Gość: Kan IP: 157.25.84.* 22.07.02, 09:10 sport.onet.pl/1020297,765,276374,wia,525702,dyscyplina.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m04 Re: Anglicy nie chcą Olisadebe. IP: 195.116.167.* 22.07.02, 09:41 Ten Arena to kawał dupka jednak... cóż, ich strata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Anglicy nie chcą Olisadebe. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 11:09 Gość portalu: m04 napisał(a): > Ten Arena to kawał dupka jednak... cóż, ich strata. A co ma Arena do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario29 Re: Anglicy nie chcą Olisadebe... pomylil sie :-)) IP: *.ipartners.pl / 157.25.192.* 22.07.02, 11:12 Gość portalu: kataryna napisał(a): > Gość portalu: m04 napisał(a): > > > Ten Arena to kawał dupka jednak... cóż, ich strata. > > A co ma Arena do wiatraka? Katarynko nasza specjalistko :-))) m04 pomylil Steve Bruce'a z BCFC z Brucem Arena (USA) - jak widac nie tylko osobe ale i imie z nazwiskiem ... pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: Anglicy nie chcą Olisadebe... pomylil sie :-) IP: 195.116.167.* 22.07.02, 11:20 Przepraszam, przejęzyczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Anglicy nie chcą Olisadebe... pomylil sie :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 12:10 Gość portalu: m04 napisał(a): > Przepraszam, przejęzyczenie Nie przejmuj się, ja tu kiedyś wymyśliłam zawodnika Rinaldo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario29 przeciez pisalem o tym ... IP: *.ipartners.pl / 157.25.192.* 22.07.02, 09:55 Mialem racje - cale zamieszanie z Olim to bylo tylko polepszenie pozycji negocjacyjnej Bruca wobec Crystal Palace i Owena Morrisona.... O porownaniu klasy pilkarzy szkoda pisac .... Udalo mi sie pare razy widziec 'Morrisdancera' w akcji - nie jest to nawet pol umiejetnosci Oliego ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenith Re: przeciez pisalem o tym ... IP: *.radio.com.pl 22.07.02, 10:26 szkoda myslalem ze wreszcie pokaze co potrafi :( Oli dobry na Angoli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZYELK Re: przeciez pisalem o tym ... IP: *.toya.net.pl 22.07.02, 10:52 NIE OWENA TYLKO COLLINA MORISONA....DUPEK OLI IS THE BEST!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario29 Re: przeciez pisalem o tym ... IP: *.ipartners.pl / 157.25.192.* 22.07.02, 11:01 Gość portalu: ZYELK napisał(a): > NIE OWENA TYLKO COLLINA MORISONA....DUPEK OLI IS THE BEST!!!!!!! Obydwaj sie mylimy ... CLINTON MORRISON .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: przeciez pisalem o tym ... IP: 195.116.167.* 22.07.02, 11:25 Kimkolwiek by nie był ten Morrison nie zmienia to faktu ze Bruce zachowal sie po chamsku mówiac, ze dogadal sie z Pana i Olisadebe, przeprowadzajac testy medyczne itd, wykorzystujac po prostu Olego (juz wczesniej mówilem, ze za to jak go traktuja powinien zerwac rozmowy - moze gdyby zagrozil tym wczesniej niepewny co do Morrisona Bruce podpisalby z nim kontrakt a tak czekal tylko na tego kolesia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witkor OLI IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 11:29 Panowie - nie jest jednak przypadkiem tak, że Oli po prostu jest za słaby, albo totalnie nie pasuje np charakterem do nawet tak średniej drużyny? A w Atenach był gwiazdą, co? Tylko nie piszcie, że trenerzy się uwzięli, że naciski prezesów - g... prawda. Moim zdaniem - widać nie tylko, on jest gwiazdą, ale na warunki polskiej ligi. Przecież tak grających (a ostatnio czynił to niezwykle rzadko...) jak on Senegal, Kamerun, Nigeria itp mają dziesiątki, uwierzcie mi. Ci lepsi już dawno GRAJĄ we Francji, wyjezdzają do Włoch, Anglii. Jeszcze jedno - nie daje wam do myślenia to jego częste obrażanie się - to nie chcę dalej być w Atenach, teraz mam dość takiego traktowania w Anglii...sądzę, że my wszyscy zepsuliśmy go trochę - zrobiliśmy z niego gwiazdę, po kilku (owszem, ważnych) meczach dla repry. Powinien zejść na ziemię - i na mój gust wrócić do ligi polskiej. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Olisadebe - masz złych doradców! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 12:09 Z całym szacunkiem dla sympatycznego Olisadebe i jego ośmiu bramek w eliminacjach, powinien chyba zmienić doradców. Nie podzielam oburzenia większości forumowiczów na złe traktowanie Olego. Klub - jak każdy pracodawca - ma święte prawo do przemyślenia decyzji o zatrudnieniu pracownika, nawet jeśli ten przeszedł wszystkie testy i ma odpowiednie kwalifikacje. Ma też prawo jednocześnie rozmawiać z wieloma zawodnikami oraz blefować w dowolny sposób, nie ma w tym nic złego, nie jest to moim zdaniem nieetyczne, zwłaszcza, że Bruce nigdy nie ukrywał, że Olisadebe nie jest dla niego numerem 1. Rozgoryczenie Olisadebe, że nie został kupiony od ręki jest może i zrozumiałe ale okazywanie go w taki sposób uważam za nieprofesjonalne. Po tym jak rozesłał do prasy oświadczenie, że czuje się źle traktowany i jeśli do dzisiaj nie dostanie umowy to wraca do Aten, bardzo bym się zdziwiła gdyby Birmingham brało go jeszcze po uwagę. Bo tak się nie zachowuje człowiek szukający pracy. Zwłaszcza jeśli jego pozycja negocjacyjna jest dość słaba (drugi na liście) a alternatywa mało atrakcyjna (powrót do Aten). Do Olisadebe akurat trudno mieć pretensje ale gdzie był jego agent? Olisadebe i jego obóz strzelili sobie pieknego samobója, blefować i straszyć trzeba umieć, trzeba umieć też właściwie ocenić swoją i drugiej strony pozycję w negocjacjach. Przecież od początku było widać, że klubowi mniej zależy na Olim niż Olemu na klubie. Naprawdę szkoda mi Olego w tym wszystkim, nie ma doświadczenia w tych sprawach (bo niby skąd ma mieć) i niepoważnych współpracowników, którzy nie wytłumaczyli mu czego można się spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: Olisadebe - masz złych doradców! IP: 195.116.167.* 22.07.02, 16:46 Tylko ze realia sa takie: Birmingham - beniaminek, kandydat do spadku Olisadebe - uznany na miedzynarodowych arenach; nawet jesli ostatni sezon mial kiepski to i tak jest wiecej wart niz wszyscy zawodnicy Birmingham razem wzieci (no dobrze moze oprócz nabytków Cisse i Savage'a) na którym dodatkowo mozna zarobic bo jest mlody Morrison - przecietniak moze i z potencjalem ale za zawodnikow z potencjalem nie wyplaca sie tyle kasy w takim klubie Bruce - jesli to wszystko nazwac mozna blefem to blefem bardzo cienkim i lastwym do obejscia. Wystarczylo wylozyc mu kawe na lawe i nie grac w jego gierki. Moze i Olemu zalezalo bardzo na transferze ale trzeba znac swoja wartosc (choc nie wierze by sie klócil o wysokosc kontraktu) i do negocjacji podchodzic twardo. Bruce jest idiota nie dlatego, ze nie podpisal kontraktu z Olim ale dlatego, ze kopie pod soba dolek, postepujac wbrew oczywistym przeslankom. jak Bham zleci do Div 1 to on bedzie pierwszym który pozegna sie z klubem. A Oli - wierze, ze i tak znajdzie jeszcze dobry klub Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: Olisadebe - masz złych doradców! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 17:06 A ja jednak upieram się na takie realia Birmingham - średniak, ale nie do spadku od razu Olisadebe - takich jak on wielu, ale o łatwiejszych charakterach i nie przereklamowanych - kilka bramek i dobrych meczów repry Polski nie czyni z niego gwiazdy, jak większość forumowiczów niestety uważa - uważa też tak samo Oli, a jego przydatność do gry zweryfikował pobyt w Atenach i przygoda z Anglikami. Wypisujecie, że ten droższy - Morrison jest dużo gorszy. Gówno prawda. To jest Anglia - jeżeli Oli byłby tak dobry i tańszy, już by go kupili - tu się na serio liczy kasę, nie jak np we Włoszech czy Madrycie... Panowie i przede wszystkim Oli - na ziemię, a Emsi z powrotem do Polski - niech po prostu gra. Gość portalu: m04 napisał(a): > Tylko ze realia sa takie: > > Birmingham - beniaminek, kandydat do spadku > > Olisadebe - uznany na miedzynarodowych arenach; nawet jesli ostatni sezon mial > kiepski to i tak jest wiecej wart niz wszyscy zawodnicy Birmingham razem wzieci > > (no dobrze moze oprócz nabytków Cisse i Savage'a) na którym dodatkowo mozna > zarobic bo jest mlody > > Morrison - przecietniak moze i z potencjalem ale za zawodnikow z potencjalem > nie wyplaca sie tyle kasy w takim klubie > > Bruce - jesli to wszystko nazwac mozna blefem to blefem bardzo cienkim i > lastwym do obejscia. Wystarczylo wylozyc mu kawe na lawe i nie grac w jego > gierki. Moze i Olemu zalezalo bardzo na transferze ale trzeba znac swoja > wartosc (choc nie wierze by sie klócil o wysokosc kontraktu) i do negocjacji > podchodzic twardo. Bruce jest idiota nie dlatego, ze nie podpisal kontraktu z > Olim ale dlatego, ze kopie pod soba dolek, postepujac wbrew oczywistym > przeslankom. jak Bham zleci do Div 1 to on bedzie pierwszym który pozegna sie z > > klubem. A Oli - wierze, ze i tak znajdzie jeszcze dobry klub Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Olisadebe - masz złych doradców! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 17:31 Gość portalu: m04 napisał(a): > Olisadebe - uznany na miedzynarodowych arenach; nawet jesli ostatni sezon mial > kiepski to i tak jest wiecej wart niz wszyscy zawodnicy Birmingham razem wzieci (no dobrze moze oprócz nabytków Cisse i Savage'a) na którym dodatkowo mozna > zarobic bo jest mlody Na rynku wszystko - a więc także umiejętności Olisadebe - jest warte tyle ile ktoś jest za to gotów zapłacić. Nie wiem jak obliczyłeś, że Oli jest wart więcej niż wszyscy zawodnicy Birmingham, spędził ostatni sezon głównie na ławce więc trudno o pewność, że teraz błyśnie formą? Jego rywal z kolei, strzelił ponad 20 bramek. > Morrison - przecietniak moze i z potencjalem ale za zawodnikow z potencjalem > nie wyplaca sie tyle kasy w takim klubie Może i przeciętniak ale wyjątkowo skuteczny. > Bruce - jesli to wszystko nazwac mozna blefem to blefem bardzo cienkim i > lastwym do obejscia. Wystarczylo wylozyc mu kawe na lawe i nie grac w jego > gierki. Moze i Olemu zalezalo bardzo na transferze ale trzeba znac swoja > wartosc (choc nie wierze by sie klócil o wysokosc kontraktu) i do negocjacji > podchodzic twardo. Bruce jest idiota nie dlatego, ze nie podpisal kontraktu z > Olim ale dlatego, ze kopie pod soba dolek, postepujac wbrew oczywistym > przeslankom. jak Bham zleci do Div 1 to on bedzie pierwszym który pozegna sie z klubem. A Oli - wierze, ze i tak znajdzie jeszcze dobry klub Prawda jest taka, że Bruce woli Morrisona, jego prawo. Prawo też włodarzy Birmningham zatrudniać - jak to ująłeś - trenera idiotę, robią to na własny koszt i ryzyko. My oczywiście to strasznie przeżywamy bo przeciętny angielski klub odrzucił to co polska piłka ma najlepszego ale zachowajmy jakiś umiar. Gdyby Olisadebe był taką rewelacją to mógłby przebierać w ofertach i nie musiałby się ciskać, że ktoś się ślimaczy z kontraktem. Wiadomo, że dopóki nie ma podpisu obu stron na kontrakcie, dopóty sprawa jest otwarta i naprawdę nie ma co się obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: Olisadebe - masz złych doradców! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 17:35 > Gdyby Olisadebe był taką rewelacją to mógłby przebierać w ofertach i nie > musiałby się ciskać, że ktoś się ślimaczy z kontraktem. > Dokładnie o to mi chodzi, dlatego myślę, że Oli dla swojego i repry dobra powinien wrócić do Polski i jak najwięcej grać, a nie wybrzydzać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DonJose Re: Olisadebe - masz złych doradców! IP: 63.95.26.* 22.07.02, 17:49 Morrison strzelil 20 bramek w drugiej lidze angielskiej. Teraz bedzie mial do czynienia z lpeszymi bramkarzami i obrona. Ciekawe, jak sobie poradzi. A z kolei Oli jakos nie mogl dopasowac siebie do Panathinaikosu. Tak mi to w kazdym razie wytlumaczyl taksowkarz w Atenach. Porownal go z Warzycha, ktory w Grecji poczul sie jak u siebie w domu. A z drugiej strony, moze to fiasko z Birmingham Olemu wyjdzie na zdrowie, tak jak Dudkowi wyszlo na zdrowie fiasko z Aresnalem. Przed Mundialem mowiono, ze na Olego chote maja m. in. Juventus i Chelsea. W tej ostatniej ma podobno dojsc do bardzo powaznego przegrupowania druzyny, a jest ona, o wiele lepsza firma niz Birmingham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: Olisadebe - masz złych doradców! IP: 195.116.167.* 22.07.02, 19:48 > Birmingham - średniak, ale nie do spadku od razu Nie Bham? To kto jesli mozna spytac? > Olisadebe - takich jak on wielu, ale o łatwiejszych charakterach i nie > przereklamowanych - kilka bramek i dobrych meczów repry Polski nie czyni z > niego gwiazdy, A kto robi z niego gwiazde? Czy gwiazda jest sprzedawana za 4mln do takiego klubu jak Bham? To Premiership mydli wam chyba oczy. A prawda jest taka, ze jak narazie Bham zna tylko smak 2 ligi. > Panowie i przede wszystkim Oli - na ziemię, a Emsi z powrotem do Polski - > niech po prostu gra. Juz paru wrócilo...niektórzy nawet z Grecji > Nie wiem jak obliczyłeś, że Oli jest wart więcej niż wszyscy zawodnicy > Birmingham ach, to proste X = V*(T+s)/2c2+2n+2n > Jego rywal z kolei, strzelił ponad 20 bramek. to prawie tyle co Zurawski albo Wichniarek. Czy sa warci 8mln? (nie uwazam aby ekstraklasa albo 2 bundesliga byla pilkarsko gorsza od Div 1) > My oczywiście to strasznie przeżywamy bo przeciętny angielski klub odrzucił > to co polska piłka ma najlepszego ale zachowajmy jakiś umiar. Nie. Ja przezywam to ze nie bede mógl ogladac jednego z najlepszych polskich pilkarzy, bo greckiej tv niestety nie ma w ofercie mojej kablówki. I ze znów nie bedzie gral czyli nie wróci do formy koniecznej do gry w reprezentacji. > Gdyby Olisadebe był taką rewelacją to mógłby przebierać w ofertach i nie > musiałby się ciskać, że ktoś się ślimaczy z kontraktem. a moze jak zglosi sie po niego Szczakowianka Jaworzno i zacznie przedluzac rozmowy tez nie bedzie mial prawa zazadac by poinformowali go - chca podpisac kontrakt czy nie? Moze jest na to zbyt mala "rewelacja"? > myślę, że Oli dla swojego i repry dobra > powinien wrócić do Polski i jak najwięcej grać, a nie wybrzydzać! do diabla, kto tu wybrzydza??? Przez caly ten czas siedzial cicho a jak dowiedzial sie o Morrisonie wyjechal by sie przygotowywac do sezonu a nie marnowac czas pod schodami Bruce'a - managera najlepszego klubu swiata > Morrison strzelil 20 bramek w drugiej lidze angielskiej. Teraz bedzie mial do > czynienia z lpeszymi bramkarzami i obrona Czy wiesz chociaz jak nazywaja sie ci "lepsi" zawodnicy o których mówisz? Czy wiesz z którego miejsca awansował Bham? Widziales jak ta druzyna gra? Bo ja owszem. I nie zrobili na mnie wielkiego wrazenia. Póki co w sparingach remisuja albo wygrywaja 1:0 z druzynami nizszych lig Oczywiscie ze Bruce ma prawo robic w jajo Olisadebe. Ale nikt mi nie zabroni, bym w zwiazku z tym uwazal go za idiote, który nad reprezentanta o znanym dorobku bramkowym i swietnych wystepach w LM przedklada niesprawdzonego 2- ligowego strzelca, który nie wie co to jest dobra, I liga i gotów jest zaplacic za niego 2X wiecej. Nikt nie twierdzi przeciez, ze Oli jest lepszy od Raula czy Owena ale, na Boga, od Morrisona tak! Nikt sie tez nie obraza co najwyzej wysmiewa glupote angielskich menadzerów. Jestem pewien, ze gdyby Oli byl Anglikiem, Francuzem czy Hiszpanem sprawa przedstawialaby sie zgola inaczej. pozdrawiam konczac (z mojej strony) temat kwalifikacji Olisadebe do wystepów w najslabszym zespole z beniaminków I lgi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna oficjalna strona Birmingham IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 14:06 Strasznie się czają. Może jednak Olisadebe? www.bcfc.com/today/view/breaking_news_detail/0,,10412~242462,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario29 Re: oficjalna strona Birmingham IP: *.ipartners.pl / 157.25.192.* 22.07.02, 14:35 ja mysle ze jednak Olisadebe .... Kto wie, moze to zagranie Oliego tez bylo negocjacyjnym nelsonem ... Zobaczymy .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mister Re: Anglicy nie chcą Olisadebe. IP: *.prem.tmns.net.au 22.07.02, 15:48 Olisadebe sie spoznil sezon na malpy sie skonczyl ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario29 Re: Anglicy nie chcą Olisadebe. IP: *.ipartners.pl / 157.25.192.* 22.07.02, 15:57 stick to dingos and kangoos mate .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Anglicy nie chcą Olisadebe. IP: *.members.com.pl 22.07.02, 17:35 gwiazdorstwo i menadżer do dupy - ot i cały problem! jeszcze wróci do Polish League :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Oli chyba trochę przesadził? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 19:42 Nie wiem czy Olisadebe nie przesadził domagając się 30 000 funtów tygodniowo. Chyba nie może się dziwić, że z niego zrezygnowali bo Birmingham to nie LIverpool a Olisadebe to nie Dudek. www.sportinglife.com/story_get.dor?STORY_NAME=soccer/02/07/22/manual_094440.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: Oli chyba trochę przesadził? IP: 195.116.167.* 22.07.02, 20:16 ploty (rozpuszczane przez SB) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: Oli chyba trochę przesadził? IP: 195.116.167.* 22.07.02, 20:17 Gość portalu: m04 napisał(a): > ploty (rozpuszczane przez SB) chodzilo mi oczywiscie o menedzera birmingham - S. Bruce'a :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: Oli chyba trochę przesadził? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 21:26 Bo cała prawdę zna tylko m04, największy spec od transferów i całej pilki brytyjskiej. Jeżeli, o wszechwiedzący, mogę coś nieśmiało wtrącić, to uważam że te 20 goli Morrisona to znacznie więcej niż roczek na ławeczce i pyskówki z trenerami. A do jakiego sezonu Oli pojechał się przygotować???? Zawodowego ławnika?? Czy to dobrze, że znowu Krzyś Warzycha zagra więcej niż Emsi? Do Polski, Oli, do Polski i grać. Gość portalu: m04 napisał(a): > Gość portalu: m04 napisał(a): > > > ploty (rozpuszczane przez SB) > > chodzilo mi oczywiscie o menedzera birmingham - S. Bruce'a :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Najwiekszy Spec Re: Oli chyba trochę przesadził? IP: 195.116.167.* 22.07.02, 22:29 Gość portalu: wiktor napisał(a): > Bo cała prawdę zna tylko m04, największy spec od transferów i całej pilki > brytyjskiej. > Jeżeli, o wszechwiedzący, mogę coś nieśmiało wtrącić, to uważam że te 20 goli > Morrisona to znacznie więcej niż roczek na ławeczce i pyskówki z trenerami. Nooo zaczerwienilem sie jak burak... nie przesadzajmy. Nie musiales pisac "najwiekszy spec od calej pilki brytyjskiej". Wystarczyloby zwyczajnie "najwiekszy spec od calej pilki..." Moze za to jako najwiekszy spec od pilki greckiej powiesz dokladniej o jakie pyskówki chodzi bo widocznie zbyt bylem zajety analizowaniem transferów na wyspach i nie dotarly do mnie podobne informacje pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
jwoj Re: Oli chyba trochę przesadził? 23.07.02, 01:45 Olisadebe powinien zasięgnąć porady swojego klubowego kolegi A.Bąka który też miał przygodę z Birmingham :-) Może i Oli dobrze gra w piłkę ale nikt mu nie uzmysłowił że powinien poskromić swoje żądania finansowe a skupić się nad tym żeby jakoś wogóle zaistnieć w tej lidze.Gdyby strzelił około 12 goli to zostałby zauważony i zyskałby na wartości,ale on wogóle nie myśli.Pewnie nauczył się tego w polskiej lidze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kan Oli może jeszcze zostać "na lodzie". IP: 157.25.84.* 23.07.02, 08:34 Kasa mu we łbie a nie piłka. Trzeba się cenić ale bez przesady. sport.onet.pl/1020297,765,276374,wia,526150,dyscyplina.html Odpowiedz Link Zgłoś