Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Adam Małysz: Jestem wdzięczny Kuttinowi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 00:07
    polskie piekielko, zenada, a szaranowicz dalej bedzie wlazil tajnerowi w d... na antenie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: macky Dokładnie. Dziennikarze to takie male hieny.. IP: *.chello.pl 21.02.06, 00:23
        ..ktore tylko czekaja zeby choc jedno slowo w calym wywiadzie bylo negatywne. A
        wtedy: powiekszyc uwypuklic i wcisnac jako naglowek. Potem juz mozna do woli
        macic, rozwijac spiskowe teorie, sugerowac ze ktos.. cos.. kiedys.. komus..,
        etc. Niedobrze mi sie robi jak sobie pomysle ile normalnych ludzkich relacji
        oni zniszczyli przez swoje insynuacje. I nie mowie tylko o (pseudo)redaktorach
        sportowych.
        • Gość: Hiena Re: Dokładnie. Dziennikarze to takie male hieny.. IP: *.kom / *.os1.kn.pl 21.02.06, 12:29
          Hieny to przy dziennikarzach małe pikusie są...
      • Gość: zz Re: Adam Małysz: Jestem wdzięczny Kuttinowi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.06, 00:38
        Lepiej od szarana wchodzi w d ... maciuś obślizgły kurzajewski. Rzadki talent!
      • Gość: Tomek-Lublin Re: Adam Małysz: Jestem wdzięczny Kuttinowi IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 21.02.06, 01:16
        Nasi Chłopcy byli tak zmotywowani dla Kutina! Widać jak cenią tego trenera i są murem za nim!. Nie należy o tym zapominać Panie Tajnerze! Gdyby nie to typowe polskie piekiełko, pogoń za kasą PZNu i ciąglę mieszanie i utrudnianie Kutinowi przez ekipę wszechwładnych z Tajnerem na czele, a za to jedność, szczera współpraca i wspieranie Kutina przez cały PZN, to i mielibysmy sukcesy medalowe! Tylko w zgranej drużynie, gdzie związek i Trener nie utrudniają sobie życia, lecz się wzajemnie wspierają może być medalowy sukces. I nowy trener, jeśli znów będzie miał taką atmosferę pracy niczego tu nie zmieni.
      • Gość: oburzony Re: Adam Małysz: Jestem wdzięczny Kuttinowi IP: *.aster.pl 21.02.06, 01:18
        co to za głupia sonda - Kto duecie Kuttin - Małysz jest bardziej winny
        brakowi sukcesów?

Może po prostu polskim sportowcom brak zaplecza a Adam Małysz nie może sam
        jeden ciągle być najlepszy. I tak dużo zrobił. Ci, którzy byli z nim kiedyś w
        ścisłej czołówce jak Schmitt czy Hannawald już dawno nie skaczą. A Adam dalej
        jest najlepszy z naszej drużyny!!! Trzeba mu raczej dziękować za to co zrobił
        dla nas do tej pory, a nie wymagać ciągłego szczytu formy i wywierać na nim
        presję sukcesu.
        • Gość: z Re: Adam Małysz: Jestem wdzięczny Kuttinowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 11:22
          Otóż to. Nic niestety nie trwa wiecznie.

--
          igrzyskaolimpijskie.blox.pl
      • Gość: wojtek Stefek Hula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 01:24
        Małysz chciał go bronić, ale to, że nie był w najwyższej formie to akurat nie
        jest żadne usprawiedliwienie, a wręcz przeciwnie
        • Gość: mrc Re: Stefek Hula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 01:59
          no nie do końca wręcz przeciwnie, bo jak sportowiec jest nie w formie, to co ma zrobić? na rzęsach stanąć? ot trenują i robia co mogą ale jakby to tylko zależało od nakładów pracy, to najpracowitsi by całe życie wygrywali

potwierdzam, ta sonda jest jakaś z du*y wzięta
          • Gość: En Nie ma formy a jest to wina tylko trenera. IP: *.173.rev.vline.pl 21.02.06, 08:22
            Za to bierze dużą kasę .Nie brońcie Kutina bo nie ma za co go bronić.Nie zrobił
            roboty jak należy,Norwegowie mają Kojonkoskiego i mają sukcesy.Małysz nie da
            słowa powiedzieć o Kutinie Dlaczego?Może Kasa?Chciał swego czasu zmieniać nawet
            obywatelstwo.Chłopie weź się w garść,zrobiłeś dla nas jak żaden ze sportowców
            przez ostatnie 20 lat,ale zejdź na ziemię ,będziesz dalej trwał przy swoim to
            będziesz skakał jak Mateja czy Tonio.
      • Gość: kris Re: Adam Małysz: Jestem wdzięczny Kuttinowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 02:00
        Po chwili oglądania przełączyłem na Eurosport. Obyło się bez wywodów
        filzoficznych, przypominania kim była mama skoczka z Austrii i dlaczego kogoś
        tam nie da się lubić. Dlaczego TVP nie może zatrudnić porządnych komentatorów?
        • gromek1 Re: Adam Małysz: Jestem wdzięczny Kuttinowi 21.02.06, 11:35
          Bo wszyscy normalni już pracują dla konkurencji. W TVP pozostali sami klasycy
          "Szpaku", "Szaran" i "Kurzajka"
      • Gość: RD Re: Adam Małysz: Jestem wdzięczny Kuttinowi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.06, 02:24
        Adam!!! Kibice Adama!!!!

Jesteś historią tej dyscypliny, stworzyłeś tę historię!!!!
        Przyjdzie czas, że będą Cię wspominać jako jednego z najwybityniejszych
        sportowców w te dycyplinie (kto wie, czy po Nykanennie nie najwybitniejszym...)
        Nikt nigdy nie wygrał PŚ 3X z rzędu i długo nikt nie wygra. Nikt nigdy z
        Polaków nie zdobył olimpjskich medali w sportach zimowych tak jak Ty - Fortuna
        to był jeden skok - Ty tych skoków oddałeś mnóstwo!!!!

Naprawdę nie musisz już niczego udowadniać.

Jeśli ktoś poniósł porażkę to Ci "kibice", którzy dziś Ciebie opuścili.

Ale historia Cię nie opuści - jesteś jednym z najwspanialszych sportowców w
        historii sportów zimowych

ku.., chciałbym zdechnąć z takim przeświadczeniem
        • Gość: jazz Re: Adam Małysz: Jestem wdzięczny Kuttinowi IP: *.pptp.stw-bonn.de 21.02.06, 02:45
          Polskich to na pewno najwiekszym. Fortuna, dobra, wygral zloty medal na
          igrzyskach, ale Malysz wygral dwa medale i trzy razy z rzedu wygral puchar
          swiata w skokach co sie jeszcze nie udalo nikomu przed nim. i nie zapominajmy:
          skoki sa dosyc popularna dyscyplina i konkurencja byla niezla...
        • ph29 Re: Adam Małysz: Jestem wdzięczny Kuttinowi 21.02.06, 07:43
          > Nikt nigdy nie wygrał PŚ 3X z rzędu i długo nikt nie wygra.

Czy "długo" w tym kontekście znaczy "za miesiąc"?
          Obok Nykanena także Weissflog i Ahonen mają listę osiągnięć przewyższającą
          jednak wiślanina. A to tylko skoczkowie z ostatniego ćwierćwiecza, z
          czasów "pucharowych". Co oczywiście w niczym nie ujmuje jego wielkości i tego,
          że jako jeden z nielicznych polskich sportowców wpisał się na zawsze do
          historii swojej dyscypliny.
      • Gość: bobo A co to za idiotyczna sonda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 02:56
        "Kto jest winien brakowi sukcesów Małysza"???

Małysz? - bzdura oczywista, więc co - wszyscy mamy wskazać Kuttina?

Jakie do tego mamy kompetencje? Kto z nas tak naprawdę się zna na skokach na
        tyle dobrze, żeby powiedzieć, ze W OGÓLE ktokolwiek jest "winien" - spójrzmy na
        innych wielkich skoczków ... Ahonen, Schmitt, Widhoelzl... - kto jest winien
        ICH porażek?

A może po prostu to taki sport, w którym wiekal forma przychodzi - z
        nielicznymi wyjątkami - na krótko? Każdy z wiekich skoczków miał swoje
        najlepsze lata, nikt nie wygrywał bez przerwy przez całą karierę - najwyżej
        utrzymywali się w czołówce, tak jak robi to wciąż Małysz.

Są zmiany przepisów, zmiana pokoleń, czy wreszcie ten łut szczęśćia w postaci
        podmuchu pod narty - lub pech przy jego braku.

Ale oczywiście, winny jet Kuttin. Bo się "naraził" naszym pożal się Boże
        dziennikarzynom - celowo tak piszę bo po wczorajszych popisach, Szaranowicz na
        przykład nie zasłużył na inne określenie.

Czemu nie ma w sondzie - Kruczka, Tajnera, Federera, Włodarczyka, całego PZN?

Czemu nie ma w niej samych mediów i dziennikarzy - któzy tak lubią jątrzyć i
        wywierać presję - może też część winy leży po ich stronie?

Czy dziennikarze maja nas za idiotów? Wielu z nas, wbrew pozorom, potrafi
        myśleć samodzielnie.

Żenada.

• Gość: misoch Re: A co to za idiotyczna sonda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 08:16
          Faktycznie sonda jest idotyczna, a głosowanie w niej stawia od razu jednego z
          dwóch panów w złym świetle. Kompletny brak obiektywizmu.
          Powinna być jeszcze trzecia opcja, np. "Chuck Norris".
      • Gość: ronin72 Re: Adam Małysz: Jestem wdzięczny Kuttinowi IP: 195.39.217.* 21.02.06, 06:41
        Czepacie się Małysza i Kutina - przecież to z daleka widać że "RAK" drąży nasze
        Związki i Działaczy - przecież to nie tylko PZN ale również PZPN PZLA itp itd.
        afery zawsze są na górze. Zawodnik na pewno chce wygrać o tym nie
        POMYŚLELIŚCIE???
      • Gość: fedi Re: Adam Małysz: Jestem wdzięczny Kuttinowi IP: 87.207.76.* 21.02.06, 06:45
        za mniejsza dawke treningu i pracy, za wiekszą kasę!
      • Gość: kaz001 Re: Adam Małysz: Jestem wdzięczny Kuttinowi IP: *.krj.com.pl / 80.51.131.* 21.02.06, 08:34
        To co wygadywał Szaranowicz na antenie przechodzi ludzkie pojęcie.Facet jest kompletnym ignorantem. Wziął się za zwalnianie trenerów, nie mając pojęcia o ich pracy.To nie pierwszy raz tak się zachowuje.Mam nadzieję, że Korzeń go zwolni....
      • Gość: Daniel Re: Adam Małysz: Jestem wdzięczny Kuttinowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 08:41
        Naprawdę głupie pytania w stylu czy Wyborcza czy Fakt są bardziej czy mniej
        inteligentne!!! A w kwestii skoków to wyszystkim wieszającym psy na Kuttinie to
        co ma powiedzieć trener Jandy lub Ahonena - żaden z nich nie zdobył medalu na
        Olimpiadzie w Turynie (pomijając fińską drużynę). Skoki są nie przewidywalne a
        genialny Mika Kojonkoski też popełnia błędy np.: wczoraj nie wystawił Petersena.
        Zobaczmy jak skacze dziś Schmitt, Petersen, Widlhoelz czy ekipa japońska. W
        sporcie przemijanie mistrzów to normalne i tylko ktoś pełen złej woli tego nie
        widzi!!
      • krzych.korab Panie Adamie jest Pan Wielki.Za delikatnie powie- 21.02.06, 08:44
        dział Pan prawdę o dziennikarzach. Ale czy mógł Pan inaczej ? Znowu po
        pierwszym skoku denerwują Was zmuszając do odpowiedzi na wyjatkowo głupie
        pytania. Co Pan sądzi o swoim skoku ? Czy będzie lepiej ? Szczyty głupoty. Ale
        jest praca i wyjazdy.
        • gromek1 Re: Panie Adamie jest Pan Wielki.Za delikatnie po 21.02.06, 11:44
          Bardzo słuszna uwaga! Obowiązkowy zestaw pytań jaki serwują zawodnikom te
          patafiany z TVP jest żałosny. Powiało nie powiało, warunki trudne nie
          trudne,itd. Jakoś nie trafia im do łepetyny, że większość telewidzów z przebiegu
          transmisji lepiej się orientuje w zmiennych warunkach niż ci pożal się Boże
          specjaliści komentatorzy.

Na drużynowym przy co drugim skoku
          - Szaranowicz: I nie był to dobry skok...
          - Tajner: Skok poprawny zabrakło troszeczkę długości...
      • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Do sprawozdawcy sportowego Szranowicza ... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.02.06, 08:48
        ... mam pretensje, że zamiast komentować każdy skok każdego skoczka, podkreślać
        jego walory i błędy, zwracać uwagę na prędkość na progu i wiatr, wpadał w
        słowotok przeciwko trenerowi Kuttinowi i pochwalny dla trenera Bajca.
        Przyznaję, po zakończeniu konkursu drużynowego wspomniał pozytywnie pracę
        Kuttina, zarazem jednak podkreślił, że ze swoich zarzutów się nie wycofuje.
        Sprawozdawca powinien pamiętać, że jego obowiązkiem jest "sprawozdawanie" i na
        tym ma się znać, komentarze niech pozostawi komuś kto potrafi być obiektywny.
        Ciekaw jestem, czemu p. Szaranowicz niczego nie wytknął Bajcowi po klęsce
        trenowanych przez niego skoczków czeskich, w tym mistrza Jandy? P.Szaranowicz
        odebrał mi przyjemność delektowania się konkursem drużynowym, nie wytrzymałem i
        musiałem wyłączyć fonię, a tak lubię słuchać szelestu nart na rozbiegu i
        wybiegu, no i reakcję widzów na każdy skok! Do d... z takim "sprawozdawcą"!
      • Gość: with Co za pajac wymyslił tą durną ankietę? skandal! IP: *.zax.pl / *.zax.pl 21.02.06, 08:56
        Kto duecie Kuttin - Małysz jest bardziej winny brakowi sukcesów?
        a) Kuttin
        b) Tajner

Równie dobrze, mógłby dać ankietę, kto ducie żwirek - muchomorek jest bardziej
        winny brakowi na antenie nowych odcinków "pająka chwata wszystkich brata".

żenada

natychmiast dodać

c)Szaranowicz
        d)Tajner
        e)PZN
        f)Kurzajewski + kumple
        g)tacy jak ten co robił tą ankietą

i możliwość oddania głosu na więcej niż jedną opcję.
        wtedy będzie to można uznać za ankietę a nie za k... nie wiadomo co
        • Gość: with Re: Co za pajac wymyslił tą durną ankietę? skanda IP: *.zax.pl / *.zax.pl 21.02.06, 08:58
          Oczywiście pomyliłem się z tego wszystkiego, przez to że myślałem o opcji c.

Kto duecie Kuttin - Małysz jest bardziej winny brakowi sukcesów?
          a) Kuttin
          b) Małysz

Taka jest ankieta.
      • Gość: EddieTheEagle Tajner - kandydat PSL. Dalsze komentarze zbyteczne IP: 212.190.72.* 21.02.06, 09:11
      • Gość: przemek Re: Adam Małysz: Jestem wdzięczny Kuttinowi IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.06, 09:45
        "wygrywającej drużyny się nie zmienia" to słowa legendarnego trenera,
        powinniście wiedzieć kogo,była wygrywająca drużyna z Tajnerem i z psychologiem
        i z fizjlogiem BYŁA i po co to było zmieniać????????????????????????
        Dlaczego Szaranowicz nie zapyta wprost Tajnera, niewygodne pytanie? to może
        ktoś inny będzie miał odwagę???
        A jak usłyszę " będzie teraz czas na analizę, podsumowanie idt..." to się chyba
        wyrzygam,sorry,ale już nie mogę
      • Gość: moki1 Sonda o sondzie IP: *.chello.pl 21.02.06, 10:05
        Wyrażam swoją opinię tutaj, ponieważ, nie można jej wyrazić w tendencyjnej
        sondzie. Według mnie najbardziej przezkadzają media z GW na czele.
        Pytanie w sondzie niczym referendum za komuny.
        I teraz moje pytanie.
        Czy ktoś robiąc taką sondę nie czuje tego co my, czy też robi to celowo?
        • Gość: roze sonda - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 10:24
          czy sonda zamieszczona na stronie jest:
          a) głupia
          b) totalnie głupia
          c) na poziomie przystosowanym dla jej autorów
          • Gość: kris Re: sonda - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 10:31
            oczywiście w tym przypadku możliwe sa tylko i wyłacznie dwie odpowiedzi b i c.
            Oczywiście są one równoznaczne
          • gromek1 Re: sonda - pytanie 21.02.06, 11:52
            Proponuję po prostu takie sondy ignorować.
            A swoją drogą jest beznadziejnie tendencyjna.
            Dlaczego w TVP i GW nie ma komentarza do "genialnej" wypowiedzi ministra Lipca,
            że nie będzie inwestował w narciarstwo alpejskie???.
            Przecież to jest jego Psi obowiązek!!!
            Na Eurosporcie przy okazji transmisji z giganta dziennikarze zjechali go jak
            burą sukę.
      • Gość: Kibic Lizustwo pana Darka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 10:12
        Czy ktos wreszcie utemperuje pana Szaranowicza? Bez wzgledu na to, ze lubie
        sobie czasem posluchac jego wydzierania sie przy okazji meczow pilki noznej,
        uwazam ze to co odstawial komentujac druzynowe skoki to juz gruba przesada. Tak
        sie mizdzryl do Tajnera, ze Mlodzierz Wszechpolska bedzie pewnoie miala na niego
        oko ;-)
      • Gość: MacTele I dlatego nie zostałem dziennikarzem !! IP: *.gdansk.comarch.pl 21.02.06, 10:55
        Do autorów i po całości. Nakręcacie Panowie atmosferę wielkej porażki i
        szukacie winnych. Gdybyście mogli, to dalibyście na pierwszej stronie głowę
        Kuttina na talerzu. Po co te tendencyjne podpisy pod zdjęciami? Po co ta
        nagonka? Czego się spodziewaliście? Nakręciliście bezpodstawne oczekiwania i
        teraz za przeproszeniem pier.. bez sensu.
        A prawda jest taka, że Małysz skacze najlepiej, NAJLEPIEJ, z wszystkich
        skoczków, którzy byli na fali. Przykłady ?? Proszę bardzo:
        Martin Shmit skacze na poziomie Stefana Huli a startuje tylko dlatego, że się
        nad nim litują. Hanawald w ogóle nie skacze, chociaż super formę miał po
        Małyszu. Peterka nie istnieje. Jedynym zawodnikiem skaczącym w czołówce od
        dawna jest Ahonen i co? Nie powiem brzydko.
        A Małysz regularnie mieści się w pietnastce. Jak Kowalczyk dobiegła na 8
        miejscu to mało żeście gaci przez głowę nie zdjęli. Trudno oczekiwać, zwłaszcza
        w skokach, żeby ktoś ciągle dominował. Więc spójrzcie trzeźwo na to co się
        dzieje a nie piszecie głupoty pod własne potrzeby. Bo prawda jest taka, że kto
        by nie był trenerem, to Małysz musiał mieć dołek formy a jego wielkim sukcesem
        jest to, że nadal jest skoczkiem czołówki, że nadal się go boją. Czy
        Kojonkowski mówi, że Shmit czy Hanawald są o krok od mega formy? Nie.
        Nakręciliście irracjonalną spiralę oczekiwać i teraz zamiast pisać do rzeczy i
        bić się w piersi, polujecie na trenera, bo to najłatwiej i sensacyjkę można
        ustrugać. Jeszcze tylko trupa Wam brakuje do pełni szczęścia. Ale najlepsze z
        tego wszystkiego jest to, że jak wywalą Kuttina, to któryś z Was pitolnie mądrą
        analizę, że zmienianie co chwilę trenera nic nie daje, jest z gruntu złe i bez
        sensu, bo nie może pracować długofalowo. Żenada.
        Kiedyś byłem na praktykach w radiu i właśnie takie szukanie sensacji z niczego
        obserwowałem. Serwowanie trupa na gorąco choćby jeszcze żył. I wtedy
        stwierdziłem, że ja się do tego nie nadaję. Bo gdzieś za tym wszystkim są
        ludzie, jest człowiek Adam Małysz i człowiek Heinz Kuttin. Tylko że dla Was to
        kolejne łup do rozwleczenie. Rozpacz.
        • Gość: sylgil Re: I dlatego nie zostałem dziennikarzem !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 11:07
          bardzo fajna wypowiedź
          dzięki za nią
          to samo chciałam powiedzieć :-D
          • Gość: jasiu Re: I dlatego nie zostałem dziennikarzem !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 12:35
            zgadzam się w 134,5 %.
            A ten sondaż tylko to potwierdza
            DNO
        • Gość: SZARY Re: I dlatego nie zostałem dziennikarzem !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 10:38
          I to jest to!
          Całe szczęście,że sa jeszcze na forum tzw.normalni ludzie.Dzięki,przyłączam sie
          i pozdrawiam.
      • Gość: robert Re: Adam Małysz: Jestem wdzięczny Kuttinowi IP: *.man.polbox.pl 21.02.06, 11:28
        Nie mam zdania na temat ostatniej sytuacji w skokach. Prawda pewnie jest gdzieś
        po sodku, ale sondaż na pewno jest dość Podłego Gatunku...
      • sylgil Gratulacje dla pana Szaranowicza 21.02.06, 13:24
        Panu S. udało się skutecznie zniechęcić mnie do słuchania jego komentarzy.
        Trzymałam się dzielnie przez lat kilkanaście, niestraszne mi były heje z
        enbiejów, Barkleye z białymi żonami, fajterzy ze stadionów lekkoatletycznych,
        córki żon kochanków szwagierek ze strony ojca i tym podobne figury językowe.
        Ot, taki jego sprawozdawczy folklor. Czasami ciężki do zniesienia, czasami
        wiernie oddający moje kibicowskie emocje jak ten podczas MŚ, na których pan
        Adam zdobywał dwa złota. Ale wczorajsze wypady pana S. skierowane do trenera
        Kuttina to gorzej niż dno. Guzik mnie obchodzi jakie sprawozdawca ma zdanie na
        jakiś temat, guzik mnie obchodzi czy je zmieni na koniec zawodów czy przy nim
        zostanie. Ale obchodzi mnie i obchodzić będzie brak szacunku do drugiej osoby.
        Szaranowicz laurkę wystawił sobie świetną - szczere gratulacje, parodio
        profesjonalnego dziennikarstwa.
      • Gość: Edek Dlaczego dziekuje? IP: 84.90.34.* 21.02.06, 13:25
        1. Adam jest kulturalny, wiec dziekuje.
        2. Trzeba tez podziekowac, za swojego kolesia Mateje, ktory blokuje wciaz
        mlodych skoczkow: Hule, Sliza, Zyle. Kolesiostwo............
      • Gość: WG Re: Adam Małysz: Jestem wdzięczny Kuttinowi IP: *.chello.pl 21.02.06, 14:27
        w Polsce zamieszanie w sprawie trenera Małysza jest niemal takie jak w Brazylii
        w sprawie trenera reprezentacji futbolowej;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka