Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wit się przyznał, a Canal Plus to imbecyle

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 23:05
    Wit sie przyznał i zaapelował do innych działaczy do pójścia w jego ślady.
    Zas Canal Plus, banda indolentów, własnie teraz, kiedy wreszcie mógłby
    interesujaco i zgodnie z prawdą opowiedzieć o sędziowaniu w lidze, zawiesiła
    i gotowa jest zakończyć współpracę z p. Witem,
    Obserwuj wątek
      • Gość: adas Re: Wit się przyznał, a Canal Plus to imbecyle IP: *.c27.msk.pl 19.01.07, 23:36
        A kto te przekręty w największym stopniu finansuje? Chwila, pomyślmy... Czyżby
        to był właśnie Canal+? Jak firma reklamowała by swój towar sloganem: "u nas
        najlepiej! Bo ze złodziejem!"
        • Gość: Porter A oglądalność? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 23:51
          Jakby wzrosła, gdyby p. Wit zaczął mówić prawdę?
          • Gość: adas Re: A oglądalność? IP: *.c27.msk.pl 20.01.07, 00:32
            Na pewno wzrośnie? Wydaje się, że rynek jest już nasycony dekoderami, a nawet
            jeśli nie - zauważalny wzrost sprzedaży nie jest zależny od nie wiem jak
            sensacyjnych wynurzeń Wita Ż., a raczej od grubości portfela telewidzów.

Z kim Canal+ będzie podpisywał kolejną umowę? Pewnie z tymi samymi ludźmi,
            których Pan Witek mógłby ewentualnie wsypać. Gdyby jeszcze redakacja Canalu
            mogła z czystym sumieniem twierdzić, że Pan Wit zrobł ją w durnia. Ja w to nie
            wierzę, jak już to ona wszystkich robi/ła w konia razem z nim. Kto wie czy sama
            nie znajdzie któregoś we Wrocławiu - w końcu jak wszyscy w środowisku są coś
            umoczeni, to wszyscy. Ktoś tam opowiadał, jaki to Basałaj był cwany - gdy Miś
            Listkiewicz był przejsciowo bez roboty, to go zaprosił do komentowania. I
            dziwnym trafem dwa czy trzy lata później to Canal+ wygrał przetarg stulecia. A
            dziś wyczytałem, iż w Canalu pracuje niejaki Tomasz Listkiewicz, zgadliscie -
            syn Michała.

www.canalplus.pl/cgi-bin/canal/index/sport-redakcja-sklad
            • berserk75 Re: A oglądalność? 20.01.07, 10:15
              Nikt nie zrobił w Polsce więcej w celu spopularyzowania naszej badziewnej ligi
              od C+. Nigdzie też nie padały bardziej niewygodne pytania pod adresem działaczy
              i nie tylko, więc nie pie..ie teraz, że finansowali przekręty, bo to po
              prostu żałosne.
              • adam81w Re: A oglądalność? 20.01.07, 13:30
                > Nikt nie zrobił w Polsce więcej w celu spopularyzowania naszej badziewnej ligi
                > od C+.

ze co? popularyzowanie poprzez ograniczenie mozliwosci ogladania??? nawet
                glupich bramek??? popularyzowanie poprzez dekodowanie?? ja tu czegos nie
                rozumiem. przez takich burakow nie moglem przez 3 lata bramke z ligi ogladac.

a co do tego ze robia lige najlepiej ze strony wizualnej i komentarza otoczki to
                sie zgodze. ale tej pazernosci, tego zakazu nadawania bramek nawet w innej tv to
                w zyciu nie wybacze.
                • berserk75 Re: A oglądalność? 20.01.07, 14:17
                  idź do pracy i zarób, a nie jęczysz ciągle o piłkarzach wyjeżdżających za
                  granicę i o tym, że Cię na coś nie stać.
                  • adam81w Re: A oglądalność? 20.01.07, 16:42
                    :) spadaj nie chce mi sie. niech inni sie mecza.
                    • berserk75 :) 20.01.07, 22:19
                • Gość: calagan Re: A oglądalność? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 19:12

Bez urazy, ale chrzanisz bzdury. Prawa do ligi mogl kupic kazdy. Wystarczylo
                  wylozyc kase. Gdzie byla wtedy TVP? Polsat? TVN? Czy ktos im bronil wygrac ten
                  cholerny przetarg? Czy to nie TVP twierdzila, ze mecze naszej kopanej nie sa
                  ciekawym towarem? Ja Bogu dziekuje, ze wtedy nie wygrala TVP, bo wszystkie
                  sporty zespolowe, do ktorych prawo miala TVP zostaly zmarginalizowane. Poza
                  Olimpiada i Malyszem nic ze sportu nie bylo pokazywane jak nalezy. Kupili prawa
                  do PLK i pokazywali kawalki jednego meczu w miesiacu na pasmie regionalnym - no
                  w morde, to nie wiem jakim cudem kluby pilkarskie mialyby wyzyc. To dzieki
                  Canalowi dowiedziales sie, ze tacy komentatorzy jak Smoku, czy Twarozek
                  istnieja, ze o calej masie innych nie wspomne. To oni pokazuja jak sie robi
                  prawdziwie profesjonalne transmisje, a nie amatorke z jedna kamera i zaspanym
                  kamerzysta.
                  TVP mogac pokazywac II lige tego nie robila. Przez lata bramek nie widzialem,
                  bo magazyny pilkarskie TVP byly w bardzo dziwnych godzinach. Nie zaluje
                  zamkniecia dostepu dla innych.
                  • Gość: adam81w Re: A oglądalność? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 14:03
                    nie calagan nie chrzanie bzdur. w tym ze canal kupilo prawa zle bylo to ze
                    bezsensownie sprzedano te prawa razem z zakazaniem jednoczesnym pokazywania
                    bramek z ligi w telewizjach otwartych. jak wiec tu mozna mowic o popularyzacji
                    sportu??
                    ze tvp zle pokazywala sport to jedno ale po drugie ze nie masz racji nie
                    zgadzajac sie ze mna ze sytuacja w ktorej pilki ligowej nie mozna obejrzec w tw
                    otwartej skutkuje popularyzacja pilki. to jest bzdura! na pewno wiecej ludzi
                    zainteresuje sie pilka gdy mozna ta pilke (ligowa) obejrzec w tw otwartej a nie
                    w tv zamknietej.

Czy ktos im bronil wygrac ten
                    > cholerny przetarg?

nie wiem ale to chyba bylo w pewnym momencie tak ze wiele podmiotow zlozylo chec
                    zakupu praw do ligi ale sposob zakupu praw do ligi ktos ustalil tak ze mozna sie
                    zglaszac, kto chce ile chce a na koniec zawsze ostateczne prawo glosu ma canal
                    plus, ktory moze przyjsc na sam koniec zabawy gdy np polsat powie X zl i
                    powiedziec ja canal daje XX zl. ostateczne prawo przebiccia mial canal. to nie
                    bylo fair.
              • Gość: adas Re: A oglądalność? IP: *.c27.msk.pl 20.01.07, 13:53
                sorry, ale wsłuchaj się w głosy "skruszonych działaczy". Gadają, najczęściej
                anonimowo, ze syf był zawsze ale od 6 lat zyskał nową jakość - otóż o I ligę
                trwa walka na śmierć i na życie, bo to gwarantowane pieniądze od Canalu. A teraz
                sprawdź jaki procent budzetu zapewnia Canal takim Górnikom, Odrom i innym
                Widzewom, o klasycznym przypadku Gieksy nie wspominając. Tak, Canal na pewno
                polską piłkę przestawił na inne tory, otwierając nowe furtki rozwoju,
                poszerzając perspektywy.
                • berserk75 Re: A oglądalność? 20.01.07, 14:20
                  nie uważasz, że twierdzenie jakoby C+ finansował korupcję i oczekiwanie, że w
                  związku z tym ktoś z redakcji trafi do Wrocławia, a do tego wklejanie linka ze
                  składem tejże to 'lekkie' nadużycie? równie dobrze napisz, że Ty też brałeś w
                  tym udział, jeśli chodzisz na mecze i płacisz za bilety.
                  • a.adas Re: A oglądalność? 20.01.07, 14:35
                    przyjrzyj się mojemu postowi i sprawdż w jakim kontekscie pojawia sie link. Choć
                    rzeczywiście, może "Dziennikarz, wydawca spotkań lig europejskich i NBA" to
                    jakiś inny Tomasz Listkiewicz, przypadki chodzą po ludziach.
                    --
                    • berserk75 Re: A oglądalność? 20.01.07, 15:33
                      a.adas napisał:

> Choć
                      > rzeczywiście, może "Dziennikarz, wydawca spotkań lig europejskich i NBA" to
                      > jakiś inny Tomasz Listkiewicz, przypadki chodzą po ludziach.

to nie sprawdziłeś nawet zanim rzuciłeś oskarżenie? tym bardziej gratuluję
                      • Gość: adas Re: A oglądalność? IP: *.c27.msk.pl 20.01.07, 17:01
                        ok, taki ze mnie kiep jakie to oskarżenie rzuciłem? stary forumowy numer: czy
                        oskarżyłem redakcję Canal+ o sprzedawanie meczów? Czy oskarzyłem o cokolwiek?
                        Moze do Wrocławia pojadą jako świadkowie (w końcu Wit mógł prywatnie opowiedzieć
                        kilka środowiskowych anegdotek i plotek, które dziś dają do myslenia, a
                        redaktorzy jako dobrzy obywatele...), a może jako autorzy programu o...
                        handlowaniu meczami (taka dziennikarska bomba!).

A najsmieszniejsze, ze naprawdę tego zdania nie napisałem w kontekście
                        handlowania meczami. Moze watek poboczny śledztwa obejmuje handel prawami
                        telewizyjnymi? Ale Twój trop jest ciekawy, i zastanawiam się (na wszelki wypadek
                        z góry zaznaczam! jedynie teoretycznie) jaki skład ligi byłby optymalny dla
                        najwyższej gwarantowanej jakości telewizyjnego widowiska co weekend obecnego w tv.

Co do Tomcia, mea culpa. Sprawdziłem na miarę możliwości jakie daje net. Może
                        przeprojektowałem karierę dziennikarską Misia na Bogu winnego (czytaj:
                        niespokrewnionego) Tomasza L. W takim razie z góry przepraszam wszystkich
                        zainteresowanych. Następnym razem wynajmę detektywa.
                        • berserk75 Re: A oglądalność? 20.01.07, 22:30
                          Gość portalu: adas napisał(a):

czy
                          > oskarżyłem redakcję Canal+ o sprzedawanie meczów? Czy oskarzyłem o cokolwiek?

"A kto te przekręty w największym stopniu finansuje? Chwila, pomyślmy... Czyżby
                          to był właśnie Canal+?"

"Gdyby jeszcze redakacja Canalu
                          mogła z czystym sumieniem twierdzić, że Pan Wit zrobł ją w durnia. Ja w to nie
                          wierzę, jak już to ona wszystkich robi/ła w konia razem z nim. Kto wie czy sama
                          nie znajdzie któregoś we Wrocławiu - w końcu jak wszyscy w środowisku są coś
                          umoczeni, to wszyscy."

oczywiście, że nie oskarżyłeś. to ja jestem czepliwy i nadinterpretuję. z tym
                          składem ligi też dobry trop. przecież C+ opłacało się, że z ligi spadły: Pogoń,
                          Lech, Widzew, ŁKS, Polonia, GKS, Ruch, Śląsk.
                          • a.adas Re: A oglądalność? 20.01.07, 22:36
                            Ad 1
                            oki

Ad 2
                            oki
                          • Gość: yeti Re: A oglądalność? IP: *.ipt.aol.com 20.01.07, 22:44
                            "oczywiście, że nie oskarżyłeś. to ja jestem czepliwy i nadinterpretuję. z tym
                            składem ligi też dobry trop. przecież C+ opłacało się, że z ligi spadły: Pogoń,
                            Lech, Widzew, ŁKS, Polonia, GKS, Ruch, Śląsk."

A jak się opłacało? Spadły druzyny z dużych miast , a więc rynek dla C+ się
                            skurczył.

• Gość: adas Re: A oglądalność? IP: *.c27.msk.pl 20.01.07, 23:29
                              yeti, nie zauważyłeś, ze z prawdziwą przyjemnością obaj (znaczy sie Barserk i
                              ja) zmierzamy w stronę krainy absurdu?

Ale mogę Ci to wytłumaczyć. (Tele)idzowie z wymienionych miast są tak
                              przyzywyczajeni do ekstraklasy, ze dekoderów nie oddadzą nawet po śmierci (z
                              zalu po spadku). Zresztą za rok i tak wracaja do życia. A dzięki pokazywaniu
                              Arki, Łęcznej i Bełchatowa Canal+ pozyskuje nowe, prężnie się rozwijające, rynki
                              zbytu.
                              • Gość: adas Re: A oglądalność? IP: *.c27.msk.pl 20.01.07, 23:30
                                Berserk... Berserk... Berserk... Berserk... Berserk... Berserk... Berserk...
                                Berserk... Berserk... Berserk... Berserk... Berserk...
                                • berserk75 Re: A oglądalność? 21.01.07, 08:31
                                  nie wywołuj wilka z lasu ;)
                            • berserk75 Re: A oglądalność? 21.01.07, 08:31
                              ironia ;)
      • Gość: bandzioch Witek wypuszczony, może wracać do C+ IP: *.chello.pl 20.01.07, 11:09
        Podobnie jak Zarzeczny, który puknął po pijaku kolesia i zwiał, jak widać C+ nie
        ma oporów w zatrudnianiu takich person.
        • Gość: Porter Re: Witek wypuszczony, może wracać do C+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 18:51
          To jednak troche co innego. Zarzeczny wypłacił baserunek, ten puknięty cudem
          odzyskał pamięć i przypomniał sobie, że puknął go traktor, a nie samochód, a
          juz zwłaszcza samochód p. Pawła, a prokuratura - bo nawet nie sąd - umorzyła
          postępowanie. Natomiast Żelazko ma postawione zarzuty i nawet sie do nich
          przyznał. BTW - czy zauważyliscie, że w tej sprawie oskarżenmi często nie idą w
          zaparte?
      • Gość: Fan Re: Wit się przyznał, a Canal Plus to imbecyle IP: *.tvk.torun.pl 20.01.07, 20:57
        Zauwazcie ze najwazniejsi dziennikarze sie kumpluja z gnojkami z pzpn
        Jak ma go krytykowac jak jest kumplem?
        • Gość: yeti Re: Wit się przyznał, a Canal Plus to imbecyle IP: *.ipt.aol.com 20.01.07, 22:49
          He, obawiam sie ze oni wszyscy sie kumpluja. Tak samo jak w polityce. Razem
          wódke piją a potem pedzą do TV gdzie wylewają na siebie kubly pomyj. Po
          programie znów idą popić. pzdr.
          • Gość: jumba_spar_abo Re: Wit się przyznał, a Canal Plus to imbecyle IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.07, 12:17
            Boze jaki jestem szczesliwy,ze od kilku lat nie musze byc "torturowany" polska
            liga.Natomiast uklady i ukladziki, korupcja i to bagno w PZPN to normalka.
            Moze wreszcie pan Ziobro zrobi porzadek w tej "dzungli"
            • Gość: Krzyś Re: Wit się przyznał, a Canal Plus to imbecyle IP: *.pke.pl 22.01.07, 09:44
              hehehe, ja tu nikogo nie bronię, czy zachwalam: ale całe "zamieszanie"
              rozpoczęło sie od syna, tak znienawidzonego w całej Polsce ojca, Mariana D. LOL!
      • berserk75 Przeżyjmy to jeszcze raz... 23.01.07, 00:12
        youtube.com/watch?v=KZwmr1gtfqc
      • Gość: k Re: Wit się przyznał, a Canal Plus to imbecyle IP: *.chello.pl 23.01.07, 18:37
        www.youtube.com/watch?v=w_D7rjg2zx4&NR
        i tyle w temacie PZPN

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka