Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

"BIALY MARSZ" KIBICOW

IP: *.chello.pl 04.04.05, 00:42
    "BIALY MARSZ" im. Jana Pawla Wielkiego!!!

Data: 6 kwietnia 2005 r. /sroda - tym razem "niepilkarska"/
    Godzina: 19.00
    Miejsce: pod stadionem Legii, ul. Lazienkowska 3.
    Trasa: Lazienkowska-Piekna-Al.Ujazdowskie-Pl. Trzech Krzyzy-Nowy Swiat-Krakowskie
    Przedmiescie-Pl. Pilsudskiego-Kosciol Akademicki sw. Anny /przy placu Zamkowym/.

Kibice z calej Polski przybywajcie!!! Ojciec Swiety mowil: "Solidarnosc to jeden i drugi. Ale nie
    jeden przeciw drugiemu!!!"

W tych dniach zapomnijmy o naszych antagonizmach! Nie musimy sie kochac, ale musimy sie
    szanowac!!! Nie zmarnujmy nauki Naszego Ojca Swietego.

Przyjdzcie ubrani na bialo i z szalikami! Niech to wypali. Poznan, Krakow teraz czas na
    Warszawe.

Kibice z calej Polski - przybadzcie!!!

LEGIA+LECH+POLONIA+ARKA+WISLA+CRACOVIA+GWARDIA+HUTNIK+AMICA+LECHIA+ZAWI
    SZA+SKAWA WADOWICE+wszystkie kluby = S Z A C U N E K!!!
    Obserwuj wątek
      • kataryna.kataryna Re: "BIALY MARSZ" KIBICOW 04.04.05, 12:17
        Lepszy byłby chyba wtorek, mogliby przemaszerować na mszę na Pl. Piłsudskiego.
        • Gość: kibice Re: "BIALY MARSZ" KIBICOW IP: 194.246.124.* 04.04.05, 12:22
          Ale sroda to dzien pilkarski. Niech to bedzie symbol.

Msze Sw. o 21. 37 w srode tez mozna zorganizowac.
      • Gość: leg-fan Re: "BIALY MARSZ" KIBICOW IP: 194.246.124.* 04.04.05, 14:37
        Sroda, godzina 19.00. Jestem na Lazienkowskiej. Przybywajcie z calej Polski. Ubrani na bialo i z
        szalikami.
      • Gość: kibice z kraju Re: "BIALY MARSZ" KIBICOW IP: *.chello.pl 05.04.05, 01:33
        BIALY MARSZ ODWOLANY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Za duzo watpliwosci, pytan, rozterek czy to ma sens. A teraz najwazniejsza jest pamiec...
        • minia1000 Re: "BIALY MARSZ" KIBICOW 05.04.05, 21:09
          to odwolany czy nie????

ja mysle ze to zajebista inicjatywa!! tak trzymac chlopcy!
          • Gość: iwan Re: "BIALY MARSZ" KIBICOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 21:17
            a mi się bardzo podobał transparent na pl. piłsudskiego w niedzielę:

Ojcze Święty You'll never walk alone

aż własnym oczom trochę nie wierzyłem. respect
      • Gość: Aga Re: "BIALY MARSZ" KIBICOW IP: *.cskmswia.pl 06.04.05, 10:27
        Czy my nie-kibice możemy dołączyć się do tej wspaniałej akcji.
      • Gość: bromba Re: "BIALY MARSZ" KIBICOW IP: *.parp.gov.pl / *.crowley.pl 06.04.05, 11:15
        Nareszcie!!!Czy potrzeba było aż śmierci Papieża,żeby kibice zaczęli mówić o
        wzajemnym szacunku?Miejmy tylko nadzieję,jako zwyki ludzie ,że ten szacunek i
        pojednanie juz na stałe zagości na naszych stadionach!Że idąc z dzieckiem
        ulicą,czy nawet na mecz nic nam się nie stanie.
      • Gość: (L) Re: "BIALY MARSZ" KIBICOW IP: *.goman.pl 06.04.05, 13:33
        Jak jest w koncu z tym marszem jest czy go nie ma ????
        Wczoraj kibice na mszy mowili ze nie ma !?!?!
        • ww1916 Re: "BIALY MARSZ" KIBICOW 06.04.05, 13:35
          Nie ma Tzn. w Warszawie nie ma
          • Gość: Krzyś Re: "BIALY MARSZ" KIBICOW IP: *.pke.pl 06.04.05, 13:38
            no i dobrze, przejadło by się ;/
            Dziś Chorzów, w piątek Kraków (znów) - cyrk ...
            Nie mówie, że jestem przeciw czy coś, ale raz a porządnie wystarczy (Kałuży).
            • ww1916 Re: "BIALY MARSZ" KIBICOW 06.04.05, 13:55
              Gość portalu: Krzyś napisał(a):

> no i dobrze, przejadło by się ;/
              > Dziś Chorzów, w piątek Kraków (znów) - cyrk ...
              > Nie mówie, że jestem przeciw czy coś, ale raz a porządnie wystarczy (Kałuży).

Powiem inaczej: Kałuży to był najważniejszy i częsciowo ogólnopolski. A reszta
              to juz lokalne inicjatywy (Gdansk, Kielce, Chorzów, po częsci Warszawa i Łódż)
              gdzie problemy może mniej "krwawe" ale też nabrzmiałe.

Wole przesyt "pojednania" niz licytacje w rankingu chuliganów...

• Gość: kibic Legii Re: "BIALY MARSZ" KIBICOW IP: 194.246.124.* 06.04.05, 14:06
        Sluchajcie, do wszystkich kibicow: z tego co sie zorientowalem to tego marszu nie organizuje Klub,
        Stowarzyszenie, Cyberfani ani zaden portal internetowy. Jest to wielkie spontaniczne przedsiewziecie,
        ktore mam nadzieje, ze wypali. Dlatego przyjde. Zwroccie uwage, ze wiekszosc marszow i inicjatyw w
        Polsce dzieje sie od niedzieli spontanicznie. Chociazby marsz w Krakowie na Franiszkanska 3 w
        niedziele. Ja bede, mam niedaleko, jak nie wyjdzie wsiade w autobus i pojade sam na Starowke.
      • Gość: ag Re: "BIALY MARSZ" KIBICOW IP: *.cskmswia.pl 06.04.05, 14:52
        Ja też przyjdę, a dleczego by nie. W innych miastach były Białe Marsze,
        dlaczego nie miałoby go być w Warszawie. Tu chodzi o uczczenie pamięci naszego
        Wielkiego Rodaka, który tyle razy przyjeżdżał do nas.
      • Gość: kibic Legii RELACJA Z MARSZU W WARSZAWIE IP: *.chello.pl 06.04.05, 23:56
        Obiektywna relacja kibica-uczestnika pochodu:

Sroda, 6 kwietnia, dochodzi godz 19. Pod Zyleta ok. 200 kibicow gotowych do marszu.
        Spontanicznego marszu, ktory organizuja po prostu kibice Legii. Wsrod obecnych: flagi Polski i
        Watykanu z kirem, 1 transparent ku czci Ojca Swietego, mnostwo szalikow Legii oraz: Polonii,
        Widzewa /1 kibic/, Lecha, Zaglebia Sosnowiec, Dolcanu Zabki, KS Piaseczno, Hutnika Warszawa i
        innych klubow z nizszych klas. Kwadrans po 19 ruszamy.
        Idziemy Rozbrat, Kruczkowskiego, wchodzimy na Krakowskie Przedmiescie. Zaczynaja sie
        stonowane spiewy: "Nie ma lepszego od Jana Pawla II", "Karooooool Wooojtyyyyla", "Oleo le oleo
        la i tylko Karol Karol Wojtyla". Wielokrotnie spiewamy Mazurka Daborwskiego. Przy Kosciele sw.
        Anny witaja Nas oklaski uczestnikow Nabozenstwa oraz lzy wzruszonych Warszawiakow i
        turystow... Przechodzimy przez Plac Zamkowy i docieramy do Archikatedry. Tu "paleczke"
        przejmuje kleryk w szaliku Polonii /bardzo dziekuje, ze dal sie namowil na modlitwe/. Slychac
        "Ojcze Nasz", "Wieczny Odpoczynek racz mu dac Panie". W gore wedruja zwiazane szaliki na
        znak pojednania uczestniczacych w marszu kibicow. Legia z jednej strony ma Polonie, z drugiej
        Lecha. Czy ktos by w to jeszcze niedawno uwierzyl...? Na Starowce dolacza do naszego marszu
        bardzo duzo osob. Jest juz Nas ponad 1000. Idziemy przez Rynek Nowego Miasta w strone
        Polonii. Mamy kolejny transparent: "Ojcze Swiety na zawsze w naszych sercach". Nie ma zadnej
        nienawisci. Za to coraz czesciej slychac okrzyki: "Cala Polska bez podzialow". Ok. 20.30
        jestesmy na Polonii. Tu po raz kolejny "Mazurek", obchodzimy w ciszy i skupieniu dziedziniec
        stadionu.
        Po wyjsciu ulica Stawki kierujemy sie w strone Alei Jana Pawla II. Tu wsrod tysiecy zniczy i
        oklaskow Warszawiakow idziemy do Alei Solidarnosci, a nastepnie Placu Bankowego.

O 21.37 tworzymy ogromne kolo o srednicy Placu Bankowego, trzymajac sie za rece klekamy i
        rozpoczyna sie chwila zadumy oraz kolejna modlitwa. W tym momencie kursowalo tam tylko
        metro. Pozostali przylaczyli sie do Nas.
        Nastepnie Marszalkowska, Swietokrzyska i Mazowiecka dochodzimy do Placu Pilsudskiego. To tu
        w 1979 r zabrzmialy slowa "...Niech zstapi Duch Swiety i odnowi oblicze Ziemi. Tej Ziemi". Na
        Placu kilka tysiecy ludzi i kilkanascie tysiecy zniczy. Stoja 2 telebimy, slychac glos Ojca Swietego.
        Na nasz widok znowu ludzie placza, podchodza i pytaja czy jutro tez bedzie taki marsz...
        Tworzymy znowu ogromne kolo, klekamy i kolejna modlitwa za dusze Ojca Swietego. Panuje
        absolutna cisza, slychac tylko z telebimow Naszego Papieza! Wyruszamy z Placu i ruszamy z
        powrotem na Krakowskie Przedmiescie, Nowy Swiat. Caly czas spiewamy piesni wielbiace
        Wielkiego Rodaka. Czas wracac na Legie, jest juz po 22. Towarzysza Nam oklaski, pozdrowienia
        przechodniow. Na Rondzie de Gaulla odlaczam sie od grupy, reszta przez Plac Trzech Krzyzy
        kieruje sie ku Lazienkowskiej.

Podsumowujac, kto nie byl niech zaluje. Po raz kolejny pokazalismy klase. Byla powaga,
        skupienie i szacunek... Mamy wszyscy nadzieje, ze bardzo czesto skandowane haslo: "Cala
        Polska bez podzialow" przetrwa. Nietylko na niwie kibicowskiej.

Mysle, ze dzis Kibice Legii Warszawa oraz pozostalych uczestniczacych w marszu po raz kolejny
        oddali czesc Janowi Pawlowi II - Najwybitniejszemu Polakowi naszych czasow.

"Nie ma lepszego od Jana Pawla Drugiego"!!! I dlugo, dlugo jeszcze nie bedzie...
        • Gość: Lubiepiłke Re: RELACJA Z MARSZU W WARSZAWIE IP: 212.160.211.* 07.04.05, 09:14
          Widziałam Was przy pomniku Kopernika. Robiliście Wrażenie!! Nie dogoniliśmy
          Was, bo babcia nie dała rady iść szybciej, a starała się i chciała dołączyć.
          Szkoda, że nie zaczekaliśmy na Was na pl. Piłsudskiego. Dziękuję Wam Ludzie, że
          się jednacie!
        • Gość: vacher Re: RELACJA Z MARSZU W WARSZAWIE IP: *.crowley.pl 07.04.05, 09:34
          jestem pod wrazeniem;

winszuje jednosci!

<'}}}><
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka