Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Baltic Cup 2006/2007 - Tallin

22.09.06, 15:29
    Od dziś 3 polskie drużyny grają w turnieju Baltic Cup w Tallinie. Zapraszam na
    strone internetową ŚKC Katowice gdzie już pojawiły się wyniki pierwszych meczy
    naszych drużyn. Jak na razie w pierwszej rundzie gier 1 zwycięstwo i 2
    porażki, ale będzie lepiej :)
    W tej chwili Maciek Cesarz walczy z Marco Usipaavalniemi :) Trzymajcie kciuki :)
    Obserwuj wątek
      • hopp-schwiiz Re: Baltic Cup 2006/2007 - Tallin 22.09.06, 16:25
        wiem, że może nie powinnam się czepiać :P ale Suomi to moja druga pasja zaraz
        po Szwajcarii :P Krzysiu... powinienieś napisać: Markku Uusipaavalniemi :P

ale i tak trzymam kciuki za drużynę Maćka, to im się trafiło
        • hit_and_roll Re: Baltic Cup 2006/2007 - Tallin 22.09.06, 18:30
          Składam ubolewania nad pominięciem kilku literek w pośpiechu :P Jakby Maciek i
          Markku grali w Scrabble na nazwiska to Fin wygrałby w cuglach ;) zobaczymy jak
          będzie na lodzie :D
          • hit_and_roll Re: Baltic Cup 2006/2007 - Tallin 22.09.06, 18:44
            A jednak!! Lód to nie Scrabble!!

Z ostatniej chwili:

Cesarz - Uusipaawalniemi 7:4

Do boju Polskoooooo!! :)
            • hopp-schwiiz Re: Baltic Cup 2006/2007 - Tallin 22.09.06, 18:48
              gratulacje dla Maćka, wygrać z Markku to nie lada wyczyn, niech wiedzą, że
              Polska rośnie w siłe i że my też mamy w curlingu coś do powiedzenia

PUOLA ON PARAS!! :D
              • kiuru Re: Baltic Cup 2006/2007 - Tallin 22.09.06, 19:44
                Ihan totta?!
                Minakin kannatan Puolaa (vain curlingissa)

Dal niewtajemniczonych - tez jestem patriotka ;)

• hopp-schwiiz Re: Baltic Cup 2006/2007 - Tallin 22.09.06, 21:19
                  Terve! Hauska tavata :D Mä on hopp-schwiiz ja mä on kahdeksanoista vuotta
                  vanha... ja... EN PUHU SUOMEA! ;(

a napisałam to tylko po to, żeby zaszpanować :D a nicka zmienię chyba na Hyvää
                  Suomi :D
            • skip_yeti Re: Baltic Cup 2006/2007 - Tallin 22.09.06, 20:34
              noooo.... to jest hicior, facet jest jakby nie bylo aktualnym wicemistrzem
              olimpijskim!
              bardzo jestem ciekaw czy caly sklad finow jest tym z igrzysk
              • hit_and_roll Re: Baltic Cup 2006/2007 - Tallin 22.09.06, 20:35
                Z tego co wiem od Maćka to skład jest zupełnie inny niż na Olimpiadzie, ale
                jednak nazwisko skipa robi swoje :)))
                • msfmcc Re: Baltic Cup 2006/2007 - Tallin 22.09.06, 20:58
                  No, w Scrabblach nazwisko Markku to 15-stoliterówka!!! Czyli premia razy 27!!!
                  Szkoda tylko, ze nazwy wlasne nie grają ;-)))
                  Ale grają za to Polacy, gratulacje chlopaki!!! Byle tak dalej.

A tak przy okazji, to kiuru znalazła chyba swojego sprzymierzeńca w osobie
                  Hopp-schwiiz w kwestii SUOMI? ;-)))
                  • t.kierzkowski Re: Baltic Cup 2006/2007 - Tallin 23.09.06, 09:06
                    dziekujemy-dziekujemy
                    na-razie-wszystko-uklada-sie-dobrze-bo-nawet-mimo-naszej-wydatnej-pomocy-
                    Estonczycy-nie-chcieli-z-nami-wygrac:)
                    jestesmy-po-3-meczach-i-na-razie-wyniki-nas-satysfakcjonuja
                    dzis-czekaja-na-nas-Lotysze-i-Rosjanie
                    dziewczyny-wlasnie-poszly-na-swoj-mecz-wiec-pewnie-pojdziemy-im-niedlugo-
                    kibicowac
                    tylko-jakos-ciagle-brak-czasu-by-miasto-zobaczyc...moze-w-niedzielny-wieczor:)
                    pozdrawiam-ze-slonecznego-i-cieplego-Tallinna-choc-pewnie-niektorym-z-Was-
                    trudno-sobie-taka-pogode-w-tym-miescie-wyobrazic;)
                    • t.kierzkowski Re: Baltic Cup 2006/2007 - Tallin 23.09.06, 09:07
                      zapomnialem-dodac-ze-bylo-mi-niezwykle-milo-podejsc-do-Marku-i-zaprosic-go-na-
                      piwo-po-meczu...:D:D:D:D:D:D
                      • arekmcc Re: Baltic Cup 2006/2007 - Tallin 23.09.06, 09:14
                        Gratulacje dla ŚKC za wygraną z Finami, niezła rzecz.
                        Przypomnę że pierwszy oficjany mecz (na ME 2004, właśnie z Markku) przegraliśmy
                        1:10. Tak więc postęp jest imponujący.
                        TAK TRZYMAĆ!!!
                        Arek
      • takeouter Re: Baltic Cup 2006/2007 - Tallin 23.09.06, 15:23
        Polska1-Lotwa--7-6po-bardzo-ciekawym-i-dobrym-meczu

Wygralismy-wiec-4-mecz-i-zapewnilismy-sobie-gre-w-polfinale.-O-18-gramy-o-
        pierwsze-miejsce-w-grupie-z-Rosja1.

Mecz-z-Lotwa-byl-naprawde-wyrownany.-Lotysze-to-silny-zespol,-ktory-tydzien-
        temu-zajal-9.miejsce-na-Kolibris-Cup,-gdzie-gral-m.in.-Peja-Lindholm.

Pozdrawiamy!!!!!
        • msfmcc Re: Baltic Cup 2006/2007 - Tallin 23.09.06, 19:04
          Brawo brawo brawo!!! Trzymajcie tak dalej i powodzenia w polfinale i...
          finale!!!
          A przy okazji, czy ktos moze napisac krotko co to sa za zespoly (Lotwa 1,2,3,
          Fin 1,2, Est... itd.), moze byc nazwa druzyny lub nazwisko skipa; latwiej
          bedzie skojarzyc niz po numerkach. Dzieki z gory!
        • karolajna-cocktail Re: Baltic Cup 2006/2007 - Tallin 23.09.06, 21:15
          Naprawdę??? Peja grał w Pradze, a Cocktaili tam nie było??? Chyba wpadnę w
          ciężką depresję ;-)

Gratulacje!!! I znowu będzie "ŚKC najlepszym... ".:)))
          • ccckb Re: Baltic Cup 2006/2007 - Tallin 25.09.06, 09:15
            Matko, człowiek w weekend nie zagląda do netu, a tu swiat sie zmienił!!!
            Chłopaki! Bravo! Bravo! Bravo!!! Wygrać z Markku - to myslałam, że sie jeszcze
            jakis czas w Polsce nie wydarzy!!!! Wow.... Super!
            I Peja w Pradze... Naprawdę???? Bosko!!!!
            Szkoda że nie widzicie, ale szczęka mi opadła....
            • cover_wielki Re: Baltic Cup 2006/2007 - Tallin 25.09.06, 13:51
              A gdzie reszta wyników ?
              • hit_and_roll Re: Baltic Cup 2006/2007 - Tallin 26.09.06, 12:27
                Panie Cover, jakbyś Pan zaglądnął czasem na swoją klubową stronę internetową to
                byś znalazł wszystkie wyniki polskich drużyn... Bez komentarza! :P
                • cover_wielki Re: Baltic Cup 2006/2007 - Tallin 26.09.06, 22:42
                  Pane Hit i Pane Roll ! Pana to jest raz czy Pana jest dwóch ? Nieważne. Pan nie
                  uwierzysz ale ja tam czasem zaglądam ! Ja zaglądam tam i nawet gdzie indziej
                  też, Pan nawet nie wiesz w ile ja stron musze zajrzeć codziennie ;) ....
      • takeouter Re: Baltic Cup 2006/2007 - Tallin 26.09.06, 10:53
        Witam! ;) dziekujemy za 3manie kciuków :) ostatecznie Polska 1 zajęła 4 miejsce.
        Wygralismy 4 mecze, przegralismy 3 niestety w tym polfinal i o 3 miejsce.
        Finowie w półfinale mimo naszej dobrej gry byli nie do pokonania- 14 lat
        graja :). Zresztą później dosyć łatwo wygrali w finale z Łotwą1 - ( Smilga).
        Dziewczyny z 2 zwycięstwami zajęły 6 miejsce. A szkoda bo conajmniej 3 mecze
        byly do wygrania( przegrane 1 pkt).

Ogólnie wyjazd Siuuuuperr :))) Rewelacja itd ;)
        Ok może poźniej troche wiecej napisze :)
        a co do Marku to bardzo fajnie grac kamien za kamien z takim przeciwnikiem i
        stac z nim w domu ;)
        • t.kierzkowski Re: Baltic Cup 2006/2007 - Tallin 26.09.06, 16:54
          Ehhh... znowu trzeba zacząć od narzekania, że już po wszystkim :(
          Wyjazd bardzo udany. Może trochę niedosyt, bo stać nas było na 3 miejsce, ale
          co się odwlecze... Wszak mamy jeszcze Jelgavę :)
          Turniej pod względem sportowym zróżnicowany. Zdecydowanie najlepsi okazali się
          Finowie, którzy w tym roku awansowali do "6" najlepszych druzyn w swym kraju.
          Smilga prezentuje się bardzo solidnie i chyba zasłużenie jego drużyna
          uplasowała się na 2 miejscu. Nam dwukrotnie brakło szczęścia w meczu z
          Rosjanami. W grupie przespaliśmy 3 endy i jak zaczęliśmy grać i odrabiać
          straty, to brakło nam meczu :) W meczu o 3 miejsce też okazali się od nas
          lepsi, choć tu trochę brakło nam szczęścia. Niemniej 4 miejsce mnie osobiście
          bardzo cieszy.
          Dziękuję wszystkim, którzy tam ze mną byli i sprawili, że atmosfera była tak
          fajna, a także tym, którzy kibicowali nam w kraju.
          • lpiworowicz Re: Baltic Cup 2006/2007 - Tallin 29.09.06, 09:24
            Relacja z Baltic Cup, parę fotek i pełne wyniki
            www.curlingg.ovh.org/index.php?option=com_content&task=view&id=72&Itemid=38
            • justynazalewska Baltic Cup 2 Jelgava Łotwa 2007 19.01.07, 18:59
              Już dzisiaj dwa zespoły ŚKC checsport i drużyna Toxic startują w kolejnych
              rozgrywkach Baltic Cup. Tym razem drużyna Checsport pojechała w swoim pełnym
              składzie i zapewne będą walczyć o miejsce na podium :) Drużyna Toxic wzbogaciła
              się natomiast o jedną zawodniczkę Agnieszke Plutę, która zadebiutuje na Baltic
              Cup. Trzymamy kciuki za Agnieszkę i całą drużynę pod przewodnictwem skipa
              Barbary Karwat i oczywiście trenera Łukasza Piworowicza :)

A oto pierwsze wyniki jakie dostałam od Basi :)
              Polska- Rosja 5:7 gratulujemy wyrównanej walki
              Polska-Litwa 9:1 gratulujemy zwycięstwa

Wyników od Checsport nie znam jeszcze :)

Pozdrawiamy Justyna i ŚKC
              • lpiworowicz Re: Baltic Cup 2 Jelgava Łotwa 2007 23.01.07, 22:53
                Parę słów o drugiej rundzie Baltic Cup można przeczytać na PSEC w artykule: <a
                href="http://www.curling.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=171&Itemid=38">Jelgava
                Grand Prix</a>
                Za miłe słowa wszystkim w tym miejscu dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka