Gość: wz IP: 150.254.166.* 08.09.05, 09:48 Kosowski za nisko, robił rajdy, grał w defensywie no i ten karny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kibic Oceny polskich piłkarzy IP: *.pcen.rzeszow.pl 08.09.05, 09:50 Rasiak 4+ (cztery zmarnowane sytuacje + 1 asysta) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOPACZ Dado Drvno z Tartaka Moskwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 10:05 przecież ten koleś nie potrafił nawet podskoczyć, przegrał chyba wszystkie pojedynki główkowe i to "walkowerem"! owszem, błysnął kilka razy dryblingiem, ale mógł kilka razy więcej, gdyby potrafił dobrze przyjąć piłkę, a ta sytuacja z 60 minuty?! praktycznie sam na sam z bramkarzem, idealna pozycja do oddania strzału i co? na siłę, prosto w bramkarza. moja ocena to max 3! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pier Napastnika rozlicza się za bramki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:08 Ile Rasiak ich strzelił w meczach o stawkę? ZERO Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka najgorzej, gdy baba oceny wystawia 08.09.05, 11:43 to nie szkoła i nie lekcja WF-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hasta luego Re: najgorzej, gdy baba oceny wystawia IP: *.cable.ubr03.harb.blueyonder.co.uk 08.09.05, 15:17 no jasne, bo jakby to byla szkola to bys, "chlopie" za ten szowinizm dookola boiska zasuwal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: Napastnika rozlicza się za bramki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 22:07 a ile polska strzelilaby bramek walii gdyby rasiak nie wypuscil kosy, i czy polsce nie zabrakloby by bramki w meczu z austria gdyby rasiak nie zgral prosto kosie na noge? ze wyrasta na gwiazde to lekka przesada, ale na wyspach nauczyl sie duzo i jest w tej chwili zawodnikiem zaslugujacym na reprezentacje Odpowiedz Link Zgłoś
as.pik Rasiak gwiazdą ? Co za kpina 08.09.05, 11:22 Może meteor tunguski (czyli katastrofa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murasek Re: Rasiak gwiazdą ? Co za kpina IP: *.aster.pl 08.09.05, 11:42 nie to prawda sam widziałem .. jak się dwa drewienka mocno pociera to świeci :) choć najczęściej dużo dymu Odpowiedz Link Zgłoś
as.pik Re: Rasiak gwiazdą ? Co za kpina 08.09.05, 12:06 A, to dlatego on się tak potyka o własne nogi... Chce coś z siebie wykrzesać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fpv Re: Rasiak gwiazdą ? Co za kpina IP: *.milc.com.pl / 213.17.131.* 08.09.05, 12:31 ja też nie rozumiem dlaczego Rasiaka tak wysoko ocenili... Kosa ganiał jak zapyziały po całym boisku, stwarzał sytuacje i dostał niższą ocenę... Drewno-ludek dostał taką ocenę chyba tylko dlatego, że go sprzedali do Tottenhamu (bo jeszcze tam nawet nie zagrał). Jeżeli tak, to proponuję dać Jurkowi Dudkowi za ten mecz 5+, bo jest zawodnikiem Liverpoolu i zatrzymał Milan w finale LM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwarek zabrze KOSOWSKI -4 ??? TO GLUPI ZART ?!?!?!? IP: 81.210.69.* 08.09.05, 11:41 chyba gazeta była na innym meczu bo kosowski byl najlepszym pilkarzem wczorajszego spotkania !!! pozdro dla kamila z biskupic !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOPACZ GW to dyletanci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 13:45 "Maciej Żurawski nie dał walijskiemu bramkarzowi żadnych szans przy rzucie karnym. Silnie uderzona piłka znalazła się w siatce. 1:0 dla Polski" to podpis pod zdjęciem - tyle, że nawet na nim idealnie widać jak mało zbrakło, by Żuraw znów dał ciała przy karnym. Szkoda gadać, już takie bzdury wypisują ,ze się nawet nazwiskami nie chcą podpisywać... Żenada... a szkoda, bo przegląd sportowy to taki syf, że teraz to już nie mam co czytać... Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: GW to dyletanci 08.09.05, 13:53 Przy takiej bombie bramkarz nie miał żadnych szans, Żuraw zauważył, że bramkarz idzie w swój prawy róg, więc walnął z całej siły w środek bramki. Bramkarz nie mógł przecież ni z tego, ni z owego zawrócić, nie jest Tomaszewskim sprzed 30 lat. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: GW to dyletanci IP: *.dyn.optonline.net 09.09.05, 02:42 tragedia,te karne zurawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romo Re: Oceny polskich piłkarzy IP: *.UNUSED.EPIX.NET 08.09.05, 11:48 Zgoda, to z pewno najtrafniejsza ocena miesiącas. Ponadto Janas lubuje się w ruchach muchy w smole, bo Franek (na którego się wreszcie się zdecydował), bądź Oli wydają się być zbyt szybcy i nie pasują do jego koncepcji. A może by spróbować antykoncepcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: punisher Ty, metro - idź się leczyć IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.09.05, 19:02 Rasiak, to bezbarwny, bez szybkości kopacz. Do pięt nie dorównuje Żurawskiemu, Frankowskiemu, czy Olisadebe. Smolarek na pięć? Chyba według ocen w szkołach niemieckich, gdzie 5 równa się naszej trójce. Sobolewskiemu coś brakowało? Był jednym z najlepszych, co potwierdzili komentatorzy z TVP. Co za palantów zatrudnia wyborcza? Czyżby nikt z redakcji sportowej nie wrócił jeszcze z urlopu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dok Nieporozumienie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.09.05, 09:50 Czy ja śnię?Rasiak i Smolarek najlepsi w zespole? Smolarek lepszy od Kosowskiego? To już są kpiny w żywe oczy.Rozumiem, że można było chwalić Rasiaka po meczu z Austrią, ale po wczorajszym? Jest największą gwiazdę polskiej drużyny? Redaktorze- ignorancie, czy nie widzisz, ile mu brakuje do chociażby Żurawskiego- absolutnego lidera reprezentacji? Jak można oglądać mecz i niczego nie widzieć...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobo Smolarek dryblował ale w miejscu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:11 taka sztuka dla sztuki, nic z tego nie wynikało. Raczej zwalniał niepotrzebnie grę przy stanie 0-0. Jak było 1-0 to już tych jego dryblingów nie było widać, a wtedy przydałyby się najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sV Kosa?zótla kartka za udawanie+wiele chaosu IP: *.devs.futuro.pl 08.09.05, 11:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: Nieporozumienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:33 Wybacz redaktorkowi bo on oglądał inny mecz.I to właśnie oni kształtują tzw.opinię publiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Re: Nieporozumienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 12:27 Frankowski z wczorajszych okazji Rasiaka nie raz zrobiłby użytek. Smolarek bardzo aktywny, powinien na stałe znaleźć miejsce w kadrze. Jop - kolejny dobry mecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CO? Re: Oceny polskich piłkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 09:52 RASIAK?? PRZECIEZ Franek juz mial wiecej sytuacji w te pare minut niz on... Greg mial jeden zwot ze strzalem w krotki slupek i to jedno podania i za to 4+ ? Moim zdaniem wiecej mieszal Frnkowski, tyle, ze koledzy nie mieli juz sil. Szkoda ze nie gral od poczatku EBI to jest nasza sila i przyszlosc. Jop tez super. Ciekawe jakby zagral Gorawski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kto daje te oceny? Oceny polskich piłkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 09:58 Wystawienie wyższej oceny Rasiakowi od Żurawskiego to pomyłka. Panowie za jedno podanie nie podnosi sie oceny tak bardzo, a Żurawski był dużo aktywniejszy w tym spotkaniu. I żeby mi ktoś nie wytknął to nie mówie już o Rasiaku drewno bo chłopak się rozwinął, ale bez przesady. Tymbardziej że wczoraj nie zahrał najlepszego meczu, dużo lepiej zagrał z Austrią. Wystawienie 5 Smolarkowi OK, ale te pochwały też troszkę na wyrost, chociaż przyznam że zagrął najlepszy mecz z tych które widziałem. I jeszcze jedno. Moje oceny wchodzących: Frankowski 4: dobre wejście stwarzał realne zagrożenie przed i w polu karnym Walijczyków, Żewłakow 2 albo nawet 1!: krótko i nie efektywnie miał nam pomóc a tymczasewm nawet raz nie przyjał dobrze piłki, nawert jednego przechwytu nie zanotował, dno jak zwykle ostatnio, Radomski 3+ lub 4: dobre wejście, gra w reprezentacji coraz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol oceny pewnie daje red. wolowski he he IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 10:03 ale podpisuje sie teraz "Metro", po tym jak go ludzie zjechali przy bzdurnych ocenach po meczu z austria he he he Odpowiedz Link Zgłoś
as.pik Ksywa "Metro" pewnie dlatego, że... 08.09.05, 11:26 ...poziom tych ocen poniżej poziomu gruntu. Rasiak i Smolarek mocno zawyżone, Kosowski, Żurawski, Sobolewski - za niskie. Nie lubi Wisły ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozi Re: Ksywa "Metro" pewnie dlatego, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 14:50 Sobolewski 4+ przeciez ten facet na boisku robi cała czarna robote w srodku pola ! Dzieki niemu szymkowiak moze czasem nie wrocic bo wie ze w defensywie go ktos zastapi!!A co do Smolarka to troszke za wysoko, 4 mu wystarczy. mniej widzoczny niz z austrią ale to pzrez to że więcej wracał, ale na tym to polega. No i oczywiście największa gwiazda reprezentacji Grzesiu, (rozumię że redaktorek słuchał relacji w radiu i tylko słyszał o jego grze a nie widział) max 4- ale ładniej by wygladało 3+ wiec może przy tym zostańmy :) i Uważam że takie oceny robią mu krzywde jak dostał tą 3+ każdy by powiedział tak na tyle zasłużył należy się chłopakowi, a tak wszyscy znów na nim psy wieszaja:) Odpowiedz Link Zgłoś
morqadir Re: Oceny polskich piłkarzy 08.09.05, 14:13 Kosowski gra efektownie (no chyba ze akurat sie przewraca) i dlatego wam sie wydaje ze gra lepiej niz w rzeczywistosci , a Żurawski za bardzo , za czesto sie cofa po pilke, kilka lat temu jak pomoc byla znacznie ciensza miało to sens ale teraz przy jak na nasze warunki kreatywnej pomocy powinien starac sie wykanczac sytuacje a nie dublowac role pomocnikow. Wg. mnie Rasiak i Smolarek za wysoko ocenieni , Sobolewski i Szymkowak za nisko co do reszty mam podobne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Oceny polskich piłkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 10:05 Rasiak brylował?!?!? Czy aby na pewno "oceniacz" ogladał ten mecz lub zbyt dużo czasami nie podrinkował?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odi Re: Oceny polskich piłkarzy IP: *.gdynia.mm.pl 08.09.05, 10:09 Oceny faktycznie nieco dziwne. Smolarek wczoraj gral srednio i akurat on na najwyzsza ocene nie zasluzyl. Lepiej od niego zagral chocby Kosowski efektownie dryblujac (choc w swoim stylu zrobil tez kilka strasznie irytujacych i glupich bledow) Rasiak zagral dobrze, i tu bym sie go akurat nie czepial za bardzo, ale popelnil jeden blad - pamietacie sytuacje, gdy Zurwa uprzedzil bramkarza i z lewej strony zagral pilke na 7 metr pola karnego? Nikogo tam nie bylo.rasiak dopiero nabiegal,a powienien juz tam czekac.Franek - gdyby wtedy gral - na bank by sie tam znlazl. Sobolewski znowu bardzo dobrze(nie wiem czego redaktorowi brakowalo...), ale najlepszy byl wg mnie szymek. Zagrywal bardzo dobre plaskie pilki w pole karne.Nic z nich nie wyszlo,ale zawsze brakowalo bardzo niewiele.Dobry w odbiorze,dobry w ofensywie.Naprawde swietny wystep. Odpowiedz Link Zgłoś
stryj.stefan Re: Oceny polskich piłkarzy 08.09.05, 11:25 > pamietacie sytuacje, gdy Zurwa uprzedzil bramkarza i z lewej strony > zagral pilke na 7 metr pola karnego? Nikogo tam nie bylo.rasiak dopiero > nabiegal,a powienien juz tam czekac.Franek - gdyby wtedy gral - na bank by sie > tam znlazl. Słuszna uwaga. To samo wtedy pomyślałem. Ale Rasiak się rozwija, miejmy nadzieję, że za rok będzie miał więcej tego instynktu. Odpowiedz Link Zgłoś
as.pik Re: Oceny polskich piłkarzy 08.09.05, 12:01 No, za 10 lat to już będzie pięknie rozwinięty. Niech się rozwija w Tottenhamie, a w reprezentacji niech grają ci, co strzelają bramki (Frankowski, Olisadebe). Ewentualnie może sobie posiedzieć na ławce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rupi Re: Oceny polskich piłkarzy IP: *.clubnet.pl 08.09.05, 10:10 nieporozumieniem sa dla mnie oceny jakie wystrawiono pilkarzom reprezentacji!!!szczegolnie fakt ze Maciek Zurawski dostal gorsza ocene od Grzegorza Rasiaka!!!!Szacuneczek dla pana Rasiaka ale"Zuraw"byl o klase lepszy:)!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz Kompromitacja oceniającego... IP: *.chello.pl 08.09.05, 10:24 rece opadaja jak sie czyta takie bzdury... Sobolewski wykonał tytaniczna robote, praktycznie wylaczył Giggsa, walczył chłop za dwóch, a redaktorzynie- "czegoś brakowało"!! Czego?? Solowych rajdów, mijania walijczyków jak tyczki i 4 goli???? Parodia... Tak samo ocenienie wyzej Smolarka od Kosowskiego czy Rasiaka od Zurawskiego są smiechu warte. Zenada panie(?) Metro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Zurawski zagral zenujaco jak na niego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.09.05, 10:30 Kosowski jak to on gania ze swoimi platfusami po calym boisku, - jak sie nie zaczyna bawic w udawanie faulu to przynosi pozytek Ebi zagral swietnie i wcale nie gorzej niz Kosowski tylko gral na skrzydle po ktorym ganial Giggs i musial pomagac w obronie ZUrawski to zenada wolalbym atak Rasiak - Frankowski co do oceny- Sobolewski zagral swietne spotkanie on nie jest od efektownych meczow tylko od pracy Zewlakow to - 1 a nie 1 wszedl a jakby go nie bylo Rasiak byl niezly ale bez przesady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Kompromitacja oceniającego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:21 Nic dodać, nic ująć. Trudno się jednak dziwić. "Chłopcy" z Gazety znają piłkarzy, trenerów, działaczy. Wiedzą co sie dzieje w polskiej piłce, robią dobre wywiady i potrafią wyniuchac afery. Nie potrafią jednak "czytać" tego co dzieje się na boisku. Stąd chyba częste ustawianie składów niezgodnie z kanonem: od lewej do prawej czy też umieszczanie napastnika w pomocy, pomocnika w ataku, albo stopera na bocznej obronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mista Re: Oceny polskich piłkarzy IP: 193.109.212.* 08.09.05, 10:46 Moje oceny: Boruc-4 dobrze wychodzi do dośrodkowań, ale nikt z walijczyków go nie sprawdził Baszczyński- 3 pare razy dał się objechać, zero dośrodkowań Jop- 4 najpewniejszy ze wszystkich obrońców, a jak grał w Wiśle to nie mogłem na niego patrzeć Bąk -3 widać, że nie gra w piłkę i czasem kiksuje Rząsa -niecałe 3 najsłabszy w obronie, chociaż raz dobrze dośrodkował Smolarek- 4 dobrze kiwa i trzyma krótko piłkę przy nodze po jego wślizgu poszła kontra, która zakończyła się karnym Sobolewski 4+ najwięcej odbiorów dobrze asekurował Szymkowiak 4 - dużo biegał, tylko w 4 minucie fatalnie przestrzelił Kosowski 4+ karny na nim 4 razy szarpnął, nawet wracał, jak zawsze zabrakło mu siły w 70 minucie Rasiak 4 walczył dużo dobrze się zastawia miał jedną sytuację ale nie strzelił drewno to no nie jest Żurawski 4+ dużo biegał cofał się rozgrywał strzelił karnego najlepszy technicznie obok Smolarka Frankowski 4 20 minut gry trzy niezłe akcej przetrzymania piłki potrafi wymusić faul, tylko w ogóle nie biega bez piłki Żewłakow 3 mało widoczny mało biegał i nmało odbiorów Radomski 4 powinno być 3 plus ale dodatkowy plus za wybicie piłki w ostatniej minucie z Austrią :) Odpowiedz Link Zgłoś
gen_biedronka Re: Oceny polskich piłkarzy 08.09.05, 13:41 No właśnie, wszyscy Franek to, Franek tamto, a jego 20 min rozgrzewki - lekki truchcik gdy Walijczycy spokojnie rozgrywali piłkę... Przecież wszedł świeży, ale co tam za bieganie nie płacą tylko za dokładanie nogi w polu bramkowym Odpowiedz Link Zgłoś
gen_biedronka Re: Oceny polskich piłkarzy 08.09.05, 13:47 Podobnie Kosowski, już nie mogę patrzeć na jego 'długie susy', fakt kelnerzy z Walii dawali się nabrać na jego drybling w stylu 'objedź półkolem o promieniu 5 m', dwa razy się sam potknął, wreszcie za trzecim dał radę wywalczyć karniaka w sytuacji kiedy powinien to spokojnie skończyć (na starcie 3 m przewagi nad ostatnim obrońcą). Zmęczony w 70 min??? To po kiego grzyba wypuszcza sobie piłkę na 20m do przodu i zap*****la?? Odpowiedz Link Zgłoś
scepek Re: Oceny polskich piłkarzy 08.09.05, 10:49 Po raz kolejny pismaki z GW udowadniaja ze ogladali nie ten mecz co my wszyscy. Skad oni biora te oceny?? Smiechu warte i przykro sie czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benny Man of the game - Sobolewski! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:19 Rasiak 4+ to moze mial w szkole z wf-u,jedna asysta i troche walki o gorne pilki...jak dla mnie 3+ max. Uwazam ,ze najlepszym zawodnikiem byl Sobolewski, choc w TV tak tego nie bylo widac. Znakomity w destrukcji (ile razy wracal sie skutecznie z Giggsem, swietne wslizgi i odbiory), dobrze wyszkolony technicznie jak na defensywnego, pare razy ladnie wprowadzal pilke z glebi pola. Oprocz tego b. duzo taktycznych (ale nie takich brutalnych fauli) ,co tez trzeba docenic. Jak dla mnie 5-.PS. Rzasa jak zwykle "najslabsze ogniwo"..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mortenh Re: Man of the game - Sobolewski! IP: *.icpnet.pl 08.09.05, 12:19 Zgadzam z się z Bennym. Sobolewski zdecydowanie najlepszy, choć może tego nie widać. Brawa dla Boruca, myślę że już od jakiegoś czasu jest dużo lepszy od Dudka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rusell racja IP: 62.180.53.* 08.09.05, 11:25 Niestety, nie ogladalismy tego samego meczu. Nie chce czepiac sie Rasiaka ale on naprawde jest dosyc surowy, malo mysli. Ta akcja o ktorej pisza ze polozyl dwoch obroncow ale bramkarz obronil strzal - przeciez ten strzal byl ch.ja warty. Podobnie bylo z glowka - lekko tylko dotknal pilke zamiast mocno i celnie - wlasciwie podal do bramkarza. Zurawskiemu moglby czyscic buty. Jego gra bez pilki jest beznadziejna. Strzelil 0 goli w meczach o stawke. Powodzenia w Totenhamie. I doprawdy, nie wiem czego brakowalo redaktorowi w grze Sobola. Z taka profesorska gra to dlugo nad Wisla nie pogra, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: racja 08.09.05, 13:55 Następny niewidomy miłośnik Żurawia, nie mogący znieść, że jego wiecznie przełamujący się idol przestał być wynoszopny pod niebiosa... ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Oceny polskich piłkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:33 Mysle ze promuja Rasiaka. Nie wiem dlaczego, bo przeszedl do totenhamu? A moze znaja sie z nim lub jego menagerem zbyt blisko?:) Rasiak jest dobry na warunki gry w anglii, tam boczni obroncy potrafia dokladnie, silnie dosrodkowac na 5-7 metr i wtedy wystarczy najwyzej wyskoczyc i dotknac pilke glowa - a to Rasiak potrafi. Co do Sobolewskiego to moim zdaniem zrobil najwiekszy i najszybszy postep z obecnie grajacych - najlepszy defensywny pomocnik w kraju - 4,5 - 5 taka bym dal ocene. Inni zagrali na swoim poziomie - dobrym. Szymek powinien troche popracowac nad udezeniami z okolic 16-20 metra, czasami zamiast podawac prostopadle powinien uderzac, w ten sposub po kilku probach wyciaga sie obroncow i wtedy mozna markowac udezenie a podawac prostopadla do napastnika. Tylw wolnych uwag i wnoskow pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Oceny polskich piłkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:34 Mysle ze promuja Rasiaka. Nie wiem dlaczego, bo przeszedl do totenhamu? A moze znaja sie z nim lub jego menagerem zbyt blisko?:) Rasiak jest dobry na warunki gry w anglii, tam boczni obroncy potrafia dokladnie, silnie dosrodkowac na 5-7 metr i wtedy wystarczy najwyzej wyskoczyc i dotknac pilke glowa - a to Rasiak potrafi. Co do Sobolewskiego to moim zdaniem zrobil najwiekszy i najszybszy postep z obecnie grajacych - najlepszy defensywny pomocnik w kraju - 4,5 - 5 taka bym dal ocene. Inni zagrali na swoim poziomie - dobrym. Szymek powinien troche popracowac nad udezeniami z okolic 16-20 metra, czasami zamiast podawac prostopadle powinien uderzac, w ten sposub po kilku probach wyciaga sie obroncow i wtedy mozna markowac udezenie a podawac prostopadla do napastnika. Tylw wolnych uwag i wnoskow pozdrawiam PS. przepraszam za powtarzanie sie ale gdzies zginolem w tlumie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Czy ja oglądałem ten sam mecz??? IP: 193.59.95.* 08.09.05, 11:19 Kto wystawił te oceny??? Sa naprawde dziwne... Ebi na 5? Aż tak dobry to nie był, z Ausrtia zagrał lepiej, chociaż teraz udzialał się wiecej w defensywie. Z dwójki skrzydłowych - wyżej oceniłbym jednak Kose. W pewnym momencie zabrakło mu sił, ale kilkakrotnie szarpnał bardzo dobrze... Sprytny faul na karniaka, a podanie z początku meczu do Szymkowiaka - rewelacja... Szymkowiak - nie najgorzej, ale od playmaker'a należy wymagać precyzji, a nie dobrych chęci... A tej, zarówno przy strzałąch, jak i podaniach troche zabrakło... Sobolewski - może nawet najlepszy na boisku! Strzały mu wczoraj nie wychodziły, ale co się chłop nabiegał... Mnóstwo odbiorów, wielkie brawa!!! Atak - Zuraw duzo lepszy!!! Biegał, walczył, strzelał... No i strzelił! Rasiak, jedna efektowna akcja zwodem, ale poza tym statycznie i tak bez wyczucia. Nie ten timing... A gra górą na niego przynosiła niewiele pożytku, bo za dużo pojedynków główkowych to nie wygrał... Obrona - Jop zdecydowanie najlepszy... Człowiek skałą - przepchnąć ani przedryblowac sie nie dał... Bączek - na poczatku pewnie, udane wyprzedzenia, ale z czasem coraz gorzej... Dobrze że w pobliżu zawsze był Jop... Boczni - bez większych błędów, ale i spektakularnych akcji... A w ofensywie - mizeria... Kolejny mecz, po którym o ich grze - niestety - nie można powiedziec wiele dobrego... Boruc - nie miał wiele pracy, ale jak już coś robił, to pewnie, zdecydowanie i bezbłędnie... A że po jego długich wykopach nasi nie potrafili - nawet będąc lepiej ustawionym - wywalczyc piłki, to już nie jego wina... Zmiennicy - Franek - trochę statyczny, ale jak wyczuł obrońcę przy podaniu głową do bramkarza... Zabrakło niewiele, żeby ukłuł... Reaszta - zbyt krótko, żeby coś konkretnego powiedzieć... Aha... Kibice - mało ich (niestety, ale kiedy w warszawie doczekamy się porzadnego stadionu..?), ale rewelacja!!! Od początku do końca (a nawet dłużej..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Oceny polskich piłkarzy IP: *.g3.pl 08.09.05, 11:20 www2.TheCrims.com/?rid=443442 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Oceny polskich piłkarzy IP: *.lund.se 08.09.05, 11:21 Najwyzsze uznanie dla Mariusza Jopa ktory byl jednym z najlepszych polskich pilkarzy w tym meczu i dominujacym pilkarzem w defensywie. Nie tylko udanie zasrapil Klosa ale wprowadzil spokoj i zdecydowanie w polskiej linii obrony. Moze to pierwszy krok w budowie polskiej obrony z ktora do tej pory bylo dosyc roznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Oceny polskich piłkarzy IP: 134.146.9.* 08.09.05, 11:23 Zgadzam sie z przedmowca. Uwazam, ze Kosa z rasiakiem byli najlepsi na boisku, Oprocz tego Rzasa tez nie gral na 3, moim zdaniem udanie asekurowal Kosowskiego, a pare razy widzialem go nawet jak dublowal, co sie w baszej druzynie narodowaj raczej rzadko zdarza. Z innej beczki, to patrzac na oceny pilkarzy nie za bardzo rozumiem logiki zmian trenera janasa. Zmienil obydwu skrzydlowych, ktorzy prowadzili cala gre (bo wedlug mnie Szymkowiak wcale sie nie pokazal) i juz w 70 minucie zamknal druzyne co bylo raczej bezsensowne, bo bardzo dobrze nam sie gralo atakujac - nawet pozycyjnie. Oprocz tego zdjecie Rasiaka tez nie bylo za madre bo potem nie wygralismy chyba ani jednej pilki w powietrzu na polowie walijczykow. No ale liczy sie, ze dowiezlismy. I uwazam, ze z tak grajaca Anglia, jak wczoraj czy sobote, mamy szanse co najmniej zremisowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Oceny polskich piłkarzy IP: *.pkobp.pl 08.09.05, 11:26 Kosa zdecydowanie za nisko!!! wiedział, że jedyne co może zrobic w polu karnym w 53 min, przy braku wsparcia kolegów z napadu to rzut karny, zrobił to po profesorsku!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic222 Re: Oceny polskich piłkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:27 Poważna gazeta, niepoważni dziennikarze. Czym się kierują przy ocenianiu piłarzy? Symapatiami? Czy naprawdę Smolarek zagrał lepiej od Sobolewskiego czy Żurawskiego? Czym zasłużył sobie Rasiak na wyższą ocenę od tego ostatniego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiok Re: Oceny polskich piłkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:30 5++++ dla Janasa za to, że nie wpuścił Mili. No! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benny Re: Oceny polskich piłkarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:31 :D zgadzam sie calkowicie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecz Re: Janas 1 za taktykę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:42 4 dla Sobolewskiego 3+ dla Kosowskiego i Jopa Reszta po 1 punkcie. Słabitka Walia i nieporadna Polska stworzyły kompromitujące widowiska. Za co wysokie oceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filuś Re: Janas 1 za taktykę IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 08.09.05, 12:35 Czy Ty wiesz co kryje się pod pojęciem kompromitujące widowisko!? Na pewno nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Re: Janas 1 za taktykę IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 08.09.05, 12:41 Miecz- musiałeś być dobrze nawalony i widziałeś podwójnie bo piszesz że drużyny stworzyły kompromitujące widowiska. Przy okazji, czy znasz dokładnie znaczenie wyrazu kompromitacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaqobi Re: Oceny polskich piłkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:32 Rasiak - to zawodnik klasy lzs ogórczaków na 5 sytuacji uda sie jedna - to nie zawodnik na poziomie współczenej gry w piłkę nożną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki bzdurne oceny IP: *.gdynia.mm.pl 08.09.05, 11:34 Rasiakowi do gwiazdy daleko, Sobolewski świetny mecz, był wszedzie mnóstwo odbiorów, przerwanych akcji, Szymkowiak moim zdaniem przeciętnie, Kosa tez zagrał jeden z najlepszych meczów w reprezentacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: Oceny polskich piłkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: Oceny polskich piłkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:39 Dziwa mnie te zachwyty nad Rasiakiem ktory bedzie terz caly sezon siedzial na lawce, a dwie zmarnowane sytuacje z 7 m glowa i potem strzal na oalke w srodek bramki to jest wielka gwiazda .... Smieszne. Robicie mu krzywde bo on nie jest gotowy i jak zacznie mu nie wychodzic a tak bedzie po sezonie na lawce to nie bedziecie mieli nad nim litosci.... Odpowiedz Link Zgłoś
as.pik Re: Oceny polskich piłkarzy 08.09.05, 12:17 Dziennikarze GW zarazili się rasiakofilią od Janasa. Co oni widzą w tym facecie ? Lubią wysokich ? A może lubią jak piłka tak fajnie odskakuje zawodnikowi od nogi ? Życzę Rasiakowi wszystkiego najlepszego, ale na razie w polskiej reprezentacji jest paru zdecydowanie lepszych od niego napastników. I nie zanosi się, żeby to się szybko miało zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiWi Re: Oceny polskich piłkarzy IP: *.erlm.siemens.de / *.erlm.siemens.de 08.09.05, 11:40 Jop najlepszy - 5 pkt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALOSZA Oceny polskich piłkarzy;))) IP: *.icpnet.pl 08.09.05, 13:45 Mecz do kitu - piłkarzyki jeszcze gorsze. Z tymi umiejętnościami to lepiej na mistrzostwa nie jechać. Po co ? Aby dwa dni później wracać do domu. Szkoda czas u na pakowanie. Komentatorzy już przed meczem "naszym" przyznali zwycięstwo. Vip Jacek i gość w okularkach na czole podzielili punkty i wynik przed pierwszym gwizdkiem. I co ? Żenada, liga okręgowa, trampkarze. Własne boisko, własna publika - a tu 11 facetów udaje, że goni piłeczkę /tylko, ona kurde tak szybko się toczy/, brak pomysłu na grę, na atak i obronę. Brak kondycji i lidera. A w końcu gralismy nie z zadną potegą piłkarską, tylko zespołem ocierającym się o futbol amatorski. Panie trener, weź się Pan do roboty, albo sobie odpuść !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoj_stary Re: Oceny polskich piłkarzy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.05, 11:41 noo sooooory, panie redaktorze, 5 dla Smolarka i 4+ dla Rasiaka i takie superlatywy??! to jest jakies nieporozumienie! Rasiak zasluzyl 3+/4- pracowal, ale niczym nie zachwycil, a Janas to raczej nie za dobra gre go sciagnal... Smolarek - ... no to 5 to juz jest chyba szczyt wszystkiego! 3 mooooze naciagane 3+ i nic wiecej!! a Kosowski wbrew temu co tu wiekszosc ludzi pisze dostal uczciwa note ale tylko ten karny go uratowal przed troja! gdyby nie to, to kazdy by mozwil ze sie potyka o wlasne nogi (bo i tak przeciez bylo...) i raze ze Smolarkiem praktycznie NIGDY NIE WRACALI DO OBRONY!!!! Sobolewski - najbardziej niedoceniony zawodnik!!! to jemu sie nalezy 5, ciezko pracowal caly mecz, nie popelnial bledow Baszczynski - on slabo w ataku?? a co on napastnik jest?? niech pan redaktor sie jeszcze raz zastanowi, on jako JEDYNY obronca wlaczal sie do ataku i pozniej jakos go nie brokowalo w obronie, dla mnie 4/4+!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk® SUBIEKTYWNE OCENY ale ma do nich.. IP: 195.117.126.* 08.09.05, 11:51 ..prawo jako redaktor a wy możecie mieć zdanie odmienne od niego i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mAr Co to za oceny?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:42 Kpiny panowie, powtarzam kpiny! Obejrzyjcie jak radzi część forumowiczów mecz jescze raz albo w ogóle po raz pierwszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p JOP najlepszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:42 4 to za mało, moim zdaniem był najlepszy na boisku. Odpowiedz Link Zgłoś