Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

NBA: Lampe w znakomitej formie

IP: *.magma-net.pl 21.10.05, 10:22
    brawo, ale jak trafił 9 trójek to juz jest 27 pts w sumie. Ktoś się chyba
    pomylił.
    Obserwuj wątek
      • Gość: bzymek Re: NBA: Lampe w znakomitej formie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 10:29
        Gość portalu: loy voit napisał(a):

> brawo, ale jak trafił 9 trójek to juz jest 27 pts w sumie. Ktoś się chyba
        > pomylił.

A co powiesz na 15 punktów

"Maciej Lampe scored 15 points and pulled down eight rebounds, but the Hornets
        dropped a 97-90 preseason decision in a game played in Bossier City, La. on
        Thursday"

www.nba.com/hornets/
        • Gość: Bilbek Re: NBA: Lampe w znakomitej formie IP: *.server.ntli.net 21.10.05, 10:33
          A ja powiem to: www.nba.com/games/20051020/SASNOK/boxscore.html
      • pasikdw siema jurek jak twoj siurek 21.10.05, 11:05
        moj przyszly szwagier listonosz z Iskry Pasikurowice mu pojechal "siema jurek
        jak twoj siurek" Lampe tak dalej pokarz czarnym co Polak potrafi
      • Gość: mk Re: NBA: Lampe w znakomitej formie IP: *.kam.pl 21.10.05, 11:29
        loy: rzuty z dystansu to nie koniecznie trójki... debilu
        • Gość: raf Re: NBA: Lampe w znakomitej formie IP: 82.139.177.* 21.10.05, 11:38
          w koszykówce pojęcie rzut z dystansu jest raczej kojarzone z rzutem za 3 więc swój epitet skieruj do siebie.
          • Gość: loy voit Re: NBA: Lampe w znakomitej formie IP: *.magma-net.pl 21.10.05, 12:14
            dzieki, raf. raczej tak wlasnie jest kojazone. niestety jak widac po poscie mk,
            niewiedza idzie w parze z elokwencją.
          • wheelerfan Re: NBA: Lampe w znakomitej formie 21.10.05, 12:21
            Co nie zmienia faktu, że Lampe trafił 9 z 18 rzutów za 2 pkt (18 pkt) i 5 z 8
            osobistych (5 pkt). To razem daje 23 pkt i tyle było. A za 3 pkt nie rzucał to
            i nie miał co trafić.
            A rzut z dystansu to niekoniecznie rzut za 3 pkt. bo staniesz trochę przed
            linią oznaczająca strefę rzutów za 3 pkt i dalej masz rzut z dystansu ale już
            za 2 pkt. Tyle, że żeby ocenić co Lampe wyczyniał i ile jakich rzutów (z
            dystansu czy spod kosza, ew. wsadów), to niestety trzeba byłoby mecz oglądać.
            A redaktorzyna widział, a do opisu się obibok jak zwykle nie przyłożył.
            • floyd13 Re: NBA: Lampe w znakomitej formie 21.10.05, 12:33
              w koszykówce istnieją pojęcia rzutu z dystansu (więc za 3 pkt.) oraz rzutu z
              półdystansu (za 2), zatem dziennikarz nie wypowiedział się prawidłowo. A z tym
              stawaniem przed linią, to trochę przekombinowałeś, przyznasz.
              • Gość: edward_N Re: NBA: Lampe w znakomitej formie IP: 195.117.28.* 21.10.05, 13:30
                a w statystykach NBA funkcjonuje pojęcie rzutów z dystansu FG (w tym za 3 pkt. -
                3G) i rzutów osobistych FT. Mozna mieć FG 4-9 (w tym 3G 1-1) i wtedy zdobycz
                to 9 punktów.
                • floyd13 Re: NBA: Lampe w znakomitej formie 21.10.05, 15:30
                  I znowu nie mogę się zgodzić.
                  To, że Amerykanie zestawiają razem ze sobą rzuty za 3 i za 2 nie oznacza, że i
                  te i te są rzutami z dystansu. Co więcej, FG to skrót od angielskiego Field
                  Goals czyli rzuty z pola, a FT to Free Throws czyli Rzuty Wolne. Tak że,
                  statystyka Field Goals prezentuje wszystie rzuty poza rzutami wolnymi. Myślę,
                  że polskie statystyki lepiej oddają rzeczywistość, bo w protokołach jest
                  wyraźny podział na rzuty za 3 czyli rzuty z dystansu, rzuty za 2 czyli rzuty z
                  półdystansu oraz rzuty wolne.
                  • Gość: Luc Re: NBA: Lampe w znakomitej formie IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 21.10.05, 15:55
                    zgadzam sie zdecydowanie z Floydem i uzupelniam tylko- Field Goals maja swoj
                    polski odpowiednik. Sa to po prostu "rzuty z gry".
                    • Gość: floyd13 Re: NBA: Lampe w znakomitej formie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 20:27
                      Zgadza się. W całym tym tłumaczeniu bardziej skupiłem się na dosłowności, a
                      zapomniałem, że w koszykarskim języku są rzuty z gry...
                      Dzięki za sprostowanie.
                      Pozdrawiam.
            • Gość: wojtek Re: NBA: Lampe w znakomitej formie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 14:03
              zapewniam Cię że redaktorzyna nie widział tego meczu i wie tyle co my
          • Gość: sojka Re: NBA: Lampe w znakomitej formie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 17:06
            no co ty chłopaku? rzut z dystansu, to znaczy z dystansu, nie ma w tym nic z
            rzutu za 3 pkty. nie wiem skąd takie twierdzenie, że

> w koszykówce pojęcie rzut z dystansu jest raczej kojarzone z rzutem za 3

dobrze chociaż, że piszesz "raczej". oczywiście epitet przedmówcy jest
            nie-na-miejscu ale ma rację. z dystansu znaczy z dystansu, bez podtekstów.
          • Gość: CANADA Re: NBA: Lampe w znakomitej formie IP: *.qc.sympatico.ca 21.10.05, 17:27
            TY NIE MASZ RACI "from the fild" moze to byc z 2punkty
      • Gość: bobsley Ciekawe czy krył go Duncan czy Bowen IP: *.icpnet.pl 21.10.05, 12:20
        Chodz i tak imponujące osiągniecie.Brawo.
      • Gość: R Re: NBA: Lampe w znakomitej formie IP: 213.77.7.* 21.10.05, 13:34
        >>>brawo, ale jak trafił 9 trójek to juz jest 27 pts w sumie. Ktoś się chyba
        >>>pomylił.

nie trojek tylko z dystansu panie znawco kosza....
        • Gość: Luc Re: NBA: Lampe w znakomitej formie IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 21.10.05, 15:56
          no wlasnie znawco znawco:D Rzuty z dystansu sa tylko rzutami za 3 punkty.
          Chyba, ze nigdy w kosza nie grales.
          • Gość: loy voit Re: NBA: Lampe w znakomitej formie IP: *.magma-net.pl 21.10.05, 22:44
            Coż, w odróżnieniu od rzutu z gry własnie, określenie rzut z dystansu mozna tak
            właśnie odebrać. Oczywiście w amerykanskim nazewnictwie jest to rzut z
            dalekiego dystansu lub jak inaczej mawiają dalekiego zasięgu. Chodziło mi
            bardziej o to, że Lampe w całym meczu trafił 9 z 18 rzutów z gry i nie sadze,
            żeby wszystke z nich można było nazwac rzutami z dystansu (choć meczu nie
            widziałem). Artykuł jest wiec conajmniej nieprecyzyjny. Grałem kilkanascie
            lat... Pozdrawiam.
      • Gość: junior Re: NBA: Lampe w znakomitej formie IP: *.prudnik.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 16:18
        Co do sondy !! Moze cos zagra wiecej i nawet pokaze sie dobrze !! ALE NIE
        BEDZIE GWIAZDA !! Ze raz zagral dobrze to juz polacy sie spuszczaja ze bedzie
        to gwiazda !! Trening !! (L)
      • Gość: daw03 Re: NBA: Lampe w znakomitej formie IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 16:58
        Owszem, Polacy potrafią grać nie tylko w koszykówkę, ale na treningach i w
        meczach o nic. Najpierw niech Maciek udowodni na początku sezonu że warto na
        niego stawiać.
      • Gość: cwir Rzut z dystansu to nie jest trojka IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 21.10.05, 21:37
        ..
        • Gość: realista co za jalowa dyskusja "koneserow": jakos nikogo .. IP: *.range217-42.btcentralplus.com 22.10.05, 00:17
          ... nie ubawil zas tytul artykulu, gdzie Lampe "lepszy jest od Duncana"....

Smieszne to i smutne zarazem - ja tez kiedys na treningu rzucilem 12/12 z
          osobistych a widzialem jak 4-y lata temu Duncan rzucil tylko 1/2: Realista
          lepszy od Duncana Gazeto!!!

W tym samym czasie (plus/minus 3 miesiace) nasze koszykarskie asy (nawet nie
          wiem czy gral tam ten superas - niejaki ..... Lampe) dostaly potezne mloty od
          europejskich przecietniakow i znalazly sie na samym dole Europy...... ale dla
          lepszego efektu/samopoczucia kibicow ..... "Lampe lepszy od Duncana".....

Co za bzdury....... zamiast sie zachwycac kims, komu udalo sie na treningu
          rzucic troche koszy powinna Gazeta zastanowic sie nad totalnym upadkiem
          polskiej koszykowki: takie artykuly/tytuly tylko zaciemniaja (a wlasciwie
          nepotrzebnie .... rozjasniaja...) rzeczywiste dno, ktore udalo sie osiagnac
          niejakiemu Palusowi....

• Gość: kilo <a href="http://basketball.fantasysports.yahoo.com/nba" target="_b IP: *.warszawa / *.crowley.pl 25.10.05, 14:51
        ID ligi 148304 hasło polska warto zagrać zapraszam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka