Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Paweł Kaczorowski na pewno zagra w Lechu Poznań!

24.01.03, 12:03
    no to bedzie. dobrze? sportowo pewnie tak (ma czlowiek papiery na gre), ale
    finanse... Kaczorowski wyraznie stwierdzil, ze zobowiazania polonii bedzie
    musial uregolowac nowy klub (a siano dla grajewskiego?). kampanii kredytowej
    c.d.? czemu nie - przeciez wszystko jest pod kontrola... pozdro.
    Obserwuj wątek
      • misza01 Re: Paweł Kaczorowski na pewno zagra w Lechu Pozn 24.01.03, 12:56
        zaczyna mnie powoli zatykać ze zdumienia jak czytam doniesienia o kolejnych
        głośnych nazwiskach, długach wobec zawodników, które Lech spłaca za inne kluby
        (kaliszan, Kaczor?). Tymczasem minęły dwa tygodnie i cisza? Jestem ogromnie
        ciekawa dalszego rozwoju wypadków, bo jak napisał MaciejK na forum Lecha - musi
        być coś o czym nie wiemy. Bo chyba wpływami z biletów i ze sklepu nie da się
        tego wszystkiego spłacać. Ale ja się nie znam. Pozostaje wierzyć ,ze to
        wszystko jest przemyślane, poukładane i sensowne, a my po prostu NIE WIEMY.
        Pożyjemy zobaczymy.

P.S Nie chodzi o to,że jak są transfery to źle a jak nie am to też źle. Tyle,że
        posprowadzać zawodników, podpisać bajońskie kontrakty to nie sztuka. Sztuka to
        wszystko utrzymać. A stadion może pomieścić tylko 20 tys kibiców :) .Ja się nie
        znam i wierzę w to,że po prostu nie wiem, nie ma pojęcia o co chodzi w tym
        biznesie i dlatego ośmielam się wątpić czy ktoś nie podjął zbyt dużego
        ryzyka.No i te interesa z Grajkiem (brrr)wielce życzliwym dla naszego klubu.
        Wierzę jednak,że Grajek może być nam równie życzliwy trzymając się z daleka,
        jak najdalej od Lecha i Poznania...
        • Gość: canemuto kolejny pilkarz... IP: *.icpnet.pl 24.01.03, 21:42
          ...zasili Lecha. albo budujemy bardzo silny zespol, albo szybko dazymy ku
          samozagladzie... za Lasockiego (tak jak za Kaliszana) nie trzeba bylo placic,
          to plus - minus to jednak pobory. kolejna geba do wykarmienia za...bilety.
          wiara czyni cuda (i bankrutow). oby z Kusza to byla plota...
          • Gość: canemuto link do info IP: *.icpnet.pl 24.01.03, 21:43
            www1.gazeta.pl/poznan/1,36006,1290392.html
      • Gość: fliper Re: Paweł Kaczorowski na pewno zagra w Lechu Pozn IP: *.echostar.pl / 212.126.30.* 24.01.03, 22:59
        Jutro Ronaldo a za rok okaże się że prawa do połowy zawodników lecha ma pseudo
        biznesmen eksporter piasku do arabi saudyjskiej.
        • Gość: Wernyhor misza.... IP: *.icpnet.pl 25.01.03, 12:31
          ....to trzymam za słowo,że "odszczekasz"...
          ale na razie znowu troche lukru splynie Ci po ekranie:)

Czy wy naprawdę myslicie,że Majchrzak zwariował
          tyle lat cięzkiej pracy,wychodzenia z długów,zabiegania o sponsorów,marketingu
          itd.
          miałoby teraz iść na marne,przez nieodpowiedzialne zadłużanie klubu
          w taki scenariusz dzialania prezesa nie wierzę

Mogę sie natomiast zgodzic w jednym punkcie
          Spłata takiej kwoty o jakiej trąbią media (800 tys.) wobec Kaczorowskiego
          czyli tyle ile winna mu jest Polonia byłoby przesadą
          (chyba,że Grajewski nic nie dostanie a Kaczor podpisze długoletni i niższy niż
          w Polonii kontrakt)
          I tu przydałoby się oficjalne oświadczenie wydane przez klub dementujace lub
          potwierdzające tę informację

Przecież kibice mają prawo wiedzieć ile oglądany,podziwiany i dopingowany przez
          nich zawodnik "jest wart" :)))

PS
          Myślę,że oficjalna informacja o nowym(starym) sponsorze poczeka do czasu
          zakończenia wszystkich negocjacji kontraktowych...

------
          Jest tylko jeden herb Lecha...
          • Gość: bar mleczny Re: misza.... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.01.03, 12:37
            Myślę, że masz rację. Prezes gospodarował do tej pory bardzo oszczędnie i
            rozsądnie, myślę więc, że nie postradał zmysłów! Za rok mamy mistrza???
          • canemuto czekajac na... 25.01.03, 15:33
            > Czy wy naprawdę myslicie,że Majchrzak zwariował
            > tyle lat cięzkiej pracy,wychodzenia z długów,zabiegania o
            sponsorów,marketingu
            > itd.
            > miałoby teraz iść na marne,przez nieodpowiedzialne zadłużanie klubu
            > w taki scenariusz dzialania prezesa nie wierzę

wedlug faktow czy wiary, ze Lechowi nic zlego stac sie nie moze? bo wiara
            jest, ale z faktami bywa - najdelikatniej mowiac - roznie...

> Mogę sie natomiast zgodzic w jednym punkcie
            > Spłata takiej kwoty o jakiej trąbią media (800 tys.) wobec Kaczorowskiego
            > czyli tyle ile winna mu jest Polonia byłoby przesadą
            > (chyba,że Grajewski nic nie dostanie a Kaczor podpisze długoletni i niższy
            niż
            > w Polonii kontrakt)
            > I tu przydałoby się oficjalne oświadczenie wydane przez klub dementujace lub
            > potwierdzające tę informację
            >
            > Przecież kibice mają prawo wiedzieć ile oglądany,podziwiany i dopingowany
            przez
            >
            > nich zawodnik "jest wart" :)))

kaczorowski oficjalnie potwierdzil, ze wariant "zrzekam sie pieniedzy, bo
            laskawi jestescie mnie kupic" nie wchodzi w gre (by thw way - nie moge znalezc
            tego wywiadu, byl chyba w gw albo na oficjalnej stronie Lecha). dlaczego?
            kaliszan mogl tak zrobic, bo i tak nikt by za niego dlugow nie placil. a
            kaczorowski to firma i jesli nie Lech, to zaplacilby kto inny. ot i wszystko.

> PS
            > Myślę,że oficjalna informacja o nowym(starym) sponsorze poczeka do czasu
            > zakończenia wszystkich negocjacji kontraktowych...

oby sie stalo:))) mam nadzieje, ze "terminowe" zalatwienie sprawy Kuszy to nie
            ich sprawka. poki co czekajmy i obysmy wkrotce mogli sie cieszyc z
            nowego/starego sponsora, ktory zaplaci za wszystkie zakupy Lecha, pomoze w
            splacie dlugow i bedzie dawal na benzyne do tego "mercedesa", jakim powoli
            staje sie Lech. no i oczekuje nie "odszczekiwania" ze strony jatrzyciela;)
            miszy, ale wytlumaczenia ze strony klubu, dlaczego serwowal nam takie
            bezsensowne thrillery. pozdro.
            • Gość: Wernyhor Re: czekajac na...pogadajmy o sprawie Kaczora IP: *.policom.com.pl 25.01.03, 16:15
              canemuto napisał:

>no i oczekuje nie "odszczekiwania" ze strony jatrzyciela;)
              > miszy,

Ja też tego nie oczekuję...:)
              ale nie byłbym zmartwiony gdyby Misza był do tego zmuszony faktami
              po prostu spadlby mi kamień z serca-facet nie mial racji

>ale wytlumaczenia ze strony klubu, dlaczego serwowal nam takie
              > bezsensowne thrillery.

Myślę,że to wytłumaczenie nie będzie konieczne
              jeżeli np.za dwa tygodnie dowiemy się jakiegoż to sponsora się doczekaliśmy:)
              wtedy cała taktyka zarządu stanie się oczywista...

A Grajewski,Romanowski i Kaczor...hmm,ciekawa sytuacja

Kaczor zdaje sobie sprawę,że przechodząc do Widzewa
              zaległej kasy z Polonii nie zobaczy bo Grajewski
              oczywiście nie będzie mial ochoty spłacać długów Romanowskiego wobec piłkarza
              w dodatku piłkarza,za którego Romanowski nie zapłacił JAG-owi

z kolei Romanowski wydaje się,że chcial upiec dwie pieczenie na jednym ogniu
              nie zapłacił za kartę pilkarza,nie płacił piłkarzowi-
              teraz oddał jego kartę i umyje w najbliższym czasie ręce,bo to już nie jego
              dług wobec zawodnika

A Kaczorek jest w przymusowej sytuacji i najlepszym rozwiązaniem dla niego
              byłoby nie podpisywanie kontraktu z Widzewem,powrót do Polonii
              i wystąpienie do PZPN-u o rozwiązanie kontraktu z winy warszawskiego klubu
              chyba przepisy związkowe zabraniają już innym podmiotom niż kluby dysponować
              kartami zawodniczymi
              to byłoby również najlepsze rozwiązanie dla Lecha:
              1.klub nie wchodziłby w uklady z tymi cinkciarzami
              [już widzę te artykuly w P.S. i P.N. wraz ze zdjęciami dokumentów:)))]
              2.Kaczorek spuściłby z tonu-bo któż mógłby mu zaoferować za podpisanie
              kontraktu 800 tys.złotych czyli kwoty,której Polonia mu już nigdy nie wypłaci

jeżeli widzisz jakieś luki w moim rozumowaniu
              popraw,uzupelnij,skoryguj

PS
              Dlaczego akurat..."jutro Rivaldo",ja bym wolał Baggio:)
              • Gość: Wernyhor Jest tylko jeden herb Lecha... IP: *.policom.com.pl 25.01.03, 16:34
                ...zapomniałem dodać:))
                • canemuto rozumowanie slusze... 25.01.03, 16:38
                  ...ale zobaczymy, jak to w praktyce wypadnie - ja ciagle mam przed oczami
                  stwierdzenie Kaczora, ktory wspomina, ze nie zrzeknie sie dlugow za podpisanie
                  kontraktu. choc to tylko slowa.

a dlaczego rivaldo? z przekory - osobiscie marzy mi sie cannigia:))) koniec
                  kariery, duzo by nie chcial:))) pozdro.
                  • Gość: mm Re: rozumowanie slusze... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 14:15
                    Nie wiem laczego we wszystkich postach pojawia sie kwota 800 tys (zadluzenie
                    Romanowskiego wzgledem Kaczorowskiego) ? Wg moich informacji to ok 200 tys.
                    roznica spora. Nie we wszystko naalezy wierzyc.
                    Mnie martwi nato,iast co innego. Wiele osob z najblizszego otoczenia Lecha
                    jest zaniepokojonych metodami trenara Panica. NIe chodzi juz o "srube" jaka
                    przykrecil na zgrupowaniu, a o sposob w jaki zarzazil żywienie pilkarzy - awki
                    energetyczno - zywieniowe. Oni sa ponoc wycienczeni. Troche sie tego obawiam.
                    Pozyjemy zobaczymy.
              • misza01 Re: czekajac na...pogadajmy o sprawie Kaczora 26.01.03, 14:40
                Wernyhorze- mnie też kamień spadnie z serca. Odszczekam to z wielką
                przyjemnością, przeproszę za niewiedzę. Moje wątpliwości wynikają po prostu z
                niewiedzy, niedowiarstwa i wrodzonego malkontenctwa oraz przekonania,ze "cudów
                nie ma",a nie jak to niektórzy suponują , niechęci czy wrogości wobec klubu.
                Mam nadzieję,ze doczekamy się wielkiego sponsora i wielkich pieniędzy. na
                razie pozostaje czekać na to co to znaczy "poważny sponsor" i "poważne
                pieniądze".
                Na razie jednak podpisanie umowy zakupu zawodnika nie mając nawet "uzbierane"
                na pierwszą ratę stawia klub w nieciekawej sytuacji. Jeśli to wszystko są kity,
                to chyba czas na zdecydowaną reakcję, i dementi, albo inne oświadczenie ze
                strony klubu, bo nie może być tak,ze jakaś gazetka bezpodstawnie non stop
                obraża Lecha albo insynuuje,iż klub Lech jest niepoważnym i niewiarygodnym
                partnerem do rozmów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka