Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jutro zaczyna się tu sezon

IP: *.icpnet.pl 27.07.06, 22:10
    Mam nadzieję, że w tym sezonie będzie mniej tak nudnych i bezsensownych
    tekstów jak ten. Jak się komuś nasza liga nie podoba, to niech spada zamiast
    przynudzać!
    Obserwuj wątek
      • Gość: jinx Re: Jutro zaczyna się tu sezon IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 27.07.06, 22:21
        nie wiem komu moze sie ta liga podobac. zupelnie obiektywnie te druzyny nie
        moga sie podobac zadnej osobie ktora obejrzala trzy dobre mecze w LM, MS i
        innych ligach.
        nie zmienia to faktu ze ludzi uwielbiaja swoje druzyny i ja tez sledze "swoja"
        druzyne. no ale liga jest cieniutka i do tego ustawiana.
        ...
        a pisanie pana Sarzalo zuplnie takie samo jak liga.

pozdrawiam
        • Gość: ness A mi sie podoba Polska Liga IP: 199.67.203.* 28.07.06, 09:41
          Faktycznie osoby postronne jej nie znoszą i nudzą się na większości meczów. Ale
          dla mnie Polska Liga to kawałek kibicowskiego życia i nawet jesli mecz jest
          nudny to zawsze znajdzie się jakas ciekawostka warta uwagi. Nie wszystkie mecze
          sa sprzedane, nie wszyscy kibice to bandyci, nie wszystkie kluby sa
          bankrutami, nie wszystkie telewizje to TVP.
          Polska Liga jest dla mnie ciekawsza niz ligi zagraniczne, dlatego, ze jest
          blizej, bardziej realna, na dotkniecie reki i daje prawdziwe lokalne emocje.
          LM, MŚ itp sa tak odlegle i niedostEpne dla polskich kibicow, ze wydaja sie
          poprostu nudne.
          CIESZE SIE, ZE LIGA STARTUJE, CIESZE SIE ZE POLICJA WZIELA SIE ZA PILKARSKIE
          SZUJE I WRESCIE CIESZE SIE, ZE SA W POLSKIEJ PILCE PASJONACI, KTORZY NIE ZALUJA
          GROSZA. MAM NADZIEJE, ZE DZIEKI ICH ZAANGAZOWANIU Z CZASEM POWSTANA PORZADNE
          STRUKTURY A ORGANIZACJA LIGI STANIE SIE PROFESJONALNA.
        • Gość: bujak Re: Jutro zaczyna się tu sezon IP: *.broker.com.pl 30.07.06, 03:56
          nasza tzw ekstraliga jest i będzie zaściankowo dopuki będzie relacjonowana tylko
          w Canal+ - czyli będzie dostępna dla wąskiego grona "wybrańców"

wiem, że np na wyspach też tak jest, że liga jest dostępna w płatnej telewizji-
          ale tam nie trzeba jej reklamować i zachęcać ludzi do jej oglądania

może gdyby szeroka widownia miała dostęp do oglądania spotkań zniknęłyby różnego
          rodzaju układy i ustawianie meczy
      • artur74 Grozny, Tbilisi, Terespol, Mińsk - celem gry w OE? 27.07.06, 22:39
        Po dzisiejszej, kolejnej , koszmarnej klęsce polskiej piłki nożnej w Mińsku,
        zadaję sobie pytanie, o co grają w polskiej lidze kluby pokroju Zagłębia Lubin?
        Czy celem nie jest osiągnięcie jak najlepszego miejsca w tabeli?
        Czy celem nie jest miejsce premiowane grą w PUEFA?
        Czy klub sponsorowany przez KGHM nie jest jedynie maszynką do zarabiania
        pieniędzy? Zarabiają działacze, prezesi, trenerzy, piłkarze, doradcy finansowi.
        A co pozostaje nam kibicom?
        Jak to ładnie ujął Maciej Zurawski po przegranym mundialu:
        "To tylko sport! Raz się wygrywa a raz się przegrywa..."
        Szkoda, że ja byłem takim naiwnym kibicem jadąc na stadion do Gelsenkirchen.

• Gość: umiem liczyc A dluzej i glupiej to juz sie nie da pisac, panie IP: 216.141.135.* 27.07.06, 22:48
        Sarzalo ? Czy kazde zdanie musi sie rozciagac na 4 linijki ?
        Czyzby zmienili cennik w GW i placili wiecej za dluzsze zdania-gnioty ?

Gratulacje ! [sarkazm zamierzony]

P.S. Az strach wyobrazic sobie moment, w ktorym nowymi "mistrzami piora" stana
        sie swiezo "amnestionowani" maturzysci
      • kabotyn69 Re: Jutro zaczyna się tu sezon 27.07.06, 22:58
        Jaka liga do cholery!, o czym ty piszesz wariacie?? W Polsce pilka nozna nie
        istnieje, trzeba ja od podstaw stworzyc. Przejrzyj wreszcie na oczy, od lat
        zyjemy tylko zludzeniami! Po pierwsze trzeba sobie z tego zdac sprawe.
      • Gość: adam81w Polskie kluby walcza o puchary europejskie by je p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 23:16
        otem przegrac .

polski klub : przed sezonem - walczymy o puchary chcemy grac o puchary
        polski klub : przed pucharami - mysmy tych pucharow wcale nie chcieli , mamy
        lige , puchar polski , nie zdazymy sie przygotowac do pucharow europejskich

a tekst sarzaly dobry
        • Gość: Vasques Brednie IP: *.chello.pl 28.07.06, 00:04
          Ten artykul to kolejne brednie dziennikarzyny z wyborczej. Drugi akapit to atak polityczny na tych co chca zrobic porzadek w polskiej pilce, a kolejne to zbior poboznych zyczen, ktore maja sie spelnic dzieki odwolaniu do ambicji polskich kopaczy. Jakie sa tego efekty - Lech i Zaglebie juz pokazaly, a Legia mysle, ze tez pokaze.
      • Gość: lookasgld Tylko że ci kopacze z zagranicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 01:39
        przewyższająlub sątaklk samo dobży jak nasi i co najważniejsze strzelają bramki
        Elton z Legii Svitlica edi andradina kalu uche i wielu innych.
      • Gość: lancet KPI... - czy "o droge pyta" ??? IP: *.telia.com 28.07.06, 01:48
        (...)"Tylko wielkie pojedynki wielkich piłkarzy w wielkich rozgrywkach mogą
        przekonać rozczarowanych niemieckimi nieudolnymi popisami, że Polak jednak
        potrafi grać w piłkę, (...)

Zadanie drugie - ważniejsze - to przekonanie niedowiarków, że nasz futbol w
        wydaniu ligowym to jednak mimo wszystko sport, a nie zjawisko nadające się
        wyłącznie do kronik policyjnych, dziennika mafii lub antypodręcznika "Jak nie
        należy robić tego, co inni robią dobrze". Na każde kolejne zatrzymanie
        działacza należy odpowiadać pięknymi golami, na płynące z PZPN nieustającym
        strumieniem aferalne wiadomości - grą zapierającą dech, na sędziowskie
        skandale - meczami, które pamięta się latami."..
        ------------------------------------------------

Sarzalo.. Wy chyba kpicie lub uwazacie reszte za zwyczajnych idiotow..

Juz wam Legia i Zaglebie Lubin pokazalo jakie to beda "wielkie pojedynki
        wielkich piłkarzy w wielkich rozgrywkach" - jedni z amatorami z... Islandii
        pokazali i z Wisla Plock, a drudzy z Bialorusinami z Minska..

I jak wy to sobie Sarzalo wyobrazacie??
        - PZPN z Listkiewiczem, Kolatorem po godzinach, czy ze Stankiem chcacym
        bronic "Fryzjera" bedzie wszystko robilo, by utrzymac sie przy korycie i udawac
        ze deszcz pada mimo kolejnych aresztowan, i bedzie robic wszystko by sie w tej
        pilce nic nie zmienilo poza retuszami(polowa z 50mln zlotych, to suma nie do
        pogardzenia..) i udowadnianiem ze nie ma winnych w PZPN, a nam sie bedzie
        mydlic oczy "pieknymi bramkami"?? (- o "pieknych meczach" raczej nalezy
        zapomniec..)

- I my mamy cieszyc sie tym co dostaniemy - czyli tym ze pilkarze beda kopac
        pilke - bo przeciez nie GRAC.. - bo to ICH PRACA kopanie pilki a nie GRANIE!!!

- Skonczyly sie czasy kiedy GRANO w pilke.. dzisiaj jest to taka sama praca
        jak inne - pracuje sie, czyli trenuje i oprocz tego potem kopie sie pilke przez
        90 minut na boisku, i to jest wlasnie ich PRACA: - KOPAC pilke na boisku..

GRAC to moga amatorzy... - np. z Islandii ktorzy omalze nie wygrali
        z "kopaczami" z Legii, a kopacze zawodowi uczciwie KOPIA pilke bo ZA TO IM
        PLACA!
        - Oczywiscie zdarza sie ze przy tym kopaniu moga pasc "piekne bramki", tyle ze
        zadac rzeczy niemozliwych od tzw."pilkarzy" - red.Sarzalo - czyli "pieknych
        meczow" i GRANIA w pilke zamiast tego czego ich nauczono, a wiec KOPANIA pilki -
        jest wysoce niehumanitarne i wyglada na zwykly sadyzm - red.Sarzalo..

I jeszcze chcecie by wszyscy(PZPN, sedziowie, kopacze i "dzialacze") "robili
        swoje", a my.. motloch stadionowy mamy udawac ze ten deszczyk pada i wszystko
        jest piekne i radosne??? - Wy naprawde kpicie Sarzalo, bo az za takich idiotow
        nas nie mozecie uwazac..
        • Gość: BERET Re: KPI... - czy "o droge pyta" ??? IP: *.3.pl 28.07.06, 10:08
          chciałem tylko powiedzieć żebyś nie pisał nic jak masz pisać bzdety. Od legii
          się odczep. Krytykuj sobie do woli mecz w 3 rundzie. Na kogo mieli się
          mobilizować na islandię weź przestań. Mecz legii z barceloną 0:0 można porównać
          do tego co legia miala w islandii. Barca miała jedziemy do takiej islandii.
          Zagrali tak sobie zremisowali 0:0 u siebie lekko 3:0. Tak samo będzie teraz.
          Więc przestań pie..ć farfale
      • Gość: gorat czym sie podniecac? dla pilkarskiego swiata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 07:20
        to kto zdobedzie mistrza polski ma takie same znaczenie jak to kto zdobedzie
        mistrza botswany. kopacze zenujacy i dlatego dzialacze nie moga pozwolic by los
        ich klubow zotawic w ich nogach. wcale sie nie dziwie
      • Gość: michał Re: Jutro zaczyna się tu sezon IP: *.eranet.pl 28.07.06, 08:43
        Powinno się zlikwidować ligę!!!!! nie ma sensu utrzymywać takiego chłamu!!! Nie
        umiemy zapewnic bezpieczeństwa, emocji, rozrywki, czyli dobrej zabawy . po to
        jest liga. a nie dla łysych troglodytów terroryzujących wszystko dookoła. I to
        wszystko za grubą kasę. ozgonić to towarzystwo na cztery wiatry, zlikwidować
        PZPN i zacząć od nowa!!!
        • Gość: ligowiec Re: liga IP: *.ssmb.com 28.07.06, 10:00
          Jak ludzie moga sie przekonac ze liga jest ok, i naprawde pojedynki Legii z
          Wisla K., sa emocjonujace jak nie ma jej w TV tylko jest zakodowana ?? to jak
          ma byc popularna jak mala garstka ludzi moze ja zobaczyc ?
          • Gość: ness Re: liga IP: 199.67.203.* 28.07.06, 10:12
            I tak by ogladala garstka, a w C+ przynajmniej za oplacenie abonamentu dostaje
            sie produkt najwyzszej jakosci i ta garstka widzów moze sobie oebjrzec lige
            pokazana ciekawie i w nieszablonowy sposob.
      • ol.chuck Czytać ! 28.07.06, 10:05
        Coś mi się zdaje że czytanie ze zrozumieniem nie jest mocną stroną uczestników
        tego forum. Szarzało zostawiam w spokoju bo nie o jego warsztat tu idze (mnie
        nie przeszkadza). Ale chłop miał rację ! To o czym piszecie to stan faktyczny
        naszego fotbolu. Ale kochamy piłkę jako dyscyplinę ! Pojechałem do Hanoveru
        wiedząc że jadę na piknik a nie na mecz o punkty. Podobnie zrobiło 30 tys
        rodaków. Trzeba było tam być aby skumać co znaczy dla nas piłka nożna. Też
        wolałbym chodzić na mecze mojej ulubionej Barcy niż na naszą ligową kopaninę.
        Ale żyję w Polsce i chcę aby polska liga była uczciwa i przynajmniej ambitna. A
        w tej sytuacji mogą się o to postarać już tylko zawodnicy. Szarzało ma rację
        wir jaki powstanie wokół pzpn wciągnie całe gó.. a potem ochlapie nim
        wszystkich ze światka piłki. Jeżeli zawodnicy dadzą się nim ochlapać to jest po
        grze.
      • chrisskross Re: Jutro zaczyna się tu sezon 28.07.06, 11:57
        Bla bla bla. Co roku to samo stękanie że musi być lepiej bo...Panowie
        dziennikarze zmieli by w końcu płytę, bo w naszej piłce na pewno nic się nie
        zmieni.
      • Gość: fh hmmm... dziwny felieton...i co tu robi ta ankieta? IP: *.pro.lama.net.pl 28.07.06, 15:23
      • Gość: Pąki nierozsądnyś IP: *.net-serwis.pl 29.07.06, 23:50
      • Gość: Pawel zaklecia,zaklecia a bedzie jak co roku... IP: *.popl.cable.ntl.com 30.07.06, 00:42
        Kto zna osobiscie choc jednego pilkarza 1 lub 2 ligi wie, ze ci ludzie nie
        czytaja takich felietonow, nie mysla o jakis kontekstach politycznych.chlopaki
        lubia disco,samochody i laski a jak zonaci i dzieciaci, to mysla o kasie i
        wyjezdzie za granice.
      • Gość: kaluza dobre pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:39
        tylko nie wiem jaka autor ma odpowiedz, bo nie bylem w stanie doczytac felietonu do konca.
        Moim zdaniem liga stala sie bez sensu - jest przejawem degeneracji sportu.
        Nie trzeba jej likwidowac, sama sie zlikwiduje za jakies 10 lat z nastepujacych powodow:
        -coraz mniej polskiej mlodziezy gra w pilke
        - w zwiazku z czym coraz mniejsza jest znajomosc pilki
        -w zwiazku z czym zainteresowanie meczami spada
        -w zwiazku z czym przestanie sie je organizowac wczesniej czy pozniej
        Tak bedzie z reszta nie tylko w Polsce.
        Druzyny, ktore sa zbieraninami pilkarskich najemnikow z calego swiata pozbawione wlasnych
        wychowankow, tak naprawde nie reprezentuja nikogo.
        Ich wynikami podniecaja sie ludzie jeszcze "z rozpedu" ale to tez sie konczy.
        Nazwami: "Legia", "Wisla", "Cracovia", "Widzew" itd zawladneli uliczni bandyci i tak juz zostanie.
        Prawdziwy sport pilkarski istniec bedzie na poziomie amatorskim o ile wladze miejskie nie
        zabuduja boisk "apartamentowcami".
        Tylko tam beda zdrowe emocje sportowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka