Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zagadka logoczna : MŚ 2006

02.06.06, 15:03
    Właśnie wpadł mi w ręce "skarb kibica" dot. MŚ2006 z rozpiską wszsytkich
    terminów, drabinek itp.

Siedzę, czytam, myślę i ... jestem przerażony.

Jeśli nie wygramy z Ekwadorem (zakładam że Kostaryka przegra ze wszystkimi)
    to nie awansujemy z grupy przez ... dobrze grający Paragwaj (sic!)

Możliwe ? Możliwe ! Prawdopodobne ? Jak dla mnie to aż za bardzo
    prawdopodobne !

Pytanie dodatkowe: co zrobią Niemcy w meczu z Ekwadorem ?

Koszmar. Może jednak poczytam coś innego.
    Obserwuj wątek
      • karmazynala Re: zagadka logoczna : MŚ 2006 02.06.06, 15:19
        Nie rozumiem :)
        • gladiusz Re: zagadka logoczna : MŚ 2006 02.06.06, 15:39
          Zakładam że Niemcy dwa swoje pierwsze mecze wygrają (Kostaryka i Polska)
          więc mając już wtedy 6 pkt mają awans do następnej fazy pewny. Kwestia
          z którego miejsca. Jeśli z 1 to grają z 2 drużyną grupy B jeśli z 2 to z
          pierwszą drużyną grupy B.

I tu dochodzimy do grupy B. Wszyscy myślą że to jest grupa angielsko-szwedzka
          a mnie się coś widzi że jeśli Paragwaj swój pierwszy mecz z Anglią co najmniej
          zremisuje, to zajmie w grupie pierwsze miejsce - o drugie będą sie bić Anglia i
          Szwcja (zakładam że Trynidad przegrywa wszsytko) ponieważ oststni kluczowy mecz
          Paragwaju jest 15.06 (ze Szwcja) to w przypadku zwycięstwa ze Szwecją będzie
          już w tym dniu wiadomo że Paragwaj jest pierwszy czyli będzie grał z 2 drużyną
          grupy A. A mecz Niemców z Ekwadorem jest 20.06 a założę się ze w drugiej rundzie
          Niemcy wolałyby Paragwaj od Anglii/Szwecji. A jeśli tak, to odpuszczą
          Ekwadorowi i to on zajmie 1 miejsce w naszej grupie.
          Jak sie to ma do Polski ? A tak że tradycyjnie naszego pierwszego meczu - z
          Ekwadorem wlaśnie - nie wygramy. Będzie remis. Przegramy z Niemcami, wygramy z
          Kostaryką i tak o to mając 4 pkt znajdziemy się na 3 miejscu za Ekwadoerm 7pkt
          Niemcami 6pkt.

A wszsytko przez Paragwaj ! ;)

Wniosek : Mecz z Ekwadorem MUSIMY wygrać.
          • Gość: kłin Re: zagadka logoczna : MŚ 2006 IP: 213.227.78.* 02.06.06, 16:04
            zajebiście ! musimy wygrać z ekwadorem zakładając oczywiście że te wszystkie
            twoje prognozy sie sprawdzą w 100 %, a na to bym jednak nie liczył.
            • joanna9920 Re: zagadka logoczna : MŚ 2006 02.06.06, 17:07
              wypluj te słowa,ale szybko.
              • Gość: cichojasny Re: zagadka logoczna : MŚ 2006 IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.06, 17:24
                a mi się nadal wydaje, zwłaszcza po obejrzeniu meczu Ekwadoru z Macedonią
                (1:2), że to Kostaryka będzie czarnym koniem tej grupy. Ekwador jest cieniutki
                i nie zdziwię się jak oberwie od Niemiec 5-0.
                gorzej że my wygladamy w tej chwili tak samo.
          • mortenharket Re: zagadka logoczna : MŚ 2006 02.06.06, 17:29
            paragwaj może co najwyżej zająć 2 miejsce, (nie sądze ze by byl lepszy od aglii
            i szwecji, ten mundial jest w europie, tu nie będzie takiego sędziowania jak w
            azji, wystarczy popatrzeć w jakich klubach grają paragwajczycy a w jakich
            angole i szwedzi) więc to raczej szwecja z anglią będą kombinować jak by nie
            wpaść na niemców, niemcy kombinować nie będą - grają u siebie, będą pod presją
            wygrania wszystkiego, możesz być spokojny, ekwadorowi raczej nie odpuszczą!
          • Gość: michalgabriel Re: zagadka logoczna : MŚ 2006 IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 04.06.06, 02:12
            Pokrętne
            Dziwaczne
            Możliwe... jak wszystko inne
          • seven Re: zagadka logoczna : MŚ 2006 04.06.06, 15:22
            wniosek z pewnoscia sluszny, ale przeslanki wyjatkowo bzdurne
            • gladiusz Re: zagadka logoczna : MŚ 2006 05.06.06, 14:58
              seven napisał:

> wniosek z pewnoscia sluszny, ale przeslanki wyjatkowo bzdurne

pażywiom - uwidim.

10.06 po meczu Paragwaju z Anglią może faktycznie nie być już tematu.
              Może też go nie być już dzień wcześniej, jeśli dostaniemy bęcki z Ekwadorem
              (mam nadzieję że nie)
              • Gość: sd Re: zagadka logoczna : MŚ 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 15:33
                ostatni mecz w grupie A Niemców z Ekwadorem odbędzie się dnia 20.06.2004. g.16.
                Polska Kostaryka to samo.
                Ostatni mecz w grupie B Anglików ze Szwedami odbędzie się dnia 20.06.2004. g.21.
                Trynidad Paragwaj to samo.
                Pytanie: Czy Niemcy mają w sztabie jasnowidza który będzie wiedział kto wygra w
                meczu Szwecja-Anglia ? Bo ten mecz bedzie decydował o tym kto wyjdzie z
                pierwszego miejsca. Obawiam sie ze takowego w sztabie nie mają i nie będą
                kalkulować chyba ze sytuacja zrobi się taka że przed meczem Anglia -szwecja
                będzie już wiadomo kto wygra grupę B. więc Szwecja z Anglią będą więc robiły
                wszystko aby trafić na rywala z grupy A który nie bedzie Niemcami. Czyli obie
                drużyny beda chciały wygrać.
                • gladiusz Re: zagadka logoczna : MŚ 2006 05.06.06, 19:12
                  Wszystko OK ! Tylko ja założyłem że pierwszy w grupie B będzie ... Paragwaj
                  (wiem że dla wielu jest to założenie bzdurne)
                  więc Niemcom będzie obojętne kto zajmie 2 miejsce: Szwecja czy Anglia.
                  • ww1916 Re: zagadka logoczna : MŚ 2006 05.06.06, 19:36
                    gladiusz napisał:

> Wszystko OK ! Tylko ja założyłem że pierwszy w grupie B będzie ... Paragwaj
                    > (wiem że dla wielu jest to założenie bzdurne)
                    > więc Niemcom będzie obojętne kto zajmie 2 miejsce: Szwecja czy Anglia.
                    >

Nic nie jest OK. sd Ci dobrze wytłumaczył, że w chwili rozgrywania meczu Niemcy-
                    Ekwador nie będzie wiadome że pierwsze miejsce w grupie B zajął Paragwaj.
                    Tak więc sorry ale cała Twoja teoria poszła, jakby powiedział Siara, "w pizdu".
                    • gladiusz Re: zagadka logoczna : MŚ 2006 05.06.06, 19:59
                      Sądzisz że Niemcy będą liczyć na to że Paragwaj przegra Trynidadem ?

Najlepiej poczekajmy do 20.06.
                  • Gość: sd Re: zagadka logoczna : MŚ 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 20:00
                    Wszystko OK ! Tylko ja założyłem że pierwszy w grupie B będzie ... Paragwaj
                    > (wiem że dla wielu jest to założenie bzdurne)
                    >
                    To nie jest bzdurne założenie tylko mało prawdopodobne. Zwykle byłoby mło
                    prawdopodobne gdyby nie pewien fakt. Otóż Szwecja z Anglią nie przegrała bodaj
                    od 20 cy 30 lat. Oczywiscie przegrać może teraz, ale biorąc pod uwagę statystykę
                    jest to bardzo mało prawdopodobne. I dlatego jakiekolwiek potkniecie Anglii z
                    pozostałymi drużynami może kosztować ja bardzo dużo biorąc pod uwagę że Szwecja
                    zwykle męczy sie z drużynami słabszymi od nich (za wyjątkiem Polski).
                    Wykluczam sytuację taką że Niemcy nie zajmują 1 miejsca w grupie. Cuda się
                    zdarzają i taki zdarzył się dwa lata temu kiedy Niemcy nie wyszli z grupy na ME.
                    Coś takiego raczej już się nie zdarzy. Moim zdaniem na niespodzianki łatwiej
                    chyba liczyć w grupie B. - Szwedzi nie grają nic ostatnio a Anglicy są bardzo
                    pewni siebie . No ale w tym roku mają do tego prawo.
                    W ogóle w tym roku nie docenia się drużyn afrykańskich. Takie WKS z Drogbą może
                    zrobić olbrzymia niespodziankę a "Halolandii" to w oóle nie widze nawet w
                    drugiej rundzie. Są bardzo silni w tym roku Serbowie i mocni jak zawsze
                    Argentyńczycy.
                    Pozywiom uwidim

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka