Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MP juniorów ? :)

03.10.05, 19:45
    no właśnie...
    Obserwuj wątek
      • arekmcc Re: MP juniorów ? :) 04.10.05, 08:34
        We wrześniu z sekretariatu PZC zostało wysłane do przedstawicieli wszystkich
        klubów (głównie prezesów) zapytanie o chęć wystawienia drużyny juniorek lub
        juniorów na MP.
        Wstępny termin to 22-23.10 w Toruniu. W zawodach mogą brać udział osoby z
        rocznika 1985 i młodsi.
        Arek
        • takeouter Re: MP juniorów ? :) 04.10.05, 10:59
          Arku i tu sie nie zgadzam... zgodnie z przepisami ECF juniorem jest każdy który
          do 30 czerwca poprzedniego roku nie skocznyl 21 lat czyli w tym roku łapie sie
          jeszcze caly rocznik 1984... a dopiero od stycznia prawo beda mieli do gry
          urodzeni od tylko po 30 czerwca 1984... czy nie mam racji ? zreszta dostałem
          kiedys maila na ten temat do keitha Wendorfa...
          pozdrawiam i prosze o odpowiedz
        • takeouter Re: MP juniorów ? :) 04.10.05, 11:01
          zresztą rozmawialiśmy z Piechowicami i P. Janowskim o tym na imprezie
          integracyjnej, że jeśli odbyłyby się mistrzostwa juniorów w tym roku to rocznik
          1984 moze spokojnie grać...
          pozdrawiam
        • karolajna-cocktail Re: MP juniorów ? :) 04.10.05, 12:06
          > Wstępny termin to 22-23.10 w Toruniu.

Jak to wstępny termin??? Dziś jest 4.10, co oznacza, że do mistrzostw zostało 18
          dni. Czyli powinno być już znane (i podane do publicznej wiadomości) nie tylko
          miejsce zawodów i ich termin, ale również (tu cytat z regulaminu)

"(...) regulamin zawodów zawierający plan gier z podaniem godzin, torów, przewag
          ostatniego kamienia w pierwszej partii i przyporządkowania drużynom odpowiednich
          kolorów kamieni (...)".
          • arekmcc Re: MP juniorów ? :) 04.10.05, 14:46
            Maciek, Karolina,
            Przepraszam że nie udzielę odpowiedzi na Wasze pytania ale wypowiedziałem się
            na początku jako przedstawiciel klubu do którego dotarła informacja jaką
            przytoczyłem. Przyznam że też mnie trochę zaskoczyła, ale ponieważ mój klub nie
            ma (narazie) drużyny juniorów to się tym zbytnio nie przejąłem i dalej nie
            intetresowałem.
            Arek
            • takeouter Re: MP juniorów ? :) 04.10.05, 18:23
              A ja się przejąłem... :) bo mamy u sibie chłopaków którzy dopiero zaczynają
              przygode z curlingiem i chciałem i pomóc na początku conieco tym bardziej, że
              zgonie z przepisami cały ten rok jestem jeszcze juniorem :)
              czekam na odpowiedź mam nadzieje zgodną z ECF :)
              pozdrawiam
              ]
              gratuluje 3 miejsca w Danii! :)
      • 13dzikos Re: MP juniorów ? :) 05.10.05, 09:19
        No i nie zapominajcie o ludziach z Torunia, ja też chciałbym sobie popatrzeć na
        curling na żywo :) Podaję link do toruńskiego lodowiska, może się przyda komuś
        :) www.tortor.mosir.torun.pl/
      • cccfrosty Re: MP juniorów ? :) 06.10.05, 16:29
        A do mnie dotarł mail z prośbą do KLUBÓW o zgłaszanie drużyn i nie mam pojęcia
        co z nim począć, choć chętnie zgłosiłabym moją drużynę. Galimatias, niestety.
        Btw czy ktoś wie, jakie drużyny już się zgłosiły i ile ich jest? To dosyć ważne...
        • antraks_kkc Re: MP juniorów ? :) 08.10.05, 11:04
          Brrrrrr Te MP juniorów miałyby się odbyć za 2 tygodnie, a tu jeszcze nic nie
          wiadomo. Mam nadzieję, że uda się je zorganizować - niestety trzeba w sposób
          europejski zacząć wyłaniać reprezentację Polski juniorów, jeżeli chcemy do
          reszty równać. Jest to sprawa ważna i głęboko wierzę, że włądze Związku zajmą
          się nią jaknajszybciej.
          • cccfrosty Re: MP juniorów ? :) 09.10.05, 19:59
            A w Toruniu na lodowisku ponoć woda kapie z sufitu...
            • 13dzikos Re: MP juniorów ? :) 09.10.05, 20:33
              Oj nie kapie :P Byłem tam dzisiaj.
              Jednak niepokoi mnie inna rzecz :/ Patrzyłem na "rozkład jazdy" lodowiska na
              październik to nic nie było widać na temat MP juniorów :/
              Czarno to widzę...
              • skip_yeti Re: MP juniorów ? :) 10.10.05, 18:17
                tak btw to MP juniorów nie będą na tortorze, tylko na innym lodowisku
                a poza tym jutro jedziemy robic "check" do torunia i jesli bedzie wszystko ok
                to MP beda gdzies w listopadzie - termin konca pazdziernika byl zawsze podawany
                jako wstepny
                • 13dzikos Re: MP juniorów ? :) 11.10.05, 14:25
                  "tak btw to MP juniorów nie będą na tortorze, tylko na innym lodowisku"

a na jakim? bo innego w toruniu nie ma :)
                  • skip_yeti Re: MP juniorów ? :) 12.10.05, 11:26

> a na jakim? bo innego w toruniu nie ma :)
                    jest:] i to niedaleko tortoru
                    zostanie oficjalnie otwate w najblizszym czasie
                    wczoraj odbyla sie impreza dla VIP-ów, w większosci dziennikarzy. Gralismy w
                    curling, jezdzono tez na lyzwach. Lod, choc przygotowywany w pospiechu byl wg
                    mnie zdecydowanie najlepszy jak do tej pory w kraju
                    informacje na temat imprezy (podobno) w piatkowym Przegladzie Sportowym, mala
                    relacja kiedys tam na stronie CCC
                    • 13dzikos Re: MP juniorów ? :) 13.10.05, 19:33
                      > > a na jakim? bo innego w toruniu nie ma :)
                      > jest:] i to niedaleko tortoru
                      > zostanie oficjalnie otwate w najblizszym czasie
                      > wczoraj odbyla sie impreza dla VIP-ów, w większosci dziennikarzy. Gralismy w
                      > curling, jezdzono tez na lyzwach. Lod, choc przygotowywany w pospiechu byl wg
                      > mnie zdecydowanie najlepszy jak do tej pory w kraju
                      > informacje na temat imprezy (podobno) w piatkowym Przegladzie Sportowym, mala
                      > relacja kiedys tam na stronie CCC

ooo
                      a to ciekawe
                      a moglbys podac adres?
                      chetnie zobacze :)
                      pozdr
                      • skip_yeti Re: MP juniorów ? :) 14.10.05, 19:45
                        mówisz, masz...
                        więc jest to Szosa Chełmińska 171 (chyba), na takim terenie z dużą ilością
                        hurtowni i magazynów
                        ale na razie nie maja ani kamieni ani sprzetu, wiec nie spodziewaj sie za wiele
                        tak naprawde pierwsza szanse na gre u siebie w miescie bedziesz mial po MP
                        juniorow o ile sie odbeda - jedno jest pewne ze chociaz lod sie do tego nadaje
                        • 13dzikos Re: MP juniorów ? :) 15.10.05, 15:26
                          > mówisz, masz...
                          > więc jest to Szosa Chełmińska 171 (chyba), na takim terenie z dużą ilością
                          > hurtowni i magazynów
                          > ale na razie nie maja ani kamieni ani sprzetu, wiec nie spodziewaj sie za wiele
                          > tak naprawde pierwsza szanse na gre u siebie w miescie bedziesz mial po MP
                          > juniorow o ile sie odbeda - jedno jest pewne ze chociaz lod sie do tego nadaje

dzięki :)
                          • 13dzikos Re: MP juniorów ? :) 15.10.05, 21:37
                            poszperałem trochę i znalazłem nawet wzmiankę w prasie - link poniżej
                            img445.imageshack.us/img445/4518/pict01057ay.jpg
      • andyjan Re: MP juniorów ? :) 10.10.05, 23:40
        Wszystkim lekko zdziwionym i zaskoczonym przypominam że już w styczniu
        podjeliśmy a w sierpniu potwierdziliśmy decyzję o rozegraniu w pażdzierniku
        jakiejś formy kwalifikacji drużyn juniorskich. Od początku mówiliśmy tylko o
        jakiejś formie 1 dniowego turnieju czt też meczu kwalifikacyjnego do Praskiego
        challange'u. Chęc zorganizowania takiego turnieju potwierdziło organizujące się
        się środowisko toruńskie (sformułowanie na wyrost Mistrzostwa Polski Juniorów
        jest moim błędem i gdybyśmy mieli je tak traktowac to Karolina ma oczywiście
        rację). Do mistrzostw w Katowicach wiedzieliśmy o istnieniu dwóch drużyn
        męskich (Piechowice i CCC) i jednej żeńskiej (CCC). Podczas spotkań w
        Katowicach pojawiły się propozycje startu innych drużyn, więc po konsultacji z
        kolegami z Torunia wysłałem sondażowe zapytanie o prawdziwą ilośc drużyn
        zainteresowanych grą w turnieju. Od tego zależy przecież wysokoś wpisowego,
        czas trwania turnieju sposób organizacji itp.
        • karolajna-cocktail Re: MP juniorów ? :) 11.10.05, 00:09
          > Wszystkim lekko zdziwionym i zaskoczonym przypominam że już w styczniu
          > podjeliśmy a w sierpniu potwierdziliśmy decyzję o rozegraniu w pażdzierniku
          > jakiejś formy kwalifikacji drużyn juniorskich. Od początku mówiliśmy tylko o
          > jakiejś formie 1 dniowego turnieju czt też meczu kwalifikacyjnego do Praskiego
          > challange'u.

W notatce pt. "Harmonogram 2005 i szkolenie" z 15 stycznia br. czytam "(...)7-9
          października, Toruń - mistrzostwa Polski juniorów i niepełnosprawnych (...)".

> Do mistrzostw w Katowicach wiedzieliśmy o istnieniu dwóch drużyn
          > męskich (Piechowice i CCC) i jednej żeńskiej (CCC). Podczas spotkań w
          > Katowicach pojawiły się propozycje startu innych drużyn

A w kolejnych protokołach mamy następujące zapisy:
          z posiedzenia Zarządu PFC w dniu 22.04.05 "Ze względu na zbyt małą liczbę drużyn
          Zarząd postanowił kwestię juniorów i niepełnosprawnych odłożyć na później.
          Paweł Burlewicz zobowiązał się zrobić rozeznanie w klubach nt. szkolenia młodzieży."

z posiedzenia Zarządu PZC w dniu 28.06.05 "Odbyła się dyskusja na temat
          zgłoszenia drużyn juniorskich do European Challenge, ponieważ impreza odbywa się
          w Pradze, więc byłyby niskie koszty. Ustalono, że komisja szkolenia i rozgrywek
          przygotuje informację, czy mamy zawodników, którzy są na wystarczającym
          poziomie, by nawiązać walkę z przeciwnikami w kategorii wiekowej do lat 21."

Szkoda, że dopiero na MP w Katowicach udało się stwierdzić, że drużyn
          juniorskich w Polsce jest więcej niż 3 i że tak późno zostało wysłane sondażowe
          zapytanie. Przecież o konieczności ustalenia liczby drużyn juniorskich była mowa
          co najmniej od kwietnia.

Pozdrawiam
          legalistka mimo woli Karolina
      • takeouter Re: MP juniorów ? :) 11.10.05, 14:00
        Panie Andrzeju wszystkiego najlepszego w dniu urodzin życze ;)))
      • karolajna-cocktail Re: MP juniorów ? :) 13.10.05, 14:39
        Dziś 13.10.2005 a dokładny termin rozgrywek juniorów nadal nie został podany do
        publicznej wiadomości... A do 2 grudnia należy zgłosić imienną listę uczestników
        Junior Challenge.

A tymczasem w innym bliskim mi związku - Polskim Związku Jeździeckim nowe wymogi:
        - zgłoszenia zawodów ogólnopolskich należy dokonać do dnia 31 października roku
        poprzedzającego rok zawodów
        - umowę z PZJ należy podpisać do 15 listopada roku poprzedzającego rok zawodów

A u nas nie udaje się dotrzymać terminu 2 miesięcy - przykre to...
        • bartoszsit Re: MP juniorów ? :) 19.10.05, 18:29
          Z racji naszej niedalekiej odległości od torunia jesteśmy bardzo mocno
          zainteresowny rozwojem curlingu w tym pięknym mieście !! świetnie że cos sę
          dzieje. Co do Mistrzostw Polski czy innego turnieju juniorów i osób
          niepełnosprawnych jesteśmy też żywo zainteresowani takimi rozgrywkami. Co
          prawda nasze "drużyny " nie mają na razie doświaczenia (ale są chętni)- ale
          przecież dobrze wiecie że my dla przyjemności przebywania z tak wspaniałymi
          ludxmi jak Wy moi drodzy curlerzy i curlerki jesteście, no i rzecz jasna
          przyjemności gry w curling, jeździemy sobie od czasu do czasu aby pograć i się
          spotkać, a nie dla medali. W sumie maila otrzymalismy 28-09-205 i odpisalismy
          dnia tegoż dnia z pytaniami dla osób młodych szczególnie ważnych: co do kosztów
          tej imprezy. Jednak tym razem PZC się nie popisał gdyż do dziś nie uzyskaliśmy
          żadnej odpowiedzi... może dlatego nie ma zgłoszeń? czy może coś się ruszyło w
          tej sprawie, to wtedy po prostu dajcie znać...
      • skip_yeti MPJ 2005 04.11.05, 14:25
        Mistrzostwa beda, startuje 6 druzyn meskich (Piechowice x2, Slask x2, W-wa x1 i
        Sopot x1) Dziewczyny nie graja bo ich nie ma :] Czekamy teraz na regulamin ze
        strony odpowiednich czlonkow zarzadu i ruszamy 19.11 w Toruniu
        • karolajna-cocktail Re: MPJ 2005 04.11.05, 15:10
          To bardzo ciekawe, że jednak to będą mistrzostwa?

A myślałam, że będzie to jednak (tu cytat) "jakaś forma 1 dniowego turnieju czy
          też meczu kwalifikacyjnego do Praskiego challange'u". ;-)

Postaram się przyjechać pokibicować, życzę dobrej zabawy
          KF
      • karolajna-cocktail Re: MP juniorów ? :) 13.11.05, 15:42
        Jako osoba ciężko uzależniona od c... wybieram się oczywiście do Torunia, żeby
        pokibicować. Czy ktoś może mi udzielić informacji nt. harmonogramu gier,
        możliwości noclegu, lokalizacji lodowiska, etc.?
        Do zobaczenia
        Karolina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka