Gość: marrro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 20:39 Jeszcze więcej obcokrajowców do polskiej ligi poproszę :D Niedługo w reprezentacji grać będą zawodnicy drugoligowi, albo z jeszcze niższych lig :((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: janusz Bez Koszarka nie powinni sie nawet spotykać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 20:41 Tylko on jest dobrym polskim rozgrywającym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lampe to kutas [...] IP: *.ny325.east.verizon.net 11.09.05, 22:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stiv Reprezentacja koszykarzy na dnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 20:46 kur... nie trenuje juz koszykówki od kilku lat,ale jak tak patrze na tych nędzarzy to dochodze do wniosku że w tych meczach dałbym z siebie więcej od nich.Z przerażeniem patrze jak polska koszykówka się stacza.w 1997 roku na mistrzostwach Europy kadra grała bdb i myślałem że z roku na rok cos się ruszy,ale jest dokładnie odwrotnie.To jest okropny widok jak ludzie którzy są zajebiście wysocy i mają talent stają się pizdeuszami uniwersyteckimi zamiast grać w kosza lub siatkówke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariu Reprezentacja koszykarzy na dnie IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 11.09.05, 20:47 Nie tak do konca na dnie. Przeciez w bodajze 2009, czy ktoryms tam mamy Mistrzostwa Europy w Polsce, gdzie zagramy jako gospodarz. Nie mamy co prawda teraz zawodnikow, ale mamy przynajmniej trenera i 4 lata czasu. Spokojnie robic swoje i budowac zespol od nowa. Tyle chlopakow gra teraz na podworkach. Ponizej dna nie da sie juz spasc, mozna sie co najwyzej od niego odbic. Takze kto wie czy wbrew pozorom nie jest to najlepsza sytuacja do budowy nowej reprezentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faBjAN no cóż, teraz trzeba się od tego dna odbić... IP: *.kalisz.mm.pl 11.09.05, 20:47 bo gorzej chyba być nie może Odpowiedz Link Zgłoś
madmalina Brawo!! 11.09.05, 20:48 Poprostu super. Wiecznie obrazeni koszykarze(te niby gwiazy typu Wójcik) i co mamy..? Mamy szansę oglądać pasjonujące mecze z udziałem Polski i (nie obrazając nikogo) wielki potęg... Luksemburg, Malta, Andoraq. HURAA może w końcu cos wygramy Odpowiedz Link Zgłoś
fle_xx Re: Brawo!! 11.09.05, 21:07 madmalina napisał: > Poprostu super. Wiecznie obrazeni koszykarze(te niby gwiazy typu Wójcik) i co > mamy..? Mamy szansę oglądać pasjonujące mecze z udziałem Polski i (nie > obrazając nikogo) wielki potęg... Luksemburg, Malta, Andoraq. HURAA może w > końcu cos wygramy Adam Wójcik zrobił wystarczająco dużo dla Polskiej koszykówki grając kilkanascie lat w reprezentacji w dobrych chwilach i kiedy zaczynąła się staczać, nawet sie smiałem że jakby mumie wyciagnac i zapytać o trzech czołowych Polskich koszykarzy to by odpowiedziała "Wójcik, Zieliński, Tomczyk". Ale jak dalej w Polskiej lidze będa grały, abstrachujac od klasy sportowej, Jagodniki, Pacesasy i inne to będzie coraz gorzej, trzeba coś z tym w końcu zrobić, przecież koszykówka ma zdecydowanie większy potencjał promocyjny w Europie niż siatkówka i im dłużej będziemy poza Europejskim nawiasem tym ciężej będzie wrócić do tego co było w 1997 roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyczliwy Tak trzymać!!!! IP: *.netia.piekary.net 11.09.05, 20:57 Proponuje podnieść wszystkim zawodnikom pobory do około 20 tyś zielonych na miesiac.Napewno podniesie sie poziom????????????-ale ich życia!!!. Powinni dopłacać zeby mogli grac dla Polski-żenada!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariu Re: Tak trzymać!!!! IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 11.09.05, 21:04 Przeciez to jest prosty temat. Ktory kutasina nie chce grac dla reprezentacji niech spada na drzewo. Przyjda tacy co beda chcieli grac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: Reprezentacja koszykarzy na dnie IP: *.jerozolimskie.pl 11.09.05, 21:05 jaka liga, taka reprezentacja, szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Reprezentacja koszykarzy na dnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 21:40 jeżeli w dalszym ciągu w pierwszych piątkach ligowych drużyn przewagę będą mieli obcokrajowcy to drużyna narodowa będzie mogła grać tylko w klipę. Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: Reprezentacja koszykarzy na dnie 11.09.05, 22:22 w latach 60 v-ce mistrz i 3 miejsce. wtedy nie było pieprzenia o budowaniu reprezentacji. byli dobrzy i każdy wzięty do kadry GRAŁ. wichoś,łopatka,pstrokoński rewelacujnie rzucający jurkiewicz/taki polski jordan/. rozgonic ferajnę, płącic po 1000 zeta miesięcznie to gamoniom zachce się grać. Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: Reprezentacja koszykarzy na dnie 11.09.05, 22:26 Powinno być 2 polaków w pierwszej piątce a przynajmniej 50% w meczowym składzie . Nie może być tak że młodzi grają w 3 lidze bo nie mogą w wyższe a pozatym to że obcokrajowcy grają poniżej ekstraklasy to nieporozunmienie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kodiak ... IP: *.138.broadband3.iol.cz 11.09.05, 22:26 zenada!! Polska liga nalezy do lepszych (stoi na pewno na wyzszym poziomie niz czeska) w Europie i reprezentacja bedzie rywalizowala z Albania, Rumunia, Cyprem, Armenia... wstyd... nie mowcie mi, ze problem tkwi tylko i wylacznie w zawodnikach...w Polsce spedzilem kilka miesiecy i naprawde bylem zaskoczony faktem, ze mlodziez uwielbia gre w kosza niz np. hokej na lodzie (jestem Czechem :-))... Czesi dzis ulegli bratankom -5 pkt, kobiety natomiast pokonaly reprezentacje Rosji i przywioza zlote medale!!! Nie patrzac na okrutna rzeczywistosc zycze wam sukcesow.... na razie w meczach z Wyspami Owczymi i San Marino... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Reprezentacja koszykarzy na dnie IP: *.karpaty.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 22:22 ehhhh, nie dziwie sie. w mojej miejscowosci sciagli kosze ze szkoly na cale wakacje wiec gdzie mamy grac? jezeli od podstaw nie troszcza sie o sport to co sie dziwic:> a mogle msie urodzic w kraju gdzie bardziej dba sie o ludzi;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sunna Re: Reprezentacja koszykarzy na dnie IP: *.wroclaw.mm.pl 11.09.05, 23:28 ja jestem zawiedziony podwojnie niedosc ze sciagli koszyki to jeszcze nic nie nauczyli przykre to :/ lacze sie w twoim bolu heh i lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sunna bis Re: Reprezentacja koszykarzy na dnie IP: *.wroclaw.mm.pl 11.09.05, 23:33 U mnie to sciagli niedawno tynk na klatce schodowej i koszy nieruszyli, akubly na smieci stoja jak staly, tzn kosze. Czasem ktos przyjedzie ekipa (cala parafia jakas) i zabiora na chwile do oproznienia, ale zeby zabierac tak na cale wakacje to tragedia. Pewnie tam smrod od rozkladajacych sie szczatkow organicznych. A moze niepotaficie poprostu zadbac o siebie i walczyc o swoje? Bierzcie przyklad od ludzi spod biedronki na zakrzowie. Siedza sobie w cieniu i dbaja o to zeby sie nieodwodnic, co chwile mykaja po jakies najtansze piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Reprezentacja koszykarzy na dnie 13.09.05, 12:44 A tym, no basketem, pod tą biedronką po spożyciu do kosza trafiają? Czy basket, znaczy się puszkę aluminiową, zbierają i na skup wywożą i kupują nowy basket do spożycia i do kosza, czyli kubła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Premie dla PZKosz IP: *.interecho.com / *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 22:34 To teraz towarzystwo z PZKosz chyba sobie jakieś premie wypłaci. W końcu przegrać zaledwie 12 puktami z taką potegą koszykarską jak Szwecja to jest coś. PS Ciekawe czy bez Ignerskeigo ta "reprezentacja" potrafiła by wygrać z Maltą czy San Marino. Mam co do tego poważne wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuzyn_jk Re: Reprezentacja koszykarzy na dnie IP: *.csk.pl 12.09.05, 10:22 To nie jest główny problem tej reprezentacji. Problemem jest brak zdolnych zawodników, którzy mogliby w tej pierwszej lidze występować. Problem leży w szkoleniu młodych. A pomysł wprowadzenia obowiązku występowania polskich graczy w pierwszych piątkach klubowych spowoduje tylko wzrost wynagrodzeń przeciętnych polskich koszykarzy i obniżenie poziomu ligowej koszykówki. W zachodnich klubach nie ma takich pomysłów a ich reprezentacje osiągają wyniki - ale oni mają dobre systemy szkolenia młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ość Re: Reprezentacja koszykarzy na dnie IP: *.infonet.ee / *.infonet.ee 12.09.05, 13:09 Przegraną z Estonią to jeszcze mogłem zrozumieć (nie dotyczy to stylu ani rozmiarów). Ale ze Szwecją ... wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shaq-u Problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 16:17 Problem leży w tym, że u nas na lekcjach wf-u powszechna jest zasada macie piłkę i grajcie. Jeden lubi piłkę nożną, drugi koszykówkę, trzeci siatkówkę. Nauczyciele nie dbają o kulturę fizyczną swoich wychowanków. Nauczyciel, jeżeli zauważy młody talent, powinien zasugerować pokierować rodziców w odpowiednie miejsce do np.: klubu. Niestety w Polsce talentom nie daje się szansy. Ponieważ są źle zbudowani (za niscy), nie mają pieniędzy, rodzice nie chcą itp.Pieniądzę młodemu człowiekowi są potrzebne na strój, buty, transport, wyżywienie, napoje itd. Zwykle lwią część pokrywają rodzice. Klub tak naprawdę nic nie daje. Wniosek jest taki, że wychowanie dziecka które w przyszłości będzie reprezentowało Polskę w koszykówce to zabawa dla zamożnych. Nawet stypendia sportowe dla nielicznych, niewiele pomagają. Jest to pewnego rodzaju jałmużna, która nie trafia do biednych, tylko właśnie do ludzi zamożnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptomas Re: Problemy IP: *.aster.pl 12.09.05, 18:09 Nauczyciele WFu, to w większości straszne gnoje i pijusy, pierwszy raz w koszykówkę grałem w wieku 15 lat, bo się nie chciało panu k. wyjąć piłki, moi synowie mają jeszcze gorzej, jeden ma takiego, co rzuca piłkę i wychodzi do kantorku, by się zbomblować..., drugi miał lepszą nauczycielkę, ale druga z 12 latkami gra w idiotyczną rzucankę, zamiast w normalną ręczną, siatkówkę i koszykówkę. Osobiście dopiero w liceum miałem normalny WF, ale gościa koledzy nie lubili, bo wymagał i prowadził normalne rozgrzewki przed zajęciami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtoip_17@poczta.fm ja chce grac w reprezentacji!!!:) IP: *.tvgawex.pl 12.09.05, 21:09 hej trenerze kiedys gralem w kosza w liceum teraz troche na studiach:) moze powolasz chlopakow z "ulicy" przynajmmniej bedzie zangazowanie i gra z honorem i o honor nie bedziemy marudzic ze buty sa zle ze nikt nam skarpetek nie pierze ze to ze tamto, zagramy na 1000% i moze uda nam sie wygrac z Malta i powlaczyc z Luxemburgiem:) nie bedziemy jak panienki dodasz weterama Ignerskiego i awans murowany a na mistrzostwach bedziemy sensacja:) bo grac to trzeba chciec jak sie chce to sie moze jak sie moze to sie wygra a przegra z honorem... szkoda ze panienki z reprezentacji Polski nie wiedza po co tam sa... ponoc amator lubi a zawodowiec umie...wumie liczyc kase...smutne Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: ja chce grac w reprezentacji!!!:) 12.09.05, 23:01 pisze sie na to ale czy jak mam 185 to weźmiecie mnie na sf?? a jeśli chodzi o w-f to kosz jest dyskryminowany na tle piły nożnej bo tę preferują nauczyciele !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtoip_17@poczta.fm Re: ja chce grac w reprezentacji!!!:) IP: 82.146.225.* 13.09.05, 13:13 pewnie spoko chcesz grac bedziesz grac:) nie mamy za wysokiego skladu wiec sie na pewno pprzydasz:) pozdr, ps. treningi zaczynaja sie w olsztynie na klatce przy akademiku 2 (DS2) dzisiaj chlopaki juz graja. pamietaj ze sofixy po meczu pierzesz sam:D Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: ja chce grac w reprezentacji!!!:) 13.09.05, 18:05 po co prać??? a do olsztyna to mam za daleko.. trenuje na własną ręke!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilo Brawa dla GW za pomysł zatrdnienia obcokrajowca IP: *.warszawa / *.crowley.pl 13.09.05, 12:08 jako trenera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyliszek koszykarze postanowili pokazać charakter... IP: *.chello.pl 13.09.05, 18:16 w meczu o nic z Holandią. po dwóch kwartach przegrywamy zaledwie zaledwie 13 punktami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyliszek Re: koszykarze postanowili pokazać charakter... IP: *.chello.pl 13.09.05, 19:15 no, skonczyło się na zaledwie 20 punktach w plecy (76-96) z zawsze groźnymi Holendrami. nie zawiodła obrona - wszak nie daliśmy sobie rzucić "setki", a ponad 70 punktów w ataku świadczy o stałym postępie i dobrze ułożonej grze w ataku. serdeczne gratulacje dla pana prezesa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mara23vip Re: Reprezentacja koszykarzy na dnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 22:07 niema co się dziwic!!! Jak polacy mają sie uczyc grać jak w polskich klubach gra więcej obcokrajowców niż polaków, albo siedzą i grzeją ławę!!!Powinno sie to ograniczyc!!!Moim zdaniem powinno być ograniczenie do 2 góra 3 zawodników z obcego kraju w jednej dróżynie.Może trochę obniżyło by to poziom ale z czasem nasi polscy gracze napewno by to nadrobili!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian 3ba wrocic do sprawdzonego skladu IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 19:58 pluta-szczesniak jako jedynka, nordgaard-szawarski-zielinski na dwojce, wojcik z... (mysle o ignerskim i szewczyku,ale po tym??)silny skrzydkowy, korytek na centra Odpowiedz Link Zgłoś