Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Mordziaty Franek

IP: *.orion.pl 05.05.06, 10:24
    Franek po meczu oświadczył, że nie utył, tylko koszulka mu się opinała na
    brzusiu. A co z drugim podbródkiem?
    Uważam Frankowskiego za najlepszego polskiego napastnika. Ale jeśli
    szybciutko sie za siebie nie weźmie, to nie tylko, że nic nie zwojuje na
    Mistrzostwach, ale w ogóle sie skończy.
    Obserwuj wątek
      • berserk75 Re: Mordziaty Franek 05.05.06, 11:01
        na Krzynówku też się dziwnie opina, bo przecież nie utył. tylko Boruc utył, ale
        to nie dziwi, bo od początku było ustalone tak, że ma bronić Dudzio
        • Gość: Porter Re: Mordziaty Franek IP: *.orion.pl 05.05.06, 12:04
          Nikt nawet nie zauważył, że Dudzio w ogóle nie wychodził do dośrodkowań. Ani
          razu. Dwa razy mu piłka przez całą piątke przeleciała i wylądowała na głowie
          Budrysa, który nie trafił w bramkę, a Dudzio nic. Ale za to asekurował stoperów
          świetnie.
      • Gość: seven Re: Mordziaty Franek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 11:40
        ty oczywiscie porter wiesz najlepiej jak wyglada sytuacja, w czasie meczu ogladales wciaz franka na
        zblizeniach, a w przerwie wskoczyles z waga do szatni reprezentacji i zwazyles frankowskiego i na tej
        podstawie nie wierzysz w to, co powiedzieli w wywiadach on i bodajze bak ?
        • Gość: Porter Re: Mordziaty Franek IP: *.orion.pl 05.05.06, 12:06
          Wierzę w to, co widziałem. A widziałem zaokrągloną mordeczkę i brzusio
          wystający ku przodowi. No i widziałem, że Franek nie istniał na boisku. Tą
          sytuację z początku drugiej połowy, to znajdując się w normalnej formie
          wykorzystałby z zamkniętymi oczami...
          • Gość: seven Re: Mordziaty Franek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 18:47
            No i widziałem, że Franek nie istniał na boisku. Tą
            > sytuację z początku drugiej połowy, to znajdując się w normalnej formie
            > wykorzystałby z zamkniętymi oczami...

racja, nawet w podobnej sytuacji strzelil gola na old trafford, ale jesli chodzi o forme fizyczna to ja
            wierze w to, co przeczytalem w wywiadzie z nim w wyborczej. nie widze powodow, zeby doszukiwac sie
            tu spiskow i pokretnych tlumaczen z jego strony .
          • Gość: Cyfra Re: Mordziaty Franek IP: *.w.pppool.de 05.05.06, 19:37
            Gość portalu: Porter napisał(a):

> Wierzę w to, co widziałem. A widziałem zaokrągloną mordeczkę i brzusio
            > wystający ku przodowi. No i widziałem, że Franek nie istniał na boisku. Tą
            > sytuację z początku drugiej połowy, to znajdując się w normalnej formie
            > wykorzystałby z zamkniętymi oczami

Porter popieram!Tylko Wlodarczyk z Surma i Burym zbawia nasza kadre...no
            ioczywiscie Boruc na bramce a Szala na obronie.No jakby jeszcze zdazyc
            naturalizowac Quatarre z Choto to mielibysmy super kaddre...
            A o Franka sie nie martw,on sobie rade da!
            • Gość: Porter Re: Mordziaty Franek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 22:49
              Ja się martwię, że czołowy snajper reprezentacji spasł sie, wyglada jak Pimpus
              Sadełko i zatracił skuteczność, a Ty mi imputujesz chęć powołania do
              reprezentacji Włodarczyka? Uważam, że mozna powołać Surmę i Burego (bo Szala
              zdaje sie jest niestety out do końca sezonu), ale żaden z nich nie konkuryje z
              Frankowskim.
              • Gość: Cyfra Re: Mordziaty Franek IP: *.w.pppool.de 05.05.06, 22:54
                Bury jest zaslaby na repre.Tak jak mowilem ze wystarczy mu dac malo swobody i po
                nim.Wyszlo to dzisiaj z Amica.A to co wyprawia rzeznik Quatarra to przechodzi
                ludzkie pojecie!
                • Gość: zblazowanydekadent Re: Mordziaty Franek IP: 80.72.40.* 06.05.06, 01:01
                  całe szczęście, że Legia ściągnęła Ouattarę. Dzięki niemu Choto może w końcu grać na zero przewinien. A przecież to nie gorszy rzeźnik od Ouattary.
                  • Gość: Porter Re: Mordziaty Franek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 11:22
                    Doktor kazał potakiwać.
                • Gość: Porter Re: Mordziaty Franek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 11:22
                  To z brakiem swobody, to wymyślił któryś z geniuszy Wyborczej, a Ty powtarzasz.
                  Wczoraj Amica starała sie grac pressingiem, a Bury i tak miał kilka doskonałych
                  rozegrań. Inna rzecz, że Włodar spartolił setke po jednym z nich, ale to
                  przecież nie wina Burego.
                  • Gość: Cyfra Re: Mordziaty Franek IP: *.w.pppool.de 06.05.06, 13:09
                    Porter,obietwymnie oceniajac Giza jest duzo lepszy i wedlug mnie tylko on moze
                    wrazie potrzeby godnie zastapic w kadrze Szymka.
                    • Gość: Porter Re: Mordziaty Franek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 14:49
                      Kto to jest ten Giza? Czy przypadkiem nie gra w drużynie, która przegrała
                      dwanascie spotkań pod rząd? Cos Giza strzelił? Miał jakieś asysty?
                      • Gość: Cyfra Re: Mordziaty Franek IP: *.w.pppool.de 06.05.06, 16:36
                        Gość portalu: Porter napisał(a):

> Kto to jest ten Giza? Czy przypadkiem nie gra w drużynie, która przegrała
                        > dwanascie spotkań pod rząd? Cos Giza strzelił? Miał jakieś asysty?

Nie wiesz?Mylalem ze jako kibic Legii wiesz komu Bury buty czysci....
                        • Gość: Porter Re: Mordziaty Franek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 19:36
                          Ale ja poważnie pytam. Na jakiej podstawie chcesz wysyłac Gizę na Mistrzostwa?
                          Toz on nic nie pokazuje od kilku miesięcy. OK. udało sie Craxie utrzymac w
                          lidze, ale to może wysłac tez kogos z Łęcznej, Bełchatowa, albo Arki?
                          • Gość: Cyfra Re: Mordziaty Franek IP: *.w.pppool.de 06.05.06, 21:30
                            1.Oprucz Szymka,tylko Giza umie w Polsce pilke rozgrywac.Zreszta kiedys sie
                            Janas na ten temat wypowiedzial.
                            2.Giza strzelil tyle samo bramek co Bury.Po jednej strzelili w rundzie jesiennej,
                            po trzy w wiosennej,a jak sam pnapisales Giza gra w druzynie ,ktora nie wygrala
                            przez iles miesiecy i "cudem" uratowala sie przed spadkiem w przeciwienstwie do
                            Legii,ktora miala rekordowa serie zwyciestw...
                            Poza tym Giza jest lepiej wyszkolony technicznie,potrafo rozgrywac pilke i w
                            razie potrzeby moze zastapic Szymka.
                            Natomiast Bury musi popracowac nad technika,gra przy presingu przeciwnika i
                            przede wszystkim koordynacja ruchowa bo z tym jest u niego najgorzej.Widze duze
                            podobienstwo do mlodego Kmiecika...

• Gość: Porter Re: Mordziaty Franek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 21:54
                              Ale Giza od wielu miesięcy nie gra nic. A - wybacz - twierdzenie, że tylko on
                              umie rozgrywać jest po prostu gołosłowne. Moim zdaniem - mówie to na podstawie
                              obserwacji naszej ligi - w tej chwili znacznie lepszymi rozgrywajacymi od Gizy
                              są nie tylko Bury, ale i Iwański, i Zganiacz, a kto wie, czy nie Murawski z
                              Amiki. To, że Giza kiedys dobrze rozgrywał, to bardzo fajnie, ale to było
                              kiedyś i trwało krótko.
                    • Gość: kroolu Re: Mordziaty Franek IP: *.chello.pl 06.05.06, 15:41
                      Dobre, a od kiedy to jesteś obiektywny w ocenach piłkarzy Cracovii?
                      • Gość: Cyfra Re: Mordziaty Franek IP: *.w.pppool.de 06.05.06, 16:38
                        Gość portalu: kroolu napisał(a):

> Dobre, a od kiedy to jesteś obiektywny w ocenach piłkarzy Cracovii?
                        Od kiedy Ty piszesz na tym forum...
                        • Gość: kroolu Re: Mordziaty Franek IP: *.chello.pl 06.05.06, 19:44
                          A co to jakiś zamknięty krąg? Forum dla wybranych?
                          Zaglądam tu dosyć regularnie na tyle długo by mieć rozeznanie w klubowych
                          sympatiach i antypatiach stałych forumowiczów.
                          Nikt mi nie płaci za produkowanie się tutaj, więc sobie piszę od czasu do
                          czasu, głównie po to by skomentować co bardziej absurdalne wypowiedzi ...
                          pzdr.
                          bez odbioru
      • ugugunana Re: Mordziaty Franek 05.05.06, 19:31

To zapewne od piwa... Się mu to zrobiło... Pewnie PUB w pobliżu...
        • Gość: zblazowanydekadent Re: Mordziaty Franek IP: 80.72.40.* 06.05.06, 00:56
          a pub to w końcu drugi dom. Znaczy transfer udany.
      • Gość: majrix podobno taki transparent wisi dziś na meczu Wisły. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.05.06, 18:59
        "Mogłeś być żywą legendą. Jesteś zwykłym /przekreślony numer 21/ judaszem" -
        tej treści transparent kibice wywiesili na płocie. Jej adresatem Tomasz
        Frankowski.
        Straszne wieśniactwo... :| szok że to jest możliwe...
        • Gość: . A co w tym dziwnego? Za kasą Franio leci IP: *.ny325.east.verizon.net 06.05.06, 19:13
          Nawet ci z Elche na niego sie wkurzyli i powiedzieli, ze tylko o kasę mu chodzi.
          Ale nie ma sie co zajmować Frankowskim, bo jest skonczony.
          On sobie nie radzi w drugiej lidze!!!
          • Gość: Porter Re: A co w tym dziwnego? Za kasą Franio leci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 19:40
            Ten transparent powinni sobie wziąć do serca wszyscy piłkarze Wisły - żeby
            wiedzieli, co ich czeka jakby przypadkiem wpadło im do głowy zrobic dla tych
            wiesniaków na trybunach tyle co Frankowski, a potem odeszli do innej ligi.
            • Gość: . ej "znafco".. IP: *.ny325.east.verizon.net 06.05.06, 20:38
              Jakoś Żuraw jest OK dla Wiślaków, a Franek to zwykły kasiarz.
              Przemysl sobie te sprawy "znafco" od karnych.

Żurawski odszedł z klasą i został gwiazdą dobrej ligi.
              Ciągle ma fanów i wielki szacunek u tych co sie znaja na piłce. Tylko tacy dyletanci jak ty go nienawidzą, wiec wybrali sobie kogoś, kto mógłby im posłużyc jako inna gwiazda.
              Frankowski był gwiazdka w Wiśle swiecaca swiatłem odbitym od Zurawskiego. Dzieki IWśle był znany. Teraz w drugiej lidze sobie nie radzi.
              A Wisła sobie bez Franka radziła nieźle. Dopiero bez Zurawia i Szymka jest gorzej.

• Gość: Porter Szkoda gadać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 20:55
                Zastanów sie przez chwilę - kto zrobił dla Wisły więcej - te obsrajnogi z
                trybun ze swoja szmatą, czy Franek, bez którego bramek moglibyście tylko
                pomarzyc o trzech ostatnich tytułach? Do tego - nawet nie wiesz, że to Szymek i
                Żuraw odeszli pierwsi, nie Franek. Kiedy Szymek dawno był juz w Turcji, a
                Żuraw - w Szkocji, Franek jeszcze próbował walczyc o ligę mistrzów dla wiernych
                kibiców Wisły. I teraz mu za to dziekują. A z tym światłem odbitym od Żurawia -
                to sam mogłes zobaczyć, jak grała nasza reprezentacja z Żurawskim, ale bez
                Frankowskiego, a jak z Żurawskim i Frankowskim.
                Franek jest najstarszy ze "starej Wisły", a mimo to odszedł ostatni. Ma
                ostatnią okazje zarobic na godne życie w porzyszłosci i bardzo dobrze, że z
                tego korzysta. Bo jak skończy karierę bez kasy, to ty go nie utrzymasz.
                • Gość: . Re: Szkoda gadać... IP: *.ny325.east.verizon.net 06.05.06, 21:47
                  > to sam mogłes zobaczyć, jak grała nasza reprezentacja z Żurawskim, ale bez
                  > Frankowskiego, a jak z Żurawskim i Frankowskim.

Ja nie patrze jak gra reprezentacja, tylko jak gra Żurawski i Frankowski, bo to mi jest do ich oceny potrzebne.
                  Żurawski jest swietnym piłkarzem, a Franek liczy na szczescie, zeby strzelac bramki. Jak je ma, to dobrze, jak go nie ma, to żenada.
                  To Wisła zrobiła gwiazde z franka, a nie odrotnie.

> Franek jest najstarszy ze "starej Wisły", a mimo to odszedł ostatni. Ma
                  > ostatnią okazje zarobic na godne życie w porzyszłosci i bardzo dobrze, że z
                  > tego korzysta. Bo jak skończy karierę bez kasy, to ty go nie utrzymasz.

No to ja nie mam wielkich pretensji o to. Ale mam pretensje, ze go go nastreczaja do reprezentacji, kiedy on nie daje sobie rady w II lidze.
                  • Gość: Porter Re: Szkoda gadać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 22:05
                    Jesteś kibicem Wisły i nie zauważyłes, że Franek decydował o waszych sukcesach
                    i zrobił najwięcej dla waszego klubu? Przecież Żuraw, nie mówiąc o Szymku dawno
                    sie na was wypiął, kiedy jeszcze Franek dawał z siebie wszystko w meczach o
                    Ligę Mistrzów.
                    Ponadto - Franek gra w drugiej lidze angielskiej. Żuraw - w pierwszej lidze
                    szkockiej. To naprawde nie jest tak, że pierwsza liga szkocka jest dużo lepsza
                    od pierwszej angielskiej. Dla mnie wyjazd do Anglii jest strasznym błędem, ale
                    nie mogę zrozumieć, że teraz, kiedy Franek ma słabszy moment, kibice Wisły, dla
                    której Franek nastrzelał tyle goli, jeszcze go dołują i obrażają, jak stado
                    niewdzięcznych psów. Tak w ogóle, to nie chce mi sie z toba gadać.
                    • berserk75 Re: Porter daj spokój... 06.05.06, 22:12
                      oni kochają Uche, bo ich przeprosił i plują na Franka, bo 'zdradził'. Kraków -
                      tego nie zrozumiesz
                      • Gość: . Ale szopka. Ległe bronia Frania.. :) IP: *.ny325.east.verizon.net 06.05.06, 22:42
                        I to mi sie we Franku zaczeło nie podobać. ;)
                        Jak Wołowskie czy Stece i inne Ległe popieraja kogos z Wisły, to nie robia tego dla Wisły dobra. Na pewno popierają zdrajce. ;)

A poważniej. Oni nie lubia naprawde dobrych jak Żuraw, wiec znaleźli sobie dla balansu Frania - dziecko szczescia i sierotę umiejętnosci.
                        • Gość: Porter Re: Ale szopka. Ległe bronia Frania.. :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 00:21
                          Chwal Żurawia, on cie olał a ty to przecież lubisz.
                          • Gość: . Re: Ale szopka. Ległe bronia Frania.. :) IP: *.ny325.east.verizon.net 07.05.06, 00:27
                            > Chwal Żurawia, on cie olał a ty to przecież lubisz.

On mnie nie olał. Zrobił dokładnie to, co chciałem.

A to wasz, legły problem. Wy kochacie swojego, nawet jakby był mułem jak Jóźwiak. Ja doceniam umiejętnosci. Dlatego sie nie możemy zrozumieć.
                            Lubie ogladać bramki Żurawia i w Wiśle i Celticu.To sie ogląda z przyjemnoscią. Piękne gole strzela seryjnie.
                            • Gość: Porter Re: Ale szopka. Ległe bronia Frania.. :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 00:53
                              Żal mi cię. Takie pokrętne uzasadnienie, po to, żeby samemu przed soba nie
                              przyznać się, że cię idol Żuraw olał...
                              • Gość: . Re: Ale szopka. Ległe bronia Frania.. :) IP: *.ny325.east.verizon.net 07.05.06, 04:02
                                Jeszcze raz przeczytaj:

A to wasz, legły problem. Wy kochacie swojego, nawet jakby był mułem jak Jóźwiak. Ja doceniam umiejętnosci. Dlatego sie nie możemy zrozumieć.
                                • Gość: Porter Re: Ale szopka. Ległe bronia Frania.. :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 13:43
                                  No, a po co mam po kilkakroc czytać twoje wypociny? Przecież widzę, że
                                  szanujesz piłkarza, który kibiców Wisły olał, a tego, który walczył do końca
                                  obrażasz.
                    • Gość: . Re: Szkoda gadać... IP: *.ny325.east.verizon.net 06.05.06, 22:39
                      > Jesteś kibicem Wisły i nie zauważyłes, że Franek decydował o waszych sukcesach
                      > i zrobił najwięcej dla waszego klubu?

Co ty opowiadasz? "zrobił najwiecej"? Ty chyba jestes niereformowalnym emocjonalistą.

> i zrobił najwięcej dla waszego klubu? Przecież Żuraw, nie mówiąc o Szymku dawno
                      >
                      > sie na was wypiął, kiedy jeszcze Franek dawał z siebie wszystko w meczach o
                      > Ligę Mistrzów.

Zuraw i Szymek sie nie wypieli, tylko dostali dobre transfery.
                      Franekl został, bo go nikt nie chciał. Kupiła go druga liga. Odjescie do rugiej ligi za kase, to jest wypiecie sie.
                      A wszystko mówi no Franku jego wypiecie sie na Elche (a wczesniej na inna druzyne hiszpanska, która zdradzil). Facet leci za pieniedzmi i tyle.
                      I dobrze robi, bo na kariere juz nie ma szans, jak nie gra w Wiśle.
                      • Gość: Porter Re: Szkoda gadać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 00:10
                        Żuraw i Franek sie wypieli własnie. Szymek pojechał do prowincjonalnej
                        tureckiej drużyny, Żuraw do słabej ligi szkockiej, jak tylko mieli okazję. Byle
                        wyjechac z Krakowa. Franek był gotów zostać, żeby tylko wywalczyc wam cos, o
                        czym marzyliscie - lige mistrzów. A Żuraw przeszedł do ligi, z której wiekszośc
                        drużyn nie utrzymałaby sie nawet w drugiej lidze angielskiej, czy hiszpańskiej.
                        Olał was i wasze marzenia strużka ciepłego moczu. Ale wy to lubicie i
                        nadstawiacie mordki po jeszcze.
                        A o tym, że Franka nikt nie chciał, to żarty. Mniej wiecej tak samo nikt nie
                        chciał Szymka, czy Żurawia. Kiedy okazalo się, że Wisła w Lidze Mistrzów nie
                        zagra, Franek błyskawicznie znalazł sobie klub gotowy podpisac z nim dobry
                        kontrakt.
                        • Gość: . Re: Szkoda gadać... IP: *.ny325.east.verizon.net 07.05.06, 00:30
                          > Żuraw i Franek sie wypieli własnie.

Oni wyjechali wtedy, kiedy już wiadomo było, ze nie ma co zostawać. Kasperczak mógł cos zrozbić, ale po nim to nic juz nie ma.
                          Zatrudnienie Engela, to był numer. Albo Petrescu..

Już ci pisałem, ze mnie interesuja umiejetnosci przede wszystkim. Zuraw jest najlepszy i jak ktos tego nie widzi, to nie jestem w stanie zrozumiec, czego szuka w piłce.
                          • Gość: Porter Re: Szkoda gadać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 01:04
                            > Oni wyjechali wtedy, kiedy już wiadomo było, ze nie ma co zostawać.
                            Kasperczak
                            > mógł cos zrozbić, ale po nim to nic juz nie ma

A to powiedz mi, kiedy Wisła była najbliżej Ligi Mistrzów? Czy przypadkiem nie
                            w tym sezonie? Gdyby tak Żuraw został, czy nie strzeliłby nic Pajacykajtosowi?
                            I nie gralibyście w Lidze Mistrzów? Awansowalibyście do fazy grupowej, moze
                            dalej do UEFA... Tylko, że Żuraw miał to gdzieś. Olał was. I za to go kochacie.
                            A Franek - on tylko strzelał decydujące o mistrzostwach Polski bramki, ciągnął
                            grę Wisły do samego końca, omal nie załatwił wam Ligi mistrzów. Zrobił dla was
                            wiecej niz ktokolwiek, a gdyby Żuraw zrobił tyle co on, to mielibyście Lige
                            Mistrzów. Ale Franka nie cenicie. Bo was nie olał.
                            Nawiasem mówiać, gdyby nie gra Franka w reprezentacji, nie awansowalibyśmy do
                            finałów MŚw. A wtedy Żurawia nie chcieliby nawet w lidze szkockiej.
                            • Gość: . Re: Szkoda gadać... IP: *.ny325.east.verizon.net 07.05.06, 04:12
                              > A to powiedz mi, kiedy Wisła była najbliżej Ligi Mistrzów? Czy przypadkiem nie
                              > w tym sezonie?

Przez zupełny przypadek. I w koncu nie była.

> w tym sezonie? Gdyby tak Żuraw został, czy nie strzeliłby nic Pajacykajtosowi?
                              > I nie gralibyście w Lidze Mistrzów?

No widzisz. Sam przyznajesz, że on ważniejszy. Nie wystarczy być. trzeba umieć.

> Mistrzów. Ale Franka nie cenicie. Bo was nie olał.

Człowieku! On własnie olał swój klub, odchodząc tylko dla pieniedzy do II ligi!!!
                              W ten sposób postawił Wisłę na równi z II ligą. Takiego mezaliansu sie nie wybacza.

> Nawiasem mówiać, gdyby nie gra Franka w reprezentacji, nie awansowalibyśmy do
                              > finałów MŚw. A wtedy Żurawia nie chcieliby nawet w lidze szkockiej.

Gdyby nie gra kogokolwiek innego, to by nie było awansu.
                              Co to za głupie teksty?
                              To Żuraw zaczął od Irlandii ustawiając mecz.
                              Miłosnicy Franka potrafia opowiadać niestworzone rzeczy i legendy, jak to Franek coś komus załatwił czy uratował.
                              To samo moze gadać Niedzielan, Smolarek, Rasiak. Tez strzelali.
                              • Gość: Porter Re: Szkoda gadać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 14:35
                                No, ale chyba jednak w tym roku Wisła była najbliżej Ligi Mistrzów. Bo
                                Barcelona i Real były poza zasięgiem, a i Anderlecht nie dał Wiśle szans.
                                Natomiast z Panathinaikosem zabrakło mało. Gdyby się Żuraw nie wypiął na
                                kibiców, gdyby postąpił, jak Franek, czyli został na eliminacje LM, a wyjechał
                                po ewentualnym odpadnięciu, to Wisła grałaby w Lidze Mistrzów. Franek w to
                                wierzył i o to walczył, więc jest Judaszem, a Żuraw miał was gdzieś i Wisły grę
                                w Lidze Mistrzów tamże, więc jest idolem.

I nie uważam, że Żuraw był ważniejszy od Franka. Był ważny, ale to jednak
                                Franek strzelał decydujące bramki.

No i Żuraw nie odszedł dla pieniędzy, do słabiutkiej ligi, w której większość
                                drużyn jest na poziomie naszej ekstraklasy, albo słabszych, natomiast Franek
                                odszedł dla pieniędzy. No, to dlaczego odszedł Żuraw?
                                Poza tym Wisła (ani żadna polska drużyna) nie miałaby najmniejszych szans
                                utrzymac się w Primera Division, więc odejście do Elche i próba awansu do
                                pierwszej ligi hiszpańskiej było logiczne. I to było dużo ambitniejsze
                                zamierzenie, niż liga szkocka, gdzie jest siedmiu słabiaków, którym można
                                strzelac bramki nie wyjmując rąk z kieszeni. Wcale nie jestem pewien, czy
                                pierwsza liga szkocka jest silniejsza, niz druga hiszpańska, czy angielska.

W eliminacjach Mistrzostw Świata, odpadlibyśmy, gdyby nie bramki Frankowskiego.
                                I to chyba wszyscy widzieli. A to, że sobie bramkarz Irlandii strzelił samobója
                                po rożnym Żurawskiego, to bardzo fajnie, ale niewiele by nam to pomogło.
                                • Gość: . Re: Szkoda gadać... IP: *.ny325.east.verizon.net 07.05.06, 18:12
                                  Ty sie nie przejmuj. Przed Wisła chudzsze lata i to było wiadome. Ale za kilka lat przyjdza prawdziwe sukcesy (przewiduje puchar, możesz to potem sprawdzić).

> odszedł dla pieniędzy. No, to dlaczego odszedł Żuraw?

Dla rozwoju sportowego. Dlaczego Beckham odszedł do Realu?
                                  Franek odszedł do zwoju sportowego i tylko dla pieniedzy.
                                  Wczesniej nie miał po prostu chetnych na transfer, albo nie było zgody własciciela.
                                  • berserk75 Re: Szkoda gadać... 07.05.06, 18:41
                                    Gość portalu: . napisał(a):

> Dlaczego Beckham odszedł do Realu?

jeśli według ciebie dla rozwoju sportowego to wiele wyjaśnia odnośnie twojego
                                    rozumowania
                                  • Gość: Porter Re: Szkoda gadać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 19:12
                                    Rozwoju sportowego? Żeby grać przeciwko obrońcom:
                                    Hibernian
                                    Kilmarnock
                                    Aberdeen
                                    Inverness
                                    Motherwell
                                    Dundee U.
                                    Falkirk
                                    Dunfermline
                                    Livingston
                                    Jaki tu rozwój sportowy? Przecież większa część ligi szkockiej broniłaby sie
                                    przed spadkiem z naszej ekstraklasy! Tam jest trzy niezłe drużyny, a reszta -
                                    to zupełny piach.
                                    • Gość: . Re: Szkoda gadać... IP: *.ny325.east.verizon.net 07.05.06, 21:05
                                      > Jaki tu rozwój sportowy? Przecież większa część ligi szkockiej broniłaby sie
                                      > przed spadkiem z naszej ekstraklasy! Tam jest trzy niezłe drużyny, a reszta -
                                      > to zupełny piach.

Wiec tym bardziej mozna powiedzieć to o druzynach Frania z II ligi.
                                      • Gość: Porter Re: Szkoda gadać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 21:18
                                        No to ja cie zapewniam, że Franek w Segunda Division grał przeciwko dużo
                                        lepszym drużynom, niz Żuraw w lidze szkockiej. Recreativo, Terragona, Levante,
                                        Almeria (z Kalu Uche w składzie, lub na ławce), Lorca, Murcia, Eido, Murcia
                                        maja drużyny, które bez problemów zdobywałyby mistrzostwo Polski i walczyłyby
                                        też o mistrzostwo Szkocji.
                                        • Gość: . Re: Szkoda gadać... IP: *.ny325.east.verizon.net 08.05.06, 20:28
                                          > No to ja cie zapewniam, że Franek w Segunda Division grał przeciwko dużo
                                          > lepszym drużynom, niz Żuraw w lidze szkockiej.

No to ty mnie nie zapewniaj... Bo ja cie znowu zapewnie, że jestes zwykłym upartym lumpem warsiawskim, który nie umie przestać pyskować, nawet jak mu pokaża, że głupi...
                                          Jak ten z filmu Blokersi.
                                          • Gość: Porter Re: Szkoda gadać... IP: *.orion.pl 09.05.06, 10:11
                                            No to nie zapewniam, tylko informuję. Wypisujesz głupoty o tym, że Franek
                                            odchodząc do drugiej ligi hiszpańskiej Wisłę poniżył, a Żuraw idąc do pierwszej
                                            szkockiej - nie, mimo, że druga liga hiszpańska jest silniejsza, niż pierwsza
                                            szkocka. No, ale ty twierdziłeś, że Franek odszedł przed Żurawiem, więc po
                                            prostu nie masz pojęcia o przedmiocie sporu, a zatem trudno od ciebie wymagać
                                            logicznych wypowiedzi. Powtarzasz swoje baranie "Franek beeee" i tyle.
                        • Gość: . Re: Szkoda gadać... IP: *.ny325.east.verizon.net 07.05.06, 00:34
                          > czym marzyliscie - lige mistrzów. A Żuraw przeszedł do ligi, z której wiekszośc
                          > drużyn nie utrzymałaby sie nawet w drugiej lidze angielskiej, czy hiszpańskiej.

Przeszedł do klubu z tradycjami, który utrzymałby sie w pierwszych ligach Hiszpanii, Francji i Brytanii.
                          II ligi nie mają najmniejszego znaczenia i takie opowiesci swiadcza o kompleksie zaściankowca.
                          W I lidze angielskiej jest kilka dobrych zespołów, a doł ligi jest słaby. Tak jest w każdej lidze. Nawet w hiszpanskiej.
                          • Gość: Porter Re: Szkoda gadać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 01:06
                            > Przeszedł do klubu z tradycjami, który utrzymałby sie w pierwszych ligach
                            Hiszp
                            > anii, Francji i Brytanii.

Nie ma ligi Brytanii. A o potencjale Celticu najlepiej świadczy rezultat
                            rywalizacji z Patrzałka w eliminacjach LM.
                            • Gość: . Re: Szkoda gadać... IP: *.ny325.east.verizon.net 07.05.06, 04:05
                              > Nie ma ligi Brytanii.

Ale są ligi w Brytanii.
                              A jeden mecz nie swiadczy o niczym.
                              Jak sie Borucowi Celtic nie podoba, bo kibice tam nie wrzesczą jak małpy przez cały mecz, jak to było w jego poprzednim klubie, to nie znaczy, ze klub słaby, tylko przyzwyczajenia prymitywne.
                              • Gość: Porter Re: Szkoda gadać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 13:53
                                A są. I Celtic dobrze sobie radzi w słabej lidze szkockiej, ale bardzo wątpię,
                                żeby odnosił sukcesy w Premiership. Raczej broniłby sie przed spadkiem, nie
                                wiem, czy skutecznie, albo starał się awansować do Premiership z Championship.
                                Sądzę, że byłby drużyna na poziomie WBA czy Portsmouth, a może nawet Derby.
                                Wydaje mi się, że najlepiej świadczy o tym, jak hulali napastnicy reprezentacji
                                Anglii w meczach z naszą kadrą, a jak słabo wypadł na tle tych samych obrońców
                                Hardson - gwiazda Celticu.
                                A Borucowi najbardziej to sie nie podobał system szkolenia bramkarzy - i, jak
                                sądzę, nie bez powodu.
                          • Gość: majrix Re: Szkoda gadać... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 07.05.06, 10:18
                            zespół z dołu angielskiej ekstraklasy właśnie awansował do finału PU, prawda? a
                            co do Franka, przecież Porter wyraźnie na początku napisał że Franek obecnie
                            gra piach OBECNIE CZYLI NA TĘ CHWILĘ, przy czym wcale nie jest powiedziane że
                            gdyby miał na przeciwko siebie obrońców z Dunfermilne, Kilnanrock czy innych
                            Hibs, prezentujących poziom klubów z OE nie miałby tych goli więcej niż Twój
                            jeden i jedyny Idol (który nawiasem miał dylematy czy przypadkiem nie iść
                            zamiast do Celticu do innego wielkiego potentata futbolu europejskiego -
                            Trabzonu).
                            Na koniec, uważam że ta dyskusja jest bezcelowa. Całe szczęście że są tacy
                            ludzie jak Seven, którzy pamiętają i będą pamiętać zasługi Franka dla Wisły, a
                            już zupełnym paradoksem jest to, że Franek jest chyba bardziej ceniony wśród
                            kibiców Legii, której nastrzelał tyle bramek.
                            • Gość: Porter Re: Szkoda gadać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 12:53
                              No i teraz użyłes w dyskusji z tym matołem słowa "paradoks" i on sie obrazi.
                              • Gość: . Re: Szkoda gadać... IP: *.ny325.east.verizon.net 07.05.06, 18:15
                                Człowieczku. Ja ci tłukę do głowy proste fakty po dziesiec razy, a dtwojej pustej głowy nie dochodzi.
                                Z tobą szkoda tracic czas na dyskusje. Jak z babą.
                                • Gość: Porter Re: Szkoda gadać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 19:00
                                  Od powtórzenia głupoty po dziesięć razy, ta głupota wcale nie staje się
                                  mądrzejsza, za to oczywiste staje się, że powtarzający ją nie jest baranem
                                  zwykłym, tylko baranem konsekwentnym.
                                  • Gość: . Re: Szkoda gadać... IP: *.ny325.east.verizon.net 07.05.06, 21:03
                                    Tu sie znafco odezwałeś?

sport.onet.pl/1,16,11,19696448,55143377,2175773,0,forum.html
                                    • Gość: Porter Re: Szkoda gadać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 21:06
                                      Nie, to się odezwał taki sam matoł jak ty, który w odróżnieniu od ciebie nie
                                      lubi akurat Żurawskiego, a nie Frankowskiego.
                                      • Gość: . Re: Szkoda gadać... IP: *.ny325.east.verizon.net 08.05.06, 03:19
                                        Tłumacz sie... to styl własnie takiego matoła jak ty i jasne odniesienie do tego wątku.
                                        • Gość: Porter Re: Szkoda gadać... IP: *.orion.pl 08.05.06, 09:39
                                          Tobie się zdaje, że ja się tobie tłumaczę? Przecież tobie nie da się nic
                                          wytłumaczyć!
                            • Gość: . Re: Szkoda gadać... IP: *.ny325.east.verizon.net 07.05.06, 18:14
                              > zespół z dołu angielskiej ekstraklasy właśnie awansował do finału PU,

Wisła Płock zdobyła puchar, i co?
                              • Gość: majrix Re: Szkoda gadać... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 07.05.06, 19:21
                                Puchar UEFA? Puchar Mistrzów? a może Puchar Interkontynentalny?
            • Gość: Cyfra Re: A co w tym dziwnego? Za kasą Franio leci IP: *.w.pppool.de 06.05.06, 21:32
              ość portalu: Porter napisał(a):

> Ten transparent powinni sobie wziąć do serca wszyscy piłkarze Wisły - żeby
              > wiedzieli, co ich czeka jakby przypadkiem wpadło im do głowy zrobic dla tych
              > wiesniaków na trybunach tyle co Frankowski, a potem odeszli do innej ligi.

Swiete slowa Porter!Stara prawda ze z ormowca mozna zrobic tylko zomowca a nie
              czlowieka....
          • Gość: majrix taaa, jasne... i temu pewnie Franek grał w Wiśle.. IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.05.06, 20:41
            "tylko" 7 lat,
            • Gość: Cyfra Re: taaa, jasne... i temu pewnie Franek grał w Wi IP: *.w.pppool.de 06.05.06, 21:37
              Gość portalu: majrix napisał(a):

> "tylko" 7 lat,

Majac nizszy kontrakt od:Szymkowiaka,Zurawskiego,Dawidowskiego,Kuzby,Uche,Cantoro
              • Gość: . Re: taaa, jasne... i temu pewnie Franek grał w Wi IP: *.ny325.east.verizon.net 06.05.06, 21:48
                > Majac nizszy kontrakt od:Szymkowiaka,Zurawskiego,Dawidowskiego,Kuzby,Uche,Canto
                > ro

No bo mu wiecej nie chcieli płacić i nie było gdzie go sprzedac.
                Nie było chetnych.
                • Gość: seven Re: taaa, jasne... i temu pewnie Franek grał w Wi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 22:24
                  czlowieku o nieskomplikowanym nicku ... jestes debilem, wstydze sie takich kibicow wisly jak ty i ci
                  ktorzy wywiesili ten transparent o franku, zreszta z tego co mi sie obilo o uszy to nie pierwszy wypad
                  tych imbecyli w jego strone. tez mialem do niego zal ze odszedl, ale nie zmienia to faktu, ze nalezy mu
                  sie szacunek za 7 lat ktore tu spedzil.
                  • Gość: . Re: taaa, jasne... i temu pewnie Franek grał w Wi IP: *.ny325.east.verizon.net 06.05.06, 22:35
                    Synu, ja nie jestem z twojego grona debili.
                    Jak nie umiesz racjonalnie dyskutować, to pokrzycz sobie poza forum.

A ja nie wywieszam transparentów. Wkurz mnie wpychanie na siłe Franka do reprezentacji i opowiadanie, że jest najlepszym napastnikiem.
                    • Gość: gzesiolek Re: taaa, jasne... i temu pewnie Franek grał w Wi IP: 195.205.97.* 06.05.06, 23:55
                      a mnie wkurzalo zawsze to gdy Franek strzelal jak na zawolanie a nikt na niego
                      nie stawial... Tak bylo na poczatku u Kasperczaka, tak bylo u Engela w reprze,
                      tak bylo na poczatku u Janasa w reprze... dlatego ja bym Franka wzial na mundial
                      w ciemno, bo to on z Zurawiem (niekoniecznie w tej wlasnie kolejnosci) stanowili
                      o sile naszego ataku w eliminacjach...
                      Niech wroci do roli rezerwowego, ale na mundial niech jedzie...

a co do polmozgow wywieszajacych takie transparenty... myslalem ze tylko pasy
                      maja debili za kibicow, a tu widze, ze jest to zarazliwe... wstyd :(
                    • seven Re: taaa, jasne... i temu pewnie Franek grał w Wi 07.05.06, 12:18
                      nie mow do mnie synu, nie jestes moim ojcem, leszczu z hameryki
        • Gość: mmm Re: podobno taki transparent wisi dziś na meczu W IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 07.05.06, 07:34
          Na stadionie jest pewna grupa osob, ktora uzurpuje sobie prawo do wypowiadania sie w imieniu wszystkich kibicow Wisly Krakow. Ta grupa nie reprezentuje kibicow tylko sama siebie, z tragicznym skutkiem zreszta.

Niestety w zyciu tak bywa, ze rozsadna wiekszosc woli pewne sprawy przemilczec, a najglosniejsza jest zawsze garstka debili, ktorzy za wszelka cene musza udowodnic jakimi sa idiotami. To juz niestety trzeci lub czwarty taki incydent w ostatnim czasie.
          • Gość: . A czyja to wina? IP: *.ny325.east.verizon.net 07.05.06, 18:21
            > odnic jakimi sa idiotami. To juz niestety trzeci lub czwarty taki incydent w os
            > tatnim czasie.

A czyja to wina? Kto prowokuje takie reakcje wynoszac pod niebiosa Frania i wpychając go na siłe do reprezentacji? Franio juz w czasie transferu uznany był za "zdrajce" bo odszedł zwijać sie sportowo i zbijać kase w II lidze, poniżając status Wisły.
            Jakby fan klub Franka (Wołowski i wielu innych) zamknal sie ze swoimi żałosnymi peanami, to nie byłoby reakcji.
            • Gość: Porter To wina powszechnej edukacji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 19:21
              To nie wina tych chamów, którzy wywiesili ten transparent, bo czego można
              wymagać od chamów?
              Ale gdyby chamów nie uczyć czytac i pisać, to by takich rzeczy nie wypisywali.
              Pracowaliby sobie w polu, jakby sie słabo starali, to ekonom spusciłby im
              manto, po pracy poszliby sobie do szynku, tam napili sie gorzałki, potem do
              chaty, gdzie żona dałaby im za to przed snem po pysku, a rano znów w pole. I
              nie przychodziłoby im do łba, żeby wywieszać jakiekolwiek transparenty. Czy
              świat nie byłby wówczas lepszy?
              • alleluja_i_do_przodu Popieram 07.05.06, 22:04
                Czy
                > świat nie byłby wówczas lepszy?

Racja, rząd też byłby normalniejszy.
                • Gość: Porter Re: Popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 22:19
                  Rząd to byłby normalniejszy, gdyby chamów nie tylko nie uczyć czytania i
                  pisania, ale także odebrać im prawo wyborcze. No bo po co im?
              • Gość: . Oczywiscie, to wina powszechnej edukacji! IP: *.ny325.east.verizon.net 08.05.06, 03:31
                Bo wychowuje takich kretynów jak ty, którzy nie potrafia zrozumiec prostych faktów, choć tłumaczy sie im to dziesiec razy.
                Własciwie szkoda czasu na faceta, który twierdzi, że to Żuraw zdradził Wisłe, w przeciwienstwie do Franka...
                Oczywiste jest juz dla przecietnie inteligentnego cżłowieka, że Żuraw, jeżeli nie przysporzył, to nie ujął chwały Wiśle przechodząc do Celticu.
                A Frankowski poniżył i Wisłę i reprezentacje Polski lecac za kasą do drugiej ligi.
                Jeżeli tego taki Woźny (vel Porter) nie jest w stanie zrozumiec, to trzeba pozostawic kretyna przy drzwiach, niech robi za odźwiernego, jak sam sie nazywa
                • Gość: Porter Re: Oczywiscie, to wina powszechnej edukacji! IP: *.orion.pl 08.05.06, 09:36
                  Przecież ty nic nie tłumaczysz, tylko jak ten baran powtarzasz: "Żuraw cacy,
                  Franek beeee". Ja nie twierdzę, że Żuraw zdradził Wisłę. Ja twierdzę, że ludzie
                  uważający Franka za zdrajcę są niekonsekwentni, jeżeli nie uważają jednocześnie
                  za zdrajcę Żurawia, który wypiął sie na Wisłę, jej kibiców, Ligę Mistrzów w
                  Krakowie, kiedy właśnie był tam najbardziej potrzebny.

Co do tego, że Franek poniżył Wisłę idąc do drugiej ligi hiszpańskiej - to
                  właśnie Vitoria Guimaraes, która po Wiśle przeturlała sie w Pucharze UEFA, jak
                  walec, spadła do drugiej ligi portugalskiej. A nikt przytomny nie będzie
                  twierdził, że druga liga portugalska jest silniejsza od drugiej ligi
                  hiszpańskiej. I o ile Wisła utrzymałaby się w pierwszej lidze szkockiej, a
                  nawet byłaby tam w górnej połówce tabeli, to bardzo wątpię, żeby miała
                  jakiekolwiek szanse na sukcesy w drugiej lidze hiszpańskiej. Czyli
                  niekonsekwencją są pretensje do Franka, że poszedł do słabej ligi, przy
                  jednoczesnym wychwalaniu Żurawia, że poszedł do ligi mocnej, skoro Żuraw
                  poszedł do słabszej ligi, niż Franek.
                  • Gość: .Ty darej jestes t Re: Oczywiscie, to wina powszechnej edukacji! IP: *.ny325.east.verizon.net 08.05.06, 20:22
                  • Gość: . Re: Oczywiscie, to wina powszechnej edukacji! IP: *.ny325.east.verizon.net 08.05.06, 20:31
                    > właśnie Vitoria Guimaraes,

Ten zespół był w pierwszej lidze kiedy grał z Wisła.
                    Znowu masz urojenia kretyna.
                    Na ciebie szkoda tracić czasu. Ty jestes po prostu głupi

Ty dalej powtarzasz swoje bzdury i nie umiesz zrozumiec prostych spraw.
                    A może twoja pamiec nie siega poprzednich wpisów?
                    Ja twierdzę, że Żuraw jest najlepszym napastnikiem i opowiadanie, że w jakikolwiek sposób "zdradził" Wisłe, jest debilizmem. To mozna mówić o Franku
                    Konsekwencja kretyna nakazuje mu nazywać zdrajća, każdego, bez najmniejszego powodu.
                    Może zrozum, ze nie każdy jest takim kretynem jak ty i nie każdy musi byc taki zawziety.

Jedynie powtórzyc...
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31&w=37909800&a=37950199
                    • Gość: Porter Re: Oczywiscie, to wina powszechnej edukacji! IP: *.orion.pl 09.05.06, 10:36
                      A tak, Vitoria była na ostatnim miejscu pierwszej ligi portugalskiej i z niej
                      spadła, co nie przeszkodziło jej rozbić w pył jednej z czołowych polskich
                      drużyn. To chyba pokazuje dysproporcję sił pomiędzy polskimi klubami, a tymi z
                      silnych lig Europy Zachodniej.

Dla mnie Żuraw nikogo nie zdradził, ale dla matołów, jak ty, myślącymi takimi
                      kategoriami i zarzucającymi zdradę Frankowi - nie zarzucanie zdrady Żurawiowi
                      jest niekonsekwencją. Bo on naprawdę się wypiął na Wisłe, Kraków, kibiców i
                      marzenia o lidze mistrzów.
                      To, czy Żuraw był najlepszym napastnikiem, czy nie - to nie ma najmniejszego
                      znaczenia. Można by powiedzieć, że skoro Franek był trzy razy królem strzelców,
                      to raczej on był najlepszym napastnikiem, ale w końcu nie jest to najważniejsze.

Co do zawziętości, to ustaliliśmy już przecież, że jesteś konsekwentnym
                      baranem. W związku z tym niespecjalnie martwi mnie twoja opinia o mnie. Można
                      by rzec, że przeciwnie, gdyby taki - pardon pour le mot - żłób wyrażał się o
                      mnie pozytywnie, byłby to powód do niepokoju. Ale tak?
      • Gość: marcin O Frankowskim IP: *.zab.nat.hnet.pl 08.05.06, 01:49
        Dla mnie to hanba ,że kibice Wisły nie potrafią docenić Frankowskiego . Ten
        piłkarz wiele zrobił dobrego dla tego klubu .
        Kiedys chodziłem na mecze koszykówki w Białymstoku(I liga) . U nas sie zawsze
        szanowało zawodników , którzy grali w Białymstoku i coś dla klubu zrobili .
        Nawet , gdy przjeżdżali w barwach obcej drużyny . Oni zawsze mogli liczyć na
        brawa i szacunek .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka