Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wisła - Cracovia

16.08.05, 16:38
    W związku z przełożonym meczem.
    Punkty piłkarzom Wisły i Cracovii zostaną doliczone po rozegraniu meczu
    zaległego.
    Tak więc klasyfikacja 4. kolejki będzie nieoficjalna.
    Skoro nieoficjalna to klasyfikacja pełna za miesiąc sierpień oraz nagrody
    dopiero po rozegraniu meczu.
    No i chyba sprawa najważniejsza. Punkty za liderowanie przysługiwać będą
    piłkarzom z klubu, który aktualnia będzie na pierwszym miesjcu w tabeli
    (obowiązuje tabela PZPN).
    Obserwuj wątek
      • bockxer Re: Wisła - Cracovia 16.08.05, 16:43
        Kiedy ten idiotyzm ( punkty za liderowanie - w ostatnich latach premia za bycie
        piłkarzem Wisły) wyląduje tam gdzie jego miejsce czyli na śmietniku ?
      • alecc Re: Wisła - Cracovia 16.08.05, 17:47
        czyli jednym slowem ci co maja pilkarzy wisly i cracovii zostaja pokrzywdzeni...
        • alecc Re: Wisła - Cracovia 16.08.05, 18:11
          podanie punktacji po zakonczeniu CALEJ 4 kolejki bylo by sprawiedliwsze IMHO
      • as-zz Re: Wisła - Cracovia 16.08.05, 17:48
        To jest glupota przyznawanie punktow za liderowanie,tylko laik taki pomysl
        wprowadzil w ta gre.jak juz to- dodatkowe punkty mozna by przyznawac za
        zwyciestwo na wyjezdzie,za zwyciestwo 5 bramkami,albo gdy druzyny zagrozone{3
        ostatnie}zwycieza z druzynami ktore sa w {pierwszej 3}czyli pucharowiczami.a
        kapitan powinien dostawac dodatkowo 5 pkt.+ lub- a nie podwojnie premiowany bo
        w chwili obecnej gra robi sie nudna,jak 90% ma kapitana
        Frankowskiego.kapitanowie innych druzyn sa poszkodowani.co sadza gracze ????
        pozd.....
        • ssssss6 Re: Wisła - Cracovia 16.08.05, 17:54
          musi byc punkt za liderowanie i tyle
      • fsulkows Re: Wisła - Cracovia 17.08.05, 09:16
        Wszystko pieknie, ladnie, ale mam jedno pytanie:

Czy punkty za mecz Wisla-Cracovia beda naliczane na podstawie skladow
        ustalonych na 4 kolejke, czy do tego meczu gracze beda ustalac sklad osobno?
      • as-zz Re: Wisła - Cracovia 17.08.05, 09:34
        s-ilesc tam- uzasadnij dlaczego,pewno sam tego nie wiesz
      • p.w.k Re: Wisła - Cracovia 17.08.05, 09:58
        Kompletne nieporozumienie, kolejka powinna być odwołana! Dlaczego? Załóżmy, że
        mam w składzie 4 piłkarzy Wisły i 3 Cracovii. Wszyscy obecnie grają i dobrze
        punktują. Ale do czasu rozegrania meczu dwóch niestety łapie kontuzje, dwóch
        zostanie akurat zawieszonych za kartki. I co wtedy? Zdecydowanie kolejka nie
        powinna być brana pod uwagę!
        • stanley-1 Re: Wisła - Cracovia 17.08.05, 12:53
          Ja też uważam że kolejka powinna być odwołana,teraz w większym stopniu bedzie
          liczyć sie szczęściie niż wiadomości prezesów.Ipo co śledzić rozgrywki i forme
          zawodników?
        • fleku Re: Wisła - Cracovia 18.08.05, 00:54
          ta kojeka krzywdzi prezesow posiadajacych pilkarzy z Krakowa...
          raz ze nie wiemy czy dany pilkarz nie bedzie mial kontuzji- strata wielu
          punktow ogromna tymbardziej ze wielu prezesow ma za kapitana Frankowskiego
          a dwa to oczywista rzecz ze ci prezesi pozniej zyskaja sponsora niz prezesi bez
          krakowiakow...
      • stanley-1 Re: Wisła - Cracovia 17.08.05, 13:10
        Jeżeli 4 kolejka musi być już brana pod uwage mimo przełożenia meczu to niech
        punkty wszystkich poszczególnych piłkarzy beda dodawane po meczu WISŁA -
        CRACOVIA. A do tego czasu liczyc punkty zespołom nie uwzględniając 4 kolejki.
      • tabor12341 Re: Wisła - Cracovia 17.08.05, 15:57
        Witam

Rozumiem, ze skoro nieoficjalna punktacja to punkty pilkarzom innym niz z Wisly
        i Cracovii rowniez zostana doliczone w grudniu dla celow sponsora.
        w przeciwnym wypadku Ci co maja pilkarzy z Wisly i Cracovii beda stratni, gdyz
        pozniej dostana sponsora.
        Czy tak ?

Pozdr.
        • alecc Re: Wisła - Cracovia 17.08.05, 19:23
          Bedzie tak ze ci co maja pilkarzy wisly (90% graczy) sa poszkodowani, i przez
          wiekszosc sezonu kolejke do przodu beda ludzie ktorzy opierali swoje druzyny na
          swoich sympatiach (np. FC POGON SZ. etc.) anizeli przeczuwaniu i szacunkom.
          najgorsze mozliwe wyjscie
      • miodzio_5 Re: Wisła - Cracovia 17.08.05, 15:59
        Punkty za liderowanie mają być przyznawane na podstawie aktualnej tabeli PZPN,
        ale mam pytanie na kiedy aktualnej:
        Aktualnej po rozegraniu meczu zaległego? Czy aktualnej po rozegraniu niepełnej
        kolejki bez meczu Wisła - Cracowia?.

A może najsprawiedliwiej byłoby po rozegraniu zaległego meczu Wisła -
        Cracowia "cofnąć się w czasie" do tabeli z 4 kolejki - uwzględnić tylko ten
        mecz bez rozegranych kolejnych kolejek (5-tej, 6-tej itd.) i mielibyśmy jasność
        kto byłby liderem po normalnie rozegranych 4 kolejkach.

Proszę o odpowiedź.
        • austria Re: Wisła - Cracovia 17.08.05, 16:44
          Na pewno nie będziemy się cofać w grudniu do czwratej kolejki i wszystko liczyć
          jeszcze raz.
          Aktualna tabela ligowa to ta bez meczu Wisła - Cracovia
          • thekd Re: Wisła - Cracovia 18.08.05, 11:30
            To ja mam tylko pytanie:Czy mogę teraz wystawić jedenastkę bez piłkarzy Wisły i
            Cracovii,a dodać ich dopiero przed rozegraniem dodatkowego meczu w tym
            dodatkowym terminie.Czy może jednak będzie się liczył skład z 20 sierpnia, ale
            skoro mówi się ,że nie będzie cofania się wgrudniu do sierpnia to chyba nie.
          • alecc Re: Wisła - Cracovia 18.08.05, 18:47
            a za co wam placa?
          • warp-75 Do Austrii - Propozycja NIE do odrzucenia 18.08.05, 22:56
            Sprawa jest prosta!

Od 4 kolejki NIE LICZYMY PKT za liderowanie!!!

Nikt już nic nie straci i nie zyska pkt za liderowanie czyli jest równość wobec
            wszystkich.

PS. Zasady Gazeta zawsze może zmienić dotyczące pkt za liderowanie.
            I wszyscy są szczęśliwi !!!
          • kubiczekkatarzyna Re: Wisła - Cracovia 19.08.05, 10:07
            W innych pilkarzykach liczenie pkt odbywa sie automatycznie i niemal on-line w
            trakcie trwania meczów Wiec nie róbcie z liczenia wielkiej tragedii Szanowna
            redakcjo. Wiecie że to wy tutaj rzadzicie ale was by nie było gdyby nie my wiec
            miejcie na uwadze że to Wy jestescie dla nas a nie my dla Was
          • eggon3 "Brawo" Austria! 19.08.05, 19:19
            Pewnie Austria, po co się wysilać i zrobić sensownie, skoro można pójść na
            łatwiznę i wszystko zdupić. Nieprawdaż?!
      • ponczekmen Punkty za sponsora 17.08.05, 17:36
        Mam 4 zawodników z Krakowa i czuje sie oszukany.
        Jestem w czołówce a punkty za sponsora przejdą mi koło nosa.
        Tej straty juz pózniej nie da się odrobić.
        Stawiacie niektórych prezesów na straconej pozycji.
        Prezesi klubów łączcie się.
        Jestem za odwołaniem 4 kolejki.
        • alecc Re: Punkty za sponsora 17.08.05, 19:21
          ja jestem za policzeniem punktow po CALEJ kolejce.
          to jest jasne ze ci co maja duzo pilkarzy z W lub C sa poszkodowani.
          N I E S P R A W I E D L I W E
          R O Z W I A Z A N I E ! ! ! !
          • fleku Re: Punkty za sponsora 18.08.05, 00:39
            zgadzam sie z Toba w 100% !!
            to niesprawiedliwe!!
            • rejmistrz Re: Punkty za sponsora 18.08.05, 02:00
              Troszkę to pokręcone i deczko krzywdzi tych co mają Krakusów no ale w końcu..
              co się odwlecze to nie uciecze, może Wisła(lub Cracovia)wygra a Franek(lub inny
              piłkarz) nawtyka bramek i będziemy ucieszeni.
              Ale o ile dobrze zrozumiałem to 4 kolejka jest zablokowana czyli takich jakich
              będe miał w składzie piłkarzy Wisły lub Cracovi na 4 kolejkę tacy zagrają w
              grudniu!Trochę to loteryjnie, bo można natrafić na kontuzje jakiegoś piłkarza,
              nieuważacie..
              • dennis26 Re: Punkty za sponsora 18.08.05, 09:02
                No niby to wszystko racja,niewiadomo co moze sie zdarzyc niektórym pilkarzom do
                grudnia,ale jakby np. wycofali ten mecz z 4 kolejki to by dopiero była afera na
                tym forum:D
                • norbi04 Re: Punkty za sponsora 18.08.05, 11:28
                  To jest niesprawiedliwe !!!
                  Kolejka powinna być anulowana !!!

----
                  norbi04.blox.pl
                  • dennis26 Re: Punkty za sponsora 18.08.05, 11:38
                    Tak i może mi powiesz ze anulowanie kolejki bylo by sprawiedliwe..??
      • wichura Re: Wisła - Cracovia 18.08.05, 12:02
        Składy na daną kolejkę ustawia się przed rozpoczęciem pierwszego z jej meczy, a
        podsumowuje po zakończeniu ostatniego - przecież to najprostsze rozwiązanie
        jest najlepsze. A że "w międzyczasie" ktoś złapie kontuzję / kartki? Cóż, bez
        ryzyka nie ma zabawy. Ale po co jakieś klasyfikacje nieoficjalne?
        • dennis26 Re: Wisła - Cracovia 18.08.05, 12:08
          No chyba po to ze juz niewielu ludziom brakuje niewielu punktów aby mogli
          wziąść sobie sponsora i wzmocnic sie przed 5 kolejką a jakby punkty byly po
          meczu Wisły to troszke było by to krzywdzące
          • fsulkows Re: Wisła - Cracovia 18.08.05, 12:49
            Nie. Krzywdzace to bedzie teraz, gdy czesc graczy dostanie komplet punktow za 4
            kolejke od razu (bo nie mieli zadnego gracza Wisly/Cracovii), a reszta tylko
            czesc punktow (i to tez wieksza/mniejsza czesc w zaleznosci ilu graczy z
            Wisly/Cracovii maja). Gdyby wszystkie punkty za 4 kolejke zostaly podliczone
            dopiero po meczu W-C, wtedy kazdy z graczy dostalby je w tym samym czasie co
            inni i to by bylo fair. A co z tego ze ktos bedzie musial poczekac kolejke
            dluzej na sponsora, skoro wszyscy beda musieli czekac?

Moja propozycja jest taka (nie jest moze idealna ale IMO najlepsza z mozliwych
            w tej chwili):

1) Punkty za 4 kolejke doliczyc uczestnikom dopiero po rozegraniu meczu W-C. Na
            mecz W-C obowiazuje sklad ustalony na 4 kolejke (czyli do najblizszej soboty) -
            nie jest to rozwiazanie idealne (kontuzje), ale nie mozna w takiej sytuacji
            pozwolic na dodatkowe zmiany skladow na mecz W-C, bo moze sie okazac ze w 4
            kolejce danemu uczestnikowi zapunktowalo wiecej niz 11 zawodnikow. Na
            ewentualnego sponsora trzeba przeczekac 5 kolejke, ale czekaja wszyscy.

2) Zawiesic do czasu rozegrania meczu W-C (czyli we wszystkich kolejkach
            pomiedzy 3 i meczem W-C) przyznawanie punktow za liderowanie. Podliczyc te
            punkty po meczu W-C (liczac go oczywiscie jako mecz 4 kolejki), dla kazdej
            kolejki osobno, na podstawie aktualnych w danych kolejkach skladow. Mysle, ze
            to nie bedzie zaden problem - na moje oko w bazie danych Pilkarzykow
            przechowywana jest pelna historia zmian/transferow itp, wiec mozna odtworzyc
            sklad i ustawienie kazdej z druzyn na kazda kolejke (takie informacje zreszta
            sa dostepne dla graczy po zalogowaniu) i mysle, ze nie wymaga to wielkiego
            nakladu sil redakcji. Poslugiwanie sie tabela PZPN to IMO blad, w lidze nic nie
            daje zespolowi zajmowanie 1 miejsca po kolejce, w pilkarzykach daje zawsze pare
            punktow. Zespoly z graczami Wisly/Cracovii beda pokrzywdzone.

Tyle ode mnie, czekam na komentarze i zapraszam szczegolnie redakcje do
            dyskusji, byc moze sa przeszkody o ktorych ja nic nie wiem, albo moje
            rozumowanie jest zle. Czekam na odzew.

Zdrowko.
            • mlody_1_9_8_3 Re: Wisła - Cracovia 18.08.05, 12:59
              Bardzo dobrze napisane FSULKOWS. Mamsz moje poparcie w 100 procentach.Nie
              ukrywam ze myslałem bardzo podobnie.Mam nadzieje ze wiecej ludzi bedzie tego
              samego zdnia i przekonamy redakcje.Pozdrowienia
            • shattaner Re: Wisła - Cracovia 18.08.05, 13:35
              Propozycja :
              1 - rozsądna
              2 - najsprawiedliwsza w danej sytuacji
              3 - wymagająca nieco wysiłku od redakcji

Szanse małe ,a to z powodu pkt.3 .
              • fleku FSULKOWS- 3 wypowiedzi nizej 18.08.05, 15:24
                100% poparcia odemnie! oby to przeczytal ktos odpowiedzialny za reguly
                pilkarzykow!
            • alecc JESTEM ZA! NAJLEPSZE WYJSCIE! 18.08.05, 18:46
              jw.:)
            • wislak_bartosz Re: Wisła - Cracovia 19.08.05, 16:49
              Jesteś super fsulkows. Właśnie miałem pisać identycznie jak Ty napisałeś. To
              jest najlepsze rozwiązanie. Zgadzam się z Tobą w 1906%!!! Mam nadzieję, że ktoś
              z redakcji zastanowi się nad tą propozycją. Obawiam się jednak, że będzie tak
              jak napisał shattaner. Jak nie wiecie co napisał to przeczytajcie. Jego
              wypowiedź jest kilka postów nad moim listem.
      • ponczekmen Punkty za sponsora 18.08.05, 17:10
        Ponaglam moją prośbę o anulowanie 4 kolejki,
        lub ostatecznie podliczene punktów po rozegraniu ostatniego meczu (K - C).
        Prezesi klubów łączcie się.
        Jedna kolejka nas nie zbawi i tak mamy o 4 kolejki więcej niż poprzednio.
        • alecc podpisuje sie pod prosba. 18.08.05, 18:46
          znowu jw. :)
        • szumiq Re: Punkty za sponsora 18.08.05, 19:15
          ciekawe czy wszyscy Prezesi, ktorzy niewatpliwie sa w czolowce, a oparli
          druzyny na Wisle Krakow z takim zapalem i entuzjazmem propagowaliby pomysl
          odwolania calej kolejki, gdyby Wisla grala np. z Belchatowem... - ale nie,
          trudny mecz to najlepiej anulowac cala kolejke!!! a Prezesi majacy w skladzie
          samych zawodnikow z Krakowa to juz w ogole porusza na tym forum niebo i ziemie
          zeby tylko kolejke odwolac:/
          inna sprawa, ze zniesienia pkt za liderowanie wydaje sie najbardziej
          sprawiedliwe, a podliczenie 4 kolejki po zakonczeniu 4 kolejki, bez zabawy w
          klasyfikacje nieoficjalne tez byloby prawdopodobnie rozwiazaniem
          najuczciwszym...
          pozdrawiam, a wszystkich Prezesow z ciekawymi rozwiazaniami zapraszam do
          dyskusji na forum
      • marta_musial Re: Wisła - Cracovia 18.08.05, 19:29
        do austria:

Masz w składzie sześciu zawodników z Wisły i dwóch z Cracovii. W najbliższej
        kolejce mecz się nie odbędzie. W związku z tym:

1. Wisła wygrywa kolejne mecze (wielce prawdopodobne), ale mając mecz zaległy
        nie jest liderem. Tracisz więc po 6 pkt. za każdą kolejkę zanim Wisła powróci na
        fotel lidera. Zadowolony?

2. Przed meczem w nowym terminie jeden zawodnik Wisły jest kontuzjowany, dwóch
        musi pauzować za kartki, dodatkowo pauzuje jeden z Craxy. W efekcie czterech
        zawodników - nie z Twojej winy - nie punktuje. Zadowolony?

3. Jesteś w czołówce, kilka pkt. za liderem, blisko premii od sponsora, czyli po
        najbliższej kolejce szykują się zakupy i wzmocnienie składu. Ale niestety 8
        zawodników w tym tygodniu nie punktuje, transfery przepadają, czołówka odjeżdza.
        Zadowolony?

Pozdrawiam
        • stanley-1 Re: Wisła - Cracovia 18.08.05, 22:34
          AUSTRIA nie bądz leniem,jeżeli ta gra ma mieć sens powinna dawać równe szanse
          wszystkim.Dlatego,chociaż to może kosztować pracowników redakcji troche więcej
          pracy zgódz sie na podliczenie punktów za 4 kolejke po zakończeniu meczu WISŁA
          -CRACOVIA.Rozwiązaniem w miare sprawiedliwym jest też anulowanie punktów za 4
          kolejke.To co chcecie zrobić teraz jest najmniej sprawiedliwe,ale nie przyspaża
          kłopotów redakji,a może całkiem zamknąć gre.Będziecie mieć święty spokój,tylko
          po co było to zaczynać?
        • m1zadlo Re: Wisła - Cracovia 19.08.05, 11:31
          czyli wystawiac graczy Wisły, czy nie bo już sam nie wiem..
      • rejmistrz Re: Wisła - Cracovia 18.08.05, 23:42
        Rozwiązanie zostało już podane i nie wiem po co piszecie jakieś prośby w celu
        zmiany takowej decyzji!Według mnie jest to nienajgorsze wyjście z tej sytuacji
        chociaz ja osobiście wolałbym anulować punkty za liderowanie w tabeli w 4
        kolejce bo to przyznawanie ich nie ma sensu!ALE NA PEWNO ANULOWANIE KOLEJKI TO
        POMYSŁ BARDZO GŁUPI I WOGÓLE GO NIE POPiEIRAM gdyż to popsrotsu nieszczy tą grę!

A tak na marginesie!TO ŻE WISŁA PRZEKŁADA TEN MECZ JEST ABSURDALNE!W CAŁEJ
        EUROPIE GRA SIĘ MECZE NAWET CO 3 DNI I KAŻDA DRUŻYNA SIĘ DO TEGO POTRAFI
        DOSTOSOWAĆ NO ALE JAK WIDAĆ WISŁA MUSI MIEĆ SPECJALNE,DODATKOWE SGRUPOWANIE CO
        TYLKO PODKREŚLA JAKA TA NASZA PIŁKA JEST.. mierna(?)
        • dennis26 Re: Wisła - Cracovia 19.08.05, 10:11
          całkowicie sie zgadzam nie wiem po co cała rozmowa skoro i tak juz podjeli
          decyzje to zdania nie zmienia. A co do Wisły to pewnie jest juz zmeczona
          sezonem no i musi miec troszke przerwy:D To sie nazywa pełen profesjonalizm
      • agentz Re: Wisła - Cracovia 19.08.05, 00:55
        jak baby skomlicie,troche godnosci,trzeba bylo byc przebieglym-moze jeszcze
        byscie chcieli dodatkowe punkty ze frankowski gra w wisle, ze zienczuk kopie
        lewa noga,a uche jest czarny. zalosnie to wyglada,organizator ma racje i szanse
        sie troche wyrownaja-bo te punkty za liderowanie to kpina.dlaczego zawodnicy
        wisly i gracze ktorzy na nich stawiaja maja miec zawsze przody.brawa dla
        organizatora.
        • fsulkows Re: Wisła - Cracovia 19.08.05, 09:05
          A ty co, kolejna choragiewka na wietrze? Tak ci pasuje, co? A jakby to
          dotyczylo twoich zawodnikow to ty bys skamlal, zeby podliczyc wszystkich razem,
          a nie na raty? Zenada.

1. Reguly gry byly znane WSZYSTKIM przed wybraniem poczatkowego skladu i
          rozpoczeciem pierwszej kolejki. Kazdy mial prawo wziac do skladu kazdego z
          zawodnikow z listy transferowej.

2. Zgadzam sie, ze punkty za liderowanie to nie jest trafiony pomysl, ale tak
          zostalo to zapisane w regulaminie przed runda jesienna, zasady to ZASADY i nie
          mozna ich zmieniac jak czapka stoi Bo_Tak_Mi_Wygodnie_A_Innym_Nie.

3. Troche godnosci, czlowieku. Trzeba bylo byc przebieglym i wziac paru
          wislakow do skladu, a przede wszystkim przeanalizowac dobrze regulamin i go
          zrozumiec, a nie teraz grzac kopyta, bo redakcja ci wlasnie robi dobrze. Kali
          ukrasc krowe - dobrze, Kalemu ukrasc - zle. Zalosne.

Zeby nie bylo, mam z Wisly w skladzie tylko Franka i Dudke (ktorego kupilem
          przed 3 kolejka i przez wlasna glupote nie wstawilem do skladu). Nie zajmuje
          jakiegos bardzo dobrego miejsca i nie licze na miejsce w pierwszym 1000
          uczestnikow. Licze jednak, ze redakcja zrobi wszystko, zeby bylo zgodnie z
          istniejacym regulaminem i sprawiedliwie dla WSZYSTKICH
          uczestnikow. "Wyrownywanie szans" mnie nie interesuje.

Zdrowko.
        • alecc Re: Wisła - Cracovia 19.08.05, 10:31
          BO NA TYM POLEGA TA GRA!! by miec najlepszy sklad! czy to nasza wina ze w
          wysmienitej wiekszosci najlepszych pilkarzy ma Wisla??? Co to za wyrownywanie
          szans? moze dodajmy "punkty rownosci" dla slabszych zawodnikow?.. ehh...
      • maloz Re: Wisła - Cracovia 19.08.05, 18:59
        pod wlos to jeza bo austria sie nie da.......ha ha ha austrie bedziecie
        pouczac- o nie,on wie wszystko najlepiej pozdrawiam graczy oraz organizatorow
      • pshemkov Re: Wisła - Cracovia 20.08.05, 13:57
        Nie da się ukryć, że przekładanie meczów to największa bolączka Piłkarzyków.
        Niestety żadnych konstruktywnych wniosków nie wyciągnięto z poprzednich
        sezonów.
        Po przeczytaniu powyższych wypowiedzi całkowitą rację przyznaję fsulkows. Jego
        propozycja jest najtrafniejsza i najsprawiedliwsza. NIE WOLNO POZBAWIAĆ SZANS
        PUNKTOWANIA TYCH, KTÓRZY POSTAWILI NA TAKICH, A NIE INNYCH PIŁKARZY (w tym
        wypadku z Krakowa)!
        JAK JUŻ POWIEDZIAŁO SIĘ A (wprowadziło nieco poroniony pomysł: "(vi) Każdemu z
        zawodników z klubu, który PO DANEJ KOLEJCE [wyr. pshemkov] zajmuje pierwsze
        miejsca w tabeli, przyznajemy dodatkowy 1 pkt.", TRZEBA POWIEDZIEĆ I B (niech
        ten punkt będzie sprawiedliwie przyznawany - właśnie liderowi po danej kolejce
        [a czwarta zakończy się dopiero w grudniu - i w myśl logicznej,
        zdroworozsądkowej teorii - lider po piątej, szóstej etc. kolejce powinien być
        znajomy dopiero po dokończeniu czterech serii spotkań]
        - Żeby uniknąć takich nieporozumień w przyszłości należy zlikwidować punkt
        przyznawany liderom. Nawet od czwartej kolejki. Choć najsłuszniej byłoby to
        uczynić z mocą wsteczną - od początku rozgrywek. Ale to wprowadziłoby za dużo
        zamieszania w klasyfikacjach (więc prawdopodobnie odpada); ALE JUŻ NA PEWNO OD
        KOLEJNEJ EDYCJI!!!
        - Alternatywą dla utrzymania punktu V.3.VI regulaminu, niewypaczającą
        rywalizacji w Piłkarzykach, jest zawieszenie do grudnia (na razie, bo przecież
        nie wiadomo, czy po drodze znów sobie ktoś meczu nie przełoży) dodawania tegoż
        punkcika liderom. Doliczenie ich tak, jak zaproponował fsulkows:
        "Podliczyc te punkty po meczu W-C (liczac go oczywiscie jako mecz 4 kolejki),
        dla kazdej kolejki osobno, na podstawie aktualnych w danych kolejkach skladow.
        Mysle, ze to nie bedzie zaden problem - na moje oko w bazie danych Pilkarzykow
        przechowywana jest pelna historia zmian/transferow itp, wiec mozna odtworzyc
        sklad i ustawienie kazdej z druzyn na kazda kolejke [...]"
        - Co do ryzyka kontuzji - piłkarz nawet dziś o 17.01 może skręcić nogę i nie
        zagrać - więc w grę wliczone jest ryzyko i można jedynie psioczyć później na los
        - Odpada też pomysł anulowania czwartej kolejki, który skrzywdziłby Prezesów
        posiadających piłkarzy z klubów rywalizujących w tej serii ze słabszymi
        drużynami
        JEST JESZCZE SZANSA, ŻEBY UCHRONIĆ TĘ EDYCJĘ OD WYPACZENIA! TRUDNO - PREZESA
        NAJBLIŻSZYCH MIESIĘCY POZNAMY W GRUDNIU - ALE TO BĘDZIE MIŁY PREZENT
        GWIAZDKOWY :-D Zabieram głos, choć mam w składzie jedynie dwóch piłkarzy Wisły
        i żadnego Craxy. Chciałbym jednak, żeby miało to ręce i nogi. Lubię tą grę.
        Jest dla mnie rozrywką, ale zabijanie ducha fair-play zabija też chęć zabawy.
        Pozdrawiam Prezesów i apeluję do Organizatorów o rozważenie raz jeszcze zasad
        przyznawania punktów w najbliższej kolejce i przyszłości!!!
      • arkos150 Re: Wisła - Cracovia 21.08.05, 21:28
        i po co tyle krzyku. sprawiedliwosci stalo sie za dosc. wisla nadal liderem!
        • teresakrzeminska Re: Wisła - Cracovia 21.08.05, 21:31
          ciekawe jak ty to policzyłeś. Amica jest liderem
          • pshemkov Re: Wisła - Cracovia 21.08.05, 21:44
            Rzeczywiście Amica liderem. Jedyny pozytyw - bo nie odjada nam liderzy
            klasyfikacji... Ale to i tak pikuś
            Od razu nasunęło mi się takie spostrzeżenie - w myśl reprezentowanej przez
            Redakcję teorii, gdyby Amica wygrała tylko 1:0 liderem po tej kolejce byłaby
            wciąż Wisła Kraków. Wtedy należałoby punkty przyznać Wiślakom "zaocznie" - bez
            wychodzenia na murawę (troszkę kwasu). Dodatkowo punkty za takie liderowanie
            ponownie możnaby Wiślakom doliczyć po rozegraniu zaległego meczu, jeśli do
            grudnia Wisła utwierdziłaby sie na pozycji lidera. Czyli dwukrotnie policzonoby
            punkty za to samo. Czy to logiczne i fair?
            Redakcjo! Jeszcze raz apeluję o rewizję postanowień o przyznawaniu punktów!!!
            Jednocześnie pozdrawiam!
            • rejmistrz Re: Wisła - Cracovia 22.08.05, 11:05
              Nie tragizuj przecież nikt nie jest tak głupi żeby przyznawać punkty za
              liderowanie Wiśle dkuwrotnie(jeżeli by taka sytuacja o jakiej piszesz wyżej
              miała miejsce)!Byłoby to nawet na ręke, bo Wiślacy mieliby ten dodatkowy punkt
              podliczone po rozegraniu meczu z Cracovią!
      • rafbar5039 Re: Wisła - Cracovia 01.09.05, 15:19
        Ale teraz nie ma już w lidze Frankowskiego i Uche, których ja miałem w 3
        kolejce wystawionych. Czy to zanczy, że moi będą punktować (grać)w dziewięciu?
        • stanley-1 Re: Wisła - Cracovia 01.09.05, 15:31
          Niestety będziesz grał 9 piłkarzmi- nie tylko ty.I chociaz są nas tysiące to
          "grupa trzymająca władze" ma nas w d...e,czyli gdzieś.
          • gdabski Re: Wisła - Cracovia 01.09.05, 15:50
            Takie było ryzyko wystawiania tych graczy. Można ich było dla bezpieczeństwa w
            ogóle nie wystawić. Na tym m.in. polega ta gra.

/Gdabski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka