Gość: jano Jutro bez flag i dopingu !!! IP: *.chello.pl 20.01.07, 22:22 Ten Hopfer skompromitował się do szczętu. Po takim tragicznym wypadku konkurs powinien być natychmiast przerwany! Całkowity brak wrażliwości u tego pana. Na jutrzejszym konkursie kibice powinni całkowicie zrezygnować z flag i oglądać go w całkowitej ciszy! Nie można bawić się wobec tragedii młodego człowieka! Pokażmy więcej kultury niż organizatorzy konkursu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z boku Re: do kogo ten tekst ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 22:29 do tej gawiedzi ktora w tej chwili nawala sie monopolem ? jutro po pierwszym piwku przyjda pod skocznie z trabkami i bedzie " POLSKA BIALO-CZERWONI !! " , to jest przeciez futbolowe kibolstwo w wiekszosci, ktore nie ma zima co robic.. a moze jeszcze zaspiewaja organizatorom " POlACY NIC SIE NIE STALO, NIC SIE NIE STAAALOOO .. " lal, lalala, laa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: do kogo ten tekst ? IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.07, 22:37 Stary, ale wlasciwie o co Ci chodzi? O to, ze jutro ludzie nie beda robic totalnej zaloby? Po pierwsze JM jest co prawda nieprzytomny, ale prawdopodobnie nie umierajacy (uszkodzenia czaszki). Po drugie, co sie tego Malysza czepiles - dostawal komunikaty z karetki, czy jak? Po trzecie, jak jestes taki "moralny", a moze super delikatny, to mozesz jutro zawodow nie ogladac i chodzic z czarna opaska (chociaz nikt nie umarl). Jesli chodzi o Mazocha - bardzo mi go zal i mam nadzieje, ze sie wylize. Chyba jednak bardziej niz wiatr zawazyl brak umiejetnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksawery Re: do kogo ten tekst ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 02:17 panie znawco, co ma piernik do wiatraka!?. Nawet jeśli Czech popełnił błąd to wypowiedź Małysza jest kompromitująca. Np.jak taksówkarz zostaje zamordowany w czasie /być może!/nierozważnego kursu, jego koledzy po fachu myślą jak pomóc rodzinie, wspólczują, nie zachowują się jak hienaMałysz, ekspert krytykujący nieprzytomengo młodszego kolegę. Kiedy Małysz skupiał się na krytyce braku II tury skoków, Czech WALCZYŁ O ŻYCIE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y_Sam Re: do kogo ten tekst ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 10:40 > to jest przeciez futbolowe kibolstwo w wiekszosci, ktore nie ma zima co robic.. Byłeś tam chociaż raz że pieprzysz takie farmazony? Tam przyjeżdżają normalni ludzie, całymi rodzinami (nawet z małymi dziećmi), grupy znajomych w różnym wieku, wycieczki fundowane przez zakłady pracy. Wspomniane przez Ciebie kibolstwo to góra 5% frekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr organizator za kratki !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 22:34 Mam tylko nadzieję że organizator odpowie za swoją głupotę kontynuowania skoków podczas tak silnego i zmiennego wiatru. Szkoda że pieniądze biorą górę nad zdrowym rozsądkiem. Dziwie się też Małyszowi że też mu już pieniądze uderzyły do głowy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idealistka Re: organizator za kratki !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 22:50 współcześnie liczy się tylko pieniądz jaki zarabia się na imprezach sportowych dla gawiedzi. Bezpieczeństwo, zdrowie, piękno, idea fair play znikło dawno. Dla organizatorów liczy się pieniądz. Mam dość dawno Małysza i jego małżonki. Para kmiotów, którym pieniądze przesłoniły swiat. Może lepiej wydawać pieniądze na sprawy ważkie w naszym życiu a nie na durne skoki, które nie mają żadnego pozytku społecznego. Dośc już tej farsy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: organizator za kratki !!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.07, 22:54 Powiedz to tym wszystkim, ktorzy w okolicach Zakopanego zainwestowali setki tysiecy w modernizacje bazy turystycznej i sportowej (wyciagi), a teraz bankrutuja i moga tylko dzieki takiej imprezie troche pieniedzy zarobic. Idealizm nie znaczy klapy na oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radosław Jarek zamknij się, wstydu nie masz IP: *.168.wmc.com.pl 20.01.07, 22:56 zachowaj swe uwagi nt strat i kasy dla siebie i swoją obronę małysza ez. wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Jarek zamknij się, wstydu nie masz IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.07, 23:02 Nie badz taki wyrywny - ja tylko i wylacznie skomentowalem wypowiedz idealistki. Sami super moralni sie znalezli. Wiesz tyle co widziales, to wszystko. Nikogo nie bronie, trzymam sie nastepujacych faktow (ja wiem, w tym kraju to obraza). Zdazyl sie wypadek, ludzie kierujacy konkursem (a nie organizatorzy) podjeli taka decyzje jaka podjeli. Kibice zachowali sie bardzo dobrze - z wyczuciem zareagowali na to, co sie stalo. Spytano Malysza co mysli o tym calym wydarzeniu. Odpowiedzial, wiedzac tylko, ze Czecha zabrano do szpitala (tak jak kiedys Morgensterna czy Ammana), ze: a. uciekla mu mozliwosc uzyskania lepszego rezultatu b. wypadek spowodowany byl w jego odczuciu bardziej bledem zawodnika niz warunkami pogodowymi. Zanim zaczniesz komentowac zastanow sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Z Re: organizator za kratki !!! IP: *.acn.waw.pl 21.01.07, 01:13 tu nie chodzi o pozbawianie ludzi zysku, chodzi o to ze jak sie napina na cos to trzeba od poczatku do konca umiec to zorganizowac, a tu oprocz bazy turystycznej potrzebne jest zabezpieczenie medyczne. wypadki sie zdarzaja, ale ich skutki mozna zminimalizowac sensowna baza medyczna, lub przynajmniej zwroceniem sie o pomoc do krajow sasiednich bardziej rozwinietych. niestety polaczki chca byc istotni w swiecie a poza glupkowatymi komentarzami nie wiele maja do zaoferowania. pusty smiech mnie ogarnia na mysl ze zakopane chcialo zorganizowac Olimpiade. bez szpitala bez drogi dojazdowej... ten skoczek najprawdopodobniej nie przezyje tego wypadku. i nie chce mi sie dyskutowac czy z powodu wiatru czy (jak to powiedzial ten kmiot malysz) z powodu malego doswiadczenia. na pewno w kraju cywilizowanym udzielono by mu profesjonalnej pomocy medycznej a nie wiozlo karetka do miasta oddalonego o 100 kilometrow. smutny kraj smutna rzeczywistosc, a przeciez pokonalismy Krzyzakow, wygralismy wojne i mielismy Papieza... i co?? a tobie gratuluje imienia. z takim na pewno daleko zajdziesz. a juz z twoim sposobem myslenia to wiecej niz pewne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....... Znowu to samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 22:35 "Małysz twierdzi, że upadek Mazocha nie był spowodowany warunkami atmosferycznymi, ale brakiem doświadczenia Czecha. - To był błąd Mazocha. Ściągnęło mu narty w bok i zamiast skorygować tor lotu, położył się na nartach i stracił równowagę - powiedział Polak." - KOLEJNY RAZ WSTYD MI ZA POLAKOW jak tak mozna mowic czlowiek moze nie przezyc nocy a oni zero wspolczucia WSTYD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Znowu to samo IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.07, 22:38 Co Ty gadasz. Kibice bardzo dobrze sie zachowali. Pytali Malysza o przyczyne, to im odpowiedzial, co jego zdaniem sie stalo. Co to ma wspolnego ze wspolczuciem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iceman Mazoch w stanie krytycznym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 22:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Mazoch w stanie krytycznym IP: *.168.wmc.com.pl 20.01.07, 22:43 Jezu, to straszne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Znowu to samo IP: *.e-wro.net.pl 20.01.07, 22:42 Kiedy Małysz to mówił (tuz po zawodach) jeszcze nie wiedział jak ciężki jest stan Czecha. Pomyśl zanim cos powiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schumi Re: Znowu to samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 22:46 ty chyba chory na umysle jestes tak samo jak twoj pupilek maly szmaciarz lecz sie czlowieku ten koles ma 20 lat i oby zyl jak najdluzej a ty sie takim debilem jak malysz martwisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jare Re: Znowu to samo IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.07, 22:49 Ja rozumiem, ze jestes w szoku (ten upadek, no straszna sprawa), ale tym bardziej nie powinienes teraz nic pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pot Re: Znowu to samo IP: *.168.wmc.com.pl 20.01.07, 22:49 ch... z małyszem- pogieło go do reszty oby tylko ten chłopak przeżył i wyzdrowiał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iceman Re: Znowu to samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 22:48 Niestety przy takim wypadku urazy są podobne do tych u ofiar wypadków komunikacyjnych - złamane kości, w tym czaski, pęknięte narządy wewnętrzne, krwotoki do jam ciała (czaski, klatki i brzucha), itd. Zakładanie wenflonów, podawanie leków na pobudzenie krązenia, itd. na nic tu zdaje, bo ofiara ma, np. w jamie brzusznej parę litrów krwi z pęknietej aorty, itd. Niestety Mazoch jest jedną nogą na tamtym świecie. Oby jednak z tego wyszedł jakimś cudem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iceman Krwotok wewnętrzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 22:50 Niestety przy takim wypadku urazy są podobne do tych u ofiar wypadków komunikacyjnych - złamane kości, w tym czaski, pęknięte narządy wewnętrzne, krwotoki do jam ciała (czaski, klatki i brzucha), itd. Zakładanie wenflonów, podawanie leków na pobudzenie krązenia, itd. na nic tu zdaje, bo ofiara ma, np. w jamie brzusznej parę litrów krwi z pęknietej aorty, itd. Niestety Mazoch jest jedną nogą na tamtym świecie. Oby jednak z tego wyszedł jakimś cudem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lawyer Re: Znowu to samo IP: *.tvk.torun.pl 20.01.07, 22:47 Nooo Adaś! Tym razem to się nie popisałeś. Chyba Ci nadmiar kasy boleśnie udzerzył do głowy. Chłopak leży w stanie krytycznym, ale co tam, w d*** z nim, moje szanse na podium ważniejsze! Sportowiec z klasą tak się nie zachowuje. A organizatorzy powinni ponieść surowe konsekwencje, że na siłę parli do organizacji zawodów w takich warunkach. Wczoraj w każdych wiadomościach odchodziły lamenty, co to będzie, milion złotych czy tam euro przepadnie jeśli imprezę się odwoła. To macie go teraz na sumieniach. Trzymaj się Janek, wyjdziesz z tego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
serena14 MAŁYSZ -WSTYD!!!! 20.01.07, 22:49 MAŁYSZ SKOMPROMITOWAŁ SIĘ TOTALNIE .ZAROZUMIAŁY ,PRYMITYWNY CZŁOWIEK .TROCHĘ POKORY W OBLICZU TAKIEGO NIESZCZĘŚCIA.NIE OGLĄDAM TEGO ZAROZUMIALCA MAŁYSZA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: MAŁYSZ -WSTYD!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.07, 22:50 OK, ale to znaczy, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Znowu to samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 22:56 Małyszowi kasa wypaliła już szare komórki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodo Re: Znowu to samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 23:31 "Małysz twierdzi, że upadek Mazocha nie był spowodowany warunkami atmosferycznymi, ale brakiem doświadczenia Czecha. - To był błąd Mazocha. Ściągnęło mu narty w bok i zamiast skorygować tor lotu, położył się na nartach i stracił równowagę - powiedział Polak." - KOLEJNY RAZ WSTYD MI ZA POLAKOW jak tak mozna mowic czlowiek moze nie przezyc nocy a oni zero wspolczucia WSTYD LUDZIEEE!!!! pogięło was? Małysz ocenia sytuację, po prostu zna się na tym - i na tym, żeby nie tracić zimnej krwi. jak się analizuje np. wypadek samochodowy, to można płakac nad ofiarami, ale można i trzeba zastanowić się nad błędami kierowcy. natomiast my Polacy - musimy syczeć. to jedyna okazja, kiedy żałosne miernoty mogą poczuć się lepiej, krytykując kogoś, kto miernotą nie jest. najpierw uczciwie popatrzcie: cytuje się tylko część wypowiedzi Małysza - tę część, która może nam coś wyjaśnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Znowu to samo IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.07, 23:37 Stary, daj spokoj. Do rodakow mowisz. A tu widzisz - "Wstyd Panie Malysz", "Malysz okazal sie malym czlowiekiem" (ten co to napisal, to dopiero musi byc gnojek). Zaden z tych "dobrych ludzi", ktorym tak zal tego Czecha, ze musza komus - z zalu naturalnie - dowalic, nie zadal sobie nawet trudu, zeby wejsc na skoki.pl i zobaczyc, ze nawet tam poczatkowo pisali, ze z Mazochem wcale nie jest tak zle. Mowie Ci raz jeszcze - daj spokoj. W zagryziakowie.pl kazda okazja dobra, zeby szczuc na kogos, a szczegolnie na takiego, ktoremu sie udalo nie byc jednym z wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Znowu to samo 21.01.07, 00:31 A każdy się wypowiada jakby zęby na skakaniu na nartach zjadł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fil_wawa@gazeta.pl Re: Znowu to samo-a ja Wam mówie, Małysz=Kanalia IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.01.07, 00:57 Gnojkiem to Ty jesteś, buraku. Ja to napisałem. Bo my, Polacy, mamy to do siebie - jako nasza zaleta, że solidaryzujemy się z tragedia.(Ukraina, świece pod ambasadą krajów dotkniętych terroryzmem, Ochojska, Caritas Polska itp.) A Małysz - postgerman ewangeliczny z Wisły ma juz wizją wyników zaślepione swoje ćwierćinteligentne oczka i tragedii kolegi nie dostrzega. Nie znam się na skokach. Wiem, że zawody należało przerwać z racji powagi sytuacji, a nie z racji warunków. Jak ktoś tego nie rozumie to chyba serca nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Znowu to samo-a ja Wam mówie, Małysz=Kanalia IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.07, 12:59 A wiesz, ze Ty jestes pie..iety? To pewnie z tego wspolczucia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardzo zmartwiony modlę się za tego biednego chłopaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 22:45 i za jego bliskich. Odpowiedz Link Zgłoś
serena14 Re: modlę się za tego biednego chłopaka 20.01.07, 22:51 Gość portalu: bardzo zmartwiony napisał(a): > i za jego bliskich. WIERZĘ ,ŻE WSZYSTKIE MODLITWY BĘDĄ WYSŁUCHANE ...NIECH DOBRY BÓG MA JANA W SWEJ OPIECE . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1920 Bydzia Re: modlę się za tego biednego chłopaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 23:10 Śmieszni jesteście z atakowaniem Adama, ja zdaje się na opinię fachowców, ludzi którzy siędzą w temacie skoków, jest zgodna decyzja - czech popełnił błąd, ale faktycznie szkoda tego Czecha, w historii skoków upadków było wiele nie przypominam sobie aby z uwagi na to przerywano zawody, zreszta nie przerwano ich z powodu upadku tylko zpowodu wiejącego wiatru. Kierownikowi Pucharu świata nie chciało się już czekać by wiatr się uspokoił i tyle. Oprócz Jana Mazocha jeszcze bardziej żal mi was, bo guzik się znacie na skokach, tu niby się modlicie, a Małysza mieszacie z blotem banda faryzeuszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Adam Malysz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.07, 22:47 Uważam, że to nie była wina Jana Mazocha, każdy nawet doświadczony€ skoczek mógłby w ten sposób wylądować, ułamki sekund.Opinia Małysza była kiepska, widac było że najbardziej był zdenerwowany tym że nie mógł oddac skoku a jak sam kiedys zaliczył upadek przy lądowaniu to mowili że to wyrwa w sniegu(LITOSCI).Bohater narodowy dał plame. Trzymam kciuki za Jana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc jak sie obudzi zadaj przeprosin IP: *.cable.ubr03.sand.blueyonder.co.uk 20.01.07, 22:52 malysz ty poje..... Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 malysz by name malysz by nature 20.01.07, 23:03 powiedz to po czesku dyplomato Odpowiedz Link Zgłoś
andrea001 O jednego kibica mniej... 20.01.07, 22:53 Panie Małysz. Cóż za solidarność z kolegą z Czech! Chłopak walczy o życie a Pan tylko o sobie - liczy się tylko Pana wygrana i pieniążki, które Pan za nią zarobi. Pana postawa nie wzbudza mojego szacunku - kibicować to już Panu nie będę... Odpowiedz Link Zgłoś
fil_wawa Małysz!!!Okazałeś się małym człowieczkiem!!! Wstyd 20.01.07, 22:54 Wstyd, wszystkie twoje sukcesy mam od dziś w dupie!!! Takie komentarze w obliczu tragedii. Wstyd mi że musze dzielić z Tobą narodowość. Na szczęście nie religie, ty ewangelkiu bezduszny karierowiczu. W dodatku jak Cie dzisiaj słuchałem to okazałeś się wielkim prymitywem, co ledwo zdanie skleca!!! Życzę Ci załamania kariery knypku i modle się za Jan Mazoha. Filip C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Konkurs w Zakopanem przerwany. Upadek Mazocha IP: *.gdynia.mm.pl 20.01.07, 22:55 a wypowiedź Małysza jak zwykle błyskotliwa i bardzo na miejscu w tej sytuacji; żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STRASS Re: Konkurs w Zakopanem przerwany. Upadek Mazocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 23:34 To była chyba ostatnia międzynarodowa impreza sportowa w Zakopanem!Takiej kompromitacji świat nie widział.W rejonie gdzie występuje największa ilość ciężkich urazów sportowych /narciarstwo,taternictwo/brak oddziału neurochirurgi z zapleczem diagnostycznym /rezonans magnetycznym/.Jest za to w Kielcach.Brak lotniczego transportu sanitarnego.Jest za to w Kielcach.Skoczka z ciężkim urazem centralnego układu nerwowego transportuje się po rozkopanej zakopiance do Krakowa po to aby pogłębić skutki tak ciężkiego urazu. Ale mamy wspaniałą ustawę o ratownictwie medycznym , ministra zdrowia który co parę dni wprowadza nowy podatek.A może lepiej pieniądze zamiast na sztuczne serce przeznaczyć na ratownictwo medyczne? Myślę,że włodarze Podhala zanim zgłoszą następną propozycje organizacji igrzysk olimpijskich zaastanowią się w której części świata /niecywilizowanego/się znajdują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Konkurs w Zakopanem przerwany. Upadek Mazocha IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.07, 23:43 Nie boj Kaczynski nie pozwoli wprowadzic tego dodatkowego ubezpieczenia, bo przeciez od 1944 wiadomo, ze wszyscy mamy rowne zoladki. Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Skoki-sport dla matołów bez wykształcenia i wyobra 20.01.07, 23:06 To niesłychane marnotrawstwo i szczyt głupoty-wkadanie publicznych pieniędzy w sport ,który wymaga ogromnych pieniędzy na budowę skoczni a uprawia go kilkunastu facetów,kurdupli w spodniach z krokiem na kolanach,którzy nie chcieli się uczyć,a mają za mało rozumu aby robic coś co wymaga kwalifikacji. Sport to zdrowie,w tym przypadku ten pseudosport niczego w sensie rozwoju populacji niczego nie daje.W piłkę grają zawodowcy i najmarniejsi amatorzy,tak samo jest z koszykówką,siatkówka i innymi sportami.Tu amator może być tylko cymbałem w idiotycznym kapeluszu z rogami,a korzyść ma tylko MAŁYSZ,TAJNER,FEDERER i paru dziennikarzy plotących bzdury o naszych orłach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derek Re: Skoki-sport dla matołów bez wykształcenia i w IP: *.168.wmc.com.pl 20.01.07, 23:09 zgadzam się- to nie sport. to cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrzydzony Malysz ty prymitywie, tylko kasa, a tu tragédia IP: *.bredband.comhem.se 20.01.07, 23:11 i tak jestes bez formy, ZYCZE CI ZEBYS ANI RAZU NIE BYL NA PODIUM, TO NIE BYL ZWYKLY TAM UPADEK PO WYLADOWANIU, ON RUNA Z 10 METRÓW NA GLOWE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Wyglądał grożnie IP: *.tktelekom.pl 20.01.07, 23:10 Palanty!!!Po bardzo grożnie WYGLĄDAJĄCYM!!!Chłopak umiera a oni że upadek grożnie wyglądał-wyglądał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Klinika UJ Neurochirurgii w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 23:11 Jeśli jedzie z urazem głowy do specjalistycznej kliniki w Krakowie to zapewne tam. I jeśli to prawda to będzie w dobrych rękach! najlepszych na południu Polski albo i w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytel Re: Klinika UJ Neurochirurgii w Krakowie IP: *.aster.pl 20.01.07, 23:29 Jeśli biedak dojedzie! To jest bardzo duzo kilometrów przy takich obrażenich! Nie rozumiem jednego: nasze śmigłowce ratownicze nie lataja nocą? To po co nam takie ratownicwto? Po co ich utrzymywać? To jakiś absurd !!!! Pecha maja ci, ktorym własnie noca się coś złego przytrafi:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Z Re: Klinika UJ Neurochirurgii w Krakowie IP: *.acn.waw.pl 21.01.07, 01:47 bo w nocy to sie w domu siedzi. a nie sie chodzi sie. dbajmy o czystosc i wiernosc. sorry za czarny humor ale krew mnie zalewa. Koscioly w tym kraju sa co dwiescie metrow a helikopter do ratownictwa medycznege jeden. nie wspominajac o zenujacym wyposazeniu "szpitala" w zakopanem. Olimpiada w Zakopanem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b0l skoki wbrew rozsądkowi bo Małysz ma formę IP: *.e-wro.net.pl 20.01.07, 23:11 i że w Zakopanem do doopy z takimi zawodami za wszelką cenę, szkoda Czecha i trzymam kciuki żeby wyzdrowiał Odpowiedz Link Zgłoś
etom biezace info 20.01.07, 23:17 skokinarciarskie.pl/index.php?a=news&b=pokaz&id=5040 Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista frustrujące z tym helikopterem! 20.01.07, 23:45 Mazoch w stanie krytycznym, każda minuta na wagę złota. A tu się okazuje, że w Polsce jest jeden (!!!) helikopter, który może latać w nocy. W Warszawie. Kurcze, chciałbym wiedzieć że nasza służba zdrowia zrobiłą wszystko, by uratować Czecha. A z tym helikopterem to totalna żenada i wstyd. Znając życie politycy będą czekać, aż Owsiak pozbiera na helikoptery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Z Smiglowce medyczne nie lataja w nocy??!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 20.01.07, 23:24 Czy ktos moze mi wytlumaczyc dlaczego w tym kraju raju, smiglowce medyczne nie moga latac w nocy?? nie sa wyposazone w swiatla?? Ktos je ukradl?? Halasuja?? Przeciez z takimi obrazeniami wiezc tego biednego chlopaka Zakopianka do Krakowa to minimalizacja jego szans na przezycie. I to jeszcze pewnie kombiakiem 125p bo jakiej karetki sie spodziewac w Zakopanem... I dis dla Malysza. Jestes kolkiem wacholu! Odpowiedz Link Zgłoś
drexler82 Re: Smiglowce medyczne nie lataja w nocy??!!!!!!! 20.01.07, 23:38 Wlasnie ze lataja. Jest w kraju taki smiglowiec ktory stacjonuje w Warszawie. Nazywa sie Agusta A109E tak wyglada lotnictwo.net/foto.php?id=131412 Latac moze w nocy bo ma takie oprzyrzadowanie. Jest lotnisko w Nowym Targu, pare km od Zakopanego tak mogl stacjonowac i w razie wypadku leciec do Krakowa! Jak widac organizatorzy jednymk slowem dali dupy!!! SKANDAL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Smiglowce medyczne nie lataja w nocy??!!!!!!! 20.01.07, 23:53 > Jak widac organizatorzy jednymk slowem dali dupy!!! SKANDAL!!! Bez przesady. Ile tak fatalnych wypadków zdarzyło się do tej pory w konkursach Pucharu Świata w ciągu ostatnich lat? Kilka? O ile w ogóle jakiekolwiek. Ile (statystycznie) w ciągu nocy może dojść do wypadków komunikacyjnych, innych nieszczęśliwych wypadków (porażeń prądem, oparzeń, obrażeń będących skutkiem przestępstwa), które mogą wymagać transportu lotniczego? Gdyby to ode mnie zależało to po prostu nie udostępniłbym organizatorom tego śmigłowca - ryzyko że byłby potrzebny gdzie indziej byłoby zbyt duże. Odpowiedz Link Zgłoś
drexler82 Re: Smiglowce medyczne nie lataja w nocy??!!!!!!! 20.01.07, 23:58 Chyba zartujesz. To ze jest organizowana impreza tej rangi to az dziw bierze ze go tam nie sprowadzili. Pojedz sobie na taka impreze do Szwajcarii czy nawet Czech to zobaczysz jak jest zorganizowany system ratowniczy w razie wypadku na skoczni. Problemem jest wlasnie to ze w 40mln kraju jest tylko jeden taki helikopter. Ale mogli rowniez np. wypozyczyc taka maszyne od sluzb Słowackich gdzie jest kilka tego typu smiglowcow. Trzeba myslec, ale po co? Zobaczycie ze ktos za to bedzie odpowiadal, szczegolnie jak ten chlopak nie przezyje :( Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Smiglowce medyczne nie lataja w nocy??!!!!!!! 21.01.07, 00:14 > Chyba zartujesz. To ze jest organizowana impreza tej rangi to az dziw bierze > ze go tam nie sprowadzili. Pojedz sobie na taka impreze do Szwajcarii czy > nawet Czech to zobaczysz jak jest zorganizowany system ratowniczy w razie > wypadku na skoczni. Jak w Czechach i Szwajcarii jest zorganizowany "standardowy" system ratowniczy? Nie wiem, ale mam dziwne przeczucie, że lepiej niż u nas. > Problemem jest wlasnie to ze w 40mln kraju jest tylko jeden taki helikopter. > Ale mogli rowniez np. wypozyczyc taka maszyne od sluzb Słowackich gdzie jest > kilka tego typu smiglowcow. Trzeba myslec, ale po co? I tu jest sedno sprawy. Jeśli na mały terytorialnie kraj liczący 5,5 mln jest kilka śmigłowców to "przesunięcie" jednego nie spowoduje katastrofy. A jeśli na duży kraj liczący 40 mln ludzi taki śmigłowiec jest jeden, to co wtedy? Z uwagą o możliwości wypożyczenia maszyny od służb słowackich jest najbardziej się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Smiglowce medyczne nie lataja w nocy??!!!!!!! 21.01.07, 00:37 Uściślając: jeśli nie dało się zapewnić właściwego zabezpieczenia medycznego (zajęcie jedynego krajowego śmigłowca "nocnego" jakoś mi się z tym kłóci) to należało sobie dać spokój z organizacją. Albo robić zawody podczas dnia, jak to sugeruje angielska notka, wklejona przez kogoś ciut niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Smiglowce medyczne nie lataja w nocy??!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 00:41 Ja tutaj czegos nie rozumiem. Helikopter jest, ale w Warszawie. Skoczka przewożą do Krakowa karetka, bo to bedzie trwało krócej niż czekanie na przylot śmigłowca z Wa-wy. No ludzie, przecież to jakaś paranoja! A czy ktos nie mogł podjąc wczesniej decyzji, zeby ten śmigłowiec wystartował z Warszawy zaraz po tym wypadku. Przecież to można było w jakims stopniu przeidzieć, że taki transport może okazać sie konieczny.Nie wspominając juz o tym, że należało sie zwrocić o pomoc do słowaków. Zero organizacji, wstyd i totalna kompromitacja. Mam nadzieję, że ten biedny chłopak z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: Smiglowce medyczne nie lataja w nocy??!!!!!!! IP: 217.11.140.* 20.01.07, 23:40 Niech Bóg ma Cię w swojej opiece Janie. Modlę się żeby ten młody chłopak przeżył, taka tragedia...tylko dlaczego śmigłowce nie latają w nocy...oby dotarli na czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaMi Re: Smiglowce medyczne nie lataja w nocy??!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 23:46 Natychmiast Jaruś K. powinien zlustrować wszystkich, którzy odpowiadają za skoki i Małysza! Minister Lipiec powinien natychmiast zawiesić Waltera Hofera i Mirana Tepesa w czynnościach! Tych dwóch idiotów odpowiada za tragedię Mazocha! Przecież widać dokładnie, że jak jest dobry wiatr, to nie puszczają zawodników, tylko czekają na ch-uj wie co! Do wszystkich, którzy tu mieszają z błotem Małysza, powiem krótko. Walcie się na ryj! To nie on jest winien, on już swoje zrobił, a przy tym starym dziadu Lepistoe nic więcej nie osiągnie! Zawody powinny się odbyć do końca! Jutro też! To, że ktoś ma pecha, nie znaczy, że wszyscy zaraz będa biadolić. Show must go on! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Z Re: Smiglowce medyczne nie lataja w nocy??!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 20.01.07, 23:49 Pecha to ty masz. ze nie masz rozumu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytel Małysz to jednak mały człowiek... IP: *.aster.pl 20.01.07, 23:32 Po tym, co dziś powiedział po wypadku - żegnamy pana, panie M. Spal się ze wstydu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z boku Re: bardzo maly malysz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 00:10 i juz nic wiecej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtl Tak ! Małysz pójdzie do piekła ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 15:20 I to jak najbardziej słusznie, w końcu pomyłek tam nie robią. Śmiał bezczelny typ zanalizować wypadek Czecha podług własnego rozsądku i na pytanie czy konkurs powinien być dokończony odpowiedzieć twierdząco ! Mały, wstrętny gnojek ! Zamiast popłakać się przed kamerami i zesr.. w kombinezon czyniąc zadość cierpiętniczym nastrojom dzieci neostrady, ten nieczuły typ zdobył się na fachową analizę ! Niewybaczalne. Małysz - od dziś masz u mnie przechlapane ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze Re: Tak ! Małysz pójdzie do piekła ! IP: *.c29.msk.pl 22.01.07, 00:59 no i jeszcze do tego samobojca hehehe widocznie chcial na sile skakac by sie zabic ,albo brak mu instynktu samozachowawczego ???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludek Honzo jsme s tebou drz se prosim IP: *.elb.vectranet.pl 20.01.07, 23:40 Janku niech cie Bóg ma w swojej opiece...wyjdziesz z tego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szit oc co chodzi w tym "z czuba" IP: *.softlab.gda.pl 20.01.07, 23:41 jakis blog dzieci specjalnej troski? Kto to pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: oc co chodzi w tym "z czuba" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 00:35 nie mam pojęcia. to jest jakiś idiotyzm, inaczej nie można tego nazwać. naprawdę jestem ciekaw, jak pomysłodawcy uzasadniliby nazwę "z czuba". mi osobiście kojarzy się ze szpitalem "u czubków"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: oc co chodzi w tym "z czuba" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:13 albo z kopniakiem "z czuba" /np damskiej szpilki/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y_Sam Re: oc co chodzi w tym "z czuba" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 10:54 Zawody sportowe w oczach blondynki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Małysz rozżalony???? IP: *.echostar.pl 20.01.07, 23:51 Ale dno. Tu człowiek może umerzeć a ten wielki pan sportowiec jest zły, bo mół wygrać. Widać że sodówa i kasa pomieszły mu w pustej głowie Szkod ze RED BULL dodaje skrzydła a nie choć trochę rozumu i zyczliwości do innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Małysz rozżalony???? IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.07, 23:54 O, nastepny sprawiedliwy wsrod narodow swiata made in Poland. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedlwy Re: Małysz rozżalony???? IP: *.echostar.pl 20.01.07, 23:57 Ty dupku..... Kpisz A małytsz to i tak tylko zero po tym co powiedział nie powinno mu sie jutro kibicowac a nawet buczec Skoro Pan kasa chce tylko kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Małysz rozżalony???? IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.07, 23:58 Dupkiem to ty jestes i kpie z ciebie. Ja wiem, ty wiesz wszystko. Po prostu wszystko. Pierwsze co bys zrobil osle to posadzilbys Jedrzejczakowa na 8 lat, bo tak sie wlasnie na wszystkim - lacznie z prawem - znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
madmalina Re: Małysz rozżalony???? 21.01.07, 00:00 Co ty sie go tak czepiasz?? Co uważasz że "pan sportwoeic" miał racje mówic w ten sposób?? A Otylia gdyby nie to że jest znana dawno była by już po wyroku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Małysz rozżalony???? IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.07, 00:04 Widac, ze sie wlaczylas dopiero trzy minuty temu, ale to nie uprawnia do plecenia bzdur. Poczytaj chociaz troche tam wyzej i na poprzedniej stronie. Domyslam sie, ze zebranie troche wiekszej ilosci informacji moze byc dla Ciebie zbyt trudne, ale chociaz poczytaj wypowiedzi z tych dwoch stron... Odpowiedz Link Zgłoś
drexler82 Re: Małysz rozżalony???? 21.01.07, 00:04 Gość portalu: Jarek napisał(a): > Dupkiem to ty jestes i kpie z ciebie. Ja wiem, ty wiesz wszystko. Po prostu > wszystko. Pierwsze co bys zrobil osle to posadzilbys Jedrzejczakowa na 8 lat, > bo tak sie wlasnie na wszystkim - lacznie z prawem - znasz. Otylia powinna dostac kare w zawisach!!! Nt. Malysz jak do szanowalem, tak po tych slowach jest dla mnie mega zerem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sad girl:( Re: Małysz rozżalony???? IP: *.chello.pl 21.01.07, 00:06 Malysz.... Bez komentarza... A moze jednak... Buc, buc i jeszcze raz buc... Koniec z tym karierowiczem... JANEK 3MAJ SIE!!! WYJDZIESZ Z TEGO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Małysz rozżalony???? IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.07, 00:07 I pewnie tak bedzie (z Otylia, a wiem, co ten caly "Sprawiedliwy" wypisywal). Co do Malysza, juz napisalem wyzej i na poprzedniej stronie co mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
madmalina Re: Małysz rozżalony???? 20.01.07, 23:59 Fakt po tym co "to zero" powiedziało nie zasługuje juz nawet ma minimalny szacunek. Jest poprostu pierwszy do wygwizdania jutro. On poprostu wystawił sobie opinie buraka i to ogromnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk42 Re: Małysz - ty rozżalony bucu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 23:57 brak slow..jakim trzeba byc egoista, aby wypowiedziec sie w taki sposob.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodo Re: Małysz rozżalony???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 00:02 cyt: "Jan Mazoch będzie przewożony karetką do Krakowa. Karetką, ponieważ w Polsce jest tylko jeden śmigłowiec, który mógłby w nocy przewieźć rannego, i znajduje się on w Warszawie." (skokinarciarskie.pl/index.php?a=news&b=pokaz&id=5040) w Zakopanem puchar świata w dyscyplinie, o której wiadomo, że uraz może zdarzyć się w każdej sekundzie, zwłaszcza w takich warunkach atmosferycznych, jakie panują teraz. ale nie. smigłowiec stoi sobie w Warszawce - bo co? bo kot jarka mógłby spaść z tapczanu?? to jest qurna skandal!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Małysz rozżalony???? IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.07, 00:05 Nie Stary, bo to poltoramilionow metropolia. Inna rzecz, ze takich smiglowcow powinno byc kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
drexler82 Re: Małysz rozżalony???? 21.01.07, 00:05 No wlasnie skandal!!! Juz o tym wczesniej pisalem. Poprsotu szok ze organizator tak podstawowego srodku transportu przy tego typu wypadakch nie zalatwil! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Małysz rozżalony???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:00 ten podstawowy srodek transportu jest w Polsce 1, stoi w Wa-wie bo tu sa kaczorki.... organizatorzy nie mieli szans:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze Re: Małysz rozżalony???? IP: *.c29.msk.pl 21.01.07, 00:30 Gość portalu: Sprawiedliwy napisał(a): > Ale dno. Tu człowiek może umerzeć a ten wielki pan sportowiec jest zły, bo mół > wygrać. Widać że sodówa i kasa pomieszły mu w pustej głowie... brednie sadzisz !! co ma upadek Czecha do dalszych skokow? myslisz ze inni skoczkowie ( tak inni tez mieli pretensje ze zostaly przerwane) tez chcieli walic w glebe ?? jakos nigdy nie przerwano skokow po upadku zawodnika - nawet gdy jak Malysz stracil przytomnosc w Japonii ,czy Amman ,Morgi .... Odpowiedz Link Zgłoś
madmalina Re: Małysz rozżalony???? 21.01.07, 00:32 Po upadku innych nie ...A kiedy ostatnio upadek zakończył sie w tak tragiczny sposób?? A poza tym o ile się nie myle tylko Adaś w tak kretyński sposób to skomentował............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Małysz rozżalony???? IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.07, 00:36 Mylisz sie... Odpowiedz Link Zgłoś
madmalina Re: Małysz rozżalony???? 21.01.07, 00:38 Możliwe Jarku, ale to własnie jego cytują agencje już nie tylko w czechach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: Małysz rozżalony???? IP: *.chello.pl 21.01.07, 00:44 A gdzie? Daj cytat? I uspokój się- niczym się nie różnisz od stada piesków, szczekajacych nad tym co nie jest akurat teraz istotne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Małysz rozżalony???? IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.07, 13:33 Dobrze, ale co cytuja, ze uznal, iz przyczyna wypadku byl blad zawodnika? No przepraszam, ale co w tym nagannego? Ze wyrazil opinie, ze zawody powinny zostac dokonczone? No to nie tylko jego opinia. Ze akurat jego cytuja zagranica? No to chyba akurat nie jego "wina". Czy ta opinia jest bledna po wczesniejszych tego typu wypadkach, kiedy zawodnika karetka na sygnale odwozila do szpitala? Co najmniej dyskusyjna sprawa. Wszystkim Mazocha jest bardzo zal i dorabianie do tego filozofii, ze oto tu "krwawy" Malysz tylko o zawodach mysli (tfu, chcialem powiedziec, o pieniadzach) jest krzywdzace, co najmniej glupie i charakterystyczne dla zagryziakowa.pl. Czy dzisiaj odwolano zawody? Nie. Czy zmienia to fakt, ze naprawde wszystkim bez wyjatku jest bardzo, ale to bardzo przykro? Nie. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator odwołać jutrzejszy konkurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 00:02 jutrzejszy konkurs powinien być odwołany. Hoffer i Tepes już nie są potrzebni. już czas zakończyć pogoń za pieniądzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze Re: odwołać jutrzejszy konkurs IP: *.c29.msk.pl 21.01.07, 00:41 Gość portalu: obserwator napisał(a): > jutrzejszy konkurs powinien być odwołany. i jeszcze powinni zabronic jezdzenia samochodami ,bo dzienni gina ludzie na drodze (mam nadzieje ze chlopak przezyje i to bez ciezkich skutkow) Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 fotka Mazocha w karetce!! 21.01.07, 00:06 www.dziennik.pl/Cache/191829.CEPCache straszne nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sad girl :( Re: fotka Mazocha w karetce!! IP: *.chello.pl 21.01.07, 00:09 Biedny Chlopak... Oby wyszedl z tego!!! :( Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejzb Re: fotka Mazocha w karetce!! 21.01.07, 00:11 Trzymaj się, Honziku! Dziennik chce dorównać Faktowi... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: fotka Mazocha w karetce!! 21.01.07, 00:16 W końcu wydawca ten sam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: fotka Mazocha w karetce!! IP: *.centertel.pl 21.01.07, 00:18 mil1231 napisał: > www.dziennik.pl/Cache/191829.CEPCache > straszne nie? nawet nie zajrzę. jeżeli pod tym adresem jest rzeczywiście zdjęcie Jana w karetce, to tylko zapytam: co za hiena zrobiła zdjęcie rannemu człowiekowi w karetce? i jaka inna hiena je opublikowała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: fotka Mazocha w karetce!! IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.07, 00:19 Taka sama hiena, co tutaj "zainteresowanym" link podsyla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y_Sam Re: fotka Mazocha w karetce!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 11:00 Jeśli miałby tylko takie obrażenia jak na tym zdjęciu, pewnie nawet nie leżałby w tej karetce. Same otarcia naskórka to betka, on ma podobno zmiażdżoną część czaszki... Oby tylko został wśród nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agrafka Małysza już cytują w Czechach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 00:11 "Naopak domácí favorit Adam Malysz mínil, že Mazoch doplatil na svou nezkušenost a nikoli na povětrnostní podmínky. "Byla to Mazochova chyba. Hodilo mu to lyže na stranu, ale místo aby to srovnal, položil se na ně a ztratil rovnováhu," řekl slavný polský závodník serveru gazeta.pl." Tiscali.cz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Małysza już cytują w Czechach IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.07, 00:13 No dobrze, ale co masz na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Re: Małysza już cytują w Czechach 21.01.07, 00:26 przepraszam, chyba nie przemyślałem tego co zrobiłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Małysza już cytują w Czechach IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.07, 00:29 OK, ale nie rob takich rzeczy wiecj, bo tak naprawde stajesz w jednym szeregu obok tych squ..eli, co to zdjecie opublikowali. Takich samych, co opublikowali zdjecie umierajacego Kazimierza Gorskiego na lozku szpitalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze Re: Małysza już cytują w Czechach IP: *.c29.msk.pl 21.01.07, 00:21 Małysz : " - Skoro dało się w takich samych warunkach przeprowadzić pierwszą serię, to dałoby się też drugą. Z przerwami, ale dałoby się. My chcieliśmy skakać. Austriacy krzyczeli nawet do dyrektora Waltera Hofera, żeby dał dokończyć zawody. Nie poskutkowało. Szkoda, bo chciałem walczyć o zwycięstwo. Z tej decyzji cieszyła się chyba tylko pierwsza trójka. Na szczęście pozostaje mi jeszcze jutrzejszy konkurs - stwierdził Małysz. Małysz twierdzi, że upadek Mazocha nie był spowodowany warunkami atmosferycznymi, ale brakiem doświadczenia Czecha. - To był błąd Mazocha. Ściągnęło mu narty w bok i zamiast skorygować tor lotu, położył się na nartach i stracił równowagę - powiedział Polak. " wie co mowi ,ma racje !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Małysza już cytują w Czechach IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.07, 00:24 No widzisz i dlatego Malysz jest szmata. Ciekawe. Urbanec powiedzial, ze dla niego konkurs skonczyl sie szczesliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze Re: Małysza już cytują w Czechach IP: *.c29.msk.pl 21.01.07, 00:32 Gość portalu: Jarek napisał(a): > No widzisz i dlatego Malysz jest szmata. co wiedze ,ze niby blad skoczka to trzeba przerywac dalszy konkurs ?? ale ty jestes durny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Małysza już cytują w Czechach IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.07, 00:35 Opanuj sie. Ja mysle tak jak Ty, ale reszty nie przekonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze i jeszcze do szczekaczy IP: *.c29.msk.pl 21.01.07, 00:44 " W podobnym duchu wypowiadał się fiński trener ekipy Norwegii, Mika Kojonkoski. - Taki jest ten sport. Wypadki po prostu się tu zdarzają. Sądzę, że bardziej doświadczony skoczek poradziłby sobie z takimi warunkami - stwierdził. " Odpowiedz Link Zgłoś
etom niestety - jest w stanie krytycznym 21.01.07, 00:12 Aktualizacja 00:01 Mazoch przewieziony został do specjalistycznej kliniki w Krakowie. Doznał poważnego urazu czaszki. Jest w stanie krytycznym. Prognozy są bardzo złe. skokinarciarskie.pl/index.php?a=news&b=pokaz&id=5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodo Re: niestety - jest w stanie krytycznym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 00:15 "The International Skiing Federation have to take into consideration the fact that something should be done with the safety regulations. From what we have all witnessed today, they failed to work properly. And, no matter the costs, everytime the next competition is held there ought to be a hellicopter. Or the competition should be held at daytime when hellicopters can be used freely." niezależnie od naszego, polskiego tragicznego zaniedbania - dlaczego dopiero teraz FIS na to wpadł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STRASS Re: niestety - jest w stanie krytycznym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:04 @ Bodo! FIS myślało że zawody odbędą się w UE,a tu tymczasem rządzi brat z Małym Bratem ,a Opatrzność czuwa! Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Kasa, kasa, kasa,-tylko kasa sie liczy ! 21.01.07, 00:19 Ja bym postawił zarzuty organizatorom , za wszelka cene chcieli zeby konkurs sie odbył . Kasa tylko sie liczy . Aresztowac ich ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Do Adama Małysza IP: *.magma-net.pl 21.01.07, 00:31 Stała się rzecz straszna. Prawdopodobnie zginie człowiek lub zostanie kaleką na całe życie. Rozumiem panie Adamie, że nie posiadał pan wiadomości o stanie czeskiego skoczka i być może trafnie ocenił pan przyczyny tego fatalnego upadku. Jednak zabrakło z pana strony odrobiny współczucia i żalu, okazania pozytywnych ludzkich emocji w stosunku do drugiego człowieka dzielącego tą samą sportową pasję. Te słowa nie padły - stąd żal polskich kibiców. Zawiódł ich pan na całej linii. W tej stresowej sytuacji pokazał pan swoje prawdziwe oblicze - człowieka dla którego liczą się tylko: miejsce w klasyfikacji, gratyfikacja pieniężna. Cytując niektóre wypowiedzi można określić takie zachowanie buractwem. Niestety, ale to prawda. Pana mit człowieka cichego, skromnego, noszącego w sobie pozytywne wartości prysnął dziś wieczór jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Dziękuję panu za pokazanie swojej PRAWDZIWEJ Twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze Re: Do Adama Małysza IP: *.c29.msk.pl 21.01.07, 00:37 nie za szybko oceniasz ? a skad wiesz co powiedzial na temat upadku Czecha ? gazety cytuja TYLKO jego ocene sytuacji na skoczni ,co nie znaczy ze ma w du..ie w jakim stanie jest Czech Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: Do Adama Małysza 21.01.07, 00:40 Gość portalu: zrob_se_dobrze napisał(a): > nie za szybko oceniasz ? > a skad wiesz co powiedzial na temat upadku Czecha ? > gazety cytuja TYLKO jego ocene sytuacji na skoczni ,co nie znaczy ze ma w du..i > e > w jakim stanie jest Czech ........zrób se dobrze - zapoznaj sie z jego wypowiedzia , jest video w gazecie.pl , na przyszłośc nie pieprz głupot..... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Do Adama Małysza 21.01.07, 00:41 Co więcej media już opublikowały inną wypowiedź Małysza: www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=28833 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Do Adama Małysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 00:40 jezeli Malysz nie wyrazil wspolczucia i zainteresowania stanem zdrowia czeskiego skoczka, to podpisuje sie pod Twoja wypowiedzia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze Re: Do Adama Małysza IP: *.c29.msk.pl 21.01.07, 00:50 ano wyrazil ,ale widac ze to nie ma znaczenia ...dla niektorych :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Do Adama Małysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 00:55 mam nadzieje, ze jednak ma. Niestety w komentowanym artykule nie zacytowano wypowiedzi Malysza, ktora swiadczylaby o jego wspolczuciu dla czeskiego skoczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze Re: Do Adama Małysza IP: *.c29.msk.pl 21.01.07, 01:01 Gość portalu: ktos napisał(a): > mam nadzieje, ze jednak ma. Niestety w komentowanym artykule nie zacytowano > wypowiedzi Malysza, ktora swiadczylaby o jego wspolczuciu dla czeskiego skoczka i dlatego znajac tylko ta jedna wypowiedz (nawet nie wiadomo czy kompletna) nie powinno sie nazywac Malysza szmata !! zreszta wypowiadal sie tez z zalem o wypadku ,ale widac ze niektorym to ....nie pasuje :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Do Adama Małysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:03 no coz, to nasze zboczenie narodowe - ziac nienawiscia i tryskac jadem.....:((( Odpowiedz Link Zgłoś