Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Era Śląsk przegrał z Czarnymi i odpadł z play-off

24.04.06, 21:39
    Prawdziwy sport to nie legenda i historia. Liczą się umiejętności, a przede
    wszystkim charakter. Tego Czarnym Słupsk nie brakuje.
    Obserwuj wątek
      • Gość: barek Re: Era Śląsk przegrał z Czarnymi i odpadł z play IP: *.prudnik.net.pl / 82.160.13.* 24.04.06, 21:46
        "Jeszcze w 31. minucie nasi zawodnicy prowadzili". Jacy "nasi"? Gdzie tu
        dziennikarska bezstronność? Dla mnie ani Słupsk, ani Wrocław, to "nasi"
        albo "tamci". Wygrał lepszy, ot co.
        • Gość: BatuChan Re: Era Śląsk przegrał z Czarnymi i odpadł z play IP: *.toya.net.pl 24.04.06, 22:03
          "Nasi zawodnicy", "Nasi koszykarze". Kur..., oba kluby mnie średnio obchodzą,
          ale to jest w końcu ogólnopolska strona GW, jeśli poza p. Jaworskim nie było
          innego dziennikarza na meczu, to może podajcie na razie tylko wynik, relację
          wrzućcie na wrocławskie strony, a rzetelną zamieśćcie na drugi dzień.
          A swoją drogą, "nasi zawodnicy", toż tak się pisało 30 lat temu. Jaworski się
          wyraźnie zagrzał.
          • Gość: ja Re: Era Śląsk przegrał z Czarnymi i odpadł z play IP: *.poboznego.osiedla.net 24.04.06, 22:53
            To nasi jest wk.rwiające. Kiedyś mnie wkurzała stronniczość
            komentatorów tv, podczas meczy (zazwyczaj gdy Śląsk trafiał
            było to fuksem, naewt gdy był to wsad w sytuacji bez obrońców
            przeciwnika, gdy ktoś ze Śląska był faulowany sytuacja
            była kontrowersyjna, gdy Śląsk faulował był to oczywisty
            brutalny niesportowy faul). Byłem za bezstronnością
            dziennikarzy wtedy, tym bardziej jestem teraz. W tym sezonie
            byliśmy słabsi i przegraliśmy, będziemy próbować w następnym
            sezonie, ale Śląsk to nie "nasz" zespół w ogólnopolskiej gazecie!
            To nasz zespół we Wrocławiu.
            Gratuluję Czarnym i do zobaczenia w przyszłym sezonie.

PS: I niech gra będzie grą, a nie jakąś wojną.
            pzdr
            • Gość: behemot Re: Era Śląsk przegrał z Czarnymi i odpadł z play IP: *.promax.media.pl 25.04.06, 07:48
              Coś nie tego? Z główką? Wczoraj oglądałem relację na TV Wrocek i komentator delikatnie mówiąc sprzyjał Śląskowi, więc spokojnie. Zimny prysznic i pod kołderkę, bo mamusia kompa zabierze
              • Gość: StaTom Re: Era Śląsk przegrał z Czarnymi i odpadł z play IP: *.wroclaw.mm.pl 25.04.06, 09:44
                Cos nie tak z glowka ? Komentowali ludzie z wro na antenie tv wro.
                AAAAAAAA to wina platformy ze jak ktos jest z wro to kibicuje druzynie z wro w
                programie przygotowanym przez regionalna tv.

a ze w ogolnej gazecie sie pojawilo nasi to jzu insza para kaloszuf
        • Gość: marcin masz rację bartek IP: *.chello.pl 24.04.06, 22:08
          I to "nasi" powtarza się przynajmniej 4 razy, więc to nie pomyłka, a zamierzony
          efekt. Dodatkowo, pod artykułem jest logo Gazety, co zazwyczaj oznacza, że dany
          artykuł ukaże się w ogólnopolskim wydaniu papierowym. Ciekawe, ilu czyteników
          zyska Gazeta w Słupsku dzięki nieudolności jakiegoś dziennikarzyny?
          A swoją drogą, to dziennikarze Gazety od zawsze byli zakochani w Śląsku i ten
          artykuł tylko to potwierdza. Może druga z rzędu porażka ich ulubieńców w
          ćwierćwinale uświadomi im wreszcie, że Śląsk nie był mistrzem już od kilku sezonów?
      • Gość: basket_fan Re: Era Śląsk przegrał z Czarnymi i odpadł z play IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:29
        Jako sympatyk Śląska z żalem muszę przyznać rację - nie w umiejętnościach
        koszykarskich, które po obu stronach były niestety nie najlepsze, ale właśnie w
        charakterze i zaangażowaniu leżą przyczyny tej porażki. Ale na marginesie, Zyzio
        chyba przesadział z tymi wakacjami? Czy może czegoś nie wiem i od tego sezonu
        nie gra się już o miejsca 5-8?
        • Gość: gwizdek Re: Era Śląsk przegrał z Czarnymi i odpadł z play IP: 80.54.249.* 24.04.06, 23:09
          Ano w tym roku nie bedzie meczów o miejsca 5-8... i chyba dobrze.
      • Gość: defff Cala Polska krzyczy: Nie ma Slaska!!! IP: *.173.wmc.com.pl 24.04.06, 22:38
        Koniec z CPWCS (cala polska w cieniu slaska) i cala ta bufonada! W tym sezonie
        graliscie padline i zasluzenie odpadliscie.
        A red. Jaworski po raz kolejny pokazal co znaczy byc bezstronnym i obiektywnym
        dziennikarzem. Zasluzyl pan na nagrode Pulitzera.......z cukru. Dno a nie
        dziennikarstwo, dno!

A teraz na kolana bufony z Wroclawia i odszczekiwac wszystkie wyzwiska kierowane
        w strone Igora.

A do normalnych fanow basketu z Wrocka: glowa do gory, raz na wozie raz pod
        wozem - szykuja sie u Was zmiany rewolucyjne i oby - dla piekna polskiego kosza
        - wyszly na dobre. Pozdro!
        • Gość: Vital Remains Re: Cala Polska krzyczy: Nie ma Slaska!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.04.06, 23:08
          > A do normalnych fanow basketu z Wrocka: glowa do gory, raz na wozie raz pod
          > wozem - szykuja sie u Was zmiany rewolucyjne i oby - dla piekna polskiego kosza
          > - wyszly na dobre. Pozdro!

Największą pewną i istotną zmianą będzie chyba emerytura Zielonego... A co dalej, zobaczymy. Ile prezes kasy skołuje. Ten skład, który jest nie był wcale taki do końca zły, ale zamiast piątki tylko trójka na poziomie (Fletcher, Kelly, Tomczyk), a reszta nadająca się tylko na rezerwowych.

No, trudno, Schetyna zostawił po sobie generalnie straszny syf. Na szczęście udało się naszym uniknąć losu Lecha Poznań, Mazowszanki, Bobrów...
          • Gość: StaTom Re: Cala Polska krzyczy: Nie ma Slaska!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 25.04.06, 09:47
            noz kufa ciagle winna po i schetyna
            to schetyna szukal graczy czy jankowski ?
            juz nic wiecej nie pisze bo tu sami znawcy, a jak sie sezon skonczyl to widac
            zespol nie taki zly lol
        • Gość: igoooooor Re: Cala Polska krzyczy: Nie ma Slaska!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 16:17
          hehe no glupi ma szczescie zawsze... a igor i tak jest pala i tak... w sumie to
          czarni nie maja po co jechac do sopotu..przykro mi:)))) niestety igorku tam
          twoje skoki na parkiecie juz nic nie dadza:)) czas zakonczyc sezon:) igoooooooor
          • Gość: kibicka Re: Cala Polska krzyczy: Nie ma Slaska!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 12:22
            No szkoda że WY (Śląsk) skończył sezon wcześniej niż MY (Czarni), możemy
            jeszcze powalczyć i w najgorszym wypadku zagrać o 3 miejsce, no ale cóż Wy już
            urlopujecie, HHHAAAAAA HHHHHAAAAA :))) Nie daliście rady i już,grać nie do
            końca umiecie, ale przegrywac też nie, wstyd !!!
      • Gość: ja no i klawo jak cholera IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:42
        no i klawo jak cholera, ale sie ciesze, czarni, igor gratulacje
      • Gość: breslauer w tym sezonie juz wakacje IP: *.provider.pl 24.04.06, 22:51
        dobrze ze skonczylo sie tak jak sie skonczylo
        mniejszy budzet a play off byl, zobaczcie jaki blamaz mial turow
        twraz nowy wlasciciel, nowe pieniadze

podniesiemy sie spokojnie
        bedzie osiemnastka we wroclawiu
        luzik

to wks pokonal MACABI TEL AVIV ;]

powrocimy.
        dziekujemy za sezon.
        beda nastepne.

a czarnych rozjedzie prokom.
        • Gość: defff Re: w tym sezonie juz wakacje IP: *.173.wmc.com.pl 24.04.06, 22:57
          I wlasnie tacy jestescie! Nie potraficie pogratulowac, tylko: bedzie osiemnasty
          tytul, to my wygralismy z Maccabi, Prokom rozjedzie Czarnych.
          Zyjcie dalej historia, to obudzicie sie nie z reka w nocniku, ale po uszy w g**nie.

BUFONY Z WROCLAWIA - NA KOLANA PRZED IGOREM I JEGO SWITA
          • Gość: breslauer nie ma czego gratulowac czarnym IP: *.provider.pl 24.04.06, 23:13
            teraz baty od prokomu.
            • Gość: defff Bufonom mowimy NIE! IP: *.173.wmc.com.pl 24.04.06, 23:19
              Dbaj o repertuar i nie powtarzaj sie. A to jak dostaniemy od Prokomu Ty bedziesz
              ogladal w wygodnym fotelu zalewajac sie lzami po super sezonie Wielkiego Slaska
              "18" Wroclaw.

• Gość: MJ Re: nie ma czego gratulowac czarnym IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.06, 23:19
              Lepiej baty dostac od prokomu w polfinale niz przegrac po wyrownanej walce z
              cieniem cienkiego slaska (pisze to jako obiektywny kibic innego zespolu)
        • micheliniak Re: w tym sezonie juz wakacje 25.04.06, 09:34
          Zielony - spodenki na haczyk, i niech jego "intelegencja" pozwoli mu chociaż
          być asystentem asystenta. Może jak popatrzy na ścieżki Igora to zrozumie, że
          jego czas się skończył.
      • Gość: alek oszustwo IP: *.ar.wroc.pl 25.04.06, 00:10
        Jak ostatnio panowie śedziowie powieźli śląsk i po play off , a trener czarnych
        owy Igor jest anty bohaterem fatalne zachowanie i nawet technicznego nie dostał
        może z prokomem wejdzie na boisko i zabierze gwizdek sędziemu a on i tak nic nie
        zrobi (sic).
        P.S.
        mam nadzieję ,że pokom pokaże czarno-igorowym gdzie ich miejsce i 3 razy wygra
        różnicą 20 punktów
        • Gość: felek Re: oszustwo IP: 82.160.248.* 25.04.06, 01:54
          Faktycznie, powieźli nam Śląsk. Nic niednak nie usprawiedliwi tego, że NASI
          zawodnicy sami się powieźli. Zrypali na całej lini, sędziowie im w tym
          dopomogli. Teraz módlmy się o to, zeby te wakacje były pełne owocnej pracy dla
          dzialaczy, i w przyszłym sezonie 18! Hej Śląsk
          CAŁA POLSKA W CIENIU ŚLĄSKA!!
      • Gość: breslauer bedzie dobrze IP: *.provider.pl 25.04.06, 07:43
        to byla slaba druzyna w tym roku, dziwna zbieranina
        w te wakacje dobra praca dzialaczy i optymizm kibicow
        wrocimy na osiemnastke
      • wrorat Gratulacje dla Słupska 25.04.06, 07:57
        Gratuluję awansu do półfinału i będę trzymał za Was kciuki w meczach z Prokomem.
        Pozdrawiam
        wrorat, wrocław
      • Gość: AS Re: Era Śląsk przegrał z Czarnymi i odpadł z play IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:12
        ZNOW SEDZIOWIE - TOMCZYK ZABLOKOWAL PILKE CZYSTO TZN NIE BYLO OPADAJACEJ.SKIBA
        FAULOWAL DAVISA PRZED PIERWSZYM KROKIEM - CZYLI DWA WOLNE A NIE 2PLUS
        JEDEN.DZIEN WCZESNIEJ PODOBNY DYLEMAT PRZY TROJCE TOMCZYKA.KPINA.FRASUNKIEWICZ
        POKAZUJE SEDZIEMU"WAŁA"SEDZIA NIE REAGUJE, A IGOR KRZYCZY DO KOMISARZA JA
        CIEBIE ZABIJE!!TO JEST SPORT??
      • Gość: Bolo Sopot życzy udanych wakacji;) IP: *.multicon.pl 25.04.06, 08:21
        • Gość: Pelo Re: Sopot życzy udanych wakacji;) IP: 217.153.220.* 25.04.06, 08:53
          Cóż -faktycznie Wrocek żyje snami o potedze.
          Tak się skałada ze byłem na 2 meczach w Słupsku i odniosłem zupełnie inne wrazenie na temat gwizdania.
          Sędziowie odziani we wdzianka z logiem tytularnego sponsora Śląska robili wszystko aby dowalić Czarnym -szczęćie ze trochę się bali i nie robili tego już tak po świńsku jak jeszcze rok temu.
          Przyjmijcie do wiadomości ze byliście tym razem słabsi co nie ujmuje wielkości waszego klubu który co by nie mówić jest od lat podporą polskiego basketu.
          To czy dostaniemy baty od Prokomu nie ma w tej chwili większego znaczenia bo sądzę ze Śląsk gdyby wszedł do półfinału dostałby je też -dzisiaj nie ma silnych na Sopot i taka jest brutalna prawda.
          Tym nie mniej Czarni juz udowodnili nie raz że potrafią powalczyć z silniejszymi od siebie i nawet czasmi udaje im się wygrać.
          Wielki sukces to, to ze w tym roku pokazano ze klub z małymi pieniędzmi może wygrywać w lidze opartej na pożal się boże przepłaconych gwiazdach.
          Igor stworzył druzynę a nie klub VIP-ów i za to mu dziękuje.
      • Gość: kibicka Re: Era Śląsk przegrał z Czarnymi i odpadł z play IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 09:03
        Oczywiście cieszę się zwyciąstwem Naszej drużynay oczywiście CZarnych, wielka
        nagana dla redaktora GW za stronniczość :(( Wygrał lepszy!!! A co do Sedziów,
        hmmm jak Śląsk wygrał pierwszy mecz w Słupsku to mówili że byli suuuppeerrr,
        chociaż sędziowali "stronniczo", to jest temat na dłuższą dykusję Sędzia to
        Sędzia, mylą się ale nie można nic z tym zrobić, a wynik to wynik. BYLIŚMY
        lepsi i zagramy z Prokomem, a jak to się okaże, Anwil potrafiliśmy pokonać, to
        może tym razem NASI koszykarze też nas zaskoczą, oby pozytwnie :) Zaszczytem
        Igora jest to że doprowadził druzynę do półfinału, GRATULACJE I WIELKIE
        BRRRAAAWWAA!!!
      • Gość: PROWOKATOR Do Czarnych Bufonów- pozdrówcie Przemka ode mnie IP: 195.117.126.* 25.04.06, 09:27
        • Gość: StaTom Re: Do Czarnych Bufonów- pozdrówcie Przemka ode m IP: *.wroclaw.mm.pl 25.04.06, 09:50
          Pozdrowienia od zbysia z WNBA

wypad stad czarni bo jeszzce kto butelka dostanie
        • Gość: StaTom Re: Do Czarnych Bufonów- pozdrówcie Przemka ode m IP: *.wroclaw.mm.pl 25.04.06, 09:51
          A ja nie CZAJE o co ci chodzi - lol
        • Gość: StaTom nie CZAJE o co ci chodzi IP: *.wroclaw.mm.pl 25.04.06, 09:52
          tak mialo byc
          • Gość: defff prosty jestes jak moja sprzataczka IP: *.173.wmc.com.pl 25.04.06, 15:07
            Onetowy napinaczu, rozumiem, ze nasmiewasz sie ze sp. Przemka Czai, zabitego
            przez policjanta. Bardzo fajna masz zabawe, u was wszyscy tacy?

Zaloze sie ze bys nam tego tekstu "face to face" nie powiedzial.

• Gość: zbychu Re: Era Śląsk przegrał z Czarnymi i odpadł z play IP: *.kp.mofnet.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 25.04.06, 12:51
        śląsk to najbardziej butny izyjący dawnymi sukcesami klubik bez aspiracji na
        coś więcej jak obrona przed spadkiem z ligi
      • Gość: polosłupsk Re: Era Śląsk przegrał z Czarnymi i odpadł z play IP: *.175.wmc.com.pl 25.04.06, 15:57
        no to jak my mieliśmy kupinych sędziów(czyli Słupsk)to niewiem kogo kupił Śląsk
        przecież miejscami po parkiecie biegało 7 zawodników w zielonych koszulkach(5
        ERY i 2 sędziów)niestety.To jest sport wygrywa lepszy i już a tu akurat byli
        Czarni grali rozważnie,konsekwetnie,zdyscyplinowanie i co najważniejsze
        zaespołowo jak od początku sezonu.Pozdro.
        • Gość: Notariusz Re: Era Śląsk przegrał z Czarnymi i odpadł z play IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 25.04.06, 20:23
          "...po parkiecie biegało 7 zawodników w zielonych koszulkach..."????????
          Hmmm...tego jeszcze nie grali! Ja widze dwie możliwości.Pierwsza - w Słupsku
          sędziowało tylko 2 sędziów (powinno być 3!). Druga - Śląsk grał tylko 4
          zawodników! (zdecyduj się co wolisz).
          Co do sędziów - to musi to być jakiś 8 Cud Świata,bo skoro "gwizdali pod Śląsk"
          to dlaczego w trzech pierwszych meczach Śląsk miał prawie 10 fauli więcej od
          drużyny Czarnych??????????
          To,że Griszczuk w drugim meczu w Słupsku, za tą całą szopke nie dostał
          technicznego - to też była "decyzja pod Śląsk"???????????????
          To,że w meczach we Wrocławiu Griszczuk przekraczał linie,której trenerowi
          przekroczyć nie wolno, i manipulował sędziami (sędziowie zmieniali decyzje!) -
          to też były "decyzje pod Śląsk"?????????
          To,że aktor Kudrawcew sam się wywracał stojąc pół (!) metra od zawodników z
          Wrocławia (np.Zielinskiego) i odgwizdywali na nim przewinienia - czy to też
          były "decyzje pod Śląsk"??????????
          To,że "wypompowany" Davis sam gubił piłke gdzieś na aut i sędziowie przyznawali
          piłke z boku dla Czarnych - pewnie też dlatego,że "gwizdali pod Śląsk"!
          Co do "tego samego napisu" na koszulkach zawodników z Wrocławia i sędziów -
          firma Daichmann jest sponsorem WSZYSTKICH sędziów w DBL.I nie ważne czy grają
          Śląsk - Czarni, czy Prokom - Anwil to każdy sędzia ma na koszulce nazwe
          swojego sponsora.
          • gryzli5 Re: Era Śląsk przegrał z Czarnymi i odpadł z play 25.04.06, 21:42
            Ale sie usmiałem -zwłaszcza kiedy przypomniałem sobie wydrukowany dla Ślaska mecz w Słupsku chyba w ubiegłym roku ....buhaha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka