Gość: dziecko z B. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 19:43 No właśnie, zajadał się nimi dziadek Anny i Britty. Jaki mają smak? Czy występują pod inną nazwą i można je kupić w XXI wieku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pani.serwusowa Re: cukierki ślazowe 10.10.07, 20:13 :))))))))))))) To pytanie prześladowało mnie całe moje dzieciństwo i nikt mi nie potrafił na nie odpowiedzieć. Może teraz po latach się dowiem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-zalogowana Re: cukierki ślazowe 10.10.07, 21:42 pani.serwusowa napisała: > To pytanie prześladowało mnie całe moje dzieciństwo nie Ciebie jedną :> chociaż ja to tak raczej zawsze chciałam spróbować kawałek kiełbasy dobrze obsuszonej :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: cukierki ślazowe 10.10.07, 22:36 nie-zalogowana napisała: > pani.serwusowa napisała: > > > To pytanie prześladowało mnie całe moje dzieciństwo > > > nie Ciebie jedną :> > > chociaż ja to tak raczej zawsze chciałam spróbować kawałek kiełbasy dobrze > obsuszonej :DDD > > O TAK! Ja też :) hehehehe! :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-zalogowana Re: cukierki ślazowe 12.10.07, 20:31 a przy czytaniu opisu prowiantów piknikowych dzieci z B. to miałam ślinotok :DD Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: cukierki ślazowe 10.10.07, 20:15 Wygoglałam :) To cukierki na kaszel zawierające prawoślaz, podbiał i inne zioła :)))))) Szukaj więc w aptekach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziecko z B. Re: cukierki ślazowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 18:06 Dzięki:) Kawałek kiełbasy dobrze obsuszonej - może w smaku przypomina wędzoną, ususzoną polską, ale taką z Tradycyjnego (Swojskiego?)Jadła (firma wyrabiająca wędliny wg tradycyjnych receptur)? Tak sobie wyobrażam... Odpowiedz Link Zgłoś