Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Profesjonalizm i nuda! Adamczyk o lidze polskiej!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.03, 22:11
    Nie wiem czy wpadl wam w oko artykul J.Adamczyka o lidze polskiej w Gazecie
    telewizyjnej. Otoz autor pisze w nim ze LP jest tak nudna i denna ze nie
    nadaje sie do niczego itp.
    Zgodze sie nie zgodzic z ta teza. Ogladam inne ligi zachodnie i LM i jest tam
    tak samo duzo nudnych meczow jak w naszej lidze. Dodatkowo w naszej lidze
    jest tak duzo swietnych meczow ale nikt tego nie zauwaza. Autor pisze rowniez
    o niskiej ogladalnosci ligi. Zgadzam sie nie byla ona duza gdy mecze byly w
    TVP. Trzeba tylko dodac jak te mecze byly realizowane i to ze w ogole nie
    byly reklamowane. A co daje takie skuteczne forowanie w tv swiadczy
    zaintersowanie nawet gospodyn domowych Malyszem czy Wisla w pucharach. Takim
    dziennikarzom jak J.A. radze zeby zamiast pisac w kolko ze liga jest
    tragiczna choc raz w zyciu wybrali sie na jakis mecz.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Tuzin Re: Profesjonalizm i nuda! Adamczyk o lidze polsk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.03, 23:27
        Moze i jest brzydka i malo efektowna, ale jest NASZA wlasna - z takimi firmami
        jak Legia, Widzew, Wisla czy Gornik. Moze i w meczach nie ma takiej finezji jak
        w Hiszpanii czy Wloszech ale za to jakie EMOCJE!! Moze i jest zimno i glodno
        ale jaka RADOSC!
        • Gość: m04 Re: Profesjonalizm i nuda! Adamczyk o lidze polsk IP: *.lublin.mm.pl 08.03.03, 03:00
          Ja tam juz czekam z utesknieniem ligi :)
          • kck Re: Profesjonalizm i nuda! Adamczyk o lidze polsk 08.03.03, 16:39
            No pewnie. Cieszmy się z tego, co mamy. Dziennikarze (z wyjątkami) potrafią
            tylko krytkować naszą polską ligę, a ona naprawdę nie jest zła.
      • Gość: mafiu99 Re: Profesjonalizm i nuda! Adamczyk o lidze polsk IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 09.03.03, 13:08
        zgadzam sie z toba, telewizje i inne media zamiast reklamowac lige najezdzaja
        na nia jak sie tylko da. a tak nawiasem mowiac to mecze ligi polskiej sa bardzo
        czesto ciekawsze niz mecze lig bogatszych.
        • Gość: Razorfan Ambroziak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.03, 14:12
          To w sumie jest logiczne w tv jest teraz przesyt pilki. Kibic wybiera juz tylko
          najciekawsze mecze. Mnie np juz nudza mecze Milan Borussia itp. A za to mecze
          Legii w lidze zawsze ogladam z pelnym zainteresowaniem dlatego ze poza samym
          ogladaniem meczu dochodzi jeszcze czynnik sentymentalny. Nie ogladalem jeszcze
          meczu mojej druzyny (choc zdazaly sie beznadziejne), ktory by mnie znudzil po
          prostu Legie moge ogladac zawsze. Nieco mniej lubie ogladac inne mecze ligowe
          ale i tak cenie je wyzej niz nudne jak flaki z olejem wczorajsze derby Rzymu.
          Zapewne jednak dla kazdego kibica Romy to byl super ciekawy mecz.
          A teraz przejde do tematu czyli felietonu Ambroziaka z wczorajszej Gazety. Nie
          wiem czy ten wybitny siatkarz ma cos osobiscie do Legii a w szczegolnosci
          Bosmana ale to juz jego kolejny felieton z tego samego cyklu mianowicie na
          Legii jest strasznie, boja sie tam przychodzic normalni ludzie a to dla tego ze
          prezes Legii wspolpracuje z panem Bosmanem. Zapewne pan Ambroziak tak jak i
          Adamczyk nigdy nie byl na meczu Legii ale oczywiscie wie jak kazdy ze to jak
          wizyta w Parku Jurajskim (wysokie ogrodzenia troche go przypominaja :).
          Oczywiscie prezentuje przy tym zupelna ignorancje piszac o czyms na czym sie
          nie zna. Pan Bosman jest akurat tym ktory uspokaja kibicow i probuje
          powstrzymac jakiekolwiek zamieszki. Pan Ambroziak napisal kiedys ze mimo iz ma
          ponad 2 m to sie boi przychodzic na mecze, ja mam zdecydowanie mniej i w
          przeciwnienstwie do niego bylem na kilku meczach i nic mi sie nie stalo. Ja za
          to balbym sie a przynajmniej byloby mi glupio pisac zawziecie to samo i
          doprowadzac do upadku najbardziej zasluzonego klubu w Polsce. Bo taka jest
          prawda problemy Legii i naszej pilki wynikaja z niskiej spolecznej opinii o
          niej, ktora jednak jest gorsza niz w rzeczywistosci. Panie Ambroziak czy
          czlowiek sportu powinien niszczyc milosc wielu noramlnych kibicow, ktorzy wciaz
          kochaja ten sport mimo iz wszyscy nim pomiataja.
          • Gość: Cyfra Re: Ambroziak IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.03, 18:00
            Legia najbardziej w Polsce zasluzony klub ?W czym?Chyba w zabieraniu innym
            klubom najlepszych zawodnikow ,bo napewno nie w szkoleniu przyszlych
            reprezentantow Polski.
            • Gość: Razorfan Re: Ambroziak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.03, 20:01
              Chociazby fakt zdobycia najwiekszej ilosci punktow w historii polskiej ligi.
              Ale jak to Cyfra pojawil sie jak zjawa gdy pojawilo sie haslo Legia i czepnal
              sie malo waznego stwierdzenia zamiast skometowac calosciowa teze (ktorej
              wspolnym frontem powinni bronic wszyscy kibice).
      • bzyk7 Re: Profesjonalizm i nuda! Adamczyk o lidze polsk 10.03.03, 19:41
        Każda liga jest nudna.
        A interesujące są tylko zwykle 3-4 zespoły w każdej lidze.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka