Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Marek Karwan rozważa rezygnację z kierowania Ap...

IP: *.d417.kp.mofnet.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 20.09.05, 14:20
    "Sami nie wiemy do końca, dlaczego mimo tego, że walczymy o wysokie cele
    frekwencja jest niższa niż zakładano" - przyznaje dyrektor toruńskiego klubu
    Mirosław Batorski. Ta wypowiedź jednoznacznie przesądza , że władze klubu nie
    mają pomysłu na dalsze jego funkcjonowanie. Po tylu latach to normalne
    dlatego dajcie sobie spokój i odejdźcie. A swoją drogą to tak trudno wpaść na
    to aby obniżyć ceny biletów na z góry przegrane dwumecze z Tarnowem i
    Częstochową. Chyba nie ? ale Wy na to nie wpadliście.
    Obserwuj wątek
      • Gość: kolabor Re: Marek Karwan rozważa rezygnację z kierowania IP: *.torun.mm.pl 20.09.05, 15:09
        ""Sami nie wiemy do końca, dlaczego mimo tego, że walczymy o wysokie cele
        frekwencja jest niższa niż zakładano" - przyznaje dyrektor toruńskiego klubu
        Mirosław Batorski. Ta wypowiedź jednoznacznie przesądza , że władze klubu nie
        mają pomysłu na dalsze jego funkcjonowanie."
        Ta wypowiedź jednoznacznie przesądza, że przedmówca nie miał pomysłu co tutaj
        napisać.
        Podzielam zdanie Batorskiego, byłem na każdym meczu w tym sezonie i dla mnie
        również zagadką jest, dlaczego tak mało ludzi chodziło na mecze. Ceny biletów
        były takie same jak w sezonie 2004, a zespół na pewno jeździł ambitniej i
        nieźle zamieszał w tym sezonie. Kilka lat temu (gdy nazwa klubu brzmiała
        Apator/Netia), też zespół był nienajmocniejszy, a na mecze przychodziły
        komplety. Oby żużel się nie znudził tak nagle Torunianom, bo nasz stadion, gdy
        nie jest wypełniony, to troszkę kiepsko wygląda :P

"A swoją drogą to tak trudno wpaść na to aby obniżyć ceny biletów na z góry
        przegrane dwumecze z Tarnowem i Częstochową. Chyba nie ? ale Wy na to nie
        wpadliście."
        A tak trudno wpaść na to, że to żaden interes dla klubu ? skoro frekwencja i
        tak jest niska przez cały sezon, to tak czy siak przyjdą ci, którzy chcą sobie
        żużel pooglądać i ci, którzy przychodzą zawsze. Utrzymywanie dotychczasowych
        cen to dla kibiców nie jest korzystne rozwiązanie, ale działacze nie mają
        żadnych podstaw, by sądzić, że nagle ni stąd ni z owąd przyjdzie 15 tyś ludzi.
        Więc mają taki sam zarobek jak przez cały sezon, a jakby obniżyli ceny, to
        możliwe że by na tym stracili.

Co do Marka Karwana: to było do przewidzenia, że w końcu podziękuje za zabawę z
        GKSŻ. Znikąd poparcia, zewsząd kłody pod nogi, to nie ma co się takiej decyzji
        dziwić. Żeby tylko chciało mu się trochę jeszcze pobawić w żużel jako sponsor.
        Bez Adriany mogą być 'lekkie' kłopoty. Szkoda więc tej nieszczęsnej frekwencji.
        Na pewno większe szanse by były na pozostanie Karwana w klubie, gdyby na każdym
        meczu trybuny były wypełnione po brzegi.
      • piotr.rawski Re: 1) Wyrzucic Zabika 20.09.05, 20:50
        Od poczatku było wiadomo ,ze Ząbik nie nadaje sie na trenera zespołu.Moi
        przyjaciele i ja (razem ok 30 osób)przestaliśmy chodzic na zuzel.Nasz bojkto
        bedzie trwał do momentu kiedy p.jan wyleci z hukiem.
        Inna sprawa.Apator to taka druzyna ,która nie jezdzi z zebem.Motto Zabika
        brzmi"tak sie jezdzi jak przeciwnik pozwola"dla nas tego typu pasywna jezda
        mozna zadowolić kibiców w Pcimiu ,ale nie w Toruniu!!!!!!!!!!
        Popatrzecie na Chomskiego,Cieslaka,Ci biliby się na noże..........
        Zabik spierdaczałby w tym czasie do lasu.
        Cienki bolek i tyle.
        Precz!
        • Gość: Ja25 Re: 1) Wyrzucic Zabika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 09:24
          Amen! Swieta racja!
          • Gość: kolabor Re: 2) zastanowić się nad tym, co się napisało IP: *.torun.mm.pl 21.09.05, 16:04
            "Od poczatku było wiadomo ,ze Ząbik nie nadaje sie na trenera zespołu"
            Kiedyś popełniał błędy (tak nam się przynajmniej wydaje), głównie związane z
            rezerwami taktycznymi, albo ich brakiem. Czasem nam, kibicom, się skład nie
            podobał. Ale to nie my kierujemy zespołem i nie my mamy na codzień okazje do
            obserwowania zawodników i ich formy.
            Jak się Ząbik nie nadaje, to co Apator robi w pierwszej czwórce ?
            Ząbik poza tym, moim zdaniem, dobrze kieruje młodymi zawodnikami oraz potrafi
            odpowiednio przygotować zespół do sezonu. Czy wspomniany Cieślak zapierniczał w
            zimę, w ramach przygotowań, razem z zawodnikami na nartach ? (chyba, że się
            mylę i rzeczywiście zapierniczał :))

"Inna sprawa.Apator to taka druzyna ,która nie jezdzi z zebem.Motto Zabika
            brzmi"tak sie jezdzi jak przeciwnik pozwola""
            No to na całkiem dużo nam pozwolili... Jeżeli tegoroczny skład Apatora
            nie "jeździł z zębem" to ja już nie wiem, kto z tym "zębem" jeździ.

"Popatrzecie na Chomskiego,Cieslaka,Ci biliby się na noże..........
            Zabik spierdaczałby w tym czasie do lasu."
            coś sobie chłopacy tych nożyków nie zaostrzyli... a jeżeli Apator ma jeździć
            zawsze tak jak w tym sezonie (oczywiście w zależności od potencjału), to na
            moje Ząbik może 24h/na dobę w tym lesie siedzieć

"Moi przyjaciele i ja (razem ok 30 osób)przestaliśmy chodzic na zuzel.Nasz
            bojkto bedzie trwał do momentu kiedy p.jan wyleci z hukiem."
            nie tęsknimy za takimi kibicami

"Amen! Swieta racja!"
            ani za takimi

/
            ja nie mówię, że Ząbik jest trenerem idealnym. Zdarzają mu się żałosne wpadki,
            jak chociażby, gdy na oczach całej Polski (dzięki polsatowi) pokiełbasiło mu
            się coś z regulaminem i jakimś kosmosem chciał zapodać w nominowanych. Nie
            zawsze Apator osiąga takie wyniki, jakie byśmy chcieli... ot cały sport. Jednak
            nie rozumiem tej całej nagonki na Ząbika. W tym sezonie widać było, że
            atmosfera w zespole jest dobra. Śmiem twierdzić, że trener wcale w jej
            tworzeniu nie przeszkadzał. Ja osobiście jestem za pozostawieniem Ząbika na
            stanowisku. Zresztą, czy naprawdę lepiej by było, jakby do Torunia przybył
            Cieślak ? (w sumie to chyba nawet niemożliwe)
            pozdr
            • Gość: jasio re kolabor! IP: *.server.ntli.net 22.09.05, 18:56
              cytowac nie bede bo nie mam na to czasu
              1 co da jasia Z.zagadzam sie.jak najbardziej.torunianin- jak nikt zna torunski zuzel...wychowuje swietnie mlodziez, w druzynie i w klubie - jak mi sie wydaje-ma mocna pozycje.i oby ak zostalo.a to co odwalil w tym roku z takim skladem- to jest normalnie rekord guinnesa...
              2.co do karwana- tez mu sie nie dziwie.konflikt z ruska narasta a ten jak wiadomo tez ma "swoich ludzi"...moze byc ciezko.ale apator udowodnil (nie tylko w tym sezonie) ze jak jest ciezko to potrafi "dopiąc pasa" i dac z siebie wszytko
              3.co do zarzadu.
              tu zgodzic sie nie moge
              na zuzel nie chodze od lat kilku(kiedys chodziłem doslownie na "wszystko" lacznie z liga mlodziezową)glownie przez to ja zarzad w toruniu traktuje kibica.
              ceny biletow - to jest koszmar na miasto emerytow i rencistow gdzie wieszosc stanowia przyjezdni studenci...
              jak mozna zniesz bilety studenckie i tym samym odciac sobie powazmna rzeszę takich fanów???
              dokladnie odciąć- bo zaden madry student(a do takich ja sie zaliczałem)nie wyda na bilet z programem - 20-30 zeta- bo za taka kwote moze poclubbingowac na miescie!!!!
              ale batorski twardo!!!nie!!!
              czy 58 letni pan rencista, czy 30 letni biznesmen czy 20 letni student!!!
              money money money....
              kasa kasa kasa...
              tak do niczego sie nie dojdzie.nigdy.
              pozdrawiam
              • Gość: Piotr.Rawski Re: re kolabor! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 20:05
                Jeżeli tegoroczny skład Apatora
                nie "jeździł z zębem" to ja już nie wiem, kto z tym "zębem" jeździ.

daj spokój,Apator miał w tym sezonie wiele szczescia bo w/g mnie 3-4 mecze miał
                juz przechlapane.Pomógł fuks!
                Ząbik precz!( Szkolic młodzież)
                • Gość: kolabor Re: re kolabor! IP: *.torun.mm.pl 23.09.05, 01:22
                  "3.co do zarzadu.
                  tu zgodzic sie nie moge
                  na zuzel nie chodze od lat kilku(kiedys chodziłem doslownie na "wszystko"
                  lacznie z liga mlodziezową)glownie przez to ja
                  zarzad w toruniu traktuje kibica.
                  ceny biletow - to jest koszmar na miasto emerytow i rencistow gdzie wieszosc
                  stanowia przyjezdni studenci...
                  jak mozna zniesz bilety studenckie i tym samym odciac sobie powazmna rzeszę
                  takich fanów???
                  dokladnie odciąć- bo zaden madry student(a do takich ja sie zaliczałem)nie wyda
                  na bilet z programem - 20-30 zeta- bo za
                  taka kwote moze poclubbingowac na miescie!!!!
                  ale batorski twardo!!!nie!!!
                  czy 58 letni pan rencista, czy 30 letni biznesmen czy 20 letni student!!!
                  money money money....
                  kasa kasa kasa...
                  tak do niczego sie nie dojdzie.nigdy."

hmmm... no popieram w 100 % :) ja nie twierdzę, że współpraca na linii klub-
                  kibice układa się jak należy. Bo właśnie przez takie przypadki, jak Ty podałeś,
                  się nie układa. Ja tylko podzielam zwątpienie Batorskiego co do frekwencji,
                  ponieważ nawet jeżeli odejmiemy liczną grupę studentów, no to i tak trochę
                  ludzi powinno się na stadionie pojawić. W zeszłym sezonie, jeżeli dobrze
                  wszystko pamiętam, to też ulg dla studentów nie było (poza jednym
                  eksperymentalnym meczem) i ludzi chodziło o wiele więcej. Dziwi mnie frekwencja
                  tym bardziej, jeżeli weźmiemy pod uwagę przedsezonowe typy "fachowców" i
                  zestawimy z tym co się działo naprawdę :)
                  Ale inna sprawa, że przez traktowanie kibica można chyba coś nie coś odczytać,
                  a propo finansów klubu. Kiedyś to i ulgi dla studentów były, jak w sezonie 2002
                  zespoł jeździł o miejsca 5-8 to i na mecz można było za "piątkę" wejść. A
                  klubem kierowała ta sama ekipa. Teraz najwyraźniej kasy mniej, bo to i
                  studentów nie chcą wpuszczać taniej, a jak obniżka na ostatni mecz to o 3 złote
                  (heh). No oby te działania nie oznaczały jakiś pokaźnych długów klubu i chęci
                  szukania pieniędzy gdzie się da.
                  Bo co do ulg masz całkowitą rację, na pewno studenci zwołali by pospolite
                  ruszenie na mecz, jakby mogli wejść za połowę aktualnej ceny. Mam nadzieję
                  tylko, że w przyszłym roku sytuacja klubu będzie na tyle stabilna, że od
                  studentów nie będzie się wymagać wydatku rzędu ponad 20 złotych i ulgi zostaną
                  przywrócone. Bo w sumie... właśnie w przyszłym sezonie problem kibica-studenta
                  dotknie również mnie :)

a teraz z innej beczki :P
                  "daj spokój,Apator miał w tym sezonie wiele szczescia bo w/g mnie 3-4 mecze miał
                  juz przechlapane.Pomógł fuks! Ząbik precz!( Szkolic młodzież)"

według mnie 2 mecze można by "odjąć". No ale odejmijmy nawet te 4-5 punktów, to
                  i tak wychodzi dobry wynik. Wynik, którego 3/4 kibiców przed sezonem by się nie
                  spodziewała. Ząbik zostaje !... i szkoli młodzież również :D

pozdrawiam
                  • Gość: jasio Re: re kolabor! IP: *.server.ntli.net 23.09.05, 15:20
                    no i spoxik
                    się rozumiemy
                    do boju apator więc!!!
                    • Gość: Przemiks Re: re kolabor! IP: 158.75.130.* 26.09.05, 11:01
                      Ja chodziłem na nasz zuzel od 93` do 2002 r. prawie na kazde zawody, miałem
                      wiec okazje oglądać wzloty - 2001 :-)i spektakularne upadki 96` :-( Przestałem
                      chodzić kiedy kaska zaczęła mi się kończyć a dla studentów jak nie wprowadzali
                      zniżek tak nie wprowadzali więc.... Sporo osób takze studentów opowiadało mi
                      że poszłoby gdyby nie taka kasa za bilet - konkluzja nasuwa się sama.
                      Zgadzam się w pełni z przedmówcami ze zarzad klubu traktuje kibiców źle, ja
                      powiem jak kule u nogi, jak zło konieczne. Przykładów mógłbym wymieniać bardzo
                      wiele ale... ale nerwy mnie biorą jak wszystko to wspomnę. Zależało mi na tej
                      drużynie, a właściwie na klubie Apator, identyfikowałem się z nim ale ja nie
                      jestem psem co to jak go bardziej kijem okładać to bardziej swego pana kocha, a
                      tak traktował i traktuje zarząd klubu kibiców. Przestałem chodzić, sponsorować
                      żużel w Toruniu. Na moją absencję na stadionie złożyły się takze troszkę inne
                      dodatkowe powody więc nie mówcie ze jak się odwróciłem od zuzla to takich
                      kibiców nie potrzebujecie, poprostu tak się stało.
                      W relacjach o których rozmawiamy musi się wiele zmienić, musi bo jak nie to co
                      roku frekwencja będzie niższa.
                      Co do Janka Z. moim zdaniem facet powinien ustąpić, potrzebna jest nowa krew na
                      tym stanowisku.
                      Co do postawy "jazda z zębem" tu się zgadzam w 100% że Apator nie jest drużyną
                      jeżdżącą z zębem. Dlaczego? Słuchajcie kiedy w przeszłości i także teraz
                      jedziemy ze słabym przeciwnikiem objeżdżamy ich zaledwie kilkoma punktami, a
                      Polonia miażdżyła i nadal miażdży kiedy tylko może takich rywali a Apator cacka
                      się jak z jajkiem kótre i tak rozbije ale tylko troszke zeby sie środek wylał
                      ale skorupka ocalała, a takie jajco trzeba zetrzec w proch, w pył żeby następny
                      kóry tu przyjedzie myślał - jestem w jaskini lwa - w Toruniu, na Apatorze,
                      Yezoo miej mnie w opiece!! Niestety w Toruniu nie ma takiego podejścia nie
                      wiedzieć czemu...? Trener...? Mentalność zawodników...?
                      Co do szczęscia w tym sezonie hmmmm no panowie, przyznajcie ze mieliśmy go
                      baaardzo dużo, bo i kontuzje przeciwników, i kiepska chwilowa forma wieliu z
                      naszych przeciwników i czasem dziwnie korzystny układ wyników - porażki Tarnowa
                      i Częstochowy, to spowodowało ze Apator dotarł tak wysoko po I rundzie, bo
                      gdyby został niżej to nie wiem jak poszłoby z Lesznem czy Wrockiem.
                      Gorące pozdro dla kibiców
                      Jak się zmieni klimat, ja wracam ;-)
      • Gość: formuła 1 Re: Marek Karwan rozważa rezygnację z kierowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 14:21
        Zuzel to anachronizm.Prowincjonalny sport.Jak patrze na garaz w cierpicach
        ktory jest technologicznym zapleczem tego "sportu", to kulam sie ze
        smiechu.Silniki zuzlowe pomiedzy kosiarkami,to jest tuning???Chlopaki zamiast
        kupic sobie nowych czesci,kupuja nowe fury.Ja juz dawno na to nie chodze,bo
        jest nudne.Na zachodzie nie ma zdolnej mlodziezy.Anglia wystawila do teamu
        jakiegos grubasa,zamek mu sie nie chcial dopiac,smiech na sali.W PRL-u to bylo
        coś,ale na ulicach krolowaly Syrenki(szczyt techniki), i w tej epoce
        zostaliscie drodzy kibice,obudzccie sie,to juz jest koniec.
        A Pan Karwan ma inne problemy,jak chocby terminy platnosci.Dajcie Mu wiec
        spokój ze swoim żużlem...
        • Gość: Szrek Re: Marek Karwan rozważa rezygnację z kierowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 15:55
          Aż strach się odzywać tacy experci tu zawitali.
          Nie będę się sprzeczał z tym, że w paru meczach Apator miał szczęście. Ale
          tych, którzy twierdzą że wszystko w tym sezonie było "fuksem" proszę o
          odpowiedz na pytanie: ile meczów Apator jechał w optymalnym składzie? Powiedzmy
          sobie szczerze, czy Czewa /szacunek temu klubowi/ zdobyłaby tak łatwo medal
          gdyby nie absencja Crumpa i Smitha w 1szym meczu?
          Janka Ząbika mozna lubić lub nie, ale nawołując do wyrzucenia go z klubu nie
          pieprzcie farmazonów że to "dla poprawy sytuacji" w klubie. Sory za
          stwierdzenie ale "gó.. wiecie o klubie i tym co wewnątrz jego. Panie Janku
          dziękuję panu i chłopakom za świetny sezon.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka