Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    10.09.06, 12:56
    Czy juz cos wiadomo na temat mistrzostw polski juniorów w tym roku. wiem ze
    maja byc ponoc w warszawie i pod koniec października i co dajel?

Pozdrawiam Bartek Ł.
    Obserwuj wątek
      • skip_yeti Re: MPJ 2006 10.09.06, 14:02
        termin - 21-22 X , miejsce - Torwar, Warszawa, Łazienkowska 6a (na przeciwko
        Legii), limit wiekowy - urodzeni po 30 VI 1985
        termin zgloszeń do 18 IX, przewidywane losowanie do 21 IX
        wpisowe w zeszlym roku - 100 zł od drużyny (chyba nie wzrośnie)

równolegle będą eliminacje do turnieju "olimpic hopes" - drużyna jest mikstowa -
        po 2 dziewczyny i 2 chlopcow, urodzonych w 1991 roku lub pozniej (nie znam zasad
        kwalifikacji)

to mniej wiecej wszystko, w zeszlym roku w Toruniu startowalo 6 druzyn chlopcow
        i ...1 dziewczyn - przydaloby sie polepszyc statystyke
        • hopp-schwiiz Re: MPJ 2006 11.09.06, 15:49
          to wcześnie się dowiadujemy, że został tydzień na zgłoszenie drużyny
          a gdzie się mamy zgłaszać ??
          • skip_yeti Re: MPJ 2006 11.09.06, 22:58
            Tam gdzie na miksty
            informacja na pewno zostala rozeslana po klubach - tam proponuje szukac informacji

• skip_yeti Re: MPJ 2006 11.09.06, 23:00
              np tu na forum w poscie <mixty 2006> tez sa informacje gdzie wysylac
      • mal_ka Re: MPJ 2006 16.09.06, 16:46
        Chcemy zgłosić juniorów z KC Axel w Toruniu. Trochę mało czasu i ciężko znaleźć
        namiary (e-mail, telefon kontaktowy) - będę wdzięczna za informacje.
        Pozdrawiam

ps. Czy termin 18-go września jest ostateczny? Dziś widzieliśmy się pierwszy raz
        po wakacjach na ternigu i nie wiem czy do poniedziałku zdążymy załatwić
        wszystkie formalności (m.in. wpłacenie pisowego)
        • skip_yeti Re: MPJ 2006 18.09.06, 18:09
          ten wasz kierownik z lodowiska - Paweł Turek ma wszystkie namiary - włącznie z
          moim, radze go przycisnac ewentualnie zmusic siłą do roboty

• hit_and_roll Re: MPJ 2006 18.09.06, 18:44
            Z tego co wiem klub toruński ma problem z rejestracją w PZC z powodu swojego
            statutu, który trzeba zmienić podczas walnego zebrania. Jeśli zdołacie poprawić
            statut i zarejestrować klub w PZC to będzie szansa na wystawienie drużyny. Co do
            terminu zgłaszania drużyn to nie chciałbym aby powtórzyła się sytuacja z
            mikstów, gdy Toruń do końca widniał na liście drużyn, a ostatecznie nie dojechał...

Pozdrawiam
      • pwt0868 Re: MPJ 2006 19.09.06, 14:57
        Niestety, ani kierownik lodowiska ,ani klub nie dostał żadnych informacji na
        temat MPJ.
        Wszystko co zrobilismy w sprawie naszego udziału w tej imprezie zrobiliśmy
        sami , bo na PZC nigdy do końca nie można liczyc .
        • kiuru Re: MPJ 2006 19.09.06, 15:32
          Z całym szacunkiem dla Waszego zaangażowania, ale najpierw trzeba załatwić
          sprawy na własnym podwórku, a dopiero potem wybierać się w świat. Jesli macie
          takie duze checi to uporzadkujcie sprawy klubowe,a nie zgłaszajcie sie w
          ciemno.
          A co do liczenia na kogos...na MP Mixtow mozna bylo zobaczyc jak mozna liczyc
          na niektore kluby
          • aga.ogrodniczek Re: MPJ 2006 19.09.06, 16:29
            brawo!!!
            w zupelności popieram wypowiedz poprzedniczki
            a od siebie
            chyba wystarczy już walkowerów na MP
            trochę więcej szacunku dla przeciwników.
            • jerzyskucha Re: MPJ 2006 20.09.06, 15:01
              W dniu 7.09. Sekretarz generalny A. Janowski powiadomił kluby o organizacji
              MPJ, terminie zgłoszeń itp. Do Torunia poszło powiadomienie na
              maila:marek.kaliszek@mentor.torun.pl
              Wiecie już koledzy z Torunia do kogo wylewać żale....PZC zostawcie narazie w
              spokoju...
              • hopp-schwiiz Re: MPJ 2006 21.09.06, 18:48
                czy możemy dostać cynk co do ilości zgłoszonych drużyn ?? :D
                • jo.sowa Re: MPJ 2006 21.09.06, 19:05
                  fajnie by było wiedzieć kogo znowu spotkamy za mieciąc no lodzie:D:D
                • antraks_kkc Re: MPJ 2006 21.09.06, 19:06
                  No właśnie, ciekawe ile drużyn wystąpi w tym roku!? Mam nadzieję, że więcej i
                  że brać juniorska będzie rosła w siłę, rozwijając curling w Polsce. Atmosfera
                  napewno będzie świetna, spontaniczność, brak zawiści, radość z gry - tego
                  możemy być pewni. Cekawy jednak jestem jak spiszą się organizatorzy, w końcu to
                  pierwsza impreza MP w Warszawie. Mam ogromną nadzieję, że jak to na Stolicę
                  przystało, będzie super!
                  Juniorzy całej Polski Łączcie Się:)!!
                  Do zobaczenia na lodowisku i na pomeczowych piwkach (jestem przekonany,że tym
                  razem nie będzie gadania, że to impreza juniorska i nie ma alkoholu<lol2> :D)
                  V-tech Abramowicz
                  • zielgora do organizatorów 22.09.06, 11:00
                    wiem, że już po terminach... jednak, gdyby któraś z męskich drużyn juniorskich
                    się wykruszyła to aby nie psuć systemu ;-)) lukę możemy zapełnić juniorami z
                    Zielonej Góry.. (troszkę późno chłopaki się zorganizowali, ale chcieli by
                    pojechać...)
                    • karolajna-cocktail Re: do organizatorów 22.09.06, 18:33
                      Witam w imieniu organizatorów!
                      Z przyjemnością informuję, że cisza na forum jest spowodowana brakiem czasu
                      związanym z załatwianiem mnóstwa spraw dotyczących MPJ.

Drużyn juniorów zgłosiło się 12+1:
                      1.Sopot
                      2. AZS Gliwice
                      3. KKC Kraków
                      4. ŚKC
                      5. ŚKC
                      6. ŚKC
                      7. Pszczyna
                      8. Media CC
                      9. KKC Piechowice
                      10. Axel Toruń
                      11. CCC
                      12. AZS Łódź

13. Zielona Góra

Juniorki - 5 drużyn:
                      AZS Gliwice
                      ŚKC Katowice
                      KC Poznań
                      CCC
                      AZS Łódź

Równolegle rozegrane będą eliminacje do turnieju Olimpic Hopes, w których wezmą
                      udział drużyny:
                      Sopot
                      Gliwice
                      Euro 6

Aktualnie opracowywane są regulaminy, których "objawienia" oczekujcie w każdej
                      chwili, bo są już na ukończeniu.

Z tego co wiem to do klubów została już wysłana propozycja miejsc zakwaterowania.

Planujemy także nocny mini-turniej dla seniorów - ale szczegóły będą znane po
                      uzgodnieniu harmonogramu rozgrywek juniorów.

Pozdrawiam i do zobaczenia w Warszawie
                      Karolina
                      • hit_and_roll Re: do organizatorów 22.09.06, 18:41
                        No no no zapowiada się ciekawie :) W dzień emocje zza bandy, a w nocy na lodzie!!

Czekam niecierpliwie na kolejne wieści :) i zgłaszam akces do udziału w nocnym
                        turnieju ;)))
                        • hopp-schwiiz Re: do organizatorów 22.09.06, 18:52
                          no no, zapowiada się ostra walka wśród juniorów i juniorek :D
                          najlepiej mają nadzieje olimpijskie :D podium i medale dla wszystkich :P

mam jeszcze jedno małe ale, skoro w nocy będzie turniej dla seniorów (czyt.
                          naszych trenerów) to kto nas będzie w nocy pilnował ?? :D taka kolonia bez
                          opiekunów? podoba mi się :D
                          • hit_and_roll Re: do organizatorów 22.09.06, 19:02
                            Nic z tego!! :D

W tym czasie młodzież będzie dopingowac seniorów ;)))
                            • smok.ondri Re: do organizatorów 22.09.06, 19:09
                              by rano prężnie o 7.00 szczotkować lód :P
                              • karolajna-cocktail Re: do organizatorów 22.09.06, 20:25
                                Aż tak bezlitośni to może jednak nie będziemy, żeby już od 7 rano ;-)
                                • hopp-schwiiz Re: do organizatorów 22.09.06, 21:09
                                  no ja myślę :D
                                  zresztą już widzę jak Smoku będzie was dopingował :D przecież teraz podczas
                                  Mikstów na imprezie ciągle się pytał kiedy jedziemy, bo mu się spać chciało :D
      • karolajna-cocktail Re: MPJ 2006 25.09.06, 14:44
        Ogólne zasady rozgrywek:

- juniorzy - 12 zespołów podzielone jest na 4 grupy (A, B, C, D) po trzy drużyny
        w każdej. Podział na grupy następuje w wyniku losowania przed Mistrzostwami,
        przy czym 4 drużyny zostaną rozstawione na podstawie wyników z MP Juniorów
        sezonu 2005. Drużyna ma prawo do rozstawienia, jeżeli w jej składzie występuje
        minimum dwóch zawodników z ubiegłego sezonu w tym kapitan lub wice kapitan
        (pierwszeństwo do rozstawienia ma drużyna, w której składzie gra kapitan).W
        grupach drużyny grają każdy z każdym. Drużyny, które zajęły pierwsze miejsca
        grają mecze półfinałowe: A1-B1, C1-D1. Zwycięzcy półfinałów rozgrywają mecz o
        miejsca 1-2. Przegrani półfinałów rozgrywają mecz o miejsca 3-4.

- juniorki - 1. 5 zespołów (K1, K2, K3, K4, K5) znajduje się w jednej grupie i
        grają mecze każdy z każdym. Przed zawodami odbywa się losowanie oznaczenia dla
        poszczególnych drużyn.

- OH - 3 zespoły (O1, O2, O3) rozgrywają mecze każdy z każdym. Przed zawodami
        odbywa się losowanie oznaczenia dla poszczególnych drużyn. Wstępna kolejność
        drużyn powstaje na podstawie większej liczby zdobytych punktów. Najlepsza
        drużyna przechodzi do finału, drużyny które zajmą miejsce 2 i 3 grają mecz
        barażowy o drugie miejsce w finale.

Szczegóły w regulaminie, który zostanie umieszczony na stronie zawodów:
        www.city-curling.pl/mpj2006/

Losowanie odbędzie się dziś o 16:30 w siedzbie PZC w obecności przedstawicieli
        klubów CCC i Media CC.

• smok.ondri Re: MPJ 2006 25.09.06, 15:09
          ......................
          • jo.sowa Re: MPJ 2006 25.09.06, 15:27
            zawsze mogło byc gorzej ale jak dla juniorek to nie bede narzekac:P
        • smok.ondri Re: MPJ 2006 25.09.06, 16:08
          totalna b z d u r a.
          • smok.ondri Re: MPJ 2006 25.09.06, 16:13
            aczkolwiek poczekam na pełny regulamin :X
            • smok.ondri Re: MPJ 2006 25.09.06, 16:26
              Z tego wynika, że by rozegrać bardziej sprawiedliwe zawody trzeba być grupą
              mniej liczną.

A to chyba tak nie powinno być... Dziewczyny grając każdy z każdym rozegrają po
              4 mecze (kazdy team). Juniorzy (których jest ponad 2 razy więcej od dziewczyn)
              zaś rozegrają maksymalnie 4 mecze, a większość tylko 3. A i tak... po raz
              kolejny można przejść przez grupę szturmem a potem jeden błąd decyzuje o
              porażce. (jeśli jestem w błędzie proszę mnie poprawić.)

Nie jestem zadowolony z takiego stanu rzeczy kropka.
              • curling_girl Re: MPJ 2006 25.09.06, 18:35
                Jak dla mnie to fajnie, że zagramy ze wszystkimi drużynami i ta z najlepszym
                bilansem wygra. Do zobaczenia za miesiąc na MPJ :P
                • hopp-schwiiz Re: MPJ 2006 25.09.06, 18:48
                  no właśnie juniorki mają najlepiej, nawet Olimpic Hopes mają dziwniej :D opłaca
                  się być juniorką :D
                  tylko teraz trzeba będzie się nastawić na wygraną jak największą liczbą
                  kamieni, wszystko może mieć znaczenie
                  • curling_girl Re: MPJ 2006 25.09.06, 18:56
                    no, każdy kamień sę liczy :P
                  • jo.sowa Re: MPJ 2006 25.09.06, 18:59
                    faktycznie chłopcy nie beda mieli łatwiej drogi do wygranej...
                    ale na gorący doping mogą liczyc :D
                  • hit_and_roll Re: MPJ 2006 25.09.06, 19:10
                    Smoku jak zwykle decydującą rolę w ustalaniu regulaminu odgrywa czas jakim
                    dysponuje się na rozegranie zawodów - tym razem są to 2 dni!! dlatego im więcej
                    drużyn tym regulamin niestety jest mniej komfortowy... trudno mówi się...
                    Niestety w przypadku juniorów nie ma miejsca na potknięcia, no ale trzeba być
                    twardym i rozegrać turniej od początku do końca na maksa :D

Czekamy na wynik losowań z niecierpliwością :)

• karolajna-cocktail Re: MPJ 2006 25.09.06, 19:38
                      Szczerze mówiąc to wolałabym nie być zobowiązana do podania wyników losowania.

Oto one:

Juniorzy
                      GRUPA A
                      A1 KKC Kraków
                      A2 Axel Toruń
                      A3 ŚKC Młode Lwy

GRUPA B
                      B1 CCC
                      B2 Chili AZ Łódź
                      B3 Wakuta Sopot

GRUPA C
                      C1 ŚKC YYYYY
                      C2 Pszczyna
                      C3 ŚKC Sopol

GRUPA D
                      D1 AZS Gliwice
                      D2 KKC Piechowice
                      D3 Media CC

Juniorki
                      K1 CCC
                      K2 Chili AZS Łódź
                      K3 AZS Gliwice
                      K4 ŚKC Katowice
                      K5 KC Poznań

OH
                      O1 Euro 6
                      O2 Wakuta Sopot
                      O3 AZS Gliwice

Ja prawie płaczę...
                      • hit_and_roll Re: MPJ 2006 25.09.06, 19:51
                        Stało się to czego się obawiałem... i nie dziwię się płaczowi poprzedniczki...

Grupa D to istna grupa śmierci... Kto losował??? :)
                        • karolajna-cocktail Re: MPJ 2006 25.09.06, 20:03
                          Napiszę tylko, iż grono obecnych przy losowaniu było bardzo liczne, więc nic
                          nie dało się "poprawić" ;). A bezpośrednich winnych nie będę wskazywać palcem,
                          bo to by było wyjątkowo niegrzeczne. Może kiedyś sami się ujawnią.;)
                        • skip_yeti Re: MPJ 2006 25.09.06, 20:12
                          informacje o losowaniu na www.city-curling.pl/mpj2006/
                          faktycznie wyszlo do bani ale dopoki jest tak malo czasu na granie to inaczej
                          nie bedzie
                          chyba nas czeka za rok challenge juniorow :)
                          • ccckhangoor Re: MPJ 2006 25.09.06, 20:18
                            dostępny też jest już Program zawodów.
                      • smok.ondri Re: MPJ 2006 25.09.06, 21:41
                        ok... jestem spokojny... jestem spokojny... niechno tylko dopadne tego kto
                        losowal :P :[

oj no trudno zagramy poprostu 2 przedwczesne finały już na początku :P hehe ;-)

na pełnych obrotach od początku, nie ma wyjścia.
                        • jo.sowa Re: MPJ 2006 25.09.06, 21:44
                          za 25 dni moze entuzjazm ci jeszcze wzrosnie i beda niezłe emocje na lodzie:D
                          • czolgi89 Re: MPJ 2006 26.09.06, 07:34
                            A ja mam nadzieje że my-Torunianie jako debiutanci sprawimy niemałą
                            niespodziankę i powalczymy nawet o finał. Wydaje mi się że mamy dość dobry skład
                            więc wszystko się może zdarzyć. Strzeżcie sie rywale!! :)
                            • hopp-schwiiz Re: MPJ 2006 26.09.06, 08:42
                              nasz pierwszy mecz z ŚKC... kolejny przedwczesny finał ? :>
                              • jo.sowa Re: MPJ 2006 26.09.06, 14:49
                                moze i przedwczesny final ale oby nie było tak jak ostatnio :>

pamietasz...??
                              • karolajna-cocktail Re: MPJ 2006 26.09.06, 15:55
                                Prawdę mówiąc to (prawie) każdy mecz może okazać się przedwczesnym finałem. :)
                                Myślę, że niespodzianek będzie sporo, bo dobrych składów juniorskich coraz na
                                naszych lodowiskach. :)))
                                Zarówno w rozgrywkach juniorek, jak i juniorów trzeba walczyć od początku na
                                maksa, bez żadnych kalkulacji, więc emocje zapowiadają się nieprzeciętne! A bez
                                wątpienia złoto zdobędzie najlepsza drużyna, która "po prostu" wygra wszystko!!!

Trzymajcie się Moi Kochani Juniorzy, do zobaczenia w Warszawie i nie przejmujcie
                                się rzeczami, na które nie macie wpływu! ;)
                                • aga.ogrodniczek Re: MPJ 2006 26.09.06, 16:37
                                  cześć
                                  przyznaję się to ja niestety losowałam grupy, a własciwie ślepy los moimi
                                  rękami. Obiecuję że nigdy tego juz więcej nie zrobię:-))) Niestety dla swoich
                                  też wylosowałam grupę śmierci - czyli D, może mi kiedyś wybaczą ;-))) i będą
                                  się do mnie odzywać na treningach ;-))) ano zobaczymy.

SORRY
                                  pozdrawiam
                                • krzychbe Re: MPJ 2006 26.09.06, 17:34
                                  karolajna-cocktail napisała (m.in.):

> Trzymajcie się Moi Kochani Juniorzy, do zobaczenia w Warszawie i nie przejmujci
                                  > e
                                  > się rzeczami, na które nie macie wpływu! ;)

A może by tak osoby, które mają wpływ, zaczęły się wreszcie przejmować?
                                  Najpierw Media Arka z ŚKC Maćka w ćwierćfinale mikstów, teraz grupa D w
                                  juniorach...
                                  Co się jeszcze musi wydarzyć, by wreszcie przestać tworzyć systemy z
                                  trzyzespołowymi grupami, skąd jedna awansuje, lub losowane systemy pucharowe?
                                  Co się jeszcze musi wydarzyć, by wreszcie przedyskutować publicznie system gier,
                                  zanim ogłosi się go, jako obowiązujący?
                                  Wydaje mi się logiczne, że im więcej głosów w dyskusji, tym większa szansa na
                                  dobry pomysł, nawet przy 2 dniach na zawody.
                                  Szkoda gadać...
                                  • t.kierzkowski Re: MPJ 2006 26.09.06, 19:08
                                    Popieram Smoka i Krzyśka Bąka. W moim odczuciu system u juniorów to jakaś
                                    totalna bzdura! Właściwie szkoda komentować - niech zrobią to sami
                                    zainteresowani, bo to oni zostali skrzywdzeni. Ja powiem tylko tyle, że kolejny
                                    raz robi się te same błędy i widzę, że nikogo to nie obchodzi.

Współczuję Piechowicom, Gliwicom i juniorom Mediów - byliście wśród faworytów,
                                    a teraz wszyscy ładnie się wykosicie i faza pucharowa będzie
                                    nadwyraz "interesująca"...
                                    Niby powinienem się cieszyć, bo tym samym Katowice jakby łatwiej mają, ale
                                    chyba to nie o to w tym wszystkim chodzi...

I ja przyłaczam się do pytania Krzyśka o sens grup z trzema zespołami, bo
                                    widzę, że zapowiada się rewelacyjnie. Jeśli ktoś nie pamięta jak ten system
                                    wspaniale się sprawdził na eliminacjach w Łodzi odsyłam do opinii uczestników
                                    wyrażanych m.in. na tym forum tuż po zawodach.
                                    Pewnie znowu ktoś nie przyjedzie i o pierwszym miejscu w grupie zadecyduje
                                    jeden mecz. Co więcej, drużyna przegrana po rozegraniu całego jednego spotkania
                                    pojedzie do domu! Gratuluję pomysłowości... :(

A co do znalezionej gdzieś powyżej "bojowej" wypowiedzi kogoś z Torunia, to w
                                    świetle sytuacji jaką mieliśmy na mikstach niezwykle trudno mi się powstrzymać
                                    przed kąśliwym komentarzem, że dopóki nie zobaczę Was na zawodach to nie
                                    uwierzę, bo dla mnie sam fakt dopuszczenia do kolejnych rozgrywek klubu-widmo
                                    jest nie do pojęcia. Czym wobec tego jest licencja dla klubu, którą każdy musi
                                    wykupić? Nie ma zadnych zobowiązań poza wpłatą wymaganej sumy?!? Można się
                                    zgłosić, nieprzyjechać i zero reakcji PZC? Nikogo nie obchodzi to czy rozgrywki
                                    rangi mistrzowskiej i przeciwników traktuje się w tym kraju poważnie? Ale to w
                                    sumie pytania retoryczne, bo odpowiedzi ani się nie spodziewam, ani nie
                                    oczekuję. Przecież nie od dziś wiadomo, że zasady logiki nijak się mają do
                                    wielu działań i decyzji PZC.
                                    • t.kierzkowski Re: MPJ 2006 26.09.06, 19:14
                                      W ramach wyjaśnienia skrótu myślowego o jednym meczu i wyjeździe do domu:
                                      to znowu odwołanie do eliminacji z Łodzi i wyjeżdżania drużyn, dla których
                                      walka o miejsca 5-8 i niższe okazała się niewystarczająco interesująca...
                                      Chciałbym wierzyć, że tym razem będzie inaczej, że teraz wszyscy poważnie
                                      potraktują zawody i swoich rywali, i że tym razem nie będzie wyjeżdżania i
                                      oddawania meczy walkowerem...
                                    • skip_yeti Re: MPJ 2006 26.09.06, 20:49
                                      Jeśli chodzi o Toruń - tam jest naprawde sporo chętnych i utalentowanych ludzi,
                                      dobrze czujących grę i fajnie bawiących się na lodzie (wiem, bo ze mną większość
                                      stawiała pierwsze kroki)i nie do końca rozumiem skąd te problemy z nimi na mikstach.
                                      A jeśli chodzi o system - nieważne czy pucharówka, czy double knockout czy
                                      system brazylijsko-czeski... w 2 dni dla 12 drużyn nie da się zrobić
                                      czegokolwiek sensownego
                                      • czolgi89 Re: MPJ 2006 26.09.06, 21:44
                                        Dzięki za miłe słowa bo ja też stawaiłem przy Tobie pierwsze kroki a teraz
                                        dzięki temu moge jechać na MPJ chociaż jeszcze rok temu myślałem ze przy moim
                                        wieku i gabarytach (podobnych do Twoich:P) wiele w sporcie już nie z działam:D
                                        dobrze ze się myliłem :)szkoda tylko ze z tych ok 20 osób które zaczynały pod
                                        Twoim okiem została nas czwórka:( na szczęście znajdują się już nowi chętni
                                        którzy z kolei uczą sięod nas. A na MPJ na pewno będziemy walczyć z każdym i o
                                        wszystko! :D
                                      • krzychbe Re: MPJ 2006 27.09.06, 09:01
                                        skip_yeti napisał:

> A jeśli chodzi o system - nieważne czy pucharówka, czy double knockout czy
                                        > system brazylijsko-czeski... w 2 dni dla 12 drużyn nie da się zrobić
                                        > czegokolwiek sensownego

A ktoś spróbował? Publicznie zapytał i wysłuchał głosów z terenu? Gdyby tak się
                                        stało, pojawiłyby się jakieś pomysły i jeżeli wszystkie byłyby do kitu,
                                        przynajmniej byłoby wiadomo, że lepiej się nie da.
                                        W drodze z Estonii, gdy dowiedzieliśmy się o tym systemie i skończyliśmy kląć
                                        na czym świat stoi, w ciągu pięciu minut pojawiły się zarysy ze 3 innych
                                        systemów, w moim odczuciu wszystkie były lepsze od przyjętego.
                                        Związek nie zaprosił do szerokiej dyskusji nad problemem i tylko o to cały czas
                                        mi chodzi.
                                        Pozdrawiam. K.
                                        • zielgora Re: MPJ 2006 27.09.06, 10:20
                                          > A ktoś spróbował? Publicznie zapytał i wysłuchał głosów z terenu? Gdyby tak
                                          > się stało, pojawiłyby się jakieś pomysły i jeżeli wszystkie byłyby do kitu,
                                          > przynajmniej byłoby wiadomo, że lepiej się nie da.
                                          > W drodze z Estonii, gdy dowiedzieliśmy się o tym systemie
                                          ja jestem "z terenu" i od dawna czynnie uczestnicze w takowych pracach.. "głos
                                          ludu" jest brany pod uwagę...

A masz system dla 12 drużyn na 2 dni (juniorzy max 2 mecze dziennie)?? "lepszy,
                                          sprawiedliwy"

> Związek nie zaprosił do szerokiej dyskusji nad problemem
                                          "Związek" to my;-)) (Kluby) a Kluby to my ;-)
                                          "jaki problem"? brak czasu, szkoła, studia,... dla juniorów.... nie... ale z
                                          lodowiskami w Polsce... infrastruktuą, pieniędzmi...
                                          Złoto i tak zdobędzie druzna najlepsza w danych dwóch dniach... i to nie ważne
                                          przy jakim systemie...

• krzychbe Re: MPJ 2006 27.09.06, 11:14
                                            zielgora napisał:

> ja jestem "z terenu" i od dawna czynnie uczestnicze w takowych
                                            pracach.. "głos
                                            > ludu" jest brany pod uwagę...

Od pół roku dobijam się do różnych osób i zgłaszam chęć współpracy przy
                                            tworzeniu regulaminów. I co? I nic.
                                            >
                                            > A masz system dla 12 drużyn na 2 dni (juniorzy max 2 mecze
                                            dziennie)?? "lepszy,
                                            >
                                            > sprawiedliwy"

A zapytano mnie o to PRZED ogłoszeniem?
                                            >
                                            > > Związek nie zaprosił do szerokiej dyskusji nad problemem
                                            > "Związek" to my;-)) (Kluby) a Kluby to my ;-)
                                            > "jaki problem"? brak czasu, szkoła, studia,... dla juniorów.... nie... ale z
                                            > lodowiskami w Polsce... infrastruktuą, pieniędzmi...

NIe. Problemem do rozwiązania jest jak w danych warunkach (czas i miejsce)
                                            stworzyć najlepszy system gier.

> Złoto i tak zdobędzie druzna najlepsza w danych dwóch dniach... i to nie
                                            ważne
                                            > przy jakim systemie...
                                            >
                                            Tak. Ale będąć drugą-trzecią drużyną, mieć szanse na medal lub nie, to chyba
                                            duża różnica. Zwłaszcza, że za rok zapewne znów będą rozstawienia...

K.

• czolgi89 Re: MPJ 2006 19.10.06, 17:41
                                      Toruń nie jest i nigdy nie był klubem-widmo co udowodnimy już jutro gdy
                                      zobaczycie nas na Torwarze. Skład już widnieje na stronie MPJ i zobaczycie ze
                                      stać nas przynajmniej na dobrą grę.
                                  • zielgora Re: MPJ 2006 27.09.06, 10:03
                                    oj Krzysiu....., przede wszystkim
                                    > A może by tak osoby, które mają wpływ, zaczęły się wreszcie przejmować?
                                    A może przydałoby się trochę dobrej woli do zmian, podejścia do tego sportu
                                    osób, które mają wpływ, a które "jeszcze nie w tym roku" nie chcą reform..??
                                    takie osoby są i w Twoim Klubie, swoją drogą w jakiejś części się zgadzam z
                                    argumentacją... Przejmujemy się (choć ja osobiście mam niewielki na to wpływ)

> Najpierw Media Arka z ŚKC Maćka w ćwierćfinale mikstów, teraz grupa D w
                                    > juniorach...
                                    cóż taki los... nie można pisać w Regulaminach: "drużyna z Piechowic nie może
                                    zagrać w grupie z..."
                                    Poza tym nikt (chyba nikt, nie wiem...) nie uprawia tego sportu zawodowo...
                                    czyli nie jest to utrzymanie rodziny... gra się w łikendy... mało czasu, nie
                                    możemy pozwolić sobie na zawody tygodniowe, 2-tygodniowe... no cóż... sport
                                    sportem "przedwczesne finały" zdarzają się.. nie tylko w Polskim curlingu...
                                    kto się interesuje sportem ten wie ;-))

> Co się jeszcze musi wydarzyć, by wreszcie przestać tworzyć systemy z
                                    > trzyzespołowymi grupami, skąd jedna awansuje, lub losowane systemy pucharowe?
                                    mniej drużyn, liga,... zawody tygodniowe... rozwiązań jest kilka, realia nie
                                    pozawalają na zastosowanie większości z nich...

> Co się jeszcze musi wydarzyć, by wreszcie przedyskutować publicznie system >
                                    > gier zanim ogłosi się go, jako obowiązujący?
                                    system zawsze jest dyskutowany... proszę mi wierzyć ale Komisja Szkoleniowa
                                    działa bardzo dobrze... i dyskusje są... Ostateczne decyzje przegłosowywanie są
                                    większością... a system zawsze staramy się dobierać obiektywnie do możliwości
                                    zawodów, takich jak mn czas rozgrywek, ilość drużyn... ja też nie zawsze jestem
                                    zadowolony z przegłosowanego systemu (a mimo to układam do niego regulamin...)

> Wydaje mi się logiczne, że im więcej głosów w dyskusji, tym większa szansa na
                                    > dobry pomysł, nawet przy 2 dniach na zawody.
                                    > Szkoda gadać...
                                    proszę o wysyłanie propozycji zawsze 1,5 miesiąca przed zawodami na mój mail...

pozdrawiam
                                    hubert
                                    • zielgora dodając... 27.09.06, 10:13
                                      wiem, że nie jest to najlepszy system dla chłopaków... ale tak jak napisała
                                      Karolina wygra i tak najlepszy zespół.. "po prostu trzeba wygrac wszystko"
                                      zgadam się, że druzyna teoretycznie (bo tego nie da sie powiedzieć patrząc na
                                      papier i nazwiska - bo to "tylko" sport) druga co do siły sportowej, może
                                      wylądować nawet poza pierwsza czwórkę...
                                    • krzychbe Re: MPJ 2006 27.09.06, 11:02
                                      zielgora napisał:

> > A może przydałoby się trochę dobrej woli do zmian, podejścia do tego sportu
                                      > osób, które mają wpływ, a które "jeszcze nie w tym roku" nie chcą reform..??
                                      > takie osoby są i w Twoim Klubie,

Staram się polemizować z opiniami, z którymi się nie zgadzam, niezależnie od
                                      tego, kto je wygłasza. Nawet, jeśli pochodzą one od kolegów z klubu.

> > Najpierw Media Arka z ŚKC Maćka w ćwierćfinale mikstów, teraz grupa D w
                                      > > juniorach...
                                      > cóż taki los... nie można pisać w Regulaminach: "drużyna z Piechowic nie może
                                      > zagrać w grupie z..."

Ale regulaminy, uważane przeze mnie za sensowne, starają się, jak tylko to
                                      możliwe, nie dopuszczać do sytuacji, gdy faworyci spotykają się (i eliminują z
                                      dalszych gier!)zbyt wcześnie. "kto się interesuje sportem ten wie ;-))" A
                                      rozstawianie drużyn za pomocą zeszłorocznych wyników przy tak szybko
                                      zmieniającej się sytuacji w polskim juniorskim curlingu uważam za
                                      nieporozumienie.

> Poza tym nikt (chyba nikt, nie wiem...) nie uprawia tego sportu zawodowo...
                                      > czyli nie jest to utrzymanie rodziny... gra się w łikendy... mało czasu, nie
                                      > możemy pozwolić sobie na zawody tygodniowe, 2-tygodniowe... no cóż... sport
                                      > sportem "przedwczesne finały" zdarzają się.. nie tylko w Polskim curlingu...
                                      > kto się interesuje sportem ten wie ;-))

Doskonale zdaję sobie sprawę z ograniczeń czasowo-przestrzennych. W jakiejś
                                      wypowiedzi wykazałem, że jest inaczej?

> system zawsze jest dyskutowany... proszę mi wierzyć ale Komisja Szkoleniowa
                                      > działa bardzo dobrze

I wypuszcza kolejny regulamin, którego mnóstwo osób uważa za gniota.

Ostateczne decyzje przegłosowywanie są
                                      > większością... a system zawsze staramy się dobierać obiektywnie do możliwości
                                      > zawodów, takich jak mn czas rozgrywek, ilość drużyn... ja też nie zawsze
                                      jestem
                                      >
                                      > zadowolony z przegłosowanego systemu (a mimo to układam do niego regulamin...)
                                      >
                                      Co do decyzji, zgadzam się, że jest prawidłowo. Co do rzucania pomysłów do
                                      rozważenia, jestem przekonany, że zbyt mała jest liczba pomysłodawców.

> proszę o wysyłanie propozycji zawsze 1,5 miesiąca przed zawodami na mój
                                      mail...

Bardzo chętnie. Ale jak to zrobić, gdy zdarza się, że ostateczna liczba
                                      zgłoszonych zespołów jest znana na 2 (słownie dwa) dni przed datą ogłoszenia
                                      systemu i regulaminu (patrz miksty)? A jest to wartość chyba dość istotna...
                                      >
                                      > pozdrawiam
                                      > hubert

I ja pozdrawiam Ciebie i całą Zieloną Górę. K.
                                      • zielgora Re: MPJ 2006 27.09.06, 14:17
                                        ;-))

> Staram się polemizować z opiniami, z którymi się nie zgadzam, niezależnie od
                                        > tego, kto je wygłasza. Nawet, jeśli pochodzą one od kolegów z klubu.
                                        No i słusznie ;-))

> Ale regulaminy, uważane przeze mnie za sensowne, starają się, jak tylko to
                                        > możliwe, nie dopuszczać do sytuacji, gdy faworyci spotykają się (i eliminują
                                        z
                                        > dalszych gier!)zbyt wcześnie. "kto się interesuje sportem ten wie ;-))" A
                                        > rozstawianie drużyn za pomocą zeszłorocznych wyników przy tak szybko
                                        > zmieniającej się sytuacji w polskim juniorskim curlingu uważam za
                                        > nieporozumienie.
                                        hmmm...
                                        Mistrzostwa Świata w piłce nożnej 2006.... grupa C.... też można by dyskutować
                                        jak daleko zaszłoby WKS gdyby zamiast TiT znalazł się w grupie B... itd...

> Bardzo chętnie. Ale jak to zrobić, gdy zdarza się, że ostateczna liczba
                                        > zgłoszonych zespołów jest znana na 2 (słownie dwa) dni przed datą ogłoszenia
                                        > systemu i regulaminu (patrz miksty)? A jest to wartość chyba dość istotna...
                                        ma MP w Gliwicach min miesiąc przed juz wszystko było wiadomo...
                                        MPJ Warszawa 10.06.. Zielona Góra.. chłopaki spóźnili się ze zgłoszeniem o
                                        jeden dzień... i nie grają... polecam lekturkę Regulamin Rozgrywek PZC ;-)))

pozdrawiam

PS co do "gniota" to przy 12 zespołach nie ma lepszej możliwości rozegrania
                                        turnieju w 2 dni... Kto wygra 4 mecze będzie mistrzem... czego życzę
                                        najlepszym ;-)) gdyby było 5 zespołów system "kobiecy" zdecydowanie lepszy, ale
                                        cóż mamy 12... (zresztą dobrze że 12 a nie 5....), szkoda że tak mało kobiet ;-
                                        ))
                                        • t.kierzkowski Re: MPJ 2006 27.09.06, 17:54
                                          Podziwiam Hubercie Twój optymizm co do działania Komisji Szkoleniowej. Co niby
                                          takiego zrobiliśmy, że uważasz naszą działalność za poprawną? Przecież my nie
                                          mamy nawet regulaminu Komisji, ustalonych sposobów działania, nawet raz się nie
                                          spotkaliśmy, nie wyznaczyliśmy sobie celów, nie rozpoczęliśmy dyskusji nad
                                          kształtem rozgrywek w przyszłym roku, nie podzieliliśmy zadań - słowem nie
                                          zrobiliśmy prawie NIC! A ilu członków Komisji wie, że mamy nowego szefa? Bo
                                          gdyby nie fakt, że został nim Damian Herman i dowiedziałem się o tym na
                                          mikstach pewnie żyłbym dalej w przekonaniu, ze bezkrólewie po Pawle Burlewiczu
                                          trwa nadal.
                                          Owszem, na tle komisji zajmującej się marketingiem, która właściwie jest martwa
                                          jesteśmy raczej prężną organizacją, ale czy o takie porównania nam chodzi?
                                          Owszem, czasem zdarza się, że trafiają do nas jakieś propozycje regulaminów, na
                                          które część członków odpowiada zgłaszając poprawki i uwagi. Niestety dzieje się
                                          to chaotycznie. Do dziś nikt mi nie wyjaśnił na jakiej zasadzie jedne uwagi są
                                          uwzględniane, a inne nie. Formalnie pamiętam chyba tylko jedno głosowanie. Na
                                          pewno takowego nie było przed mikstami, gdzie zgłosiliśmy alternatywny system
                                          oparty na sprawdzonych w Pradze regulaminach. Czy jakieś głosowanie i dyskusja
                                          nad nim mnie pominęły? Bo może niesłusznie się tu oburzam...
                                          A czy Komisja miała jakikolwiek wpływ na sposób rywalizacji juniorów? Do dziś
                                          nie otrzymałem ani jednego maila w sprawie turnieju juniorów, nie było na ten
                                          temat ŻADNEJ dyskusji!
                                          Tu już nawet nie chodzi o juniorów. Tu chodzi o to czy istnieje w naszym
                                          związku jakaś wizja rozgrywek, czy też nadal będziemy działać doraźnie? Czy
                                          idziemy w stronę systemów pucharowych, ligowych czy kombinowanych? I nie
                                          mówcie, że się nie da określić celu, do którego chce się dążyć. To, że na
                                          początku nowego sezonu nie znamy terminów eliminacji do MP i samych MP oraz
                                          kolejnych mikstów ośmiesza nas. Pokażcie mi drugą dyscyplinę, w której takie
                                          deyczje podejmuje się na ostatnią chwilę. A kto chce wiedzieć jak to się odbywa
                                          w związkach "poukładanych" odsyłam do J. Skuchy.
                                          Znam Damiana i wiem, że jest to osoba, która Komisję Szkoleniową uporządkuje i
                                          zrobi z niej sprawny organizm. Mam także nadzieję, że w PZC też w końcu
                                          zapanuje porządek i stanie się on organizacją z prawdziwego zdarzenia. W
                                          przeciwnym razie fikcję jaką jest moja obecność w Komisji zakończę, bo nie
                                          widzę sensu.
                                          Pozdrawiam dyskutujących
                                          • takeouter Re: MPJ 2006 27.09.06, 21:47
                                            Oj to niezła brammka samobójcza... heh jakbyśmy wygrali swoja grupe to co by
                                            bylo ? ha! losowanie takie samo jak bylo i moglibysmy juz trafinc na Arka w 1/8
                                            finalu!! heh... przeciez drużyny po fazie grupowej wpadaly wszystkie d koszyka
                                            a nie byly rozstawiane wedlgu punktow, endow, kamieni......... i to kolejna
                                            wada tego .... systemu. Ale ja już o mixtach zapomnialem , wyladowalem zlosc na
                                            Baltic Cup a teraz jeszcze treningi wzrosna o 100% !! dziękuje za taką
                                            mobilizacje!!!

Arku, Marto, Pawle, Marianno !! Jeszcze raz dziękuje za niezapomniane emocje i
                                            jeszcze raz zycze wam powodzenia!!!!!
                                        • krzychbe Re: MPJ 2006 27.09.06, 18:15
                                          zielgora napisał:

> Mistrzostwa Świata w piłce nożnej 2006.... grupa C.... też można by dyskutować
                                          > jak daleko zaszłoby WKS gdyby zamiast TiT znalazł się w grupie B... itd...

A wyobraźmy sobie Mistrzostwa Świata w piłce nożnej 2006. Grupa X: Brazylia,
                                          Niemcy, Włochy, Argentyna i grupa Y: Kostaryka, Arabia Saudyjska, Togo, Iran. Z
                                          całym szacunkiem dla innych zespołów, patrząc na tegoroczne dokonania drużyn z
                                          grupy D MPJ, tak mniej więcej to u nas wygląda.
                                          >

> ma MP w Gliwicach min miesiąc przed juz wszystko było wiadomo...

Nieprawda, mam nadzieję, że wynikająca z przeoczenia, a nie ze złej woli. Że
                                          zgłoszonych zespołów jest 30, a nie 29 stało się wiadomym 22 sierpnia, termin
                                          ogłoszenia reguł i losowanie były 25 sierpnia. Przyznaję się do błędu, to 3, a
                                          nie 2 dni. A jedna drużyna różnicy wywróciła wcześniejsze ustalenia do góry nogami.

> MPJ Warszawa 10.06.. Zielona Góra.. chłopaki spóźnili się ze zgłoszeniem o
                                          > jeden dzień... i nie grają... polecam lekturkę Regulamin Rozgrywek PZC ;-)))

Uważam, że tak właśnie powinno być, od tego są terminy, choć oczywiście szkoda
                                          mi Waszych juniorów. Ale jak się to ma do tematu dyskusji? Wybacz, nie mam pojęcia.
                                          >
                                          > PS co do "gniota" to przy 12 zespołach nie ma lepszej możliwości rozegrania
                                          > turnieju w 2 dni... Kto wygra 4 mecze będzie mistrzem... czego życzę
                                          > najlepszym ;-)) gdyby było 5 zespołów system "kobiecy" zdecydowanie lepszy, ale
                                          >
                                          > cóż mamy 12... (zresztą dobrze że 12 a nie 5....), szkoda że tak mało kobiet ;-
                                          > ))

Nie ma? Do czasu, aż ktoś jednak zaproponuje lepszą. Oczywiście teraz, po
                                          losowaniu, nie ma to sensu, ale kiedyś będą następne zawody i jestem przekonany,
                                          że znów żaden wniosek nie zostanie wyciągnięty.
                                          Związek to kluby, a kluby to my. Z tym się zgadzam. Więc dlaczego KAŻDY
                                          zainteresowany polski curler nie może zaproponować pomysłu, a Komisja odrzucić
                                          pomysły słabe, a wybrać najlepszy? A gdyby jeszcze krótko uzasadnić dlaczego
                                          ten, a nie inny, to rzeczywiście moglibyśmy mieć przekonanie, że lepiej się nie
                                          dało.
                                          Ale to wymaga OGÓLNODOSTĘPNEGO ogłoszenia liczby drużyn, torów i dni, jakimi
                                          dysponujemy, i zaproszenia do dyskusji. Bo przez kluby informacja (nie tylko ta)
                                          przepływa dość opornie. To oczywiście po części wina klubów, ale czy proponowany
                                          tu przeze mnie sposób nie jest najprostszy, aby takich, jak ja, wciągnąć do
                                          współpracy?

Pozdrawiam. K.
                                          • antraks_kkc Re: MPJ 2006 27.09.06, 19:18
                                            Czy taka sytuacja nie wynika ze złego rozstawienia drużyn?
                                            • hit_and_roll Re: MPJ 2006 27.09.06, 20:44
                                              Hmmmm czy przy takim rozstawieniu czy bez rozstawień wogóle, mogło dojść do tej
                                              samej sytuacji...
                                              Rozstawione były druzyny, które w zeszłym roku grały w MPJ i zachowały 3/4
                                              składu w tym skipa lub wiceskipa, to akurat chyba słuszna decyzja bo należy
                                              doceniać ciągłość szkolenia w klubach... A rozstawianie na podstawie innych
                                              wyników niż MPJ troszkę mija się z celem bo turniej turniejowi nie równy, jedni
                                              grają inni nie...

Wracając do losowania to fakt że doszło do stworzenia takiej właśnie grupy D to
                                              duży przypadek bo losując do każdej z grup po kolei naprawdę było wiele okazji -
                                              8 by trafić do innej grupy... Niestety ślepy los chciał inaczej

Pozdrawiam wszystkich gotowych do gry :)
                                          • skip_yeti Re: MPJ 2006 27.09.06, 19:24
                                            > A wyobraźmy sobie Mistrzostwa Świata w piłce nożnej 2006. Grupa X: Brazylia,
                                            > Niemcy, Włochy, Argentyna i grupa Y: Kostaryka, Arabia Saudyjska, Togo, Iran. Z
                                            > całym szacunkiem dla innych zespołów, patrząc na tegoroczne dokonania drużyn z
                                            > grupy D MPJ, tak mniej więcej to u nas wygląda.

A ja ci powiem z całym szacunkiem, że się zagalopowałeś ...
                                            Sam napisałeś "patrząc na tegoroczne dokonania", co niestety nie ma znaczenia,
                                            bo w zeszłym roku w Toruniu nie grał ani Smoku, ani Mknące Czajniki.
                                            Bo jeśli już patrzeć na tegoroczne dokonania to najlepiej wypadają moje chłopaki

z City, bo zajęli (ze mną zresztą) szóste miejsce na MP w Łodzi. I na pewno nie
                                            robi to z nich faworytów.
                                            A co do meczu Maćka z Arkiem na mikstach to pewnie odbyłby się później, gdyby
                                            Maciek wygrał swoją grupę...

Poza tym w polskim curlingu nie radzę obstawiać faworytów przed turniejem.
                                            • krzychbe Re: MPJ 2006 28.09.06, 08:27
                                              skip_yeti napisał:

> A ja ci powiem z całym szacunkiem, że się zagalopowałeś ...
                                              > Sam napisałeś "patrząc na tegoroczne dokonania", co niestety nie ma znaczenia,
                                              > bo w zeszłym roku w Toruniu nie grał ani Smoku, ani Mknące Czajniki.
                                              > Bo jeśli już patrzeć na tegoroczne dokonania to najlepiej wypadają moje
                                              chłopak
                                              > i
                                              >
                                              > z City, bo zajęli (ze mną zresztą) szóste miejsce na MP w Łodzi. I na pewno
                                              nie
                                              > robi to z nich faworytów.
                                              >
                                              > Poza tym w polskim curlingu nie radzę obstawiać faworytów przed turniejem.

Najpierw piszesz, że się zagalopowałem, a potem w zasadzie potwierdzasz moje
                                              słowa.
                                              Racja, ciężko obstawiać faworytów. Ale skoro zostało zrobione jakieś
                                              rozstawienie, to jednak ktoś musiał kogoś uznać za godnego rozstawienia, a
                                              kogoś innego nie.
                                              Wyraziłem opinię, że oparcie się na zeszłorocznych MPJ jest mało szczęśliwe w
                                              sytuacji, gdy Ludzie Smoka, Czajniki, CCC, czy Karkonosze osiągali później
                                              dobre wyniki w turniejach seniorskich (MPS, Trutnov), a nie zostało to w ogóle
                                              wzięte pod uwagę przy rozstawieniu.
                                              Ważne jest też to, że w obecnym systemie przegrane drużyny z grupy D, nie mając
                                              teraz szans na wysokie miejsce, nie mają ich również na rozstawienie w
                                              przyszłym roku, choćby zdobyły medal w rozgrywkach seniorskich.
                                              Losowanie oczywiście często kogoś faworyzuje, komuś innemu płata figle. Uważam,
                                              że my jednak dajemy ślepemu losowi zbyt wiele pola do popisu.

Pozdrawiam. K.
                                              • damiahn Re: MPJ 2006 28.09.06, 15:41
                                                Witajcie,
                                                Chciałbym zaznaczyć, że chcę ogólnie określić swoje myśli, bez każdorazowego
                                                odwoływania się do konkretnych wypowiedzi konkretnych osób (choć czasem i tak
                                                będzie  ). Kliknąłem pod Krzysiem, ponieważ to niejako ostatni post w
                                                konkretnym tonie... :)
                                                Określam również z góry, że nie zamierzam polemizować głębiej na łamach tego
                                                forum - po prostu z braku czasu, czas mam nadzieję, znajdzie się chociażby na
                                                MPJ
                                                1. Komisja Szkolenia, której zostałem przewodniczącym (nie zdążyłem jeszcze
                                                nawet napisać listu do Pawła z podziękowaniami za dotychczasową robotę, co
                                                chociażby tutaj niniejszym czynię...) ma wg mnie przede wszystkim na teraz a)
                                                stworzyć regulamin prac komisji, b) określić zarysy przyszłorocznych MP. Są to
                                                kwestie newralgiczne, o których zresztą już rozpoczęliśmy dyskusję na mikstach.
                                                2. „Wieszanie psów” ;) na naszej komisji za tworzenie takich a nie innych
                                                regulaminów dotyczących samych mistrzostw jest nie do końca moim zdaniem
                                                uzasadnione, ponieważ jest komisja regulaminowa i może po części sędziowska,
                                                która wg mnie jest bardziej do tworzenia regulaminów przeznaczona. Ale to musi
                                                być jeszcze jasno określone na jednym z najbliższych zebrań. To, że głównie
                                                Arek się tym zajmuje, jest zdaje się wynikiem tego, że do tej pory nikt inny
                                                raczej nie przejawiał zapału... Oczywiście kontaktowałem Krzysia z Arkiem już
                                                wcześniej jako osobę, która chętnie pomoże... przykro mi, że jakieś przeoczenie
                                                spowodowało, że do Krzysia nie dotarły propozycje... Sam w związku z tym, że
                                                byłem w Pradze na treningach nie uczestniczyłem zbyt aktywnie w tworzeniu
                                                regulaminu juniorów.
                                                Co się tyczy rozstawienia - osobiście zgadzam, że nasz curling rozwija się
                                                dynamicznie, co cieszy, ale uważam, że jeżeli nie ma czasu na szerokie dyskusje
                                                to trzeba brać pod uwagę te rozwiązania, które miały swoje miejsce w
                                                przeszłości, a takim w miarę prostym i dosyć sprawiedliwym jest podział z
                                                ubiegłorocznych mistrzostw – przynajmniej do czasu, aż na spokojnie nie
                                                przedyskutujemy innego. Jeżeli będziemy tworzyć punkty chociażby dla juniorów
                                                biorąc pod uwagę ich występy z seniorów i mikstów, to właśnie po szerokiej
                                                dyskusji wśród zainteresowanych (bo np.: jakiś bardzo dobry junior nie gra w
                                                seniorach, czy mikstach - bo go chociażby nie stać… [mógłbym podać konkretny
                                                przykład takiego problemu…] to czy dlatego ma być na gorszej pozycji
                                                wyjściowej? Ponieważ nie będzie miał uzbieranych punktów? Osobiście skłaniam
                                                się, by nie mieszać ze sobą wyników MP seniorów mikstów i juniorów, ale to
                                                opinia otwarta…). Problemem jest zawsze napięty czas, bo nie wiadomo gdzie, nie
                                                wiadomo jak długo, nie wiadomo ile torów i oczywiście ile drużyn... :)
                                                Zgodzę się z wieloma z Was, że trzeba się przyjrzeć chociażby systemowi
                                                praskiemu – przynajmniej w tych turniejach, w których może wystąpić wiele
                                                drużyn.
                                                Będę dążył do tego, by te terminy były dużo wcześniej znane, by wszystko można
                                                było robić na spokojnie i profesjonalnie. Chociażby dlatego, byłem przeciwny
                                                powoływaniu ligi w tym sezonie - bo zbyt wiele jest niewiadomych. Ale to już
                                                wątek na inną okazję… jeszcze raz podkreślę, że mam nadzieję, iż ta okazja
                                                znajdzie się na MP juniorów.
        • antraks_kkc Re: MPJ 2006 27.09.06, 18:42
          Już się nie mogę doczekać spotkania z juniorami z całej Polski:)! Mam nadzieje,
          że wyczerpujące mecze nie wypompują z nas sił i że będziemy mieli energię by
          wieczorami się integrować! Bo w Curlingu nie chodzi o walkę tylko o dobrą
          zabawę! A w grupie D napewno będziemy się świetnie bawić... Choć nie ukrywam
          obaw, to nie dopuszczam do siebie myśli, że jako obrońcy tytułu pożegnamy się z
          turniejem już na początku:) Również uważam, że system rozgrywek jest tragiczny,
          ale cóż... jak my będziemy władać w PZC to my się będziemy głowić nad
          lepszym:), ale na dzień dzisiejszy bez wątpliwości najlepszy jest
          system "brazylijsko-czeski"!!!
          Witek Abramowicz
      • antraks_kkc PROTEST! 27.09.06, 18:55
        Dlaczego medale zdobyte na Mistrzostwach Polski Juniorów nie są liczone w
        klasyfikacji medalowej wszystkich mistrzostw prowadzonej na stronie
        curling.pl?! Czy nie zasługujemy na to? Bardzo mnie dziwi fakt, że trzeba to
        zaznaczac, ale mam nadzieję, że już wkrótce ta klasyfikacja zostanie
        uaktualniona.
        • curling_girl Re: PROTEST! 27.09.06, 19:16
          Smoku, nie przejmuj się, wykosicie wszystkich (mam nadzieję), a ja jako
          Juniorka AZS Gliwice obiecuję dobrą sportową rywalizację i zemstę na Juniorkach
          z ŚKC^^ pzd
        • skip_yeti Re: PROTEST! 27.09.06, 19:28
          dlatego, że bym wtedy spadł z 25ego na 29te, a nie chcę
          • antraks_kkc Re: PROTEST! 27.09.06, 19:51
            :O Mam nadzieje, że kto inny o tym decyduje. A co z rankingiem Klubów?
            • hit_and_roll A może zamiast PROTESTU dwa osobne rankingi :) 27.09.06, 20:53
              Myslę że dobrym rozwiązaniem byłby osobny ranking seniorski i juniorski. W
              innych sportach istnieje taki podział więc czemu nie w curlingu. Wyniki z MP
              Seniorów (w tym z Mikstów) w jednym rankingu, a z MP Juniorów w drugim.

Taki podział mógłby wskazywać w jakich klubach pracuje się z młodzieżą i jak
              dany klub wypada na tle innych pod wzgledem szkolenia młodzieży. Potem juniorzy
              albo będą walczyć o sukcesy w seniorach, albo nie... a jeśli będą równocześnie
              zdobywać trofea i w jednych i drugich zawodach to będzie oznaczać że dany klub
              trafił na talenty i potrafi je odpowiednio ukształtować :)

• skip_yeti Re: A może zamiast PROTESTU dwa osobne rankingi : 27.09.06, 21:57
                Co nie przeszkadza stworzyć też rankingu wspólnego.
                Wspomniane rankingi są o ile wiem prywatnym pomysłem Arka i mają znaczenie
                czysto statystyczne.
                Moze kiedyś nadejdzie potrzeba prowadzenia oficjalnego rankingu skipów (ew.
                drużyn)gdy dochowamy się kilku turniejów o różnym przeliczniku (coś jak w żaglach)
                Taki ranking mógłby uwzględniać nie tylko zajęte miejsca, ale i stosunek
                zwycięstw do porażek i tego typu rzeczy... ale to chyba swoim wnukom takie
                statystyki będę prowadził

I tak najbardziej podoba mi sie ranking WCTour - wygrywa ten co się najwięcej
                kasiwa nachapał :))
                • ccckhangoor Re: A może zamiast PROTESTU dwa osobne rankingi : 27.09.06, 22:01
                  taaa, skip, a ty wiesz, że jak kiedyś się z takimi rankingami bawiłem... ale co
                  bym nie kombinował, jakiekolwiek przeliczniki, itp, itd... to i tak na pierwszym
                  miejscu zawsze ten sam osobnik się znajdował ;)))))
        • ccckhangoor Re: PROTEST! 27.09.06, 21:57
          pewnie dlatego, iż w zawodach juniorskich (jak sama nazwa wskazuje) występuje
          cezura wiekowa, uniemożliwiająca uczestnictwo wszystkim drużynom.
          a MP są "open" w sensie wieku uczestników...
          ;)
          • ukke wiecej gry 28.09.06, 17:25
            slyszac argument, iz mamy tylko dwa dni na rozegranie mistrzostw, mysle, ze juniorzy spokojnie mogliby rozgrywac trzy mecze dziennie, w koncu mecze sa 6-enodwe, nic nie staloby na przeszkodzie, by rozegrac wiecej spotkan. a co do losowan... hmmmm;)
          • antraks_kkc Re: PROTEST! 29.09.06, 19:24
            Bo w niektórych klubach nie pracuje się z młodzieżą, a podnosząc rangę medali
            MPJ myślę, że choćby w małym stopniu wpłynie się na władze klubów aby rozwijały
            curling wśród juniorów. I nie potrzebne są oddzielne rankigi, bo w statystykach
            widać za co jest złoty, srebrny, brązowy medal , kiedy zdobyte itp.
      • curling_girl pytanie 08.10.06, 14:10
        Jak tam przygotowania do MPJ? Trenujecie ostro? :D -> głupi post, ale trzeba
        rozruszać forum.
        • hopp-schwiiz Re: pytanie 08.10.06, 19:31
          jasne ze trenujemy ostro :D juz ostrzej sie chyba nie da :P
      • lobuz12 Re: MPJ 2006 09.10.06, 12:35
        I widze założyc temat ijuz burza na forum. Jednak dla pocieszenia wszystkich
        mimo nie zgłoszenia mojej druzyny to ekipa z wałbrzycha (3 miejsce MPJ 2005)
        bedzie na zawodach i wspomoże niepełne teamy. do zobaczenia. pozdrawiam
        • maciusio Re: MPJ 2006 09.10.06, 18:39
          a to tak można?
          • ccckhangoor Re: MPJ 2006 11.10.06, 13:51
            maciusio napisał:
            > a to tak można?
            OIDP: jeśli zawodnik spełnia wszelkie wymogi to może dołączyć do zgłoszonego
            teamu, ALE tylko w przypadku kontuzji zgłoszonego wcześniej zawodnika.
      • ccckhangoor Re: MPJ 2006 11.10.06, 13:49
        Na www.city-curling.pl/mpj2006/ umieszczone zostały informacje
        komunikacyjne (jak dojechać samochodem, komunikacją miejską), harmonogram
        piątkowych treningów oraz garść informacji o nocym turnieju dwójek.
      • ccckhangoor Re: MPJ 2006 16.10.06, 14:43
        uprasza się drużyny biorące udział o nadsyłanie "zdjęć drużynowych" celem
        wypełnienia galerii.
        pozdrawiam,
        • ccckhangoor Re: MPJ 2006 16.10.06, 23:08
          Na stroną z programem treningów wkradł się błąd. Ostatnie treningi zaczynają się
          o 21:20, czyli godzinę wcześniej niż "stało napisane". POWTARZAM (na życzenie
          Karoliny, wielkimi literami) - TRENINGI DLA DRUŻYN: KC POZNAŃ, KKC K
          KRAKÓW, KKC PIECHOWICE oraz AXEL TORUŃ ODBĘDĄ SIĘ W PIĄTEK O 21:20!!
          • ccckhangoor Re: MPJ 2006 17.10.06, 18:27
            przerywając na moment celebrację wyniku naszej mixtowej reprezentacji informuję,
            iż na stronie mpj2006 pojawiły się ważne informacjie dla drużyn (otwarcie biura
            zawodów oraz plan team meetingów).
            Do boju Polsko!
            • ccckhangoor Re: MPJ 2006 19.10.06, 15:00
              tak, tak to znowu ja ;))
              z tym samym komunikatem, że na stronie MPJ nowe, ważne informacje.
              Pozdrawiam,
      • curling_girl Zdjęcie 19.10.06, 15:06
        Mam pytanie, czy umieścicie zdjęcie Juniorek z Gliwic? to tylko taka mała
        dygresja :P
        • smok.ondri Re: Zdjęcie 19.10.06, 15:08
          a ja za to mam pytanie co w związku z wycofaniem się SOPOLu ?? czy rezerwa
          wchodzi na ich miejsce ?! bo jakoś żadnych wieści ...
          • ccckhangoor Re: Zdjęcie 19.10.06, 15:09
            smok.ondri napisał:

> a ja za to mam pytanie co w związku z wycofaniem się SOPOLu ?? czy rezerwa
            > wchodzi na ich miejsce ?! bo jakoś żadnych wieści ...

Zobacz na stronę z się wyjaśni. ;))
        • ccckhangoor Re: Zdjęcie 19.10.06, 15:10
          curling_girl napisała:

> Mam pytanie, czy umieścicie zdjęcie Juniorek z Gliwic? to tylko taka mała
          > dygresja :P

Jeśli tylko je dostanę. OIDP nic takiego nie dostałem. Jeśli chcesz to wyślij
          raz jeszcze na khangoor@gmail.com

PZDR
      • curling_girl Zdjęcie 19.10.06, 15:21
        Wysłałam, powinno dojść ;P
        • ccckhangoor Re: Zdjęcie 19.10.06, 15:34
          curling_girl napisała:

> Wysłałam, powinno dojść ;P
          Dostałem, powinno być ;p
          • hopp-schwiiz Re: Zdjęcie 19.10.06, 18:44
            wysłałam je już wczoraj, jakim cudem nie doszło ?? ale skoro Ela wysłała to
            wsjo ok :D
      • martin914 Re: MPJ 2006 19.10.06, 20:22
        Niestety najprawdopodobniej męska drużyna AZS Chili Łódź nie pojawi sie na
        zawodach w Warszawie. W dniu dzisiejszym utraciła trzech zawodników, a
        znalezienie kolejnych trzech do soboty jest raczej niemożliwe. Odpowiedzialność
        za ten stan nie spoczywa na druzynie AZS-u. Ostateczna decyzja (po podjetych
        intesywnych poszukiwaniach) zapadnie jutro. Pozdrawiam i zycze przyjemnej gry w
        nadchodzący weekend.
      • ccckhangoor Re: MPJ 2006 20.10.06, 10:19
        do setki postów dobijamy...
        a ja jak zwykle informuję o nowościach na stronach MPJ.
        ;)
      • skip_yeti Re: MPJ 2006 20.10.06, 22:07
        Po trzech latach i 1 miesiacu bycia bezdomnymi mamy domy na torwarze. Bożeee
        jaka radocha nie wyrobie ide po calsberga.
        • wisieneczka1 gratulacje! 22.10.06, 19:54
          gratuluje Piechowicom, ccc frostom i olimpijskim nadziejom z gliwic i życze miłego powrotu do domu wszystkim zawodnikom z poza warszawy ;D
          ciesze się, że miałam wreszcie okazje zobaczyc curling na własne oczy (i nie tylko w tv;)), i przyznaje się , że zakochałam się na umór:D (w curlingu oczywiście;))
          • ukke Re: gratulacje! 22.10.06, 20:05
            gratulacje dla wygranych. pozdrowienia dla chlopakow z gliwic. wariatow: chopina i losia;) choc czasem tragicznie to ogolnie bylo smiesznie:))
            • curling_girl Podziękowania 23.10.06, 09:06
              W imieniu drużyny AZS "Dzwoneczki" Gliwice, chciałabym podziękować za
              organizację mistrzostw, naszemu trenerowi Piotrusiowi, chłopakom z klubu za
              dzielną i zażartą walkę z Piechowicam i wszystkim którzy pomogli stworzyć
              rodzinną atomosferę (w tym ŚKC i ich trenerowie).
              • barbarakarwat Re: Podziękowania 23.10.06, 12:18
                Podziękowania dla wszystkich, którzy poświęcili swój prywatny czas na
                zorganizowanie imprezy, cieszę się że nie brakowało zapału pomimo zmęczenia.
                Pierwszy raz byłam gościem więc dziękuję, że i gości ugościliście jak należało.
                :). Było u WAS bardzo sympatycznie. Gratuluję zwycięzcom ale także tym z
                dalszych miejsc mam nadzieję, że uda się zorganizować turniej, który macie
                zaplanowany.
                • barbarakarwat Re: Podziękowania 23.10.06, 12:22
                  oj i jeszcze podziękowania dla Aśki i Rafała za to, że tak dzielnie
                  towarzyszyli wszystkim i kibicowali na trybunach.
                  Uściski dla wszystkich, których miałam okzaję poznać.
                  • hopp-schwiiz Re: Podziękowania 23.10.06, 14:13
                    ja też dziękuję:
                    1. mojej wspaniałej drużynie :D Eli, za te genialne takeouty i skipowanie,
                    Magdzie, bo jako jedyna się w miarę trzymała po naszej wiadomej przegranej i
                    Sowie, która jest autorką "najgłupszego zagrania dnia"
                    2. naszemu cudownemu trenerowi Piotrusiowi, któremu udawało się jako tako
                    utrzytmać dyscyplinę w hotelu :D
                    3. sędziemu głownemu, Sławek czepiałeś się :D ale i tak było śmiesznie :D
                    4. organizatorom, bo impreza wypaliła, chociaż mam bardzo dużo ale
                    5. naszym nadziejstwom, które podtrzymały honor klubu i wygrały :D
                    6. naszym chłopakom za wszystko ;)
                    7. naszym przeciwnikom za dobre mecze :D w sobotę daliście nam w kość :D w
                    trakcie trzeciego meczu miałam już mały kryzys
                    8. ŚKC za atmosferę w hotelu, autokarze i doping
                    9. i całej reszcie, o której nie wspomniałam :D
                    • skip_yeti Re: Podziękowania 26.10.06, 10:02
                      > 4. organizatorom, bo impreza wypaliła, chociaż mam bardzo dużo ale

Nie lubie informacji z ktorych nic nie wynika, prosilbym o oswiecenie,
                      jakie "ale" masz na mysli. Wszyscy dopiero uczymy sie organizacji imprez i
                      kazda konstruktywna uwaga sie przyda. Jesli sa to informacje, ktorych nie
                      chcesz umieszczac na forum prosze o meila na skip_yeti@NOSPAM.gazeta.pl
            • damian_junior_kkc GRATULACJE! 23.10.06, 14:52
              Gratuluję kkc Piechowice oraz frosty z Warszawy za zdobycie 1 miejsca na
              MPJ2006. :)
            • hit_and_roll Re: gratulacje! 24.10.06, 02:00
              Po MPJ czas na kilka słów podsumowania:

Gratulacje dla wszystkich medalistów i uczestników za wiele emocji, a zwłaszcza
              dla złotych drużyn: KKC Piechowice, CCC Warszawa i AZS Gliwice.

Specjalne gratulacje dla Bartka i klubu Wa ku'ta Sopot za pierwsze tak efektowne
              sukcesy, których będzie jestem pewien jeszcze więcej w przyszłosci :)))

Podziękowania dla organizatorów i sędziów: Rafał, Karolina, Wojtek, Ania,
              Sławek, Agnieszka, Kasia - ogarnęliście wszystko i wszystkich... Brawo!!! :)

Dla drużyn ŚKC oraz opiekunów drużyn - dzięki dzięki dzięki za wszystko :)

Wszystkim za kolejne wspaniałe chwile spędzone przy okazji zawodów curlingowych
              WIELKI DZIĘKI!!!

A na koniec jedna uwaga do PZC dotycząca małego zgrzytu na koniec imprezy:
              Nie wiem czy tak trudno jest policzyć ilość zgłoszonych osób w każdej z drużyn i
              przygotować odpowiednią ilość medali na podstawie maksymalnej ilości osób w
              drużynie. Skoro można zgłosić 6 zawodników/zawodniczek i takie drużyny są
              zgłoszone to sześc medali powinno byc gotowych, a nie pięć bo liczenie na to że
              medal zdobędzie drużyna pięcioosobowa a nie sześcio jest bez sensu, a można
              tylko sprawić przykrość komuś kto zdobywa medal i go nie otrzymuje w najbardziej
              radosnym momencie... liczę na szybką naprawę tej wpadki.

Pozdrawiam
            • damiahn Re: gratulacje! 07.11.06, 12:30
              dla zainteresowanych - jest galeryjka z mistrzostw na stronie
              www.skc.katowice.pl/galeria/mpj06/ :)
      • ccckhangoor Re: MPJ 2006 23.10.06, 14:48
        dobra, nie chce mi się pisać tego samego po raz drugi, więc po prostu wklejam
        linka: www.pzc.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=65&Itemid=2
        • lobuz12 Re: MPJ 2006 23.10.06, 15:07
          Ja ze swojej strony chce podziekowac organizatorom. Zawody super (tylko szkoda
          ze tor A był pochyły a jeszcze bardziej szkoda ze gralismy tam dwa mecze ale
          taki jest los). Atmosfera tez super. Walka, emocje , zabawa o to chodzi!!!
          Wstyd tylko naszego spadku o 5 pozycji w stosunku do ostatnich MPJ ale czego
          oczekiwac bez treningów. Pozdrawiam i mam nadzieje ze spotkamy sie w tym gronie
          a moze i wiekszym za rok
          • czolgi89 Re: MPJ 2006 23.10.06, 17:42
            Ja chciałbym podziękować tak jak wszyscy organizatorom za super zawody.
            Szczególnie dziękuję chłopakom z KKC Kraków za super mecz, pizzę i ich bardzo
            miłe towarzystwo w czasie wspólnego oglądania meczów półfinałowych i finałów.
            Pamiętajcie o rewanżu u nas:D Gratulacja dla chłopaków z Piechowic którzy
            pokazali chyba że na polskim, juniorskim podwórku nie mają sobie równych. I na
            koniec podziękowania dla całego naszego teamu Axel Toruń za walke i zaskakująco
            dobry wynik. Dzięki chłopaki!
            Pozdrawiam wszystkich.
            Do zobaczenia gdzieś kiedyś w Polsce!
            Piotr Czołgowski
            • czolgi89 Re: MPJ 2006 23.10.06, 18:06
              I jeszcze chciałbym poprosić o dołączenie Axla Toruń do listy klubów na
              curlingowej mapie Polski bo pokazaliśmy już że nie jesteśmy klubem-widmo i
              należy sie z nami liczyć i nas szanować. 6 miejsce MPJ jest dla nas sporym
              sukcesem i dziekujemy wszystkim którzy się do tego przyczynili: prezesowi
              Markowi Kaliszkowi, kierownikowi Pawłowi Turkowi, dziewczynom z drużyny które
              trzymały za nas cały czas kciuki i wszystkim którzy życzyli nam jak najlepiej.
              DZIĘKUJEMY!!!
              • matik911 Gratulacje i podziękowania 23.10.06, 18:19
                Na początek chciałbym pogratulować drużynie z Piechowic i życzyć im wiem
                sukcesów w Danii i innych imprezach
                Czas na podziękowania:
                -dziękuje organizatorom za zorganizowanie wspaniałych jakże rodzinnych MPJ
                -wielkie dzięki dla mojej wspaniałej drużyny Axel Toruń za zajęcie wysokiego VI
                miejsca w naszych pierwszych mistrzostwach!
                -nie było by takiego wyniku bez wspierających nas zawsze prezesa Marka Kaliszka
                i kierownika Pawła Turka
                -nie moge zapomnieć także o naszych dziewczynach z klubu, które wspierały nas i
                trzymały za nas kciuki, cieszyły się razem z nami i pomagały w trudnych
                chwilach, chciałbym tutaj największe podziękowania skierować do Gosi ale nie
                zapominając o pozostałych:)
                -dziękuje też za spęczone chwile z chłopakami z Krakowa za wspieranie, za pizze
                i za całą atmosfere (czekamy na rewanż)
                -dziękuje też naszym przeciwnikom, którzy byli na wysokim poziomie i trzymali
                adrenaline w meczu
                Gratuluje tym, którzy mają miejsca na podium jak i tym wszystkim co zajeli
                dalsze miejsca!
                Pozdrawiam
                Mateusz Kulik
                AXEL TORUŃ
                Dziękujemy wszystkim za kibicowanie!
      • curling_girl a teraz podziękowania osobne dla drużyny :* 23.10.06, 14:49
        A więc dziewczyny chcę Wam podziękować za to, że byłyście dla mnie bardzo
        wyrozumiałe, Magdzie za szczerość, która nie zawsze była miła, Bułeczce za
        porządne szczotkowanie, Aśce za rady i "najgłupsze zagranie MPJ" oraz za wolny
        kamień 3,13 dzięki któremu musiałam wyjść z domu i się bardzo namęczyć. Oprócz
        tego dziękuję naszym przeciwniczkom, które były bardzo wporządku w stosunku do
        nas, szczególnie dziewczynom z ŚKC Katowice, które wierzyły w naszą wygraną z
        Frostami (szkoda, że Was zawiodłyśmy) i dziewczynom z Łodzim, miło się z wami
        grało oraz gadało przy obiedzie. Pozdrawiam wszystkich jeszcze raz i do
        zobaczenia wkrótce! :*:*
        • jo.sowa Re: a teraz podziękowania osobne dla drużyny :* 23.10.06, 19:53
          Ja również chciałabym podziękować:
          -organizatorów za wspaniałe Mistrzostwa i świetną atmosfere (daliście nam w
          kość tymi 3 meczami w sobote:P)
          -naszym przeciwniczkom (za atmosfere podczas meczu, świetnie się z wami grało;
          dziewczymy z Łodzi jesteście super dzieki za miło spędzony czas i wspólny
          obiad; dziewczynom z ŚKC, że w nas wierzyły i gorąco dopingowały; dziewczynom z
          Poznania, szkoda ze spotkanie nie wyszło; dziewczynom z Warszawy za super
          atmosfere)
          -specjale GRATULACJE dla chłopaków z Piechowic i dziewczyn z Warszawy oraz dla
          naszych Nadziejek
          -mojej drużynie za to, że jesteście SUPER!! Słuchałyście mnie nawet jak mówiłam
          głupoty (mam na myśli najgłupsze zagranie dnia). Dzięki, że we mnie
          wierzyłyście :*
      • 13dzikos Re: MPJ 2006 23.10.06, 20:03
        Ja również chciałbym podziękować wszystkim, przeciwnikom, organizatorom,
        chłopakom z drużyny, kierownictwu, ajsmejkerowi i wszystkim niewymienonym ;)
        Cieszymy się ogromnie z 6. miejsca, zapraszamy wszystkich na rewanże :D
        Bartek
        • maciusio Re: MPJ 2006 23.10.06, 21:15
          ajsmejkerowi uber alles ;]
        • antraks_kkc Re: MPJ 2006 23.10.06, 22:26
          Wielu osobom się tutaj dziękuje, ale naprawdę wielu osobom się to należy. Ja
          pragnę podziękować tym, do których wyrazy wdzięczności były kierowane, ale nie
          zapomnijmy o Paniach Sędzinach - to dzięki nim było tak cieplutko na lodzie ;) -
          BARDZO Serdecznie Dziękuję - zawody poprowadzone fantastycznie (przepraszam, za
          nasze długie mecze, ale to nie nasza wina:(
          Było wspomniane, że nie mamy sobie równych na naszym podwórku, dlatego chcę
          bardzo ostro zaprostestować! AZS Gliwice były lepsze w meczu z nami i wcale nie
          byłbym zły gdyby to oni wygrali MPJ2006, bo są świetni - RespeCt! Zabrakło
          tylko turniejowego ogrania, koncentracji w każdym meczu i to nas uratowało.
          Ogólnie poziom juniorów rośnie w oszałamiającym tempie i już niedługo to młodzi
          curlerzy będą wygrywać MP Seniorów. Bójcie się!!!
          Atmosfera na tych zawodach była cudowna. Było tak jak się spodziewałem! Szkoda
          tylko, że nie wszyscy mieszkali w tym samym hotelu - doszłyby miłe imprezki:)
          Na koniec ogromne GRATULACJE dla drużyny ŚKC Olimpic Hopes. To co już sobą
          reprezentujecie urzeczywostnia marzenia o Polskiej drużynie na Igrzyskach
          Olimpijskich.
          Special Thanks to: Karolajna (nasza ulubiona fanka:), Justyna, Adela i Zuza
          (bardzo sympatyczne dziewczyny z Chili Łódź), a przede wszystkim Mirek Wachulak
          (od zawsze się nami opiekujący i dający sobie szarpać nerwy naszymi
          niefortunnymi zagraniami)
          Do zobaczenia na następnych zawodach!

Witek Abramowicz (prawdziwe KKC - Karkonoski Klub Curlingowy:)
          • curling_girl Re: MPJ 2006 23.10.06, 22:32
            chcę skorygować kolegę z Piechowic, turniej "Olimpic Hopes" wygrały "Nadziejki"
            z AZS-u Gliwice :D
            • antraks_kkc Re: MPJ 2006 24.10.06, 10:40
              curling_girl napisała:

> chcę skorygować kolegę z Piechowic, turniej "Olimpic Hopes"
              wygrały "Nadziejki"
              >
              > z AZS-u Gliwice :D

RACJA przepraszam za błąd. Gratuluję Nadziejkom z Gliwic. Ja osobiście jestem
              pod dużym wrażeniem ich gry:) Pozdrawiam
          • skip_yeti Re: MPJ 2006 23.10.06, 22:35
            dopóki wpadacie na mnie nie wygracie mp seniorów - w meczach z wami zawsze mi
            wyjdzie jakies odlotowe zagranie :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka