Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

APEL DO PRAWDZIWYCH KIBICOW LEGII!!!

IP: 217.153.28.* 02.07.02, 12:36
    Apel tylko do prawdziwych kibicow Legii!!!!!!!!!
    Jezeli chcesz dopiec kibicom i klubowi Mistrza Polski to sobie daruj.

A teraz do rzeczy:

Zaniepokojony ostatnimi, smutnymi doniesieniam z Lazienkowskiej
    rzucam pomysl Wielkiej Zrzutki na kontraktu Jacka Zielinskiego! Moze nie
    uzbieramy astronomicznej kwoty /choc kto wie, przeciez jestesmy jedyni i
    niepowtarzalni!!!/, ale cos napewno bedzie. Poza tym liczy sie watek
    psychologiczny. I Jacek i klub cos zobacza, przemysla sprawe i bedzie
    szczesliwy final.
    Pragne poinformowac, ze moja propozycja zostala skonsultowana z ekipa
    z Krytej, ktora na stadionie Legii bywa juz kilkanascie lat. Wszyscy
    jestesmy w stanie wylozyc pewna kwote pieniedzy na Jacka.
    W dzisiejszym wywiadzie w Przegladzie Sportowym A. Zarajczyk mowi, ze
    pod koniec roku Legia wejdzie na gielde i wtedy kibice Legii beda mogli
    udowodnic swoja milosc do Klubu kupujac akcje. Ja ze swoja kibicowska
    ekipa uwazam, ze mozemy udowodnic juz teraz!!!

Proponuje zalozenie konta, poinformowanie prasy i mediow na szeroka
    skale i zbieramy!!!

Prosze o potraktowanie mojej propozycji jak najbardziej powaznie!
    Obserwuj wątek
      • Gość: kapen Re: APEL DO PRAWDZIWYCH KIBICOW LEGII!!! IP: *.chello.pl 02.07.02, 12:44

Z całym szacunkiem, ale nawet najbardziej heroiczne gesty kibiców nie zmienią
        niekorzystnego jak na razie trendu. Tam stawka idzie o miliony złotych, a my tu
        zrzuteczkę... Nie można przedłużać w nieskończoność agonii łataniem dziur.
        załóżmy, że dorzucimy brakująca kwotę dla Zielka. Na jak długo rozwiąże to
        problem?
        • Gość: Lolo Re: APEL DO PRAWDZIWYCH KIBICOW LEGII!!! IP: 217.153.60.* 02.07.02, 12:53
          Sytuacji nie uratuje, ale tu nie chodzi o ratowanie sytuacji tylko o Ziela. A
          swoją drogą policzmy ile to trzeba uzbierać. Zielu chce 540 tys., Legia daje
          360 tys., różnica wynosi 180 tys. za sezon. Nie wiem ile osób ma chęć się
          dołożyć, ale załóżmy, że ok. 2 tys. 180/2 i wychodzi 90 złotych na łebka.
          Pytanie: czy znajdzie się 2tys. osób skłonnych dać 90 złotych? Jeśli tak to
          można się za to zabrać.

Pzdr.
          • Gość: Fan Re: APEL DO PRAWDZIWYCH KIBICOW LEGII!!! IP: 217.153.28.* 02.07.02, 12:54
            Lolo, znam juz pare osob ktore daja po 100 zl!!!!!!!!
            • Gość: Lolo Re: APEL DO PRAWDZIWYCH KIBICOW LEGII!!! IP: 217.153.60.* 02.07.02, 12:56
              Ja dam nawet więcej, ale chcę, żeby się to udało.

Pzdr.
      • Gość: slawekp Re: APEL DO PRAWDZIWYCH KIBICOW LEGII!!! IP: *.eds.com 02.07.02, 12:53
        Załóżmy fundację, albo otwórzmy konto dla "socios" wspierających systematycznie
        klub. POKAŻMY ILE NAPRAWDĘ JESTEŚMY WARCI. Z całym szacunkiem dla Jacka, ale
        pozwoli to na inicjatywę w stosunku do klubu bez "personifikacji", i związanych
        z tym sympatii lub antypatii dla poszczególnych zawodników. Pozdrawiam.
        • Gość: Lolo Re: APEL DO PRAWDZIWYCH KIBICOW LEGII!!! IP: 217.153.60.* 02.07.02, 12:55
          Popieram. Zmieńmy jednorazową akcję w stały system wspierania klubu. Ale do
          tego potrzebujemy nie tylko kibiców, ale i władze klubu.

Pzdr.
      • Gość: www Re: APEL DO PRAWDZIWYCH KIBICOW LEGII!!! IP: 157.25.125.* 02.07.02, 12:55
        To i ja się dorzucam dla Jacka.
      • Gość: Fan Re: APEL DO PRAWDZIWYCH KIBICOW LEGII!!! IP: 217.153.28.* 02.07.02, 13:03
        Przeglad juz wie! Mam nadzieje, ze jutro wydrukuja!!!
      • striker Re: APEL DO PRAWDZIWYCH KIBICOW LEGII!!! 02.07.02, 13:03
        Gdzie byłeś Prawdziwy Kibicu Legii gdy Zarajczyk w bezczelny sposób nakazał
        Okuce trzymać Karwana na ławce rezerwowych za to, że ten nie chciał przedłużyć
        kontraktu z Legią? Teraz chcesz robić zrzutkę. Prawda jest taka, że
        Zielińskiemu i tak zaproponowano jeden z najwyższych kontraktów w lidze - 500
        tys. zł za sezon podczas gdy Zielek chciał o 100 tys. więcej. Składaj się,
        składaj. Ja nie twierdzę, że Zieliński jest niepotrzebny ale niech Zielu nie
        twierdzi, że oferowany mu kontrakt jest śmieszny.
        Pozdrawiam,
        Też Prawdziwy Kibic Legii.
        • Gość: www Re: APEL DO PRAWDZIWYCH KIBICOW LEGII!!! IP: 157.25.125.* 02.07.02, 13:08
          W takiej chwili nie ma znaczenia co było i gdzie kto był! Jacka trzeba zatrzymać w Legii i tyle. POLMOT to nie
          Telefonika i nie s.. pieniędzmi. Nie słyszałem, żeby Jacek powiedział o kontrakcie, że jest śmieszny a jedynie, że
          jest duża rozbieżność między nim a Legią. I tyle!
        • Gość: Gela Re: APEL DO PRAWDZIWYCH KIBICOW LEGII!!! IP: *.szydlowiec.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 13:34
          Nie chcę krakać ale to zmierza w złym kierunku, a jeżeli raz zrobimy taki
          precedens to będziemy dokładac do każdego transferu, nie ma ludzi
          niezastąpionych (choć w przypadku Jacka to niezbyt precyzyjnie brzmi), ale z
          niewolnika nie ma pracownika
          Pozdrawiam
      • Gość: FAN Re: APEL DO PRAWDZIWYCH KIBICOW LEGII!!! IP: 217.153.28.* 02.07.02, 13:11
        Pilotujcie strone: www.legialive.pl

Tez ich zainteresowalem pomyslem!!!
      • Gość: E-kryta Re: APEL DO PRAWDZIWYCH KIBICOW LEGII!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.02, 14:15
        Jestesmy za!
        Czekamy na numer konta.
        Zielu trzymaj się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: standard Re: APEL DO PRAWDZIWYCH KIBICOW LEGII!!! IP: 217.153.44.* 02.07.02, 16:32
        Piekna idea, spory macie zapal. Moze pan Zarajczyk, ktory Legie kocha szczerze,
        dolozy cos ze swojej kieszeni.
        Obietnice o wchodzeniu na gielde to ja slyszalem juz dawno. Wszystko sie wlecze
        po urzedach, sama Legia to tez jakis straszny twor - zarzad sie musi zebrac,
        zeby zaakceptowac kazda jedna decyzje. W ten sposob to co runde mozna pozyskac
        ochlapy z rynku transferowego. A i na to kasy nie widac.
        Doloze swoja dzialke jak bedzie trzeba, ale w tym klubie nie dzieje sie dobrze,
        a ta kasa nie zmieni nic na lepsze. Moze lepiej zalozcie konto i zbierajcie na
        szkolenie mlodziezy?
        • Gość: Razorfan Re: APEL DO PRAWDZIWYCH KIBICOW LEGII!!! IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 21:05
          Co do szkolenia mlodziezy to fajny pomysl ale to kosztuje o wiele wiecej niz
          jednorazowy kontrakt dla Ziela. A poza tym jest to inwestycja wieloroczna.
          co do zbiorki to fajny pomysl ale ma male szanse powodzenia. Gdyby trwal sezon
          i na mecze przychodzilo po 8 tys ludzi to po 3 kolejkach zbierania pod
          stadionem by sie kase uzbieralo. A tak z tym kontem to nie ma szans. Ludzie
          maja opory jak kase trzeba na konta wplacac i wola "wrzucac do skarbonki".
      • Gość: RICARDO Re: APEL DO PRAWDZIWYCH KIBICOW LEGII!!! IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 07:50
        Dla LEGII wszystko. Jak już pozałatwiacie formalności to podajcie numer konta.
      • znawca Re: APEL DO PRAWDZIWYCH KIBICOW LEGII!!! 03.07.02, 08:00
        A jak Zielińskiemu mecz by się nie ułożyL to pewnie byłbyś pierwszym, który
        darłby mordę: "Oddawaj forsę sprzedawczyku!"

Dorośnij dzieciaku!!!
        • Gość: Lolo Re: APEL DO PRAWDZIWYCH KIBICOW LEGII!!! IP: 217.153.60.* 03.07.02, 09:37
          znawca napisał(a):

> A jak Zielińskiemu mecz by się nie ułożyL to pewnie byłbyś pierwszym, który
          > darłby mordę: "Oddawaj forsę sprzedawczyku!"
          >
          > Dorośnij dzieciaku!!!

Nie znasz człowieka, a już mu ubliżasz. Znawca daj sobie spokój.

Pzdr.
      • Gość: FAN Re: APEL DO PRAWDZIWYCH KIBICOW LEGII!!! IP: 217.153.28.* 03.07.02, 09:56
        Witam Wszystkich!!! Ja nie za bardzo chce zakladac konto, bo jestem
        osoba prywatna, nie znacie mnie, a w zwiazku z tym nie budze za duzego
        zaufania. Takze zbiorka moglaby sie do konca nie udac! Rzucilem haslo,
        wysylam maile do mediow, dzis o zbiorce na pierwszej stronie pisze
        Przeglad Sportwoy /troche w innym znaczeniu ale juz cos/. W kazdym badz
        razie dzialam!!!
      • Gość: LG To chyba jakiś kuruiozalny żart... IP: 195.94.203.* 03.07.02, 10:28
        Chyba naoglądałeś się zbyt wiele "Piłkarskiego Pokera" (kibice w Białymstoku).
        Od razu powiem - jestem temu przeciwny i nie dałbym złamanego grosza. Dlaczego ?
        Ano dlatego, że wydaje mi się co najmniej niestosowne urządzanie zrzutki na
        jasnie pana piłkarza dla którego 500 000 brutto (rocznie - sam kontrakt)
        jest "kwotą śmieszną". Kto ma łożyć na te brakujące 150 tys. ? Dzieciaki z
        liceum, ze szkoły podstawowej ? Może pracownicy którzy mają 2500 - 3000 pln
        brutto miesięcznie i ledwo wiążą koniec z końcem ? Jeśli ktoś ma oczywiście taka
        fanaberię - proszę bardzo - może dac swoje pieniądze nawet Billowi Gates`owi. Ja
        mówię stanowcze NIE. Nie podoba Ci się Zielu - szukaj szczęścia gdzie indziej i
        krzyż na drogę. Oczywiście, że zarobki na zachodzie są 5-6 razy większe - ale on
        o tym wiedział. Mógł się zakręcić i wyjechać. Podstawowy zawodnik najlepszego
        polskiego klubu miał i ma życie usłane przywilejami o których szary obywatel
        może tylko pomarzyć. Pomysł ten wydaje mi się więc idiotyczny.
      • akkj Re: APEL DO IDIOTOW 03.07.02, 16:29
        Wy jestescie chyba nienormalni. W kraju, gdzie bezrobocie przekracza 3 miliony i kazdy z
        bezrobotnych z pocalowaniem reki wezmie byle gowniana robote za 600 zl miesiecznie wy chcecie
        robic zrzutke na �biedaczka�, ktory zarabia �tylko� 40 tysiecy miesiecznie. Szanowalem Jacka
        Zielinskiego, ale to juz bezczelnosc - zadac 50 tysiecy miesiecznie. Mial on swoje osiagniecia, przez
        wiele lat byl podpora Legii i reprezentacji, ale teraz przegial. Czy on nie widzi, co sie dzieje w Polsce?
        Poza tym, to juz dziadek, ktory po kontuzji nawet nie zblizy sie do dawnej formy - to jest brutalna
        prawda. Powinien byc zadowolony z kontraktu 10 tysiecy miesiecznie. Ile wy zarabiacie? Tysiac, dwa,
        trzy? I chcecie dokladac facetowi ktory ma trzydziesci - czterdziesci razy wiecej od was? Pieprznijcie
        sie w czolo.

Jak macie za duzo pieniedzy, to dajcie na szpitale i domy dziecka, a nie nabijajcie kabzy bezczelnemu
        cwaniaczkowi, bo nawet wam sie nie sni, jaki to bogacz.
        • Gość: www Re: APEL akkj IP: 157.25.125.* 03.07.02, 16:39
          Chyba jesteś z Krakowa bo w Warszawie 40 czy 50 tys. zł miesięcznie nie robi wrażenia. A to co
          robimy ze swoimi pieniędzmi to nasza sprawa. Pokaż mi bezrobotnego który przyjmie pracę za 600 zł
          miesięcznie.
          • Gość: Alberto Smierdzaca sprawa IP: *.uc.nombres.ttd.es 03.07.02, 20:50
            Cos mi sie zdaje ze to tylko pretekst zeby “wysadzic” Zielinskiego
            Powiadaja ze w zeszlym sezonie Zielinski obil morde Citce
            Teraz Citko trenuje z Legia.

Z drugiej strony Zielinski powinien przyjac warunki zastrzegajac
            Podobnie jak Donato z Deportivo, ze po ilus tam wystepach
            Kontrakt mu sie przedluza automatycznie na nastepny rok
            W ten sposob moze pociagnac jeszcze pare lat za niezle pieniadze
            I nie paletac sie gdzies po zadupiach.
            Jak mawiaja w Hiszpanii “ Caly swiat kupie jak mi dadza na raty”
            • Gość: Kosa Re: Warszawiak IP: *.acn.waw.pl 03.07.02, 21:25
              Nie jestem kibicem Legii( ani Polonii), tylko MU, ale dam 100zł na Jacka, to
              wyjątkowo mądry i dobry chłopak! Brawo , brawo Jacek!!!!!!!!!
              Pozdrawiam.
          • Gość: real Re: APEL akkj IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 03.07.02, 23:30
            Gość portalu: www napisał(a):

> Chyba jesteś z Krakowa bo w Warszawie 40 czy 50 tys. zł miesięcznie nie robi wr
            > ażenia. A to co
            > robimy ze swoimi pieniędzmi to nasza sprawa. Pokaż mi bezrobotnego który przyjm
            > ie pracę za 600 zł
            > miesięcznie.

akkj ma rację, a ty jesteś pierdolnięty sięgając po argument, że 40 czy 50 tys.
            nie robi wrażenia w Warszawie; nie ma tu znacznia skąd on jest, czy skąd ja
            jestem, ze Złotoryji czy z Gliwic; w Warszawie koszty utrzymania są wyższe, więc
            zarobki również są nieco wyzsze, ale to nie jest żaden argument, a jeżeli pół
            starej bańki nie robi na tobie wrażenia to albo cię karmią starzy i jeszcze nie
            wiesz co to praca, albo jesteś bejsbolem skurwysynem, który kradnie albo zacznie
            kraść, albo jest jeszcze trzecia możliwość, choć mało prawdopodobna. Jakiś human
            był bardziej pierdolnięty od ciebie i cię zatrudnił za takie pieniądze, choć
            sądzę że to jednak niemożliwe. jeżeli w grę wchodzi busines nikt nie popełnia
            świadomego samobójstwa.
            A pomysł zrzutki na dobrego skądinąd Jacka Zielińskiego uważam za zdrowo
            pieprznięty !
      • Gość: Kkk Re: APEL DO PRAWDZIWYCH KIBICOW LEGII!!! IP: *.pl 04.07.02, 00:04
        Szczerze mówiąc, nie jestem kibicem Legii. Od urodzenia chodzę w Czarnej
        Koszuli i do śmierci będę z Polonią. Z drugiej jednak strony, Legia ma
        reprezentować Polskę w Europie. Chciałbym żeby nawiązała do wspaniałych
        sukcesów z lat dziewięćdziesiątych. Stać ją na to, pod warunkiem jednak, że
        ubiegłoroczny skład zostanie wzmocniony, a nie osłabiony. Inicjatywa kibiców
        jest wspaniała. Jest zresztą taki klub na świecie, który w większej części
        opiera swoje działania na kibicach. To Barcelona. Goście nie mają na koszulkach
        sponsora, bo co miesiąc setki tysięcy kibiców płacą symboliczne kwoty na klub.
        Może to samo udałoby się przeprowadzić w Polsce? Tak czy inaczej życzę Wam
        zatrzymania Jacka Zielińskiego w klubie! To żywy symbol Legii, ktoś jak Seaman
        w Arsenalu czy Maldini w Milanie. Takich piłkarzy się po prostu nie oddaje. A
        gdyby zabrakło 100 złotych, sam się dorzucę. Byle tylko nie opuścił Warszawy...
        • Gość: slawekp Re: APEL DO PRAWDZIWYCH KIBICOW LEGII!!! IP: *.eds.com 04.07.02, 09:42
          Podoba mi się to porównanie z Seamanem lub Maldinim. Zwłaszcza po ostatnich MS.
          Jackowi również przytrafiały się niezłe kiksy i negocjując kontrakt powinien
          spojrzeć nie tylko w przyszłość, ale również w prrzeszłość, bo Legia dużo
          przegrała w ostatnich sezonach i on jako podpora defensywy ma w tym swój
          niemały udział. Niestety. Dlatego uważam, że inicjatywa założenia klubu
          członków wspierających lub fundacji jest lepsza. Pozwoliłaby zgromadzić środki
          i zarządzać nimi wspólnie z władzami klubu. Pozdrawiam.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka