Gość: Emhyr Komentatorzy IP: *.papp-logistics.com 17.02.06, 12:11 A'propos komantatorow - nie mam okazji niestety posluchac Darka i Jozwiaka, nie ma mnie w kraju, ale wiem ze wszystko co piszecie jest prawda, dobrze znam ich mozliwosci, ale za to ARD daje tez popis, w wolnym tlumaczeniu: Annie Friesinger prowadzi nasza druzyne, sekunda przewagi, trener pokazuje tylko to dowiezc, zblizaja sie do mety, Annie pedzi na czele, bedzie zloto. Tak!!! zloto, Annie zdejmuje kaptur, wlosy powiewaja na wietrze, czy moze wiatr rozwiewa zlote wlosy zlotej Annie.....z jednej strony zazdroszcze uniesien medalowych (bo Polakom takich brak), z drugiej jednak zastanawiam sie czy takie mistrzostwo poetyckie bylby Darek w stanie tez osiagnac, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Komentatorzy 17.02.06, 12:14 my nie mamy ani medali, ani poezji niestety Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Komentatorzy 17.02.06, 12:17 niemcy nawet maja wiatr w hali !!! a przeciw nam wszystko - to niesprawiedliwe Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Komentatorzy 17.02.06, 12:18 no ja juz wczesnij pisalem zeby ligocki skakal zamiast Mateji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enay Re: Komentatorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:20 Matej(a) Ligocki? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Komentatorzy 17.02.06, 12:21 Wątek podchwyciła TVP, której komentatorzy stwierdzili, że sytuację Matysa można porównać do narciarza alpejskiego, który zakwalifikował się na igrzyska także w skokach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viola Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.sanpaolo.net / 193.203.232.* 17.02.06, 12:15 Lyzwiarstwo figurowe na oficjalnej stronie igrzysk NIE jest pokazywane w tym momencie jako LIVE!!! LIVE jest w momencie kiedy dana konkurencja sie odbywa. W chwili obecnej LIVE nie ma zadnej konkurencji. Pozdrawiam z Torino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enay Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:16 Skoro ekipa wywolala upiora jazdy figurowej mezczyzn to wczorajszy obrazek z lotniska Ruzyne w Pradze. Ludzie czekaja na samolot (dziwne nie? ;)), nad ich glowami telewizor, a w nim olimpiada. Spora grupa oczekujacych wpatruje sie w axle wykrecane przez solistow na tafli w Turynie. Owa spora grupa sklada sie wylacznie z mezczyzn ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nawalator Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.ap.krakow.pl 17.02.06, 12:21 odnoszac sie do propozycji budowania IVRP i inkorporacji Inflant, zaproponowalbym wladzom naszego kraju aby zastanowili sie rowniez nad proba przylaczenia Litwy-mielibysmy w koncu koszykowke, Bialorusi-hokej na lepszym od naszego poziomie i ciezarowcow, Ukraine-w koncu pilka nozna jest w naszym kraju bardzo popularna i moze tym razem awansowalibysmy do mistrzostw Europy, Czechy-hokej na najwyzszym poziomie+skoki(bo na Mateje juz nie moge patrzec) i jeszcze Slowacje-goroce zrodla i dobra czekolada dla relaksu....panowie Kaczynscy-rozwazcie propozycje ludu pracujacego miast i wsi!!pozdrawiam redaktorow!! Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 12:23 no i szybki nalocik na kanary - jakby sie snieg znudzil byloby gdzie poplazowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viola Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.sanpaolo.net / 193.203.232.* 17.02.06, 12:27 Ciao :) hihi chyba macie jakas wczorajsza "zasniezona" wersje oficjalnej strony olimpiady gdzie jest / nie jest pokazywane lyzwiarstwo :)Bo u mnie obecnie nie ma nic live na tej stronie Dzis o 19.00 pary - z pewnoscia juz nie mozecie sie doczekac, prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazy(L) Relacja live na oficjalnej stronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:29 Jestem albo slepy, albo dla mnie za wczesnie. Czy ktos moze mi wytlumaczyc gdzie jest relacja live na torino2006.org? No chyba ze macie na mysli "live results"... Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: łyżwiarstwo - pary 17.02.06, 12:30 Powtórzę moje wczorajsze pytanie: właściwie dlaczego nie ma tańca towarzyskiego na letniej olimpiadzie, skoro są tańce na lodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: łyżwiarstwo - pary IP: 83.238.50.* 17.02.06, 12:33 A mnie zastanawia, dlaczego w ZIO nie ma bojerów, albo saneczek na torach natutalnych... Odpowiedź nasuwa się sama: SPISEK antypolski :P Odpowiedz Link Zgłoś
kotym Re: łyżwiarstwo - pary 17.02.06, 12:33 halfoat napisał: > Powtórzę moje wczorajsze pytanie: właściwie dlaczego nie ma tańca towarzyskiego > > na letniej olimpiadzie, skoro są tańce na lodzie? > Bo organizatorzy boją się przenieść polskiego "Tańca z gwiazdami" na olimpiadę. Po konkursach od razu zaczełyby się protesty na zbyt surowe ocenianie Iwony Pawlović lub na stronniczą Beatę Tyszkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radoc Re: łyżwiarstwo - pary IP: 81.210.25.* 17.02.06, 13:54 ale Kasia Cichopek by mogła potańczyć :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enay Re: łyżwiarstwo - pary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:34 A wiesz co, ze mnie to tez zawsze ciekawilo ;) Mozna by zrobic rywalizacje solistek na plazy, zaraz obok boiska do siatkowki plazowej. A ja poprosze, zeby solisci tanczyli obok basenu :D Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: łyżwiarstwo - pary 17.02.06, 12:36 A ile nowych konkurencji: taniec latynoamerykański, walc, taniec nowoczesny itd. Dodatkowo jak w gimnastyce można wprowadzić wielobój taneczny. Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: łyżwiarstwo - pary 17.02.06, 12:36 taki wieloboj taneczny moze zakonczony pokazami mis mokrego podkoszulka Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: łyżwiarstwo - pary 17.02.06, 12:37 a moze wprowadzic dwuboj cala pajpe + taniec bez lyzew na lodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kay Re: łyżwiarstwo - pary IP: *.system.szczecin.pl 17.02.06, 12:43 tak i jazde szybka na rolkach i na desce na halfpipe (tu juz mamy reprezentacje swiatowych Ligockich mniej kasy na selekcje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tek Turnau Grzegorz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:36 No, no, no, kto by pomyślał :-). Odpowiedz Link Zgłoś
mp612 Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 12:43 Nie no - pomysł na tą relację "live" jest genialny. To się powinno przyjąć i częściej pojawiać. Oczywiście pod warunkiem, że będzie równie dowcipne :-) Taka propozycja na "infografikę" - po zakończeniu mistrzostw pokazazać mapę Europy, z kolorami oznaczającymi ilość/rodzaj medali zdobytych na tych mistrzostwach. I taka wielka, szara dziura w środku Europy - to my właśnie. Dać to w dużym rozmiarze i rozesłać do sportowych decydentów i działaczy, aha i komentatorów sportowych też. Może czyjąś wyobraźnię to ruszy w końcu. Podobną rzecz można zrobić dla piłki nożnej i prawie każdej innej dyscypliny. Z wyjątkiem... no właśnie nie mogę sobie nic przypomnieć, chyba w brydżu mamy jakieś sukcesy ale nie jestem pewien. Pozdrawiam i do przeczytania again MP Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 12:47 ja sie nie moge doczekac jakiegos czatu z czereda Ligockich - tyle pytan mi sie cisnie na usta :) Odpowiedz Link Zgłoś
messi1 Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 12:52 panowie, jesteście wilecy!!! dzięki wam zacząłem się intersować czymś tak odlegym od sportu ja zio ;) oglądać nie mam zamiaru, ale czytam was non stop!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enay Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:53 Good idea :) Tylko ja obawiam sie, ze czlonkom PKOL kasa zzarla reszte honoru, a rzad ma wazniejsze cele niz sport :/ Ale komentatorom to nie wysylajmy, bo po pompatycznym biadoleniu Siezieniewskiego i Olszanskiego to ja nie wiedzialam, gdzie oczy podziac ;) W saneczkarstwie na torach naturalnych ponoc Polakom niezle sie wiedzie, ale spisek antypolski nigdy nie pozwoli wlaczyc tej dyscypliny do ZIO ;] Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 12:55 ciekawe czy wystartujemy w bobslejach ???? czy nam boba pozycza :):) ?? (i nie o Marleya mi chodzi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enay Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:55 Ogladacie relacje Malysza z epopei o kasku? :] Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 12:58 teraz już wiemy, że winny będzie kask Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 12:58 niestsety nie moge a cio sie dzieje z naszym orlem i jego penerem pod nosem Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 13:00 kurcze ale czy po zdjeciu naszego panczenisty mozna jeszce o adasiu mowic orzel ?? ten tytul chyba przeszedl juz na panczeniste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enay Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:05 Nie boj nic, jak znam tyfypy to oni to jeszcze z 5 razy powtorza ;) A to jest zbyt skomplikowana historia i na dodatek wielowatkowa, zeby tak latwo strescic :) Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 13:09 ciekawe czy to kontuzja czy moze za duzo haszku w Hasku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: 83.238.50.* 17.02.06, 13:04 Ale znowu się okazało, że w Polsce bez rodziny ani rusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milowicki Beton BOHATER KINCH IP: *.telpol.net.pl 17.02.06, 12:56 Podczas biegu na 15m stylem klasycznym - głównie ze względu na kolor skóry, choć teraz w tej dyscyplinie to żadna nowość - zauważeni zostali reprezentanci Afryki: Etiopczyk i Kenijczyk. Ten pierwszy wyprzedził aż 13 rywali, drugi - 5. Nikt do tej pory nie zwrócił jednak uwagi, że równie pasjonująca walka jak o medale toczyła się o to, żeby nie być ostatnim. Rywalizowali jedyni reprezentacji swoich krajów w Turynie: 50-letni Kostarykańczyk (pozdrowienia dla Doroty Wysockiej :o) Arturo Kinch i tylko o 2 lata od niego młodszy Tajlandczyk (mieszkający w USA) Prawat Nagwajara. Już na pierwszym punkcie pomiaru było wiadomo, że to oni będą walczyć o przedostatnie miejsce, bo tracili bardzo dużo do trzeciego od końca Nepalczyka. W tym momencie biegnący z numerem 3 Tajlandczyk już wyprzedził biegnącego o pół minuty przed nim Kostarykańczyka, który - co widzieli w TV wszyscy zainteresowani - po niepełna 3 km miał już wyraźnie dość. Na 10 km przewaga Nagwajary nad Kinchem wzrosła do ponad 2,5 minuty, ale wkrótce okazało się, że Tajlandczyk przeszarżował (red. Jóźwik w tym miejscu z pewnością powiedziałby o źle posmarowanych nartach). Kolejny punkt pomiaru czasu i Kostaryńczyk traci połowę przewagi. Prawdziwy dramat Tajlandczyk przeżywa między 12.2 a 13.3 km. Nieco ponad kilometr podbiegu zajmuje mu prawie 8 minut (dla porównania naszemu Januszowi Krężelokowi zajęło to 3'42'', a mistrzowi Andrusowi Veerpalu - 3'22'') i na tym odcinku dogania go i znacznie wyprzedza biegnący dotąd zanim Kostarykańczyk. I tak już zostaje do końca. Kinch, który jest jedynym reprezentantem swojego kraju w historii Zimowych Igrzysk Olimpijskich (zaczął od Lake Placid w 1980, potem startował Sarajewie, Calgary i Salt Lake City), stracił do najlepszych prawie pół godziny, ale nie był ostatni! Brawo!!! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milowicki Beton Re: BOHATER KINCH IP: *.telpol.net.pl 17.02.06, 13:08 W Salt Lake City Kinch wystartował w sprincie i także nie był ostatni!!! Kostarykańczyk znacznie, bo o kilkanaście i kilkadziesiąt sekund, wyprzedził wtedy Irlandczyka i Nepalczyka. :o) Niestety, nie udało mi się jeszcze odnaleźć wyników Kincha w jego trzech pierwszych startach na ZIO. Pomożecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milowicki Beton Re: BOHATER KINCH IP: *.telpol.net.pl 17.02.06, 13:43 Jak widzę do wyników Kincha z lat 80. trudno będzie dojść, ale znalazłem coś równie ciekawego. Kostarykańczyk zakłada narty na nogi właściwie raz na cztery lata. Po występie w Salt Lake City w 2002 roku dopiero w tym sezonie wziął udział w oficjalnych zawodach. Przed startem w Turynie wystartował w 5 biegach (Puchar Ameryki Północnej i zawody FIS-u) i zawsze był ostatni z duuużą stratą do przedostatniego. Z tych wyników można wywnioskować, że Kostarykańczyk preferuje styl klasyczny, bo w jednym z biegów techniką dowolną (na 15 km) do drugiego od końca zawodnika stracił ponad pół godziną. Jeszcze jedna rzecz: zauważyłem, że w tych biegach, w których brał udział Kinch wystartowało także wielu ponad 100-latków! Wejdźcie (www.fis- ski.com/uk/604/610.html?sector=CC&competitorid=74798&raceid=10066 ; www.fis-ski.com/uk/604/610.html? sector=CC&competitorid=74798&raceid=10070) i sami popatrzcie. Ciekawe, prawda? :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macoomba wykrakaliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:56 no i znowu Deneriez... faktycznie można pojechać do pewnego łotewskiego miasta patrząc na to kolejny (przestałem liczyć po pierwszych trzech tysiącach) raz :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julobubi Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:03 No chyba ta historia kasku byla troche inna, a raczej w innej kolejnosci. Chyba najpierw trener pozyczyl,a potem kuzyn zawiozl:P:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enay Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:07 Mam dwie propozycje tytulu: "orzel wyladowal... na kasku" "jak to z kaskiem bywalo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enay Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:11 Hello ekipa ;) Link jest nieaktywny. Swoja droga bracia pepiki chyba zlota w hokeju nie zdobeda, jak Haszek nie bedzie w bramce. Na szczescie maja czym zalac gorycz porazki (nie wiem czy takie podwojne stezenie goryczy wyjdzie im na zdrowie) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: hokej kobiet 17.02.06, 13:12 może dojdzie do jakiejś bójki, nie od dziś wiadomo, że najskuteczniejszą taktyką jest wtedy ściągnięcie przeciwnikowi koszulki na głowę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonus Historia pewnego kasku IP: *.muc.allianz.de 17.02.06, 13:15 chyba mial byc link, ale nie wyszedl.... Odpowiedz Link Zgłoś
tallinn Ciekawi mnie, jak komentatorzy w Polsce ... 17.02.06, 13:16 ... wymawiają nazwisko [Kristiny] Šmigun? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enay Re: Ciekawi mnie, jak komentatorzy w Polsce ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:21 Smigun. A jak to powinno brzmiec, Szmigun? Bo widze, ze zadaszone jak u Czechow :) Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Ciekawi mnie, jak komentatorzy w Polsce ... 17.02.06, 13:22 mówią różnie: Smigun lub Śmigun Odpowiedz Link Zgłoś
tallinn Re: Ciekawi mnie, jak komentatorzy w Polsce ... 17.02.06, 13:29 Powinno brzmieć 'Szmigun'. Przekażcie, komu trzeba, proszę. --- Estonia Odpowiedz Link Zgłoś
qoqos Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 13:16 link do kasku NIE DZIALA!! Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: do redakcji 17.02.06, 13:36 można powiedzieć, że teraz będzie relacja unplugged Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enay Re: do redakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:37 To ja trzymam kciuki, zeby im wyszlo to tak dobrze jak Nirvanie swego czasu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: do redakcji 17.02.06, 13:39 ciekawe tylko, po której stronie mocy są w redakcji Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: do redakcji 17.02.06, 13:41 CIEMNEJ NATURALNIE - JAK JEST ZIMA JEST ZIMNO, JAK NIE MA PRADU JEST CIEMNO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enay Re: do redakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:44 To nie jest tak oczywiste, przeciez napisali, ze u nich prund akurat jest. Choc trzeba by sie przysluchac, czy nikt tam nie dyszy :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paszczak Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:41 poddaje sie przelaczam na leppera, tam jest zabawniej,cos sie dzieje;))ale nudy na tej olimpiadzie Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 14:00 a w trójce właśnie Romano italiano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal jeszcze co do reklamy IP: *.chello.pl 17.02.06, 13:53 motto o pracy i reklamie ekstra!!! pasuje i do snowboardu i do pilki noznej... tylko dlaczego caly czas mowicie restauracja o miejscu gdzie sie nawet plastikowych nozy nie podaja a je sie rekami? a poza tym taki BAR na szybko moze byc ok ;o))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enay Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:59 Snowcross na Eurosporcie: "Sedzia wloski wlasnie rozdaje drabinki. I nie jest to drabinka drewniana, ale papierowa jak najbardziej, z rozstawieniem zawodniczek." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viola Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.sanpaolo.net / 193.203.232.* 17.02.06, 14:03 Hej - Nie można wysłać drugiego listu z tego samego formularza !. taki komunikat pojawia mi sie gdy chce skomentowac......:( Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 14:08 mi sie wydaje ze w 17 sekund mozna bez problemu wyczerpac tematyke hokeja kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viola Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.sanpaolo.net / 193.203.232.* 17.02.06, 14:08 OK poprzedni wpis to byla tylko proba :) Wiem wiem zmeczenie :) "ogladam" olimpiade praktycznie od rana do wieczora w pracy przed monitorem PC /a co pochwale sie - pracuje dla jednego ze sponsorow olimpiady, nie pytajcie o szczegoly zakulisowe organizacji pewnych spraw;) / na oficjalnej stronie /tej samej ktora lubuje sie w lyzwiarstwie figurowym;)/ i od wczoraj odkad "odkrylam" wasze komentarze podsmiewuje sie pod nosem czytajac co tam rodacy na temat olimpiady pisza:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nawalator Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.ap.krakow.pl 17.02.06, 14:13 nie powinnas sie ujawniac-sprawdza IP Twojego PC, znajda Cie, wywala z pracy, zabija polowe Twojej rodziny, a pozniej wysla Cie na ZIO zebys wszystko ogladala LIVE-i to bedzie najgorsze!!:P:D Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 14:15 eee tam wszystko wystarczy ze Ligockich jej kaza i katastrofa gotowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nawalator Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.ap.krakow.pl 17.02.06, 14:16 co prawda to prawda..no i moze jeszcze Mateje:P Odpowiedz Link Zgłoś
enay Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 14:16 Ale przynajmniej bedzie to katastrofa na swiatowym poziomie :D Odpowiedz Link Zgłoś