Gość: Porter IP: *.orion.pl 12.01.06, 13:36 Kim jest ten 63-letni członek władz PZPN zatrzymany przez policję? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.adas Re: XYZ 12.01.06, 14:33 najczęsciej typuje się Jana Ćwięka www.90minut.pl/news.php?id=365652 Nie udało mi się dotzrec do wieku tego pana, prawdopodobnie był sędzią ligowym w połowie lat 80tych Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: XYZ 13.01.06, 01:06 w PZPN-ie szczerość aż powala - żadnych literek, walą po nazwisku: Wydział Dyscypliny PZPN, w trybie nadzwyczajnym, zajmował się w czwartek sprawą zatrzymanego przez policję we wtorek 10 stycznia 2006 roku członka tego wydziału Jana Ćwięka. Na posiedzenie stawił się sam zainteresowany, który złożył wyjaśnienia w zakresie jakim umożliwiało mu to zobowiązanie do zachowania tajemnicy śledztwa www.pzpn.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: XYZ IP: *.pke.pl 13.01.06, 07:39 Rozmowa z Michałem Listkiewiczem, prezesem PZPN DZ: Najpierw byli sędziowie i obserwatorzy, potem piłkarze, a teraz prokurator po raz pierwszy uderzył w sam Związek. MICHAŁ LISTKIEWICZ: Ja tak nie uważam. Zatrzymana osoba nie była pracownikiem PZPN, a jedynie figurowała w jednym z jego wydziałów. To społeczny współpracownik, mamy takich setki. Zresztą o całej sprawie wiem jedynie z oficjalnego komunikatu, który dostarczył mi rzecznik związku. DZ: Nie ma pan wrażenia, że pętla się zaciska? ML: Jestem za tym, żeby piłkę oczyścić. Przy okazji tej sprawy będzie zresztą można udowodnić, że tak krytykowany grudniowy zjazd PZPN miał sens, a decyzje jakie na nim podjęto były słuszne. To dzięki nim Wydział Dyscypliny mógł już wczoraj zająć się najnowszą sprawą i podjąć decyzję bez trybu odwoławczego. Po prostu może działać szybko i skutecznie. DZ: A nie jest ironią losu fakt, że aresztowanie nastąpiło dzień po tym, jak przestała istnieć Komisja Etyki? ML: Ona nie przestała istnieć! Pięciu obecnych na posiedzeniu członków Komisji w tajnym głosowaniu jednomyślnie stwierdziło, że cele funkcjonowania tego gremium zostały wyczerpane. Wprowadzono wiele nowinek do regulaminów, między innymi uchwalono abolicję i oświadczenia majątkowe i o niekaralności. Ale ostateczną decyzję o losach Komisji podejmie ten organ, który ją powołał, czyli Zarząd. Powstał też już projekt, żeby zarówno w PZPN, jak i w każdym związku wojewódzkim został powołany rzecznik etyki. DZ: Jan Tomaszewski twierdzi, że ostatnie posiedzenie Komisji było bezprawne... ML: To bzdura. Komisja Etyki jest ciałem konsultacyjnym PZPN i zgodnie z przepisami prezes związku może ją zwoływać wtedy, gdy uzna to za stosowne. • źródło: Dziennik Zachodni. najlepsze jest jego pierwsze zdanie. Chop jest z pokroju tych co im się w ryj pluje, a oni godają, co deszcz leci ;< PALANT!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: XYZ IP: *.j.pppool.de 13.01.06, 11:09 Stary Dziurowcz przy Listkiewiczu to istny aniol... Mam nadzieje ze Kaczor sie wreszcie za niego wezmie. Odpowiedz Link Zgłoś