Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rzepa znowu kłamie i co myśle o całych zajściach.

IP: *.pl 26.10.02, 13:25
    Napisali:

"Widzew przybył wreszcie na stadion 25 minut po rozpoczęciu meczu. Po
    rewizjach, jak zwykle niedokładnych, kibice byli wpuszczani pojedynczo na
    trybunę. Gdy weszli wszyscy, pierwsza połowa miała się ku końcowi. Rozwiesili
    wielki transparent: "Pół Polski nas nienawidzi. Drugie pół to my". W
    odpowiedzi Legia krzyknęła w kierunku Widzewa "Żydzi, Żydzi" i wywiesiła na
    swoim płocie napis białymi literami na czarnym tle: "Arbeit Macht Frei". Nikt
    na to nie zareagował aż do końca. Nikt nie próbował go zdjąć."

Nieprawda. Szmata została zdjęta jeszcze na jakiś czas przed zadymą.

"Była 80. minuta, gdy zaczął się inny mecz. Do sektora Widzewa wpadła raca
    świetlna wystrzelona z sektora Legii. Widzew natychmiast rzucił się do płotu
    i go przewrócił. Na myślenie, co to za płot, skoro tak łatwo się przewraca,
    nie było czasu, bo łódzka horda wpadła na boisko i zaczęła biec w kierunku
    Legii."

No i znowu nie tak. To nie była przypadkowa akcja. Wszystko zaplanowane.
    Widzew rzuca na murawę kilkanaście rac i korzystając z zamieszania wyłamuje
    kratę. Wszystko po to, żeby dostać się na murawę i zabrać flagi Legii.

Chciałby dodać, że zdecydowanie się odcinam od takich debilnych akcji,
    szmat "Arbeit Macht Frei" i przyśpiewek. Uważam to za żenujące, prymitywne
    etc. Ale czemu Rzeczpospolita znowu przedstawia wszystko inaczej niż było?
    Czytając taką relację, jak i pierwszą wersję z Wyborczej, czy Piłki Nożnej
    zastanawiam się czy te redaktorki wogóle były na meczu, czy wszystko opisują
    na podstawie telewizji. Kompromitująca sprawa.
    Na mała obronę Legii, chciałem napisać o czymś czego nikt oczywiście nie
    zauważył. To przy sektorze Widzewa po całym zajściu stał kordon policji,
    natomiast przy wyrwie w płocie na Żylecie nie stał ani jeden funkcjonariusz,
    sytuacja została opanowana przez samych Legionistów. Co nie zmienia mojej
    oceny oczywiście co do bandy debili, którzy wcześniej hasali sobie po boisku
    i ścierali z policją. Jetsem jeszcze w stanie zrozumieć, że początkowo
    rzucili się w obronie flag; ale gdy sytuacja została opanowana część debili
    poczuła się chyba za mocno i nadal pozostawała na murawie.
    Szkoda, że znowu przez garstkę idiotów zamiast wspaniałej oprawy, będzie się
    mówiło o takich zajściach. A oprawa do 80 minuty była (prócz wiadomej flagi)
    na prawdę wspaniała. Świetnie wyszedł napis z kartoników+race (filmik można
    zobaczyć na legia.aspin.pl/ ), ładny pokaz fajerwerków na początku, a
    i tak nie wszystko zostało zrealizowane przez bandę kretynów.

Obserwuj wątek
      • Gość: Lechita Re: Rzepa znowu kłamie i co myśle o całych zajści IP: proxy / 218.232.181.* 26.10.02, 13:34
        Gość portalu: dexter napisał(a):

> Napisali:
        >
        >
        > "Widzew przybył wreszcie na stadion 25 minut po rozpoczęciu meczu. Po
        > rewizjach, jak zwykle niedokładnych, kibice byli wpuszczani pojedynczo na
        > trybunę. Gdy weszli wszyscy, pierwsza połowa miała się ku końcowi. Rozwiesili
        > wielki transparent: "Pół Polski nas nienawidzi. Drugie pół to my". W
        > odpowiedzi Legia krzyknęła w kierunku Widzewa "Żydzi, Żydzi" i wywiesiła na
        > swoim płocie napis białymi literami na czarnym tle: "Arbeit Macht Frei". Nikt
        > na to nie zareagował aż do końca. Nikt nie próbował go zdjąć."
        >
        > Nieprawda. Szmata została zdjęta jeszcze na jakiś czas przed zadymą.
        >
        > "Była 80. minuta, gdy zaczął się inny mecz. Do sektora Widzewa wpadła raca
        > świetlna wystrzelona z sektora Legii. Widzew natychmiast rzucił się do płotu
        > i go przewrócił. Na myślenie, co to za płot, skoro tak łatwo się przewraca,
        > nie było czasu, bo łódzka horda wpadła na boisko i zaczęła biec w kierunku
        > Legii."
        >
        > No i znowu nie tak. To nie była przypadkowa akcja. Wszystko zaplanowane.
        > Widzew rzuca na murawę kilkanaście rac i korzystając z zamieszania wyłamuje
        > kratę. Wszystko po to, żeby dostać się na murawę i zabrać flagi Legii.
        >
        > Chciałby dodać, że zdecydowanie się odcinam od takich debilnych akcji,
        > szmat "Arbeit Macht Frei" i przyśpiewek. Uważam to za żenujące, prymitywne
        > etc. Ale czemu Rzeczpospolita znowu przedstawia wszystko inaczej niż było?
        > Czytając taką relację, jak i pierwszą wersję z Wyborczej, czy Piłki Nożnej
        > zastanawiam się czy te redaktorki wogóle były na meczu, czy wszystko opisują
        > na podstawie telewizji. Kompromitująca sprawa.
        > Na mała obronę Legii, chciałem napisać o czymś czego nikt oczywiście nie
        > zauważył. To przy sektorze Widzewa po całym zajściu stał kordon policji,
        > natomiast przy wyrwie w płocie na Żylecie nie stał ani jeden funkcjonariusz,
        > sytuacja została opanowana przez samych Legionistów. Co nie zmienia mojej
        > oceny oczywiście co do bandy debili, którzy wcześniej hasali sobie po boisku
        > i ścierali z policją. Jetsem jeszcze w stanie zrozumieć, że początkowo
        > rzucili się w obronie flag; ale gdy sytuacja została opanowana część debili
        > poczuła się chyba za mocno i nadal pozostawała na murawie.
        > Szkoda, że znowu przez garstkę idiotów zamiast wspaniałej oprawy, będzie się
        > mówiło o takich zajściach. A oprawa do 80 minuty była (prócz wiadomej flagi)
        > na prawdę wspaniała. Świetnie wyszedł napis z kartoników+race (filmik można
        > zobaczyć na <a
        href="http://legia.aspin.pl/"target="_blank">legia.aspin.pl/</a>
        > ), ładny pokaz fajerwerków na początku, a
        > i tak nie wszystko zostało zrealizowane przez bandę kretynów.
        >

Brawo. Super oprawa ze swastykami, antysemickimi sloganami i wogole. Jestescie
        swietni, a ja mysle ze czas aby ktos poinformowal UEFA o tym transparencie.
        PZPN moze tego nie zrobi. Moze maly e-mail?
        >
        • Gość: Geezoos Re: Rzepa znowu kłamie i co myśle o całych zajści IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.02, 14:33
          Lechita, czasem wydaje mi sie ze umiesz myslec, zeby pozniej jednak dojsc do
          wniosku ze sie mylilem. Duza czesc spoleczenstwa ma klopoty ze zrozumieniem
          slowa pisanego. Chyba sie do nich zaliczasz, skoro odpowiadasz zupelnie nie na
          temat. Mowa byla o oprawie meczu, z pominieciem hasel i flagi rasistowskiej. Po
          co w ogole Ci to tlumacze, pewnie i tak nie zrozumiesz. Pozdrawiam mimo to.
          • Gość: Lechita Re: Rzepa znowu kłamie i co myśle o całych zajści IP: proxy / 218.232.181.* 26.10.02, 14:46
            Gość portalu: Geezoos napisał(a):

> Lechita, czasem wydaje mi sie ze umiesz myslec, zeby pozniej jednak dojsc do
            > wniosku ze sie mylilem. Duza czesc spoleczenstwa ma klopoty ze zrozumieniem
            > slowa pisanego. Chyba sie do nich zaliczasz, skoro odpowiadasz zupelnie nie
            na
            > temat. Mowa byla o oprawie meczu, z pominieciem hasel i flagi rasistowskiej.
            Po
            >
            > co w ogole Ci to tlumacze, pewnie i tak nie zrozumiesz. Pozdrawiam mimo to.

To tak jakbys powiedzial ze impreza byla super mimo ze goscia zabito. Ten
            transparent, zadyma i hasla antyseimckie to tez czesc oprawy.
            • Gość: komsomoł Lechita tu lechita tam IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.02, 21:03
              Lechita nadaj jeszcze maila do Uefy na S.S Lazio Rzym ( bo pewnie nikt w UEFIE
              nie wie co się w Rzymie na stadionie dzieje ). Nadaj jeszcze maila ze skargą,
              że Groclin strzelił Lechowi 4 bramki, nie zapomnij wspomnieć o fladze Fuck
              Polska, ani o ułożonym meczu Korea - Hiszpania, a także o skandalicznym
              zachowaniu posła Janowskiego. A kiedy już poczujesz, że wypełniłeś swoją misję
              ratowania świata proponuję żebyś chwycił w dłoń grubą lagę pieprdolną się w łeb
              i naprawił zło jakie światu wyrządzili twoi rodzice płodząc cię. Acha powiedz
              mi jak twoja rodzina z tobą wytrzymuje ( nervosol i prozak są zapewne na użytku
              dziennym i nocnym )?
              • Gość: Lechita Re: Lechita tu lechita tam IP: proxy / 211.108.90.* 27.10.02, 01:59
                Gość portalu: komsomoł napisał(a):

> Lechita nadaj jeszcze maila do Uefy na S.S Lazio Rzym ( bo pewnie nikt w
                UEFIE
                > nie wie co się w Rzymie na stadionie dzieje ). Nadaj jeszcze maila ze skargą,
                > że Groclin strzelił Lechowi 4 bramki, nie zapomnij wspomnieć o fladze Fuck
                > Polska, ani o ułożonym meczu Korea - Hiszpania, a także o skandalicznym
                > zachowaniu posła Janowskiego. A kiedy już poczujesz, że wypełniłeś swoją
                misję
                > ratowania świata proponuję żebyś chwycił w dłoń grubą lagę pieprdolną się w
                łeb
                >
                > i naprawił zło jakie światu wyrządzili twoi rodzice płodząc cię. Acha powiedz
                > mi jak twoja rodzina z tobą wytrzymuje ( nervosol i prozak są zapewne na
                użytku
                >
                > dziennym i nocnym )?

Powiem ci tyle. Moze cie to zaskoczy. Na Legie nadawac nie bede. ALE, i tu
                chyba padniesz z zdziwienia, napisalem list do UEFY w sprawie meczu Utrecht-
                Legia i bronilem LEGIE. Zdziwiles sie?
                • Gość: komsomoł Re: Lechita tu lechita tam IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.02, 10:42
                  Jakoś nie specjalnie padłem. Podobnie jak Olaboga i większość władz PZPN
                  utrzymujesz znak równości między stadionowymi pojebami, a normalnymi kibicami.
                  Jeśli kibicem nazwiemy skurwieli, którzy wpieprzają się na murawę lub palą swój
                  stadion, to jak nazwiemy ludzi ( a jest ich na stadionie około 85 % )którzy
                  przyszli obejrzeć mecz ? Pewnie można listy pisać, skarżyć i oczekiwać jakiś
                  wymiernych rezultatów, ale na razie ta taktytka egzaminu nie zdaje ( był to już
                  trzeci w tym sezonie wybryk kibiców Widzewa i kary regulaminowe nie
                  poskutkowały ). Dożywotnie kary stadionowe, imienny system sprzedaży biletów,
                  zerwanie kontaktów przesesów i firm ochroniarskich z kibicami, tryb
                  natychmiastowego karania ( grzywną i to dotkliwą ), prawdziwy system kontroli
                  tego co wnosimy na stadion itd. A co da pisanie do UEFA, FIFA i PZPN ? Ano nic
                  zamknął stadion, nałożą grzywnę i sytuacja się powtórzy. Apelować trzeba raczej
                  do prezesów klubów, którym powinno na normalizacji sytuacji na stadionach po
                  prostu zależeć ( nie będzie szkód nie będzie strat, nie będzie burd będzie
                  więcej kibiców = zysk itp ). Pisz do nich bo to od nich zależy wszystko (
                  niestety ), ponieważ panowie z PZPN mogą co najwyżej nasrać pod wycieraczkę.
                  • Gość: Lechita Re: Lechita tu lechita tam IP: proxy / 211.108.90.* 27.10.02, 11:04
                    Gość portalu: komsomoł napisał(a):

> Jakoś nie specjalnie padłem. Podobnie jak Olaboga i większość władz PZPN
                    > utrzymujesz znak równości między stadionowymi pojebami, a normalnymi
                    kibicami.
                    > Jeśli kibicem nazwiemy skurwieli, którzy wpieprzają się na murawę lub palą
                    swój
                    >
                    > stadion, to jak nazwiemy ludzi ( a jest ich na stadionie około 85 % )którzy
                    > przyszli obejrzeć mecz ? Pewnie można listy pisać, skarżyć i oczekiwać jakiś
                    > wymiernych rezultatów, ale na razie ta taktytka egzaminu nie zdaje ( był to
                    już
                    >
                    > trzeci w tym sezonie wybryk kibiców Widzewa i kary regulaminowe nie
                    > poskutkowały ). Dożywotnie kary stadionowe, imienny system sprzedaży biletów,
                    > zerwanie kontaktów przesesów i firm ochroniarskich z kibicami, tryb
                    > natychmiastowego karania ( grzywną i to dotkliwą ), prawdziwy system kontroli
                    > tego co wnosimy na stadion itd. A co da pisanie do UEFA, FIFA i PZPN ? Ano
                    nic
                    > zamknął stadion, nałożą grzywnę i sytuacja się powtórzy. Apelować trzeba
                    raczej
                    >
                    > do prezesów klubów, którym powinno na normalizacji sytuacji na stadionach po
                    > prostu zależeć ( nie będzie szkód nie będzie strat, nie będzie burd będzie
                    > więcej kibiców = zysk itp ). Pisz do nich bo to od nich zależy wszystko (
                    > niestety ), ponieważ panowie z PZPN mogą co najwyżej nasrać pod wycieraczkę.

85%? A co robia ci "normalni" zeby na stadionie bylo bezpiecznie? Ciekawe ze
                    tylko legia ma takie problemy. Niby dlaczego w Poznaniu udalo sie zrobic cos i
                    nie ma tam juz zadym? Lech chuliganow ma ale czym sie rozni sytuacja w Poznaniu
                    a w Warszawie? Mysle ze jednak zamkniecie waszego stadionu do konca sezonu to
                    jedyne wyjscie. Skoro waszym prezesom nie chce sie nic robic, chuliagni nie sa
                    w stanie pojac ze ich akcje maja konsekwencje a "normalni" maja wybryki hools w
                    dupie, tylko porzadna kara moze was czegos nauczy. Koniec glaskania Legii po
                    glowce.
                    • Gość: komsomoł Re: Lechita tu lechita tam IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.02, 09:49
                      Jeśli byłoby to tak proste zapewniań cię, że stadion Legii byłby zamknięty juz
                      dawno. ALe dobra zamykamy stadion Legii. I co ? I zostają pojeby z Wisły,
                      Polonii, Widzewa, Lecha ( tak sławionego ) itd. Łudzisz się ( albo nienawiść
                      zasłoniła ci oczka ), że to jest problem Warszawski. A tu chuj panie kolego to
                      jest problem polski i patrzenie na niego z pozycji oni są źli, ale my jesteśmy
                      grzeczni nie wyeliminuje go ze stadionów. Przynajmniej POSTARAJ się o
                      obiektywizm Lechita .
      • Gość: wojteklu Re: Rzepa znowu kłamie i co myśle o całych zajści IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 28.10.02, 11:05
        Stary bronisz przegranej sprawy.
        Kibice tzw. już od święta na Starówce czują sie bezkarni, ostatnio po meczu z
        polonią zdemolowali 10 autobusów i nic cisza.
        Jak byłem na tym meczu to kontrolował mnie smierdzący alkoholem ochroniarz a na
        moją uwagę powiedział mi że może mi przyjebać.
        Wasz wodzirej tylko podkręca szowinistyczne nastroje,
        Niestety oprawa jest piękna ale grupa kretynów wszystko psuje.Mam nadzieję że
        zamkniecie stadionu do końca sezonu trochę Was ostudzi.
        Pozdrawiam.
        • Gość: calagan Re: Rzepa znowu kłamie i co myśle o całych zajści IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.10.02, 11:58
          Gość portalu: wojteklu napisał(a):

> Stary bronisz przegranej sprawy.
          > Kibice tzw. już od święta na Starówce czują sie bezkarni, ostatnio po meczu z
          > polonią zdemolowali 10 autobusów i nic cisza.
          > Wasz wodzirej tylko podkręca szowinistyczne nastroje,

Widzisz stary. I tak to jest jak ktos czytuje Szepka i Toncia. Nasz wodzirej
          (jak go nazywasz) nie odzywa sie juz praktycznie ani przez moment w czasie
          meczu. Robi to przed i po. Jedyna rzecz, ktora krzykna w czasie meczu bylo
          pytanie ile goli ma Legia po pierwszej bramce. Ale dla panow z Rzepy to wsjo
          rawno, oczym najdobitniej swiadczy przytoczony powyzej opis wydarzen.

Mam nadzieję że
          > zamkniecie stadionu do końca sezonu trochę Was ostudzi.

Ja mam nadzieje, ze tacy jak ty przestana przychodzic. Wieczni malkontenci.
          Studzic to sie powinno Widzew, bo ja nie slyszalem o zadnej grupie kibicow,
          ktora jezdzi po stadionach po to, zeby zrobic awanture, a patrzac na dzialania
          tych z Lodzi mozna odniesc wrazenie, ze to ich najbardziej rajcuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka