Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Szpaq is back!!!

IP: *.lublin.mm.pl 15.08.02, 01:17
    "Mysle, ze mozemy byc zadowoleni, przeciez wszyscy w Polsce spodziewali sie
    pogromu..."
    "Druga polowa jest bardziej wyrównana"
    "Kolejna swietna obrona Stanewa" (kolejny strzal prosto w Stanewa)
    "Zabraklo tego czego brakuje polskim zespolom w meczach z zespolami lepszymi -
    po prostu umiejetnosci"
    "Gracze Barcelony zepchnieci do obrony juz od ladnych paru minut"
    "Z postawy Legii mozemy byc zadowoleni bo Barcelona byla zespolem
    zdecydowanie lepszym"

+ zachwycanie sie caly czas cienka gra Barcelony i podniecanie gdy Legii uda
    sie raz na 10 min na chwile przekroczyc polowe boiska ("to juz byla dobra
    akcja, taka jakie chcielismy ogldac")

i tyle w tej chwili pamietam :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: m04 Re: Szpaq is back!!! IP: *.lublin.mm.pl 15.08.02, 01:34
        "Zazwyczaj na stadionie Nou Camp zasiada 50 000 kibiców, dzis na trybunach jest
        dwa razy mniejsza liczba widzów" (67 000 wg BCN)
        • Gość: m04 Re: Szpaq is back!!! IP: *.lublin.mm.pl 15.08.02, 01:50
          "Radek Kucharski..."
      • Gość: m04 Re: Szpaq is back!!! IP: *.lublin.mm.pl 15.08.02, 01:50
        "Radek Kucharski..."
      • Gość: Hollow Re: Szpaq is back!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.02, 08:29
        Najbardziej mi się podobało podsumowanie : "Z postawy Legii mozemy byc
        zadowoleni bo Barcelona byla zespolem zdecydowanie lepszym" :)) Cały Szpaq :))
        • Gość: Gradus Re: Szpaq is back!!! IP: *.eemagine.com 15.08.02, 09:57
          Najlepsze sa te jego podsumowania pomeczowe (tyle, ze najczesciej robi je juz w
          70min.) Fajne sa tez tzw. "zdania wtracone". Wypowiada jakas mysl po czym w
          srodku zdania przerywa i rozpoczyna nowa. Po skonczeniu tej nowej jakby nigdy
          nic konczy ta pierwsza. Ale tak poza tym to ten jego najczesciej
          niekontrolowany slowotok mnie straszliwie wnerwia i jak czasem sie zdarzy, ze
          ten sam mecz leci u Niemcow to sie przelaczam. Tam komentator wypowiada jak
          najmniej slow. Na poczatku spotkania wymienia nazwiska zawodnikow bedacych przy
          pilce ale z czasem robi to coraz rzadziej bo przeciez widz po pewnym czasie bez
          problemow rozpoznaje poszczegolnych zawodnikow. A Szpaq do konca meczu wymienia
          kazdego zawodnika bedacego przy pilce. Nawet jesli ma to wygladac mniej wiecej
          w ten sposob : Kucharski, Wroblewski, Kucharski, Wroblewski, Kucharski,
          Wroblewski itd...

Pozdro.
          • Gość: faniwan Re: Szpaq is back!!! IP: *.wprost.pl 15.08.02, 10:33
            ?realizator często pokazuje debiutującego bramkarza Barcelony, który w ub.
            sezonie rozegrał 37 spotkań?
            szkoda, że nie doczytał, że w rezerwach
            .
            • Gość: Hollow Re: Szpaq is back!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.02, 11:25
              Gość portalu: faniwan napisał(a):

> ?realizator często pokazuje debiutującego bramkarza Barcelony, który w ub.
              > sezonie rozegrał 37 spotkań?
              > szkoda, że nie doczytał, że w rezerwach
              > .

Hehe, z tego też lałem. Szpaq oczywiście nie miał zielonego pojęcia, że ten
              bramkarz grał w rezerwach :))) Chyba rzeczywiście źle przeczytał w "Piłce
              Nożnej"
              • faniwan Re: Szpaq is back!!! 15.08.02, 11:50
                mam nadzieję, że będzie to gwóźdź do trumny szpaka w tvp
                a swoją drogą dziwię mu się, że wiedząc, co o nim myśli basałaj, nie przyłożył
                się chodź raz
                .
                • Gość: max Re: Szpaq is back!!! IP: *.acn.pl / 10.134.129.* 15.08.02, 13:01
                  A pod koniec pierwszej polowy pierdolnoł "świetna obrona Svitlicy".Mam
                  nadzieje,że Basałaj zrobi z nim porządek.
                  • Gość: mm Re: Szpaq is back!!! IP: *.warynski.net 15.08.02, 19:50
                    No i oczywiscie kapitalne wtracenia w jezyku hiszpanskim w stylu "Barcelona
                    klaro favorito". Swego czasu komentujac mecz na Wembley powiedzial "Pogoda
                    typisch England".
      • Gość: Jaś Re: Szpaq is back!!! IP: *.216-194-24-105.nyc.ny.metconnect.net 15.08.02, 16:33
        Cytaty są swietne.
        Jeden mi przypomina peany na czesć Dudka:
        "Kolejna swietna obrona Stanewa" (kolejny strzal prosto w Stanewa)

A tak szczerze mówiąc, to bynajmniej nie spodziewałem sie pogromu.
        Myslałem, że Legia ma szansę, skoro wygrała z Wisłą.
        Ale jednak mamy znowu zimny prysznic dla fanów Legii.
      • Gość: skiba A mi milo sie slucha tego belkotu. IP: 212.87.117.* 15.08.02, 16:45
        Bo przynajmniej gdy polskie zespoly graja tak jak graja to chociaz mnie
        Szpakowski troche rozsmieszy i wprowadzi w dobry humor.
      • Gość: kataryna Riquelme słupek bramka ajajaj IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 20:34
        Komentarz Szpaka do trzeciego gola dla Barcy:

"Riquelme - słupek - bramka - ajajaj"

PS. Będziecie się śmiać ale jak dzisiaj słuchałam komentarzu Jasiny szybko
        zatęsniłam za Szpakiem. Jeśli Jasina to ta nowa jakość, to ja bardzo dziękuję.

• Gość: www Re: Riquelme słupek bramka ajajaj IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 20:51
          A nie powiedział czasami że "czytał" w hiszpańskiej prasie?
          Bo gdzieś czytałem że Szpaq to pradziwy poliglota:)
          gdziekolwiek się znajdzie czyta tamtejsze gazety,po
          hiszpańsku,portugalsku,angielsku ...
        • Gość: MORDRAG Re: Riquelme słupek bramka ajajaj IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 20:55
          Gość portalu: kataryna napisał(a):

> Komentarz Szpaka do trzeciego gola dla Barcy:
          >
          > "Riquelme - słupek - bramka - ajajaj"
          >
          > PS. Będziecie się śmiać ale jak dzisiaj słuchałam komentarzu Jasiny szybko
          > zatęsniłam za Szpakiem. Jeśli Jasina to ta nowa jakość, to ja bardzo dziękuję.
          >
          >
          >

Polscy komentatorzy są beznadzaiejnie głupi
          W 86 minucie wczorajszego "widowiska " pierwszy raz w życiu zasnałem przy
          meczu piłkarskim
      • Gość: m04 Re: Szpaq is back!!! IP: *.lublin.mm.pl 15.08.02, 22:20
        UWAGA - 75 minuta, w polu karnym pada Zurawski. Szpakowski: "Nie zdazyl do tej
        pilki Zurawski..." Ale zaraz, cos sie zaczyna dziac. Zuawski podnosi sie ale
        nie opuszcza pola karnego. Przez ekran przewijaja sie wsciekle twarze
        Irlandczyków. Slychac gwizdy. Zawodnicy tworza krag wokól pola karnego, sedzia
        podbiega i wskazuje 11-nastke. Wyciaga zólta kartke i pokazuje zawodnikowi
        Glentoranu. Szpak caly czas milczy. Chce pewnie zobaczyc jak Zuraw podchodzi do
        pilki by miec pewnosc, ze jest karny, pewnie boi sie ze go Basalaj oglada -
        mysle. Zurawski podchodzi do pilki. Szpakowski: "Zólta kartke otrzymal Zurawski
        za symulowanie faulu... A nie, zólta kartke otrzymal Irlandczyk za sfaulowanie
        Zurawskiego!" Taki byl przejety pomylka, ze nie przeprosil i jakby nawet byl
        zmartwiony, ze Zuraw trafil do siatki.. :)
        Zeby nie bylo, ze jedziemy tylko Szpaka - Jasina w meczu Polonii komentujacy
        jakby go do tego przemoca zmuszano: "Przy pilce Sergio Conceicao..." lol
        • campo Re: Szpaq is back!!! 16.08.02, 09:00
          Gość portalu: m04 napisał(a):

> UWAGA - 75 minuta, w polu karnym pada Zurawski. Szpakowski: "Nie zdazyl do
          tej
          > pilki Zurawski..." Ale zaraz, cos sie zaczyna dziac. Zuawski podnosi sie ale
          > nie opuszcza pola karnego. Przez ekran przewijaja sie wsciekle twarze
          > Irlandczyków. Slychac gwizdy. Zawodnicy tworza krag wokól pola karnego,
          sedzia
          > podbiega i wskazuje 11-nastke. Wyciaga zólta kartke i pokazuje zawodnikowi
          > Glentoranu. Szpak caly czas milczy. Chce pewnie zobaczyc jak Zuraw podchodzi
          do
          >
          > pilki by miec pewnosc, ze jest karny, pewnie boi sie ze go Basalaj oglada -
          > mysle. Zurawski podchodzi do pilki. Szpakowski: "Zólta kartke otrzymal
          Zurawski
          >
          > za symulowanie faulu... A nie, zólta kartke otrzymal Irlandczyk za
          sfaulowanie
          > Zurawskiego!" Taki byl przejety pomylka, ze nie przeprosil i jakby nawet byl
          > zmartwiony, ze Zuraw trafil do siatki.. :)

Ano, to bylo mocne!...:-)))

> Zeby nie bylo, ze jedziemy tylko Szpaka - Jasina w meczu Polonii komentujacy
          > jakby go do tego przemoca zmuszano: "Przy pilce Sergio Conceicao..." lol
      • znawca A "powtórny debiut Van Gaala" to pies? 16.08.02, 11:00
        Nikt nie zanotował tego byka?
        Chyba, że jest to po prostu twórcze podejście do języka.
        Powtórny debiut!!! Ten człowiek przechodzi sam siebie. Najgorsze, że oprócz
        niego w TVP siedzą jeszcze gorsze bubki (patrz komentarz Legia-Vardar i Sliema-
        Polonia). Pewnie boją się zatrudnić kogoś rozsądnego, bo by się Szpaku obraził
        i wyniósł do Canal+. Tam czekają na takich fachowców nie od dziś.
        • mock Re: A 'powtórny debiut Van Gaala' to pies? 16.08.02, 12:10
          Najgorsze moim zdaniem było to, że w pierwszym zdaniu po rozpoczęciu transmisji
          Szpaq powiedział: Wszyscy wiemy, ze Barcelona jest mocniejsza i zwycięsto z nią
          jest prawie niemożliwe. Albo coś w tym stylu. Gdy padały bramki dla Barcy Szpaq
          ich nie żałował, ale przyjmował ze spokojem na zasadzie ”tak musi być”. Że nie
          wspomnę, że 1 i 3 bramkę wykrakał, bo mówił o tym, ze zaraz pewnie padnie gol i
          rzeczywiścier padał. Jak można się emocjonować meczem, o którym komentator z
          góry mówi, że jest przegrany i nie kibicuje swojej przecież ukochanej
          drużynie??? Piłkarze Legii grali dokładnie tak, jakby mieli na uszach słuchawki
          z dołującym komentarzem Szpaqa. Zresztą coraz częściej mam wrażenie, że Szpaq
          przynosi naszym piłkarzom pecha - jak tylko go słyszę, to od razu myślę, że
          przegrają.
          Myślę też, że nasz bohater dobrze wie, iż wyleci z TV i nie emocjonuje się już
          tak jak kiedyś, bo jest mu wszystko jedno. I nie usłyszymy już nigdy ”Szansa...
          O Jezus Maria!”.
          • Gość: jac Re: A 'powtórny debiut Van Gaala' to pies? IP: *.pbk.pl / 10.0.123.* 16.08.02, 14:03
            przed rozpoczeciem drugiej polowy (przy stanie 0:1), nawiazujac do opinii
            mlodego Dowbora (przy okazji - dostaje alergii jak go widze, jest żenujacy...)
            że przejscie Barcelony jest marzeniem kazdej polskiej druzyny Szpak
            powiedzial: "że w konfrmontacji Legii z Barceloną jest to marzenie
            nierealistyczne". Po 1/4 dwumeczu juz podsumowal calosc...rece opadaja. Mam
            nadzieje, ze Basalaj zrobi z nim porzadek (+ Babiarz, Zydorowicz, Szaranowicz,
            i reszta, za wyjątkiem Kurzajewskiego) i zatrudni albo kogos z Canal+
            (Twarowski, Smokowski, Laskowski) albo znajdzie nowych, ktorych da sie
            posluchac.
          • Gość: REMI Re: A 'powtórny debiut Van Gaala' to pies? IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 16.08.02, 15:46
            z innego meczu Legii
            szpaq- "Kucharski ponownie trafil głową w słupek"
      • Gość: Palej Re: Szpaq is back!!! IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 22:38
        Podobało mi się też, gdy Szpaq w czasie meczu Wisły z Glentoranem
        powiedział "Mamy jeszcze na ławce rezerwowych Pawła Straka". Mówił tak kilka
        razy. Pewnie przeczytał jego nazwisko na koszulce. Swoją drogą ciekawie by
        było, gdyby Ambroziak mówił "Arkadiusz Golas".
        • Gość: kataryna Re: Szpaq is back!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.02, 22:45
          Gość portalu: Palej napisał(a):

> Podobało mi się też, gdy Szpaq w czasie meczu Wisły z Glentoranem
          > powiedział "Mamy jeszcze na ławce rezerwowych Pawła Straka". Mówił tak kilka
          > razy. Pewnie przeczytał jego nazwisko na koszulce. Swoją drogą ciekawie by
          > było, gdyby Ambroziak mówił "Arkadiusz Golas".

Nie zauważył ogonką przy ą. :)))
          Mówił też, że Wisła dobrze się rok temu prezentowała w meczu z Benficą,
          Benfica, Barcelona, to za różnica?
          Ale wszystko przebił przy karnym dla Wisły :))
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka