy.
          A moze tez zmienic ustawienie. Czy 4-4-2 zapisane jest w Biblii?
          Moze 3-5-2 z libero. Moim zdaniem niezlym libero bylby Bak - Jacek zeby nie
          bylo watpliwosci.
          Wtedy moznaby zagrac z ofensywnym pomocnikiem. na tej pozycji chetnie
          wyporbowalbym Oliego lub Smolarka.

> Czas pogodzic´ sie˛ z tym, z˙e s´rodek pomocy nie be˛dzie szybko nasza˛
          mocna˛ strona˛,
          > wie˛c trzeba tak jak Dun´czycy postawic´ na mocne, ofensywne skrzyd?a.
          > W tym uk?adzie gramy systemem 4-4-1-1
          • Gość: Lolo Re: Przyk?ad z Danii IP: 217.153.60.* 13.06.02, 18:57
            Klawo, ale żeby grać 3 obrońcami to trzeba mieć klasowych środkowych obrońców,
            a takich moim zdaniem nie mamy. Warto się zastanowić także nad 5-3-2 lub 5-4-1,
            gdzie dwóch bocznych obrońców pełni aktywnie rolę ofensywne.

Pozdrowienia
            • Gość: fizklin Re: Przyk?ad z Danii IP: *.mh 13.06.02, 19:52
              Masz racje
              Mozna sprobowac tez 5-3-2- z ofensywnymi obroncami.
              Co do srodka to przede wszystkim kwestia zgrania, prowadzenia gry,
              przejmowania kycia i pomocy z pomocy. :-)
              taki Jakobson - srodkowy obronca gra w Hansie Rostok, nie bryluje, a na
              mistrzstwach prosze bardzo - gdzie jest Batistuta, Crespo, i inni
      • jedrek77 Re: N A S Z E T Y P Y = Z M I A N Y W K A D R Z E 12.06.02, 15:47
        mamy chyba poważny problem, bo nie za bardzo widzę następców, ale spróbuję
        Bramka - Dudek - nie chce mi się komentować, bo i nie ma co
        I zaczynają się problemy
        Obrońcy: niby jest Bąk, ale on jest wiecznie kontuzjowany, wcześniej nie
        wiedziałem na jakiej zasadzie on w ogóle jest w reprezentacji, wreszcie zaczął
        grać w klubie, w kadrze też jeden, dwa niezłe mecze i znowu go coś boli, i tak
        w kółko. Nie wiem, co o tym myśleć, ale załużmy, że jednego gośćia mamy
        Lewa obrona, w sumie najmniejszy problem, tak jak i z lewą pomocą. Jest Rząsa,
        Koźmiński co by o nim nie mówić to jeden z inteligentniejszych ludzi w
        reprezentacji i także na boisku.
        Prawa obrona: kiedyś Kłos grał naprawdę nieźle, teraz w ogóle. Może spróbować
        tu Żewłaka, bo on przecież jest prawonożny (!), co chyba niewiele osób zauważa.
        Drugi stoper: no i klops, do niedawna Hajto był najpewniejszy, ale z Portugalią
        grał tak, jakby mecz sprzedał (o co go nie oskarżam), Wałdoch fajnie jest jak
        łata dziury po innych, ale jak ma sam 1 na 1 zagrać to już dramat. Może
        zobaczyć tego Kosa. Sam nie wiem.
        Boki pomocy: nie ma problemu - Krzynówek, Kosowski, Karwan, Smolarek. Jest z
        czego wybierać.
        Środek pomocy: defensywny, niby jest Kałużny, ale trzeba mu jasno postawić
        sprawę, czy chce grać, czy będzie zawsze łaskę robił. Jak się nie podoba to
        niech idzie do Arsenalu za Vierę (tak jak to sugerował Borek). Ofensywny
        pomocnik. No tu jest duży dramat. Świerczewski oczywiście won z reprezentacji,
        bo tu nie chodzi o bieganie, tylko o podawanie, a on tego nie rozumie. Dramat.
        Tylko kto w zamian? No tu mam problem i to spory. Nie wiem.
        Atak: coś się znajdzie.Oli to mimo wszystko wciąż nasz nagroźniejszy człowiek,
        Kryszał nie wiem, co się z nim dzieje, raz gra tak, raz siak, ale może być,
        Żurawski jeszcze ze dwa, trzy testy i jak je obleje, to na szczaw. Bardzo
        liczyłem na niego w MŚ, a on kompletnie nic nie pokazał. Żewłak, co najwyżej
        piąty napastnik. No i oczywiście Wichniart w pierwszym składzie (obok Murzynka).
        A co mamy jeszcze na rezerwie z tych co pojechali na MŚ? Prawie gruz.
        Zieliński? mnie nie przekunuje, już trochę lat ma i dla mnie zawsze jakiś taki
        drewniany był. Ale może się mylę.
        Głowacki? Jak ktoś myśli, że to jest dobry obrońca, to niech się poważnie
        zastanowi, czy nie powinien wziąć się za kibicowanie Polakom w innej
        dyscyplinie sportu. Takich jak on jest kilkudziesięciu w polskiej lidze (na
        marginesie to samo myślę o Wasilewskim). To najbardziej przereklamowany polski
        piłkarz.
        Murawski? sami się zastanówcie, czy to człowiek na reprezentację.
        To samo Kucharski, choć jego akurat cenię, tylko nie za bardzo widzę dla niego
        pozycjęna boisku.
        Bramkarze? nie ma znaczenia.
        Sibik. Gdyby był młodszy...
        No i chyba koniec, kogoś przeoczyłem?
        Skład optymalny: Dudek - Żewłak (?), Bąk, ? (Hajto, Władoch, Kos?), Rząsa
        (Koźmiński) - Karwan (Smolarek), ? (Kałużny?), ? (?????), Krzynówek (Kosowski) -
        Oli, Wichniar.
        Trochę mam dziur, czekam na propozycje.
        Na środek może Terlecki(?widziałem kilka spotkań na wiosnę, naprawdę byłem pod
        wrażeniem, choć wcześniej go nie lubiłem), może Drumlak (?). Nie mam pojęcia.
        Czekam na propozycje
      • Gość: morva skrajne zmiany IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 18:23
        Postawiłbym na ryzyko: prawie cała stara gwardia wypad, większość tych gości to
        ludzie bez szerszej wyobraźni i sprawności. Playmakera trzeba wykształcić z
        wielu młodych talentów(do tego trzeba raczej solidnego trenera z Zachodu).
        Kosa, Ebi, Wichniar, Głowacki, Baszczyński koniecznie, Lewandowski z Szachtara
        zastępcą Dudka dla wypromowania zawodnika ZACHODNIĄ granicą. Reszta składu....?
        Poszukać po kraju, dokształcić...Jakie to proste. Ale chyba niestety na razie
        nie w Polsce...
      • Gość: tomanek Dzisiejsza "RZECZPOSPOLITA" IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 21:52
        Engel <cyt.> - (...)Ale nie trzeba budować zespołu od początku. Nie będzie
        rewolucji, trzon zostanie (...) <koniec cyt.>

Tego podejścia właśnie się obawiałem a raczej byłem pewien. Dlatego ciśnie mi
        sie na usta tylko jedno: WYPIERDALAJ PAN!!!
      • Gość: Guma Re: N A S Z E T Y P Y = Z M I A N Y W K A D R Z E IP: 195.94.218.* 13.06.02, 17:30
        Moja 11-tka na USA: Dudek - Glowacki, Zielina, Rzasa - Kozminski, Murawski, Kucharski,
        Krzynowek, Zuraw - Kryszal, Oli

Moja 11-tka na przyszlosc:
        Majdan/Dudek: Glowacki, Rzasa, Zielinski, Kosowski - Karwan, Krzynowek, Zurawski,
        Kozminski - Wichniar, Oli
        • Gość: fizklin Re: N A S Z E T Y P Y = Z M I A N Y W K A D R IP: *.mh 13.06.02, 19:56
          Okrutnie ofensywnie, ale moze tak trzeba.
          Dudek co prawda dal ciala ale coz. wydaje sie ze nadal jest najlepszy. Jak
          usiadzie na lawie w Liverpoolu to wtedy niestety out. zauwazcie ze to
          jedyny nasz pilkarz ktory regularnie gral przeciw dobrym zawodnikom (LM)
          o przygodzie Schalke wole nie wspominac.
          Co do Bramkarza to ja bym nie zapominal o Wierzchowskim ktory siedzial
          w Werderze Brema jako nr2 za Rostem - oficjalnym nastepca Kahna
          • Gość: Szlachta Re: N A S Z E T Y P Y = Z M I A N Y W K A D R IP: *.usflogistics.com 13.06.02, 20:17
            Ja proponuje wziasc zdolnych 16latkow zamknac ich w szkole gdzie beda trenowac
            8godzin dziennie, i z tego zrobic reprezentacje, a reszta choloty niech sobie
            gra w 2Bundeslidze, Wiedniach, Serie H i innych.
            Postawic na takich chlopakow, ktorzy by grali ze soba caly czas, od przyjecia
            pilki noga, glowa i klatka, po celne uderzenie z 25metrow, taktyke, pressing,
            itp. Niech to bedzie nasza reprezentacja, reszcie dziekujemy, zapomnijmy na
            chwile o ME2004 I MS2006, zeby w E.ME2008 naprawde cos pokazac, a nie znowu
            plane dac. Reszte proponuje rozwiazac i podziekowac im, za prace bez zadnych
            sentymentow.
            Oto moje typy na zmiane kadry
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka