Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Male refleksje po przejrzeniu forum...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 16:27
    Wlosy mi deba na glowie staja (choc jestem lysy;) gdy czytam te wasze
    wypowiedzi... przeczytajcie najpierw to co chcecie napisac, przemyslcie, a
    dopiero pozniej wciskajcie wyslij... no ale po kolei...

1. Wypisujecie bzdury o przekupionym Wojaczku - jak dla mnie to czysty
    idiotyzm... Wojaczek juz nie raz pokazal ze zbyt blyskotliwy nie jest, i tym
    razem dal troche ciala (pisze troche - bo choc Jacek Gollob chamsko (bardzo
    chamsko)doslownie wbil sie pod Protasiewicza - to jednak Protas w niego
    wjechal - gdyby sedzia rozpatrzyl sprawe calosciowo - powinien wykluczyc
    Jacka za spowodowanie calej tej sytuajcji - a ze przyjal za sluszne
    (kontrowersyjnie) ze to tylko wina Protasa - wykluczyl wlasnie jego...
    To nie pierwszy blad Wojaczka w jego karierze - rzadko popelnia bledy - ale
    jak juz popelni to z reguly strasznie glupi i smieszny...
    Co nie zmienia faktu, ze dorabianie do tej jego wpadki teorii, ze sedzia
    zostal kupiony jest przykladem zaslepienia i krotkowzrocznosci... moze
    Wojaczek w przebraniu ala Szpieg z krainy deszczowcow skradal sie do
    motocykli Polonii i celowo je uszkadzal, oslabial czy podejmowal jakies inne
    straszne dzialania za ktore wzial osimiocyfrowy czek od Slaka...
    Tak na marginesie - reakcja Protasa nie byla tez zbyt profesjonalna - rzut
    okularami (czy innymi rekawicami) w lezacego Golloba nie byl zbyt rozsadny...

2. Teraz troche o kibicach... czyli nastepne bzdury ktore wypisujecie.
    Okreslacie tarnowska widownie (do ktorej sam sie zaliczam) jako bydlo,
    wiesniakow, itp... z jakiego powodu? bo gwizdza na przeciwnika? to
    powrzechnie stosowana technika na kazdym stadionie sportowym - pilkarskim,
    zuzlowym... Wy posuneliscie sie jeszcze dalej i wygwizdaliscie na GP Tomka
    Golloba - ktory nie dosc ze w tym momencie reprezentowal kraj a nie klub, to
    jeszcze byl waszym idolem przez lat nascie - to on zapewnil Polonii wiele
    tytulow DMP, MPPK, IMP i innych...
    O butelce rzuconej na tor - to akurat zachowanie bylo typowo prostackie -
    niestety na 20 tys osob ktore przychodza na stadion statystycznie rzecz
    biorac musi sie trafic jeden typ - ktory tylko czeka na okazje zeby cos
    takiego zrobic... ale to nie powod by przez jednego debila osadzac cala
    publicznosc - irytuje mnie cos takiego, sam (jak pewnie zreszta znakomita
    wiekszosc z was - nie liczac tych ktorzy chodza tylko po to zeby cos podymic -
    a potem powypowiadac sie na forum - ale o nich za chwile) chodze na mecze
    zuzlowe od chyba 6 roku zycia ( czyli dobrze ponad 20 lat) po to by normalnie
    kibicowac - kocham ten sport, ta atmosfere - i zwyczajnie mnie irytuje
    stawianie mnie na rowni z jakims debilem, ktory pewnie nawet nie wiedzial co
    to za mecz -a przyszedl tylko po to zeby cos zrobic - zeby mogl poczuc
    sie "elo mlodziezowy" czy jak sie to teraz pisze...
    I tak jeszcze apropos typow co to chodza podymic - nawet nie chce mi sie
    komentowac wypowiedzi na temat "gnojowicy" i "slomy z butow" tarnowian...
    zenada...

3. Spreparowany tarnowski tor... wielki ROTFL... ludzie - natura IQ
    poskapila??? Tor byl idealny do walki na calej szerokosci - zawodnicy z
    powodzeniem atakowali zarowno od krotkiej jak i po zewnetrznej... Jakos
    Jonnson nie narzekal i pieknie (a co najwazniejsze skutecznie) walczyl z
    zawodnikami Unii - a ze gospodarze sa dobrze spasowani z nawierzchnia - to co
    maja nie byc??? przeciez to ich tor, na nim trenuja, znaja nawierzchnie jak
    swoj wlasny dom... skad wiec te narzekania... Podobnie na wasza nawierzchnie
    czytalem narzekania czestochowian, a fakt jest taki ze tylko Holta pojechal
    na poziomie a reszta (Walasek, Ulamek, Drabik, Sullivan) odstawila totalna
    kaszane - zreszta nie pierwszy raz w tym sezonie... no ale to nie o tym
    mialem pisac :)

4. Tarnowski sponsor i zawodnicy... smiech na sali - w tym wypadku przemawia
    zwykla zawisc, bo chyba inaczej nie mozna tego wytlumaczyc - ciekawe czy
    jakby taki sponsor jak Trzebinia pojawil sie w jakims innym klubie
    ekstraklasy - zostalby wyrzucony??? Ludzie - to przeciez normalne ze takich
    sponsorow przyjmuje sie z otwartymi rekami... to dzieki nim Tarnow wrocil do
    ekstraklasy i zdobyl w zeszlym roku DMP... a ze kupil Rickardssona i
    Gollobow??? Nic dziwnego, na zdrowy rozum jak sie kase inwestuje to w
    najlepszych - a ze Rickardsson i Gollobowie byli akurat do wziecia? to tylko
    idiota by ich nie wzial - Tomek wniosl sporo dobrego do druzyny, szczegolnie
    jazda z nim w parze pomogla Marcinowi Rempale - ktory zdecydowanie smielej
    poczyna sobie teraz na torze - i Tomek coraz rzadziej musi mu pomagac - i
    tutaj chyle czola przed nim - gdyz takie manewry jakie nieraz wykonuje zeby
    pomoc mlodemu Rempale to prawdziwe mistrzostwo rozgrywania biegu...
    Co do mlodych jeszcze - nazywanie ich "zawodnikami wlasnego toru" tez zakrawa
    na idiotyzm - proponuje przesledzic statystyki tych zawodnikow, chociazby
    ostatnie 2 mecze na wyjedzie (Torun, Wroclaw,- Kolodziej 8+1;12+1; - Rempala -
    7+3;10;) - napiszcie jeszcze ze Kolodziej przypadkiem zdobyl IMP
    (przypadkowo w cwiercfinale, polfinale i finale nie przegral zadnego biegu),
    przypadkiem byl drugi na IMSJ, przypadkiem mlodzi byli najlepsi na DMS w
    Anglii...

Na koniec jeszcze wielki szacunek dla zawodnikow Polonii - bo mimo tego ze
    wynik tego nie oddaje - to w kazdym biegu bylo chyba wiecej walki niz w
    polowie sezonu zasadniczego - nie bylo odpuszczania ani slabych biegow... A
    Jonnson w calym meczu (a szczegolnie w biegach z T.Gollobem i Rickardssonem)
    pokazal tradycyjnie juz dla siebie wielka klase... Brawo Polonia...

Pozdrowienia i szacunek dla wszystkich prawdziwych kibicow czarnego sportu...
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jazon Re: Male refleksje po przejrzeniu forum... IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 12.09.05, 16:57
        Gdyby wszyscy kibice z Tarnowa byli tacy to zapewne inaczej by wpisy tutaj
        wyglądały (choc moze niekoniecznie bo dream-teamów nikt nie lubi- Apatora tez
        cała Polska nie znosiła, prędzej 'ulubieńcem' był Wrocław). Niemniej jednak nie
        da się zaprzeczyć że wpisy tutaj kibiców z Tarnowa (lub na forum miejskim
        Torunia) w większości ograniczały sie do tekstów typu "czapki z głów wieśniaki,
        Królewska Unia da wam darmowy pokaz speedway'a" (cytat z przygłupa o nick'u
        Uniafan). Niektórym uderzyła sodówa i nie mam zamiaru przepraszac za to ze nie
        lubie Tarnowa. Nietrudno sie do Was przyczepić niestety. Pozdrowienia.
        • deltalima Re: Male refleksje po przejrzeniu forum... 12.09.05, 17:03
          do nas chyba też nietrudno? poczytaj jazonie jacy to kulturalni są bydgoscy
          kibice.

https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=28900306&v=2&s=0
          • Gość: Jazon Re: Male refleksje po przejrzeniu forum... IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 12.09.05, 17:12
            Do każdego da radę. Ale dyskusje na forum miejskim to jednak zupełnie inna
            bajka... W każdej grupie znajdzie sie debil, niestety. Ale faktem jest że do
            Tarnowian nie mieliśmy tutaj jak dotąd szczęscia a moja wypowiedź dotyczyla
            kontekstu tego forum.
            • deltalima Re: Male refleksje po przejrzeniu forum... 12.09.05, 17:16
              tobie też można wiele zarzucić. jesteś opiekunem tego forum a tolerujesz np.
              tytuł wątku 'jacek gollob to szmaciarz'. wspominasz o kontekście tego forum a
              nie różni się ono w dużym stopniu od przytoczonego przeze mnie wątku z forum
              bydgoskiego.
              • kibic.zalogowany Re: Male refleksje po przejrzeniu forum... 12.09.05, 17:35
                deltalima... już wiele razy była mowa o tym co wyrzucać a co zostawiać...
                nikomu nie dogodzisz, a gdyby usuwać wątki które nie podobają się innym to Jazon
                musiałby tu siedzieć 24h i usuwać ponad 50% wpisów, bo akurat one uraziły
                uczucia drugiej osoby...
                • deltalima Re: Male refleksje po przejrzeniu forum... 12.09.05, 17:39
                  niezupełnie o to mi chodziło by ciąć jak leci, tym niemniej jazon widzi słomkę
                  w cudzym, tarnowskim oku a nie dostrzega belki w oku bydgoskim. poza tym jakieś
                  standardy powinny obowiązywać. nie powinno się tolerować wątków, w których
                  zawodników nazywa się szmaciarzami. rzeczowa krytyka - jak najbardziej, sam
                  wczoraj przejechałem się ostro po protasie i sawinie. ale nie powinien opiekun
                  forum pozwalać na chamskie wyzwiska.
                  • kibic.zalogowany Re: Male refleksje po przejrzeniu forum... 12.09.05, 17:46
                    wiem że również wysuwasz aluzję co do mojej osoby, bo to ja nazywam gollobów od
                    najgorszych... ale wybacz! jak mam nazywać ludzi, którzy mają mnie kibica
                    bydgoskiego w d...e?
                    • deltalima Re: Male refleksje po przejrzeniu forum... 12.09.05, 17:49
                      nadstawić drugi policzek ;-))

a tak poważnie- żużlowiec to zawód i startuje się tam gdzie są większe
                      pieniądze. praw rynku nie zmienisz. faktem jest, że zachowanie gollobów (a
                      konkretnie zwodzenie kibiców) pozostawiło niesmak. tym niemniej ja im klaszczę
                      bo doceniam to, że bydgoski klub nie miał sobie równych przez całą dekadę lat
                      90tych właśnie dzięki (w dużej mierze) gollobom.
                      • Gość: kolabor Re: Male refleksje po przejrzeniu forum... IP: *.torun.mm.pl 12.09.05, 19:44
                        To dobrze, że 'Kibic z Tarnowa' napisał, to co napisał :) Niestety, szkoda że
                        On jedyny z rzesz normalnych kibiców Unii wybrał się "w świat", natomiast co
                        rusz odwiedzają nas półmózgi o których jazOn już wspomniał. Tak to już jest, że
                        to debile i forumowi pieniacze tworzą niekorzystny wizerunek dla wielu tysięcy
                        pozostałych. Nie inaczej jest w Bydgoszczy i Toruniu.
                        Co do tych bluzg w stronę Tarnowa... a kto każe się tym przejmować ? pewnie, że
                        to nie jest przyjemne jak się czyta o swoim klubie, kibicach same nagatywne
                        wypowiedzi. Ja, jako kibic Apatora, przerabiałem to samo :)
                        Jeżeli chodzi np. o tor. Toruń przegiął w kilku spotkaniach z koleinami i teraz
                        już panuje taka opinia, że jak Apator wygrywa u siebie, to mecz na bank się
                        odbył na wykopaliskach. Również mnie wqrzają takie wypowiedzi, ale szybko mi to
                        przechodzi, bo widać, że jakiś koleś pisze sobie, żeby pisać, a meczu pewnie
                        nawet w radiu nie słuchał. Tor w Tarnowie moim zdaniem jest przygotowywany
                        prawidłowo. Po prostu kapitalne dopasowanie się do niego robi swoje. Na dodatek
                        wada wzroku wszystkich zawodników, którzy się w Tarnowie stawiają i nie widzą,
                        że środkiem to sobie nie pojeżdzą, powoduje, że wyniki są takie, a nie inne.
                        Tor jest dobry, koniec, kropka :)
                        Kwestia "Wojaczek jest przekupiony". Hmmm... zawsze w takiej sytuacji pojawią
                        się takie głosy. Bo fakt faktem, że Wojaczek z 5 razy mógł sobie obejrzeć jak
                        jacuś "z bara" wrzucił Piotra na bandę, a co ogłosił to wszyscy wiemy. Janas
                        kiedyś w Toruniu też widział jak na dłoni, że Słaboń był podcięty. Co zmusza
                        tych ludzi do podejmowania decyzji rodem z kosmosu ? przeważnie niewiadomo, ale
                        najłatwiej jest sobie dośpiewać, że chodzi o pieniądze. Tego zjawiska się nie
                        da wyeliminować, bo po takich decyzjach smród pozostaje straszny. Szkoda tylko,
                        że odbija się to na wizerunku klubu.
                        O kibicach - wiadomo, i w Tarnowie, i w Toruniu, Bydgoszczy, Wrocławiu itp, itp
                        wśród 20 tyś ludzi znajdzie się 30-tu wołających "wypier****j" tudzież
                        poszukujących bardziej ambitnych rozrywek, co wiąże się z rzucaniem butelkami
                        na tor. Ot bydło...
                        Tylko, że w kwestii lubienia/nielubienia Unii Tarnów mogą decydować pojedyńcze
                        jakieś sprawy. Ot chociażby niechęć do Gollobów. Dodając dziwną decyzję
                        Wojaczka, jakieś zasłyszane tam bzdury o sponsorze i kij wie tam jeszcze co,
                        już ktoś ma materiał by sobie powrzucać na klub. Wiem, że to tłumaczenie jest
                        idiotyczne. Ale czy jakiekolwiek spory między kibicami mają racjonalne
                        podłoże ? Ja sam np. do Tomka nigdy nic nie miałem, ale nie znoszę kolegi
                        Jacusia. No nie znoszę, nic na to nie poradzę. Do samego klubu z Tarnowa wcale
                        niechęci nie czuję, a wręcz przed sezonem uparcie powtarzałem, że obroni tytuł
                        (i się chyba nawet nie pomylę :D). Ja mojej niechęci do Jacka staram się nie
                        okazywać za bardzo, jednak są tacy którzy ot pojadą po nim po całości i już się
                        zaczyna 'bagno', bo przyjdzie jakiś "uniafan" i zacznie z kolei obrażać inne
                        kluby. I tak w kółeczko. A pieniacze mają dobrą zabawę. Po prostu trzeba olać
                        takie głosy. Na tym forum i tak poziom jest nienajgorszy, choć mógłby być
                        wyższy :D a im więcej takich forumowiczów, jak odwiedzając nas 'kibic z
                        Tarnowa' tym lepiej. pozdr
                        • Gość: Magda z Krakowa Re: Male refleksje po przejrzeniu forum... IP: *.mpec.krakow.pl / 83.142.152.* 13.09.05, 14:37
                          Ja też jestem kibicem Tarnowa , zobacz moje wpisy . Ja po przeczytaniu wpisów
                          po meczu tarnowa z Bydgoszcza mam dość wszystkiego , wymiotować się chce , po
                          prostu jest to wszystko żałosne , smutno mi
                          • Gość: kolabor Re: Male refleksje po przejrzeniu forum... IP: *.torun.mm.pl 13.09.05, 16:48
                            przepraszam, niechcący pominąłem.
                            Co do postów to radzę nie czytać. Niestety, większość rzeczywiście jest
                            żałosna. Po prostu niechęć do Gollobów + nielubiany Wojaczek + grupka idiotów w
                            Tarnowie, wykrzykująca "wyp****j" = idealny materiał dla pieniaczy. Chamskie
                            komentarze na temat swojego ulubionego klubu nigdy nie będą miłe, ale im
                            szybciej się je zacznie olewać, tym lepiej. Na necie jak na stadionie, również
                            znajdzie się ta 'grupka wszystkomogących'.
                            W sumie niewdzięczną sytuację ma teraz jazOn. Mógłby wszystko powywalać, ale
                            cały atak potem został by skierowany na niego, że wyrzuca co mu się podoba.
                            No zrobił się nam śmietnik, trzeba przeczekać aż to ucichnie.
                            A poza tym rok szkolny się rozkręca, sporo pieniaczy może będzie miało trochę
                            mniej czasu by tu zaglądać :P
                            pozdr
                          • Gość: Jazon Re: Male refleksje po przejrzeniu forum... IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 13.09.05, 18:16
                            Magdo!
                            Rozumiem w zasadzie Twoje rozżalenie, ale z drugiej strony uważam że skrajnym
                            idealizmem byłoby oczekiwanie tutaj innej reakcji. Takie są okoliczności meczu w
                            Tarnowie, play-offów jako całości (a w koncu 2/3 tych których Unia zlała to
                            własnie to forum:), oraz generalnie dojścia Tarnowa do 'potęgi' w przeciągu
                            jednego okresu transferowego (temat walkowany wielokrotnie i nie ma sensu robić
                            tego ponownie). Wiadomo ze kazdy prawdziwy kibic kocha swoj klub i mówi o nim
                            jak najlepiej, ale chyba za duzo wymagasz najwyraźniej oczekując że wszyscy
                            tutaj beda się cieszyć razem z Toba. Pod tym wzgledem opinie nieczesto sie
                            zmieniają i mało kto jest rzeczywiście obiektywny. Złosliwośc każe mi spytac czy
                            może uwazasz że ktoś po kraksie J. Golloba i Protasiewicza zasluzył na
                            edukacyjny cios po kasku?
                            • Gość: Madga z Krakowa Re: Male refleksje po przejrzeniu forum... IP: w3cache.* / *.2-0.pl 13.09.05, 22:22
                              Moja opinia po 10 biegu -wina J,G sędzia się pomylił.
                              Jesli chodzi o wypowiedzi na forum to ja jakos nie mogę się przyzwyczaic do
                              takiego podejscia Połnocy do Południa ,
      • Gość: MAVERICK PL Kibicu z Tarnowa - przycztaj. Dziękuje! IP: *.wancom.pl 12.09.05, 22:45
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=302&w=28900882&a=28934124
        "Tak na marginesie - reakcja Protasa nie byla tez zbyt profesjonalna - rzut
        okularami (czy innymi rekawicami) w lezacego Golloba nie byl zbyt rozsadny..."
        tak powstają ploty... jestes pewnien że rzucił?

Co do Tomka G. to nie chodzi o to że jest w przeciwnej druzynei i nie zdobywa
        punktów dla Bydgoszczy. Te gwizdy to są bardziej wyrażeniem opini po tym jak
        wszystkich trzymał co ostatniego dnia w zwiazku czy przechodzi do innego klubu
        czy nie. Takiego świństwa to nie da się tak łatwo wybaczyć. Byś się troche
        wiecej orientował co się wtedy działo to by Cię nie dziwiły wypowiedzi o Tomku
        G. na tym forum, oraz gwizdy na róznych imprezach.
        Tomek tak bardzo kocha Bydgoszcz i ich kibiców że ani razu nie chciało mu sie
        ruszyć "siedzenia" na imprezy inne niz DMP i GP, bo narazie to jedyne imprezy w
        których startował w Bydgoszczy, po zmianie klubu.
        To ze zmienil klub to jeszcze byłem w stanie zrozumieć, ale jak zrozumieć
        postawe zawodnika który deklarował sie ze bardzo lubi bydgoskich kibiców i dalej
        chce dla nich jeździć, a nie przyjeżdza na imprezy żużlowe wysokiej rangi
        organizowane w miescie w którym mieszka, nie podając usprawiedliwienia :| [sezon
        2004 - bo Kryterium 05 to po prostu smieszne, ze akurat byl sparing... jak by to
        termin Kryterium ustalane bylo 3 dni przed zawodami, a to juz na poczatku roku
        kalendarzowego jest znany termin. Tak jest w polskim żużlu, tak jest w GP. Jak
        by Tomek chciał to by miał w "siedzeniu" sparing z Wrocławiem w Tarnowie. A
        umowa? Tomek jest takiej klasy zawodnikiem że spokojnie mogłby sobie to zastrzec
        albo poinformować klub, ze nie bedzie go na sparingu. Tomek akurat by sobie
        spokojnie znalazł klub, co roku ma oferty z paru klubów - na ten rok np z
        Wrocławia. i we Wrocławiu też by mu dobrze płacili.
        Jeśli chodzi o Tomka jako zawodnika to szacunek mam, ale jeśli chodzi o Tomka
        jako człowieka, to zbyt często olewał Bydgoszcz, a olewając [bez powodu nie
        przyjeżdzał na imprezy poza DMP i GP] Bydgoszcz olewał również mnie... a ja
        jestem wobec innych fer tak długo jak inni są fer wobec mnie.
        • Gość: kibic z bydgoszczy Re: Kibicu z Tarnowa - przycztaj. Dziękuje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 12:17
          kibicu z tarnowa.popełniłeś dwa błędy w swoim wypracoaniu.
          po pierwsze PePe nie rzucił okularami tylko je zdjął i machnął ręką wstrone
          jacka g.(możesz to zobaczyć dokładnie na polsacie sport)
          Po drugie nie możesz mieć pretensji do tego,że ktoś na forum wyzywa tarnowską
          publiczność od bydła czy innych tam zwierząt a jednocześnie uogólniać,że na GP
          wszyscy gwizdali na tomka.chyba troche nieforuna ta twoja wypowiedz i
          nielogiczna ale wybaczam:)po prostu debile są wszędzie,w bydgoszczy,w
          tarnowie,w policji(dostałem od jakiegoś kretyna w kasku za to,że podbiegłem do
          płotu po wypadku w 10 wyścigu)
          No i jeszcze musze wspomnieć o waszych działaczach.ślak jeszcze wygląda na
          wporzo gościa.ma kase to sie bawi w ten żużel.ale jak przeczytałem wypowiedź
          bukowskiego na sportowychfaktach to sie delikatnie wkurzyłem.oto częś jego
          wypowiedzi."jestem zadowolony z postawy moich żużlowców.wiadomo,że tor sypie
          niespodziankami a tymi niespodziankami były dzisiaj pojedyncze wygrane
          zawodników z bydgoszczy..." z całego serca życzę mu niespodzianki w bydgoszczy
          (a może 56:34 dla polonii,w sporcie wszystko jest możliwe).takie wypowiedzi po
          prostu nie przystoją prezesowi mistrza polski.niech go ślak.
          Na koniec gratuluje zwycięstwa u siebie.i nie bierz tak do siebie moich uwag.po
          prostu oskarżając innych sam musisz mieć 99% pewność co piszesz.ogólnie
          widze,że jesteś spoko kibicem dlatego szczerze pozdrawiam
          • Gość: Szrek Droga Magdo z K. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 07:40
            Jeśli po tym co przeczytałaś na forum zachciało się tobie "wymiotować", bardzo
            proszę powiedz, jaka była reakcja twojego organizmu na: ewidentny faul Jacka? na
            kolejną już "gospodarską" decyzję sędziego/przypominam, że w 1/2 finału z
            Toruniem sędzia wykluczał Ząbika choć nie był winny a "nie widział" zajeżdżania
            Tomka/?
            Pomijając wszystko sploty takich "przypadków" nie pomagają w kreowaniu
            pozytywnych opinii o klubie jako całości. No i wykrzykiwanie "wyperdalaj" pod
            adresem zawodnika przed chwilą brutalnie sfaulowanego przez miejscowego
            zawodnika też dobrze o kibicach z miasta T. nie świadczy.
            • Gość: facet Re: Droga Magdo z K. IP: 80.244.128.* 14.09.05, 09:55
              No tak publiczność tarnowska jest dokładnie taka sama jak bydgoska, torunska
              czy czestochowska, jak prezentuja zawodnika przeciwnej druzyny to gwizdza jak
              ma miejsce podobna sytuacja jak w biegu 10 w tarnowie to bluzgaja. Niestety
              jest pare chamow wszedzie ktorzy psuja opinie pozostalym tym normalnym. Ide o
              zaklad o 10 tys zl z kazdym z forumowiczow, ze w Bydgoszczy jak bedzie
              prezentacja tarnowskiej druzyny a szczegolnie gollobow to gwizdy beda
              niemilosierne lub (oby nie) tarnowianin spowoduje upadek ktoregos z bydgoszczan
              to posypia sie wyzwiska.
              • Gość: Kibic z Tarnowa Re: Droga Magdo z K. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.09.05, 11:23
                Wlasnie o to mi caly czas chodzi, tak jak pisal facet - to samo dzieje sie
                wszedzie... Reke sobie daje uciac, ze na jakimkolwiek stadionie (w Polsce
                oczywiscie - bo to tylko tu takie rzeczy sie dzieja) przy takiej sytuacji
                reakcja bylaby identyczna...
              • Gość: MAVERICK PL Re: Droga Magdo z K. IP: *.wancom.pl 14.09.05, 13:42
                Gwizdy były, są i zawsze będa w trakcie prezentacji prawie na kazdym meczu na
                kzdym stadionie.

"Ide o zaklad o 10 tys zl z kazdym z forumowiczow, ze w Bydgoszczy jak bedzie
                prezentacja tarnowskiej druzyny a szczegolnie gollobow to gwizdy beda
                niemilosierne lub (oby nie) tarnowianin spowoduje upadek ktoregos z bydgoszczan
                to posypia sie wyzwiska"

Sorry! Ale zupelnie inaczej wszystko wyglada jak zawodnik gospodaży spowoduje
                upadek, a inaczej jak gosci - chodzi o kibiców. W Tarnowie wyraźnie widać że to
                Jacek wjechał w Piotrka, a nie Pepe w Jacka!
                W Tarnowie teraz w meczu jacek wjechał w Pepe i gwizdy poszły na Piotrka, a np
                mecz z Gdańskiem w Bydgoszczy! Gdy Sawina wjechał w Kościeche, i podciąl go i
                Kościecha juz wiecej nie wystartowal to wcale bydgoska publiczność NIE gwizdała
                na Kościeche! Siedzieli cicho gdzy kazdy wdzial wyraźnie co sie stało! Niestety
                w Tarnowie chyba widzieli to przez lustro, a na podanym tu na forum linku
                wyraznie widac ze Pepe jechal przy plocie a Jacek po prostu wjeżdza bokiem na
                niego! I co? i gwizdy odrazu na Piotrka.
                • Gość: Kibic z Tarnowa Re: Droga Magdo z K. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.09.05, 13:59
                  No nie do konca sie z Toba zgodze... po pierwsze na stadionie nie ma mozliwosci
                  obejrzenia powtorki jak w telewizji, a z daleka patrzac nie zawsze dokladnie
                  widac co sie dzieje, ja akurat widzialem to wszystko od tylu, gdzie
                  przeslaniali mi to inni zawodnicy i nie widzialem do konca jak doszlo do
                  kolizji (nie wrzeszczalem - bo nie jest wesolo gdy chodzi o zycie zawodnikow)
                  ale gwizdy i wrzaski podniosly sie najmocniej gdy Protas zamachnal sie w strone
                  lezacego golloba - a z 100-200 metrow nie widac dobrze czy czyms rzucil w niego
                  czy tylko machal... moim zdaniem gwizdy raczej za to zebral...
                  Poza tym przytoczona przez Ciebie sytuacja niezbyt tu pasuje, bo gdy Sawina
                  podjechal Koscieche - to Kosciecha (przyjezdny) lezal a zawodnik Polonii byl
                  caly - tutaj bylo odwrotnie - miejscowy sie nie podnosil... a o lokalnym
                  szowninizmie (tak ladnie widocznym i na tym forum i wiekszosci) juz pisalem...
                  I Dalej obstaje przy swoim, ze tak samo byloby gdzies indziej, gdzie
                  ucierpialby zawodnik miejscowy...
                  • Gość: MAVERICK PL Re: Droga Magdo z K. IP: *.wancom.pl 14.09.05, 17:26
                    Nie widzisz ze 100-200 metrów? to najlepszego wzroku nie masz.
                    To jak widziałeś od tyłu to powinienes widziec dokładnie że Piotrek jechał
                    prosto a to Jacek wjechał na jego tor jazdy. A jak nie patrzyłeś na walczących
                    zawodników to co Ty robisz w trakcie biegu?
            • Gość: Magda z Krakowa Re: Droga Magdo z K. IP: *.mpec.krakow.pl / 83.142.152.* 14.09.05, 10:31
              Bezprzecznie wina JG a jesli chodzi o reakcje kibiców to na kazdym stadionie
              jest tak samo ,byłam i widziałam ale na forum obrazanie ... nie to
              jest "bohaterszczyzna " w bardzo złym giscie. Bezimienni "bohaterowie"
              chowający się za nickami po prostu niesmaczne. Gdzie tu jakas dyskusja , jakies
              arguimenty tylko jedno obelgi. Dziękuje , mam dość
              • Gość: Aga Toruń Re: Droga Magdo z K. IP: *.petrus.com.pl 14.09.05, 18:51
                Moim zdaniem to akurat jest jedna z grzeczniejszych i rzeczowych
                dyskusji...Droga Magdo z K. Jeśli jesteś taka delikatna to co tutaj robisz? A
                tak poważnie (bo wcale nie chcę nikogo obrażać) to chyba tak już jest, że ktoś
                coś napisze, komus innemu to się nie spodoba i kłótnio-dyskusja gotowa. Sama
                wolę nie czytać czegoś co mnie zdenerwuje czy sprawi przykrość, po prostu omijać
                takie tematy oraz oszołomów którzy je tworzą.
                Jeśli ktoś kulturalnie argumentuje czyjeś brednie to go zwyzywają szczególnie
                jeśli brak już innych argumentów, zatem albo trzeba nie być "aż takim grzecznym"
                albo tu nie zaglądać,...albo (jeśli się uda) czytać tylko ciekawe wypowiedzi :-)
                Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka