Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 19:10
    Nie wiem czy GW dobrze rozpisala sklad w meczu z Obra ale wynikalo z niego ze
    w II polowie Sagan gral w pomocy. Jesli to prawda to mam prosbe do
    selekcjonera nie powoluj wiecej tego pilkarza. Jesli ma to byc kolejny
    napastnik ktorego selekcjoner powoluje tylko po to zeby udowodnic ze sie do
    kadry nie nadaje. Byl juz przypadek Jurka Podbroznego powolywanego pod wplywem
    protestow dziennikarzy i ktorego potem zatruto i wystawiano w pomocy po czym
    uznano ze sie nie nadaje. To samo z Warzycha dla ktorego miejsca na szpicy
    ataku nigdy de facto nie bylo.
    Teraz mamy Saganowskiego ktory wypowiedzial sie kilka razy ostro o
    selekcjonerze i ten o dziwo go powolal ale chyba tlyko po to zeby mu udowodnic
    ze sie nie nadaje. Mysle ze Saganowskiego doswiadczenia zwiazane z siedzeniem
    na trybunach i jezdzenia na kadre nie sa potrzebne a do gierek wewnetrznych
    lepiej chyba jednak brac chlopakow z Amici.
    I na koniec jesli Janas uznaje z Saganowski jest za slaby to ma do tego prawo
    tylko niech go po prostu nie powoluje a nie bawi sie w jakies manewry.
    Obserwuj wątek
      • Gość: mmm Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: *.cs.ucr.edu 24.03.05, 20:52
        Mam taka prozbe - pytanie.

Otoz ja uwazam, ze Saganowski nie jest pilkarzem, ktory sie do kadry nadaje.
        Odpuszcze mu juz te karne, ale w lidze marnuje 1000% sytuacje raz za razem. W
        reprezentacji tych sytuacji bedzie mial jedna, gora dwie w meczu. I z prostego
        rachunku wynika, ze je zmarnuje. Moje pytanie jest takie, wlasnie - po co nam
        ten zawodnik w reprezentacji?
        • Gość: Gucwa Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: 62.173.207.* 25.03.05, 09:42
          po nic, nie wiem po co janas w ogóle rusza legionistów??? no może oprócz boruca
          to reszta niech lepiej siedzi na miejscu i trenuje z drużyną a nie obija się po
          zgrupowaniach kadry...
          • Gość: Krzyś Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: *.pke.pl 25.03.05, 10:18
            ech, czasami jest tak że zawodnik w klubie wymiata a w reprze nic, przykłady to
            Gucio, nasz Jasiu Furtok, Urban ...
            Tyle, że na rezie Sagan nie pokazuje za wileu i tu i tu ;/

pozdro.
            • Gość: Gucwa Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: 62.173.207.* 25.03.05, 12:01
              che,che,che póki co pokazuje 50% skutecznosć w strzelaniu karnych, żeby chociaż
              jeszcze powiedział że nie strzelił bo karny był niesłuszny...
              • Gość: Krzyś Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: *.pke.pl 25.03.05, 12:04
                no dyć to super wytłumaczenie :))))
        • Gość: retor synkowie, proponujcie kogo powołać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.03.05, 10:17
          to jest ok, ale odp... się od aktualnie grających - bo przeszkadzacie wielkiej
          druzynie znakomitego fachowca, nie tak powinni zachowywać się prawdziwi kibice
      • Gość: Razorfan Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 12:20
        Obecnie Sagan nie jest w najwyzszej formie jednak jak na razie nie bylo to zadne
        kryterium odnosnie powolan do reprezentacji bo w takim wypadku co w kadrze robia
        Kosowski, Niedzielan no i nawet Zuraw z Frankiem sa w sredniej dyspozycji.
        Zwodnikow powoluje sie czesto z mysla o przyszlosci jednak jak sie ich wystawia
        w pomocy to jest sygnal ze robi sie z nich idiotow.
        Kazdy ma prawo do oceny Sagana i moze macie racje kiedy twierdzicie ze jest za
        slaby. JEdnak w rundzie wiosennej w zeszlym sezonie i pod koniec zeszlej rundy
        byl fenomenalny. Walil po 2 gole w kazdym meczu i w zasadzie ciagnal cala ta
        LEgie. I wlasnie w takich momentach nalezy go powolywac bo jak jest w gazie to
        na pewno jest co najmniej 3 napastnikiem w tym kraju.
        Co do skutecznosci to nigdy nie byla jego najmocniejsza strona jednak nieco
        niweluje ta wade niesamowita walecznoscia i zaangazowaniem. Kiedy Frankowski w
        meczu nie strzeli gola to tak jakby w tym meczu w ogole nie zagral, Sagan zas
        przez caly mecz absorbuje rywali i potrafi zmeczyc obrone dzieki czemu 2
        napastnik ma duzo latwiej (na czym bezczelnie korzystal leniuch Svitlica).
      • Gość: Porter Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: 213.241.56.* 25.03.05, 12:20
        Ja nie mam wątpliwości, że gdyby Saganowski grał w Wiśle, to byłby etatowym
        reprezentantem, niezależnie od prezentowanego poziomu, jak nie przymierzając
        Żurawski, który jak wiadomo jest najlepszy, z tym, że nikt nie wie dlaczego, bo
        wystarczy, że obrońca na niego tupnie, a już genialny Maciej ucieka na środek
        boiska. Ponieważ Cupiał zdaje się postanowił jednak przykręcić kurek z kasą, a
        żyć trzeba, Janas zaczął się łasić do Waltera, czyli Legii i powołuje
        Legionistów, jak szalony, w tym zawodników, o których formie i przydatności
        zupełnie nic nie można powiedzieć - jak Karwan, czy Kiełbowicz, albo takich,
        którzy w dobrej formie nie są - jak Saganowski.
        • Gość: yeti Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 12:25
          A ja już myslałem że Porter wyrzucił tą płyte...
          • Gość: Porter Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: 213.241.56.* 25.03.05, 13:12
            Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi, ale widzę kilka ubocznych skutków przejęcia
            Legii przez zamożnego właściciela. Jedną jest obecność zawodników Legii wśród
            oskarowców (wiem, wiem, to piłkarze głosują. Rzecz jednak nie w tym, kto
            głosuje, tylko kto liczy głosy, jak mawiał tow. Stalin). Drugą - ilość
            Legionistów powołanych do kadry wbrew wszelkiej logice. Jednym z takich
            zawodników jest Saganowski, który wszakże ma jedną niezaprzeczalną zaletę:
            nigdy nie przechodzi obok gry.
            • Gość: yeti Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 13:25
              Chodziło mi o płytę pt "Wiślacy a zwłaszcza Żurawski mają monopol na kadrę".
              Dziś doszła do tego sugestia że Cupiał płacił za powołania. Co do zawodników
              Legii - pełna zgoda. Efekt będzie taki że Saganowski nie zagra a potem bedzię
              sie żalił w prasie na Janasa.
              • Gość: Porter Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: 213.241.56.* 25.03.05, 13:31
                No, a nie mają? Przecież powoływani byli tacy geniusze, jak Jop, czy
                Stolarczyk! Myślisz, że Janas tak z głupoty ich powoływał? Spod dużego palca?
                Toż Kaziu Węgrzyn jest lepszy od Jopa.

• Gość: yeti Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 13:39
                  Co do Jopa to ostatnio Tuzimek w C+ powiedział jak to było. Zapytał Janasa
                  dlaczego go powołał. Na to Janas odparł że brakował mu zawodnika do gierki 11
                  na 11. Zupełnie powaznie. A co do Stolarczyka , ja bym go chętnie widział w
                  kadrze na Azerbejdżan. W Wiśle to jest tak że jak nikt nie moze bramki strzelić
                  to robi to zazwyczaj Stolarczyk albo Gorawski albo wczesniej Uche.pzdr.
                  • Gość: Porter Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: 213.241.56.* 25.03.05, 15:26
                    To jest nieprawda, bo Janas nie tylko powołał Jopa, ale go i wystawił. A Jop,
                    odkąd odszedł z Wisły, nie interesuje Janasa. Podobnie, jak jakiś czas temu
                    Kosowski. Póki grał w Wiśle, partolił mecze w reprezentacji jeden po drugim,
                    ale Janas go wystawiał. Jak odszedł, to mimo, że zaczął grać dobrze, trafił na
                    ławę. Mogę się założyć, że jeżeli Szymek nie zagra jutro i we środę dobrze, to
                    Janas przestanie go powoływać. A wcześniej, Szymek grał tragicznie, a Janas go
                    i tak powoływał.
                    Co do Stolarczyka, to to jest beznadziejnie tępy brutal i przecinak. Każde jego
                    wejście grozi kartką. W polskiej lidze sędziowie przymykają oko, ale
                    międzynarodowi nie muszą.
                    • Gość: Razorfan Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 16:30
                      Moze masz nieco racji Porter ale chyba za daleko idziesz w tych domyslach. JAnas
                      powoluje wislakow ze wzgledu na mode a nie jakies interesy z Cupialem. Wszyscy
                      sie w kolko zachwycaja krakowska druzyna to i splynelo to na Janasa. Tak samo
                      bylo przez moment z Groclinem. Ta moda spowodowala ze nawet takie dno jak Jop
                      znalazl miejsce w kadrze. Jednak od razu trzeba dodac ze w stosunku do
                      wiekszosci graczy takie powolania maja sens a na pewno nie ma co kwestionowac
                      powolan dla Zurawia, Franka, Baszczynskiego i Glowackiego (choc ten raczej na
                      wyrost bo juz dawno nie byl w formie).
                      Zas wypowiedzi ze kogos powolal zeby miec po 11 do wewnetrznej gierki
                      kompromituja Janasa. JA nie miejscu Sagana zrezygnowal bym z tej kadry. JAnas i
                      tak nie powola go jak bedzie w formie bo on juz i tak go skreslil tak jak kiedys
                      Engel kosowskiego kiedy ten gral najlepiej w karierze.
                      • Gość: Porter Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 18:57
                        > Moze masz nieco racji Porter ale chyba za daleko idziesz w tych domyslach.
                        JAna
                        > s
                        > powoluje wislakow ze wzgledu na mode a nie jakies interesy z Cupialem.

Tak? To skąd nagle czterech Legionistów w reprezentacji? Kiełbowicz, który
                        rozegrał jeden dobry mecz na bocznej obronie (i to ze słabym przeciwnikiem),
                        Karwan, którego forma jest zupełną niewiadomą i Saganowski, który jest piątym
                        napastnikiem . Powołanie Boruca nie dziwi. Dziwi powołanie Cabaja po meczu z
                        Łęczną. Przecież nie ma żadnej mody na powoływanie Legionistów.
                        • Gość: mmm Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 25.03.05, 19:31
                          Ja sie zgadzam z Razorfan'em i jeszcze dodam do tego, ze Janas musi byc leniem -
                          stad takie powolania. Stawiam skrzynke piwa, ze Janas nie ogladal ani jednego
                          meczu Szymkowiaka w lidze Tureckiej. Powoluje go dlatego, ze przeczytal w
                          gazetach, ze strzelil trzy gole. Wisle oglada co tydzien w C+, a jak sie oglada
                          tylko jedna druzyne to mozna odniesc wrazenie, ze jest to druzyna najlepsza. To
                          tak jak Amerykanie co roku zdobywaja "Mistrzostwo Swiata" (czyli Mistrzostwo
                          kraju) w baseball'u, dajmy na to, bo uwazaja, ze sa jedynym krajem na swiecie
                          (btw. wiedzieliscie, za najwiekszym krajem na ziemi jest Texas?), itd.
                        • a.adas Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego 26.03.05, 12:41
                          Boruc - pewniak, jesli mądrze wyjedzie, to najpóźniej po MŚ w 2006 będzie
                          pierwszym bramkarzem w kadrze
                          Kiełbowicz - na lewej pomocy nie ma szans: Krzynówek, Kosowski, Zieńczuk (wiem,
                          zaraz sie nasłucham...) nawet Mila są przed nim... ale na lewej obronie? Jedynie
                          Żewłakow to gracz, powiedzmy, średniej sredniej klasy europejskiej. A kto dalej?
                          Rząsa, Dudka, Stolarczyk i hipotetyczna lista się kończy
                          Karwan - trochę jedzie na reputacji sprzed Korei, ale... na prawej pomocy Janas
                          robi taki kołowrotek, ze głowa boli: Kaana Dobra:), Karwan, Dawidowski, Zając,
                          Gorawski, Leansdowski:), Nowacki, Smolarek, Geworgian, a i powołania rozsyła na
                          chybił trafił. Zając dobrze grał wiosną 2003 to zniknął na nastepny rok,
                          Gorawski powołany na Włochy, nie pojechał na śmieszne sparingi na Malcie itd.

Saganowski - tutaj zgoda, nie wiem po co jest w kadrze, a raczej po co jest
                          Niedzielan. Janas na piatego napastnika mógł już wziać Ślusarskiego, ale i Sagan
                          mógłby sobie przypomnieć, ze ma już 27 lat i taentem to był 8-10 lat temu.

Jop do kadry trafił awaryjnie przed meczem z Belgią (tak jak zresztą...
                          Jarzembowski, Cupiał jest jego wujkiem?:)), ale "gwiazdami" w tym meczu byli
                          akurat Głowacki i Liberda. Potem była jeszcze tylko połówka z Kazachstanem, a
                          Jop grał przyzwoicie cały sezon w Wiśle...
                          • Gość: Porter Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 15:27
                            Akurat porównywanie Jopa z Jarzębowskim to nieporozumienie: zdrowy Jarzębowski
                            jest najlepszym defensywnym pomocnikiem w Polsce.
                            Przyzwoita gra Jopa w Wiśle polegała na tym, że osobiście zawalił mecze z Legią
                            i Amiką (w którym na dodatek powinien wylecieć z boiska), popełniał zaś błędy
                            chyba w każdym meczu, w którym grał. Równie dobrze można było powołać Marka
                            Jóźwiaka, a z zawodników Wisły - Strąka.
                            • a.adas Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego 26.03.05, 17:04
                              Jarzębowskiego Jarzębowskiego Jarzębowskiego Jarzębowskiego Jarzębowskiego
                              Jarzębowskiego Jarzębowskiego Jarzębowskiego Jarzębowskiego

PS Janas powoływał wiosną 2003 Jarzębowskiego jako bocznego obrońcę i trochę sie
                              z tego powołania tłumaczył:)
      • Gość: Ant Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 02:36
        Zajrzałem na to forum po dłuższej przerwie z ciekawości czy nadal trwa
        tutaj "jazda" z trenerem Janasem.
        Oczywiście, ze trwa! Tylko tematy jakieś błahe.
        Czepiacie się Panowie pierduł to znaczy, że nie jest źle! Polska Gola!
      • Gość: Porter Albo, wiesz co Janas? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 20:07
        Ty go dalej powołuj, tylko daj mu troszkę więcej grać. Bo ja, żeby polski
        napastnik tak się potrafił obrócić z obrońcą na plecach, to nie widziałem od
        czasów, kiedy Juskowiak miał szczyt kariery.
        • Gość: mmm Re: Albo, wiesz co Janas? IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 26.03.05, 20:10
          Az cud, ze nigdzie nie wymieniles Zurawskiego, bo to nazwisko cisnie sie na usta
          po dwoch setkach. A powaznie to bez przesady. Azerow to ogrywal dzisiaj nawet
          Baszczynski, ktory w lidze gra tragicznie.
          • Gość: Porter Re: Albo, wiesz co Janas? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 20:33
            Ja konsekwentnie uważam, że mecze przeciwko kelnerom o niczym nie świadczą. Ani
            dobre, ani złe.
            • Gość: sardo Re: Albo, wiesz co Janas? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 23:24
              Tu się muszę zgodzić z Porterem, Angole nie tracą punktów z bratankami a my im
              rady nie damy.
              A za to lanie Azerowie nam odbiorą 2 pkt. u siebie choćby kosztem czerwonych
              kartek.

PS. Taki przepis jaki jest teraz z drugą, awansującą bezpośrednio drużyną to
              dla nas ciastko od UEFA. Pierwszy raz drużynom z grup (7-zesp) zabierają w
              rozrachunku pkt z najsłabszymi.
              • Gość: Porter Re: Albo, wiesz co Janas? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 23:39
                Może damy, może nie damy. Zobaczy sze. Po takim meczu i z okazji świąt nasze
                orły mogą dać sobie w migdał i to jest poważne niebezpieczeństwo, poza tym nie
                sposób czegokolwiek prorokować, bo przeciwnik był tak słaby, że mogliśmy śmiało
                wygrać dwucyfrowo. Zawodnicy mieli mnóstwo miejsca, mogli pozwolić sobie na
                błędy bez konsekwencji, ryzykować... A to, czy tam Żurawski coś strzelił, czy
                nie - to w sumie nieważne. Gdyby strzelił pięć bramek, nie świadczyłoby to o
                jego nadzwyczajnej formie, a to, że nie strzelił nic, nie świadczy o braku
                formy, bo to był mecz łatwiejszy, a przez to mniej miarodajny od sparingu z
                Obrą Kościan. Gdybyśmy go wygrali 1-0, a Żuraw grał tak, jak grał, to by była
                inna sprawa.
        • Gość: kik Typowy problem fana Legii IP: 216.127.82.* 28.03.05, 21:47
          > Ty go dalej powołuj, tylko daj mu troszkę więcej grać. Bo ja, żeby polski
          > napastnik tak się potrafił obrócić z obrońcą na plecach, to nie widziałem od
          > czasów, kiedy Juskowiak miał szczyt kariery.

To było ledwo obrócenie, a fan Legii uznaje to za coś wyjątkowego, co nie zdarzyło sie od czasów Grunwaldu.
          A porządnie tak sie obraca i Żurawski i Frankowski.
          • Gość: Porter wytrzyj buzię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 22:56
            Otóż niezupełnie. Żurawski w meczu z Azerami obrócił się raz. Po obrocie odbył
            czterdziestometrowy bieg w stronę własnej bramki. Frankowski natomiast w ogóle
            nie potrafi grac w kontakcie z obrońcą (nie ta siła nóg).
            Onie mają inne zalety, ale gra w kontakcie z obrońcą nie jest ich silną stroną.
            • Gość: kik Weźże ty sie przypatrz, gościu IP: 216.127.82.* 29.03.05, 02:18
              Saganowski sie obrócił, bo mu Azer był już z boku. To był obrót z obrońcą z boku, a nie z tyłu.
              A ty cos bzdurzysz o polskich napastnikach od czasu Juskowiaka, a nie o meczu z Azerami. Franskowski niedawno strzelił z prawdziwego obrotu.
              Masz rozum?
              • porter11 Re: Weźże ty sie przypatrz, gościu 29.03.05, 12:52
                Oczywiście. Franek jest mistrzem gry ciałem, a gola strzelił nie tyle po
                obrocie co po potrójnym toe-loopie.

> Saganowski sie obrócił, bo mu Azer był już z boku.

Stylistyka, jak u bzyka...

-----------------------------------------
                Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą.
                (c) bzyk7
                • Gość: kik No i bełkot ci został, bo fakty cie przerastaja IP: 216.127.68.* 29.03.05, 19:37
                  > Oczywiście. Franek jest mistrzem gry ciałem, a gola strzelił nie tyle po
                  > obrocie co po potrójnym toe-loopie.

Taka pisanina jest typowa dla dyletanta.
                  • Gość: Porter Disce, puer IP: 213.241.56.* 30.03.05, 09:29
                    Na jakie fakty się powołujesz? Byłeś łaskaw, w nieudolnej i niechlujnej formie,
                    zaprezentować swoje wymysły na temat umiejętności Frankowskiego i Żurawskiego.
                    Nikt przy odrobinie znajomości rzeczy nie uważa, że do ich zalet należą
                    umiejętność gry ciałem, czy waleczność.
                    • Gość: kik Ty nawet nie wiesz o co sie kłocisz IP: 216.127.82.* 30.03.05, 22:00
                      Ty twierdzisz, że
                      "żeby polski napastnik tak się potrafił obrócić z obrońcą na plecach, to nie widziałem od czasów, kiedy Juskowiak miał szczyt kariery."

I ja to w oczuywisty sposób neguję. Obrót Saganowskiego nie był niczym wyjątkowym, i obroty prawdziwe mieli inni napastnicy polscy całkiem niedawno.
                      Tu zalety tych dwóch nie są istotą rzeczy.

No i widzisz, dyletancie? Tak to jest, jak sie jest bełkotliwym fanem Legii.. Nawet mysli do kupy nie umiesz zebrać.
                      • Gość: Porter Miłość do tych dwóch mężczyzna cię zaślepiła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 22:13
                        Ani Maciej, ani Franek nie potrafią wziąc przeciwnika na plecy i się z nim
                        obrócić. Obaj kiepsko grają ciałem, a Franek ma dodatkowo za słabe nogi. W
                        sytuacji, w której Sagan strzelił bramkę, Żurawski zwykle kopał piłkę do tyłu i
                        ją gonił, próbując uciec od obrońcy, a Franek po prostu takich sytuacji unikał
                        (i słusznie).
                        • Gość: kik jeszcze raz IP: 216.127.82.* 31.03.05, 22:19
                          Ty nawet nie wiesz o co sie kłocisz

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31&w=22050567&a=22214206
                        • mihal_04 Re: Miłość do tych dwóch mężczyzna cię zaślepiła 01.04.05, 01:42
                          Frankowski pieknie sie wczoraj obrócil, tak, ze wkrecony Irlandczyk musial go
                          faulowac. A w ogóle jak chcesz ogladac gre cialem, to idz na go-go. W pilce
                          noznej obracanie sie z kims na plecach to za malo.
                          • Gość: Porter Re: Miłość do tych dwóch mężczyzna cię zaślepiła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 10:32
                            > Frankowski pieknie sie wczoraj obrócil, tak, ze wkrecony Irlandczyk musial go
                            > faulowac.

Niestety, miało to miejsce pod prysznicem, więc pozostało bez wpływu na wynik
                            gry.
                            • mihal_04 Re: Miłość do tych dwóch mężczyzna cię zaślepiła 02.04.05, 10:49
                              Gość portalu: Porter napisał(a):

> > Frankowski pieknie sie wczoraj obrócil, tak, ze wkrecony Irlandczyk musia
                              > l go
                              > > faulowac.
                              >
                              > Niestety, miało to miejsce pod prysznicem, więc pozostało bez wpływu na wynik
                              > gry.

Nie wiem, co wtedy robiles; jesli brales prysznic, mozesz miec pretensje tylko
                              do siebie.
      • doradca1 Do Razorfan.Natychmiast przestań pić. 26.03.05, 20:17
        Natychmiast wyrzuć to co palisz bo robisz sobie krzywdę. Na Twoim miejscu
        zmieniłbym nick i podpisywał się jako: Nieprzytomny.
        I to by było na tyle.
        • Gość: mmm Re: Do Razorfan.Natychmiast przestań pić. IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 26.03.05, 20:24
          Nic nie zakumales z tego co napisal.
          • doradca1 Nadal nic nie kumam 26.03.05, 22:09
            Nic nie kumam o co chodzi bo obstawiałem, że będzie 4 :0 dla Polski. Po drugie
            nic nie kumam bo nie spodziewałem się tak znakomitej gry zmienników. Nic nie
            kumam bo nie rozumiem jak taki zawodnik jak Smolarek (zupełnie pozbawiony
            egoizmu) do tej pory nie był powoływany. Nic nie kumam bo dawno nie widziałem,
            żeby zawodnik rezerwowy wchodził w II połowie i strzelał dwie branki. Nic nie
            kumam bo uważam, że Polska powinna pokonać Anglików. Zawiedli mnie dzisiaj
            wygraną 8:0 :):) więc żeby zmazać tą hańbę mogą jedynie wygrać z Anglią. I
            dalej nic nie kumam....
            • Gość: mmm Re: Nadal nic nie kumam IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 26.03.05, 22:29
              Jak Razorfan bedzie mial wiecej cierpliwosci niz ja, to Ci wytlumaczy.
              • doradca1 Re: Nadal nic nie kumam 26.03.05, 22:35
                Niechmi nic nie tłumaczy bo ja nadal nic nie kumam. Okazuje się, że jak Polska
                nie awansuje z pierwszego miejsca bo jedynie zremisuje z Anglią to może
                awansować z drugiego. Szkoda na mnie czasu bo ja nadal nic nie kumam.
            • Gość: xxx Ja tylko przypominam... IP: *.chello.pl 26.03.05, 23:12
              Ja tylko przypominam, że jeszcze miesiąc temu dostaliśmy w dypę 1-3 od
              Białorusi. wystarczył nieco lepszy Hleb, żeby naszą drużynę rozłożyć. Śmieszą
              mnie tacy kibice co wyciągają wnioski po takim meczu jak z Azerbejdżanem. Z
              nimi można wygrać i 8-0 i 1-0, trzeba zainkasować 3 punkty i tyle. Wiele to nie
              zmienia. Anglia wygrała z nimi tylko 1-0 na wyjeździe, tylko co w związku z
              tym??? Lepiej się przerzuć na Małysza, bardziej pasujesz do tamtych 'kibiców'.
        • Gość: stefcio Re: Do Razorfan.Natychmiast przestań pić. IP: *.chello.pl 26.03.05, 20:26
          tylko czemu nie napisałeś tego przed meczem, mądralo?
          • doradca1 Jestem głupiutki 26.03.05, 22:11
            Nie jestem mądralą tylko głupiutkim kibicem , który przed meczem napisał, że
            Polska wygra 4 :0 ....Niestety nie znam się na polskiej piłce nożnej bo Polska
            wygrała 8:0. Takie pomyłki są niedopuszczale.
            • Gość: edek [...] IP: 134.75.217.* 26.03.05, 23:17
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: sardo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 23:34
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • doradca1 Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej 27.03.05, 12:13
                  Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony kosz.
              • doradca1 Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej 27.03.05, 12:12
                Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony
                kosz.
              • doradca1 Dzieciaku 27.03.05, 12:17
                Masz czas do wtorku 29 maraca 2005 roku. Po tym terminie jeśli nei zobacze
                publicznego przeproszenia sprawe oddaje do Prokuratury. Jak zapłacisz za
                odszkodowanie to wtedy będziesz mógł tytułować się prawdziwym kibicem.
                I to by było na tyle dzieciaku.
                • Gość: edek Re: Dzieciaku IP: 203.112.194.* 29.03.05, 20:21
                  przepraszam mistrzu
                  • doradca1 :):):) 29.03.05, 20:42
                    Nie przepraszaj bo nie mam do Ciebie już żalu i pretensji. Mistrzem nie jestem.
                    Pozdrawiam
        • Gość: Razorfan Re: Do Razorfan.Natychmiast przestań pić. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.05, 19:25
          Dzieki za rade ale niestety w te swieta nie mialem okazji zeby sie napic bo
          musialem wozic rodzine po miescie.
          Ja tez mam jedna dla ciebie idz nalej sobie kubel zimnej wody i wsadz tam glowa
          a nastepnie wszystkie inne przegrzane czesci ciala. Po paru minutach czynnosc
          powtorz. Jak mieszkasz gdziesz gdzie snieg sie jeszcze utrzymuje to mozesz tez
          rzucic sie w calosci w jakas zaspe. Moze pomoze?
          • doradca1 Do Razorfan.Pozdrawiam 27.03.05, 20:25
            Niestety ale te gry i zabawy towarzyskie mi nie odpowiadają. Prosze żebyś nie
            czuł do mnie urazy. Źle zrozumiałem Twój tekst o niepowoływaniu Saganowskiego.
            Przepraszam i postanawiam poprawę.
            Mnie już nic nie pomoże bo nawet tak prostego wyniku jak mecz Pol-Aze nie
            potrafie poprawnie wytypować. Typowałem 4:0 dla Polski a było 8:0 i nadal nie
            rozumiem skąd to się wzieło.
          • Gość: www Re: Do Razorfan.Natychmiast przestań pić. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 13:06
            Współczuję. Z tym piciem :) Ja dopiero trzeźwieję. Zacząlem od Garażu przed
            meczem ...
            Skończe po Irlandii :)
            • doradca1 Pij, pij będziesz łatwiejszy 28.03.05, 14:27
              Ładne zgrupowanie. Czy zamierzasz strzelić "tripletto"?
            • Gość: Razorfan Re: Do Razorfan.Natychmiast przestań pić. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:51
              Ja sobie odbije z tym piciem :) Mam zamiar rowniez wpasc w maly ciag alkoholowy
              tym bardziej ze obecnie juz byla nie bedzie mi zrzedzila :)
              Wtedy dopiero doradca sie przekona jakie glebokie mysli potrafia zrodzic sie w
              mojej glowie.
              A jak samopoczucie po piciu chyba w koncu na zdrowie wyszlo 2 mecze 9:0 w
              bramkach i 6 punktow? Oy podobnie bylo w sobote o 20 bo ja sie cos obawiam
              ostatnio o forme Legionistow.
              • doradca1 Re: Do Razorfan.Natychmiast przestań pić. 01.04.05, 04:02
                No cóż. Nie wiem czy mam gratulować Tobie czy współczuć z powodu
                braku "swojaka". Tylko nie rzucaj się na wszystkie "cudzesy"....A co do
                wzmacniania sprzedazy przemysłu spirytusowego to mam nadzieje, że nie
                probowaleś każdej bramki uczcić setką zupy żytniej bez owoców....Tak 9 bramek 6
                punktów...Dziękujemy za już prosimy o jeszcze....
              • ww1916 Re: Do Razorfan.Natychmiast przestań pić. 01.04.05, 09:45
                Gość portalu: Razorfan napisał(a):

> Ja sobie odbije z tym piciem :) Mam zamiar rowniez wpasc w maly ciag
                alkoholowy
                > tym bardziej ze obecnie juz byla nie bedzie mi zrzedzila :)

One zawsze zrzędzą :(

> Wtedy dopiero doradca sie przekona jakie glebokie mysli potrafia zrodzic sie w
                > mojej glowie.

No to zaczynaj, poczytamy, posmiejemy się :)

> A jak samopoczucie po piciu chyba w koncu na zdrowie wyszlo 2 mecze 9:0 w
                > bramkach i 6 punktow? Oy podobnie bylo w sobote o 20 bo ja sie cos obawiam
                > ostatnio o forme Legionistow.

Generalnie OK. W środę tylko piwo było. Troche na Starowce - przygladałem się
                jak Loyaliści zlali skórę biało- czerwonym w meczu kibiców na Rynku Starego
                Miasta a póxniej tradycyjnie w Garażu, gdzie zresztą paru "zielonych" też sie
                trafiło. Spoko na maksa, atmosfera miła, tylko strasznie sie wchodzi na żyletę
                (dawno nie byłem)- trzy bramki na krzyż otwarte a ludzi full.
      • Gość: www Powołuj, powoluj .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 12:59
        Janasowi czasami trzeba pomóc vide sobota... :)
        • Gość: Cyfra Re: Powołuj, powoluj .. IP: *.g.pppool.de 28.03.05, 16:48
          A co na to "expert" mmm ?Nie widze zeby uderzyl sie w piersi!A jakby tak Sagana
          razem z Frankiem sprobowac...
          • Gość: Porter Re: Powołuj, powoluj .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 18:31
            Ja bym chciał zobaczyć Rasiaka z Frankiem.
            • ww1916 Re: Powołuj, powoluj .. 29.03.05, 12:02
              Ja też
          • doradca1 Re: Powołuj, powoluj .. 28.03.05, 18:36
            Masz na mysli pozycje czy pozycje na boisku???
          • Gość: mmm Re: Powołuj, powoluj .. IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 28.03.05, 19:49
            Rzeczywiscie, strzelenie dwoch bramek Azerom (116 miejsce w rankingu FIFA) po
            tym jak juz przegrywaja 6:0 to mocny argument.
            • Gość: sardo Re: Powołuj, powoluj .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 22:15
              Co by to było jakby jakiś wybrany strzelił... Strach się bać tego szumu
              medialnego :)
            • ww1916 Re: Powołuj, powoluj .. 29.03.05, 12:03
              No tak rzeczywiście nic wielkiego, zwlaszcza dla kogoś kto prorokował remis. I
              nie był to Saganowski
            • Gość: Cyfra Re: Powołuj, powoluj .. IP: *.g.pppool.de 30.03.05, 10:44
              Tak w tak krotkim czasie nie bedac dobrze rozgrzanym i nawet takim slabym
              Azerom.Nie chce byc zlosliwy ale byli tacy co grali caly mecz i tym samym
              slabym Azerom bramki nie strzelili...
              • berserk75 Re: Powołuj, powoluj .. 30.03.05, 12:32
                ale oni mieli trudniej, bo zaczynali od 0:0 :)))
                • Gość: mmm Re: Powołuj, powoluj .. IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 30.03.05, 18:11
                  Pozyjemy zobaczymy. Sprawdzi sie - niech mu bedzie na zdrowie. Nie - no to
                  trudno. Po takim meczu, moim zdaniem, nie sposob tego ocenic.
      • Gość: Miki Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: *.aster.pl 28.03.05, 19:38
        Chyba po meczu z Azerbejdżanem autor wątka zmieni zdanie. Zresztą cieszy to, że
        Janas ma kilku dobrych strzelców. Bo napewno skuteczny jest Frankowski,
        Żurawski ( choć może z Azerami mu nie wyszło, ale w następnych meczach
        udowodni, że mecz w sobotę był wypadkiem przy pracy ), Krzynówek, no i dochodzi
        jeszcze Saganowski.

Pozdrawiam
        • Gość: Razorfan Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 20:29
          JA jeszcze nie zmieniam zdania. Poczekam troszke i zobacze czy Janas bedzie go
          bral pod uwage w jakichs powaznych meczach.
          • Gość: Miki Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: *.aster.pl 28.03.05, 20:38
            Razofarn, a czy uważasz, że mecz z Azerbejdżanem był meczem niepoważnym. To był
            mecz o punkty. Choć z jednym się zgodzę z Tobą. Niech Saganowski udowodni swoją
            przydatność i pokaże swoją skuteczność w meczach z Irlandią Płn, Azerbejdżanem
            ( na wyjeździe ), Walią, Austrią, a przede wszystkim na wyjeździe z Anglią w
            Manchesterze. Ale już nie wybrzydzajmy.

Pozdrawiam
            • Gość: Razorfan Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 20:40
              Mecz z Azerbejdzanem byl powazny do stanu 2:0 potem juz nie byl powazny bo
              azerowie calkiem odpuscili.
              rowniez pozdrawiam
              • Gość: Miki Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: *.aster.pl 28.03.05, 20:52
                A mam do Ciebie pytanie innej natury: czy tak samo byś pisał, gdyby dwie
                ostatnie bramki strzelił nie Saganowski, tylko np. Rasiak, Kosowski, Żurawski
                czy inni. Też byś nie powoływał ich do kadry. Mi się wydaje, że powinno dać się
                szansę każdemu dobremu zawodnikowi, który ma aspiracje reprezentacyjne i który
                gra w swoim klubie. Ja bym dał szansę nawet Juskowiakowi, mimo jego podeszłego
                wieku jak na piłkarza, czy nawet Kowalczykowi, gdyby grał w jakimś klubie i
                dobrze grał. Może pod tym względem się różnimy, co nie zmienia faktu, że staram
                się szanować Twoje zdanie, mimo że inne od mojego. Bo ja np. cieszę się, że
                strzelał bramki i powinien dostać szansę gry.
                Choć jak pisałem, zgodzę się z Tobą, w drugiej połowie to już była typowa "rzeź
                niewiniątek".

Pozdrawiam wszystkich kibiców.
                • Gość: Razorfan Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 12:24
                  Byc moze przeczytales tylko tytul mojego posta ktory jest nieco mylacy.
                  Chodzilo mi o cos zupelnie innego czyli stara dobra polska trradycje powolywania
                  nielubianych przez trenera pilkarzy tylko po to zeby udowodnic ze sie nie
                  nadaja. Byc moze sie mylilem i Janas jednak na serio bierze Sagana ale moim
                  zdaniem jeszcze za wczesnie na takie oceny.
                  W rzeczywistosci Saganowski to jeden z moich ulubionych pilkarzy. JEst waleczny,
                  nigdy sie nie poddaje i nie gra ze spuszczona glowa nawet jak jest bez formy.
                  Janas zas dla mnie to trener magik. To za jego kadencji w Legii zaczalem chodzic
                  na stadion i przez dlugi czas byl dla mnie cudotworca. Jednak po jakims czasie
                  dostrzeglem ze jego sukcesy to raczej zasluga jakichs sil nieczystych bo
                  wielkiego kunsztu trenerskiego to on nie objawia. zreszta wszystko z jakiego
                  powodu najwazniejsze zeby wygrywal :)
                  pozdrwiam
                  • cyfra Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego 30.03.05, 19:01
                    No i dzisiaj nie ma Sagana nawet na lawie.....Chyba Janas sie wystraszyl ze
                    moze znowu cos strzelic...
                    • Gość: mmm Szkoda IP: *.lsanca2.dsl-verizon.net 30.03.05, 19:34
                      Ja bym wolal Sagana przeciwko ogorkom niz jakiemus powazniejszemu zespolowi.
      • Gość: abc Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: *.computerland.pl 01.04.05, 16:31
        troche ciezko uwierzyc w to, co pisze Porter o tym, ze Cupial placil za
        powolania. ale z drugiej strony powolywanie takiego drewna jak Jop zwieksza
        tylko wartosc tego pilkarza jako reprezentanta, a reprze nic nie daje. i nie
        tylko o Jopa chodzi. natomiast co do tytulu - obecnie oprocz Boruca nikt z
        Legii nie powinien grac w kadrze. a wystawianie karwana na lewej pomocy, to
        idiotyzm janasa - nie pierwszy z reszta. natomiast co do sagana - teraz nie
        jest w wysokiej formie, wiec grac nie powinien. paranoja jest tylko to, ze
        janas go powolal, jak sagan nie jest na topie, a po dwoch bramkach w 15 minut
        pozniej nawet na lawke go nie wzial. to jest dopiero kretyn z janasa...

pzdr

abc.
        • ww1916 Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego 01.04.05, 16:54
          Gość portalu: abc napisał(a):

> troche ciezko uwierzyc w to, co pisze Porter o tym, ze Cupial placil za
          > powolania. ale z drugiej strony powolywanie takiego drewna jak Jop zwieksza
          > tylko wartosc tego pilkarza jako reprezentanta, a reprze nic nie daje. i nie
          > tylko o Jopa chodzi. natomiast co do tytulu - obecnie oprocz Boruca nikt z
          > Legii nie powinien grac w kadrze.

Kto na lewej obronie jak kontuzje zlapał Rząsą?

> a wystawianie karwana na lewej pomocy, to
          > idiotyzm janasa - nie pierwszy z reszta. natomiast co do sagana - teraz nie
          > jest w wysokiej formie, wiec grac nie powinien. paranoja jest tylko to, ze
          > janas go powolal, jak sagan nie jest na topie, a po dwoch bramkach w 15 minut
          > pozniej nawet na lawke go nie wzial. to jest dopiero kretyn z janasa...

Jeżeli uważasz, że Janas nie powinien powoływac Saganowskiego to po cholerę sie
          go czepiasz, że posadził go na trybunach? Gdzie tu logika ?
          Rozumiem, gdybyś go pochwalił za to a nie wyzywasz od kretynow.

>
          > pzdr

Tez pzdr

>
          > abc.

• Gość: abc Re: Janas nie powoluj wiecej Saganowskiego IP: *.chello.pl 02.04.05, 08:41
            "Kto na lewej obronie jak kontuzje zlapał Rząsą?"
            Zewlakow.

"Jeżeli uważasz, że Janas nie powinien powoływac Saganowskiego to po cholerę
            sie go czepiasz, że posadził go na trybunach? Gdzie tu logika ?
            Rozumiem, gdybyś go pochwalił za to a nie wyzywasz od kretynow".

Stary, gdybys przeczytal dokladniej, to bys wiedzial o co mi chodzilo. Wlasnie
            podkreslilem calkowity brak logiki u Janasa. Powoluje graczy bez zastanowienia.
            Gdy Sagan byl w super formie, to powolania nie dostal. Teraz, gdy nie jest na
            topie, to go Janas powolal. Ale skoro Sagan strzela 2 bramki w 15 minut, to
            znaczy, ze na tym stadionie dobrze gra i strzela bramki. I wlasnie w tym
            konteksie Janas powinien go takze na Irlandie powolac. Chodzi mi o to, ze Janas
            dwukrotnie pokazal calkowity brak logiki i konsekwencji.

pzdr

abc.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka