arekmcc Re: MP juniorów ? :) 04.10.05, 08:34 We wrześniu z sekretariatu PZC zostało wysłane do przedstawicieli wszystkich klubów (głównie prezesów) zapytanie o chęć wystawienia drużyny juniorek lub juniorów na MP. Wstępny termin to 22-23.10 w Toruniu. W zawodach mogą brać udział osoby z rocznika 1985 i młodsi. Arek Odpowiedz Link Zgłoś
takeouter Re: MP juniorów ? :) 04.10.05, 10:59 Arku i tu sie nie zgadzam... zgodnie z przepisami ECF juniorem jest każdy który do 30 czerwca poprzedniego roku nie skocznyl 21 lat czyli w tym roku łapie sie jeszcze caly rocznik 1984... a dopiero od stycznia prawo beda mieli do gry urodzeni od tylko po 30 czerwca 1984... czy nie mam racji ? zreszta dostałem kiedys maila na ten temat do keitha Wendorfa... pozdrawiam i prosze o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
takeouter Re: MP juniorów ? :) 04.10.05, 11:01 zresztą rozmawialiśmy z Piechowicami i P. Janowskim o tym na imprezie integracyjnej, że jeśli odbyłyby się mistrzostwa juniorów w tym roku to rocznik 1984 moze spokojnie grać... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karolajna-cocktail Re: MP juniorów ? :) 04.10.05, 12:06 > Wstępny termin to 22-23.10 w Toruniu. Jak to wstępny termin??? Dziś jest 4.10, co oznacza, że do mistrzostw zostało 18 dni. Czyli powinno być już znane (i podane do publicznej wiadomości) nie tylko miejsce zawodów i ich termin, ale również (tu cytat z regulaminu) "(...) regulamin zawodów zawierający plan gier z podaniem godzin, torów, przewag ostatniego kamienia w pierwszej partii i przyporządkowania drużynom odpowiednich kolorów kamieni (...)". Odpowiedz Link Zgłoś
arekmcc Re: MP juniorów ? :) 04.10.05, 14:46 Maciek, Karolina, Przepraszam że nie udzielę odpowiedzi na Wasze pytania ale wypowiedziałem się na początku jako przedstawiciel klubu do którego dotarła informacja jaką przytoczyłem. Przyznam że też mnie trochę zaskoczyła, ale ponieważ mój klub nie ma (narazie) drużyny juniorów to się tym zbytnio nie przejąłem i dalej nie intetresowałem. Arek Odpowiedz Link Zgłoś
takeouter Re: MP juniorów ? :) 04.10.05, 18:23 A ja się przejąłem... :) bo mamy u sibie chłopaków którzy dopiero zaczynają przygode z curlingiem i chciałem i pomóc na początku conieco tym bardziej, że zgonie z przepisami cały ten rok jestem jeszcze juniorem :) czekam na odpowiedź mam nadzieje zgodną z ECF :) pozdrawiam ] gratuluje 3 miejsca w Danii! :) Odpowiedz Link Zgłoś
13dzikos Re: MP juniorów ? :) 05.10.05, 09:19 No i nie zapominajcie o ludziach z Torunia, ja też chciałbym sobie popatrzeć na curling na żywo :) Podaję link do toruńskiego lodowiska, może się przyda komuś :) www.tortor.mosir.torun.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
cccfrosty Re: MP juniorów ? :) 06.10.05, 16:29 A do mnie dotarł mail z prośbą do KLUBÓW o zgłaszanie drużyn i nie mam pojęcia co z nim począć, choć chętnie zgłosiłabym moją drużynę. Galimatias, niestety. Btw czy ktoś wie, jakie drużyny już się zgłosiły i ile ich jest? To dosyć ważne... Odpowiedz Link Zgłoś
antraks_kkc Re: MP juniorów ? :) 08.10.05, 11:04 Brrrrrr Te MP juniorów miałyby się odbyć za 2 tygodnie, a tu jeszcze nic nie wiadomo. Mam nadzieję, że uda się je zorganizować - niestety trzeba w sposób europejski zacząć wyłaniać reprezentację Polski juniorów, jeżeli chcemy do reszty równać. Jest to sprawa ważna i głęboko wierzę, że włądze Związku zajmą się nią jaknajszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
cccfrosty Re: MP juniorów ? :) 09.10.05, 19:59 A w Toruniu na lodowisku ponoć woda kapie z sufitu... Odpowiedz Link Zgłoś
13dzikos Re: MP juniorów ? :) 09.10.05, 20:33 Oj nie kapie :P Byłem tam dzisiaj. Jednak niepokoi mnie inna rzecz :/ Patrzyłem na "rozkład jazdy" lodowiska na październik to nic nie było widać na temat MP juniorów :/ Czarno to widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
skip_yeti Re: MP juniorów ? :) 10.10.05, 18:17 tak btw to MP juniorów nie będą na tortorze, tylko na innym lodowisku a poza tym jutro jedziemy robic "check" do torunia i jesli bedzie wszystko ok to MP beda gdzies w listopadzie - termin konca pazdziernika byl zawsze podawany jako wstepny Odpowiedz Link Zgłoś
13dzikos Re: MP juniorów ? :) 11.10.05, 14:25 "tak btw to MP juniorów nie będą na tortorze, tylko na innym lodowisku" a na jakim? bo innego w toruniu nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
skip_yeti Re: MP juniorów ? :) 12.10.05, 11:26 > a na jakim? bo innego w toruniu nie ma :) jest:] i to niedaleko tortoru zostanie oficjalnie otwate w najblizszym czasie wczoraj odbyla sie impreza dla VIP-ów, w większosci dziennikarzy. Gralismy w curling, jezdzono tez na lyzwach. Lod, choc przygotowywany w pospiechu byl wg mnie zdecydowanie najlepszy jak do tej pory w kraju informacje na temat imprezy (podobno) w piatkowym Przegladzie Sportowym, mala relacja kiedys tam na stronie CCC Odpowiedz Link Zgłoś
13dzikos Re: MP juniorów ? :) 13.10.05, 19:33 > > a na jakim? bo innego w toruniu nie ma :) > jest:] i to niedaleko tortoru > zostanie oficjalnie otwate w najblizszym czasie > wczoraj odbyla sie impreza dla VIP-ów, w większosci dziennikarzy. Gralismy w > curling, jezdzono tez na lyzwach. Lod, choc przygotowywany w pospiechu byl wg > mnie zdecydowanie najlepszy jak do tej pory w kraju > informacje na temat imprezy (podobno) w piatkowym Przegladzie Sportowym, mala > relacja kiedys tam na stronie CCC ooo a to ciekawe a moglbys podac adres? chetnie zobacze :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
skip_yeti Re: MP juniorów ? :) 14.10.05, 19:45 mówisz, masz... więc jest to Szosa Chełmińska 171 (chyba), na takim terenie z dużą ilością hurtowni i magazynów ale na razie nie maja ani kamieni ani sprzetu, wiec nie spodziewaj sie za wiele tak naprawde pierwsza szanse na gre u siebie w miescie bedziesz mial po MP juniorow o ile sie odbeda - jedno jest pewne ze chociaz lod sie do tego nadaje Odpowiedz Link Zgłoś
13dzikos Re: MP juniorów ? :) 15.10.05, 15:26 > mówisz, masz... > więc jest to Szosa Chełmińska 171 (chyba), na takim terenie z dużą ilością > hurtowni i magazynów > ale na razie nie maja ani kamieni ani sprzetu, wiec nie spodziewaj sie za wiele > tak naprawde pierwsza szanse na gre u siebie w miescie bedziesz mial po MP > juniorow o ile sie odbeda - jedno jest pewne ze chociaz lod sie do tego nadaje dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
13dzikos Re: MP juniorów ? :) 15.10.05, 21:37 poszperałem trochę i znalazłem nawet wzmiankę w prasie - link poniżej img445.imageshack.us/img445/4518/pict01057ay.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
andyjan Re: MP juniorów ? :) 10.10.05, 23:40 Wszystkim lekko zdziwionym i zaskoczonym przypominam że już w styczniu podjeliśmy a w sierpniu potwierdziliśmy decyzję o rozegraniu w pażdzierniku jakiejś formy kwalifikacji drużyn juniorskich. Od początku mówiliśmy tylko o jakiejś formie 1 dniowego turnieju czt też meczu kwalifikacyjnego do Praskiego challange'u. Chęc zorganizowania takiego turnieju potwierdziło organizujące się się środowisko toruńskie (sformułowanie na wyrost Mistrzostwa Polski Juniorów jest moim błędem i gdybyśmy mieli je tak traktowac to Karolina ma oczywiście rację). Do mistrzostw w Katowicach wiedzieliśmy o istnieniu dwóch drużyn męskich (Piechowice i CCC) i jednej żeńskiej (CCC). Podczas spotkań w Katowicach pojawiły się propozycje startu innych drużyn, więc po konsultacji z kolegami z Torunia wysłałem sondażowe zapytanie o prawdziwą ilośc drużyn zainteresowanych grą w turnieju. Od tego zależy przecież wysokoś wpisowego, czas trwania turnieju sposób organizacji itp. Odpowiedz Link Zgłoś
karolajna-cocktail Re: MP juniorów ? :) 11.10.05, 00:09 > Wszystkim lekko zdziwionym i zaskoczonym przypominam że już w styczniu > podjeliśmy a w sierpniu potwierdziliśmy decyzję o rozegraniu w pażdzierniku > jakiejś formy kwalifikacji drużyn juniorskich. Od początku mówiliśmy tylko o > jakiejś formie 1 dniowego turnieju czt też meczu kwalifikacyjnego do Praskiego > challange'u. W notatce pt. "Harmonogram 2005 i szkolenie" z 15 stycznia br. czytam "(...)7-9 października, Toruń - mistrzostwa Polski juniorów i niepełnosprawnych (...)". > Do mistrzostw w Katowicach wiedzieliśmy o istnieniu dwóch drużyn > męskich (Piechowice i CCC) i jednej żeńskiej (CCC). Podczas spotkań w > Katowicach pojawiły się propozycje startu innych drużyn A w kolejnych protokołach mamy następujące zapisy: z posiedzenia Zarządu PFC w dniu 22.04.05 "Ze względu na zbyt małą liczbę drużyn Zarząd postanowił kwestię juniorów i niepełnosprawnych odłożyć na później. Paweł Burlewicz zobowiązał się zrobić rozeznanie w klubach nt. szkolenia młodzieży." z posiedzenia Zarządu PZC w dniu 28.06.05 "Odbyła się dyskusja na temat zgłoszenia drużyn juniorskich do European Challenge, ponieważ impreza odbywa się w Pradze, więc byłyby niskie koszty. Ustalono, że komisja szkolenia i rozgrywek przygotuje informację, czy mamy zawodników, którzy są na wystarczającym poziomie, by nawiązać walkę z przeciwnikami w kategorii wiekowej do lat 21." Szkoda, że dopiero na MP w Katowicach udało się stwierdzić, że drużyn juniorskich w Polsce jest więcej niż 3 i że tak późno zostało wysłane sondażowe zapytanie. Przecież o konieczności ustalenia liczby drużyn juniorskich była mowa co najmniej od kwietnia. Pozdrawiam legalistka mimo woli Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
takeouter Re: MP juniorów ? :) 11.10.05, 14:00 Panie Andrzeju wszystkiego najlepszego w dniu urodzin życze ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
karolajna-cocktail Re: MP juniorów ? :) 13.10.05, 14:39 Dziś 13.10.2005 a dokładny termin rozgrywek juniorów nadal nie został podany do publicznej wiadomości... A do 2 grudnia należy zgłosić imienną listę uczestników Junior Challenge. A tymczasem w innym bliskim mi związku - Polskim Związku Jeździeckim nowe wymogi: - zgłoszenia zawodów ogólnopolskich należy dokonać do dnia 31 października roku poprzedzającego rok zawodów - umowę z PZJ należy podpisać do 15 listopada roku poprzedzającego rok zawodów A u nas nie udaje się dotrzymać terminu 2 miesięcy - przykre to... Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszsit Re: MP juniorów ? :) 19.10.05, 18:29 Z racji naszej niedalekiej odległości od torunia jesteśmy bardzo mocno zainteresowny rozwojem curlingu w tym pięknym mieście !! świetnie że cos sę dzieje. Co do Mistrzostw Polski czy innego turnieju juniorów i osób niepełnosprawnych jesteśmy też żywo zainteresowani takimi rozgrywkami. Co prawda nasze "drużyny " nie mają na razie doświaczenia (ale są chętni)- ale przecież dobrze wiecie że my dla przyjemności przebywania z tak wspaniałymi ludxmi jak Wy moi drodzy curlerzy i curlerki jesteście, no i rzecz jasna przyjemności gry w curling, jeździemy sobie od czasu do czasu aby pograć i się spotkać, a nie dla medali. W sumie maila otrzymalismy 28-09-205 i odpisalismy dnia tegoż dnia z pytaniami dla osób młodych szczególnie ważnych: co do kosztów tej imprezy. Jednak tym razem PZC się nie popisał gdyż do dziś nie uzyskaliśmy żadnej odpowiedzi... może dlatego nie ma zgłoszeń? czy może coś się ruszyło w tej sprawie, to wtedy po prostu dajcie znać... Odpowiedz Link Zgłoś
skip_yeti MPJ 2005 04.11.05, 14:25 Mistrzostwa beda, startuje 6 druzyn meskich (Piechowice x2, Slask x2, W-wa x1 i Sopot x1) Dziewczyny nie graja bo ich nie ma :] Czekamy teraz na regulamin ze strony odpowiednich czlonkow zarzadu i ruszamy 19.11 w Toruniu Odpowiedz Link Zgłoś
karolajna-cocktail Re: MPJ 2005 04.11.05, 15:10 To bardzo ciekawe, że jednak to będą mistrzostwa? A myślałam, że będzie to jednak (tu cytat) "jakaś forma 1 dniowego turnieju czy też meczu kwalifikacyjnego do Praskiego challange'u". ;-) Postaram się przyjechać pokibicować, życzę dobrej zabawy KF Odpowiedz Link Zgłoś
karolajna-cocktail Re: MP juniorów ? :) 13.11.05, 15:42 Jako osoba ciężko uzależniona od c... wybieram się oczywiście do Torunia, żeby pokibicować. Czy ktoś może mi udzielić informacji nt. harmonogramu gier, możliwości noclegu, lokalizacji lodowiska, etc.? Do zobaczenia Karolina Odpowiedz Link Zgłoś