Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rulez Andrij!!! Rozwal Niemców

IP: *.interklub.pl 09.11.01, 08:33
    Jutro i w środę Ukraina gra z Niemcami o awans do finałów Mistrzostw Świata.
    Moim zdaniem Andrij strzeli dwie bramy w Kijowie i będzie 2-0,a w rewanżu po
    remisie 1-1 Niemcy znajdą się za burtą.
    Jakie są wasze typy?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Skrzypek Re: Rulez Andrij!!! Rozwal Niemców IP: *.interklub.pl 09.11.01, 08:42
        Skoro już o barażach to w pozostałych meczach:
        Słowenia-Rumunia 2-1 i 1-1
        Irlandia-Iran 3-0 i 2-1
        Belgia-Czechy 2-3 i 0-2

Ps."Szewa" i Rebrow zrobią co zechcą z niemieckimi obrońcami.
        • Gość: Cyfra Re: Rulez Andrij!!! Rozwal Niemców IP: *.dip.t-dialin.net 09.11.01, 09:19
          Osobiscie bym wolal zeby Polska spotkala sie z Niemcami w Korei i ich pokonala!
        • Gość: Mariusz Re: Rulez Andrij!!! Rozwal Niemców IP: *.pentor.com.pl 09.11.01, 11:15
          > Skoro już o barażach to w pozostałych meczach:
          > Irlandia-Iran 3-0 i 2-1
          a ja mam nadzieje ze Allah pozwoli Iranczykom udzwignac bagaż przynajmniej z przynajmniej 5
          bramkami.
          a swoja droga nie zazdroszcze mieszkancom Dublina gdy nad ich glowami bedzie przelatywal samolot z
          iranska druzyna pilkarska:)
          >
          > Ps."Szewa" i Rebrow zrobią co zechcą z niemieckimi obrońcami.

tez mam nadzieje ze Niemcow w tych finalach nie bedzie, tylko noe lubie kurde......... Łobanowskiego (za
          bardzo mi sie kojarzyb z takim sympatycznym napisem: CCCP)

• Gość: DonkeyUA Re: Rulez Andrij!!! Rozwal Niemców IP: 10.1.4.* / *.kiev.ua 09.11.01, 11:45
            Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> tez mam nadzieje ze Niemcow w tych finalach nie bedzie, tylko noe lubie kurde..
            > ....... Łobanowskiego (za
            > bardzo mi sie kojarzyb z takim sympatycznym napisem: CCCP)

W Ukraine wiele ludzi tez nie lubi Łobanowskiego, ale oprocz niego nie mamy
            trenerow takiej klasy. A "sympatycznego napisu" juz nie budzie na jego swietrze,
            prosze sie nie martwic :)
          • Gość: Skrzypek Re: Rulez Andrij!!! Rozwal Niemców IP: *.interklub.pl 10.11.01, 14:58
            Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> a ja mam nadzieje ze Allah pozwoli Iranczykom udzwignac bagaż przynajmniej z pr
            > zynajmniej 5
            > bramkami.
            > a swoja droga nie zazdroszcze mieszkancom Dublina gdy nad ich glowami bedzie pr
            > zelatywal samolot z
            > iranska druzyna pilkarska:)
            A co jesli po 30 minutach będzie 4-0 czy samolot wleci w stadion,czy może
            Irlandezów czekają podobne "atrakcje" w jak w meczu "przyjaźni" Francja-Algieria

> > Ps."Szewa" i Rebrow zrobią co zechcą z niemieckimi obrońcami.
            >
            > tez mam nadzieje ze Niemcow w tych finalach nie bedzie, tylko noe lubie kurde..
            > ....... Łobanowskiego (za
            > bardzo mi sie kojarzyb z takim sympatycznym napisem: CCCP)

Łoban jest może niewiarygodnym sztywniakiem i kojarzy się z Sowietami,ale
            ważne,że teraz pracuje dla niepodległej Ukrainy.Notabene czytałem z nim
            wywiad.Jest przegościem,a rozjechanie Barcelony parę lat temu 4-0 na Camp Nou i
            3-0 u siebie pozostawiam bez komentarza... Mam nadzieję,że kiedyś Wisła dokona
            analogicznego wycztnu...
      • Gość: Dave Gowno prawda IP: *.mel.iprimus.net.au 09.11.01, 10:13
        Tez chce zeby Ukraina wygrala ten dwumecz, ale mysle ze tak nie bedzie. W
        Kijowie wymecza remis 1-1, a w Dortmundzie Niemcy wygraja 2-0 lub 3-1. I voila,
        koniec ukrainskich marzen.
        • Gość: PIC Re: Gowno prawda IP: *.chello.pl 09.11.01, 11:13
          Jak Niemcy będą grali na takim poziomie jak dwa ostatnie micze grupowe to
          cienko ti widzę!
      • Gość: DonkeyUA Re: Rulez Andrij!!! Rozwal Niemców IP: 10.1.4.* / *.kiev.ua 09.11.01, 11:53
        Gość portalu: Skrzypek napisał(a):

> Jutro i w środę Ukraina gra z Niemcami o awans do finałów Mistrzostw Świata.
        > Moim zdaniem Andrij strzeli dwie bramy w Kijowie i będzie 2-0,a w rewanżu po
        > remisie 1-1 Niemcy znajdą się za burtą.
        > Jakie są wasze typy?

Bardzo mi sie podoba temat postingu Skrzypka.
        Obyz tak bylo!!
        Pozdrawiam, Donkey Hot z Kijowa
        • Gość: Skrzypek Re: Rulez Andrij!!! Rozwal Niemców IP: *.interklub.pl 10.11.01, 15:06
          Gość portalu: DonkeyUA napisał(a):

> Bardzo mi sie podoba temat postingu Skrzypka.
          > Obyz tak bylo!!
          > Pozdrawiam, Donkey Hot z Kijowa

Dzięki,Polska i Ukraina-współpraca

• Gość: Mario29 Re: Rulez Andrij!!! Rozwal Niemców IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 18:09
        Niestety musze zmartwic marzycieli - Ukraina nie ma szans z Niemcami. Jeden
        Szewczenko z jego egoistycznym podejsciem do gry (calym sercem popieram zdanie
        Engela - Szewczenko tyle razy wygral co i tyle razy przegral mecze dla Ukrainy
        przez swoje podejscie). Rebrov - nie rozsmieszajcie mnie - T'ham go w ogole nie
        wystawia do gry bo facet jest totalnie bez formy - lepszy jest nawet wiekowy
        Des Walker. Ostatnio nawet nie siedzi na lawce - jest jakby w polowie miedzy
        pierwsza i rezerwowa druzyna. Najchetniej T'ham by sie go pozbyl jezeli ktos da
        im POLOWE ceny wydanej na zakup tego pilkarza.

Co do Niemcow - rzeczywiscie maja problemy. Tylko ze Niemcy nie maja problemow
        z czyms co sie nazywa motywacja - oni zawsze w krytycznych momentach staja na
        uszach i .. graja dalej.

Moja prognoza - remis 1-1 na Ukrainie, a w Dortmundzie 4-0 dla Niemcow (2
        bramki po 80 minucie).
        • Gość: czarek Re: Rulez Andrij!!! Rozwal Niemców IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 09.11.01, 20:24
          Chociaz calym sercem jestem za Ukraina, jednak trzeba patrzec na ten dwomecz
          realnie. Stawiam na 2:0 dla Niemcow w Kijowie i remis w srode.
          Pozdrawiam
        • Gość: Skrzypek Re: Rulez Andrij!!! Rozwal Niemców IP: *.interklub.pl 10.11.01, 15:30
          Gość portalu: Mario29 napisał(a):

> Niestety musze zmartwic marzycieli - Ukraina nie ma szans z Niemcami. Jeden
          > Szewczenko z jego egoistycznym podejsciem do gry (calym sercem popieram zdanie
          > Engela - Szewczenko tyle razy wygral co i tyle razy przegral mecze dla Ukrainy
          > przez swoje podejscie). Rebrov - nie rozsmieszajcie mnie - T'ham go w ogole nie
          >
          > wystawia do gry bo facet jest totalnie bez formy - lepszy jest nawet wiekowy
          > Des Walker. Ostatnio nawet nie siedzi na lawce - jest jakby w polowie miedzy
          > pierwsza i rezerwowa druzyna. Najchetniej T'ham by sie go pozbyl jezeli ktos da
          >
          > im POLOWE ceny wydanej na zakup tego pilkarza.
          >
          > Co do Niemcow - rzeczywiscie maja problemy. Tylko ze Niemcy nie maja problemow
          > z czyms co sie nazywa motywacja - oni zawsze w krytycznych momentach staja na
          > uszach i .. graja dalej.
          >
          > Moja prognoza - remis 1-1 na Ukrainie, a w Dortmundzie 4-0 dla Niemcow (2
          > bramki po 80 minucie).

Nie ma szans?A jakich "wielkich" piłkarzy mają Niemcy.Drewno-Janckera,Emeryta-
          Kirstena czy może "reklamę szamponów"-niechcianego w Milanie Bierhoffa.A co za
          obrona i przereklamowany Kahn,puszczające 5 bram w meczu z Anglią?
          Jeśli chodzi o motywację to Niemcy jako całość od conajmniej dekady biernieją,co
          też widać w słabnącym poziomie Bundesligi,gdzie z wolna więcej jest obcokrajowców
          niż ichnich graczy,którzy coraz częściej grzeją ławę-vide np.Energia
          Chociebuż,Schalke,Borussia Dortmund itp.Co bez Ze Roberto grałby Bayer?
          Moim zdaniem Ukraina wygra i nawet biorący lekcję u Łobanowskiego Beckenbauer(a
          tak było)nie pomoże.Chyba,że Niemcy będą miały niesamowitego fuksa,ale w to nie
          wierzę.
          • keracz Re: Rulez Andrij!!! Rozwal Niemców 10.11.01, 15:54
            Jednak Niemcy maja lepiej zorganizowany zespol, a Bundesliga jest na wyzszym
            poziomie niz liga Ukrainska, realnie patrzac Niemcy powinni wygrac baraze, na
            szczescie jest tez, cos takiego jak sensacyjne zwyciestwo slabszego rywala i na
            to wlasnie pocichu licze, mam nadzieje, ze wlasnie tak sie stanie
            - czarek-
            Pozdrawiam
      • Gość: Vidigal Re: Rulez Andrij!!! Rozwal Niemców IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 10.11.01, 18:26
        No narazie 1-0 dla Ukrainy po bramce Zubowa w 18 min. Tak trzymać.
        • Gość: Dave 1-1 IP: *.mel.iprimus.net.au 10.11.01, 21:05
          Tak jak mowilem.
      • Gość: Mario29 Coz ... wypada tylko powtorzyc - a nie mowilem ... IP: *.ipartners.pl 10.11.01, 23:24
        I co? Marzyciele przestali marzyc ??? Widze Skrzypek ze nie... Zal mi Ciebie...

Wynik taki jak prognozowalem (co do bramki) w pierwszym meczu. Ukraina -
        zalosna, jedyny atut to wlasna publicznosc tudziez zimno. Reszta dokladnie tak
        jak mowilem (vide post wyzej):
        1. Rebrov zdjety po 60 minutach po zalosnym pokazie (braku) umiejetnosci,
        2. Szewa - dwa (slownie - DWA) strzaly na bramke, podanych pilek do lepiej
        ustawionych Worobieja, Melaszczenki itd - 0 (slownie ZERO).

Niemcy - niby antygra, ale kazda pilka przez nich dotknieta - zadna noga nie
        cofnieta. Troche krewil Asamoah - gubiac pilke, ale gra Rehmera, Ballacka,
        Schneidera - klasa !!!! Tak przez Ciebie, Skrzypek, pogardzany Jancker - zrobil
        co mial zrobic - pomogl (wydatnie) utrzymac swietny wynik. Sedzia nie pomagal
        (wbrew zwolennikom spiskowej teorii dziejow) - a nawet uwazam ze pare razy
        nalezal sie wolny dla Niemcow.

W Dortmundzie - 4 (slownie CZTERY) do kolka dla Niemcow, Ukraina zjedzona juz w
        momencie wyjscia. Bajki o lepszej grze Ukrainy na wyjazdach prosze sobie
        zachowac na inna okazje...

Podsumowanie - nie kierujmy sie subiektywnym podejsciem kto kogo lubi a kto
        kogo nie, tylko umiejetnosciami pilkarskimi. Obiektywnie Niemcy sa lepsi i to
        bylo widac wlasnie w dzisiejszym meczu.
        • Gość: Skrzypek Re: Coz ... wypada tylko powtorzyc - a nie mowilem ... IP: *.interklub.pl 11.11.01, 00:03

> I co? Marzyciele przestali marzyc ??? Widze Skrzypek ze nie... Zal mi Ciebie...

Widze,że Mario lubisz się bawić w przepychanki,typu żal mi itp,nie schodź do
          takiego poziomu,bo jesli nie to dyskusję z tobą uważam za bezcelową.
          > Wynik taki jak prognozowalem (co do bramki) w pierwszym meczu. Ukraina -
          > zalosna, jedyny atut to wlasna publicznosc tudziez zimno. Reszta dokladnie tak
          > jak mowilem (vide post wyzej):
          Nie oglądałem meczu,ale z tego co piszą portale internetowe,Ukraina miała
          przewagę i już w pierwszej minucie mogła strzelić bramkę,a Szewczenko kilka razy
          miał pecha.

> 1. Rebrov zdjety po 60 minutach po zalosnym pokazie (braku) umiejetnosci,
          > 2. Szewa - dwa (slownie - DWA) strzaly na bramke, podanych pilek do lepiej
          > ustawionych Worobieja, Melaszczenki itd - 0 (slownie ZERO).
          >
          > Niemcy - niby antygra, ale kazda pilka przez nich dotknieta - zadna noga nie
          > cofnieta. Troche krewil Asamoah - gubiac pilke, ale gra Rehmera, Ballacka,
          > Schneidera - klasa !!!! Tak przez Ciebie, Skrzypek, pogardzany Jancker - zrobil
          >
          > co mial zrobic - pomogl (wydatnie) utrzymac swietny wynik.
          Rzeczywiście "świetny"
          > Sedzia nie pomagal
          > (wbrew zwolennikom spiskowej teorii dziejow) - a nawet uwazam ze pare razy
          > nalezal sie wolny dla Niemcow.
          Nie pisałem nic o sędziowaniu
          > W Dortmundzie - 4 (slownie CZTERY) do kolka dla Niemcow, Ukraina zjedzona juz w
          >
          > momencie wyjscia. Bajki o lepszej grze Ukrainy na wyjazdach prosze sobie
          > zachowac na inna okazje...
          > Podsumowanie - nie kierujmy sie subiektywnym podejsciem kto kogo lubi a kto
          > kogo nie, tylko umiejetnosciami pilkarskimi. Obiektywnie Niemcy sa lepsi i to
          > bylo widac wlasnie w dzisiejszym meczu.

Przypominam,że baraż składa składa się z 2 meczy,więc nie czas jeszcze na
          podsumowanie.
          Patrząc z dłuższej perspektywy,reprezentacja Niemiec to przeciętniaki,których
          może ograć każdy.Uważam,że w rewanżu wygra Ukraina i awansuje do mistrzostw.

• Gość: Mario29 Do Skrzypka... IP: *.ipartners.pl 11.11.01, 23:03
            OK - przyjmuje uwage na temat traktowania oponenta w dyskusji - bede unikal
            tego zwrotu - nie byl on uzyty w celu obrazenia, a jedynie w ferworze dyskusji.
            Jezeli urazil - przepraszam.

Co do meczu... Troche jestem w kropce co Ci odpowiedziec - w koncu 'nie
            widziales meczu', ale przeciez 'portale napisaly' ... Powiem tak - trzeba
            samemu ogladac mecze i patrzec obiektywnie. Jezeli nie widziales meczu -
            polecam statystyki (te obiektywne - np statystyki OPTA na portalu
            www.planetfootball.com). Z nich wlasnie wynika ze Niemcy mieli wiecej ZNACZNIE
            strzalow celnych na bramke. Szewczenko niczego nie pokazal, jak na tak
            wielkiego napastnika, moze oprocz (kolejny raz) egoizmu w promieniu 30 metrów
            przed bramką. Kolejny raz powtarzam - zgadzam sie w 300% z Engelem ze to
            napastnik swietny ale zbyt egoistyczny i jezeli nie ma wsparcia od klasowych
            pomocnikow (jak w Milanie - w przeciwienstwie do reprezy narodowej Ukrainy) to
            nic z tego nie ma. Juz mecz z Polska w Kijowie to pokazal.

Tak, wynik uwazam za SWIETNY dla Niemcow. Niemcy w 100% wykonali plan i
            zalozenia przedmeczowe - i podniesli sie psychicznie. Jak powiedzial po meczu
            Voeller dla SAT1 - plan ten to bylo strzelenie jednego gola w Kijowie i
            wpuszczenie jak najmniejszej ilosci do wlasnej bramki. Dlaczego ? Ano dlatego
            ze teraz Niemcy awansuja nawet jak w Dortmundzie bedzie 0-0. Mysle jednak ze
            strzela Ukraincom niejedna bramke.

Co do meczu - trzeba bylo jednak ogladac a nie polegac na opinii innych. Niemcy
            kontrolowali gre caly czas. Jak tylko stracili bramke - przyspieszyli,
            stworzyli trzy okazje i jedna z nich wykorzystali (a nawet dwie - bo ta
            nieuznana bramka to blad sedziego, co bylo widac na powtorce). Grali wyraznie
            na remis. Nawet jezeli, jak mowisz, Szewczenko by mial szczescie i strzelil
            wczesniej - to Niemcy po prostu wczesniej by odpowiedzieli. Po stracie bramki z
            Ukraincow zeszlo powietrze i w 2 polowie to juz tylko szarpali mlodzicy w
            rodzaju Melaszczenki, reszta biegala i wycofywala do tylu. Gdyby nie
            niefrasobliwosc Asamoah (gdyby gral np Deisler jak by byl zdrowy) na prawym
            skrzydle - byloby 1-3 dla Niemcow.

Polecam stacje SAT1 przy ogladaniu rewanzu. Potem ten kto nie mial racji -
            stawia piwo :-))
            • Gość: Skrzypek Re: Do Skrzypka... IP: *.interklub.pl 12.11.01, 01:16

> OK - przyjmuje uwage na temat traktowania oponenta w dyskusji - bede unikal
              > tego zwrotu - nie byl on uzyty w celu obrazenia, a jedynie w ferworze dyskusji.
              >
              > Jezeli urazil - przepraszam.
              >
              > Co do meczu... Troche jestem w kropce co Ci odpowiedziec - w koncu 'nie
              > widziales meczu', ale przeciez 'portale napisaly' ... Powiem tak - trzeba
              > samemu ogladac mecze i patrzec obiektywnie. Jezeli nie widziales meczu -
              > polecam statystyki (te obiektywne - np statystyki OPTA na portalu
              > www.planetfootball.com). Z nich wlasnie wynika ze Niemcy mieli wiecej ZNACZNIE
              > strzalow celnych na bramke. Szewczenko niczego nie pokazal, jak na tak
              > wielkiego napastnika, moze oprocz (kolejny raz) egoizmu w promieniu 30 metrów
              > przed bramką. Kolejny raz powtarzam - zgadzam sie w 300% z Engelem ze to
              > napastnik swietny ale zbyt egoistyczny i jezeli nie ma wsparcia od klasowych
              > pomocnikow (jak w Milanie - w przeciwienstwie do reprezy narodowej Ukrainy) to
              > nic z tego nie ma. Juz mecz z Polska w Kijowie to pokazal.
              >
              > Tak, wynik uwazam za SWIETNY dla Niemcow. Niemcy w 100% wykonali plan i
              > zalozenia przedmeczowe - i podniesli sie psychicznie. Jak powiedzial po meczu
              > Voeller dla SAT1 - plan ten to bylo strzelenie jednego gola w Kijowie i
              > wpuszczenie jak najmniejszej ilosci do wlasnej bramki. Dlaczego ? Ano dlatego
              > ze teraz Niemcy awansuja nawet jak w Dortmundzie bedzie 0-0. Mysle jednak ze
              > strzela Ukraincom niejedna bramke.
              >
              > Co do meczu - trzeba bylo jednak ogladac a nie polegac na opinii innych. Niemcy
              >
              > kontrolowali gre caly czas. Jak tylko stracili bramke - przyspieszyli,
              > stworzyli trzy okazje i jedna z nich wykorzystali (a nawet dwie - bo ta
              > nieuznana bramka to blad sedziego, co bylo widac na powtorce). Grali wyraznie
              > na remis. Nawet jezeli, jak mowisz, Szewczenko by mial szczescie i strzelil
              > wczesniej - to Niemcy po prostu wczesniej by odpowiedzieli. Po stracie bramki z
              >
              > Ukraincow zeszlo powietrze i w 2 polowie to juz tylko szarpali mlodzicy w
              > rodzaju Melaszczenki, reszta biegala i wycofywala do tylu. Gdyby nie
              > niefrasobliwosc Asamoah (gdyby gral np Deisler jak by byl zdrowy) na prawym
              > skrzydle - byloby 1-3 dla Niemcow.
              >
              > Polecam stacje SAT1 przy ogladaniu rewanzu. Potem ten kto nie mial racji -
              > stawia piwo :-))

Z piwem-nie ma sprawy-proponuję Żywiec.Ciąg dalszy dyskusji w środę po meczu
              nara
            • Gość: DonkeyUA Do Mario: w obrone Szewczenki, Skrzypka etc ;-) IP: 10.1.4.* / *.kiev.ua 12.11.01, 15:46
              Ogladalem ten mecz wlasnie ze stadionu Olimpijskiego (i pozniej po TV). Musze
              wyznac, ze Twoje zauwagi wobec gry sa w ogole sluszne. Napewno moge im
              przeciwstawic tylko wiare w nasz zespol, ale uwazam ze nie jest to tyle malo.

> ... Z nich wlasnie wynika ze Niemcy mieli wiecej ZNACZNIE
              > strzalow celnych na bramke. Szewczenko niczego nie pokazal, jak na tak
              > wielkiego napastnika, moze oprocz (kolejny raz) egoizmu w promieniu 30 metrów
              > przed bramką. Kolejny raz powtarzam - zgadzam sie w 300% z Engelem ze to
              > napastnik swietny ale zbyt egoistyczny i jezeli nie ma wsparcia od klasowych
              > pomocnikow (jak w Milanie - w przeciwienstwie do reprezy narodowej Ukrainy) to
              > nic z tego nie ma. Juz mecz z Polska w Kijowie to pokazal.

ZNACZNIE wiecej strzalow? Mysle ze ilosc strzalow na bramke jest mniej-wiecej
              rowna.
              Co do Szewy (niczego nie pokazal?): dwa rzuty wolne (jeden przywiodl do gola,
              inny odbil Kahn); wyjscie sam na sam (swietnie gral bramkarz!). Zwlaszcza ze gral
              raczej na pozycji atakujacego pomocnika. A problem, uwazam, polega nie w jego
              egoizmie, a w tym ze wazystcy gracze zbyt na niego licza. Mysle ze trenery maja
              jakos to naprawic: np. Nesmaczny, lewy obronca, oddaje "Carowi" pilke na flangu,
              zamiast isc prosto po flangu i robic pas do pola karnego...

> Tak, wynik uwazam za SWIETNY dla Niemcow. Niemcy w 100% wykonali plan i
              > zalozenia przedmeczowe - i podniesli sie psychicznie. Jak powiedzial po meczu
              > Voeller dla SAT1 - plan ten to bylo strzelenie jednego gola w Kijowie i
              > wpuszczenie jak najmniejszej ilosci do wlasnej bramki. Dlaczego ? Ano dlatego
              > ze teraz Niemcy awansuja nawet jak w Dortmundzie bedzie 0-0. Mysle jednak ze
              > strzela Ukraincom niejedna bramke.

SWIETNY wynik dla Niemcow? Chyba NIEZLY wynik, "acceptable" (jak to mowi sie po
              polsku?) SWIETNYM dla nich byl by wynik 2-0, 3-1, gdyby nie trzeba bylo sie
              martwic o Dortmundzie. Mysle ze w pilce wspolczesnej nie ma juz takiej roznicy
              miedzy gra wdoma a na wyjezdzie.

> Co do meczu - trzeba bylo jednak ogladac a nie polegac na opinii innych. Niemcy
              >
              > kontrolowali gre caly czas. Jak tylko stracili bramke - przyspieszyli,
              > stworzyli trzy okazje i jedna z nich wykorzystali (a nawet dwie - bo ta
              > nieuznana bramka to blad sedziego, co bylo widac na powtorce). Grali wyraznie
              > na remis. Nawet jezeli, jak mowisz, Szewczenko by mial szczescie i strzelil
              > wczesniej - to Niemcy po prostu wczesniej by odpowiedzieli. Po stracie bramki z
              > Ukraincow zeszlo powietrze i w 2 polowie to juz tylko szarpali mlodzicy w
              > rodzaju Melaszczenki, reszta biegala i wycofywala do tylu. Gdyby nie
              > niefrasobliwosc Asamoah (gdyby gral np Deisler jak by byl zdrowy) na prawym
              > skrzydle - byloby 1-3 dla Niemcow.

Ciagiem pierwszych 20 min. Niemcy wyraznie denerwowali sie, a po 1-ej bramce to
              nasi pilkarze spowolnili tempo (uwazam ze w ogole niepotrzebnie!), oddali
              inicjatywe.
              Z Ukraincow zeszlo powietrze? Odrazu po bramce 1-1 mielismy jedna z najlepszych
              mozliwosci (Szewa sam na sam). Co do 2-ej polowy, nasi stale atakowali, ale
              niestety rzadko wychodzilo na wielke niebezpeczenstwo.

W ogole zgadzajac z Toba wobec meczu w Kijowie, mysle ze minela samo
              polowa "dwumeczu". Wszystko sie rozwiaze w Niemczech (moze w jedna, a moze w inna
              strone!)

Przepraszam za moj polski. Pozdrawiam!
              • Gość: Mario29 Re: Do Mario: w obrone Szewczenki, Skrzypka etc ;-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 14:17
                Nie przejmuj sie DonkeyUA swoja polszczyzna - moj ukrainski bylby gorszy mimo
                pewnej praktyki :-)))) (moj dziadek pochodzi z Wolynia a ja sam dlugo mieszkalem
                nad Ukrainska granica, wielokrotnie bywalem na Ukrainie).

Generalnie kazdemu polecam wypowiedz 'DonkeyUA' jako przyklad obiektywnej oceny
                sytuacji i tolerancji dla innych. Brawo za wyrazenie wywazonej OPINII a nie FOBII
                (w tym wypadku anty-niemieckiej).

Moje komentarze:
                > Ogladalem ten mecz wlasnie ze stadionu Olimpijskiego (i pozniej po TV). Musze
                > wyznac, ze Twoje zauwagi wobec gry sa w ogole sluszne. Napewno moge im
                > przeciwstawic tylko wiare w nasz zespol, ale uwazam ze nie jest to tyle malo.

To na pewno nie jest malo - w koncu kazdy kibicuje swoim. Tak jak ja kibicuje
                Polsce - czasem wbrew obiektynej ocenie umiejetnosci.

> ZNACZNIE wiecej strzalow? Mysle ze ilosc strzalow na bramke jest mniej-wiecej
                > rowna.

Niestety nie - mylisz sie tutaj. Np . w pierwszej polowie UA miala 8 strzalow, a
                Niemcy - 13.

> Co do Szewy (niczego nie pokazal?): dwa rzuty wolne (jeden przywiodl do gola,
                > inny odbil Kahn); wyjscie sam na sam (swietnie gral bramkarz!). Zwlaszcza ze gr
                > al
                > raczej na pozycji atakujacego pomocnika. A problem, uwazam, polega nie w jego
                > egoizmie, a w tym ze wazystcy gracze zbyt na niego licza. Mysle ze trenery maja
                > jakos to naprawic: np. Nesmaczny, lewy obronca, oddaje "Carowi" pilke na flangu
                > zamiast isc prosto po flangu i robic pas do pola karnego...

Dokladnie tak - moze to czas na zmiane trenera??? Czas na zmiane taktyki
                ukrainskiej reprezentacji. Szewa nie moze robic za ofensywnego pomocnika bo
                najlepszy jest w polowaniu na gole. Jest kilku innych co sobie z ta rola
                pomocnika lepiej poradza. Trzeba popracowac nad psychika tez - za duzo jest podan
                do Szewy, a on ma na karku 3 obroncow. Jest Worobiej, jest Melaszczenko - sa
                szybcy, dobrze technicznie wyszkoleni i z reguly lepiej ustawieni. Ja mysle ze
                Ukrainie brakuje kreatywnego pomocnika, ktory mialby dobry przeglad pola i
                kierowal gra w ofensywie. Wyobrazmy sobie sytuacje - wiekszosc podan nie idzie do
                pilnowanego Szewy, tylko do innych atakujacych - przeciwnik zaskoczony, zanim sie
                ocknie to 2 bramki siedza.
                Co do wolnych Szewy to ja bym sie nie ekscytowal- to rola przywodcow druzyn zeby
                dobrze bic wolne. A ten drugi wolny Szewy byl za slabo bity (Kahn bardzo dlugo
                widzial lecaca pilke i mial mase czasu zeby zareagowac).

> SWIETNY wynik dla Niemcow? Chyba NIEZLY wynik, "acceptable" (jak to mowi sie po
                > polsku?) SWIETNYM dla nich byl by wynik 2-0, 3-1, gdyby nie trzeba bylo sie
                > martwic o Dortmundzie. Mysle ze w pilce wspolczesnej nie ma juz takiej roznicy
                > miedzy gra wdoma a na wyjezdzie.

To prawda - klasowe zespoly graja rowno. Ale z tego tez powodu nie widze
                mozliwosci aby Ukraina miala niby grac lepiej na wyjazdach (jak niektorzy
                sugerowali). Jedyna zaleta to to, ze UA moze grac z kontry. Tylko, ze Niemcy nie
                beda chaotycznie atakowac majac zaliczke w postaci remisu. JAk by przegrali w
                Kijowie to co innego. Z tego wlasnie powodu uwazam wynik w Kijowie za SWIETNY.

> Ciagiem pierwszych 20 min. Niemcy wyraznie denerwowali sie, a po 1-ej bramce to
                > nasi pilkarze spowolnili tempo (uwazam ze w ogole niepotrzebnie!), oddali
                > inicjatywe.
                > Z Ukraincow zeszlo powietrze? Odrazu po bramce 1-1 mielismy jedna z najlepszych
                > mozliwosci (Szewa sam na sam). Co do 2-ej polowy, nasi stale atakowali, ale
                > niestety rzadko wychodzilo na wielke niebezpeczenstwo.

I znow masz racje - generalnie z akcji UA wychodzilo niewielkie
                niebezpieczenstwo, moze poza 3-4 sytuacjami. Co nie zmienia faktu ze Niemcy tez
                krewili w sytuacjach podbramkowych.

> W ogole zgadzajac z Toba wobec meczu w Kijowie, mysle ze minela samo
                > polowa "dwumeczu". Wszystko sie rozwiaze w Niemczech (moze w jedna, a moze w in
                > na strone!)

Jak to w 'dwumeczu' - zobaczymy w srode. Chetnie obejrze ten mecz. I obawiam sie
                ze zwycieza Niemcy. Jezeli przegraja to tylko na wlasne zyczenie.

Pozdrowienia.
                • wasia Do Mario ;-) 13.11.01, 16:48

> Nie przejmuj sie DonkeyUA swoja polszczyzna - moj ukrainski bylby gorszy mimo
                  > pewnej praktyki :-)))) (moj dziadek pochodzi z Wolynia a ja sam dlugo mieszkale
                  > m
                  > nad Ukrainska granica, wielokrotnie bywalem na Ukrainie).

A myślałam, że z Mario łączy mnie tylko piłka, no i Safin... Moja babcia w ogóle
                  po polsku nie mówiła, pierwszym językiem mojego ojca jest ukraiński, a w naszej
                  grupie kibicowałam (początkowo szczególnie) Ukrainie...

Jaki ten świat mały i ilu na nim Ukraińców... ;-)))

pzdr, wasia

• Gość: Mario29 Re: Do Mario ;-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 23:17
                    Najpierw cytat z Pawlaka:

Wasienko, boj sie Boga, nareszcie jestes !! :-))))) Witam ponownie, klaniam sie i
                    dlon caluje :-)))

Prosze mnie tu Ukraincem nie nazywac :-)) Ale jak pewnie pamietasz z roznych
                    dyskusji na tym forum - jak to znow cytujac Pawlaka - 'za demokracja ja czasem
                    byl, ale przeciwko glupkom zawsze ...', tzn. tolerancja, tolerancja i raz jeszcze
                    tolerancja.... i obiektywizm w ocenie szans :-))

Pozdrawiam - buzka dla Ciebie, Wasienko :-)
                    • wasia Re: Nie róbcie z nas Ukraińców ;-) - do MarioXXIX 14.11.01, 14:11
                      I ja witam... Kolega Mario też za często na forum nie gości...

Co do robienia z kogokolwiek Ukraińców, to niech Mario wie, że musiałam
                      powstrzymywać się, żeby nie rzucić się na szyję jakiemuś facetowi, którego
                      zobaczyłam w autobusie czytającego gazetę po ukraińsku ;-)))

buzka zwrotna, wasia

> Najpierw cytat z Pawlaka:
                      >
                      > Wasienko, boj sie Boga, nareszcie jestes !! :-))))) Witam ponownie, klaniam sie
                      > i
                      > dlon caluje :-)))
                      >
                      > Prosze mnie tu Ukraincem nie nazywac :-)) Ale jak pewnie pamietasz z roznych
                      > dyskusji na tym forum - jak to znow cytujac Pawlaka - 'za demokracja ja czasem
                      > byl, ale przeciwko glupkom zawsze ...', tzn. tolerancja, tolerancja i raz jeszc
                      > ze
                      > tolerancja.... i obiektywizm w ocenie szans :-))
                      >
                      > Pozdrawiam - buzka dla Ciebie, Wasienko :-)

• Gość: DonkeyUA Do Wasi ;-) IP: 10.1.4.* / *.kiev.ua 14.11.01, 12:19
                    wasia napisał(a):

> Jaki ten świat mały i ilu na nim Ukraińców... ;-)))

Dobre tam, de nas nema. A my je wsiudy!!!
                • Gość: DonkeyUA Re: Do Mario: w obrone Szewczenki, Skrzypka etc ;-) IP: 10.1.4.* / *.kiev.ua 14.11.01, 12:15

> Nie przejmuj sie DonkeyUA swoja polszczyzna - moj ukrainski bylby gorszy mimo
                  > pewnej praktyki :-)))) (moj dziadek pochodzi z Wolynia a ja sam dlugo mieszkale
                  > m
                  > nad Ukrainska granica, wielokrotnie bywalem na Ukrainie).
                  >
                  > Generalnie kazdemu polecam wypowiedz 'DonkeyUA' jako przyklad obiektywnej oceny
                  >
                  > sytuacji i tolerancji dla innych. Brawo za wyrazenie wywazonej OPINII a nie FOB
                  > II
                  > (w tym wypadku anty-niemieckiej).

Dzienki za dobre slowy. Nie chce miec zadnej niemco-fobii, chce zeby nasi ich
                  pokonali!

> Moje komentarze:
                  > > Ogladalem ten mecz wlasnie ze stadionu Olimpijskiego (i pozniej po TV). Mu
                  > sze
                  > > wyznac, ze Twoje zauwagi wobec gry sa w ogole sluszne. Napewno moge im
                  > > przeciwstawic tylko wiare w nasz zespol, ale uwazam ze nie jest to tyle ma
                  > lo.
                  >
                  > To na pewno nie jest malo - w koncu kazdy kibicuje swoim. Tak jak ja kibicuje
                  > Polsce - czasem wbrew obiektynej ocenie umiejetnosci.
                  >
                  >
                  > > ZNACZNIE wiecej strzalow? Mysle ze ilosc strzalow na bramke jest mniej-wie
                  > cej
                  > > rowna.
                  >
                  > Niestety nie - mylisz sie tutaj. Np . w pierwszej polowie UA miala 8 strzalow,
                  > a
                  > Niemcy - 13.
                  >
                  > > Co do Szewy (niczego nie pokazal?): dwa rzuty wolne (jeden przywiodl do go
                  > la,
                  > > inny odbil Kahn); wyjscie sam na sam (swietnie gral bramkarz!). Zwlaszcza
                  > ze gr
                  > > al
                  > > raczej na pozycji atakujacego pomocnika. A problem, uwazam, polega nie w j
                  > ego
                  > > egoizmie, a w tym ze wazystcy gracze zbyt na niego licza. Mysle ze trenery
                  > maja
                  > > jakos to naprawic: np. Nesmaczny, lewy obronca, oddaje "Carowi" pilke na f
                  > langu
                  > > zamiast isc prosto po flangu i robic pas do pola karnego...
                  >
                  > Dokladnie tak - moze to czas na zmiane trenera??? Czas na zmiane taktyki
                  > ukrainskiej reprezentacji. Szewa nie moze robic za ofensywnego pomocnika bo
                  > najlepszy jest w polowaniu na gole. Jest kilku innych co sobie z ta rola
                  > pomocnika lepiej poradza. Trzeba popracowac nad psychika tez - za duzo jest pod
                  > an
                  > do Szewy, a on ma na karku 3 obroncow. Jest Worobiej, jest Melaszczenko - sa
                  > szybcy, dobrze technicznie wyszkoleni i z reguly lepiej ustawieni. Ja mysle ze
                  > Ukrainie brakuje kreatywnego pomocnika, ktory mialby dobry przeglad pola i
                  > kierowal gra w ofensywie. Wyobrazmy sobie sytuacje - wiekszosc podan nie idzie
                  > do
                  > pilnowanego Szewy, tylko do innych atakujacych - przeciwnik zaskoczony, zanim s
                  > ie
                  > ocknie to 2 bramki siedza.
                  > Co do wolnych Szewy to ja bym sie nie ekscytowal- to rola przywodcow druzyn zeb
                  > y
                  > dobrze bic wolne. A ten drugi wolny Szewy byl za slabo bity (Kahn bardzo dlugo
                  > widzial lecaca pilke i mial mase czasu zeby zareagowac).

Uwazam ze najlepsi napastnicy, ktore dobrze widza pole, swietnie trzymaja pilke
                  (np. Maradona, Robi Baggio) z czasem staja ofensywnymi pomocnikami. Oni sa
                  zadobre, zeby tylko strzelac bramki. Szewa jest takim graczem: moze przejsc
                  wszelka obrone rywala, moze oddac dokladny pas. Do tego, masz calkowite racje,
                  brakuje w naszej pilce kreatywnych pomocnikow.
                  A wolne rzuty... Widziales gola, strzelonego przez Szewe Rosjanom (1999 rok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka