Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Polsat a transmisje...Wardzała do szkoły...

IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 16.08.05, 14:48
    Ja rozumiem,że żużel to specyficzny sport gdzie brakuje ludzi wykształconych
    i elokwentnych,ale dajcie spokój wczorajsze komentarze w stylu "ciągło to już
    lekka przeginka" rażenie niesamowite dla ucha. Ja się ciesze że mamy
    transmisje telewizyjne,ale czuje się jakbym oglądał relacje z dożynek a nie
    ze speedwaya.Czy nie ma lepszych fachowców od Osumka, Wardzały i podobnych
    mu?? Mysle ze to staje się obciachowe i wypacza nieco zuzel jako sport w
    oczach ogladajacych pierwszy raz laików, którzy nawet z samej ciekawosci
    zasiedli w poniedziałkowy wieczór przy swoich odbiornikach...Swoja droga może
    znacie jakies smieszne wypowiedzi mi najbardziej utkwił Jaguś cytuje: MAŁO
    WIELE BRAKOWAŁO, A BYŚMY WYGRALI MECZ:P chociaż przyznaje ze ostatnio sie
    wyrobił za co daze go dodatkowym szacunkiem. Pozdrawiam P.S.Mam nadzieje ze
    moj post zostanie odebrany ze zrozumieniem nie jako forma prowokacji czy
    szyderstwo...:)))
    Obserwuj wątek
      • mynda Re: Polsat a transmisje...Wardzała do szkoły... 16.08.05, 15:02
        chyba mało wiele BRAKŁO ;)
        Mały Wojownik jest niezły jeżeli chodzi o cytaty. Kiedyś powiedział "fikłem
        baranka" i "tor znam jak własną rękę". Ale Miszczem i tak pozostaje złotousty
        Tomcio. Jego trzeba chyba "z taśmy" przepisywać. To taka dygresja. A
        faktycznie poziom gości w studio komentatora jest po prostu ŻADEN. Przypominam
        tylko mecz leszno-czewa z panem dobruckim przy mikfonie...
        • Gość: Toma Toruń Re: Polsat a transmisje...Wardzała do szkoły... IP: *.petrus.com.pl 16.08.05, 18:13
          A propos wypowiedzi żużlowców. Dokładnie nie pamiętam kto ale albo Franczyszyn
          albo Korbel w trakcie meczu Stal Gorzów - Polonia Piła (1995 rok): "weszłem na
          maxa krawężnik. Obaj uczestniczyli w wypadku i jeden z nich tłumaczył dlaczego
          do tego doszło. Mecz był emitowany na Polsacie. Ponadto W. Jaguś kiedyś
          słyszałem jak powiedział w jakimś wywiadzie: "Jużem był na podiumie" (nie wiem
          jak się pisze jużem ale... moja wesoła twórczość..) Ś.P. Robert Dados
          powiedział: "warunki na torze zmieniły się o 360 stopni.".... No cóż niechaj
          dobże jeźdżu a nie muwio i piszo.
          • Gość: salmiok re 360 stopni IP: *.mentor.torun.pl / 213.25.95.* 19.08.05, 11:47
            Nie tylko ś.p. Robert Dados użył tego wyrażenia - jakiś miesiąc temu lub dwa
            czytałem na stronie BTŻ Polonii wywiad z Piotrem Protasiewiczem który dokładnie
            w ten sam sposób skomentował zmianę swojego podejścia do życia w momencie kiedy
            został ojcem:)"Wszystko zmieniło się o 360 stopni" - czy jakoś tak. No cóż,
            może to jakiś żużlowy termin;) albo branżowy dowcip niezrozumiały dla kogoś z
            zewnątrz;). Te bardzo sympatyczne wpadki słowne nie powinny jednak wpływać na
            obraz sportu żużlowego - każdy ma prawo się "potknąć" Zwróćcie uwagę na
            komentatorów sportowych - Szaranowicz ze Szpakowskim to chyba mega gwiazdy w
            tym temacie:).
            • Gość: Toma Toruń Re: re 360 stopni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 13:45
              Dla mnie Szpak jest niezastąpiony. Pamiętam jak podczas meczu Polska Anglia czy
              jakimś innym mówił Shira (pisownia Shearer).
      • Gość: wojti Re: Polsat a transmisje...Wardzała do szkoły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 21:29
        Nie przypomnę sobie teraz z jakiego meczu to była transmisja ale podobał mi się
        komentator z Polsatu , który stwierdził ,że "....zawodnik poszedł szeroko przy
        krawężniku...A propos Polsatu to draźni mnie tendencyjność komentarza w
        stosunku do Unii Tarnów. Co by nie zrobili to zawsze są cacy. Zawodnicy z
        innych klubów za podobne zachowania dostaliby nieźle po łbie. Np. siedzący bez
        sensu na torze a potem w karetce Kołodziej ( z całym szacunkiem dla Mistrza
        Polski). Wiadomo ,że chodziło o zyskanie czasu na przygotowanie sprzętu ale
        Ci "Obiektywni" z Polsatu oczywiście z uśmieszkiem udają , że tego nie widzą.
        • Gość: greg Re: Polsat a transmisje...Wardzała do szkoły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 22:58
          żałosny małomiasteczkowy szowinizm u zawodników, błędy logiczne i gramatyczne w
          wypowiedziach, brak klasowego komentatora/komentatorów (w stylu
          Borek/Kołtoń/Iwanow/Kowalski -w piłce) przedłużające się -bez sensu- zawody,
          kombinacje miejscowych prezesów = tak wyglądają w większości relacje z żużla w
          tv
          • Gość: kolabor Re: Polsat a transmisje...Wardzała do szkoły... IP: *.torun.mm.pl 17.08.05, 01:23
            tekst komentatora z radia: "zajechał Tomku Gollobowi"
            tekst Ząbika (wyczytałem to w "TŻ"): "Tanio meczu nie sprzedamy" :D

a co do kwestii polsatu, to ja już się powoli przyzwyczajam. Niestety, nie ma
            kilku dziennikarzy obracających się w świecie żużla, tak jak jest to w piłce
            (chociaż Kołtoń to moim zdaniem nie najlepszy przykład :) ). Więc zaprasza się
            zawodników, zawsze jednak związanych z miastem, w którym są zawody. Dlatego
            Dobrucki nagle traci wzrok jak realizator przez kilkanaście sekund powtarza w
            wielkim zwolnieniu jak Kasprzak "z piętki" potraktował Holtę i dlatego Wardzała
            mówi o zawodnikach Tarnowa "nasi". Trudno się dziwić lokalnemu patriotyzmowi w
            sumie (oprócz nacjonalistycznie nastawionego Dobruckiego oczywiście :P ), a
            Wardzała i tak jest chyba jednym z bardziej obiektywnych 'znawców'. A że ci
            zawodnicy piękną polszczyzną nie grzeszą... no coż. Sam fakt, że nierzadko
            debiutują w roli komentatora chyba sprawia, że nie wiedzą co mają mówić :)
            Może polsat coś wymyśli na przyszły rok i pojawi się taki 'Borek sportu
            żużlowego' :) (co raczej jednak nie nastąpi)
            Bo jeżeli w tym roku to Feddek miał urozmaicać relacje to coś nie poszło :P
            pozdr
      • Gość: backup Re: Polsat a transmisje...Wardzała do szkoły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 11:02
        mnie to najbardziej drazni Lorek, z ta jego paskudna gwarowa
        polszczyzna-angielszczyzna; ciekawe tylko czy on celowo wytwarza wokol siebie
        pozor buca, czy moze taki juz sie urodzil;
        • Gość: sasiad Re: Polsat a transmisje...Wardzała do szkoły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 13:33
          jeeezu, lorek jest przeciez bogiem przy lukaszu b. :) jedyny normalny w tym towarzystwie.
          od siebie o impie: podobala mi sie pomrocznosc jasna w sprawie dwukrotnej jadzy po trawie mlodego rempaly. ale co zrobic...
      • Gość: kibic Re: Polsat a transmisje...Wardzała do szkoły... IP: 83.238.70.* 17.08.05, 15:05
        jeśli bawimy się w wytykanie to i ja coś dorzucę:

na Tele5 niejaki Kwiatek: "Renowacja obiektu", "Defekt na starcie Jędrzejaka,
        ale sędziowie nie przerywają biegu", Maszyna startująca", Żużlowy pojazd",
        "Aerobanda", "Wykonał przysłowiowe nożyce i objechał po zewnętrznej"
        warto zwrócić uwagę co ten baran wygaduje, bo ten człowiek jest najgorszym
        komentatorem! jeszcze nie widziałem biegu, żeby on się nie pomylił wymieniając
        zawodnikó!

kolejny asior to Wójcik: "dyrektor teamu apatorskiego"... zresztą sami wiecie
        jakie byki on potrafi wykrzyczeć!!!

i jeszcze mi się przypomina jak to bodajże w 99 Grand Prix Czech leciało w
        nieistniejącej już NaszaTV i tam misrzostwo świata miał Zientarski, Plech i
        Matuszak! Zientarski bełkotał: "i zawodnik z pierwszego pola zakłada się na
        przeciwników"...
        • skrzat74 Re: Polsat a transmisje...Wardzała do szkoły... 17.08.05, 16:06
          jedynym wyksztalconym zawodnikiem ktory umie komentowac jasno i swobodnie-majac
          duzy zasob slow jest darek sledz.niestety jezdzi (a wlasciwie stety i niech mu
          idzie coraz lepiej)i nie zapraszaja go do komentowania.niezle radzi sobie tez
          piotrek baron.ciekawostki techniczne am w malym palcu.
          lorek to nieszly gostek-nie lubie jego wywiadow ale rozmawialem z nim.m.in na
          gp i umie swietnie opowiadac i ma co.slucha sie go z rozdziawiona gębą.
          relacje na tv5 i pulsie ogladam bez glosu
      • Gość: cs Re: Polsat a transmisje...Wardzała do szkoły... IP: *.k102.webspeed.dk 17.08.05, 16:18
        Na ktoryms GP w tym roku slyszalem tekst:
        "Tak wiec w kolejnym biegu widzimy na starcie: od zewnetrznej w kasku
        czerwonym..." :o))

albo z ligi:
        "W biegu siodmym zwycieza xxx, a w nastepnym dziewiatym biegu pojada ..."
        • Gość: kolabor Re: Polsat a transmisje...Wardzała do szkoły... IP: *.torun.mm.pl 17.08.05, 18:30
          przypomniało mi się:

-> Włókniarz - Apator 2003, mecz o mistrzostwo
          -Wójcik: "prowadzi Sullivan, za nim Rickardsson, trzeci Walasek, ósmy
          Miedziński"...

-> jakiś tam mecz Apator - Pergo
          -Bogdan Skonieczka: "Piotrze, Ty kiedyś przyjechałeś na zawody juniorskie do
          Torunia... słabo wtedy wypadłeś, dwukrotnie upadałeś na tor. Ja jednak już
          wtedy wiedziałem, że będziesz świetnym zawodnikiem."
          -Piotr Świst: "co ?!"
      • Gość: ja Re: Polsat a transmisje...Wardzała do szkoły... IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 21.08.05, 13:00
        W zuzlu srednia IQ jest na pewno mniejsza niz w koszykowce ale nic nie
        odstajemy od pilki noznej.
        Co co zwrotu "warunki na torze zmienily sie o 360 stopni" to nie jestem taki
        pewny czy to jest blad
        Zwrot "wieksza polowa" nie jest bledem a logicznie jest bardziej glupi niz ten
        wyzej
        • Gość: fankabydgoszczanka Re: Polsat a transmisje...Wardzała do szkoły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 16:34
          tak sie składa ,że zwrot "warunki na torze zmieniły sie o 360 stopni" jest jak
          najbardziej prawidłowe, a nawet świadczy o inteligencji , tej osoby bo głupi
          człowiek by tak nie powiedział , bo nawet by nie wiedział o co ono oznacza, a
          oznacza , że warunki zmieniły diametralnie jak kto woli. Bez obrazy ja nie mam
          pretensji żeby nie było tylko pisze ,że jest to zwrot parawidłowy :). Co do
          wyrażenia "jużem był na podiumie" to był raczej żart niż brak inteligencji. Co
          do Wardzały to faktycznie raczej się do komentowania nie nadaje , ale cóż. Ja
          tam najbardziej lubiłam Mirka Kowalika parę lat temu. A co do wywiadów bardzo
          inteligentnie sie wypowiada Piotrek Protasiewicz , który jest zresztą po
          studiach. Z Tomkiem G. to faktycznie czasami bo nie wiadomo co mówi, z Jackiem
          podobnie , ale on ostatnio studiuje... Co do wywiadów lubię wywiady z
          Piotrkiem Świderskim bo jest bardzo sympatyczny :)
          • Gość: ona Re: Polsat a transmisje...Wardzała do szkoły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 16:36
            no faktycznie Mirek fajnie komentował kiedyś :)
            Pozdrawiam
          • Gość: kibic Re: Polsat a transmisje...Wardzała do szkoły... IP: 83.238.70.* 21.08.05, 20:58
            co z tego że Protasiewicz jest po studiach... ja też jestem i znam kilka osób
            które też są, a prymitywizm i chamstwo wychodzi im wszystkimi otworami!!!
            człowieka ocenia się po jego mentalności i stosunku do drugiej osoby, a nie po
            tym czy skończył studia czy nie.
            zresztą sama piszesz, że Jacek Gollob też studiuje a podstawówki nie mógł
            ukończyć... Renata Beger też zamierza zostać magistrem... (śmieszne).

no ale to nie wątek o tym...

a co do tematu to Matuszak dzisiaj był jak zwykle... żałosny!
            czytał wszystko z monitora jak Wałęsa z kartki.
            szkoda że jeszcze nie przeczytał znaczka Polsat Sport w prawym górnym rogu...
      • exces Re: Polsat a transmisje...Wardzała do szkoły... 21.08.05, 23:09

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka