Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy Lech Poznań spadnie do II ligi z powodu lic...

30.05.05, 20:49
    Leszek "Napoleon" Jezierski
    członek zarządu PZPN:
    "Dziś związek znajduje się jednak pod ostrzałem i być może w końcu uzna, że
    trzeba zacząć rygorystycznie egzekwować wymogi. I tym razem będzie bardzo surowy."
    A, więc to tak wygląda. Gdy PZPN nie jest pod obstrzałem to robi to, co mu się
    podoba. Nikt PZPN nie patrzy wtedy na ręce, więc można robić wałki. Dopiero
    atak mediów powoduje, że PZPN musi pokazać ludziom, jaki on jest rygorystyczny
    i jak bardzo stoi na straży prawa. Tylko dlaczego zamiast zająć się
    rzeczywistymi problemami, PZPN potęguje te mniejsze a potem je zwalcza,
    uważając to za sukces.

Tak właśnie może być w przypadku Lecha. PZPN nie przyzna mu licencji. Dla
    pospolitego Polaka będzie to oznaczało, że PZPN nie toleruje kombinatorstwa i
    walczy z patologią. Jednak osoby, które na codzień interesują się piłką nożną,
    wiedzą swoje. Gdyby rzeczywiście PZPN miał zamiar walczyć z faktycznymi
    problemami, to powinien się zająć układami w związku, wśród sędziów i
    obserwatorów. Tajemnicą poliszynela jest fakt, że im niższa liga tym więcej
    korupcji i układów. Ale tym PZPN się nie zajmie, bo ten problem choć dotyczy
    niemalże wszystkich zespołów niższych lig, to nie zrobi takiego wrażenia na
    społeczeństwie jak tytuł w Fakcie czy SE "Lech usunięty z Ekstraklasy".

Nie twierdzę, że sytuacja finansowa w Lechu jest bardzo dobra. Być może
    brakuje dokumentów do przyznania licencji. Jednak wypowiedź nie byle kogo, bo
    członka zarządu PZPN przypomina akcję "Dobieracie się nam do d..y, to pokażemy
    na co nas stać. Ale i tak prawdy nie poznacie"

Obserwuj wątek
      • Gość: Lechita Re: Czy Lech Poznań spadnie do II ligi z powodu l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 21:15
        A może zamiast snuć spiskowe teorie pomyślisz o tym, że 'nasi' działacze przez
        rok (słownie: rok)nie znaleźli czasu na sporządzenie i dostarczenie kompletu
        wymaganych dokumentów? Już widzę te niektóre komentarze: znowu biora się za
        naszego Leszka, co za h@#$...Jak to jest że 11 klubów z ekstraligi (w tym np.
        Odra, Łęczna, Zagłebie, Pogoń)może dostać licencje a u nas jak zwykle co roku
        ten sam kłopot? Nieudolność zarządu juz dawno przekroczyła granice przyjęte w
        tym państwie, nie widzą tego tylko smarkacze i kibice krzyczący 'nic sie nie
        stało'.
        • Gość: Zbyszek Od paru lat wiadomo, że długie płaszcze prowadzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 21:43
          Kolejorza do zagłady swoją polityką finansową a właściwie jej brakiem. Tylko
          kompletnie zacietrzewieni ich obrońcy tego nie widzą. Taki klub, w takim
          mieście i nie ma żadnego liczącego się sponsora. Nie chce już nawet wspominać
          czasów, gdy Drzymała chciał wydawać na Kolejorza pieniądze ale i uczestniczyć w
          ich rozdziale. To samo z Kulczykiem. Wiadomo, że dopóki ten Zarząd będzie u
          władzy to nikt rozsądny nie zainwestuje poważnych kwot tym panom do dyspozycji.
          Może ta nieszczęsna i niespodziewana II liga (załatwiona przy "zielonym
          stoliku") otrzeźwi kogo trzeba i chłopaki wyjadą tam, gdzie ich miejsce.
          Dzisiaj się dowiedziałem, że znowu nasi piłkarze nie otrzymują kasy i to od
          kilku miesięcy. Przecież to się nie mieści w głowie.
          Nawet ochroniarze mają wypłacane pieniądze "po uważaniju" i to z wielkim
          opóźnieniem.
          Swoją drogą, ciekawe skąd aż takie poparcie dla długich płaszczy w Zarządzie
          miasta? Aż strach się domyślać w tych czasach.
        • politykatomojaulubiona Re:Lechita 30.05.05, 21:51
          Lechito, w swoim poście odniosłem się przede wszystkim do wypowiedzi członka
          Zarządu PZPN i tę wypowiedź skrytykowałem. Dodałem też, że być może rzeczywiście
          brakuje dokumentów, które mogą decydować o przynaniu licencji.
          Oczywiście, może niepokoić fakt, iż nie znamy żadnych dokładniejszych informacji
          o sytuacji klubu. Mnie też to coraz bardziej dziwi.
      • Gość: kibic Re: Czy Lech Poznań spadnie do II ligi z powodu l IP: *.dip.t-dialin.net 30.05.05, 22:20
        a co na to wszystko mowi majchrzak,zapewnial ze lech juz w pierwszym podejsciu
        dostanie licencje,a to jz jest drugie a licencji ani widu ani slychu, panie
        majchrzak co wy panowie robicie z tym sianem,stawiacie sobi chaty?
      • Gość: śleć po rzydosku Re: Czy Lech Poznań spadnie do II ligi z powodu l IP: *.aster.pl 30.05.05, 23:44
        Leszk Jezierski od pół roku nie jest członkiem Zarządu PZPN :) - autor GW
        powinien to sprawdzić. A Zarząd nie ma nic do gadania przy wydawaniu licencji -
        po odmowie przyznania w drugiej instancji pozostaje jedynie trybunał w
        Lozannie... Fachowcy obaj, jeden gada, drugi notuje te bzdury :)
        • Gość: KIBIC A CO POWIECIE NA WALKOWER DLA ODRY???????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 08:22
          JA JUŻ TO WIDZE:
          Z WISLĄ KRAKÓW PRZEGRANA..............
          I MECZ O WSZYSTKO Z POLONIĄ...........W WARSZAWIE
          JAK ODPOWIEDNI SEDZIA BEDZIE GWIZDAŁ TO LICENCJA NAM NIE BEDZIE POTRZEBNA......
          MOŻE I ZABRZMI TO RADYKALNIE, ALE............
          LECH MA ZA 5 LAT WYJŚC NA ZERO Z DŁUGAMI, PRZEZ 5 LAT NOWY KLUB O NAZWIE NP.
          KP LECH POZNAŃ SA. Z ODPOWIEDNIM FUNDUSZEM SPONSOREM I NOWYM ZARZĄDEM AWANSUJE
          NAWET Z OKRĘGÓWKI DO EKSTRAKLASY, STADION I TAK NIE JEST MAJCHRZAKA TYLKO
          MIASTA, STARĄ SPÓŁKE ZOSTAWIMY ZARZĄDOWI NIECH UPADNIE.
          PATRZCIE NA WIDZEW. JAKIS WALEK ZROBILI, A DŁUGÓW MIELI WIECEJ NIŻ LECH.
          ROK CZASU I WRACAJĄ. NAWET KIEDYS OLYMPIQ MARSYLIA ZOSTAŁ MOCNO ZDEGRADOWANY...
          TRZEBA BUDOWAC WSZYSTKO OD NOWA!!!!!!!!!!!!!!! BO TO CO JEST TERAZ ZMIERZA W
          DÓŁ PO RÓWNI POCHYŁEJ........ZA ROK ZNOWU BEDZIE TO SAMO, TU SIE NIC NIE
          ZMIENIA A JEST CORAZ GORZEJ
          A WIERZCIE MI NA IV I III LIGE JAKBY GRAŁ KOLEJORZ TEŻ BY CHODZIŁY DZIESIĄTKI
          TYSIĘCY KIBICÓW, A ZA 5 LAT NIE BEDZIEMY NA ZERO TYLKO KTO WIE NA JAKIM
          PLUSIE.......
          MOŻE TO ZA OSTRE SLOWA ALE JA INNEGO POMYSŁU NIE MAM......
          A MOŻE SIE MYLE......
          "JA KOCHAM LECHA..............."
      • Gość: Wielkopolanin Nie jestem kibicem Lecha, ale jako mieszkańcowi... IP: 217.8.167.* 31.05.05, 10:44
        Wielkopolski szczerze żal mi piłkarzy i kibiców tego klubu.Miałem okazję
        podziwiać wielokrotnie wspaniale zorganizowanych fanów Kolejorza nie tylko na
        Bułgarskiej, ale także na meczach wyjazdowych i szczerze mi ich żal. W głowie
        sie nie mieści,że klub z takimi tradycjami w takim mieście ma tak miernych i
        nieuczciwych działaczy! A tym czasem stowarzyszenie Lech Business Club nadal
        rozsyła do firm z Wielkopolski zaproszenia na spotkania. Ich celem jest jak
        zawsze wyciągnięcie kasy od kolejnych naiwnych!!!Jednym z tematów spotkania ma
        być wykład:
        „Kompleksowe doskonalenie systemu zarządzania klubem piłkarskim na
        przykładzie WKP Lech Poznań”.
        dr Szymon Cyfert - IDS Scheer

Śmieszne-wynika z tego że zarządzanie klubem WKP Lech Poznań jest wzorcowe i
        należy brać z niego przykład!?!? Koń by sie uśmiał!!!!
      • Gość: memphis Re: Czy Lech Poznań spadnie do II ligi z powodu l IP: *.icpnet.pl 31.05.05, 13:07
        Ja chcialbym zeby Lech spadl do drugiej ligi , moze w koncu wtedy ci panowie
        ustapia , przeciez w trym klubie nic nie trzyma sie kupy . Zarzad ustapcie juz
        dla dobra tego klubu bo kiedys bedzie tragedia i was ludzie zlinczuja, ja mam na
        to niesamowita ochote... Zaden powazny sponsor nie zasiadzie z tymi amatorami do
        rozmow, dziwne tylko jak kluby z nizszym budzetem nie maja problemow finansowych
        . Czlowieka krew zalewa , zlodzieje...
        • Gość: Wqrwiony Re: Czy Lech Poznań spadnie do II ligi z powodu l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 14:42
          Spadek zawsze to jest spadek i jesli dobrze klubowi życzycz, to nie zycz spadku
          do drugiej ligi!
          • Gość: kibic Nienormalni jestescie.. IP: *.icpnet.pl 31.05.05, 15:06
            Drzymala , Kulczyk...sponsor...TRzeba byc wyjatkowym cwiecinteligentem by
            myslec ze po odejsci Soltysa czy Lipczynskiego(dlugie plascze ,mafia -hahahah)
            znajda sie sponsrorzy....Drzymala powiadasz? Nigdy nie chcial inwestowac w
            Lecha duzych kwot . Nigdy. Raz probowano hybrydy i Lech rozgrywal upokarzajace
            mecze w Grodzisku ze niby u siebie. Chodzilem do szkoly z Asia Drzymala i znam
            doskonale zdanie jej ojca. Wiec nie opowiadaj glupot. A Kulczyk? Inwestowac w
            Lecha...a kto Ci to powiedzial? Nie byl i nie bedzie zainterewowany
            futbolem.Jego syn owszem. Powazny inwestor...Prosz wskazcie firme w super
            bogatym Poznaniu( gdzie co chwile ku mojej rozpaczy firmy zwalniaja
            pracownikow) ktora moglaby zainwestowac w LEcha. Odpuscie sobie EXide(Centra) ,
            WRigley (bo nie inwestuja w sport) I BDF Biersdorf( bo czekaja na
            przejecie).Pomincie tez BZWBK ktory czeka na odlot do Warszawy, Kompanie
            Piwowarska ktora ma Lecha Poznan w du...pie.Amino ktore jest mgazyne UNIlevera
            i GLaxo ktore zwalnia ludzi...a i jszcze VW ktory wstrzymuje rozbudowe...
            A co do zlodzieji to czy zlodziej jezdzi starym fiatem brava? stary golfem a
            trzeci zlodziej jak nazywacie zarzad bierze pozyczke pod zastaw swojego
            mieszkania? Bez pozdrowien dla burakow i ignorantow oraz totalnych idiotwo co
            zycza Lechowi drugiej ligii..
            • mundek84 Re: Nienormalni jestescie.. 31.05.05, 17:27
              A te firmy które już w Lechu były i zrezygnowały?
              Rehau,Solaris,Dalkia?
              Dlaczego młody Kulczyk przestał finansować kontrakt Reissa?
              gdzie jest Kraisel?
              dlaczego podpoznańskie firmy:Hormann oraz Stihl reklamują się na reprezentacji
              oraz na stadionie Wisły a na Lechu nie?
              dlaczego Kompania Piowowarska ma Lecha w dupie,wg.Ciebie?przecież niedawno
              Majchrzak nazywał KP "przyjacielem klubu"?
              • Gość: l Re: Nienormalni jestescie.. IP: *.icpnet.pl 31.05.05, 20:05
                Dalkia dala pieniadze tylko dlatego ze kupowala PEC-to samo bylo w przypadku
                Auchan. Taka premia dla miasta. I nawet jakby Lech zdobyl Puchar mistrzow to by
                olalil dalszy sponsroing. Rehau pomga jak moze ale w Polsce to kierownictwo tej
                firmy decyduje o lokalnym sponsoringu ( w firmie Rehau to kwoty okolo 500
                tysiecy zlotych) . Solaris? Dal autobus i pan Olszewski wiecej nie da. MLody
                Kulczyk ma pieniadze jak mu da tata a jak mu nie da to nie ma. Kreisel uznal ze
                repreznetacja jest lepsza , Horman czy Stihl to poznaskie firmy? Myslalem ze
                niemieckie...Ale tu znowu styuacja jak w przypadku Rehau - nie maja duzych sum
                wiec wola cos na cala Polske rzucic niz lokalnie. Kompania ma w dupie Lecha i
                to jest fakt. Wydaje olbrzymie sumy na sponsoring a Lech intersuje ja tylko
                jako nosnik reklamowy (kilkaset tysiecy zlotych). Pawel Sudol nie lubi sportu(
                przypominam tez casus 10,5 Basket Club...) a jak Majchrzak ma nazwac KP? To
                dyplomacja.. Mroz - to ekstra sprawa ze udalo sie go przyciagnac . Radzilbym
                tez pomodlic sie za firme Remes jak jej sie uda zdobyc rynki to mamy szanse byc
                intercity.
          • Gość: Olek Re: Czy Lech Poznań spadnie do II ligi z powodu l IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 31.05.05, 15:14
            Problemem Lecha jest brak jednego a może większej grupy sponsorów. Poznań mimo
            że jest bogatym miastem nie chce sponsorować sportu. Firmy nie są
            zainteresowane wykładaniem pieniędzy. Ta sprawa nie dotyczy tylko piłkarzy.
            Lech miał drużynę koszykarzy , koszykarek. dzisiaj to historia. A napewno
            większe zainteresowanie wzbudziłyby mecze pomiędzy Lechem a Śląskiem niż
            dryżynami z Sopotu i Włocławka ale to w tych mniejszych miastach wykazali się
            inicjatywą i pozyskali dobrych sponsorów. Znależli się także sponsorzy w
            takich miastach jak Wronki, Grodzisk Wielkopolski, Zgorzelec i inne. Napewno
            ciekawsze są mecze z takimi zespołami jak Widzew , Śląsk, ale to umiejętna
            polityka zarządu klubu może spowodować że ktoś wyłoży pieniądze, w przeciwnym
            wypadku te mecze obejrzymy w drugiej lub trzeciej lidze. A w I lidze mistrzem
            zostanie Grodzisk lub Wronki. Stadion Lecha przebudowywany będzie pusty a w
            Wronkach mecze będzie oglądało najwyżej 4000 tys. widzów. Nikt nie wyłoży
            pieniędzy gdy nie będzie miał wpływu na to co dzieje się w klubie, dlatego
            przykład pana Grzymały powinien być pouczający. Wyłożył pieniędze na Groclin,
            ale o wszystkim decyduje i to zdobrym skutkiem.
            • Gość: Ja Re: Czy Lech Poznań spadnie do II ligi z powodu l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 20:10
              Pozornie paradoksalnie spadek może przynieść Lechowi sensownego sponsora. Choc
              ja spadku nie chcę!
              • Gość: P Re: Czy Lech Poznań spadnie do II ligi z powodu l IP: *.icpnet.pl 02.06.05, 18:54
                Spadek przyniesc sponsora? Hmm ani teoria ani praktyka tego nie dowodza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka