Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Do Pana Roberta Nogi

IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 13:07
    Przeczytalem dziś w Tygodniku Żużlowym artukyl o słynnej bójce zawodników Unii
    Tarnów autorstwa znanego tarnowskiego dziennikarza Roberta Nogi. W ostatnim
    akapicie wspomnial o tym, iż na zużlowym forum GW trwa wyszedzania z Tarnowa,
    braci Gollobów i tego, ze Unia jest DMP o butelkach nie wspominająć. Jakoś pan
    redaktor nie wspomniał ani słowem w swej relacji z meczu w Tarnowie ( na
    ktorym byłem) o skandalicznej decyzji sędziego z biegu X, o latających
    butelkach w stronę Pepe, o przekroczeniu kołami krawęznika M.Rempały i
    wiszących kibicach jaskółek na płocie oddzielających ich od kibiców
    bydgoskich. Za to pan red. pisal o swietniej atmosferze na stadionie ( owszem
    byla do X biegu) wspaniałych kibicach i oprawie. Szkoda, ze nie byl pod klatką
    po meczu, gdzie mozna bylo zobaczyć ''wspaniale'' zachowując sie kibiców
    tarnowskich. Za to pan Noga woli opisywać bluzgi pomorskich kibiców w strone
    Unii Tarnów. Moze zamiast obrazać kibicow z innych miast moze pan redaktor w
    przyszłym sezonie zacznie być obiektywny i patrzeć na okrąglo, a nie tylko na
    własne podwórko i pisać jacy wspanialy ejst tarnowski żuzel, a reszta jest be

PS-Noga wspomniał, ze czyta to forum, więc ten post tez pewnie przeczyta ;)
    Obserwuj wątek
      • Gość: xs Re: Do Pana Roberta Nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 13:57
        Zgadzam się z Tobą. Artykuły pana Nogi są wyjątkowe stronnicze i wyprane z
        obiektywizmu. Najlepszym klubem jest Unia Tarnów, najlepszym prezesem Szczepan
        B. Pod każdym względem, kryształowi i bez skazy.
        • Gość: rafał_osiński Szanowny Robercie Noga... IP: *.man.bydgoszcz.pl 06.10.05, 15:40
          Ja takze zwracam się do pana Roberta Nogi! Czytałem ten felieton zamieszczony
          w "Tygodniku Żużlowym" i muszę stwierdzić,ze głupota tego pana nie zna granic.
          Według niego to całe Pomorze be a Tarnów jest najlepszy i nie widzi żadnych
          uchybień podczas meczów Unii w Tarnowie a kibice i cała reszta pseudodziałączy
          zachowuje sie prawidłowo. Panie Noga-dlaczego nie zauważyłeś lub moze nie
          chciałeś widzieć gestów i okrzykó TWOJEJ tarnowskiej publiki na Protasiewicza
          dlaczego nie widziałeś gwizdów i butelek na torze w jego kierunku a takze
          innych sytuacji jakie miały miejsce chociażby w pamietnym wykluczeniu Walaska
          czy po upadkach Gapinskiego i wcześniej Bajerskiego w słynnej sytuacji z
          Gollobem? Widać jaki jesteś "obiektywny" o czym mozna przekonać sie takze w
          czasie relacji finału MMP z Torunia, który komentowałeś dla TV Puls. Troche
          pokory i szacunku dla innych drużyn a nie tylko podnieta Tarnowem(same ochy i
          achy). Bydgoszcz i Toruń sa w lidze od lat 50-tych i nigdy nie spadły a Tarnów
          gdzie był przez te wszystkie lata? Te 2 ostatnie sezony nie zrobią rysy w
          pamieci kibicó a historia mói sama za siebie. To Pomorze cały czas brylowało
          chociaż zdarzały sie gorsze sezony lecz na pewno nie takie jak w Tarnowie.
          Tylko człowieka(normalnego a nie szowinistę)nerwy biorą jak czyta sie te
          artykuły czy to Nogi czy też "naszego" Szymkowiaka o sedziach itp..."Tygodnik
          Żuzlowy" zrobił sie gazetą dosyć słabą i przewidywalną(wiadomo o czym z kim i
          dlaczego będą rozmowy czy artykuły).
          Apel-Robercie Noga czekamy na ODPOWIEDNIE I SPRAWIEDLIWE odniesienie sie do
          sytuacji zaistniałej w "cudownej" drużynie Unii Tarnów, któej zawodnicy tak się
          bawili że aż się pobili-mam na myśli słowa od siebie a nie artykuł i wypowiedzi
          na temat samego zdarzenia zarówno o kibicach z Tarnowa jak i iście "rodzinnej"
          atmosferze w dwukrotnym Mistrzu Polski lecz drugoligowej drużynie jeśli chodzi
          o atmosferę i stosunki na linii działacze-zawodnicy-kibice co na forum Unii
          Tarnów czy też poczytnym Sportsboard można zauważyć.
          • Gość: cs Re: Szanowny Robercie Noga... IP: *.k102.webspeed.dk 06.10.05, 15:53
            gwoli scislosci, Torun spedzil sporo lat w szeregach 2 ligi jezeli juz
            rozpatrujemy lige od lat 50-tych

A poza tym to pan robert jest jednym z nielicznych ludzi, ktory doskonale pasuje
            do swojego nazwiska :o)
            • Gość: Szrek Re: Szanowny Robercie Noga... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 16:49
              Oj daliście red.Nodze popalić! Szkoda, że nie chcecie zrozumieć, że artykuł o
              meczu w Tarnowie pisał na podstawie własnych obserwacji, tyle, że z miejsca na
              którym siedział w loży nie było widać co się działo na trybunach. I nie
              opiprzajcie go za to, że napisał o meczu w Bydzi to co napisał, bo chłopa tu
              nie było a tylko uwierzył komuś kto wyolbrzymił w swym opowiadaniu fakty.
              A porównanie red.Nogi z niejakim p.Szymkowiakiem to juz jest paszkwil.

Byłem dziś kilka godzin w Toruniu. W lokalnym radio "GRA" popisywał się inny
              znawca żużla. Facet twierdzi że przewidział odejście z klubu firmy Apator i
              teraz sieje panikę że to się stało. Facet kreuje się na jasnowidza a prezes
              Apatora jakieś 2 lata temu podał w mediach datę zakończenia sponsoringu klubu.
              Oszołom jakiś z tego radiowca jak diabli.
              • Gość: Carlsson Re: Szanowny Robercie Noga... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 17:23
                I jeszcze jego teksty pt: "WYŚCIG JEDYNASTY".
                • Gość: Jano Re: Szanowny Robercie Noga... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 20:52
                  Co się dziwisz, to "noga" ....:)
      • Gość: antynoga Dobrze prawicie, dobrze !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 21:31
        Noga do bani, ja mu bym zabronił dożywotnio uprawiania dziennikarstwa... Oj
        nieładnie nieładnie P. Noga
        • Gość: Szrek Re: Dobrze prawicie, dobrze !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 21:46
          A ja mimo wszystko nie przekreślałbym tego pana. Przynajmniej broni swoich choć
          robi to trochę... głupio. Gorsi są tacy co najpierw skamlą w klubie o "firmowe"
          kurteczki, a potem srają we własne gniazdo. A do tego jeszcze udają normalnych
          pedałów.
          • Gość: iks Jazon precz z tym! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 08:30
            Jazonie prosze usun ten watek. Czepiaja sie faceta a przeciez skoro nazywa sie
            Noga to wszystko jest w pozondelu. "Noga" sluzy do kopania a on w swoim
            artykule dokopan Bydgoszczy. Czyli zrobil co do niego nalezalo. Logiczne? Jak
            tak to nie pozwol zeby nam chlopa zgnembili
            • Gość: nn całkowita racja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 10:08
              Popieram wszystkie posty dotyczące "słynnej nogi".Wkurza mnie ten gośc
              komentując imprezy na łamach Tygodnika żużlowego i w TV Puls. Jest lokalnym
              szowinistą i za grosz brak mu obiektywizmu. Przyzanje rację wszystkim
              poprzedniką , że wg. Nogi ,Tarnów jest ah i oh, tylko szkoda że nie pisze tego
              obiektywnie tylko pod wpływem oparów benzyny z Rafinerii Trzebinia.
              • Gość: byzydura Re: całkowita racja IP: *.tvgawex.pl 08.10.05, 18:08
                skoro pan Noga czyta foru, to: gdzie jest Noga? gdzie jest Noga?... ;)))
                • Gość: fe Re: całkowita racja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 20:18
                  Może i czyta to forum ale ale przecież dziennikarz jego pokroju nie będzie
                  polemizował z kibicami z Bydzi bo co to Bydgoszcz dla niego? Tarnów to dopiero
                  kibice i klub. Ja na niego leje
                  • Gość: Szrek Re: całkowita racja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 10:22
                    "Daj mi nogę, daj mi nogę..."
                    • sdb Re: całkowita racja 09.10.05, 17:48
                      "ja ci nogi ja ci nogi dać nie mogę"
                      • Gość: Szrek Re: całkowita racja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 18:47
                        No i nareszcie temat został wyczerpany!
                        • Gość: zocha Re: całkowita racja IP: *.kujawsko-pomorskie.pl 10.10.05, 08:55
                          jeszcze nie wyczerpany jeszcze ja: noga wziął nogi za pas bo pióro to mu w rece
                          nie lezy i tor w Tarnwie udeptuje! Tak na przyszły sezon.No teraz temat
                          wyczerpany
                          • Gość: Szrek Re: całkowita racja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 14:12
                            Nie powiem, powiało folklorem
                            • Gość: ble ble Re: całkowita racja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 18:59
                              co noga to noga. To co zamykamy wątek?
                              • Gość: cs jeszcze ja, jeszcze ja !!! IP: *.k102.webspeed.dk 10.10.05, 19:06
                                hmmm...
                                ehe...
                                co by tu...
                                he

zamnknijcie ten watek
                                • Gość: Szrek Re: jeszcze ja, jeszcze ja !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 21:33
                                  Najwyższy czas zamknąć ten wątek.
                                  Czekam na Wigilię, bo ponoć gdy pierwsza gwiazda zaświeci na niebie, pan
                                  redaktor Noga przemówi ludzkim głosem, hej!
      • Gość: zoltan hajdu Re: Do Pana Roberta Nogi IP: 82.160.19.* 21.10.05, 11:35
        czy robert nogi i robert nagy to ta sama osoba ? ;-)
        • czawez Re: Do Pana Roberta Nogi 23.10.05, 00:50
          Gość portalu: zoltan hajdu napisał(a):

> czy robert nogi i robert nagy to ta sama osoba ? ;-)

Nie, ale zgodnie z przysłowiem to dwa bratanki:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka