Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

*Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!*

06.11.01, 14:25
    Dużo było głosów apropo ostatniej kolejki pierwszej rundy ekstraklasy. Ruch w
    96 minucie strzelił gola z karnego dającego awans do najlepszej ósemki. Mimo,
    iż mecze miały się zacząć o jednakowej porze, Chorzowianie wyszli 3 min.
    później.
    Wszyscy mówią: piłkarski poker. Okazało się że Śląsk przegrał z przekupionym
    RKS, to teraz przekupiony pan sędzia podyktuje karnego i awansujemy.

Ludzie!!! A co było w ostatniej kolejce bundesligi i to w 2 ostatnich sezonach.
    Schalke traci bramkę w 90 min. Bayern zdobywa gola w ost. sekundach i dzięki
    temu zostaje mistrzem. Tam nikt nie mówił o jakichkolwiek przekrętach. Radzę
    więc, pomyślmy trochę zanim zaczniemy podejrzewać nieprawidłowości. Przecież
    piłka nożna TO GRA NIESPODZIANEK!!! A widzę, że nikt u nas nie chce
    niespodzianek...
    Obserwuj wątek
      • Gość: wak Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* IP: 165.222.186.* 06.11.01, 14:49
        Wreszcie jakis rozsadny glos w tej sprawie.

Rozumiem rozgoryczenie kibicow, dzielaczy i pilkarzy Slaska, ale wystarczylo wygrac z cieniutkim
        Famegiem i byloby po sprawie. Tylko, ze wtedy druga strona grzmialaby, ze Fameg sprzedal mecz.
        Czyli i tak zle i tak nie dobrze.
      • Gość: aero Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.01, 15:17
        jak mozna porownywac bundeslige i polska lige !?
        • michalmly Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* 06.11.01, 16:07
          Gość portalu: aero napisał(a):

> jak mozna porownywac bundeslige i polska lige !?

A dlaczego nie? Czym się różni po tym względem? W Polsce nie może być zaciętych
          meczów, niesamowitych roztrzygnięć w ostatnich sek.?

• Gość: fatality Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* IP: *.pkp.wroc.pl 06.11.01, 16:16
            I jeszcze jedno... Gdy by ta sytuacja dotyczyła Wisły lub Legii,wszyscy głośno
            krzyczeli by,że to WIELKI PRZEKRĘT!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Osama88! Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 10:46
            W polskiej lidze są, były i będą przekręty! A to, że wczoraj coś takiego
            zrobiły Hanysy (jak przyjedziemy do Chorzowa to spalimy tą nie - polską osadę)
            i to mojemu ukochanemu Ślązeczkowi nie jest niczym nowym!
            Ta wieś na R. gdzie krowy wyganiają z boiska godzine przed meczem też zostanie
            zrównana z ziemią!!!
            Pozdrowienia dla wszystkich skinheadów!!!
            Trzymajcie się i tak prawda w końcu zwycięży!!!
            ps.1 Michnik szmato co ty na to!!!
        • Gość: fatality Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* IP: *.pkp.wroc.pl 06.11.01, 16:12
          Nie macie racji.Dodając do siebie przedmeczowe wypowiedzi działaczy i piłkarzy
          Ruchu + to,czego byliśmy świadkami podczas meczu=wielki przekręt!Ale co
          tam..przecież to Polska liga :-((( Zastanawiam się tylko jakim to trzeba być
          kiepem,że by publicznie przyznawac się "czekamy na propozycję z Ruchu-przecież
          to normalne" Normalne?Czy coś w polskiej lidze w ogóle jest normalne?
          • Gość: tojo Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* IP: *.jmpolska.com 06.11.01, 19:20
            zgoda - te gadki przed meczem, opóźniona druga połowa - tego nie powinno być i
            powinny być wyciągnięte konskwencje, ale Śląsk nie może mieć teraz pretensji do
            całego świata, bo najwięcej zależało od wrocławskich piłkarzy gdyby zagrali
            trochę lepiej (jak przystało na drużynę aspirującą do gry w grupie
            mistrzowskiej) i zdobyli chociaż jeden punkt to w Chorzowie mogliby sobie grać
            jeszcze godzinę i nic by to nie pomogło podobnie jak nie pomógłby milion
            dolarów dla Radomska

pozdrawiam
            • Gość: aero Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.01, 22:54
              Ooj, obawiam sie ze gdyby mogli grac jeszcze godzine to Ruch by mial szanse
              rozgromic Amike, hehe. To tak dla zartu.

Ja wcale nie jestem rozgoryczony tym, ze Slask nie wszedl do grupy. Wiem, ze
              nie sa na tyle silni, zeby pokazac dobry futbol. Ale nikt mnie k.. nie
              przekona, ze ta cala sytuacja w tych 2 meczach byla czysta.
              • Gość: harry Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* IP: *.net.autocom.pl 07.11.01, 00:14
                Cała ta sytuacja wygląda nieczysto , ale bezsensem jest dochodzzić kto z kim i
                na jakich warunkach się ułożył, bo to ma niewielkie znaczenie, a i tak w naszej
                PZPN-nowskiej lidze niczego się nie dowiemy. Każdego prawdziwego kibica to
                denerwuje , mnie też. Jak widać wśród działaczy sami TCHÓRZE skoro nikt nie
                odważy się na jakieś poważne konsekwencje (vide OL. MARSYLIA) wobec OSZUSTÓW, a
                nie tylko skromne "kary" finansowe. Przecierz oni nas okradają. Nikt nie płaci
                przecież za bilet na mecz, czy dekoder Canalu żeby sobie Pokera obejrzec, tylko
                sport. A u nas jak widać ludzie zajmujący się ligą nie stronią od hazardu :(((
      • Gość: miki Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* IP: 10.10.120.* 07.11.01, 08:50
        mam juz naprawde dosyc opinii tych wszystkich, ktorzy ciagle narzekaja, mowia
        cos o pilkarskim pokerze, wszystko wedlug nich jest z gory ustawione i
        wyrezyserowane. mam dosyc zarzutow, ze bierze w tym udzial pzpn i canal+ i BOG
        raczy wiedziec kto jeszcze.
        pytam zatem was wszystkich jakie roztrzygniecia w tych dwoch meczach nie
        budzilyby waszych podejrzen? prezentjecie bowiem taka oto filozofie:
        ruch wygrywa - slask wygrywa - podlozylo sie radomsko
        ruch wygrywa - slask remisuje - podlozyla sie amica
        ruch przegrywa - slask remisuje - radomsko i amica dla slaska
        ruch remisuje - slask remisuje - amica i radomsko zagraly dla slaska
        ruch przegrywa - slask wygrywa - podlozylo sie radomsko
        ruch przegrywa - slask przedrywa - amica i radomsko dla slaska
        ruch remisuje- slask przegrywa - wiadomo

• michalmly Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* 11.11.01, 12:42
          Zgadzam się. Po prostu my jesteśmy przygotowani na przekręty i każdy
          zaskakujący rezultat przyjmujemy jako "piłkarski poker"
          • Gość: Cyfra Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.01, 18:42
            michalmly napisał(a):

> Zgadzam się. Po prostu my jesteśmy przygotowani na przekręty i każdy
            > zaskakujący rezultat przyjmujemy jako "piłkarski poker"
            Poprostu ludzie sadza innych wedlug siebie.
            • Gość: Cinek_ok Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.01, 18:57
              Bosz... co za durnota. Jak slucham o tych wszystkich "spoldzielniach", przekretach
              chce mi sie rzygac. W dodatku wszystko udowodnione w stylu " kupione, bo tak i juz".
              Mysle ze dla wiekszosci polskich kibicow najlepiej by bylo gdyby wygrywala zawsze
              druzyna majaca w skladzie kilka pseudoznanych nazwisk a spadaly druzyny ktore
              do 1 ligi weszly sezon wczesniej. Tylko wtedy okazaloby sie ze polska liga jest nudna
              i nie ma niespodzianek. Nie da sie dogodzic.
              • Gość: Kan Do Cinek_ok IP: 157.25.84.* 12.11.01, 10:39
                Oj naiwniaku. Wierzysz w coś co jest utopią.
                Wszędzie tam, gdzie pojawiają się wielkie pieniądze, pojawiają się
                wcześniej czy później przekręty. Przykłady można by mnożyć. Chodź by w biznesie
                (olbrzymie przekręty przy rostrzygnięciach przetargów), czy w polityce ( przy
                uwalaniu ustaw). Zresztą, jeśli chodzi o piłkę, czy w ogóle sport to mamy na to
                przykłady z minionych lat. Te wszystkie niedziele cudów, kupowanie sędziów itp.
                A w innych dyscyplinach np. sprawy dopingu, branie niedozwolonych specyfików
                czy to nie przekręt ? A afery z komitetem olimpijskim ?
                Gadanie, więc, że to wszystko to teorie spiskowe albo zbytnia podejżliwość to
                zwyczajny objaw naiwniactwa i niedorosłości do świata, który nas otacza.

• Gość: miki Do Kana-a IP: 10.10.120.* 12.11.01, 11:55
                  dzieki nareszcie ktos mnie oswiecil. do tej pory myslalem, ze jestem po prostu
                  uczciwy, a teraz juz wiem, ze jestem naiwny, niedojrzaly, nie doroslem do
                  otaczajacego swiata...
                  p.s
                  jakimi zasadami kierujesz sie w zyciu?
                  • Gość: Kan Re: Do miki IP: 157.25.84.* 12.11.01, 12:30
                    "dzieki nareszcie ktos mnie oswiecil. do tej pory myslalem, ze jestem po prostu
                    uczciwy, a teraz juz wiem, ze jestem naiwny, niedojrzaly, nie doroslem do
                    otaczajacego swiata...
                    p.s
                    jakimi zasadami kierujesz sie w zyciu?"

Ach, uczciwy. Skąd ja mam to wiedzieć. To Twoje własne zdanie o sobie.
                    O uczciwości stanowią nasze uczynki i opinia ludzi, którzy nas postrzegają.
                    Jakimi zasadami kieruje się ?
                    Chrześcijańskimi.

Nadal jednak nie znam Twojego poglądu nt. przekrętów w piłce, co jest zresztą
                    tematem tego wątku. No, ale Ty jesteś uczciwy i wydaje Ci się, że pewnie cały
                    świat jest taki. Hmmmmmm. Godny podziwu optymizm. Żebyś się tylko nie
                    rozczarował.
                    • Gość: miki do kan IP: 10.10.120.* 12.11.01, 13:33
                      Gość portalu: Kan napisał(a):

> "dzieki nareszcie ktos mnie oswiecil. do tej pory myslalem, ze jestem po prostu
                      >
                      > uczciwy, a teraz juz wiem, ze jestem naiwny, niedojrzaly, nie doroslem do
                      > otaczajacego swiata...
                      > p.s
                      > jakimi zasadami kierujesz sie w zyciu?"
                      >
                      > Ach, uczciwy. Skąd ja mam to wiedzieć. To Twoje własne zdanie o sobie.
                      > O uczciwości stanowią nasze uczynki i opinia ludzi, którzy nas postrzegają.
                      > Jakimi zasadami kieruje się ?
                      > Chrześcijańskimi.
                      >
                      to bardzo ciekawe. o mojej uczciwosci maja decydowac inni ludzie? ci nieuczciwi?
                      o nie, co to to nie!!nie chce , aby byl to watek o moralnosci. nie mam zamiaru
                      tez nikogo pouczac . nie jestem idealem. idac na stadion nie zapszatam sobie
                      jednak glowy myslami kto sprzedal, po co i dlaczego. pragne obejrzec jedynie
                      dobre widowisko pilkarskie. natomiast ty postrzegasz rzeczywistosc inaczej,
                      prawdopodobnie wedlug swojej miary. powolujac sie na twoja definicje uczciwosci
                      nalezy przypuszczac iz druzyna grajaca fair play to jedynie banda niedojrzalych
                      dzieciakow bawiacych sie w pilke.
                      > Nadal jednak nie znam Twojego poglądu nt. przekrętów w piłce, co jest zresztą
                      > tematem tego wątku. No, ale Ty jesteś uczciwy i wydaje Ci się, że pewnie cały
                      > świat jest taki. Hmmmmmm. Godny podziwu optymizm. Żebyś się tylko nie
                      > rozczarował.
                      na ten temat wypowiadalem sie nie raz na tym forum. nie nie jestem uczciwy, nikt
                      nie jest uczciwy - wszyscy ludzie sa zaklamani, postepuja zle: kradna, zabijaja
                      gwalca, robia przekrety...pewnie wydaje ci sie, ze caly swiat jest taki.
                      hmmmmmmm. czy nie bedziesz zaklopotany kiedy w swoim zyciu spotkasz kogos
                      uczciwego?
                      czy dla ciebie nieuczciwosc to norma wedlug ktorej trzeba postepowac, aby cos w
                      zyciu - sporcie osiagnac?
                      • Gość: Kan Jeszcze raz do miki IP: 157.25.84.* 12.11.01, 14:17
                        Wiesz, nie mogę dojść jak z mojego pierwszego tu postu wywnioskowałeś,
                        że jestem nieuczciwy i myślę, że cały świat jest taki ? Mało tego, wnioskujesz,
                        że taki sprzedajny i skorumpowany świat ja popieram.
                        Ja tylko stwierdziłem że przekręty zdzarzają się tam, gdzie w grę wchodzi duża
                        forsa. Nie pamiętasz, jak kilka lat temu w naszej lidze zdarzały się przypadki
                        sprzedawania meczy ? Co można sądzić gdy zespół z czołówki tabeli przegrywa w
                        żenującym stylu z zespołem z dołu tabeli ? Oczywiście, powiesz, że wszędzie, w
                        każdej lidze może się to stać, tylko że w naszej zdarza się to zbyt często.
                        A po co PZPN reformował niedawno naszą ligę ?
                        Moim zdaniem, co zresztą było zamierzeniem mojego wcześniejszego postu, należy
                        dostrzegać problem przekrętów i korupcji i mówić o tym głośno.
                        A nie udawać, że wszystko jest cacy a tacy ludzie jak ja są be, bo jak oni
                        kurcze mają tupet o tym gadać i to jeszcze na forum publicznym.

Natępnie wyrażasz pogląd, że Ty sam jesteś uczciwy, po czym w swoim następnym
                        poście stwierdzasz, że nie ma ludzi uczciwych. Ja Cię tutaj mam zrozumieć ?
                        Jesteś ciekawym okazem.

"o mojej uczciwosci maja decydowac inni ludzie? ci nieuczciwi?"

A co Ci przyjdzie z tego, że sam mówisz o sobie "jestem uczciwy" gdy ludzie
                        dookoła np. mówią, że jesteś złodziejem i skorumpowanym bydlakiem.
                        Ze swojej uczciwości możesz cieszyć się tylko w swoim domu.
                        A po co Twoim zdaniem powstała lustracja ?
                        No ale o polityce nie będziemy tutaj gadać.

I jeszce jedno, ja mogę o sobie powiedzieć, że staram się być uczciwy w życiu i
                        jakoś mi to wychodzi. Jestem postrzegany przez moje otoczenie, zarówno
                        prywatnie jak i w pracy jako osoba uczciwa i kompetentna.
                        No ale Ty nie możesz tego sprawdzić, więc darujmy sobie komentarze o swojej
                        uczciwości czy nie.

• Gość: Krak Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 12:32
        Pod koniec zeszłego sezonu dużo mówiło się o przekrętach m.in. w kontekście
        Wisły. Przypominam: Wiślakom brakowało dwóch czy trzech punktów do Mistrza, a
        mimo to przegrywali po kolei kilka spotkań. Wtedy wypowiadał sie też Basałaj
        (ten C+), oczywiście z oburzeniem, na temat niskiego morale piłkarzy. Tym
        czasem dość wiarygodna plotka głosiła, że to właśnie Canal+ jest zainteresowany
        jak najdłuższym nierozstrzygięciem kwestii Mistrza. A za wszystkim stała kasa:
        nie ma jeszcze rozstrzygnięcia, więc kibice będą bardziej zainteresowani
        wykupieniem dekodera, a i oglądalność meczy o "coś" jest większa niż o
        pietruszkę. Może to prawda, może nie, ale jak nie wiadomo o co chodzi to na
        pewno chodzi o .... .
        • Gość: kajo95 Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 13:18
          Gość portalu: Krak napisał(a):

> Pod koniec zeszłego sezonu dużo mówiło się o przekrętach m.in. w kontekście
          > Wisły. Przypominam: Wiślakom brakowało dwóch czy trzech punktów do Mistrza, a
          > mimo to przegrywali po kolei kilka spotkań. Wtedy wypowiadał sie też Basałaj
          > (ten C+), oczywiście z oburzeniem, na temat niskiego morale piłkarzy. Tym
          > czasem dość wiarygodna plotka głosiła, że to właśnie Canal+ jest zainteresowany
          >
          > jak najdłuższym nierozstrzygięciem kwestii Mistrza. A za wszystkim stała kasa:
          > nie ma jeszcze rozstrzygnięcia, więc kibice będą bardziej zainteresowani
          > wykupieniem dekodera, a i oglądalność meczy o "coś" jest większa niż o
          > pietruszkę. Może to prawda, może nie, ale jak nie wiadomo o co chodzi to na
          > pewno chodzi o .... .

nie wiem jak to było z tą wisłą w ubiegłym sezonie. wiem natomiast, że od momentu
          gdy basałaj młodszy został prezesem białej gwiazdy basałaj starszy (c+) nie
          powiedział ani jednego złego słowa na wisłę a jak komentuje mecz, w którym legia
          strzela bramkę to mu sie głos z rozpaczy prawie łamie.
          • Gość: fatality Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* IP: *.pkp.wroc.pl 12.11.01, 13:29
            Większkość wypowiadających się tu osób twierdzi,że wszystko jest ok i tylko
            innym wszystko się wydaje... Z tego co widać 70 % ludzi twierdzi,że przekręty
            są,czego przykład mieliśmy ostatnio.Wystarczy tylko popatrzeć na sondę...
            • Gość: miki Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* IP: 10.10.120.* 12.11.01, 13:36
              czy kibice slaska czuja sie oszukani?
              • Gość: Fatality Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* IP: *.pkp.wroc.pl 12.11.01, 13:42
                Kończąc posta chciałem napisać "Teraz wszyscy będą mówić ,że głosowali tylko
                kibice Śląska"Nie zrobiłem tego ,ale jak widać niewiele się pomyliłem :-((
                • Gość: kajo95 Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 13:59
                  Gość portalu: Fatality napisał(a):

> Kończąc posta chciałem napisać "Teraz wszyscy będą mówić ,że głosowali tylko
                  > kibice Śląska"Nie zrobiłem tego ,ale jak widać niewiele się pomyliłem :-((

mam pytanie. numer w chorzowie mógł sie udac tylko pod warunkiem, że ustawiony
                  był sędzia. zakładamy zatem, że sędzia był ustawiony. dlaczego więc nie ustawiono
                  wyniku w taki sposób aby nie narażać się na posądzenia o przekręt tylko czekano z
                  tym do ostatniej chwili? piłkarze i działacze to nie debile i uwierz mi prawdziwe
                  przekręty sa tak ustawione, aby zwykły kibi nie mógł nic podejrzewać. a w
                  chorzowie scenariusz meczu napisał po prostu los.
                • Gość: miki do fatality IP: 10.10.120.* 12.11.01, 14:02
                  Gość portalu: Fatality napisał(a):

> Kończąc posta chciałem napisać "Teraz wszyscy będą mówić ,że głosowali tylko
                  > kibice Śląska"Nie zrobiłem tego ,ale jak widać niewiele się pomyliłem :-((

a w ktorym miejscu napisalem, ze glosowali tylko kibice tej druzyny?
                  jestes z wroclawia wiec zapytalem czy jako kibic slaska czujesz sie oszukany? to
                  wszystko w tym temacie.

• Gość: fatality Re: do miki'ego IP: *.pkp.wroc.pl 12.11.01, 14:10
                    Tak,czuję się oszukany.Dziwisz się?No,ale nie będę dłużej rozpamiętywał tego
                    meczu.Może następnym razem... pozdr
                    • Gość: miki Re: do miki'ego IP: 10.10.120.* 12.11.01, 14:16
                      Gość portalu: fatality napisał(a):

> Tak,czuję się oszukany.Dziwisz się?No,ale nie będę dłużej rozpamiętywał tego
                      > meczu.Może następnym razem... pozdr
                      a jak sie czules, gdy w ubieglym sezonie slask wygral na wyjezdzie z zaglebiem
                      3:1?

• Gość: fatality Re: do miki'ego IP: *.pkp.wroc.pl 12.11.01, 14:23
                        Lepiej czułem się po wygranej z Legią 4:3 :-)))
                      • Gość: miki do fatality IP: 10.10.120.* 12.11.01, 14:25
                        Gość portalu: miki napisał(a):

> Gość portalu: fatality napisał(a):
                        >
                        > > Tak,czuję się oszukany.Dziwisz się?No,ale nie będę dłużej rozpamiętywał te
                        > go
                        > > meczu.Może następnym razem... pozdr
                        > a jak sie czules, gdy w ubieglym sezonie slask wygral na wyjezdzie z zaglebiem
                        > 3:1?
                        >
                        sorki za pomylke. oczywiscie adresatem byl fatality

• Gość: Krak Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 14:18
            Kajo! Uważam, że trochę przesadzasz z tym spiskiem całego świata przeciwko
            Legii i Warszawie. Czasem sobie nabluzgamy, ale (przynajmniej z mojej strony)
            to najczęściej chodzi o podkręcenie atmosfery - ot tak dla rozrywki. Pozdrawiam
            (szczerze).
            • Gość: fatality Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* IP: *.pkp.wroc.pl 12.11.01, 15:14
              Słyszałem jak Boniek powiedział,że nie wyklucza w przyszłości zainwestowania w
              jakiś polski klub :-)bardzo ciekawe,tylko czy się sprawdzi?
            • Gość: kajo95 Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 17:14
              Gość portalu: Krak napisał(a):

> Kajo! Uważam, że trochę przesadzasz z tym spiskiem całego świata przeciwko
              > Legii i Warszawie. Czasem sobie nabluzgamy, ale (przynajmniej z mojej strony)
              > to najczęściej chodzi o podkręcenie atmosfery - ot tak dla rozrywki. Pozdrawiam
              >
              > (szczerze).

z tym basałajem naprawde nie przesadzam. przynajmniej ja i moi znajomi (nie-
              legionisci) tak to odbieramy.
              też pozdrawiam.
      • Gość: MichalMi Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 12.11.01, 22:31
        Stary masz rację. Dokładnie o tym samym pomyśłałem po niedzieli. I tak moralnym
        mistrzem było Schalke.
      • Gość: Przemo Re: *Do mówiących o przekrętach w lidze polskiej!!!!!* IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 15:16
        Trzeba być kosmitą , żeby porównywać Bundesligę do ligi polskiej , tam z udowodnienie machlojek
        są lata pudła a u nas kara dlaŚrutwy , że nie może być kapitanem drużyny , a chcąc uniknąć
        machlojek trzeba wprowadzić licencje tak jak w Bundeslidze i zmniejszyć ligę do góra 10 drużyn i
        wprowadzić zakaz wypożyczeń zawodników na okres poniżej roku / Odra wypożyczyła pół drużyny ,
        awansowała do grupy spokojnych a na wiosnę będzie zbierać szmal na jesienne wypożyczenia.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka