Gość: Porter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 22:27 Kurde, żeby moje serce dranie zaczęli szczędzać! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kck Re: Dowieźli! IP: *.local.pl / 213.199.218.* 07.09.05, 23:08 Dowieźć to można gnój na pole. Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: Dowieźli! 07.09.05, 23:46 Każdemu sie kojarzy z tym, co mu bliskie. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Dowieźli! 08.09.05, 00:31 Zamiany Rasiaka na szybszego napastnika brakowało mi w sobotę. Dziś wszedł Franek i nie trzeba sie było kurczowo trzymać trzydziestego metra od bramki, mimo ze Frankowski super zawodów nie grał (tak, Porter pamiętam, ze Franek wszystkich zanadto rozpieścił:). Cieszy coraz pewniejszy środek pomocy. Martwi... porazka Anglii. Teraz Anglicy muszą wygrać obydwa mecze. A Ibrahimovic... niesforny genialny Zlatan... nie mógł grać dla Bośni?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Dowieźli! IP: *.orion.pl 08.09.05, 09:46 Mnie wczoraj bardzo zawiódł Szymkowiak. Akcje ze skrzydeł niby były, ale dokładnych dośrodkowań przypominam sobie jedną sztukę, a akcje przez środek - jakieś takie byle jakie. No i ta panika w końcówce... Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Dowieźli! 08.09.05, 10:19 Sobolewski był wczoraj lepszy, nawet w rozgrywaniu akcji, ale to już nie jest dziura na środku, obydwaj wiedzą, ze jak nie idzie do przodu, to przynajmniej nalezy sie cofnąć i poprzeszkadzać rywalom. A i Szymkowiak nie przewraca się zbyt często:) Mnie martwi to, ze Polska najgroźniejsza jest po indywidualnych akcjach. Ot Kosowski, Smolarek czy Żurawski (widzę ten grymas na twarzy:)) dostają piłkę i biegnij do przodu aż płuca wyplujesz... Wiem, to przeczy moim wcześniejszym słowom, ale jak przypomnę sobie Kukiełkę z Lewandowskim czy Kałużnym to... w tej chwili nie ma żadnego porównania. I niestety nie sposób nie dostrzec, ze Smolarek to gość z innego piłkarskiego świata. Jak gra ryzykowną piłkę, to nie jest to jego fantazja (niby młodzieńcza - Ebi ma już 24 lata, ale w Polsce wciąż jest obiecujacym talentem), a zagranie latami ćwiczone na treningach. A od innych polskich skrzydłowych różni go to, ze wcale nie bazuje na swojej szybkości. Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: Dowieźli! 08.09.05, 13:50 Mnie się wczoraj bardzo nie podobało, że kiedy Rasiak wypuścił Kosowskiego, środkiem nie poszedł ani Żurawski, ani Smolarek. Gdyby walijski stoper nie był ciężkim frajerem, to nic by z tej akcji nie było. Do tego dochodzi kompletny brak dośrodkowań. Skrzydłowi wszystkie akcje łamali do środka, Walijczycy połapali się w tym po pół godzinie gry, a my nie potrafiliśmy nic zmienić. Na dodatek, tak straszna panika w końcówce! Przecież Walia to nie Brazylia, przez cały mecz nie oddała nawet jednego groźnego strzału! ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: Dowieźli! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 14:43 To ze taki jest styl gry Smolarka to wiedzielismy juz dawno. Dziwne jednak ze Kosowski calkowicie zapomnial o dosrodkowaniach. Przeciez w Wisle wiekszosc akcji konczyl dlugimi dosrodkowaniami na dlugi slupek (na krotki nie umial zupelnie). Wystarczyloby ustawic tam Rasiaka ktory by zbijal te pilki do Zurawia i Szymkowiaka. To ze nasi sie gubia w koncowkach powtarza sie juz ktorys raz wiec nie jest to przypadek. Wydaje sie ze zmiany skrzydlowych na obroncow niewiele tu daja bo ci moga tylko wykopywac pilke a wazniejsza jest umiejetnosc jej utrzymania z dala od bramki. Jednak zmiana Mili w zeszlym meczu nic nie dala wiec Janas wrocil do koncepcji wybijania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonhart Re: Dowieźli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 16:57 Za koncowke meczu z Austria nalezaly sie naszym baty. Notomiast usprawiedliwialbym ich za wczorajszych kilka ostatnich minut - presja na zwyciestwo byla ogromna, a widzac indolencje strzelecka Walijczykow nasi za wszelka cene chcieli dowiezc wynik ktory praktycznie zapewnia nam awans. Wiadomo ze obrona Czestochowy czesto bywa zgubna i mam nadzieje ze w przyszlosci nie bedziemy swiadkami tego typu zachowan, bo w meczach z klasowymi druzynami cos takiego nie wypali. Odpowiedz Link Zgłoś