Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    14.11.02, 19:23
    Może aby zlikwidować klony, każdy posiadacz konta wpłacił by wpisowe 10zł (na
    całą rundę). Redakcja by zarobiła a jakoni musiałby sypnąć 580 zł (widząc że
    mu się teraz nie powiodło w tych rozgrywkach - 3msc na razie - z pewnością by
    tyle nie zainwestował). Pewnie większość będzie przeciw, ale to jest w jakimś
    sensie sposób na tych osobników.
    Obserwuj wątek
      • |kgb| Re: Na klony 14.11.02, 19:36
        Ja sadze, ze na to nikt nie pojdzie. Pozatym zobacz tak na dobra sprawe te
        wszystkie klony przeszkadzaja tylko nam, czyli graczom, ktorzy chca sie dobrze
        bawic i rywalizowac na fair zasadach. Redakcji i calej gazecie.pl jest to jak
        najbardziej na reke, wiecej kont = (teoretycznie) wiecej uzytkownikow, przeciez
        na tym zalezy wszystkim portalom, a takie Pilkarzyki sa na to idealnym
        sposobem. Potem gazeta bedzie sie mogla chwalic mamy milion uzytkownikow (a w
        praktyce bedzie to 1000 uzytkownikow z 1000 kont ;-)) A wiecej uzytkownikow =
        wieksze zainteresowanie sponsorow, reklamodawcow i inych tym podobnych
        pierdul... Niestety IMO ten problem jest bez wyjscia...
        • piko58 Re: Na klony 14.11.02, 21:10
          Niestety kgb masz rację...
          Temat był przerabiany tyle razy, że postanowiłem się złamać
          i w następnych edycjach wystawię przynajmniej kilka drużyn
          - gazeta będzie zadowolona bo przybędzie kilka kont, ja zaś
          będę z większością a nie przeciw niej.
          Pozdrowionka:)
      • Gość: kuti Re: Na klony IP: Fobos:* / 192.168.1.* 14.11.02, 21:37
        To zróbcie sobie wszyscy po 100kont, a ja nie będę nawet analizował na wiosnę
        generalki, tylko zrobie sobie ciekawą ligę prywatną i tam będę rywalizował z
        uczciwymi ludźmi.
        • Gość: bachus69 Re: Na klony IP: *.lama.net.pl / 192.168.3.* 15.11.02, 00:39
          Już myślałem Kuti, że się z Tobą nie zgodzę, ale w końcu napisałeś coś mądrego.
          Zrobimy sobie super ligę przywatną i będziemy się bawić bez klonów!!!
          • Gość: okęciak Re: Na klony IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.02, 09:46
            Temat ligi prywatnej jest walkowany na innym watku.
            Wydaje miz sie ze sprawa jest juz zalatwiona tylko niepewny jest jeszcze jej
            sklad(ligi znaczy).
            Ja wystawie tylko jedna druzyne
            • Gość: jarek55 Re: Na klony IP: 80.48.32.* 15.11.02, 10:25
              No przeciez wlasnie o to chodzi zeby nie wystawiac po kilka druzyn tylko zeby
              byl duch sportowej rywalizacji i dobra zabawa z fajnymi ludzmi a nie liga paru
              klonow ktorzy wystawiaja po XXX druzyn i wteyd cala zabawa bierze w leb...
              pzdr
        • Gość: |kgb| Re: Na klony IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.32.* 15.11.02, 12:44
          Z checia przylacze sie do tej ligi, bo ja nie zamierzam wystawiac wiecej niz 1
          druzyne. Po pierwsze nie zalezy mi na zadnych nagrodach, po drugie nie jestem
          az takim znawca pilkarskim zeby wogole myslec o czolowce i po trzecie chce po
          prostu rywalizowac na normalnych, uczciwych zasadach, zeby sprawdzic jak
          naprawde mocny jest moj sklad, a nie czy akurat moja 67 druzyna byla w tej
          kolejce lepsza...
      • Gość: Kiwny Re: Na klony IP: *.chello.pl 15.11.02, 21:13
        Ja też jestem przeciwko klonom i sam mam i będe miał tylko 1 drużynę i nie
        robie dużej ilości transferów (od początku tylko Baszczyński za Kaliszana).
        Jednak z klonami jest problem jak zwalczać bo inne konto to inny uzytkownik. Z
        jednego IP można założyć wiele kont, a imie prezesa może się powtarzać.
        • elektron77 Re: Na klony 15.11.02, 22:02
          Prawda jest taka,że chyba wszyscy którzy nie mają sklonowanych drużyn są
          przeciwko klonom. I niemożliwe jest by zapobiec ich powstawaniu :((

Jedyną obroną przed klonami dla nas jest to, co zostało już tutaj (i nie tylko
          tu) wcześniej powiedziane - utworzenie ligi prywatnej złożonej z zaufanych i
          sprawdzonych ludzi, traktujących tę grę naprawdę jako zabawę, a nie jako wyścig
          po kubki i inne nagrody.
          Owszem zdobywanie nagród jest przyjemne, ale tylko wtedy gdy ma się świadomość,
          że zostały one zdobyte całkowicie uczciwie z poszanowaniem innych uczestnikow
          gry.

Zaś dla wszystkich przejmujących się klonami przedstawię mój punkt widzenia,
          który pozwala mi mieć klony głęboko w d...

Otóż, nawet jeśli wiem, że istnieje powiedzmy 5 drużyn jednego gościa, które
          są lepsze od mojej to jestem przekonany, że musi istnieć co najmniej drugie
          tyle jego drużyn, które są z kolei gorsze, a nawet dużo gorsze od mojej...
          A nagrodami po prostu się nie przejmuję, choć na pewno cieszyłbym się ze
          zdobycia jakiejś (na co raczej się nie zanosi).

Pozdrawiam wszystkich grających uczciwie, dla własnej satysfakcji oraz dla
          dobrej zabawy.
          Elektron
      • Gość: kuti A może... IP: Fobos:* / 192.168.1.* 19.11.02, 19:08
        ...zrobić okres potwierdzenia drużyny do gry w kolejce? Okres ten zacząłby się
        15minut przed rozpoczęceim pierwszego meczu, a prezes musiałby włączyć opcję,
        która pozwalałaby sklasyfikować jego drużynę. Wtedy Jakoni nie wyrobiłby się w
        kwadrans z pięćdziesięcioma kontami (chyba, że z całą familią obstawiłby
        pięćdziesiąt stanowisk komputerowych :) Co Wy na to? (Jest tylko mały minusik -
        każdy musiałby być przy kompie przed pierwszym spotkaniem, ale do walki z
        klonami chyba warto)
        • Gość: okęciak odpada IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.11.02, 19:53
          Kuti nie wyobrazam sobie czegos takiego.
          Niech zadzwini telofon od Twojej Dupy Laski zagadasz sie i kolejka w plecy.
          Odpada Kuti
          • Gość: Lucas Re: odpada IP: uroczysko:* / 10.140.18.* 19.11.02, 21:11
            Nie da rady, będę musiał wyjść gdzieś wczęśniej
            albo będę w pracy i wtedy kolejka w plecy.
        • Gość: Arch Re: A może... IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 19.11.02, 22:29
          Nie da rady. Kolejki często zaczynają się w piatki wieczór. Podejżewam , że
          sporo osób gdzies sobie pójdzie ( może na jakąś kolejkę ;P lub meczyk ) i wtedy
          ma w plecy.
        • elektron77 Re: A może... 20.11.02, 13:13
          Dobrze,że tak kombinujesz, ale tym razem przekombinowałeś. U mnie zwykle jest
          tak,że co drugi dzień do wieczora siedzę w pracy, gdzie na dodatek nie mam
          netu, więc co 2-gą kolejkę byłbym nieklasyfikowany. :((

Poza tym pomyśl o stronie technicznej - w te 15 min Redakcja by się zakorkowała
          będąc zmuszona do obsługi tylu potwierdzeń na raz.
          A na dodatek zdarza się jeszcze tak ,że moja sieć na osiedlu zwyczajnie siada...

Krótko mowiąc: istnieje zbyt dużo przeszkód by było to wykonalne...:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka