Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Złamano regulamin gry

09.03.06, 17:02
    Moim zdaniem złamano regulamin który wszyscy zaakceptowali wchodząc do gry

7. Punkty, przyznawane są na podstawie statystyk piłkarskich opracowywanych
    przez obserwatorów "Gazety Wyborczej" i Portalu Gazeta.pl publikowanych w
    Portalu oraz dodatku pod adresem www.gazeta.pl/pilkarzyki. Dla potrzeb
    Konkursu punktacja umieszczona na stronia www.gazeta.pl/pilkarzyki jest
    ostateczna.

2. Organizator zastrzega sobie prawo zmiany zasad niniejszego regulaminu.
    Zakazane są zmiany punktacji oraz inne zmiany mające bezpośredni wpływ na
    klasyfikację uczestników Konkursu.

Obserwuj wątek
      • skorpionek87 Re: Złamano regulamin gry 09.03.06, 18:37
        dokładnie! Został złamany regulamin. Skoro organizator się go nie trzyma to
        gdzie tu dopatrywać sprawiedliwości?
        • przemek.22 Re: Złamano regulamin gry 09.03.06, 18:45
          no no no... powazny zarzut, ale poparty Regulaminem... ciekawą sytuacje teraz
          stworzyl kolega :)
          ciekawe czym odpowie organizator Piłkarzyków hmmm
      • dennis26 Re: Złamano regulamin gry 09.03.06, 20:08
        bober_bobrowaty napisał:

> Moim zdaniem złamano regulamin który wszyscy zaakceptowali wchodząc do gry
        >
        >
        > 7. Punkty, przyznawane są na podstawie statystyk piłkarskich opracowywanych
        > przez obserwatorów "Gazety Wyborczej" i Portalu Gazeta.pl publikowanych w
        > Portalu oraz dodatku pod adresem www.gazeta.pl/pilkarzyki. Dla potrzeb
        > Konkursu punktacja umieszczona na stronia www.gazeta.pl/pilkarzyki jest
        > ostateczna.

jaki punkt regulaminu złamano bo nie rozumiem?
        sport.gazeta.pl/sport/2,65930,,,,58354528,P_SPORT_WYDARZENIA.html
        Obserwator najpierw podał ze byla bramka Legionisty ale to tak jest na zywo ze
        nie da sie wszystkiego zauwazyć a po przeanalizowaniu plików z bramkami widać ze
        jest to bramka samobujcza.
        acha mam Outtare w skladzie i jakos nie skomle
        • bober_bobrowaty Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 09:57
          A czego kolega nie rozumie?
          Punktacja po ogłoszeniu stała się ostateczna i nie można jej zmieniać.
          I tyle.
          Punkty Quattary pomogą mi jak umarłemu kadzidło, jestem coś ok 12000 miejsca.
          P.S.
          Bramka powinna być zaliczona Edsonowi.
          • lewy81 Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 12:33
            Regulamin został złamany, ale nie pierwszy raz. Cóż dobrze,że stało się to w 1 wiosennej kolejce a nie w ostatniej.
            • scouser Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 12:37
              No to zapraszam do wysyłania reklamacji. Ja wyślę, a co mi tam. Ciekaw jestem
              co mi odpiszą.
              • bober_bobrowaty Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 12:52
                ja mam nadzieję że w sprawie złamania regulaminu wypowie się w końcu austria
                a jeśli nie to też napiszę
                pozdrawiam
                • zgonboj Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 18:41
                  > ja mam nadzieję że w sprawie złamania regulaminu wypowie się w końcu austria
                  > a jeśli nie to też napiszę
                  > pozdrawiam

nie wypowie się, bo co ma powiedzieć? że sobie jaja z graczy robią? austria i
                  cała reszta ma pewnie wszystkich graczy w głębokim poważaniu i i tak dalej będą
                  robić z grą co będą chcieć... w końcu to ich gra ;) mam nadzieję, że niedługo
                  pojawi się jakiś lepszy "klon" piłkarzyków bo szczerze mam dosc tej gry... a
                  raczej osob nia zarzadzajacych...
                  pozdro
          • denver7 Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 13:33
            bober_bobrowaty napisał:

> A czego kolega nie rozumie?
            > Punktacja po ogłoszeniu stała się ostateczna i nie można jej zmieniać.
            > I tyle.

A na jakiej podstawie kolega interpretuje tę "ostateczność" w taki dziwaczny
            sposób? Pisałem już wcześniej o sytuacji, gdy na skutek błędu
            programu/człowieka jakiś zawodnik dostanie z czapy 10 punktów - i co - wtedy ma
            już tak zostać? Wyluzuj człowieku...
            Ostateczność w tym punkcie oznacza ni mniej, ni więcej to, że tylko organizator
            prowadzi jedyną oficjalną punktację, a jakiekolwiek inne punktacje, prowadzone
            przez inne podmioty, nie jest ważne w świetle regulaminu. Proste?
            • denver7 Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 13:35
              Nie wspomniałem jeszcze o fakcie, iż punktacja za tę kolejkę jest tylko
              wstępna - kolejka nie zakończona, zmiany i tak zostaną wprowadzone. No, chyba
              że kolega uzna, że już są "ostateczne", i że nie wolno już dotkać tej kolejki...
            • wezysko75 denver twoje argumenty sa beznadziejne 10.03.06, 13:52
              pomyłka człowieka komputera ??? w porównaniu z tym co zrobiła redakcja? ochłon
              denver,ochłoń
              • denver7 Re: denver twoje argumenty sa beznadziejne 10.03.06, 14:14
                Z tobą to się nawet dyskutować nie chce. Wystarczająco ośmieszony zostałeś
                wczoraj.
                • wezysko75 Re: denver twoje argumenty sa beznadziejne 10.03.06, 14:27
                  chyba, że przez ciebie - patrzyłeś w lustro i sie smiałeś, i pomyslałeś, że
                  jest juz was dwóch co się śmieje, i stad wniosek, że zostałem osmieszony, tak
                  było?Na prawde denver cieniutki jestes jak polsilver
                  • denver7 Re: denver twoje argumenty sa beznadziejne 10.03.06, 14:32
                    Ano stąd, że wniosku głupie, inni gracze cię wyśmiali, nikt nie poparł twojej
                    ultragłupoty o konieczności udowodnienia za pomocą tekstu z gazety tego, tego,
                    co widać na powtórce.
                    Aha - no i tego, że Gazeta Sprot jest słabiutkim źródłem - pomimo tego, że jako
                    jedyna pokazała zdjęcia klatka po klatce tego, jak padła bramka.

No i kto tu jest cieniutki, koleś?
                    • wezysko75 Re: denver twoje argumenty sa beznadziejne 10.03.06, 14:35
                      dalej nic nie zrozumiałeś, a mówiłem poczytaj i przemyśl aloe widzę, ze nie
                      dałeś rady i szkoda mojego czasu na polemike , za słaby prezentujesz poziom
                      intelektualny, a mi nie chce sie do niego znizać, także sorki
                      • denver7 Oj wezysko, wezysko - nie masz argumentów 10.03.06, 14:39
                        I to żadnych. Żadnej z moich tez nie obaliłeś, bo nie potrafisz tego zrobić.
                        Polemika z tobą faktycznie jest bezcelowa.
                        • wezysko75 Re: Oj wezysko, wezysko - nie masz argumentów 10.03.06, 14:41
                          dzieki za twoje tezy np.o pomyłce bidnego austrii, człowieku nie osmieszaj sie
                          • denver7 Re: Oj wezysko, wezysko - nie masz argumentów 10.03.06, 14:42
                            Oczywiście że to pomyłka - okazało się to po obejrzeniu powrótek. Czego ty nie
                            rozumiesz nadal?
                            • wezysko75 denver, może to tobie da coś do myslenia 10.03.06, 14:43
                              Chciałem podsunąć redakcji pod rozwagę następującą sytuację: jeżeli grając w
                              piłkarskich zakładach bukmacherskich stawiam duże pieniądze na to, że gola w
                              meczu strzeli zawodnik X a później w meczu okazuje się, że faktycznie X gola
                              zdobył, ale piłka przykładowo musnęła piłkarza Y i mimo iż organizator
                              zawodów za strzelca uznał gracza X to bukmacher, aby nie wypłacać mi wysokiej
                              wygranej sam wybrałby dla siebie wygodniejszą opcję z piłkarzem Y? Nie!
                              Dlaczego? Ponieważ firmy bukmacherskie w odróżnieniu od redakcji piłkarzyków
                              mają przygotowany logiczny, obiektywny i sprawiedliwy regulamin, który za
                              organ podejmujący tego typu decyzje UZNAJE ORGANIZATORA ROZGRYWEK A NIE
                              WŁASNE WIDZIMISIE!
                              Przemyślcie to sobie i wiedzcie, że jakkolwiek głosy jednostek są dla was
                              ewidentnie nic nie ważne (co szokuje, bo każdy z nas jest w pewnym sensie
                              waszym klientem, a więc tym samym daje wam pracę...) to osobiście nie wróżę
                              tej zabawie zbyt dużej kariery w przyszłości, chyba że wy się zmienicie i
                              skończy się etap przekrętów, niekompetencji i naginania rzeczywistości wg
                              własnego uznania. Zobaczcie ile drużyn zgłosiło się na starcie do obecnej
                              edycji (a warto pamiętać że powinno być więcej w związku z waszą zmianą
                              regulaminu, która liczby drużyn na gracza już nie ogranicza!) a ile bywało
                              kiedyś... Jak myślicie ile będzie na jesieni? - napisał scrouser
                              • denver7 Re: denver, może to tobie da coś do myslenia 10.03.06, 14:44
                                Niby na co to jest argument?
                                • denver7 Wezysko - czy ty choćby widziałeś tę bramkę??? 10.03.06, 14:46
                                  Bo mam coraz mocniejsze przekonanie, że nie masz pojęcia o tym, co piszesz.
                                  • wezysko75 Re: Wezysko - czy ty choćby widziałeś tę bramkę?? 10.03.06, 14:50
                                    ale co to ma do rzeczy?a jeśli bym nie widział? to mam wierzyć na słowo austrii
                                    i tobie?:)))jak dookoła w internecie piszą że stzrelił ją ktoś inny.Napisze po
                                    raz ostatni, bo chyba nie zrozumiałeś, zawsze w ten sam sposób będzie można
                                    podawżyć każdego gola, w każdym meczu ligowym, jarzysz?I bedzie teraz dyskusja,
                                    czy piłka po strzale zmieniła lot, czy nie, teraz juz tak bedzie, bo poszło o
                                    głupie 8 pkt, których na pewno i tak nie dostałes
                                    • denver7 Re: Wezysko - czy ty choćby widziałeś tę bramkę?? 10.03.06, 14:55
                                      Haaa - no i wychodzi szydło z worka! Bramki nie widziałeś, Gazety Sport też nie
                                      miałeś w rękach (a szkoda - były tam zamieszczone zdjęcia z tego jak padła
                                      bramka), ale wielki krzyk podnosisz niesprawiedliwość redakcji!
                                      Dobra koleś - ośmieszyłeś się już na maxa. Wystarczy tego marania.
                                      Żegnaj.
                                      • wezysko75 Re: Wezysko - czy ty choćby widziałeś tę bramkę?? 10.03.06, 14:59
                                        hahahha, nie czytasz denver , nie czytasz uważnie, bawisz sie w Ziobrę, on tez
                                        ma zawsze z góry ustawione tezę, na prawde śmieszny człowieczek z ciebie.czy ja
                                        gdziekolwiek napisałem , że nie oglądałem pw\owtórki na tvn?A czy kupienie
                                        gazety jest obowiązkowe?najgorsze jest to ze nie rozumiesz, co sie do Ciebie
                                        pisze, i to jest smutne, nera
                                    • wezysko75 Re: Wezysko - czy ty choćby widziałeś tę bramkę?? 10.03.06, 14:56
                                      i dla czystosci gry, trzeba przyjąć inne medium jako wiarygodne niż własne - to
                                      gwarantuje bezstronność i obiektywizm i nikt nie bedzie miał wtedy za złe
                                      nikomu; powoływane sie na źródło przez siebie napisane jest po prostu
                                      bezczelne, mógł sie austria przynajmjeij powołać na tvn, -tylko tyle, i az
                                      tyle, rozumiesz?
                                      • denver7 Re: Wezysko - czy ty choćby widziałeś tę bramkę?? 10.03.06, 15:04
                                        Wiesz - mam do ciebie jednak anielską cierpliwość.
                                        Ostatni raz - w Gazecie Sport są zamieszczone ZDJĘCIA jak padła bramka.
                                        Przecież ich nie zmanipulowali, nie? A zatem te zdjęcia świadczą o
                                        obiektywiźmie - nik inny nie podszedł do tej sprawy tak rzeczowo. Za wiele
                                        spraw można tę redakcję zganić, ale akurat rzeczowość w wyjaśnieniu tej sprawy
                                        jest niepodważalna. Ukazali to "wzrokowo", a nie zaserwowali wyłącznie słowny
                                        opis. Nawet dla kogoś, kto nie widział powtórek, sprawa została wyjaśniona.

Teraz juz jasne chyba, prawda?
                                        • marwi75 Re: Wezysko - czy ty choćby widziałeś tę bramkę?? 10.03.06, 15:06
                                          I tak do śmierci :))) jeśli dla niektórych to co ktoś pisze w internecie jest
                                          bardziej obiektywne niż to co widza ich oczy to tego nie zmienisz !!! nie
                                          udowodnisz mu że nie ma racji :))
                                          • denver7 Re: Wezysko - czy ty choćby widziałeś tę bramkę?? 10.03.06, 15:15
                                            No wiesz Marwi - zakładałem, że skoro tak aktywnie się wypowiada na ten temat,
                                            to widział chociaż tę sytuację ;) Ale fakt - gadanie do ściany mija się z celem.
                                            Pozdrawiam Marwi!
                                            • zgonboj zboczyliście z tematu dyskusji!!!! 10.03.06, 19:06
                                              panowie... chodziło o złamanie pewnych zasad, czy pisanych i niepisanych...
                                              zawsze było tak, że PO PRZYZNANIU PUNKTÓW PUNKTACJA SIĘ NIE ZMIENIAŁA!!!! nie
                                              wiem czy wasza pamięć taka krótka, ale ileż to już razy w piłkarzykach jakiś
                                              piłkarz dostawał punkty choć w Gazecie Sport jako strzelec był podany kto inny!
                                              i na odwrót! nie było to najlepsze rozwiązanie ale było PROSTE - w poniedziałek
                                              było wiadomo, kto dostaje punkty! i żadnych dyskusji! a teraz redakcja wykonała
                                              zamach na własną grę - teraz po każdej kolejce na forum będzie burza - strzelił
                                              X czy Y, a może punkty odejmiemy Z? teraz teoretycznie wszystko może sie
                                              wydarzyć, i austria zgodnie z logiką może odjąć lub dodać każdemu piłkarzowi
                                              punkty w dowolnym momencie, bez względu na sytuację (patrz sytuacja Zieńczuka i
                                              pokraczne tłumaczenia austrii, czemu nie dostanie punktów...)

OK, Ouatra nie strzelił tej bramki, choć mam go w swoich drużynach nie płaczę,
                                              że nie ma punktów i to jest sprawiedliwe - czemu jednak ktoś mu te punkty
                                              przyznał? jeżeli ktoś uznał że jednak te punkty przypadną Ouatrze to powinno tak
                                              zostać!!! tak było zawsze i nigdy punkty nie były cofane!

BRAMKA PADŁA W PIĄTEK, BYŁO BAAARDZO DUŻO CZASU NA PODJĘCIE DECYZJI, KTO
                                              STRZELIŁ BRAMKĘ więc czemu nagle redakcja zmienia swoje decyzje?

CZY KTOŚ COFNĄŁ BRAMKĘ MARADONY strzeloną ręką? cały świat wie, że tej bramki
                                              nie było a jednak nikt nie zabiera Argentynie zwycięstwa!
                                              CZY KTOŚ COFNĄŁ BRAMKĘ LIVERPOOLU w półfinale CM z Chelsea, choć po wielu dniach
                                              specjaliści uznali, że piłka nie przekroczyła linii bramkowej? NIE!

Piłka to gra, tak samo jak piłkarzyki, i żeby wszystko miało jakiś sens trzeba
                                              zachowywać zasady, nawet jeżeli uznają one nieprawdę! jeżeli ktoś z redakcji
                                              jeszcze w poniedziałek uznał, że nie było samobója, to ta decyzja powinna być
                                              ostateczna! redakcja postąpiła zgodnie z zasadami fair-play ale jednocześnie
                                              podważyła swój autorytet! przyznała sie do błędu, brawo, ale jednocześnie
                                              stworzyła straszny precedens!

jeżeli w 30 kolejce naszej ligi padnie jakaś "dziwna" bramka, redacja uzna, że
                                              strzelił ją X, przyzna nagrodę panu N. a po miesiącu badania balistyczne wykażą,
                                              że jednak nie było bramki to co? odbierzemy nagrodę panu N. bo ktoś w redkacji
                                              se pomylił??? moim zdaniem wyniki raz publikowane powinny być OSATTECZNE, bo
                                              inaczej zawsze ktoś będzie krzyczał, że punktacja powinna być skorygowana!

pozdrawiam!
                                              • marwi75 Re: zboczyliście z tematu dyskusji!!!! 11.03.06, 11:54
                                                Rzeczywiście masz rację - po raz pierwszy zmiana nastąpiła po przyznaniu
                                                punktów. Ktoś zawinił bo na 100% nie sprawdził kto i w jaki sposób strzelił
                                                bramkę. Ale dlaczego uważasz że jeśli ktoś inny wykrył ten błąd i redkacja
                                                przyznała się do niego nie należy nic poprawiać ??? Tu się różnimy w w ocenie.
                                                Ja uważam że wszelakie błędy ludzkie należy poprawiać. To nie była zmiana
                                                "rzeczywistości" boiskowej, tego co się wydarzyło na boisku tylko błędnego
                                                przyznania punktów. W poprzedniej rundzie zdarzył sie przypadek że wyniku błędu
                                                programisty system policzył dwa razy ujemne punkty za transfery. I punkty też
                                                zostały już przyznane. I co ??? wtedy tez należało tak zostawić ??? Przecież to
                                                też był błąd ludzki, do którego redakcja się przyznała i po poprawie jeszcze raz
                                                zostały przeliczone punkty wszystkich uczestników.

Przykłady z Maradonna i Liverpoolem sa nie adekwatne bo były to pomyłki sędziego
                                                i nikt nie zmieniał ich decyzji później. Tutaj decyzję podjął ktoś z redakcji
                                                kto jak sie okazało pomylił się w ocenie. I jeśli zostało to udowodnione przez
                                                graczy (przynajmniej przez ich część) to nalezy skorygować ten błąd zawsze wtedy
                                                gdy jest to możliwe.
            • bober_bobrowaty Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 14:04
              W takim razie ten pkt regulaminu powinien wyglądać tak:
              "organizator
              prowadzi jedyną oficjalną punktację, a jakiekolwiek inne punktacje, prowadzone
              przez inne podmioty, nie jest ważne w świetle regulaminu"

Dla mnie zapis o ostateczności oznacza przyznanie punktów dla piłkarzy
              po "opublikowaniu ich w Portalu oraz dodatku pod adresem
              www.gazeta.pl/pilkarzyki."
              P.S.
              Jestem całkowicie wyluzowany i cieszę się z tej dyskusji.
              A co kolega powie odnośnie pkt 2?
              • denver7 Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 14:19
                Dla mnie wszystko gra - zakazane są zmiany punktacji - czyli np. to, że w
                jednej kolejce za bramkę napastnik dostaje 4 pkt, a w innej np. 8.

Absolutnie nie zgadzam się z teorią, że wprowadzeniu punktacji nie można jej
                zmienić po pomyłkowym wprowadzeniu błędnych danych do systemu. Bo z Ouattarą to
                była pomyłka, nic więcej.
                • wezysko75 omyłka przy wprowadzaniu pkt do systemu 10.03.06, 14:30
                  przy ouatarze- nie denver, ty na prawde jestes debilem.Twój tok myslenia:
                  austria wpisał, ze oattara strzelił gola, przyznaje mu 8 pkt, wszystkie agencje
                  internetowe bezmyslnie od niego to przepisują, austria bidok pokapował sie
                  błędzie i zabrał pkt oattarze a inne agencje dalej tkwią w ciemnocie.Wiesz
                  denver głupis jak but...
                  • denver7 Re: omyłka przy wprowadzaniu pkt do systemu 10.03.06, 14:37
                    Twoja kultura osobista pozostawia wiele do życzenia - to raz. Inwektywami
                    obdziela tylko ta osoba, która nie ma argumentów.
                    Na powtórkach widać, kto strzelił bramkę. Magazyn ligowy wyemitowano dopiero w
                    niedzielę wieczorem w TVN. Ty masz jeszcze jakieś pytania? Mieli w poniedziałek
                    robić dodruk gazet sobotnich? Naiwność ludzka nie ma granic...
                    • wezysko75 Re: omyłka przy wprowadzaniu pkt do systemu 10.03.06, 14:40
                      ale co to ma do rzeczy??????, jeszcze tvn w to mieszasz, raz przyznanych pkt
                      sie nie zabiera , koniec i kropka
                      • denver7 Re: omyłka przy wprowadzaniu pkt do systemu 10.03.06, 14:41
                        Ale dlaczego nie? Przecież punkty przyznaje się za bramki strzelone, a nie za
                        niestrzelone. Wytłumacz racjonalnie dlaczeko Ouattara ma mieć punkty za bramkę,
                        której nie strzelił? No chyba, że ty nadal twierdzisz, że to on strzelił...
                        • tomek_mz Re: omyłka przy wprowadzaniu pkt do systemu 12.03.06, 23:06
                          Kilka razy obejrzalem powtorke bramki z meczu Legia - GKS i musze stwierdzic,
                          ze outtarra nawet nie musnal tej pilki. W tamtej sytuacji samoboj byl ewidentny
                          to obronca gks-u zmienil lot pilki jezeli juz ktos sie upiera o przyznanie
                          bramki legioniscie to przedzej mozna przyznac ja edsonowi. Na koniec mam jedna
                          mala uwage, ze to co pisze denver7 jest prawda nie mozna przyznawac komu pkt za
                          co czego nie zrobil powtorka rozwiewa wszelkie watpliwosci co do strzelca
                          bramki.
                • bober_bobrowaty Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 15:09
                  Ale w tej grze nie obowiązuje zasada prawdy obiektywnej tylko zasady ustalone w
                  regulaminie.
                  Wszystko można tłumaczyć pomyłką.
                  Jeśli nie będziemy trzymać się zasad albo dowolnie interpretować regulamin to
                  zawsze będą kontrowersje.
                  Tak więc zostajemy przy własnych opiniach.
            • justinaaa Re: Złamano regulamin gry 12.03.06, 01:10
              Jeżeli czyjaś interpretacja jest dziwaczna, to ta Twoja.
              Zapis mówi wyraźnie: "Zakazane są zmiany punktacji oraz inne zmiany mające
              bezpośredni wpływ na klasyfikację uczestników Konkursu."

Ta zmiana punktacji miała bezpośredni wpływ na klasyfikację konkursu. Punkty
              zostały przyznane, miejsca w klasyfikacji również, więc jakakolwiek zmiana nie
              powinna mieć miejsca.
              Oglądałam tę sytuację wiele razy i nie da się jednoznacznie rozstrzygnąć, kto
              strzelił tę bramkę. W takim wypadku za wiążące powinno się uznać to co znajduje
              się na stronie PZPN-u. Oficjalnie bramkę uznano zawodnikowo Legii.
              Co do tłumaczeń, że magazyn ligowy był dopiero w niedzielę wieczorem i dopiero
              wtedy redakcja przejrzała na oczy, to napisze tylko tyle, że są śmieszne. Mecz
              leciał na C+ można było sobie nagrać. Jeżeli wszyscy pracownicy redakcji byli na
              Łazienkowskiej w tym czasie, to mogli sobie nagrać ten mecz po powrocie do domu
              - powtórka była o godz. 0.20, i analizować ją do woli. Przed przyznaniem punktów
              mieliśmy jeszcze w sobotę magazyn Liga+, w którym również analizowano tę
              sytuację. To wszystko działo się przed przyznaniem punktów w grze! Nie piszcie
              mi proszę, że ludzie odpowiedzialni za kierowanie tą grą, posiłkują się tylko
              magazynem ligowym na TVN.
              Kontrowersje co do autora bramki nie pojawiły się w niedzielę wieczorem.
              Pojawiły się jeszcze podczas trwania piątkowego spotkania. Nie wierzę, że ludzie
              przyznający punkty w klasyfikacji, nie mieli o nich pojęcia.
              Punkty zostały przyznane i w tym wypadku trzeba było się podeprzeć oficjalną
              wersją serwowaną przez PZPN, by bronic swoich racji, a nie reagować na wrzaski
              internetowych krzykaczy wywołując jeszcze większą burzę i łamiąc przez siebie
              ułozony regulamin.
              Brak kompetencji - tyle.
          • dennis26 Re: Złamano regulamin gry 11.03.06, 12:07
            bober_bobrowaty napisał:

> A czego kolega nie rozumie?
            > Punktacja po ogłoszeniu stała się ostateczna i nie można jej zmieniać.
            > I tyle.
            > Punkty Quattary pomogą mi jak umarłemu kadzidło, jestem coś ok 12000 miejsca.
            > P.S.
            > Bramka powinna być zaliczona Edsonowi.

Tak z tym sie zgadzam ze powinni zaliczyc Edsonowi,nie kazde musnięcie piłki
            jest odrazu golem samobujczym
        • balik33 Do Dennis26, denver7, marwi 75 12.03.06, 07:37
          Szanowni Prezesi!
          Każdy z nas, przystępując do gry, zgodził się na warunki regulaminu. On stanowi
          formę umowy pomiędzy graczem a organizatorem. A umowa drodzy prezesi, może być
          w opinii niektórych nieracjonalna, ale jeśli jest podpisana przez strony JEST
          OBOWIĄZUJĄCA! Czy tak trudno jest to Wam zrozumieć? Nie można do uwowy
          wprowadzać dodatkowych elementów lub traktować zapisów wybiórczo. Patrzycie na
          problem z perspektywy jednego zdarzenia z Ouattarą i nie potraficie (nie
          chcecie?) wyjść poza ten schemat myślowy. Uważam, że karygodne jest
          dopuszczenie przez prawników Agory tego regulaminu do wprowadzenia. Ktoś dał
          ciała i powinien za to "beknąć"- bo braki w regulaminie wprowadzają element
          chaosu i możliwość dowolnej interpretacji zapisów przez administratora gry.
          Niestety niewiele osób widzi, że jest to niezgodne z obowiązującym w Polsce
          prawem i w odpowiedzi na racjonalne argumenty piszą posty typu "ale przecież
          wszyscy widzieli....". Apeluję o rozsądek i o pozyskanie, przez wypowiadających
          się w temacie, podstawowej wiedzy nt.umów i obowiązującego prawa - na pewno
          pomoże Wam to w codziennym życiu
      • utniak Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 12:59
        A mnie się wydawało, że w sprawie Q. już wszystko powiedziano. Że wam się
        jeszcze chce ten włos rozdzielać na czworo...
        • scouser Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 13:08
          Jeżeli tobie się nie chce to zrób wszystkim tę przyjemność i się nie odzywaj. A
          dziwić cię, że ktoś kto ma rację chce dochodzić swoich praw, nie powinno.
      • sines Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 14:52
        Mam wrażenie, że w całej sprawie nie chodzi tak faktycznie o bramkę Ouattary
        (której nie było) tylko o kolejny powód do odreagowania na Redakcji. Mam
        wrażenie, że gdyby Redakcja zostawiła punkty piłkarzowi Legii, to te same osoby
        pisałyby o złamaniu regulaminu i wylewałyby swoje żale przez kilka dni na forum.
        Szkoda mi Redakcji w tym momencie.
        • denver7 Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 14:58
          Zgoda sines - też mam takie wrażenie.
          A decyzja redakcji jest sprawiedliwa - Ouattara bramki nie strzelił.
          Pospieszyli się z tym przeliczaniem punktów, a nie zwrócili uwagi na powrtórki.
          Zresztą ta radość Ouattary po bramce też była sugestywna, więc można się było
          dać zwieść.
          Ale jawną niesprawiedliwością byłoby pozostawienie tego tak, jak było.
          Pozdrawiam!
          • wezysko75 sinnes nie dyskutuj z denverem, on nie czyta i nie 10.03.06, 15:01
            rozumie, co sie do niego pisze, poczytaj mojąz nim dyskusje...
            • denver7 Re: sinnes nie dyskutuj z denverem, on nie czyta 10.03.06, 15:07
              buhahahahaha
              Wróć i przeczytaj raz jeszcze.
              I odpowiedz sobie na pytanie "kto nie zrozumiał tego, co napisał sines" i ja -
              denver7
              Hehehe
          • sines Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 15:06
            > Pospieszyli się z tym przeliczaniem punktów
            Chcieli dobrze i to się chwali.

> Ale jawną niesprawiedliwością byłoby pozostawienie tego tak, jak było.
            Właśnie, szkoda że niektórzy nie potrafią tego prostego faktu zrozumieć.

Również pozdrawiam.

PS Drogi Prezesie wezysko75 - partnerów do dyskusji wybieram sobie sam, czytać
            ze zrozumieniem potrafię, wnioski sam potrafię wyciągnąć. Zgodzę się tylko z
            jednym - są na forum osoby, które nie czytają i nie rozumieją co się do nich pisze.
          • dennis26 Re: Złamano regulamin gry 11.03.06, 12:11
            denver7 napisała:
            > Pospieszyli się z tym przeliczaniem punktów, a nie zwrócili uwagi na powrtórki.

Pospieszyli sie bo chca isc graczom na reke zeby jak najszybciej byly
            wyniki,niektorzy nie umieja tego docenic.Na ich miejscu zrobił bym ogloszenia
            wyników w czwartki Mieli by czas na spokojne przeanalizowanie kazdej bramki,ale
            ciekawe jaki wtedy bylby lament
            • sowcz Re: Złamano regulamin gry 14.03.06, 15:26
              dennis26 napisał:

> denver7 napisała:
              > > Pospieszyli się z tym przeliczaniem punktów, a nie zwrócili uwagi na powr
              > tórki.
              >
              >
              > Pospieszyli sie bo chca isc graczom na reke zeby jak najszybciej byly
              > wyniki,niektorzy nie umieja tego docenic.Na ich miejscu zrobił bym ogloszenia
              > wyników w czwartki Mieli by czas na spokojne przeanalizowanie kazdej
              bramki,al
              > e
              > ciekawe jaki wtedy bylby lament
              >
              > Człowieku opanuj się. Jak można analizować bramki w meczu. Od tego jest taki
              Pan, zwykle dawniej ubrany na czarno, który to wszystko analizuje w czasie
              meczu, a później to można (w czasie meczu zresztą też ) tylko nagwizdać. Tu nie
              trzeba analizować tylko korzystać z protokołów sędziowskich. A jak sędzia coś
              nachrzanił to nachrzanił i koniec. Wynik poszedł w swiat. A nie powoływanie
              komisji ciężko pracujących po nocach dla niby mojego dobra, żebym wyniki
              otrzymał w poniedziałek. A później własnie taka chała. No żeby to jedna.
              Pozdrawiam
              >
              >
      • klawisze Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 15:34
        Popieram bobera w pelni i nie rozumiem jak niektorzy moga nie rozumiec tak
        oczywistych przeslanek regulaminowych.
      • zzdzich Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 16:22
        wyzysko75-to wrzod tej gry.powinno sie go ignorowac bo to kompletny cymbal do
        kwadratu jak nie do potegi.szkoda ze tacy idioci biora udzial w tej grze.on sam
        siebie nie rozumie bo za glupi jest. pozdrawiam wszystkich normalnych....
        • scouser Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 17:18
          zzdzich napisał:

> wyzysko75-to wrzod tej gry.powinno sie go ignorowac bo to kompletny cymbal do
          > kwadratu jak nie do potegi.szkoda ze tacy idioci biora udzial w tej grze.on
          sam
          >
          > siebie nie rozumie bo za glupi jest. pozdrawiam wszystkich normalnych....

A ty, chłopczyku, uważasz się za normalnego, tak? Jeśli przejawem takiego stanu
          rzeczy ma być słownictwo, którego właśnie użyłeś to mam mocno uzasadnione
          wątpliwości.
          • zzdzich Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 18:09
            Jak myslisz a jakich slow mozna uzyc dla faceta ,ktory tylko robi zadyme.stara
            sie innym ublizyc i wprowadza nie zdrowa atmosfere. tak ja jestem normalny a
            jesli ty sie tez do takich zaliczasz to tez to powinles zauwazyc.poczytaj posty
            tego "...." to zrozumiesz. pozdrawiam..
            • scouser Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 18:54
              zzdzich napisał:

> tak ja jestem normalny a
              > jesli ty sie tez do takich zaliczasz to tez to powinles zauwazyc

jeżeli kryterium normalności masz wyznaczać ty to ja chyba zostanę taki jak
              jestem
      • mmsliwa Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 19:12
        Nie pojmuje dlaczego taki osobnik jak denver7 nie rozumie, ze bramka powinna
        zostac uznana na podstawie protokolu meczowego. Mnie naprawde nie interesuje,
        kogo za strzelca tej bramki uwaza GAZETA, bo przeciez ja tez moge twierdzic, ze
        bramke zdobyl jeszcze ktos inny (np.EDSON). To znaczy, ze panowie redaktorzy
        GAZETY NIE SA OBIEKTYWNI! (zeby nie powiedziec, ze przeinaczaja fakty...).
        Zauwazcie, ze decyzja co do strzelca bramki nie nalezy do Was tylko do PZPN i
        Ekstraklasy SA. ZENADA.
        • staryas Re: Złamano regulamin gry-Napewno ????? 10.03.06, 19:29
          To jak pojedziesz samochodem np. w miescie 50 km. na godz.bedzie zapis kamery
          tez 50 ,a policjant stojacy oraz redaktor pisma motoryzacyjnego powie ze
          jechales 100 km. na godz.to wedlug ciebie beda mieli racje,ze sa wiarygodni i
          ze zapis kamery jest zly.to, to ma byc obiektywne co maja do
          powiedzenia .znaczy sie powiesz zaplace mandat bo ci dwaj to widzieli jak
          szybko jechalem. tak to mam rozumiec ????TO DOPIERO ZENADA !!!!
          • placek11 Re: Złamano regulamin gry-Napewno ????? 10.03.06, 19:38
            Wiem jedno. Sama redakcja nie wie co zrobić. Wiemy ze czytają forum (bo
            zmienili decyzje), ale TU JAKOŚ NIE RACZYŁ NIKT ODPOWIEDIEĆ DLACZEGO ZŁAMANO
            REGULAMIN. CHOCIAŻ MAM OUATTARE TO NIE MAM NIC PRZECIWKO BO MOZE NIE STRZELIŁ
            (chociaz ZADNA powtórka nie pokazuje tego jednoznacznie) ALE WYTŁUMACZCIE SIE
            DLACZEGO ŁAMIECIE REGULAMIN??!!
        • sines Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 19:45
          > Nie pojmuje dlaczego taki osobnik jak denver7 nie rozumie, ze bramka powinna
          > zostac uznana na podstawie protokolu meczowego.

www.pzpn.pl/zasady_gry_w_pilke.php
          rozdział Sprawozdanie z zawodów
          Znajdź przepis nakazujący sędziemu wskazanie, kto strzelił daną bramkę.
      • staryas Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 19:50
        i co na ten przyklad scouser i mmsliwa .moze komus zalezalo zeby bramke
        samobujca scedowac na legioniste dla statystyki.
        • scouser Re: Złamano regulamin gry 10.03.06, 22:32
          staryas napisał:

> i co na ten przyklad scouser i mmsliwa .moze komus zalezalo zeby bramke
          > samobujca scedowac na legioniste dla statystyki.

można jaśniej? który przykład? jeśli ten że sędzia nie wskazuje strzelca to ja
          akurat jestem tego świadom, tyle że to nie oznacza, że nie podejmuje takiej
          decyzji organizator rozgrywek i tu znów wracamy do często przytaczanego
          przykładu że gdyby było inaczej to każda gazeta, portal, telewizja i radio
          miałyby takiego króla strzelców jakiego by chciały... jeszcze jakieś pytania do
          mnie? bo obiecałem, że się zwijam z tego forum, więc jeśli już to szybko
          proszę...
          • wezysko75 dzięki scrouser - szacunek dla Ciebie i innych 11.03.06, 12:25
            logicznie myslacych, , ale niestety nie jest nas tu duzo.Pozdro
          • staryas Re: Złamano regulamin gry 11.03.06, 17:16
            chodzi o przyklad z szybkoscia samochodu.niewygodny wiec go omineles ?
            • scouser Re: Złamano regulamin gry 12.03.06, 00:25
              Wygodny, po prostu go nie widziałem, przeczytałem twój wpis i ten powyżej (na
              który odpisałeś), całego 60-postowego tematu wertować jakoś mi się nie chciało.
              Nie wiedzieć czemu.

A jeśli chodzi o twój przykład to niech komentarzem będzie to, że powalił mnie
              na kolana. Serio. A z tej pozycji poleciałem na plecy i tarzałem się ze śmiechu
              przez pięć minut... Ludzie, opamiętajcie się! Nie każcie mi dyskutować o golu
              Ouattary porównując go do:
              - kontroli radarowej
              - grafficiarzy malujących bloki
              - innych dziwnych metafor, które tu już byłe wobec mnie wysuwane, a nie mające
              z futbolem NIC WSPÓLNEGO!

Co mnie obchodzi sytuacja na drogach! Jak masz w ten sposób dyskutować na ten
              temat to rób to we własnym gronie. Ja wymiękam...

P.S. Może warto by założyć humorystyczny osobny wątek (choć bachus mógłby go
              skasować...) w którym byśmy gromadzili baaaardzo głęboko zawoluowane metafory
              graczy porównujących sytuację z meczu Legii do ich życia osobistego. Myślę, że
              zbiór byłby przezabawny bo ludziom tutaj fantazji nie brakuje.

Pokój wszystkim...
              • staryas Re: Złamano regulamin gry 12.03.06, 00:49
                tak tez myslalem co jest nie wygodne ,albo moze trudne do zrozumienia nie
                przyjmujesz do wiadomosci.masz murzynka w druzynie i nie wazne ze nie
                strzelil,wazne frycowe punkty.malo ambicji i to jest smutne.. poz.....
                • scouser Re: Złamano regulamin gry 12.03.06, 11:13
                  Może nadal tego nie widzisz, ale na argumenty takie jak Twój o kontrolach
                  radarowych mógłbym podawać kontrargumenty obrazujące mój punkt widzenia przy
                  pomocy sytuacji na rynku rzepy albo niesprawiedliwej 3+ z geografii dla Grzesia
                  Grzesiowego z SP nr 1 w Dupczynie Małym. Tylko jakoś nie widzę sensu. Podaj
                  jakiś argument DOTYCZĄCY PIŁKI NOŻNEJ to na pewno będzie wygodnym
                  przedyskutowanie go. Rozmowa o twoich dokonaniach na polskich szosach mnie nie
                  obchodzą wcale.
                  • staryas Re: Złamano regulamin gry 12.03.06, 14:19
                    brak slow !teraz wiem ze to za trudny przyklad do ciebie - przepraszam .no to
                    podaj jakies konkretne argumenty,bo narazie jeszcze z twojej strony takich nie
                    widzialem.bo twoje przyklady nic nie wnosza do sprawy i sa glupawe.najlepiej
                    wszystkich ,wszystko krytykowac a samemu niewygodne przyklady unikac.jak nie
                    mozna uczciwie punkty zdobyc to na przekrecie.i takie punkty by cie cieszyly bo
                    mnie nie.tez mam druzyne z Ouattara ale nie chce tych punktow,ktore by dostal
                    za fryko...poz...
              • staryas Re: Złamano regulamin gry 12.03.06, 00:52
                a moze nie warto czekac kto strzeli, tylko ustalic komu beda bramki przyznawane
                jak masz takie podejscie ?????
      • gregolen Re: Złamano regulamin gry 12.03.06, 15:10
        Mam Outarre i ta zmiana cofneła mnie w generalce z 833 miejsca na poniżej
        miejsca 1100.
        Uważam jednak, że sensem tej gry jest odzwierciedlenie w punktacji naszych
        klubów rzeczywistych wydarzeń na boisku. Rzeczywiste wydarzenia są takie, że to
        nie Outarra tę bramkę strzelił. Niestety dla mnie ale to nie on. Korekta w tej
        sytuacji nie wypacza wyników gry, tylko czyni je prawidłowymi.
        Nie jest to zmiana w punktacji w rozumieniu regulaminu, tylko korekta
        oczywistej pomyłki co do stanu faktycznego. Zgodnie z niezmienionymi zasadami
        punktacji przekłada się to w konretny sposób na nowe, tym razem prawidłowe
        przeliczenie punktów.
        • hallo3 Re: Złamano regulamin gry 12.03.06, 17:26
          OK masz racje - tylko nieudacznicy szukaja nieuczciwych punktow. pozdrowienko
      • staryas Re: Złamano regulamin gry 13.03.06, 21:16
        ?????
      • sowcz Re: Złamano regulamin gry 14.03.06, 15:06
        7. Punkty, przyznawane są na podstawie statystyk piłkarskich opracowywanych
        > przez obserwatorów "Gazety Wyborczej" i Portalu Gazeta.pl publikowanych w
        > Portalu oraz dodatku pod adresem www.gazeta.pl/pilkarzyki. Dla potrzeb
        > Konkursu punktacja umieszczona na stronia www.gazeta.pl/pilkarzyki jest
        > ostateczna.

Właśnie ten punkt jest przyczyną wszelkich nieporozumień i dyskusji.
        Organizatorzy konkursu sami na siebie ukręcili bat. Chcąc prawdopodobnie stać
        się bardziej ważnymi personami w tej zabawie zarezerwowali dla siebie prawo do
        decydowania o tym jak mecz przebiegał.Każdy trochę chociażby myślący człowiek
        wie, że mecz piłkarski jest widowiskiem, które nie ma nić wspólnego
        ze "sprawiedliwością". O tym czy bramka padła czy tez nie decydują sędziowie, a
        właściwie sędzia główny, który podejmuje taką czy inną decyzję. I później można
        sobie gwizdać, pluć i złorzeczyć, a jego decyzja jest i tak nieodwołalna. W
        czym więc problem? Dlaczego redakcja stara się poprawiać sędziów, jest protokół
        sędziowski i wszystko. Można późnie mówić, że sedzia to idiota, ale tu byłyby
        tylko w sumie dwie opcje, popierających jego decyzję lub nie. Można oczywiście
        powoływać "komisję Rywina" i rozsądzać co własciwie było w meczu, ale PO
        CO!!!!!!A teraz co? Decydować kto strzelił bramkę na podstawie powtórek z
        telewizji? A do tego jakiś mądrala napisał, że widział zdjęcie po zdjęciu, jak
        to strzelił nie Quattara tylko kto inny> Człowieko to wszystko zależy od
        ustawienia obiektywu w stosunku do obiekty, robiłeś kiedyś zdjęcia? (hmm
        najlepszy przykład film "Jak rozpętałem II wojnę światową" i walenie młotem w
        łeb biednego Anglika - walili go czy nie, taki naiwny przykładzik).
        O sprawie Zieńczuka już mi się nie chce pisać, bo musiałbym komuś nawymyślać od
        bezmózgowców, a przecież austria to też człowiek, chociaż Austria nie zawsze
        była dla nas (Polaków) przyjacielska.
        • zwzwz Re: Złamano regulamin gry 14.03.06, 18:27
          kolego - punkty sa przyznawane za osiagniecia na boisku a nie przy
          biurku.mowisz punktacja umieszczona na stronie www.gazeta jest
          ostateczna - to za mecze,ktore sie odbeda{18kol.}tez by nie mogly byc liczone
          punkty,skoro punktacja jest ostateczna.punktwcja za {18kol.}nie zostala
          skonczona wiec pomylka zostala skorygowana.
          sedziowie - zaliczyli bramke i nie ma problemu.
          chcesz sprawiedliwosci a sam od niej odbiegasz.nie ogladales powtorek a
          zabierasz glos.dla mnie niezrozumiale jest ze chcecie sprawiedliwosci a nie
          iteresuje cie i innych sprawiedliwie strzelona bramka tylko bramka frycowa.jak
          sie domagasz sprawiedliwosci to badz i ty sprawiedliwy - kto strzelil
          bramke.nie ma sprawiedliwosci tylko w jedna strone. pozdrawiam
          • scouser Re: Złamano regulamin gry 14.03.06, 23:51
            zwzwz napisał:

> nie
            > iteresuje cie i innych sprawiedliwie strzelona bramka tylko bramka frycowa.

No nie wyrobię :-) Zaraz zaczną twierdzić, że tego gola w ogóle nie było...
            W czym, ciekawość, tamten gol nie był niby "sprawiedliwy"?
            • zwzwz Re: nie nłamano regulamin gry 15.03.06, 10:07
              nie wyrywaj slow z konteksu.nie o bramke chodzi- czy byla czy nie,lecz kto
              strzelil.moze za trudne do ciebie by to zrozumiec.chcesz sprawiedliwosci a sam
              tego nie chcesz respektowac.widze ze tylko zadyma i wypaczanie prawdy cie
              interesuje. utwierdza mnie czytanie twych wypowiedzi w innych postach.nie masz
              nic pozytywnego do wniesienia tylko belkot i nienawisc.
              • scouser Re: nie nłamano regulamin gry 15.03.06, 15:17
                zwzwz napisał:

> widze ze tylko zadyma i wypaczanie prawdy cie
                > interesuje. utwierdza mnie czytanie twych wypowiedzi w innych postach.nie
                masz
                > nic pozytywnego do wniesienia tylko belkot i nienawisc.

Mocne słowa. Hmm, zadyma, mówisz? Bełkot i nienawiść? Możesz mi podać jakiś
                konkretny cytat potwierdzający to co piszesz? Tylko, żeby był mój, bo że
                bełkotu w ogóle na tym forum nie brakuje to mogę się zgodzić.
          • sowcz Re: Złamano regulamin gry 15.03.06, 14:48
            zwzwz napisał:
            "jak
            > sie domagasz sprawiedliwosci to badz i ty sprawiedliwy - kto strzelil
            > bramke.nie ma sprawiedliwosci tylko w jedna strone."

Na litość, o czym wy ludzie tutaj piszecie. Nie ma sprawiedliwości w meczach
            piłkarskich. Mecz zawsze w jakiś sposób kreują sędziowie. Nie było chyba meczu
            żeby sędziowie nie popełnili pomyłki w czasie meczu, a może mi ktoś pokaże taki
            mecz? Analizowanie meczu na podstawie zapisu w telewizji i przyznawanie lub nie
            bramki nie ma żadnego sensu. Przecież tym sposobem to tzreba by było
            przeanalizować każdy mecz i po tym ustalić wynik meczu na podstawie tej analizy
            (no a co by było jakby na podstawie tej analizy wyszło, że powinien być karny -
            przyznać gola poszkodowanej druzynie, a może pół gola, a może wcale bo
            przeciwnik ma dobrze broniacego karne bramkarza - paranoja). Czy to jest
            mozliwe? No jasne, że nie. Bo jedno zdarzenie ma wpływ na drugie. I np. prosta
            pomyłka przy wyrzucie z autu ma wpływ na dalszy przebieg gry. Nie ma więc co
            szukać sprawiedliwości ogladając mecz klatka po klatce, ale kierować się tym co
            mają do powiedzenia czynniki decydujące, a więc sedziowie. I tu wracamy do
            protokołu sędziowskiego. Przecież to takie proste.
            • marwi75 Re: Złamano regulamin gry 15.03.06, 14:56
              Zrozumcie w końcu że w protokole meczowym NIE MA WPISANYCH STRZELCÓW BRAMEK !!!

Nikt tu nie zamierza zmieniać faktów które miały miejsce na boisku. Bramka padła
              a Quattara piłki nie dotknął. I to sa fakty których nikt nie zamierza zmieniać i
              fakty za które przyznane sa punkty.
              • swaj13 Re: Nie złamano regulamin gry 15.03.06, 18:38
                To za ciezkie by oni to zrozumieli skoro w skladzie mieli Ouattara a sa tak
                pazerni na punkty.nic wiecej ich nie interesuje tylko wlasny nos....poz....
            • uczestnikgry Re: Złamano regulamin gry 16.03.06, 08:45
              Jaki sens maja takie dyskusje.
              Sto razy juz tu napisano, ze sędziowie w protokole nie podają strzelców bramek,
              nikt inny tego oficjalnie nie ustala. A ten swoje.
              Przeciez wystarczy zobaczyć kto strzelił a raczej, kto nie strzelił. Jaki sens
              miałaby ta gra, gdyby nie liczyły się fakty.
        • denver7 Re: Złamano regulamin gry 16.03.06, 19:15
          sowcz napisał:
          > A do tego jakiś mądrala napisał, że widział zdjęcie po zdjęciu, jak
          > to strzelił nie Quattara tylko kto inny> Człowieko to wszystko zależy od
          > ustawienia obiektywu w stosunku do obiekty, robiłeś kiedyś zdjęcia?

Następny mądry inaczej... I idę o zakład, że nawet nie widział tych zdjęć.
          Taaa - wszystko sfabrykowane.
          Einstein poiwedział kiedyś: "Dwie rzeczy wydają się nie mieć końca -
          Wszechświat i ludzka głupota. Nie mam pewności co do tego pierwszego". Jesteś
          potwierdzeniem tych słów...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka