ugugunana 11.08.02, 14:22 Jak są punktowane dwie żółte kartki dające w konsekwencji czerwoną? (casus Marek Zając) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bachus69 Re: Mam pytanko... IP: *.lama.net.pl / 192.168.3.* 11.08.02, 14:38 Widze ze masz ten sam problem co ja. Wydaje mi sie ze czerwien to czerwien, ale co na to redakcja? Odpowiedz Link Zgłoś
ugugunana ...and justice for all 11.08.02, 14:51 Jeśli zawodnik, który dostaje dwie żółte kartki w jednym meczu jest oceniany w k"Piłkarzykach" surowiej od kogoś kto zdaniem sędziego zasługuje od razu na czerwień, to punktacja jest niesprawiedliwa... Moim zdaniem... Myślę, że dobrze byłoby gdyby drugie "żółtko" w tym samym spotkaniu powinno być np. za minus 2 punkty, a czerwień nie byłaby liczona - wszak PZPN klasyfikuje to jako dwie żółte a nie dwie żółte i czerwoną... W regulaminie nie ma jasno sprecyzowanej punktacji dla omawianego przypadku... PZDR. i czekam na info. Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Mam pytanko... 11.08.02, 15:25 Pytanie dobre tylko przykład zły;) - Marek Zając dostał odrazu czerwoną kartkę (a może mi się tylko wydaje że tak widziałem w C+, no ale interia też tak podaje, Gazeta zresztą też). Najłatwiej sprawdzić chyba u Szali bo on dostał czerwoną za dwie żółte w zeszłym tygodniu. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ugugunana Casus Szala... 11.08.02, 15:46 michalgajzler napisał: Najłatwiej sprawdzić chyba u Szali bo on > dostał czerwoną za dwie żółte w zeszłym tygodniu. Szala ma w statystykach jedno żółtko i jedną czerwień... W sumie za kartki minus 6... Myślę, że gazeta powinna poprawić w następnej edycji regulamin - w tej chwili nie ma różnicy czy dostaje się dwie żółte czy żółtą i czerwoną... Powinno być chyba inaczej... No i po co mi był ten Zając? Żeby odzyskać moje zaufanie, będzie się musiał popisać spektakularnym hattrickiem... *-) Odpowiedz Link Zgłoś