Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen

IP: *.crowley.pl 11.09.06, 19:47
    oglądalnośc psada bo tego sportu raczej nie da się oglądac z wypiekamy na
    twarzy. Widowiskowy start a potem wieje nudą przez cały czas. Dużo zalezy od
    nizawodności psrzętu, decyzji sędziowski i mozliwości finansowych teamów więc
    nie jest to sport który przyciągnie tłumy przed telewiozry
    Obserwuj wątek
      • Gość: jarno:) ogladalnosc spada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 19:49
        "Niedzielną GP Włoch oglądało w TV4 1,64 mln widzów. To o blisko 200 tys.
        mniej niż GP Turcji 27 sierpnia i aż ok. 750 tys. mniej, niż wyniosła widownia
        debiutanckiego wyścigu Kubicy na Węgrzech. Dane pochodzą od AGB Nielsen Media
        Research Polska."

widocznie dla przecietnego polaka zawody F1 to zbyt nudny sport... pozdrawiam
        wszytskich fanow F1(nie kubicomanow)

• Gość: tatazuzi666 Re: ogladalnosc spada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 20:18
          oglądam f1 jakieś 7 lat i na początku też było ciężko bo być może nie
          rozumiałem wszystkięgo. da się to oglądać trzeba przyznać że kubica miał piękny
          start, a potem odpierał ataki masy, który miał lepsze czasy i to była sztuka.
          masa miał także lepsze prędkości.popatrz kto był na dalszych miejscach. brawo.
          • Gość: :))) myślałem, że masę zastrzelił kiełbasa ? IP: *.chello.pl 11.09.06, 23:10
            jw
            • Gość: wojtek Re: myślałem, że masę zastrzelił kiełbasa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 01:46
              pudło, masa jeszcze jest na tym świecie :)
          • Gość: mic Re: ogladalnosc spada IP: *.lublin.mm.pl 11.09.06, 23:35
            Ja przez jakieś 7 ostatnich lat nie oglądałem F1. Po prostu dominacja jednego
            zawodnika i zespołu zniechęciła mnie bardzo skutecznie. Ale dzięki Kubicy
            ponownie zacząłem się pasjonować tym sportem. Kubica na pewno sporo osiągnie w
            Formule.
          • Gość: figa Re: ogladalnosc spada IP: *.3.cust.bredband2.com 12.09.06, 09:46
            Co do ogladalnosci to mam podejrzenia, ze wiele zalezy od komentatorow. Nie
            wszyscy potrafia komentowac tak, jak np. p.Wyrzykowski (byc moze blad w pisowni
            nazwiska)z EUROSPORTU.
            • Gość: manhu Re: ogladalnosc spada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 14:01
              A ja mam podejrzenia:) że to wynik nędznych wyników Kubicy. Po prostu lamerzy myśleli, że Kubica będzie wygrywał jak Małysz skoro wygrywał na treningach:)

A tu niespodzianka:) samochód też ma co nieco do rzeczy. Teraz rzecz jasna oglądalność znowu wzrośnie i znowu lamy się rozczarują:) Nie każdy umie się pasjonować jak ja walką Kubica vs Heidfeld i mało kto wie, że 8-me miejsce w Turcji to byłby sukces.
          • Gość: Tomek Re: ogladalnosc spada IP: *.pbpolsoft.com.pl 12.09.06, 11:33
            Bo F1 naprawdę dobrze oglądało się w Canal+ gdzie było pare równoległych kanałów
            transmisji.
            Niestety w TV4 poziom transmisji jest naprawdę kiepski, komentarz też kuleje i
            efektem jest zniechęcanie się osób które jeszcze nie połkneły bakcyla F1.
        • plaszcz Niech sobie oglądalność spada... >>>> 11.09.06, 20:32
          jedni zerknęli przez Kubice co to jest F1, albo ich wzieło albo nie :)
          Są też tacy co kochają ten sport od dawna, przeżywają, fascynują się, podziwiają.

Piękny początek kariery Kubicy... ciekawe ile lat będzie potrzebował na zdobycie Mistrzostwa Świata, bo tego można być pewnym. A może już w następnym sezonie :)
          Szumi odchodzi, to z groźnych rywali zostanie, Massa, Raikkonen i Alonso, może Fisicella, może Button... Oby tylko bolidy BMW nie sprawialy kłopotów.
          Pozdrawiam fanów F1
          • Gość: Jarek Re: Niech sobie oglądalność spada... >>&# IP: *.ssnet.pl 12.09.06, 11:04
            grozni nie beda poszczegolni zawidnicy, ale poszczegolne teamy. Ferrar,
            McLaren, Honda, Renault powinny prezentowac wyzszy poziom. Jesli BMW chce
            nadgonic do czolowki to musi przynajmniej rowno walczyc z Hondą
        • Gość: Fistach Re: ogladalnosc spada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:14
          ten sport trzeba rozumiec, rozumiec jak jest zbudowany bolid jak predkosc czy tez optymalny tor jazdy wplywaja na wynik. dopoki sietego nie zrozumie nie zostaie sie kibicem formuly 1 a same wyscigi beda wygladac nudno.
          • Gość: ssak Re: by moc zostac kibicem Kubicy IP: *.zoominternet.net 11.09.06, 22:27
            Slyszalem, ze ostatnio aby moc zostac kibicem Kubicy (czy kubicem Kibicy)
            wymagany jest stopien inzyniera mechanika. Serio.
            • halfoat Re: by moc zostac kibicem Kubicy 11.09.06, 22:29
              no to się załapałem :P
              • Gość: zawiedziony Re: by moc zostac kibicem Kubicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:42
                a ja niestety nie, dobra przestaję kibicować :)
      • Gość: tv nova Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 19:51
        ogladalanos wcale nie spada , tylko wiekszosc woli ogladac transmisje zagranicznych satcji , niemieckich i czeskich
        • Gość: gośc Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.acn.waw.pl 11.09.06, 19:58
          Antosiu bo to sport dla ludzi którzy kochają konie pod maską, którzy kochają
          koncentrację, precyzję i technologię, którzy rozumieją dlaczego jeździ się na 2
          pit stopy a nie na jeden i co to znaczy prestiż... tu nie mam miejsca dla kogoś
          kto nie jest w 100% profesjonalistą. Gratuluję Robertowi i kibicujęmu całą moją
          sportową duszą.

Pozdrawiam wszystkich kibiców wielkiej kopanej dawno upadłej.
          • Gość: makra Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.3.cust.bredband2.com 12.09.06, 09:51
            Przychodzi mi do glowy skromne zyczenie: aby Kubica swoimi umiejetnosciami
            zjednywania sobie ludzi a takze swoja rosnaca popularnoscia w swiecie podzielil
            sie laskawie z naszym prezydentem...
        • Gość: wojtek Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 01:49
          ale też żeś wymyślił...
      • Gość: 666 Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 20:14
        Oglądalność nie spada, bo nie każdy ma dostęp do TV4. Gdyby transmisja byłaby
        np. w TVN to większość polaków by to obejrzała. Jestem wkurzony, że żadna
        telewizja nie transmitowała tego wyścigu a np. takiego Małysza będą pokazywać
        nawet jak nie będzie osiągał dobrych wyników.
        • Gość: tom Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.pchelp.2-0.pl 11.09.06, 20:36
          "Oglądalność nie spada, bo nie każdy ma dostęp do TV4. Gdyby transmisja byłaby
          np. w TVN to większość polaków by to obejrzała. Jestem wkurzony, że żadna
          telewizja nie transmitowała tego wyścigu a np. takiego Małysza będą pokazywać
          nawet jak nie będzie osiągał dobrych wyników."

Juz w przyszlym sezonie najprawdopodobniej 4 nie bedzie transmitowac F1, tylko
          wlasnie TVN lub Polsat.

"oglądalnośc psada bo tego sportu raczej nie da się oglądac z wypiekamy na
          twarzy. Widowiskowy start a potem wieje nudą przez cały czas. Dużo zalezy od
          nizawodności psrzętu, decyzji sędziowski i mozliwości finansowych teamów więc
          nie jest to sport który przyciągnie tłumy przed telewiozry "

Niewiele osob rozumie ten sport. To tak jak z golfem. Dla niektorych to tylko
          wbijanie pilki do dolka.

F1 is life
          Golf is life
          • Gość: pisklę Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 14:14
            Może się mylę ale TV 4 tak jak Polsat to Solorz i spółka.
            Dziwię się że z okazji takiego wydarzenia jak pierwszy Polak w F1 nie
            przenieśli transmisji do Polsatu. Jestem pewien że oglądalność byłaby rekordowa
            a na pewno znacznie większa niż w TV 4 a co za tym idzie zyski z reklam. Nie
            każdy ma dostęp do TV4, ja również.

Co do spadku oglądalności to moim zdaniem trzeba brać pod uwagę pogodę która
            ostatnio jest wręcz wspaniała. Chyba głupi siedzial w taka niedziele jak ta
            ostatnia przed telewizorem. Ja osobiście maksymalnie wykorzystuję ten czas bo
            to być może ostatnie tak słoneczne i tak ciepłe dni w tym roku wspaniała okazja
            by siąść na rower pobiegać pokopać piłkę itd. Choć osobiscie gdyby wyścig był
            transmitowany w ogólnodostępnej stacji na pewno znalazłbym odrobinke czasu aby
            pokibicować Kubicy.

PS. Jeśli przeniesienie nie było możliwe to chociaż retransmisję. Ja osobiście
            nawet znając już wynik z przyjemnością bym ją obejrzał zamiast kolejnych
            powtórek tandentnych sitcomów.
      • Gość: alex rzecz gustu bo... IP: *.wroclaw.mm.pl 11.09.06, 20:18
        ...dla mnie osobiscie wiele "popularnych" sportow takich jak siatkowka czy
        koszykowka jest nudnym. Nie mowiac juz o żużlu, ktorego zasad nawet nie
        probowalem nigdy zrozumiec... Skoki narciarskie sa jeszcze nudniejsze niz F1 a
        przejdz sie kiedys w czasie zawodow do hipermarketu to zobaczysz jakie pustki a
        90% z tej garstki ktorzy sie tam znalezli sa na stoisku RTV i ogladaja Malysza
        czy innych tam kolesi z tej brygady.
        W F1 czy Rally Racing przynajmniej wiadomo o co chodzi i reguly sa jasne. A w
        takich siatkowkach czy skokach to nigdy nie wiadomo jaki humor bedzie mial
        sedzia i ile da punktow...
        • Gość: Gregor Re: rzecz gustu bo... IP: *.gdynia.mm.pl 11.09.06, 23:04
          Wszystko zalezy czego oczekujesz... Ja lubie np. ogladac siatkowe meska, f1,
          koszykowke (tutaj nba za czasow Jordana), lubie rowniez lige mistrzow, tenis
          (np. ostatni US Open). Nie jestem fanem jednego sportu, lubie po prostu
          rywalizacje na dobrym poziomie. Moze dlatego mam dystans do roznych sportowych
          postaci i nie robie wielkiego halo z faktu, ze Kubica powiedzial tak a nie
          inaczej o polskich kibicach. To nie jest sport (chocby z racji pory transmisji w
          TV) gdzie siadasz w niedziele z browarem w rece, a raczej z kotletem przy
          obiedzie :) (jest duza szansa ze podczas obiadu niewiele sie zmieni) Ciesze sie
          ze Kubica jezdzi dobrze, bez kompleksow, choc jego wypowiedzi moga niektorych
          razic. W zasadzie wiekszosc sportowcow prawi raczej farmazony ze robia cos dla
          kibicow. Badzmy szczerzy, jedni zapie**ja w fabryce, inni nosza cegly, a oni po
          prostu wybrali taki a nie inny sposob zarabiania pieniedzy, rowniez na kibicach
          (bilety, transmisje - ogladalnsc, itp.)
          • filc1957 Re: rzecz gustu bo... 12.09.06, 08:33
            Uff. Nareszcie ktoś mądry i rozsądny! W 100% sie z Tobą zgadzam. Ja mogę nawet
            oglądać gimnastykę artystyczną, jeśli jest w dobrym wykonaniu. Czasem wciągnie
            mnie nawet snooker, co doprowadza do szewskiej pasji moją połowicę. Oczywiście,
            mam swoje ulubione dyscypliny. Do tej pory dość sporadycznie oglądałem F1,
            raczej z przypadku, ale mniej wiecej sie orientuję w nazwiskach. Nie obce mi są
            takie, jak Senna, Fangio, Mansel, Prost itd. Ale denerwują mnie Ci, którzy
            odmawiają takim jak ja, przyznaję, nie inżynierom mechanikom zabierania głosu
            na temat F1.
      • rosebud68 Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen 11.09.06, 20:20
        wyscig byl glownie ze wzgledu na wyczyny Kubicy bardzo emocjonujacy i trzymal w
        napieciu od fenomenalnego startu do ostatniego finiszu...

i tzreba przyznac ze Alonso jechal znakomicie...
      • Gość: Lasek Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.21e.stalowa.pilicka.pl 11.09.06, 20:29
        nie zgodze się, oglądalność spadał bo występie w Turcji, teraz zdecydowanie
        podskoczy podczas następnej GP
      • Gość: wyrwus Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.09.06, 20:30
        Dalej Kubica bedą z Ciebie ludzie i w F1 wcale nie wieje nuda jak sadzisz tylko
        ty sie tym nie interesujesz a ja F1 oglądam od 9 lat
      • Gość: Land Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.chello.pl 11.09.06, 20:31
        I niech spada dalej. Jestem fanem F1 od 1992 i kocham ten sport. Kiedy oglądało go 200 000 osób w Polsce to można było chociaż sensownie porozmawiać o wszystkich zawiłościach, taktyce, błędach, zmianach w zespołach, a teraz do okoła słychać wypowiedzi ludzi którzy widzieli jeden wyścig i przeczytali artykulik w gazetce Super Ekspress i nagle wiedzą wszystko. Ten sport przyciąga tłumy ale ludzi którzy są pasionatami. Ja tam ciasze się że oglądalność spada i jest szansa że zostanie to sport elitarny rówież jeśli chodzi o kibiców.
        p.s. Kubica jest WIELKI.

• Gość: waldek kurde Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: 202.47.247.* 11.09.06, 21:19
          A ja ogladam ten sport od kilku tygodni i mam nadzieje ze po dekadzie Schumachera nadejdzie dekada Kubicy. Na razie wiem ze niewiele wiem, czytam wszelkie artykuly i slucham expertow jak swinia grzmotu.

Ja tez chce kochac ten sport!!
          Waldek
        • zoofka Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen 11.09.06, 22:56
          Weź przestań!
          Pozwól być kibicem każdemu, kto szczerze chce nim być. Elitarny... phi. A Ty -
          kiedy zaczynałeś się interesować tym "elitarnym" sportem zostałeś potraktowany
          tak z góry, jak traktujesz teraz innych??

Ja wyścigi F1 oglądam od momentu, kiedy firma w której pracuję zaczęła
          sponsorować team BMW Wiliams. Dzięki sponsorom wyścigi są transmitowane na
          naszych kanałach. Przyznam szczerze, że poziom mojego zainteresowania nie był
          taki jaki teraz - kiedy Robert jeżdzi w F1, ale uczę się rozumieć ten sport i
          czynnie w nim uczestniczę.
          Niestety BMW Wiliams już nie ma, jest BMW Sauber, moja firma już nie sponsoruje
          teamu i nie mam tak swobodnego dostępu do tajników, gadżetów i udogodnień ze
          strony firmy do F1 - szkoda :( Ale ani teraz ani wcześniej nie miałam poczucia
          że F1 jest przeznaczone dla "elity"
          Każdy kto życzy dobrze Robertowi i stara się zgłębić tajniki tego sportu jest
          dla mnie równorzędną osobą a nie kimś niżej, bo zaczął się interesować F1
          później niż ja....
        • Gość: ogon Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.os1.kn.pl 11.09.06, 23:13
          no tak, bo w tym kraju każde gó.. dobre by czuć się lepszym...
      • Gość: kosastce Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 20:55
        niezgdzam sie z toba -wcale nie wieja nudą sa bardzo ciekawe
      • Gość: Kipros Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.cytanet.com.cy 11.09.06, 20:57
        Nic dziwnego że oglądalność spada... przecież tych dwóch kretynów komentatorów
        się nie da słuchać ("na trybunach jest dużo kubiców") same błędy non stop tylko
        Robert, Robercik. Owszem super jak Polak staje na podium ale wyścig to 22
        kierowców i te achy i achy to po wyścigu a w trakcie Schumacher wyjeżdża po
        pitstopie przed Raikonenem a oni pozdrawiają całą rodzinę Kubicy. Następnym
        razem od razu walę na RTL mimo reklam i mojego słabego niemieckiego. Pozdrawiam
        wszystkich PRAWDZIWYCH fanów F1.
        • Gość: saimonek Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.gdynia.mm.pl 12.09.06, 07:44
          Jeśli chodzi o mnie, to brakuje mi jeszcze w studio (o ile nie pomyliłem
          nazwiska) pana Kozyry (tego od komentowania boksu); ten człowiek ma gadane :]
          Porównania zwalają z nóg.

I nie zapominajmy o Krzysiu Hołowczycu (cytuję: "Majkel Szumacher").
      • Gość: ssak Ogladalnosc spadnie IP: *.zoominternet.net 11.09.06, 20:59
        Ogladalnosc spadnie po tym jak ludzie przyzwyczaja sie do faktu ze Polak jest w
        F1, i kiedy opadnie sensacja jego wejscia do F1. Poza tym F1 jest naturalnie
        dosc nudna do ogladania. Jak dlugo mozna ogladac samochodziki krecace sie po
        torze w kolko ? Co najciekawsze w tego typu wyscigach dzieje sie chyba w
        glowach kierowcow, ale tego niestety nie mozemy widziec.

Poza tym komu potrzebna jest ogladalnosc F1 w Polsce ? Sam Kubica powiedzial w
        wywiadzie ze jemu wisi czy Polacy go ogladaja czy nie. Wiec o co ten placz z
        ogladalnoscia ?

W Polsce o wiele bardziej pasowaloby gdyby TV transmitowala wyscigi np furmanek.
        Bylo by to kulturowo blizsze i latwiejsze do zrozumienia dla polskiego widza
        (np dla mnie). A jakies tam bolidy ? Dobre dla forsiastych dandysow z Zachodu.
      • Gość: na pewno spada bo co niektórzy wolą oglądać na RTL gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:01
        jest lepsza jakość obrazu, wywiady z inzynierami czy Laudą. Mimo, że mało
        rozumiem to i tak wolę RTL niż słuchać idiotycznych komentarzy komentatorów z
        TV4. Widzą to co my w TV i zamiast komentować wyścig zawsze pie...lą bez
        sensu...
        • Gość: timur Re: spada bo co niektórzy wolą oglądać na RTL gdz IP: 213.199.198.* 11.09.06, 21:09
          sam oglądałem na RTL :)
          • Gość: moa Re: spada bo co niektórzy wolą oglądać na RTL gdz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 10:40
            wogóle czy ktoś kto ma rtl ogląda na tv4? przecież tych idiotów nie da się
            słuchać. ja tylko na czas reklam przełączam.
      • Gość: ??? Z wygladu prrzypomina mi ... IP: *.rap.ucar.edu 11.09.06, 21:02
        Matke Terese, tylko ciut mlodszy ....
        a moze to ten stroj mnie tak myli?
      • Gość: kubic Gdy zobaczylem zdjecie z glownej strony IP: *.btk.net.pl 11.09.06, 21:08
        Wyborczej (to male) to pomyslalem, ze to zdjecie wloskiej zakonnicy. Serio!
        Mysle sobie: "Kurcze! Co zakonnica robi w dziale Sport??" Wchodze dalej, a to
        Kubica w sexi ubranku:))
        • viscon Re: Gdy zobaczylem zdjecie z glownej strony 11.09.06, 21:28
          ja tak samo, z tym ze pomyslalem, ze wloskie zakonnice sa kibicami F1.

a co do ogladalnosci - mysle, ze spora czesc widzow z hurra optymizmem
          oczekiwala zwyciestwa Kubicy juz w pierwszych startach, a potem sie niemile
          rozczarowala.
          na pewno tez dla wielu sport ten okazal sie nudny.
          sam nie uwazam sie za znawce F1, ale bardzo lubie ogladac te zawody i wcale
          mnie nie nudza.
          naprawde wiele sie dzieje podczas wyscigu, proby wyprzedzania, pit-stopy, sam
          start czy pokonywanie szykan, to wszystko jest nie mniej emocjonujace niz inne
          dyscypliny.
          mamy podglad z kamer zainstalowanych na bolidach, gdyby jeszcze wiecej bylo
          podsluchu komunikacji miedzy teamem a kierowca...
      • Gość: toczacy.sie.kamien Sauber wykupil BMW ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:19
        Nie wiedziałem, że Sauber jest aż tak bogaty, żeby kupić całe BMW! No, bo tak
        to przecież wynika z zamieszczonego w tekście zdania: "Peter Sauber, twórca
        zespołu Sauber, który rok temu wykupił koncern BMW..." ;-)
        • Gość: korektor Re: Sauber wykupil BMW ? IP: *.btk.net.pl 11.09.06, 21:26
          Oj facet! Umiesz ty czytac ze zrozumieniem? "Peter Sauber, twórca zespołu
          Sauber, który (ten zespol czyli zespol Sauber) rok temu wykupił koncern BMW..."
          Wiem, ze czytajac szybko moze tak sie wydawac jak napisales, ale ze zdania tego
          jasno wynika, ze to BMW wykupilo Sauber'a a nie odwrotnie. Wez jeszcze raz lub
          dwa razy w ciszy i spokoju przeczytaj to zdanie a zobaczysz, ze sens jest inny
          niz napisales. Powodzenia:)
          • Gość: toczacy.sie.kamien Re: Sauber wykupil BMW ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:06
            Oj, korektor, a Ty znasz język polski? Otóż w języku polskim są strona czynna i
            strona bierna. Ze stroną czynną są często kłopoty, np. cytowane zdanie "Peter
            Sauber, twórca zespołu Sauber, który rok temu wykupił koncern BMW..." można
            interpretować na dwa sposoby, przy czym w tym przypadku bardziej naturalna jest
            interpretacja, że to Sauber wyłożył kasę na BMW, a nie odwrotnie. Natomiast
            gdyby to napisać używając strony biernej: "Peter Sauber, twórca zespołu Sauber,
            który rok temu został wykupiony przez koncern BMW...", sprawa byłaby czysta.
            • Gość: inny kolektor :) Re: Sauber wykupil BMW ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 11:13
              jest dokładnie tak jak mówisz. A może rzeczywiście to Sauber wykupił BMW i to
              ukrywają, a GW dotarła do "faktu"?
        • Gość: Z3W Re: Sauber wykupil BMW ? IP: 217.153.71.* 11.09.06, 21:27
          O......... to pewnie pracował jako celnik na polsko-ruskiej granicy
      • drewg Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen 11.09.06, 21:22
        nudna to jest jazda figurowa na lodzie
        • viscon Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen 11.09.06, 21:33
          drewg napisał:

> nudna to jest jazda figurowa na lodzie

zwlaszcza tzw. pary taneczne...
          no i te stroje albo wymuszane usmiechy na twarzach cierpiacych z wysilku.
          naprawde z trudem potrafie wyobrazic sobie to jako sport.
      • swiat_wedlug_gazety Logika gazety wyborczej 11.09.06, 21:27
        1. Kubica ciut lepszy niż Raikkonen

2.Kimi Raikkonen to obecny wicemistrz świata.

WNIOSEK:Kubica juz JEST mistrzem swiata!!!
        Szkoda tylko, ze poza Polska (czytaj: poza wplywami "jedynie slusznej gazety")
        tego nikt jeszcze nie wie.
        • viscon Re: Logika gazety wyborczej 11.09.06, 21:41
          swiat_wedlug_gazety napisał:

> 1. Kubica ciut lepszy niż Raikkonen
          >
          > 2.Kimi Raikkonen to obecny wicemistrz świata.
          >
          >
          > WNIOSEK:Kubica juz JEST mistrzem swiata!!!
          > Szkoda tylko, ze poza Polska (czytaj: poza wplywami "jedynie slusznej
          gazety")
          > tego nikt jeszcze nie wie.

chlopie, czepiasz sie, a z logika to nie ma nic wspolnego.
          wyrywasz dwa zdania z kontekstu i probujesz z tego sklecic ciag.
          to sie nazywa manipulacja.
          tylko ze licha i prymitywna.
          naprawde uwazasz nas za takich idiotow, ktorzy dadza sie zlapac na twoj
          bezsensowny tekst?

poza tym jezeli cierpisz na tak chorobliwy wstret do GW, to jej nie czytaj.
          ja np. nie czytuje NIE Urbana.

• Gość: tunas Re: Logika gazety wyborczej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.06, 22:10
            Ty chyba nie zrozumiałeś żartu ;)... ale nie szkodzi... zawsze wydawało mi się
            że wnioskowanie na podstawie przesłanek m wiele wsólnego z logiką... hmmm ty
            twierdzisz inaczej... a wniosek jest całkiem słuszny... wystarczy pomyśleć :)
          • chopin_m O! Ubodlo Pana Redaktora? 11.09.06, 22:10
            viscon napisał:

> wyrywasz dwa zdania z kontekstu i probujesz z tego sklecic ciag.
            > to sie nazywa manipulacja.

Slusznie. Codzienna lektura Gazety Wyborczej byla w tym najlepsza szkola.

> tylko ze licha i prymitywna.

I to racja. Jacy nauczyciele, taki uczen :-(

> naprawde uwazasz nas za takich idiotow, ktorzy dadza sie zlapac na twoj
            > bezsensowny tekst?

Panowie Redaktorzy Gazety Wyborczej, Wy uwazajcie za takich wiekszosc Polakow
            :-(

> poza tym jezeli cierpisz na tak chorobliwy wstret do GW ...

O! jestem obserwowany?

>... to jej nie czytaj.

Trudno nie czytac "najbardziej opiniotworczej gazety w Polsce".

> ja np. nie czytuje NIE Urbana.

O! myslalem, ze Panowie konkurujecie z Faktem, ale widze, ze poziom sie obniza?

• Gość: ubawiony C.i.e.m.n.y L.u.d kupi tego Kubicę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:40
        Oglądaczom telewizyjnych seriali niewiele trzeba.
        Jakiś wirtualny byt za kierownicą samochodu wyscigowego.
        A potem? Do marketu!!! Raty 0% i kolejna promocja.
        Ludzie....żal mi was..........
        • Gość: we Re: C.i.e.m.n.y L.u.d kupi tego Kubicę. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.06, 22:11
          Ludzie żal mi tego palanta...
          • Gość: ubawiony Wzajemnie pajacu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:28
            ;)
            • Gość: Łukasz Re: Wzajemnie pajacu. IP: *.lan.altkom.pl 11.09.06, 22:57
              Jak zwykle typowa reakcja Polactwa. Zamiast cieszyc sie czyims sukcesem to
              najlepiej ponarzekac i poobrazac. Typowe. Charakteryzuje ludzi zawistnych i
              najczesciej przegranych. Nie warto sie takimi przejmowac.
      • Gość: ren Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.wp.shawcable.net 11.09.06, 21:45
        nie piszcie glupot, dajcie kubicy czas, niech chlopak sie pokaze, ogladam F1
        20lat w kanadzie i ja jak karzdy chce by promowac Polske ale nie popadajmy w
        panike ma chlopak talent,dajmy mu czas.
      • Gość: zacisze16 Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:30
        Może i nuda ale ja oglądałem z wypiekami na twarzy. Sport który daje trochę
        nerwu gdy sie w niego wczujesz...
      • Gość: Jaques Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.autocom.pl 11.09.06, 22:32
        Peter Sauber nie jest wlochem, jest szwajcarem. Poziom komentarza na Tv4=poziom
        komentarza w Wybiorczej
        • Gość: zacisze16 Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:36
          Jak czytam niektóre posty to od razu wiem że jestem w polskim piekiełku.
          Trzymajcie Kubicę mocno za nogi by za dużo nie wygrał - wyjeździł, bo a nuż mu
          sie uda!?
          • chopin_m Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen 11.09.06, 22:46
            Gość portalu: zacisze16 napisał(a):

> Trzymajcie Kubicę mocno za nogi by za dużo nie wygrał

A co to ma wspolnego z "fachowoscia" Panow Redaktorow z Gazety Wyborczej?
            U jednego Peter Sauber jest Wlochem.
            U innego Lauda jest Szwajcarem.
            W poprzednich sezonach F1 w Gazecie Wyborczej wcale nie istniala ...
        • Gość: McLarenka Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:53
          dlatego i ogladalnosc spada ;-)
          przeciez tej ekstazy "komentatorow" tv4 to juz sluchac nie mozna.
          nie jestem wielkim znawca-choc tytul mgr mechanika mam - , ale za to jestem
          wieloletnim kibicem F1 i skreca mnie jak slucham tych wysokiej klasy
          specjalistow. A juz historyczna chwila "polak prowadzi wysci" - bo inni sa w
          PITstopach - to juz szczyt!
          Panu Kubicy DUZO sukcesow, gratuluje skromnosci i pokory - ciezka praca i
          wyrzeczenia, ale przynajmniej wiadomo, ze warto bylo. Teraz juz tylko do przodu.
          p.s. i jak McLaren bedzie mial lepszy samochod to chcialabym Pana Roberta
          zobaczyc za kolkiem ;-)
          • Gość: Hoob Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:57
            Co do oglądalności - dzieki Kubicy ponownie wrócilem do ogladania F1. Kiedyś
            jeszcze na 2 były pokazywane wyścigi i Zientarski z Borowczakiem komentowali.
            Ale wtedy to wypieki na twarzy - Senna Prost, Mansel było duż obwyśmienitych
            kierowców. Teraz mam nadzieje idzie lepsze bo przez kilka lat bylo chyba jednak
            trochę nudno - nie obrażając Schumiego.
            • Gość: mic Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.lublin.mm.pl 11.09.06, 23:52
              Zgadzam się z Tobą. Ja również przestałem oglądać F1, gdy Schumi zdominował
              wyścigi. Schumacher wchodził gdy stara gwardia już się wykruszała, a jedyny
              kierowca (A.Senna), który mógł walczyć o tytuł MŚ zginął na Imoli. Ale dzięki
              Kubicy znowu z zapartym tchem oglądam wyścigi. I jestem pewien, że Kubica
              osiągnie w tym sporcie bardzo wiele. Jednak ja życzę mu aby jak najszybciej
              dostał się do zespołu Ferrari, bo ta stajnia ma najlepsze samochody.
      • Gość: mic Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.lublin.mm.pl 11.09.06, 23:29
        Oczywiście, że spada, bo tym sportem trzeba się trochę interesować, na wynik
        ostateczny nie składa się tylko tak jak w piłce nożnej gra 11-tu zawodników na
        murawie, ale w przeważającej części, o ile nie w największej, to jak działa cały
        team, którego na telewizorach prawie nie widać. Dla większości, to zbyt wysoki
        poziom abstrakcji. Dlatego wolą sobie włączyć kolejne wygłupy bezmózgich
        kopaczy, dla których zrozumienie strategii jest równie trudne jak strzelenie
        gola przez polską drużynę.
        • Gość: Poznaniak Nie ważne kiedy zaczynasz, ważne kiedy kończysz IP: *.icpnet.pl 11.09.06, 23:39
          Poraża mnie arogancja niektórych kibiców, interesujących się F1 od kilku lat i
          przyznających sobie z tego powodu prawo do poniżania ludzi, którzy
          zainteresowali się tym sportem dopiero teraz. Ja interesuję się F1 od 1986
          roku, kiedy byłem jeszcze smarkatym szczylem, ale cieszę się z każdego
          kolejnego fana tej trudnej w odbiorze dyscypliny. Bo jest trudna, trzeba trochę
          się na tym znać, żeby czerpać pełną satysfakcję z oglądania wyścigu. Ale każdy
          kiedyś musi zacząć i na ogół u początków stoi fascynacja wyczynami jakiegoś
          kierowcy. Zwłaszcza gdy to rodak. I brawa dla Roberta za normalny stosunek do
          swego fachu. Żadnych narodowych uniesień i bardzo dobrze, bo g... Polsce
          zawdzięcza. I to piekiełko polskie, które się tu na forum wylewa, nie jest w
          stanie go poruszyć, bo on jest poza tym. Profesjonalista i materiał na mistrza,
          ot co!
          • Gość: mic Może arogancki, ale nie nowy. IP: *.lublin.mm.pl 12.09.06, 00:06
            Dla Twojej informacji, Formułą 1 interesuję się od lat 80-tych. Pamiętam jeszcze
            takich zawodników jak Mansela, Bergera oraz Prosta i Sennę, którzy jeżdżąc w
            jednym zespole potrafili nawzajem się wyeliminować z wyścigu! Mam myślę spore
            pojęcie o tym sporcie, pomimo że od jakiś kilku lat przestałem się interesować
            wyścigami (znudziła mnie dominacja Schumachera), bo chociaż przepisy się
            pozmieniały, ale strategia pit-stopów oraz dobre przygotowanie pojazdu do
            wyścigu nadal są najważniejsze.
        • Gość: gall Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.aster.pl 11.09.06, 23:56
          Nie wiem co mial na mysli Sauber? Przeciez RAI byl 2 a KUB 3. Od wielu lat
          kibicuje Ferari i niech tak bedzie.
          Transmisje ogladam w RTL (bo tam sie znaja na tym sporcie, wysylaja wlasnych
          reporterow (Florian K. tym razem sie nie popisal w wywiadach z N. LAuda, bo
          wysiadlo mu gardlo), wlasne kamery. Kai Ebel, ktory rozmawia z kazdym z
          kierowcow/szefami zespolow (bo chca z nim rozmawiac).
          NAwet Cyfre kupilem dla F1. Kiedys mozna bylo wybierac ujecia kamer. Teraz
          trzeba miec wlaczony internet www.formula1.com - dla statystyk, niemiecki RTL -
          dla rzetelnego komentarza, oraz na czas reklam wlaczac TV4 i wyłączać dzwiek -
          dla samego obrazu, gdyz tego stekajacego ignoranta nie da sie sluchac, a temu
          mlodszemu chyba nie wypada zablysnac przy tym stekajacym, bo potencjal jest.
          Pozdrawiam forumowiczow, zyczac udanych wystepow Panu Robertowi Kubicy. Mam
          nadzieje, ze w nastepnym sezonie w teamie BMW Sauber wystapi Sebastian Vettel i
          Kubica
      • zima0001 Żałosne jest to przeglądanie światowej prasy 11.09.06, 23:45
        i ekscytacja gdzie , co pochlebnego napisali o Kubicy.
        Już widzę jak niemieccy dziennikarze wertuja GW w poszukiwaniu aplauzu dla MSC.
      • Gość: AA Re: Sauber: Kubica ciut lepszy niż Raikkonen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 00:04
        Na całym świecie przyciąga. F1 oglądają miliony. To jedna z najpopularniejszych
        dyscyplin na świecie. Tymczasem prawa do transmisji GP w skokach narciarskich
        poza Polską ciężko sprzedać jakiejkolwiek stacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka