Gość: Piotr IP: *.icpnet.pl 27.07.06, 22:10 Mam nadzieję, że w tym sezonie będzie mniej tak nudnych i bezsensownych tekstów jak ten. Jak się komuś nasza liga nie podoba, to niech spada zamiast przynudzać! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jinx Re: Jutro zaczyna się tu sezon IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 27.07.06, 22:21 nie wiem komu moze sie ta liga podobac. zupelnie obiektywnie te druzyny nie moga sie podobac zadnej osobie ktora obejrzala trzy dobre mecze w LM, MS i innych ligach. nie zmienia to faktu ze ludzi uwielbiaja swoje druzyny i ja tez sledze "swoja" druzyne. no ale liga jest cieniutka i do tego ustawiana. ... a pisanie pana Sarzalo zuplnie takie samo jak liga. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ness A mi sie podoba Polska Liga IP: 199.67.203.* 28.07.06, 09:41 Faktycznie osoby postronne jej nie znoszą i nudzą się na większości meczów. Ale dla mnie Polska Liga to kawałek kibicowskiego życia i nawet jesli mecz jest nudny to zawsze znajdzie się jakas ciekawostka warta uwagi. Nie wszystkie mecze sa sprzedane, nie wszyscy kibice to bandyci, nie wszystkie kluby sa bankrutami, nie wszystkie telewizje to TVP. Polska Liga jest dla mnie ciekawsza niz ligi zagraniczne, dlatego, ze jest blizej, bardziej realna, na dotkniecie reki i daje prawdziwe lokalne emocje. LM, MŚ itp sa tak odlegle i niedostEpne dla polskich kibicow, ze wydaja sie poprostu nudne. CIESZE SIE, ZE LIGA STARTUJE, CIESZE SIE ZE POLICJA WZIELA SIE ZA PILKARSKIE SZUJE I WRESCIE CIESZE SIE, ZE SA W POLSKIEJ PILCE PASJONACI, KTORZY NIE ZALUJA GROSZA. MAM NADZIEJE, ZE DZIEKI ICH ZAANGAZOWANIU Z CZASEM POWSTANA PORZADNE STRUKTURY A ORGANIZACJA LIGI STANIE SIE PROFESJONALNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bujak Re: Jutro zaczyna się tu sezon IP: *.broker.com.pl 30.07.06, 03:56 nasza tzw ekstraliga jest i będzie zaściankowo dopuki będzie relacjonowana tylko w Canal+ - czyli będzie dostępna dla wąskiego grona "wybrańców" wiem, że np na wyspach też tak jest, że liga jest dostępna w płatnej telewizji- ale tam nie trzeba jej reklamować i zachęcać ludzi do jej oglądania może gdyby szeroka widownia miała dostęp do oglądania spotkań zniknęłyby różnego rodzaju układy i ustawianie meczy Odpowiedz Link Zgłoś
artur74 Grozny, Tbilisi, Terespol, Mińsk - celem gry w OE? 27.07.06, 22:39 Po dzisiejszej, kolejnej , koszmarnej klęsce polskiej piłki nożnej w Mińsku, zadaję sobie pytanie, o co grają w polskiej lidze kluby pokroju Zagłębia Lubin? Czy celem nie jest osiągnięcie jak najlepszego miejsca w tabeli? Czy celem nie jest miejsce premiowane grą w PUEFA? Czy klub sponsorowany przez KGHM nie jest jedynie maszynką do zarabiania pieniędzy? Zarabiają działacze, prezesi, trenerzy, piłkarze, doradcy finansowi. A co pozostaje nam kibicom? Jak to ładnie ujął Maciej Zurawski po przegranym mundialu: "To tylko sport! Raz się wygrywa a raz się przegrywa..." Szkoda, że ja byłem takim naiwnym kibicem jadąc na stadion do Gelsenkirchen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umiem liczyc A dluzej i glupiej to juz sie nie da pisac, panie IP: 216.141.135.* 27.07.06, 22:48 Sarzalo ? Czy kazde zdanie musi sie rozciagac na 4 linijki ? Czyzby zmienili cennik w GW i placili wiecej za dluzsze zdania-gnioty ? Gratulacje ! [sarkazm zamierzony] P.S. Az strach wyobrazic sobie moment, w ktorym nowymi "mistrzami piora" stana sie swiezo "amnestionowani" maturzysci Odpowiedz Link Zgłoś
kabotyn69 Re: Jutro zaczyna się tu sezon 27.07.06, 22:58 Jaka liga do cholery!, o czym ty piszesz wariacie?? W Polsce pilka nozna nie istnieje, trzeba ja od podstaw stworzyc. Przejrzyj wreszcie na oczy, od lat zyjemy tylko zludzeniami! Po pierwsze trzeba sobie z tego zdac sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w Polskie kluby walcza o puchary europejskie by je p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 23:16 otem przegrac . polski klub : przed sezonem - walczymy o puchary chcemy grac o puchary polski klub : przed pucharami - mysmy tych pucharow wcale nie chcieli , mamy lige , puchar polski , nie zdazymy sie przygotowac do pucharow europejskich a tekst sarzaly dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vasques Brednie IP: *.chello.pl 28.07.06, 00:04 Ten artykul to kolejne brednie dziennikarzyny z wyborczej. Drugi akapit to atak polityczny na tych co chca zrobic porzadek w polskiej pilce, a kolejne to zbior poboznych zyczen, ktore maja sie spelnic dzieki odwolaniu do ambicji polskich kopaczy. Jakie sa tego efekty - Lech i Zaglebie juz pokazaly, a Legia mysle, ze tez pokaze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lookasgld Tylko że ci kopacze z zagranicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 01:39 przewyższająlub sątaklk samo dobży jak nasi i co najważniejsze strzelają bramki Elton z Legii Svitlica edi andradina kalu uche i wielu innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet KPI... - czy "o droge pyta" ??? IP: *.telia.com 28.07.06, 01:48 (...)"Tylko wielkie pojedynki wielkich piłkarzy w wielkich rozgrywkach mogą przekonać rozczarowanych niemieckimi nieudolnymi popisami, że Polak jednak potrafi grać w piłkę, (...) Zadanie drugie - ważniejsze - to przekonanie niedowiarków, że nasz futbol w wydaniu ligowym to jednak mimo wszystko sport, a nie zjawisko nadające się wyłącznie do kronik policyjnych, dziennika mafii lub antypodręcznika "Jak nie należy robić tego, co inni robią dobrze". Na każde kolejne zatrzymanie działacza należy odpowiadać pięknymi golami, na płynące z PZPN nieustającym strumieniem aferalne wiadomości - grą zapierającą dech, na sędziowskie skandale - meczami, które pamięta się latami.".. ------------------------------------------------ Sarzalo.. Wy chyba kpicie lub uwazacie reszte za zwyczajnych idiotow.. Juz wam Legia i Zaglebie Lubin pokazalo jakie to beda "wielkie pojedynki wielkich piłkarzy w wielkich rozgrywkach" - jedni z amatorami z... Islandii pokazali i z Wisla Plock, a drudzy z Bialorusinami z Minska.. I jak wy to sobie Sarzalo wyobrazacie?? - PZPN z Listkiewiczem, Kolatorem po godzinach, czy ze Stankiem chcacym bronic "Fryzjera" bedzie wszystko robilo, by utrzymac sie przy korycie i udawac ze deszcz pada mimo kolejnych aresztowan, i bedzie robic wszystko by sie w tej pilce nic nie zmienilo poza retuszami(polowa z 50mln zlotych, to suma nie do pogardzenia..) i udowadnianiem ze nie ma winnych w PZPN, a nam sie bedzie mydlic oczy "pieknymi bramkami"?? (- o "pieknych meczach" raczej nalezy zapomniec..) - I my mamy cieszyc sie tym co dostaniemy - czyli tym ze pilkarze beda kopac pilke - bo przeciez nie GRAC.. - bo to ICH PRACA kopanie pilki a nie GRANIE!!! - Skonczyly sie czasy kiedy GRANO w pilke.. dzisiaj jest to taka sama praca jak inne - pracuje sie, czyli trenuje i oprocz tego potem kopie sie pilke przez 90 minut na boisku, i to jest wlasnie ich PRACA: - KOPAC pilke na boisku.. GRAC to moga amatorzy... - np. z Islandii ktorzy omalze nie wygrali z "kopaczami" z Legii, a kopacze zawodowi uczciwie KOPIA pilke bo ZA TO IM PLACA! - Oczywiscie zdarza sie ze przy tym kopaniu moga pasc "piekne bramki", tyle ze zadac rzeczy niemozliwych od tzw."pilkarzy" - red.Sarzalo - czyli "pieknych meczow" i GRANIA w pilke zamiast tego czego ich nauczono, a wiec KOPANIA pilki - jest wysoce niehumanitarne i wyglada na zwykly sadyzm - red.Sarzalo.. I jeszcze chcecie by wszyscy(PZPN, sedziowie, kopacze i "dzialacze") "robili swoje", a my.. motloch stadionowy mamy udawac ze ten deszczyk pada i wszystko jest piekne i radosne??? - Wy naprawde kpicie Sarzalo, bo az za takich idiotow nas nie mozecie uwazac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BERET Re: KPI... - czy "o droge pyta" ??? IP: *.3.pl 28.07.06, 10:08 chciałem tylko powiedzieć żebyś nie pisał nic jak masz pisać bzdety. Od legii się odczep. Krytykuj sobie do woli mecz w 3 rundzie. Na kogo mieli się mobilizować na islandię weź przestań. Mecz legii z barceloną 0:0 można porównać do tego co legia miala w islandii. Barca miała jedziemy do takiej islandii. Zagrali tak sobie zremisowali 0:0 u siebie lekko 3:0. Tak samo będzie teraz. Więc przestań pie..ć farfale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorat czym sie podniecac? dla pilkarskiego swiata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 07:20 to kto zdobedzie mistrza polski ma takie same znaczenie jak to kto zdobedzie mistrza botswany. kopacze zenujacy i dlatego dzialacze nie moga pozwolic by los ich klubow zotawic w ich nogach. wcale sie nie dziwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Jutro zaczyna się tu sezon IP: *.eranet.pl 28.07.06, 08:43 Powinno się zlikwidować ligę!!!!! nie ma sensu utrzymywać takiego chłamu!!! Nie umiemy zapewnic bezpieczeństwa, emocji, rozrywki, czyli dobrej zabawy . po to jest liga. a nie dla łysych troglodytów terroryzujących wszystko dookoła. I to wszystko za grubą kasę. ozgonić to towarzystwo na cztery wiatry, zlikwidować PZPN i zacząć od nowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ligowiec Re: liga IP: *.ssmb.com 28.07.06, 10:00 Jak ludzie moga sie przekonac ze liga jest ok, i naprawde pojedynki Legii z Wisla K., sa emocjonujace jak nie ma jej w TV tylko jest zakodowana ?? to jak ma byc popularna jak mala garstka ludzi moze ja zobaczyc ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ness Re: liga IP: 199.67.203.* 28.07.06, 10:12 I tak by ogladala garstka, a w C+ przynajmniej za oplacenie abonamentu dostaje sie produkt najwyzszej jakosci i ta garstka widzów moze sobie oebjrzec lige pokazana ciekawie i w nieszablonowy sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
ol.chuck Czytać ! 28.07.06, 10:05 Coś mi się zdaje że czytanie ze zrozumieniem nie jest mocną stroną uczestników tego forum. Szarzało zostawiam w spokoju bo nie o jego warsztat tu idze (mnie nie przeszkadza). Ale chłop miał rację ! To o czym piszecie to stan faktyczny naszego fotbolu. Ale kochamy piłkę jako dyscyplinę ! Pojechałem do Hanoveru wiedząc że jadę na piknik a nie na mecz o punkty. Podobnie zrobiło 30 tys rodaków. Trzeba było tam być aby skumać co znaczy dla nas piłka nożna. Też wolałbym chodzić na mecze mojej ulubionej Barcy niż na naszą ligową kopaninę. Ale żyję w Polsce i chcę aby polska liga była uczciwa i przynajmniej ambitna. A w tej sytuacji mogą się o to postarać już tylko zawodnicy. Szarzało ma rację wir jaki powstanie wokół pzpn wciągnie całe gó.. a potem ochlapie nim wszystkich ze światka piłki. Jeżeli zawodnicy dadzą się nim ochlapać to jest po grze. Odpowiedz Link Zgłoś
chrisskross Re: Jutro zaczyna się tu sezon 28.07.06, 11:57 Bla bla bla. Co roku to samo stękanie że musi być lepiej bo...Panowie dziennikarze zmieli by w końcu płytę, bo w naszej piłce na pewno nic się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fh hmmm... dziwny felieton...i co tu robi ta ankieta? IP: *.pro.lama.net.pl 28.07.06, 15:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel zaklecia,zaklecia a bedzie jak co roku... IP: *.popl.cable.ntl.com 30.07.06, 00:42 Kto zna osobiscie choc jednego pilkarza 1 lub 2 ligi wie, ze ci ludzie nie czytaja takich felietonow, nie mysla o jakis kontekstach politycznych.chlopaki lubia disco,samochody i laski a jak zonaci i dzieciaci, to mysla o kasie i wyjezdzie za granice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaluza dobre pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:39 tylko nie wiem jaka autor ma odpowiedz, bo nie bylem w stanie doczytac felietonu do konca. Moim zdaniem liga stala sie bez sensu - jest przejawem degeneracji sportu. Nie trzeba jej likwidowac, sama sie zlikwiduje za jakies 10 lat z nastepujacych powodow: -coraz mniej polskiej mlodziezy gra w pilke - w zwiazku z czym coraz mniejsza jest znajomosc pilki -w zwiazku z czym zainteresowanie meczami spada -w zwiazku z czym przestanie sie je organizowac wczesniej czy pozniej Tak bedzie z reszta nie tylko w Polsce. Druzyny, ktore sa zbieraninami pilkarskich najemnikow z calego swiata pozbawione wlasnych wychowankow, tak naprawde nie reprezentuja nikogo. Ich wynikami podniecaja sie ludzie jeszcze "z rozpedu" ale to tez sie konczy. Nazwami: "Legia", "Wisla", "Cracovia", "Widzew" itd zawladneli uliczni bandyci i tak juz zostanie. Prawdziwy sport pilkarski istniec bedzie na poziomie amatorskim o ile wladze miejskie nie zabuduja boisk "apartamentowcami". Tylko tam beda zdrowe emocje sportowe. Odpowiedz Link Zgłoś