Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Igrzyska na żywo - dzień 7.

• Gość: Emhyr Komentatorzy IP: *.papp-logistics.com 17.02.06, 12:11
        A'propos komantatorow - nie mam okazji niestety posluchac Darka i Jozwiaka, nie
        ma mnie w kraju, ale wiem ze wszystko co piszecie jest prawda, dobrze znam ich
        mozliwosci, ale za to ARD daje tez popis, w wolnym tlumaczeniu: Annie
        Friesinger prowadzi nasza druzyne, sekunda przewagi, trener pokazuje tylko to
        dowiezc, zblizaja sie do mety, Annie pedzi na czele, bedzie zloto. Tak!!!
        zloto, Annie zdejmuje kaptur, wlosy powiewaja na wietrze, czy moze wiatr
        rozwiewa zlote wlosy zlotej Annie.....z jednej strony zazdroszcze uniesien
        medalowych (bo Polakom takich brak), z drugiej jednak zastanawiam sie czy takie
        mistrzostwo poetyckie bylby Darek w stanie tez osiagnac,
        pozdrawiam
        • halfoat Re: Komentatorzy 17.02.06, 12:14
          my nie mamy ani medali, ani poezji niestety
        • sirjarowit Re: Komentatorzy 17.02.06, 12:17
          niemcy nawet maja wiatr w hali !!! a przeciw nam wszystko - to niesprawiedliwe
          • sirjarowit Re: Komentatorzy 17.02.06, 12:18
            no ja juz wczesnij pisalem zeby ligocki skakal zamiast Mateji
            • Gość: enay Re: Komentatorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:20
              Matej(a) Ligocki? ;)
              • sirjarowit Re: Komentatorzy 17.02.06, 12:21
                Wątek podchwyciła TVP, której komentatorzy stwierdzili, że sytuację Matysa można
                porównać do narciarza alpejskiego, który zakwalifikował się na igrzyska także w
                skokach.
      • Gość: Viola Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.sanpaolo.net / 193.203.232.* 17.02.06, 12:15
        Lyzwiarstwo figurowe na oficjalnej stronie igrzysk NIE jest pokazywane w tym
        momencie jako LIVE!!! LIVE jest w momencie kiedy dana konkurencja sie odbywa. W
        chwili obecnej LIVE nie ma zadnej konkurencji. Pozdrawiam z Torino.
      • Gość: enay Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:16
        Skoro ekipa wywolala upiora jazdy figurowej mezczyzn to wczorajszy obrazek z lotniska Ruzyne w Pradze. Ludzie czekaja na samolot (dziwne nie? ;)), nad ich glowami telewizor, a w nim olimpiada. Spora grupa oczekujacych wpatruje sie w axle wykrecane przez solistow na tafli w Turynie. Owa spora grupa sklada sie wylacznie z mezczyzn ;)))))))
        • halfoat Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 12:22
          pepiki to zboczeńcy
      • Gość: nawalator Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.ap.krakow.pl 17.02.06, 12:21
        odnoszac sie do propozycji budowania IVRP i inkorporacji Inflant, zaproponowalbym wladzom naszego kraju aby zastanowili sie rowniez nad proba przylaczenia Litwy-mielibysmy w koncu koszykowke, Bialorusi-hokej na lepszym od naszego poziomie i ciezarowcow, Ukraine-w koncu pilka nozna jest w naszym kraju bardzo popularna i moze tym razem awansowalibysmy do mistrzostw Europy, Czechy-hokej na najwyzszym poziomie+skoki(bo na Mateje juz nie moge patrzec) i jeszcze Slowacje-goroce zrodla i dobra czekolada dla relaksu....panowie Kaczynscy-rozwazcie propozycje ludu pracujacego miast i wsi!!pozdrawiam redaktorow!!
        • sirjarowit Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 12:23
          no i szybki nalocik na kanary - jakby sie snieg znudzil byloby gdzie poplazowac :)
      • Gość: Viola Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.sanpaolo.net / 193.203.232.* 17.02.06, 12:27
        Ciao :) hihi chyba macie jakas wczorajsza "zasniezona" wersje oficjalnej strony
        olimpiady gdzie jest / nie jest pokazywane lyzwiarstwo :)Bo u mnie obecnie nie
        ma nic live na tej stronie Dzis o 19.00 pary - z pewnoscia juz nie mozecie sie
        doczekac, prawda ?
      • Gość: Bazy(L) Relacja live na oficjalnej stronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:29
        Jestem albo slepy, albo dla mnie za wczesnie. Czy ktos moze mi wytlumaczyc
        gdzie jest relacja live na torino2006.org? No chyba ze macie na mysli "live
        results"...
      • halfoat Re: łyżwiarstwo - pary 17.02.06, 12:30
        Powtórzę moje wczorajsze pytanie: właściwie dlaczego nie ma tańca towarzyskiego
        na letniej olimpiadzie, skoro są tańce na lodzie?
        • Gość: ziuta Re: łyżwiarstwo - pary IP: 83.238.50.* 17.02.06, 12:33
          A mnie zastanawia, dlaczego w ZIO nie ma bojerów, albo saneczek na torach
          natutalnych... Odpowiedź nasuwa się sama: SPISEK antypolski :P
        • kotym Re: łyżwiarstwo - pary 17.02.06, 12:33
          halfoat napisał:

> Powtórzę moje wczorajsze pytanie: właściwie dlaczego nie ma tańca
          towarzyskiego
          >
          > na letniej olimpiadzie, skoro są tańce na lodzie?
          >
          Bo organizatorzy boją się przenieść polskiego "Tańca z gwiazdami" na olimpiadę.
          Po konkursach od razu zaczełyby się protesty na zbyt surowe ocenianie Iwony
          Pawlović lub na stronniczą Beatę Tyszkiewicz.
          • Gość: radoc Re: łyżwiarstwo - pary IP: 81.210.25.* 17.02.06, 13:54
            ale Kasia Cichopek by mogła potańczyć :))))))
        • Gość: enay Re: łyżwiarstwo - pary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:34
          A wiesz co, ze mnie to tez zawsze ciekawilo ;) Mozna by zrobic rywalizacje solistek na plazy, zaraz obok boiska do siatkowki plazowej. A ja poprosze, zeby solisci tanczyli obok basenu :D
          • halfoat Re: łyżwiarstwo - pary 17.02.06, 12:36
            A ile nowych konkurencji: taniec latynoamerykański, walc, taniec nowoczesny itd.
            Dodatkowo jak w gimnastyce można wprowadzić wielobój taneczny.
          • sirjarowit Re: łyżwiarstwo - pary 17.02.06, 12:36
            taki wieloboj taneczny moze zakonczony pokazami mis mokrego podkoszulka
            • sirjarowit Re: łyżwiarstwo - pary 17.02.06, 12:37
              a moze wprowadzic dwuboj cala pajpe + taniec bez lyzew na lodzie
          • Gość: Kay Re: łyżwiarstwo - pary IP: *.system.szczecin.pl 17.02.06, 12:43
            tak i jazde szybka na rolkach i na desce na halfpipe (tu juz mamy reprezentacje
            swiatowych Ligockich mniej kasy na selekcje)
      • Gość: tek Turnau Grzegorz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:36
        No, no, no, kto by pomyślał :-).
      • mp612 Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 12:43
        Nie no - pomysł na tą relację "live" jest genialny. To się powinno przyjąć i
        częściej pojawiać. Oczywiście pod warunkiem, że będzie równie dowcipne :-)
        Taka propozycja na "infografikę" - po zakończeniu mistrzostw pokazazać mapę
        Europy, z kolorami oznaczającymi ilość/rodzaj medali zdobytych na tych
        mistrzostwach. I taka wielka, szara dziura w środku Europy - to my właśnie. Dać
        to w dużym rozmiarze i rozesłać do sportowych decydentów i działaczy, aha i
        komentatorów sportowych też. Może czyjąś wyobraźnię to ruszy w końcu. Podobną
        rzecz można zrobić dla piłki nożnej i prawie każdej innej dyscypliny. Z
        wyjątkiem... no właśnie nie mogę sobie nic przypomnieć, chyba w brydżu mamy
        jakieś sukcesy ale nie jestem pewien.
        Pozdrawiam i do przeczytania again
        MP
        • sirjarowit Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 12:47
          ja sie nie moge doczekac jakiegos czatu z czereda Ligockich - tyle pytan mi sie
          cisnie na usta :)
          • messi1 Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 12:52
            panowie, jesteście wilecy!!! dzięki wam zacząłem się intersować czymś tak
            odlegym od sportu ja zio ;) oglądać nie mam zamiaru, ale czytam was non stop!!!
        • Gość: enay Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:53
          Good idea :) Tylko ja obawiam sie, ze czlonkom PKOL kasa zzarla reszte honoru, a rzad ma wazniejsze cele niz sport :/ Ale komentatorom to nie wysylajmy, bo po pompatycznym biadoleniu Siezieniewskiego i Olszanskiego to ja nie wiedzialam, gdzie oczy podziac ;)
          W saneczkarstwie na torach naturalnych ponoc Polakom niezle sie wiedzie, ale spisek antypolski nigdy nie pozwoli wlaczyc tej dyscypliny do ZIO ;]
          • sirjarowit Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 12:55
            ciekawe czy wystartujemy w bobslejach ???? czy nam boba pozycza :):) ?? (i nie o
            Marleya mi chodzi)
      • Gość: enay Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:55
        Ogladacie relacje Malysza z epopei o kasku? :]
        • halfoat Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 12:58
          teraz już wiemy, że winny będzie kask
        • sirjarowit Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 12:58
          niestsety nie moge a cio sie dzieje z naszym orlem i jego penerem pod nosem
          • sirjarowit Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 13:00
            kurcze ale czy po zdjeciu naszego panczenisty mozna jeszce o adasiu mowic orzel
            ?? ten tytul chyba przeszedl juz na panczeniste
          • Gość: enay Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:05
            Nie boj nic, jak znam tyfypy to oni to jeszcze z 5 razy powtorza ;) A to jest zbyt skomplikowana historia i na dodatek wielowatkowa, zeby tak latwo strescic :)
            • sirjarowit Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 13:07
              :)
              • sirjarowit Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 13:09
                ciekawe czy to kontuzja czy moze za duzo haszku w Hasku :)
        • Gość: ziuta Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: 83.238.50.* 17.02.06, 13:04
          Ale znowu się okazało, że w Polsce bez rodziny ani rusz
      • Gość: Milowicki Beton BOHATER KINCH IP: *.telpol.net.pl 17.02.06, 12:56
        Podczas biegu na 15m stylem klasycznym - głównie ze względu na kolor skóry,
        choć teraz w tej dyscyplinie to żadna nowość - zauważeni zostali reprezentanci
        Afryki: Etiopczyk i Kenijczyk. Ten pierwszy wyprzedził aż 13 rywali, drugi - 5.
        Nikt do tej pory nie zwrócił jednak uwagi, że równie pasjonująca walka jak o
        medale toczyła się o to, żeby nie być ostatnim. Rywalizowali jedyni
        reprezentacji swoich krajów w Turynie: 50-letni Kostarykańczyk (pozdrowienia
        dla Doroty Wysockiej :o) Arturo Kinch i tylko o 2 lata od niego młodszy
        Tajlandczyk (mieszkający w USA) Prawat Nagwajara. Już na pierwszym punkcie
        pomiaru było wiadomo, że to oni będą walczyć o przedostatnie miejsce, bo
        tracili bardzo dużo do trzeciego od końca Nepalczyka. W tym momencie biegnący z
        numerem 3 Tajlandczyk już wyprzedził biegnącego o pół minuty przed nim
        Kostarykańczyka, który - co widzieli w TV wszyscy zainteresowani - po niepełna
        3 km miał już wyraźnie dość. Na 10 km przewaga Nagwajary nad Kinchem wzrosła do
        ponad 2,5 minuty, ale wkrótce okazało się, że Tajlandczyk przeszarżował (red.
        Jóźwik w tym miejscu z pewnością powiedziałby o źle posmarowanych nartach).
        Kolejny punkt pomiaru czasu i Kostaryńczyk traci połowę przewagi. Prawdziwy
        dramat Tajlandczyk przeżywa między 12.2 a 13.3 km. Nieco ponad kilometr
        podbiegu zajmuje mu prawie 8 minut (dla porównania naszemu Januszowi
        Krężelokowi zajęło to 3'42'', a mistrzowi Andrusowi Veerpalu - 3'22'') i na tym
        odcinku dogania go i znacznie wyprzedza biegnący dotąd zanim Kostarykańczyk. I
        tak już zostaje do końca. Kinch, który jest jedynym reprezentantem swojego
        kraju w historii Zimowych Igrzysk Olimpijskich (zaczął od Lake Placid w 1980,
        potem startował Sarajewie, Calgary i Salt Lake City), stracił do najlepszych
        prawie pół godziny, ale nie był ostatni! Brawo!!! :o)
        • Gość: Milowicki Beton Re: BOHATER KINCH IP: *.telpol.net.pl 17.02.06, 13:08
          W Salt Lake City Kinch wystartował w sprincie i także nie był ostatni!!!
          Kostarykańczyk znacznie, bo o kilkanaście i kilkadziesiąt sekund, wyprzedził
          wtedy Irlandczyka i Nepalczyka. :o)
          Niestety, nie udało mi się jeszcze odnaleźć wyników Kincha w jego trzech
          pierwszych startach na ZIO. Pomożecie?
          • halfoat Re: BOHATER KINCH 17.02.06, 13:09
            pomożemy!!!
            • Gość: Milowicki Beton Re: BOHATER KINCH IP: *.telpol.net.pl 17.02.06, 13:43
              Jak widzę do wyników Kincha z lat 80. trudno będzie dojść, ale znalazłem coś
              równie ciekawego. Kostarykańczyk zakłada narty na nogi właściwie raz na cztery
              lata. Po występie w Salt Lake City w 2002 roku dopiero w tym sezonie wziął
              udział w oficjalnych zawodach. Przed startem w Turynie wystartował w 5 biegach
              (Puchar Ameryki Północnej i zawody FIS-u) i zawsze był ostatni z duuużą stratą
              do przedostatniego. Z tych wyników można wywnioskować, że Kostarykańczyk
              preferuje styl klasyczny, bo w jednym z biegów techniką dowolną (na 15 km) do
              drugiego od końca zawodnika stracił ponad pół godziną.
              Jeszcze jedna rzecz: zauważyłem, że w tych biegach, w których brał udział Kinch
              wystartowało także wielu ponad 100-latków! Wejdźcie (www.fis-
              ski.com/uk/604/610.html?sector=CC&competitorid=74798&raceid=10066 ;
              www.fis-ski.com/uk/604/610.html?
              sector=CC&competitorid=74798&raceid=10070) i sami popatrzcie. Ciekawe,
              prawda? :o)
      • Gość: macoomba wykrakaliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:56
        no i znowu Deneriez... faktycznie można pojechać do pewnego łotewskiego miasta
        patrząc na to kolejny (przestałem liczyć po pierwszych trzech tysiącach) raz :/
      • Gość: julobubi Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:03
        No chyba ta historia kasku byla troche inna, a raczej w innej kolejnosci. Chyba
        najpierw trener pozyczyl,a potem kuzyn zawiozl:P:)
        • halfoat Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 13:05
          może nakrecą o tym film
          • Gość: enay Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:07
            Mam dwie propozycje tytulu:
            "orzel wyladowal... na kasku"
            "jak to z kaskiem bywalo"
      • Gość: enay Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:11
        Hello ekipa ;) Link jest nieaktywny.

Swoja droga bracia pepiki chyba zlota w hokeju nie zdobeda, jak Haszek nie bedzie w bramce. Na szczescie maja czym zalac gorycz porazki (nie wiem czy takie podwojne stezenie goryczy wyjdzie im na zdrowie) ;)
      • halfoat Re: hokej kobiet 17.02.06, 13:12
        może dojdzie do jakiejś bójki, nie od dziś wiadomo, że najskuteczniejszą
        taktyką jest wtedy ściągnięcie przeciwnikowi koszulki na głowę
        :)
      • Gość: Polonus Historia pewnego kasku IP: *.muc.allianz.de 17.02.06, 13:15
        chyba mial byc link, ale nie wyszedl....
      • tallinn Ciekawi mnie, jak komentatorzy w Polsce ... 17.02.06, 13:16
        ... wymawiają nazwisko [Kristiny] Šmigun?
        • Gość: enay Re: Ciekawi mnie, jak komentatorzy w Polsce ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:21
          Smigun. A jak to powinno brzmiec, Szmigun? Bo widze, ze zadaszone jak u Czechow :)
          • halfoat Re: Ciekawi mnie, jak komentatorzy w Polsce ... 17.02.06, 13:22
            mówią różnie: Smigun lub Śmigun
          • tallinn Re: Ciekawi mnie, jak komentatorzy w Polsce ... 17.02.06, 13:29
            Powinno brzmieć 'Szmigun'. Przekażcie, komu trzeba, proszę.
            ---
            Estonia
      • qoqos Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 13:16
        link do kasku NIE DZIALA!!
      • halfoat Re: do redakcji 17.02.06, 13:36
        można powiedzieć, że teraz będzie relacja unplugged
        • Gość: enay Re: do redakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:37
          To ja trzymam kciuki, zeby im wyszlo to tak dobrze jak Nirvanie swego czasu ;)
          • halfoat Re: do redakcji 17.02.06, 13:39
            ciekawe tylko, po której stronie mocy są w redakcji
            • sirjarowit Re: do redakcji 17.02.06, 13:41
              CIEMNEJ NATURALNIE - JAK JEST ZIMA JEST ZIMNO, JAK NIE MA PRADU JEST CIEMNO
              • Gość: enay Re: do redakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:44
                To nie jest tak oczywiste, przeciez napisali, ze u nich prund akurat jest. Choc trzeba by sie przysluchac, czy nikt tam nie dyszy :]
                • sirjarowit Re: do redakcji 17.02.06, 13:50
                  albo sapie przez dysze :)
      • Gość: Paszczak Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:41
        poddaje sie przelaczam na leppera, tam jest zabawniej,cos sie dzieje;))ale nudy
        na tej olimpiadzie
        • halfoat Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 14:00
          a w trójce właśnie Romano italiano
      • halfoat Re: curling 17.02.06, 13:50
        kurcze, nawet wciągające te czajniki
      • Gość: rafal jeszcze co do reklamy IP: *.chello.pl 17.02.06, 13:53
        motto o pracy i reklamie ekstra!!! pasuje i do snowboardu i do pilki noznej...
        tylko dlaczego caly czas mowicie restauracja o miejscu gdzie sie nawet
        plastikowych nozy nie podaja a je sie rekami? a poza tym taki BAR na szybko
        moze byc ok ;o)))))
      • Gość: enay Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:59
        Snowcross na Eurosporcie:
        "Sedzia wloski wlasnie rozdaje drabinki. I nie jest to drabinka drewniana, ale papierowa jak najbardziej, z rozstawieniem zawodniczek."
      • Gość: Viola Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.sanpaolo.net / 193.203.232.* 17.02.06, 14:03
        Hej - Nie można wysłać drugiego listu z tego samego formularza !. taki
        komunikat pojawia mi sie gdy chce skomentowac......:(

• sirjarowit Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 14:08
          mi sie wydaje ze w 17 sekund mozna bez problemu wyczerpac tematyke hokeja kobiet
      • Gość: Viola Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.sanpaolo.net / 193.203.232.* 17.02.06, 14:08
        OK poprzedni wpis to byla tylko proba :) Wiem wiem zmeczenie :) "ogladam"
        olimpiade praktycznie od rana do wieczora w pracy przed monitorem PC /a co
        pochwale sie - pracuje dla jednego ze sponsorow olimpiady, nie pytajcie o
        szczegoly zakulisowe organizacji pewnych spraw;) / na oficjalnej stronie /tej
        samej ktora lubuje sie w lyzwiarstwie figurowym;)/ i od wczoraj
        odkad "odkrylam" wasze komentarze podsmiewuje sie pod nosem czytajac co tam
        rodacy na temat olimpiady pisza:) Pozdrawiam.
        • Gość: nawalator Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.ap.krakow.pl 17.02.06, 14:13
          nie powinnas sie ujawniac-sprawdza IP Twojego PC, znajda Cie, wywala z pracy, zabija polowe Twojej rodziny, a pozniej wysla Cie na ZIO zebys wszystko ogladala LIVE-i to bedzie najgorsze!!:P:D
          • sirjarowit Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 14:15
            eee tam wszystko wystarczy ze Ligockich jej kaza i katastrofa gotowa
            • Gość: nawalator Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.ap.krakow.pl 17.02.06, 14:16
              co prawda to prawda..no i moze jeszcze Mateje:P
            • enay Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 14:16
              Ale przynajmniej bedzie to katastrofa na swiatowym poziomie :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka