Gość: mariusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 19:26 Chciałbym pogratulować P.M.Cieślakowi arogancji, tupetu oraz przede wszystkim wspaniałej pracy z młodzieżą w klubie WTS WROCŁAW ( ilu pan wyszkolił żużlowców pracując we Wrocławiu ??????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Chris Re: Cieślak- toromistrz IP: *.mia.bellsouth.net 27.06.06, 20:16 Witam po dluzszej przerwie odpoczalem od spraw zuzlowych ale kolejne wejscie na forum utozsamiam salwa smiechu...Ja tez Cieslaka nie lubie,ale glos mojego przedmowcy brzmi jak skowyt tarnowskiego psa...:)Przepraszam a ilu wychowankow pochodzi z Tarnowa poza Kolodziejem i Burza??Czy tak calkiem niedawno w Tarnowie nie dokonywano barbarzynstwa podczas fazy play off w postaci jakiegos shitu lanego na tor??Wole Wroclaw na pudle niz bezplodny Tarnow czy moj klub o zgrozo:(z tymi smiesznymi Dunczykami co gromadza sily na GP i ligi zachodnie a polska maja w d....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Cieślak- toromistrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 20:22 Wiesz nawet nie potrafisz merytorycznie dyskutować tylko obrażażasz tych którzy mają inne zdanie. A psem to bezwątpienia jesteś ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1967 Re: Cieślak- mistrz w wychowaniu następców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 20:27 Obrażać to jest proste . Natomiast odpowiedz na pytanie które padło w poscie mariusza. Ilu ten wasz wspaniały trener wychował żużlowców pracując we Wrocławiu????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Cieślak- toromistrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 20:17 Cieślak to ,,super,, trener czego przykładem jest dyspozycja Miśkowiaka w ub. sezonie. Rewelacyjna dyspozycja Gapińskiego , Hampela , Świderskiego . Ale Cieślak ,,dorobił się ,, świetnego młodzieżowca z DANII. Gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Cieślak- toromistrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 20:27 Łapska won od Cieślaka! Dzięki niemu klub od wielu sezonów mieści się w czołówce polskich gospodarstw agroturystycznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: Cieślak- toromistrz IP: *.mia.bellsouth.net 27.06.06, 20:38 Wroclaw na przelomie 10 lat rzeczywiscie nikogo nie wychowal przepraszam spod rak wlodarzy wypadky takie tuzy jak Sledz,Bardecki,Haj,Boginczyk ale jakie to ma znaczenie??:)))Maja pieniadze wiec jezdza maja Crumpa 1 rakiete RP sa najlepsi solidny filar w postaci Hampela i wreszcie przebojowego Andersena...mocna druga linia...Swego czasu wykorzystali luki w systemie wykupujac pol Polonii Pila...ale Tarnow i tak dzialal wedlug mnie z wieksza premedytacja przy swoich zakupach 3 lata temu...Wroclaw ma wielkiego pecha i mysle,ze medal zloty w tym roku bedzie uwienczeniem tych przeciwnosci losu. Co do Tarnowa wszyscy chyba na to czekalismy:)??No prawie wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 22:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: Cieślak- toromistrz 28.06.06, 11:53 Gość portalu: Chris napisał(a): > Wroclaw na przelomie 10 lat rzeczywiscie nikogo nie wychowal Nie zamierzam polemizować z główną tezą tego wątka. Bez względu na to co by się nie napisało, niektórzy i tak wiedzą swoje. > przepraszam spod > rak wlodarzy wypadky takie tuzy jak Sledz, D. Śledź jest wychowankiem Lublina. Jednak słusznie utożsamiany jest z Wrocławiem. Młodszym kibicom przypomnę, że na MPPK bodaj w 1995 r., tylko para Baron - Śledź pokonała braci Gollobów, którzy wówczas robili w polskim żużlu co chcieli. Darek to także trzykrotny DMP, czym nie każdy polski żużlowiec może się pochwalić, przy czym jego wkład w zdobycie każdego z tytułów był decydujący. Na zakończenie dodam także, że w pierwszym w historii turnieju GP rozgrywanym we Wrocławiu zwyciężył z dziką kartą w finale "B". Wstydzić się więc nie ma czego. Prawdą jednak jest, że ten wspaniały kiedyś żużlowiec, podobnie jak wielu innych, najlepsze lata niestety ma już za sobą... > Bardecki,Haj,Boginczyk Bogińczuk to MIMP. To, że kariery tych zawodników potoczyły się tak a nie inaczej to splot wielu czynników. Co by jednak nie mówić, w żaden sposób nie zawinił tu trener Cieślak. Zresztą, chyba każdy się ze mną zgodzi, że w elidze zapóźno jest na naukę. Trener ekstraligowej druzyny jest od ustalania taktyki jazdy, a nie od nauczania młodych zawodników jak składać motocykl na wirażu. Skoro mowa o wychowankach wrocławskiego klubu dodaj jeszcze Świderskiego i Jamrożego. A skoro mowa o "wychiowywaniu", to proszę mi powiedzieć, kto oprócz Wrocławia i Z. Góry wychował IMŚJ(Pamiętam, pamiętam i o Lesznie, ale znawcy pewnie wiedzą, czemu zmilczałem)? W czyich barwach zdobywali dla Polski tytuły? Czy to nie ma znaczenia? >ale jakie to > ma znaczenie??:)))Maja pieniadze wiec jezdza maja Crumpa 1 rakiete RP sa > najlepsi solidny filar w postaci Hampela i wreszcie przebojowego > Andersena...mocna druga linia...Swego czasu wykorzystali luki w systemie > wykupujac pol Polonii Pila...ale Tarnow i tak dzialal wedlug mnie z wieksza > premedytacja przy swoich zakupach 3 lata temu...Wroclaw ma wielkiego pecha i > mysle,ze medal zloty w tym roku bedzie uwienczeniem tych przeciwnosci losu. Co > do Tarnowa wszyscy chyba na to czekalismy:)??No prawie wszyscy Trudno polemizować w szczegółach ze wszystkimi głosami, bo forum zmieniłoby się w grubą książkę. Dlatego napiszę tak: jak się chce uprawiać sport - trzeba mieć kasę. Czy bardziej moralnym jest niepłacenie zawodnikom za ich ryzykowną pracę? Czy to, że każdy zawodnik chce jeździć w dobrze zarządzanym klubie jest czymś niezwykłym. Czy Miśkowiaka, Gapińskiego i wielu innych porwano siłą z domu? Czy ktoś we Wrocławiu trzymał Miśka, gdy ten zapragnął odejść? Czy ktoś wie, jaką kasę dostał WTS od Leszna za tego zawodnika? Podobnych pytań mógłbym postawić więcej, ale po co? Jak napisałem wyżej, wielu forumowiczów i tak wie lepiej, a tym którzy nic nie wiedzą, zawsze w zanadrzu pozostają niewybredne wyzwiska. Być może Jazon znów napisze, że wywyższam się ponad innych? Cóż mi jednak zostało - bluznąć na forum jak to niektórzy potrafią? A tak to przynajmniej mnie Jazonie nie wytniesz! :-) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazon Re: Cieślak- toromistrz IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 28.06.06, 12:59 Ależ czemu miałbym wycinać- rzeczowa polemika bądź co badź. No cóż- fobie wobec Wrocławia sa silne, zapewne nie tylko na Pomorzu. Najwazniejsze to nie dac sie sprowokować. A tak na marginesie to dziwie sie ze niektórym ciągle chce sie pisać zdartą płyte w stylu "Wrocław nikogo nie wychował"- jakie bedzie to miało znaczenie jeśli zdobęda złoto? Jezeli ktos bedzie chciał potem powiedziec np. 'nieważne ze nie wygraliśmy- mamy wychowanków i jestesmy lepsi' to pogratuluje mu dobrego samopoczucia (czyli szczerze wyśmieje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budi Re: Cieślak- toromistrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 23:23 Czego czepiacie się Cieślaka. Jaki z niego trener, jeżeli juz to co najwyżej instruktor po przyspieszonym kursie, gdzie naumiał się doskonale jednego. Jak utrudnić zawodnikom jazdę na torze. Z tego względu bardziej znany jest jako toromistrz albo polewaczkowy. Wiekszość toromistrzów swoje działania ogranicza na równaniu toru, Cieślak robi cos odwrotnego. Robi i będzie to robił do chwili, kiedy nastąpi tragedia. Wtedy wszyscy zrozumia,że działaniami takimi robi sie więcej złego niz dobrego. Ale czy przywróci to zdrowie lub życie zawodnikowi, który utraci ? Z pewnościa Cieślak powie,że tor był równy dla każdego. Ale co uzasadnia takie działania by igrać z życiem i zdrowiem zawodników ? Oczekiwania próżnych działaczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda z Kraka Re: Cieślak- toromistrz IP: *.mpec.krakow.pl / *.mpec.krakow.pl 29.06.06, 14:14 I to by było na tyle.!!!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: THC Re: Cieślak- toromistrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 16:24 Witam Madzia, fajnie, ze jestes skondensowana w wyrazaniu mysli. Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczow !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazon Re: Cieślak- toromistrz IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 30.06.06, 11:51 Wiesz Magda juz dawno przestałem liczyc na Twój obiektywizm związany z czymkolwiek dotyczacym Tarnowa wiec tego typu post zupełnie mnie nie dziwi, ale jedną rzecz trzeba nadmienic- Unii po prostu odpłacono pieknym na nadobne po tym czego dopuścili sie w play-offach w zeszłym roku, kiedy 3 zespoły po kolei nagle tajemniczo zapomniały jak sie jeździ na żuzlu. Dlaczego tylko w Tarnowie mozna tak robic? Cieślak już wtedy ponoc odgrażał sie ze przygotuje 'corride'. Oczywiście działania takie jak Cieślaka (oraz Unii Tarnów i każdego innego klubu dzialajacego w ten sposób) zabijaja zużel i na dłuzsza mete są golem samobójczym ale dopóki kazdy działa na własną reke i nie chce wyjść na frajera który robi tor 'do walki'to wiele sie nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: Cieślak- toromistrz 30.06.06, 14:46 Gość portalu: Jazon napisał(a): > ...nie chce wyjść na frajera który robi tor 'do walki'to wiele sie nie zmieni. Niedawno miałem przyjemnośc porozmawiać z przesympatycznym gorzowianinem, oczywiście kibicem Stali. Otóż człek ten pracując i mieszkając we Wrocławiu regularnie jeździ na mecze Stali do Gorzowa. Na moje pytanie dlaczego wybiera niższą klasę rozgrywek odparł: Bo wolę oglądać walkę w I lidze niż jazdę bez walki we Wrocławiu. Spytałem go zatem ile razy widział tą jazdę bez walki. Odparł, że ani razu nie był na "olimpiku" i nawet nie wie gdzie to jest, choć gdyby wiedział jak blisko to od miejsca jego pracy, to pewnie by się zdziwił! W meczu o którym dyskutujemy tor był do walki! Już w pierwszym biegu Klindt pokonał na dystansie Hliba, dwukrotnie na dystansie został pokonany nie kto inny, tylko Hampel.Sytuacji było więcej, ale przecierz nikt nie wymieni ich z pamięci. W drużynie z Tarnowa tylko Dryml i Kołodziej pokazali, że chce im się jeździć. Tomek G. demonstracyjnie pokazuje, że bez Jajacka jeździł nie będzie. Mam dziwne wrażenie, że "hulajnogowa" jazda innego tarnowianina, znanego jako "Agresywny Styl Jadzy" ma oznaczać poparcie dla klanu Gollobów, czyżby najsłynniejszy ojciec polskiego żużla coś AGJ'owi obiecał? Olał mecz także 6-krotny mistrz świata. Zapewne pomyślał, że na pół roku przed emeryturą nie warto się wysilać. Ot, 2 punkciki, żeby nie było gorzej od Golloba i do parkingu. Jeżdzili więc tylko ci, którym się chciało, i żeby Unia przywiozła do Wroclawia więcej takich zawodników, którym się chce (Dryml, Kołodziej, Hlib), Sparta byłaby w poważnych opałach. Na marginesie chciałbym także zauważyć, że w II wyścigu, zawodnik gości z nrem 2 (ASJ) został zdublowany i zgodnie z regulaminem ten bieg powinien zakończyć się 5:0 dla Sparty. Oj, znowu będą trzeszczały kości Unii Tarnów po sezonie. Tym razem nie na torze, ale wzorem ubiegłego sezonu w jakimś zajeździe poza miastem. Kogo typujecie na zwycięzcę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Cieślak- toromistrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 17:40 Rickardsson nie chce się wysilać, poza tym słyszałam, że z kasą u nich coraz cieniej i się biedak bał ,że kasy należnej może nie otrzymać, a narażać się za darmo też bym nie chciała, jeszcze sobie kości łamać na „stare” lata dla jakiegoś Tarnowa w dodatku na torze niezdatnym do jazdy jeszcze czego heheh, a Tomek nie tylko nie chce dać "skrzywdzić" Jacka on się podobno już powoli szykuje na inną ciekawą posadkę, tak słyszałam od jednego znajomego co wie troszkę więcej to usłyszeli to byście z krzeseł pospadali heheh, dlatego chcąc zaoszczędzić waszego zdrowia nie będę o tym pisać heheh. Fakt, faktem jest jednak,że się w Tarnowie kończy powoli złoty okres dominacji. W sumie nie to,że się z tego cieszę, bo to nie wypada, nikomu zresztą źle nigdy nie życzę, ale jakąś nauczkę mają. Może w końcu te krzykacze nabiorą trochę pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda z Kraka Re: Cieślak- toromistrz IP: *.2-0.pl 01.07.06, 20:40 Masz racje. I to by byuło na tyle!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś