Gość: moczymorda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 23:30 Niedługo północ, właściwa pora, by wlać w siebie pięćdziesiątkę mocnej wódki. Nie ma jak polski sport. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pilotek Wlazły: Będę miał okazję odpocząć 25.02.07, 23:34 A dlaczego redaktor Bińczyk, nie zadał prostego pytania Panu Wlazłemu: "Dlaczego ogłosił Pan odejście z kadry , nie kontaktując się z trenerem Lozano?" Skoro teraz zawodnik mógł zadzwonić do trenere, to wcześniej nie mógł? Teraz Wlazły mówi, że został potraktowany jak chłopiec. A jak on potraktował Lozano, informując go przez prasę, że robi sobie przerwę w kadrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Markus Re: Wlazły: Będę miał okazję odpocząć IP: *.toya.net.pl 26.02.07, 00:13 Pełna zgoda. Zdaje się, że dał się komuś nieźle podpuścić (ktoś ze Skry najpewniej). Gdyby zaczął od rozmowy z Lozano pewnie nic by się nie stało, dostałby urlop na ligę światową, wróciłby na turniej finałowy i pojechał na mistrzostwa Europy. A wiedział czego może się po trenerze spodziewać, tak jak wszyscy wiedzą - Ignaczak, Kadziewicz et consortes. Ostatnie gwiazdorzenie na łamach prasy było już nie do zniesienia, a szkoda bo wydawało się, że akurat Wlazłemu sodówka nie grozi. A btw. czy ktoś się orientuje, jakaż to klinika jest na Ogrodowej? Mieszkam w Łodzi prawie 30 lat, o różnych instytucjach mieszczących się na tej ulicy słyszałem, ale o klinice nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Wlazły: Będę miał okazję odpocząć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 00:18 taa.. pretensje do calego swiata, a sam zaczal "rozmowe" z trenerem przez prase.. bardzo dobrze, jak ktos nie jest gotowy na jeszcze ciezsza prace, to niech spada i niech sobie przypomni, jak gral z brazylia, jak cala druzyna byla zagubiona, jak dzieci we mgle.. do brazylijczykow mu jeszcze sporo brakuje, wiec niech zachrzania.. w nba kolesie graja 82 mecze w pol roku, lataja po kilka tys km z dnia na dzien i nie narzekaja, tylko zapierd.. Odpowiedz Link Zgłoś
jirzik Zachował się jak gó..arz to i tak go potraktowano 26.02.07, 00:37 Jak gó..arza właśnie. Niech trochę dojrzeje chłopaczek. Kadziewicz zrozumiał, może i do Wlazłego coś dotrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zJL Niech obydwaj dorosną IP: *.icm.edu.pl 26.02.07, 09:21 Domorosłe zabawy chłopców w piaskownicy. Trener powinien też traktować zawodników po partnersku i rozumieć ich racje. Histeryczne/chimeryczne zachowanie Lozano że oto przyjechał a Wlazły nie leci od razu paść mu do stóp jest podobnie (a może i bardziej?) dziecinne jak zachowanie Wlazłego. Zresztą, jeśli jest tak wykończony jak dowodzą badania to dobrze że będzie miał rok przerwy - za rok w Chinach jeszcze się przyda! Odpowiedz Link Zgłoś
mazi1027 Re: Wlazły: Będę miał okazję odpocząć 26.02.07, 09:39 dobre pytanie i mam jeszcze jedno: Panie Wlazły, dlaczego Pan nie odpocznie od rozgrywek ligowych w BOcie, co jest priorytetem?? Czy reprezentacja to tylko sposób na wypromowanie się?? Jeżeli tak to ja nie chcę Pana oglądać, niech Pan sobie gra w BOT Skra, Pana wybór, tylko niech Pan bzdur nie opowiada, że reprezentacja najważniejsza, bo widać, że nie. A i jeszcze jedno, to Pan zaczął żale i groźby w mediach, nie trener Lozano. Więc to Pan trenera potraktował niepoważnie, a nie na odwrót. Reprezentacja pewnie sportowo trochę straci, ale na pewno duch walki zostanie, a to ważniejsze w sportach zespołowych. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Skra to jego pracodawca - tam zarabia 26.02.07, 09:45 na swoje utrzymanie i byt rodziny. Dla barankow z forum najlepiej by bylo, aby chlopaka wykonczyc, byle tylko mieli troche radochy z wystepow kadry, siedzac wygodnie z piwem przed TV. Rozumiem, ze sponsorujesz rente chorobowa Prusowi i wielu, wielu innym polskim zawodnikom, ktorzy sie w polskim sporcie wykonczyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vall Coś za coś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 09:55 Komentarz ignoranta... Mariusz jest utalentowanym zawodnikiem, ale jego gwiazda rozbłysła dzięki kadrze. Kadra to także całoroczne stypendium, pieniądze... Ale Kadra to przede wszystkim Honor reprezentowania Polski. Nie jestem zwolennikiem zamordyzmu, każdemu należy sie odpoczynek. Ale... takich spraw nie załatwia się w taki sposób! A Wlazły zachował się jak rozkapryszony gó..arz... niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 O sobie piszesz? 26.02.07, 10:06 > Komentarz ignoranta... Heh - to dowidz sie, ze: 1. Gwiazda Mariusza nie rozblysla dzieki reprze - miejsca w niej nie dostal za lizanie tylka komus, tylko wlasnie dzieki swojemu talentowi i prac - co zaprezentowal podczas wystepow w lidze. Pojmowanie repry jako "nagrody" za nic, jest szczytem ingoranctwa - repra potrzebna jest zarowno zawodnikom, jak i reprze potrzebni sa zawodnicy - dobrzy i zdrowi. 2. Stypendium "kadrowe" to okolo 2000 pln - to jest przyslowiowy pikus w stosunku do tego, co Ci ludzi zarabiaja w PLS. 3. Ciekawe gdzie Ty bedziesz mial honor, gdy Mariusz grac nie bedzie mogl ze wzgledow zdrowotnych. Przejdz sie kiedys do klubu polskiego olimpijczyka i zapoznaj sie z tragicznymi historiami polskich sportowcow - renciswow i emerytow, ktorzy sprzedaja swoje puchary i medale, bo nie maja z czego zyc. Bardzo malo wiesz o honorze i sporcie polskim..... 4. A juz kompletna skucha z Twojej strony jest fakt, ze nie zauwazasz, ze Mariusz rezygnujac z Ligii Mistrzow, rezygnuje z bardzo duzych premii meczowych i indywidualnych. LM to znacznie wieksze pieniadze niz PZPSowskie stypendia zawodnicze. I z tego wlasnie Mariusz rezygnuje - bo chce byc zdrowy i chce dobrze wesprzec polska repre na Mistrzostwach Europy... Ale tej szansy miec juz nie bedzie... Zycze Mariuszowi dobrego kontraktu we Wloszech. Tam umieja dbac o zdrowie swoich zawodnikow (vide sredni wiek reprezentanto Wloch)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierre Re: O sobie piszesz? IP: *.hut.kolornet.pl 26.02.07, 10:17 Z tego co się orientuje, to Mariusz nie zrezygnował z Ligi Mistrzów, tylko Skra najnormalniej w świecie z niej odpadła. Poza tym nikt Wlazłemu nie odmawia prawa do odpoczynku. Tu chodzi głównie o sposób załatwienia sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Tfuu - Liga Swiatowa - przepraszam - sluszna uwaga 26.02.07, 10:23 > Poza tym nikt Wlazłemu nie odmawia > prawa do odpoczynku. Tu chodzi głównie o sposób załatwienia sprawy. Ale przeciez bylo "troche" inaczej..... Wlazly ze swoimi bolami poszedl najpierw do PZPS! Nie do prasy. Do prasy ta wiadomosc przeciekla, a Wlazly zwyczajnie nie zaprzeczyl. Swiadczy to raczej o tym jak rozpierdzielony jest PZPS ze Wspanialym na czele - nie podjal sie zrobienia badan kontrolnych zawodnikowi, nie zaalarmowal Lozano - zrobil przeciek do prasy i wybuchl skandal. Zawodnik zrobil badania sam, sam jest przerazony i przez PZPS jest zostawiony sam na sam z Lozano. Byc moze powinien z tym czekac do powrotu Lozano i najpierw z nim porozmowiac, ale postaw sie w sytuacji 24letniego chlopaka, ktormu lekarz mowi, ze za chwile bedzie kaleka, ten chlopak idzie z alarmem do PZPS a tam wszyscy glowy w piasek i czekaja na powrot Lozano. Nie spanikowalbys? Nie widzicie znacznie wiekszego skadnalu - a mianowicie gigantycznej indolencji wladz PZPSu..... Szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
ufus Re: Tfuu - Liga Swiatowa - przepraszam - sluszna 26.02.07, 13:04 Troche dziwne jest to, ze od grania w reprezentacji moze zostac kaleka, a grac w Skrze jakos moze. A dlaczego klub nie zrobil mu badan lekarskich? Dla mnie do tej pory Wlazly byl ulubionym siatkarzem, ale jego ostatnie wypowiedzi bardzo mi sie nie spodobaly. Nie tak zalatwia sie takie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Najpierw odpowiedz sobie na pytanie.... 26.02.07, 13:13 Dlaczego PZPSowi tak bardzo zalezy.... nie na preprezentacji, ale na.... Lidze Swiatowej.... Moze to pozwoli Ci zrozumiec, dlaczego z PZPSu wycieklo do mediow, iz Wlazly nie chce grac, nie w reprze, ale w Lidze Swiatowej..... Odpowiedz Link Zgłoś
ufus Re: Najpierw odpowiedz sobie na pytanie.... 26.02.07, 13:23 Nie potrafie sobie odpowiedziec na to pytanie i z tego co mowil Lozano po Mistrzostwach Swiata to Mistrzostwa Europy mialy byc kolejnym celem, a nie Liga Swiatowa. A po drugie to ja nie wiem czy to wycieklo z PZPS-u, czy skads indziej. Nie mam zielonego pojecia dlaczego PZPS-owi mialoby zalezec na wyrzucieniu Wlazlego z kadry. Faktem jest jednak, ze Wlazly zagrozil odejsciem z kadry jesli nie dostanie urlopu. Moze niech zagrozi tez odejsciem ze Skry. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 No to w kilku punktach. 26.02.07, 13:51 > Nie potrafie sobie odpowiedziec na to pytanie i z tego co mowil Lozano po > Mistrzostwach Swiata to Mistrzostwa Europy mialy byc kolejnym celem, a nie > Liga Swiatowa. 1. Dla Lozano jak i dla Wlazlego tak - dla PZPSu - niekoniecznie..... Dlatego Wlzly chcial nie urlopu, ale dyspensy na rozgrywki Ligii Swiatowej. 2. PZPS czeprpie spore pieniadze wlasnie z Ligii Swiatowej - to impreza komercyjna - liczne kontrakty sponsorskie, prawa do emisji itd, itd. Tu dzialacze kreca prawdziwe lody.... Mistrzoswa Swiata czy Europy to dla PZPSu raczej wydatki i cala masa zmartwien, anizeli profity. Ot takie mamy czasy.... A jesli ME i MS rozgrywane sa sie poza granicami Polski, to PZPS nie ma w tym w zasadzie zadnego interesu... pienieznego :) Jeszcze trzba sie wysilic i znalezc pieniadze na premie dla zawodnikow..... 3. > A po drugie to ja nie wiem czy to wycieklo z PZPS-u, czy skads indziej. Z tego co ja wiem, to dziennikarze z taka wiedza (o liscie Wlazlego do PZPSu) przyszli do Wlazlego, a nie odwrotnie. > Nie mam zielonego pojecia dlaczego PZPS-owi mialoby zalezec na wyrzucieniu > Wlazlego z kadry. Tak na dobra sprawe poczatkowo chodzilo z medialna nagonke na Wlazlego. Wspanialy jest z tego znany, ze obsmarowuje wyszystkich w mediach.... Wlzly jednak sie nie przestraszyl i poszedl na konfrontacje - rowniez w mediach. No i bec... 4. > Faktem jest jednak, ze Wlazly zagrozil odejsciem z kadry jesli nie > dostanie urlopu Nie urlopu tylko zwolnienia z rozgrywek Ligii Swiatowej. > Moze niech zagrozi tez odejsciem ze Skry. Bez gry w PLS Wlazlego by nie bylo. To jego chleb. Wielu ludzi gra tylko w lidze i nigdy nie zagra w reprze i zyja godnie. A bylo tez wielu takich, ktorzy grali w reprze lub reprezentowali ten kraj na roznych mistrzostwach a teraz zdychaja z glodu.... Odpowiedz Link Zgłoś
ufus Re: No to w kilku punktach. 26.02.07, 14:24 No dobrze. Pewnie jest duzo racji w tym co piszesz, ale to jednak nie zmienia faktu, ze Wlazly nie powinien na ten temat w ogole rozmawiac z mediami przed rozmowa z Lozano i akurat w tej kwestii to nie ma znaczenia, czy dziennikarze przyszli do Wlazlego, czy Wlazly do nich. Zazwyczaj w takich sytaucjach odpowiada sie, ze najpierw chce sie porozmawiac z trenerem itp. Takie wypowiedzi Wlazlego w mediach zabrzmialy troche jak szantaz i to jest niezbyt ladne. Wedlug mnie to nie tylko Lozano ma obowiazek dbac o jego zdrowie, ale przede wszystkim klub. To klub jest jego pracodawca, a nawet z jednego treningu nie chcial go zwolnic na spotaknie z trenerem. Wedlug mnie gdyby sprawa obyla sie be udzialu mediow to Lozano na pewno by poszedl Wlazlemu na reke. A juz zadania Wlazlego o niezaleznego tlumacza to juz w ogole nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Kilka refleksji... 26.02.07, 14:52 > ze Wlazly nie powinien na ten temat w ogole rozmawiac z mediami przed > rozmowa z Lozano Ale zauwaz jak z nim postapiono - wysyla pismo do PZPSu, a PZPS zamiast sciagnac faceta na testy, czy wykazac jakis ruch dobrej woli, daje przeciek do mediow.... Niestety po Wspanialym (szef wyszkolenia w PZPS) spodziewam sie najgorszego..... Dziwisc sie wiec temu czlowiekowi? Facet jest mlody i przerazony, bo lekarz mowi mu co mu moze grozic - a z PZPSu zamiast pomocy - dostaje przeciek do mediow. Jeszcze trzeba miec w pamieci niedawna kuriozalna sytuacjie, gdy chore kadrowiczki byly swiadkami przepychanek pomiedzy klubem a PZPSem - obie strony chcialy sie wypiac na ich leczenie!!!!! Wlazly ma pewnie w pamieci rowniez Dacewicza, Prusa, Swiderskiego... Pierwszemu pomogl tylko klub, drugiemu nikt nie pomogl, Swider mial szczescie - bo Wlochom zalezy na jego zdrowiu.... To sie dziwisz temu czlowiekowi? > A juz zadania Wlazlego o niezaleznego tlumacza to juz > w ogole nie rozumiem. A ja wlasnie bardzo dobrze rozumiem - bo ktos w PZPSie kreci niezlego bicza na Wlazlego. Nie dziwi Cie, ze Lozano zaraz po przylocie do Polski proponuje spotkanie w czwartek, a gdy Wlazly proponuje sobote, to bez zadnych konsultacji z zawodnikiem Lozano podejmuje taka decyzje? Sadzisz, ze przez kogo informowany jest Lozano o calej sytuacji jak nie przez ludzi z PZPSu?????? I Swiderek albo ktorys z kolesi Wspanialego mialby byc tu tlumaczem???????? Odpowiedz Link Zgłoś
ufus Re: Kilka refleksji... 26.02.07, 15:06 Dla mnie to brzmi troche jak teoria spiskowa. Nie chce mi sie wierzyc, ze PZPS chial doprowadzic do wyrzucenie Wlazlego z kadry, a przedstawione przez Ciebie argumenty swiadczylyby wlasnie, ze PZPS uwzial sie na Wlazlego. W koncu byl to jeden z najlepszych zawodnikow albo i najlepszy zawodnik reprezentacji Polski na Mistrzeostwach Swiata, wiec mysle, ze PZPS-owi powinno zalezec na tym, ze by gral dalej w reprezentacji. Nie chce mi sie wierzyc, ze PZPS i Wspanily jest na tyle glupi, zeby doprowadzic do tego, zeby Wlazly nie gral. No i tez nie wyglada na to, zeby Wlazly byl tak bardzo przerazony swoim stanem zdrowia, bo przestalby w ogole grac i trenowac. A to, ze teraz nie gra na meczach Skry to podejrzewam, ze bardziej jest spowodowane jego slaba gra, a nie wielka troska klubu. Lozano moze postapil zbyt pochopnie odsuwajac Wlazlego od kadry, ale Wlazly bez winy tez nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Hmmmmm 26.02.07, 15:18 Ja nie twierdze, ze Wlazly nie postapil jak mldy pistolet. Staram sie tylko znalezc prawdziwe przyczyny tej kuriozalnej sytuacji, nie poprzestaje na najlatwiejszym wytlumacznieu jakie ktos podsuwa w tej calej sprawie, ze Wlazly to g...rz i woda sodowa mu uderzyla do glowy. Tez jestem wrogiem spiskowej teorii dziejow. Jednak obserwujac ostatnie dokonania Wspanialego w PZPSie, to jestem przekonany, ze temu pajacowi na niczym innym nie zalezy jak tylko nie na wlasnym interesie. A interes Wspanialego stoi w sprzecznosci z polska siatkowka - to juz pokazal kilka razy. Wiem, ze to tez sie wpisze w 'spiskowa' teorie, ale zauwaz, ze Wspanialy byl jednym z wiekszych krytykow przyjecia Lozano na trenera reprezentacji. Po sukcesach Lozano Wspanialy wie, ze teraz uderzyc w niego nie moze. Ale moze rozmontowac mu druzyne. Podobnie bylo z siatkarkami - nie dalo sie walnac bezposrednio w Niemczyka, to skonfliktowano z nim zawodniczki wykorzystujac do tego tez gwiazde tamtej reprezentacji - Glinke. Wspanialy byl na tych feralnych mistrzostwach - zamiast konflikty wyjasniac i rozwiazywac, doprowadzil do sytuacji, ze cala sprawa przeniosla sie do mediow i Niemczyka udalo mu sie wykonczyc.... Sorry ale Wspanialy jest dla mnie uosobieniem zawisci i malostkowosci w polskiej siatkowce.... Po sukcesach z Mostostalem nie opromienila go hwala zwyciestw reprezentacji i facet tego nie moze przelknac... Nie wiem - byc moze jestem nawiedzony, ale ostatnio dzieje sie bardzo zle w polskiej siatkowce i za kazdym z tych zdarzen stoi cien Wspanialego..... Odpowiedz Link Zgłoś
chatnoire Re: Kilka refleksji... 26.02.07, 15:09 No tos znalazł wreszcie winnego:) Nie działacze Dkry rujnujący zdrowie chłopaka meczami co 3 dni, nie Wspaniały, nie sam zawodnik (co to pod taką troską w klubie, że aż jest przerażony sytuacją) ale Świderek. Proponuję dopisać do do list wildsztajna i macierewicza;) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Gdzies Ty tego Swiderka wygrzebal? 26.02.07, 15:20 To ze nie ma do niego zaufania Wlazly to jedno, ale winny wedlug mnie jest kto inny.... I to od dluzszego czasu.... Przyjrzyj sie co sie dzieje w polskiej reprezentacji siatkarek i kto w tym macza paluchy... zobacz kto byl przeciw powolaniu Lozano na trenera.... Swiderek to tutaj tylko pionek.... > Nie działacze Dkry rujnujący zdrowie chłopaka > meczami co 3 dni, Pierwsze slysze, ze to Skra uklada kalendarz ligowych rozgrywek.... Graruluje analityki.... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mil Re: No to w kilku punktach. IP: 81.15.194.* 26.02.07, 17:55 Ciekawe czy Lozano by zwolnił Wlazłego z treningu. Pewnie by go wywalił z kadry bez żadnego wyjaśnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toni Re: Tfuu - Liga Swiatowa - przepraszam - sluszna IP: 81.15.194.* 26.02.07, 17:52 pajacu już od kilkunastu tygodni sie mówi, ze Wlazły jest pod ciągłą kontrolą lekarzy i przeprowadzane są cały czas konsulatacje lekarskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yarre Re: Tfuu - Liga Swiatowa - przepraszam - sluszna IP: *.crowley.pl 26.02.07, 14:10 nie masz racji, indolencja PZPS jest po prostu wspaniała;) Swoją drogą skąd wieśc o tym, że Wlazły rozpoczął od rozmów z PZPS? Tego nawet jego wujowie ze ASkry nie wyciągnęli. Ogólnie masz rację - w całej sytuacji winien jest przede wszystkim związek, potem działacze skry, potem zawodnik a Lozano? Moim zdaniem jest czysty, tym bardziej, w sytuacji, kiedy mu Mariusz usiłował mu Świderka ustawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siatkarz Re: O sobie piszesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 10:24 co to jest repra? brakło Ci kilka czcionek w klawiaturze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AC Re: O sobie piszesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 10:25 To nieprawda, że gra w kadrze to tylko stypendium. Za wicemistrzostwo świata zawodnicy otrzymali bardzo wysokie premie: od PZPS i od sponsora. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Najpierw trzeba to wygrac... 26.02.07, 10:26 A zeby wygrac - to jeszcze trzeba stac na nogach..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yarre Re: O sobie piszesz? IP: *.crowley.pl 26.02.07, 14:04 klucze do sprawy są dwa: 1) to szczeniactwo Wlazłego, który wiedząc przecież, że na siłe go nikt do kadry nie zaciągnie i może dostać wolne (jak rok temu Świderski) - zamiast sobie zadzwonić do trenera do Argentyny (na tyle panów ze Skry chyba stać, skoro się tak troszczą, a może z siedziby PZPS, skoro własnej kasy skąpi, no i potrzebny jest tłumacz) - w gazetach postawił Lozano pod ścianą, działącze siedki jak trusie pod miotłą, a związek głowy w piasek pochował. 2) drugi klucz to fakt, iz nasza medycyna sportowa jest mizerna i po prostu nie potrafią chłopakowi pomóc. Przykładów z przeszłości full: Lubański, Żmuda, czy Halupczok któremu nie potrafiono wady serca wykryć zanim nie umarł na rowerze. Ciekaw jestem, czy związek z klubem sobie przedyskutował sprawę. Czy Mariusza weźmie ktoś do Włoch? Szczerze mówiąc - po obecnym cyrku - wątpię. Tam się zapieprza ostrzej niż u nas, i nie ma meczów o pietruchę, poczytajcie sobie blog Świderskiego. Zawodnikiem marudzącym, że się niedawno ożenił i nie miał wakacji nikt nie będzie raczej zainteresowany. W zawodowym sporcie sporo się zarabia, ale tez wymaga wielu poświęceń, zdrowia również. Brutalna prawda jest taka, że jeśli komuś to nie odpowiada, mentalnie zdrowotnie czy w inny sposób, nie musi być profesjonalnym sportowcem. A troska Skry o zdrowie Mariusza jest pełna obłudy. Jeśli jest wycieńczony, co widać przez 30% skuteczności) to JUŻ I TO NATYCHMIAST należy dać mu wolne, choćby na rozmowę z trenerem, a nie nie puszczać gościa z jednego treningu. Skoro taki przemęczony a działacze troskliwi, to nikt mi nie wmówi, że bez jednego treningu gorzej by Wlazły zagrał z Olsztynem. I taka jest prawda. ps. ciekaw jestem jak wytłumaczysz numer ze Świderkiem, co to nagle dla Wlazłego przestał umiec mówić po włosku, w sytuacji, kiedy wszystkim innym to wystarcza:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Fajnie, ze podales przyklad Swiderskiego.... 26.02.07, 14:40 Ten ostatni dostal sroga nauczke dwa lata temu - pamietasz slynny wystep kadry Gosciniaka? Gdy zajechany Swider (pierwszy rok ligii wloskiej, liga mistrzow, liga swiatowa), nie dosc, ze gral bardzo slabo, to o maly wlos nie nabawil sie kontuzji, ktora mogla go kosztowac bardzo, bardzo wiele.... Siderski poszedl po rozum do glowy. A ze to rutyniarz, to nie u Lozano (on dopiero startowal w wyborach na trenera), ale wlasnie w PZPSie wywyalczyl sobie dyspense od Ligii Swiatowej. Widac Swider mial lepsze chody niz Wlazly... :) Co do ligii wloskiej i zapieprzu - nikt tego nie podwaza - tylko jak sam powiedziales - poziom naszej medycyny sportowej - zarowno w reprze jak i klubach - jest zenujacy - wszystko nastawione na wyciskanie cytryny. We Wloszech ludzie graja nawet z wiekszymi obciazeniami, ale bez urazow i znacznie dluzej.... To rowniez widac po Swiderskim - Papke byl w podobnej sytuacji tylko nie we Wloszech - Swider do gry na swiatowym poziomie wrocil - Papke to juz nie ten sam Papke..... A czy Wlazlego nie beda chcieli we Wloszech - watpie :) Jak facet sie wyleczy - to zapewne bedzie tam gral :) Wiesz - wlasnie mi sie przypomnia Oli - facet z duzym talentem i niezaleczonymi kolanami.... Poniewaz Oli bardziej dbal o kase "dzis" a nie o zdrowie - miedzynarodowej kariery nie zrobil... Chociaz mogl... Niestety na wszystkich testach medycznych (poza Grecja, ale tam ten sam syf co u nas) - Oli odpadal w przedbiegach.... Jedna z przyczyn, ze nasi mlodzi pilkarze padaja po przejsciu do lig zagranicznych jest ich zdrowie i motoryka. W mlodym wieku nie pracuje sie nad ich rozwojem, ale juz zazyna - jak sie wybija - zamiast sie rozwijac - jest eksploatowany w kazdym spotkaniu. To pozniej odbija sie na zdolnosciach motorycznych, wytrzymalosciowych itd. Organizmy padaja z wycienczenia i nie wytrzymuja pozniej prawdziwego zawodniczego treningu - na takie obciazenia te organizmy juz nigdy nie beda przygotowane.... Widzisz, moim zdaniem ktos wrolowal Wlazlego - ten chcial, byc moze ostro (ja na jego miejscu tez bylbym przerazony) ale jednak droga normalna - zwrocic sie do PZPS - a tam ktos postanowil go wystawic - dal cynk do prasy. Bo to nie Wlazly do niej przyszedl, ale prasa przyszlo do niego. I o to chodzilo Wspanialemu lub komus z PZPSu - wiedzieli ze mlody sie postawi i jak go sie tak podbierze - wywierajac presje medialna - to sie odwinie. No i sie Wlazly odwinal... Komus bardzo zalezy w PZPSie na zastraszeniu pozostalych kadrowiczow, aby grali pokornie w Lidze Swiatowej.... Odpowiedz Link Zgłoś
chatnoire Re: Fajnie, ze podales przyklad Swiderskiego.... 26.02.07, 15:07 wszystko, co piszesz o PZPS jest słuszne, ale , no nie rozśmieszaj mnie kolego, dlaczego żadnej winy nie widzisz w Skrze? Jaki konował tam jest lekarzem, ze Wlazłego dopuszcza nadal do gry? Co ma dać Wlazłemu odpoczynek po PLS? Luzik po kompletnym zajechaniu? TERAZ powinien być na l4 i kropka. Tez wierzysz w spiskowe teorie oświadomym złym tłumaczeniu w wykonaniu Świderka? A Iza Bełcik? Ją tez zajechano w kadrze? Czy może niekoniecznie tylko tam? Jeśli Wlazły faktycznie rozpoczął od listu do PZPS to dlaczego nie wspomniał o tym w pierwszym głosie dla prasy? Wierzysz w to, ze Lozano jest aż takim aroganckim impertynentem, że wiedząc jak się sprawy mają (pierwej list, potem wywiad, znając osobę Wspaniałego od Niemczyka - tu akurat mam pewność co do takiej rozmowy między nimi) nie rozmawiałby z zawodnikiem? Wierzysz w takie zbiegi okoliczności, ze najpierw się kwestionuje Świderka tłumacza a potem nie podnosi słuchawki bo w domu została? To, co teraz mariusz mówi, ze "podszedł przeciez" do telefonu, kiedy zadzwoniono do castellaniego, to dziecinada. No a jak mógłby nie podejść?:)) Byłby świadek na to, ze nie chce rozmawiać. A tak po prostu wcześniej się nie odbierało telefonu. Piszesz (i tu się skłaniam do przyznania ci racji), że ktoś wlazłego podpuścił. No to kto w takim razie? Czemu Skra nie dopilnowała, zeby zawodnik rzecz pozałatwiał tak, by wina mogła spaść na wszystkich poza Wlazłym? Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Co do klubu.... 26.02.07, 15:29 Ja wcale nie zdejmuje winy ze Skry - a szczegolnie z Mazura - zeszly zeson gral praktycznie tylko wyjsciowa 6 - wszyscy pisali, ze zajezdzi tych chlopakow - JA ROWNIEZ. Tylko po zmianie selekcjonera to sie zmienia. Maciejewski wchodzi znacznie czesciej za Wlazlego, jest wieksza wymiennosc na pozycjach.... Nie dalo sie tak od razu zagrac zmiennikami, ale widac ze w klubie po zmianie trenera zmienia sie filozofia - gra juz 12 a nie 6 zawodnikow.... Teraz klub chcial rozmawiac z PZPS o Wlazlym - bez odzewu. Winy Skry w zajechaniu Wlazlego - wespol z reprezentacja - sa oczywiste. Tylko w Skrze to sie zmienia - a w PZPSie - jak widac nie. Dlatego ja wieszam psy na PZPSie, a nie na Wlazlym - tez kiedys bylem mlody i tez mi sie wydawalo, ze moj organizm zniesie wiele - siedzenie po 48 godzin nad projektami itd.... Dopiero jak kardiolog w wieku lat 28 mowi Ci: 'zwolnij pan, bo bedzie zle' to zaczynasz robic w portki...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zim Re: Skra to jego pracodawca - tam zarabia IP: *.olsztyn.mm.pl 26.02.07, 11:18 pieprzysz stary glupoty. nie idzie w tej dyskusji o zdrowie, tylko o nieprofesjonalne zachowanie. jakos wlazly ma od kadry 3 miesiace przerwy a dalej ma skurcze? to moze czas by te barany w belchatowie pozwolily mu sie poleczyc, czy zaczna po sezonie, jak juz bedzie, tak jak dla M. Prusa, za pozno? widze r306 ze emocje wziely u ciebie gore, forum jest, jak sadze, po to, by starac sie wyglaszac obiektywne opinie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Nieprofesjonalne zachowanie - no to zacznijmy od 26.02.07, 11:26 .... tego, ze to z PZPSu poszedl przeciek o pismie Wlazlego.... Tu nieprofesjalizmu nie widzisz? Nie widzisz nieprofesjonalizmu w tym, ze PZPS alarmowany przez czolowego gracza repry, nie wysyla go na badania kontrolne? Nie widzisz nieprofesjonalizmu w tym, ze ktos napuszcza Lozano na Wlazlego, tak, ze ten nie przyjmuje za mozliwe spotkanie sie z graczem nie w czwartek, gdy ten odmawia z uzasadnieniem, a w sobote - czyli termin proponowany przez Wlazlego? Nie widzisz braku profesjonalizmu, ze PZPS i Lozano wypinaja sie na propozycje Skry, aby wspolnie usiasc i zastanowic sie nad zdrowiem zawodnika? Nie - dla Was nieprofesjonalny jest Wlazly. Brawo - dostaliscie na tacy faceta, ktory odnosi sukcesy, a takich w Polsce sie nienawidzi i wykorzysta kazda okazje, aby mu dokopac.... Zenujace. A btw zdrowia - nagorzej bylo z Wlazlym wlasnie podczas gry w reprze - spotkania w USA. Teraz sytuacja powoli sie stabilizuje, mozna chlopaka wyprowadzic - i dlatego Skra chciala rozmawiaz z Lozano. W Skrze tez juz Wlazly dostaje zmiennika - nie jest tak, jak za Mazura, ze gra tylko wyjsciowa 6. Maciejewski w ostatnim meczu, wlasnie wchodzac za Wlazlego, zdobyl tytul gra meczu z wicemistrzem Polski.... Ale tego nie widziecie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yarre Re: Nieprofesjonalne zachowanie - no to zacznijmy IP: *.crowley.pl 26.02.07, 14:18 ty natomiast widzisz wszystko:) Jakoś umknęła ci wypowiedź gości ze Skry sprzed kilku dni, ze nie można JUŻ dać chłopakowi wolnego, bo nie ma zmiennika? racja, maciejewicz się pojawił na serio dopiero w meczu ostatnim. Skoro wymagasz obiektywizmu, to od siebie samego również. I nie opowiadaj andronów, że stabilizowanie sytuacji zdrowotnej mariusza polega na tym, że w Skrze co trzeci dzień mecz gra, a pomiędzy trenuje:) bądź poważny. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 O ile znam sie na kwestii rekonwalescencji u... 26.02.07, 15:42 ... zawodnikow, to ich lecznie, szczegolnie zaburzen fizjologicznych nie polega na odstawieniu wysilku fizycznego... Wlazly nie walczy z rozwalona torebka stawowa - walczy z metabolizmem swojego organizmu. Jego leczenie, o ile mozna polegac na mojej wiedzy w tym zakresie, musi byc prowadzone pod okreslonym obciazeniem fizycznym. Organizm bowiem musi byc do teo obciazenia dostosowany wraz z srodkami zaradczymi..... Nie twierdze, ze znam sie na wszystkim, oczekuje jednak merytorycznych argumentow, a nie szukania winnych najblizej, bo podano im ich na tacy.... > Jakoś umknęła ci wypowiedź gości ze Skry sprzed > kilku dni, ze nie można JUŻ dać chłopakowi wolnego, bo nie ma zmiennika Nie znam tej wypowiedzi. Z moich obserwacji wynika, ze owszem jeszcze zdarzaja sie mecze, szczegolnie te o wysoka stawke, gdzie probuje sie grac glownie wyjsciowa 6, ale widac tez rozwoj zmiennikow i co raz czestsza wymiennosc... Odejscie od "filozofii" Mazura tez zabiera troche czasu - nie da sie tak od razu przeciez wystawic zmiennikow... Co do Maciejewicza - owszem ostatni mecz to byl "jego mecz" - jednak wchodzil regularnie od dluzszego czasu.... I to nie tylko mowimy tu o pozycji Wlazly/Maciejewicz.... Odpowiedz Link Zgłoś
leon_de_gazownia Re: Nieprofesjonalne zachowanie - no to zacznijmy 26.02.07, 18:30 r306 napisał: > .... tego, ze to z PZPSu poszedl przeciek o pismie Wlazlego.... > Tu nieprofesjalizmu nie widzisz? > Nie widzisz nieprofesjonalizmu w tym, ze PZPS alarmowany przez czolowego gracza repry, nie wysyla go na badania kontrolne? No zaraz, po badaniach w Łodzi to on już chyba był, skoro takie pisma wysyłał? Dwa, to od kiedy to PZPS ustala kadrę? O ile wiem to robota szkoleniowców. Ktoś wie, jak dokładnie wyglądały rozmowy na linii Lozano-Świderek i Wlazły? Wysyłanie faksów z oświadczeniami do PZPS-u to nienajlepszy początek negocjacji. > Nie widzisz nieprofesjonalizmu w tym, ze ktos napuszcza Lozano na Wlazlego, > tak, ze ten nie przyjmuje za mozliwe spotkanie sie z graczem nie w czwartek, > gdy ten odmawia z uzasadnieniem, a w sobote - czyli termin proponowany przez > Wlazlego? > Nie widzisz braku profesjonalizmu, ze PZPS i Lozano wypinaja sie na propozycje > Skry, aby wspolnie usiasc i zastanowic sie nad zdrowiem zawodnika? Nie wiem jak PZPS, ale jak to sobie wyobrażasz, że Skra ustala plan pracy reprezentacji i poszczególnych zawodników? A dlaczego nie także i Jastrzębski i Olsztyn? Sądzisz, że Lozano nie potrafi czytać wyników badań? > Nie - dla Was nieprofesjonalny jest Wlazly. Brawo - dostaliscie na tacy faceta, ktory odnosi sukcesy, a takich w Polsce sie nienawidzi i wykorzysta kazda okazje, aby mu dokopac.... > Zenujace. Żenujący jest jedynie sposób załatwiania tej sprawy, że z różnych stron słyszy się różne wersje prawdy. Lozano nic nie wie o jakichkolwiek propozycjach, jak on mówi, to zobaczył tylko faks Wlazłego o rezygnacji z reprezentacji i tyle. Odebrał to - i słusznie - jako szantaż. > A btw zdrowia - nagorzej bylo z Wlazlym wlasnie podczas gry w reprze - > spotkania w USA. Teraz sytuacja powoli sie stabilizuje, mozna chlopaka > wyprowadzic - i dlatego Skra chciala rozmawiaz z Lozano. O tym jak prowadzić kadrę? Sorry Winnetou - Skra niech się zajmie ligą, za reprezentację odpowiada Lozano. W gruncie rzeczy cały ten konflikt to im na rękę, bo mają Wlazłego tylko do gry w klubie. > W Skrze tez juz Wlazly dostaje zmiennika - nie jest tak, jak za Mazura, ze gra > tylko wyjsciowa 6. Maciejewski w ostatnim meczu, wlasnie wchodzac za Wlazlego, > zdobyl tytul gra meczu z wicemistrzem Polski.... > Ale tego nie widziecie.... Widzimy i cieszymy się. Jakby nie było, Wlazły ma teraz czas na porządniejszy odpoczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Droga Krystyno z gazowni - cos tu chyba pokrecilas 26.02.07, 19:13 :) > No zaraz, po badaniach w Łodzi to on już chyba był, Tak - tyko to byly badania klubowe. Jesli reprezentant kraju zglasza problem do PZPSu to zastranym obowiazkiem tegoz, jest na taki alarm odpowiedziec wszystkim czym dysponuje - lekarzami, osrodkami badan itd. Wspanialy i spolka zadowolily sie napuszczeniem mediow na Wlazlego - pogratulowac.... profesjonalizmu. > Dwa, to od kiedy to PZPS ustala kadrę? Od "zawsze" - liste desygnuje trener - zatwierdza PZPS - w postaci Wspanialego - szefa wyszkolenia. Jak sadzisz, kto ponad rok temu dal dyspense Swidrowi z Ligii Swiatowej - bynejmniej nie Lozano :) Jak sadzisz - do kogo zwrocil sie Murek ze swoja kontuzja barku - bynejmniej - nie do Lozano :) > Ktoś > wie, jak dokładnie wyglądały rozmowy na linii Lozano-Świderek i Wlazły? Jak widac nie wygladaly wcale. Na pismo Wlazlego do zwiazku, ten puscil przeciek do mediow, no to Wlazly "powiedzial co wiedzial" tez w mediach i wyslal faks. Nikt z Wlazlym nie podjal rozmowy. I to jest problem mocium Pani... Nikt z szefow wyszkolenia PZPS, nikt z calego zwiazku nie skontaktowal sie z graczem - przed piatkiem, gdy lapal go Swiderek na telefon... A sprawa ma miesiac..... > Nie wiem jak PZPS, ale jak to sobie wyobrażasz, że Skra ustala plan pracy > reprezentacji i poszczególnych zawodników? Czlowieku - chodzilo o zdrowie i kariere czlowieka a nie lalki, ktora mozna wyrzucic na smietnik! A co do tego co Skra moze - to sadzisz, ze to sie odbywa poza PLSem? :) W zeszlym roku byla o to wlasnie wielka batalia, bo Lozano zazadal od PZPSu ludzi na zgrupowanie przed Japonia w trakcie gdy mialy byc jeszcze finaly PLS. PLS poszedl wowczas na reke PZPSowi, a raczej Lozano - i skrocil rozgrywki. Tylko najpierw trzeba bylo usiasc z PLSem do stolu rozmow - w nie poganiac batem.... > Żenujący jest jedynie sposób załatwiania tej sprawy, że z różnych stron słyszy > się różne wersje prawdy. Dlatego ja szukam rozgrywajacego w tym bagienku..... > Lozano nic nie wie o jakichkolwiek propozycjach, jak > on mówi, to zobaczył tylko faks Wlazłego o rezygnacji z reprezentacji i tyle. > Odebrał to - i słusznie - jako szantaż Tak - jesli przedtawiono mu tylko fax od Wlazlego.... Tylko kto mu przedstawil ten faks? Odpowiedz Link Zgłoś
leon_de_gazownia Mędrkowanie 26.02.07, 20:59 r306 napisał: > > No zaraz, po badaniach w Łodzi to on już chyba był, > Tak - tyko to byly badania klubowe. Jesli reprezentant kraju zglasza problem do PZPSu to zastranym obowiazkiem tegoz, jest na taki alarm odpowiedziec wszystkim czym dysponuje - lekarzami, osrodkami badan itd. > Wspanialy i spolka zadowolily sie napuszczeniem mediow na Wlazlego - > pogratulowac.... profesjonalizmu. To znaczy jak, Wspaniały zwołał konerencję prasową i pokazał faks Wlazłego? Wlazły zastrzegł swoje pismo w jakiś sposób? Poza tym, jak rozumiem, Wlazły nie prosił o badania i lekarzy, tylko informował PZPS, że z takich to a takich względów rezygnuje czasowo z kadry. Gdzie jego prośby o badnia? Kolejna sprawa, to dlaczego najpierw poinformował on, a nie prosił o pomoc - jak to błędnie sugerujesz - PZPS, a nie sztab trenerski reprezentacji? > > Dwa, to od kiedy to PZPS ustala kadrę? > Od "zawsze" - liste desygnuje trener - zatwierdza PZPS - w postaci Wspanialego > - > szefa wyszkolenia. Nie "rób se jaj", ja nie piszę o pieczątkach na powołaniach, ale o personalnych decyzjach za które odpowiada Lozano. Przypierany do muru wykręcasz się cudaczną ideologią, byle tylko zaprzeczyć faktowi, że to Lozano powołuje i on za to odpowiada. Skoro zaś tak, to pierwszą osobą, z którą powinno się o tym dyskutować jest Lozano, a nie wysyłać faksy z groźnymi deklaracjami do PZPS-u i liczyć, że ktoś się domyśli o co chodzi i pozałatwia za niego wszystkie kwestie. Proste jak drut. > > Ktoś > > wie, jak dokładnie wyglądały rozmowy na linii Lozano-Świderek i Wlazły? > Jak widac nie wygladaly wcale. Na pismo Wlazlego do zwiazku, ten puscil > przeciek do mediow, no to Wlazly "powiedzial co wiedzial" tez w mediach i > wyslal faks. > Nikt z Wlazlym nie podjal rozmowy. I to jest problem mocium Pani... > Nikt z szefow wyszkolenia PZPS, nikt z calego zwiazku nie skontaktowal sie z > graczem - przed piatkiem, gdy lapal go Swiderek na telefon... A sprawa ma > miesiac..... Eeee tam, sięgasz prawą ręką do lewego ucha. Pisma, faksy, oświadczenia, a po co to wszystko? Pomyśl - Wlazły telefonuje do Świderka, Świderek do Lozano, Lozano przyjeżdza i Wlazły prezentuje mu wyniki badań, a ten podejmuje decyzje co do powołań. Nie prostsze? > > Nie wiem jak PZPS, ale jak to sobie wyobrażasz, że Skra ustala plan pracy > > reprezentacji i poszczególnych zawodników? > Czlowieku - chodzilo o zdrowie i kariere czlowieka a nie lalki, ktora mozna > wyrzucic na smietnik! Facet, a kto broni Skrze oszczędzać Wlazłego? I skąd wiesz, co zrobiłby Lozano? Nie sądzisz chybe, że kilku panów z Bełchatowa zna się najlepiej na regeneracji sportowca od sztabu reprezentacji. > A co do tego co Skra moze - to sadzisz, ze to sie odbywa poza PLSem? :) > W zeszlym roku byla o to wlasnie wielka batalia, bo Lozano zazadal od PZPSu > ludzi na zgrupowanie przed Japonia w trakcie gdy mialy byc jeszcze finaly PLS. > PLS poszedl wowczas na reke PZPSowi, a raczej Lozano - i skrocil rozgrywki. > Tylko najpierw trzeba bylo usiasc z PLSem do stolu rozmow - w nie poganiac > batem.... No i? > > Lozano nic nie wie o jakichkolwiek propozycjach, jak > > on mówi, to zobaczył tylko faks Wlazłego o rezygnacji z reprezentacji i t > yle. > > Odebrał to - i słusznie - jako szantaż > Tak - jesli przedtawiono mu tylko fax od Wlazlego.... Tylko kto mu przedstawil > ten faks? Nie wiem. Ty wiesz? Wlazły nie odbierał telefonów od Świderka, bo komórkę zostawił w domu. A oddzwonić nie mógł? Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Fajnie mieszasz ;) 26.02.07, 21:54 > To znaczy jak, Wspaniały zwołał konerencję prasową i pokazał faks Wlazłego? Krysiu - udajesz, ze nic nie wiesz? Sprawa wybuchla miesiac temu - i nie z powodu faksu ;) Najpierw bylo pismo Wlazlego - nie o rezygnacji tylko z rzadaniem, aby dano mu spokoj w tym sezonie z Liga Swiatowa bo ma problemy zdrowotne. Ta ifnormacja przedostala sie do prasy z PZPSu i to prasa wowczas dopaldla Wlazlego z pytaniem: czy to prawda. Wlazly nie zaprzeczyl. Polityki nie trzeba robic na konferecjach prasowych jak Zero-Ziobro. Wspanialy wie, ze konferencji do zalatwienia chlopaka zwolywac nie musi - juz to przetrenowal - dobrze napuszczeni dziennikarze zrobia cala zadyme za niego i bez jego udzialu. > Poza tym, jak rozumiem, Wlazły nie > prosił o badania i lekarzy, tylko informował PZPS, że z takich to a takich > względów rezygnuje czasowo z kadry Nieprawda Krysiu - Wlazly zawiadamia PZPS, ze z powodow zdrowotnych nie chce grac w Lidze Swiatowej, a nie, ze rezygnuje z repry. Widzisz jak ladnie przekrecasz? Dokladnie tak jak chce tego Wspanialy..... Dopiero gdyby go nie zwolniono z gry w Lidze Swiatowej - to on rezygnuje z repry. Dokladnie w pisnie sygnalizuje problemy ze zdrowiem - i w PZPSie nie wzbudza to od miesiaca zadnego zainteresowania... Wiec Krysiu - nie pitol...... > Gdzie jego prośby o badnia? Kolejna sprawa, > to dlaczego najpierw poinformował on, a nie prosił o pomoc - jak to błędnie > sugerujesz - PZPS, a nie sztab trenerski reprezentacji? Jakie znow prosby o badania? To w PZPSie sa sami tepoglowi? Gdy Wlazly po badaniach klubowych pisal swoje pismio, sztabu trenerskiego nie bylo w Polsce - nie wiem czy jest Ci znany ten prosty fakt. Jest natomiast wydzial szkolenia - ze Wspanialym na czele. Za sprawy kadrowe odpowiada tez PZPS. > Nie "rób se jaj", ja nie piszę o pieczątkach na powołaniach, Krysiu - jak nie masz bladego pojecia jak to wyglada - to moge sobie z Ciebie robic jaja do woli... Wybacz - taka okrutna rzeczywisctosc. Mozesz mi sie odwdzieczyc wiadomoscia, ze od jutra gaz drozeje.... > Przypierany do muru wykręcasz się cudaczną > ideologią, Krysiu, zajrzyj do slownika Kopalinskiego - procedur nie nazywa sie ideologia ;) > Skoro zaś tak, to pierwszą osobą, z którą powinno się o tym > dyskutować jest Lozano, Ktorego nie ma w kraju. ahhhh jaka szkoda..... Jak widac - w Polsce bez Lozano - nic sie nie dzieje. Az dziw bierze, ze ludzie wiedzac, ze wychodzac z toalety myja jeszcze rece mimo, ze Lozano nad nimi nie stoi.... Swiderski nie zglaszal blisko dwa lata temu swoich problemow ze zdeowiem trenerowi - tylko PZPSowi. Murek tak samo..... > Proste jak drut. Krysiu - moze w gazowni macie tam wszystko proste jak drut :) Ja w to nie wnikam ;) > Eeee tam, sięgasz prawą ręką do lewego ucha. Pisma, faksy, oświadczenia, a po > co to wszystko? Pomyśl - Wlazły telefonuje do Świderka, Świderek do Lozano, > Lozano > przyjeżdza i Wlazły prezentuje mu wyniki badań, a ten podejmuje decyzje co do > powołań. Nie prostsze? Buahahahah miesiac temu Wlazly wysyla pismo do PZPSu - Swiderek o nim wie - nie informuje o nim Lozono (a moze informuje? ;)) i jakos Lozano nie przerywa swojego urlopu.... Krysiu - Twe proste torie wala sie w gruzy, bowiem nic nie stalo na przeszkodzie, aby Swiderek lub ktokolwiek z PZPSu poprosil Lozano o przyjazd do Polski - wszycy piali o tym od miesiaca! ;) > Facet, a kto broni Skrze oszczędzać Wlazłego? No i? Nie wiem czy wiesz, ale Skra to przedsiewziecie komercyjne, i tam na okreslonych zasadach zgodzil sie pracowac Wlazly. Rozumiem, ze w gazowni Krysiu mozna spokojnie powiedziec, ze jestes przemeczona i chcesz wiecej czasu spedzic na grze w szachy, bo reprezentujesz Poslke na uniwersjadzie ;) > Nie sądzisz chybe, że kilku panów z Bełchatowa zna się najlepiej na > regeneracji > sportowca od sztabu reprezentacji. Twierdze ze jest jeszcze gorzej - ani w Skrze, ani w reprze lekarze sportowi z tym co meczy Wlazlego sobie NIE PORADZA. Bo taki mamy poziom - i trenerski i lekarski w sporcie... > No i? Ano tyle, ze nie wszystko kreci sie wokol reprezentacji i zgrupowania Lozano musi dokladnie planowac z nurtem rozgrywek - a nie odwrotnie, bo za czesto PLS prezentow robic mu nie bedzie.... > Nie wiem. Ty wiesz? Wlazły nie odbierał telefonów od Świderka, bo komórkę > zostawił w domu. A oddzwonić nie mógł? Po co mial odzwaniac Krysiu, gdy tego samego dnia Wlazlego zlapali na telefo w Belchatowie - tylko po to, aby mu powiedziec, ze wylecial? Masz moze na mysli inne telefony? Moze Dudek dzwoni...... Odpowiedz Link Zgłoś
leon_de_gazownia Biadolenie 27.02.07, 11:47 r306 napisał: > > To znaczy jak, Wspaniały zwołał konerencję prasową i pokazał faks Wlazłeg > o? > Krysiu - udajesz, ze nic nie wiesz? Co nie wiem to piszę jasno, albo pytam - w przeciwieństwie do ciebie. > Sprawa wybuchla miesiac temu - i nie z powodu faksu ;) > Najpierw bylo pismo Wlazlego - nie o rezygnacji tylko z rzadaniem, Żądaniem jeśli już. Znajomość układów w PZPS nie idzie widać w parze ze znajomością polskiej ortografii. Ale ponoć nie można znać się na wszystkim. > aby dano mu > spokoj w tym sezonie z Liga Swiatowa bo ma problemy zdrowotne. > Ta ifnormacja przedostala sie do prasy z PZPSu i to prasa wowczas dopaldla > Wlazlego z pytaniem: czy to prawda. Wlazly nie zaprzeczyl. > Polityki nie trzeba robic na konferecjach prasowych jak Zero-Ziobro. Wspanialy > wie, ze konferencji do zalatwienia chlopaka zwolywac nie musi - juz to > przetrenowal - dobrze napuszczeni dziennikarze zrobia cala zadyme za niego i > bez jego udzialu. Skąd wiesz, że wyszło to od Wspaniałego? > > Poza tym, jak rozumiem, Wlazły nie > > prosił o badania i lekarzy, tylko informował PZPS, że z takich to a takic > h > > względów rezygnuje czasowo z kadry > Nieprawda Krysiu - Wlazly zawiadamia PZPS, ze z powodow zdrowotnych nie chce > grac w Lidze Swiatowej, a nie, ze rezygnuje z repry. No tak, w Lidze Światowej to nie gra "repra". > Widzisz jak ladnie przekrecasz? Dokladnie tak jak chce tego Wspanialy..... > Dopiero gdyby go nie zwolniono z gry w Lidze Swiatowej - to on rezygnuje z > repry. Dokladnie w pisnie sygnalizuje problemy ze zdrowiem - i w PZPSie nie > wzbudza to od miesiaca zadnego zainteresowania... To bardzo źle. Wniosek z tego taki, że zawalił nie tylko Wlazły, ale i PZPS. Ulżyło ci? > Wiec Krysiu - nie pitol...... > > > Gdzie jego prośby o badnia? Kolejna sprawa, > > to dlaczego najpierw poinformował on, a nie prosił o pomoc - jak to błędn > ie > > sugerujesz - PZPS, a nie sztab trenerski reprezentacji? > Jakie znow prosby o badania? To w PZPSie sa sami tepoglowi? Czytać w myślach Wlazłego pewnie nie potrafią. To jest tak, jak się liczy, że ktoś załatwi sprawę za niego. > Gdy Wlazly po badaniach klubowych pisal swoje pismio, sztabu trenerskiego nie > bylo w Polsce - nie wiem czy jest Ci znany ten prosty fakt. Nie było Lozano, Świderek i lekarze byli, także ten prosty fakt jest mi znany. > Jest natomiast wydzial szkolenia - ze Wspanialym na czele. Za sprawy kadrowe > odpowiada tez PZPS. I Wlazły, podpuszczony przez działaczy Skry, wysmarował pismo, które z dziecinną łatwością wykorzystano do konfliktowania kadry. Być może zresztą taki był cel tych pism. > > Nie "rób se jaj", ja nie piszę o pieczątkach na powołaniach, > Krysiu - jak nie masz bladego pojecia jak to wyglada - to moge sobie z Ciebie > robic jaja do woli... Wybacz - taka okrutna rzeczywisctosc. Mozesz mi sie > odwdzieczyc wiadomoscia, ze od jutra gaz drozeje.... Życie jest brutalne. By bronić swojego pupilka uciekasz się niestety do rżnięcia głupa i jeszcze uważasz, że to powód do śmiechu. Przywołujesz tu Świderskiego i Murka, tylko, że żaden z nich nie pisał histerycznych listów i nie robił z siebie (albo nie dał z siebie zrobić) medialnego bohatera. Efekt jest taki, że kibice wciąż bardzo szanują wspomnianych panów. W przeciwieństwie do Wlazłego, który dużo stracił, w oczach przynajmniej części kibiców i być może wypadł z kadry już na stałe. I to, a nie twoje głupkowate pisanie, jest powodem do smutku. > > Skoro zaś tak, to pierwszą osobą, z którą powinno się o tym > > dyskutować jest Lozano, > Ktorego nie ma w kraju. ahhhh jaka szkoda..... No to się czeka aż wróci. > > Eeee tam, sięgasz prawą ręką do lewego ucha. Pisma, faksy, oświadczenia, > a po > > co to wszystko? Pomyśl - Wlazły telefonuje do Świderka, Świderek do Lozan > o, > > Lozano > > przyjeżdza i Wlazły prezentuje mu wyniki badań, a ten podejmuje decyzje c > o do > > powołań. Nie prostsze? > Buahahahah miesiac temu Wlazly wysyla pismo do PZPSu - Swiderek o nim wie Może powinien pisać bezpośrednio do Świderka. Szokujące odkrycie. > > Nie sądzisz chybe, że kilku panów z Bełchatowa zna się najlepiej na > > regeneracji > > sportowca od sztabu reprezentacji. > Twierdze ze jest jeszcze gorzej - ani w Skrze, ani w reprze lekarze sportowi z > tym co meczy Wlazlego sobie NIE PORADZA. Bo taki mamy poziom - i trenerski i > lekarski w sporcie... Jak widzę, zostałeś teraz specjalistą nie tylko od PZPS-u, ale i od medycyny sportowej. Milinkovic powiedzial kiedys, ze Wlazly w lidze wloskiej by sobie nie poradzil. Wtedy myslalem, ze Milinkovic tylko sie krygowal i chcial wyprowadzic Wlazlego z rownowagi. Ale teraz - patrzac na caly ten bajzel - nie wykluczam, ze Jugol przez skore dobrze poznal sie na naszym siatkarzu. Ze z takim charakterem to by mu szybko podziekowali i w ladnej paczce odeslali do kraju. > > No i? > Ano tyle, ze nie wszystko kreci sie wokol reprezentacji i zgrupowania Lozano > musi dokladnie planowac z nurtem rozgrywek - a nie odwrotnie, bo za czesto PLS > prezentow robic mu nie bedzie.... Oczywista. Jak widzisz i Lozano moze robic prezenty. Wlazly ten rok (a moze i nastepne) moze poswiecic na odpoczynek i gre w lidze. Przeciez ma to, co chcial. > > Nie wiem. Ty wiesz? Wlazły nie odbierał telefonów od Świderka, bo komórkę > > zostawił w domu. A oddzwonić nie mógł? > Po co mial odzwaniac Krysiu, gdy tego samego dnia Wlazlego zlapali na telefo w > Belchatowie - tylko po to, aby mu powiedziec, ze wylecial? > Masz moze na mysli inne telefony? Moze Dudek dzwoni...... No cóż, Wlazły mówi, że nie jest już chłopcem, tylko dorosłym. Jako dorosły myślę, że wie, co to znaczy odpowiedzialność za siebie i za swoje działania. A jak nie wie, to czas na naukę, szkoda tylko, że takim kosztem. Nikt przecież nie może nikogo zmusić do gry w reprezentacji.Mimo wszystko wierzę, że Wlazły, jak już trochę odpocznie, dogada się z Lozano (już bez listów do PZPS-u) i wróci do kadry. A jak nie, to krzyżyk mu na drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Glupoty powiadasz... 27.02.07, 14:23 > Co nie wiem to piszę jasno, albo pytam - w przeciwieństwie do ciebie. W przeciwienstwie do mnie nie wiesz, czy w przeciwienstwie do mnie pytasz? Boze, jak Was boli, gdy ktos ma swoje zdanie i probuje go bronic.... > Żądaniem jeśli już. Znajomość układów w PZPS nie idzie widać w parze ze > znajomością polskiej ortografii. Ale ponoć nie można znać się na wszystkim. Woh - tylko jeden byk wychwyciles? To albo jestes nieuwazny, albo ja robie tak duze postepy ;) Ale faktycznie - z takiej fizyki kwantowej - duze mam braki :) > Skąd wiesz, że wyszło to od Wspaniałego? Wiem ze wyszlo z PZPSu - przypuszczam, ze kreci te lody Wspanialy. Dlaczego tak przypuszczam - podalem uzasadnienie parokrotnie. > No tak, w Lidze Światowej to nie gra "repra". Swiderski - byl w kadrze - ale dostal dyspense na Lige Swiatowa. Tu nie ma rownowaznosci a jedynie jednostronna implikacja - granie w Lidze swiatowej implikuje bycie w reprezentacji, bycie w reprezentacji nie implikuje gry w Lidze Swiatowej. A matematyka koniecznie na mature! > To bardzo źle. Wniosek z tego taki, że zawalił nie tylko Wlazły, ale i PZPS. > Ulżyło ci? Nie, bo nie zmiania to w niczym faktu, ze jak sie Lozano w tym nie polapie, to mu PSPS rozmontuje druzyne - tak jak bylo z repra kobiet. O tym jest pod innym artykulem z serii Lozano vs Wlazly. > Czytać w myślach Wlazłego pewnie nie potrafią. To jest tak, jak się liczy, że > ktoś załatwi sprawę za niego. Bhehehehehehe w sumie slodkie bronienie nieprofesjonalizu dzialu szkolenia PZPSu :) Wlzaly nie napisal swojego pisma do PZPSu bo rano wstal i go cos strzyknelo - ZROBIL BADANIA i wszczal alarm. Jesli nikt z PZPSu nawet nie wie co to znaczy, to moze faktycznie lepiej dla zdrowia Mariusza, ze nie bedzie sie bawil z ta banda.... > Nie było Lozano, Świderek i lekarze byli, także ten prosty fakt jest mi znany. No patrz - czyli Swiderek jest gluchy :) Cala Polska trabi o tym od miesiaca, a Swiderek czeka na blagalny telefon od Wlazlego ;) Rozpedzasz sie Krysiu :) No przeciez kazdy swoja dume ma - tylko dlaczego duma Wlazlego tak was mierzi, a duma Swiderka w takim razie - nie? > I Wlazły, podpuszczony przez działaczy Skry, wysmarował pismo, które z > dziecinną > łatwością wykorzystano do konfliktowania kadry. Być może zresztą taki był cel > tych pism. Byc moze - tylko taka blazenade ze strony Skry mozna bylo bardzo latwo przeswietlic - wystarczylo zweryfikowac badania Wlazlego.... Spawa bylaby jasna i oczywista. Tylko dlaczego tego nie zrobiono? Dlaczego nie spotkano sie z dzialaczamu Skry, mimo, ze o to prosili? > Życie jest brutalne. By bronić swojego pupilka uciekasz się niestety do > rżnięcia głupa Zabwane, bo ani Wlazlym moim pupilem nie jest, ani tez nie rzne glupa. Oserwuje sytuacje w PZPSie od dluzego czasu i widze co sie tam dzieje. Probujesz ze mna polemizowac, tylko dlaczego co chwila musze prostowac niescislosci lub nieprawdziwe informacje przytaczane przez Ciebie - kto wiec rznie glupa Krysiu? > Przywołujesz tu Świderskiego i > Murka, tylko, że żaden z nich nie pisał histerycznych listów i nie robił z > siebie (albo nie dał z siebie zrobić) medialnego bohatera Nie wiem jakimi drogami do PZPSu zwracal sie Swiderek czy Murek - przytoczylem ich, poniewaz glosilas falszywa teze, ze zalatwiali to przez Lozanego, co jest oczywista nieprawda. Zalatwiali to bowiem bezposrednio z wydzialem wyszkolenia PZPS. Moze po starej znajomosci Swidra i Zagumnego ze Wspanialym? :) Znaja sie od lat - chociazby z repry, ktora Wspanialy prowadzil.... > No to się czeka aż wróci. Swiderski nie czekal na wobor nowego trenera... A przeciez mogl..... :) > Może powinien pisać bezpośrednio do Świderka. Szokujące odkrycie. Po co? Jak sie okazalo wedlug Twoich informacji (Swiderek byl w kraju) - drugik trener jest gluchy... Co mialo tu zmienic pismo skierowane bezposrednio do niego? Tyle, ze mialbys bezposrednie nazwisko "winowajcy" zaniechania? > Jak widzę, zostałeś teraz specjalistą nie tylko od PZPS-u, ale i od medycyny > sportowej. Coz - moze nie specjalista - ale interesuje sie i tym. Wiesz kto to czlowiek renesansu? :) > Milinkovic powiedzial kiedys, ze Wlazly w lidze wloskiej by sobie nie > poradzil Hmmm, tak jak sobie Milikovic nie poradzil w starciu w Japonii... Na razie 1-0 dla Wlazlego... > Ze z takim charakterem > to by mu szybko podziekowali i w ladnej paczce odeslali do kraju. Rozumiem Krysiu, ze wyslesz kwiaty z przeprosinami do Wlazlego, jesli ten ostani sobie jednak poradzi? :) > No cóż, Wlazły mówi, że nie jest już chłopcem, tylko dorosłym. Jako dorosły > myślę, że wie, co to znaczy odpowiedzialność za siebie i za swoje działania. A jaka odpowiedzialnosc poniosl PZPS za rozwalke kobiecej druzyny? A tam nie tylko dorosli, ale i stare dziady... Ktos podal sie do dymisji? Nie slyszalem.... Na razie podal sie do dymisji trener Zlotek, a sama kadra jest w rozsypce.... Z ludzmi w PZPS jak w "Psach" - "rzady sie zmieniaja, a pan zawsze w komisji".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Bardzo dobrze że wywalili tego zadufanego kretyna IP: *.chello.pl 26.02.07, 00:50 kolejny dudek się znalazł, jak coś nie pasuje to zaraz na skargę do prasy, może gnojek się nauczy że takie sprawy wyjaśnia się w cztery oczy z trenerem,a nie biegnie pie..ć pismakom. zero szacunku dla tego ciecia. brawo lozano! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Moze nie kretyn - tylko slaby czlowiek!? IP: *.w90-22.abo.wanadoo.fr 26.02.07, 10:26 Moze jest poprostu miekki i tyle! Niech odejdzie szybciej to nie bedzie mial okazji narzekac na sport! SPORT potrzebuje twardych ludzi a nie zmeczonych placzkow! znam wybitnych sportowcow , ktorzy byli zmeczeni! Nie plakali - tylko znalezli plaszczyzne porozumienia z lekarzem i trenerem a pozniej znowu wygrywali! Wlazlo dokonal wyboru - odsunal sie na boczny tor! Koniec ! Odpowiedz Link Zgłoś
chatnoire Re: Bardzo dobrze że wywalili tego zadufanego kre 26.02.07, 14:26 tylko nie ciecia i nie kretyna, dobrze? Jeszcze parę miesięcy temu klaskałeś a teraz plujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisek Wlazły to agent UBEKlSTANU IP: *.chello.pl 26.02.07, 01:00 Zlustrować typa! Odpowiedz Link Zgłoś
kicia44 Re: Wlazły: Będę miał okazję odpocząć 26.02.07, 01:20 Panie Mariuszu,cos mi sie wydaje ze woda sodowa uderzyla Panu do glowy.Nie chodzi o to,ze Pan powinien odpoczac<moze Pan skontaktowac sie z Robertem Korzeniowskim,ktory byl geniuszem (sorry Jest)jezeli chodzi o znajomosc swojego organizmu.moze Pan miec najlepszych lekarzy w Polsce i na Swiecie.Chodzi o sposob korespondencji z czlowiekiem ,ktory uczynil z Pana jednego z najlepszych atakujacych swiata.Przez gazety?Pare lat temu gral Pan w zapadlym klubie i nigdy -wtedy-nie przypuszczal Pan,ze zostanie Pan gwiazda.To Lozano odkryl Pana a nie Pan Lozano.Chce Pan rozwalic wszystko czego dokonaliscie? Porozumienie zawsze jest mozliwe.Moze zrezygnuje Pan z wystepow w klubie? Moze Polonia zrekompensuje Panu poniesione straty.(pisze ten list z USA) Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia37 Re: Wlazły: Będę miał okazję odpocząć 26.02.07, 07:25 Po co się ludzie wypowiadacie! Czemu na niego i jego rodzinę flugacie?! Nie rozumeim tego...brak kultury i tylko chamstwo chamstwo i chamstwo! Odezwali się zasrani pseudokibice... pewnie w ogóle zasrańce nie oglądaliscie meczy naszej kadry (może tylko finał, a dzieki komu bylismy w finale?! wlasnie miedzy innymi dzieki Mariuszowi! I szacunek mu sie nalezy! Nie ma lepszego atakujacego w Polsce! Teraz to nie jestem pewna naszych wygranych, boje sie isc na mecz z Chinami!!!!) Zastanowcie sie co piszecie dranie i chamy jedne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Wlazły: Będę miał okazję odpocząć IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 26.02.07, 07:36 Do półfinałów awansowaliśmy dzięki zwycięstwu nad Rosją. A tam fenomenalnie zagrał na ataku Grzesiek Szymański(za Wlazłego). Oczywicie Mariusz jest genialnym siatkarzem ale małym człowiekiem. Będzie Go brakowac na ataku ale są inni (Prygiel,Papke,Szymański,Gromadowski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: big ale o co ci chodzi??? mozesz miec pretensje do IP: *.gdynia.mm.pl 26.02.07, 08:53 wlazlego a nie do forumowiczow...to wlazly chcial odpoczac i odejsc z kadry...nieprawdaz??? Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Glupoty piszesz.... 26.02.07, 09:49 Wlazly nie chcial odejsc z kadry - chcial oby dano mu wolne w kadrze podczas Ligii Mistrzow. Z kadry nie rezygnowal - chcial grac w ME. Nie przychodzi Wam do glowy nawet to, ze to bardzo rozsadna propozycja Mariusza - bowiem to wlasnie w Lidze Mistrzow mogl zarobic pieniadze - premie za mecze i indywidualne nagrody za "zawodnika meczu" i nagrody rankingowe sa tam niebagatelne. Ale Mariusz wlasnie z tego rezygnuje - dla dobra wlasnego zdrowia i dobra polskiej repry na Mistrzostwach Europy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: Glupoty piszesz.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 10:33 Żadna Liga Mistrzów, a Liga Światowa... to po pierwsze. A po drugie... Skąd pan Wlazły wie w lutym, że w maju bedzie zmęczony?? Ignoran i tyle, sam sobie zasłużył na taka kare! Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Za LM juz przeprosilem - pomylka. 26.02.07, 10:53 > A po drugie... Skąd pan > Wlazły wie w lutym, że w maju bedzie zmęczony?? Bo gra obecnie w PLSie i rzeczonej Lidze Mistrzow - z ktorej po slabym wystepie wlasnie przemeczonego Wlazlego - Skra odpadla. Wie jak sie czuje obecnie i z diagnozy lekarza wie, ile czasu zajmie mu powrot do jako takiej formy.... Nazywanie ignorantem kogos, kto dba o zdrowie jest doprawdy.... zenujace. Forumowicze juz nie pamietaja jak reprezentacja wypadla od wodza Gosciniaka ostatnimi czasy, wlasnie z przemeczonym i kontuzjowanym Swiderskim? Swider pozniej nie gral kilka ladnych miesiecy.... Juz nie pamietacie dyspensy jaka dostal Murek???? Jakos nikt nie pial, ze facet przez "glupi bark" oslabia repre w Japonii.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnm Re: Wlazły: Będę miał okazję odpocząć IP: *.hut.kolornet.pl 26.02.07, 10:23 Wyluuuzuj się zabcia. Spokóóój, spokóóój, no już dobrze? Aha i nie mówi się "meczy", tylko "meczów". To pierwsze robi koza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morti Dlaczego nie teraz? IP: 193.109.212.* 26.02.07, 08:14 Pytanie do "chłopca" Wlazłego: Jesteś przemęczony, to dlaczego nie odpoczywasz teraz? Na ligę masz siły? Czegoś tutaj nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: test-wo Re: Dlaczego nie teraz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 08:44 Nie jestem kibicem.Interesuję się tą sprawą z powodów pozasportowych /powiedzmy- psychologicznych/.Mariusza W.znam tylko z kilku transmisji spotkań przed i w trakcie ostatnich mistrzostw.Podzielam te poglądy,że jest jednak jeszcze "chłopcem",może nawet rozkaprysznym.Idzie w złym kierunku,pomóc mu może tylko zdecydowanie trenera kadry.Jego fani,także inni trenerzy i niektorzy dziennikarze sportowi nie pomogą mu a tylko mogą utwierdzać w postępującym "gwiazdorzeniu".Warto zawsze pamiętać,że na prawdziwe mistrzostwo w zawodzie składają sie w rownym stopniu predyspozycje i walory fizyczne,walory psychiczne i mentalne jak też ukształtowane wartości/najogólniej-zalety moralne/.P.M.Wlazły może być wielkim siatkarzem,ale nim jeszcze nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Bo to jego praca - tam zarabia na zarcie i dom. 26.02.07, 09:50 Jesli nie rozrozniacie tak prostych prawidel, to po cholere wogole sie wypowiadacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morti Re: Bo to jego praca - tam zarabia na zarcie i do IP: 193.109.212.* 26.02.07, 10:00 A reprezentacji to za friko robi? I myślisz, że kontrakt nie obowiązuje, gdyby poszedł na zwolnienie lekarskie? Jeśli nie rozumiesz tak prostych prawideł, to po cholerę w ogóle się wypowiadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Widze, ze masz srednie rozeznanie co do kontrakow. 26.02.07, 10:08 Istotna rola w nich sa premie.... Premii nie dostaje sie za siedzenie w szpitalu..... Stypendium sportowe za wystepy w reprze to srednio 2k miesiecznie.... Dla sportowcow tej klasy co Wlazly to na waciki dla zony.... Taka jest brutalna prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morti Re: Widze, ze masz srednie rozeznanie co do kontr IP: 193.109.212.* 26.02.07, 10:20 Może masz rację co do premii, ale przy kontrakcie na sezon bodaj 600 tys. PLN niech podstawowa pensja bez premii będzie powiedzmy 100 tys. (a myślę że może być więcej). Czy to mało czy dużo, nie zamierzam tego rozpatrywać. Skoro jednak sam zawodnik mówi, że zdrowie jest dla niego najważniejsze to niech będzie konsekwentny - albo forsa albo zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Ale moze zarabiac te 600tys.... 26.02.07, 10:26 Grajac przy znacznie mniejszym obciazeniu... Bedzie mial wowczas rowniez czas na rekonwalescencje i regeneracje... Jego kariera nie bedzie trwala wiecznie. Jesli zamorduje sie teraz, za 2-3 lata bedzie przymieral glodem i nikt nie bedzie o nim pamietal.... Chlopak jest przerazony a wieszacie na nim wszystkie psy.... ehhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morti Re: Ale moze zarabiac te 600tys.... IP: 193.109.212.* 26.02.07, 10:54 Powiem ze swojego doświadczenia - miałem uraz zwany łokciem tenisty i nie czekałem z tym aż mi się jeszcze pogorszy, tylko zacząłem działać od razu. Tak samo i Mariusz powinien postąpić - nie czekać aż mu się rozgrywki ligowe skończą tylko zacząć już teraz od razu. Przez 2 miesiące rozgrywek może się zajechać jeszcze bardziej, a i klub z niego pożytku nie będzie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Ale Mariusz wlasnie dziala.... 26.02.07, 11:00 Jesli lekarz rowniez zabroni mu wystepow w Skrze, to pewnie tez tak uczyni. Juz teraz wchodzi za niego Maciejewski. W tym samym artykule jest, ze wladze klubu tez to widza i chcialy rozmawiaz z Lozano i PZPSem o tym jak z tego Mariusza wyciagnac. Jaka byla reakcja PZPS i Lozano? Ano wlasnie taka, ze maja w d... Wlazlego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morti Re: Ale Mariusz wlasnie dziala.... IP: 193.109.212.* 26.02.07, 11:05 To zmienia trochę postać rzeczy. Ale fakt, że najpierw powinien porozmawiać z trenerami w cztery oczy, a nie rozmawiać czy wręcz wymuszać pewne rozwiązania za pomocą gazet. Taki krok byłby uzasadniony, jakby te rozmowy nie potyczyły się po jego myśli. Więc myślę, że reakcja jest odpowiedzią na takie właśnie działanie zawodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Problem w tym, ze przeciek do prasy poszedl... 26.02.07, 11:18 ... z PZPSu a nie od Wlazlego. Wlazly zostal dybniety na podstawie tego przecieku. A poniewaz zostal zignorowany w PZPSie, to nie mial juz nic do stracenia- potwierdzil swoje zastrzezenia w prasie. Lozano na urlpie i to dlugim (no patrz - on moze....), w PZPSie sie na Ciebie wypinaja i jeszcze wypuszaczaja do prasy sygnal: "ze miekki Wlazly fochy strzela i prosi PZPS o zwolnienie z Ligii Swiatowej". Ty masz w pamieci Papkego, Prusa, skandal z kontuzjami w reprze siatki kobiet, rozwalajacego sie Swidra (jemu dano dyspense na LS dwa lata temu) - to jak wowczas reagujesz? Jak jestes zdradzony przez tych, ktorzy tucza dupy na stolkach dzieki Tobie, to masz trzymac jezyk za zebami? Lozano tez sie fajnie zachowal - nie wiem co mu ludzie z PZPSu nagadali po powrocie, ale fakt, ze nie odpowiedzial ani na zaproszenie Skry, ani tez nie przelozyl spotkania z Wlazlym z czwartku na sobote, swiadcza raczej o tym, ze ktos zdrowo namieszal - rowniez Lozanemu w glowie..... Przciez Wlazly chcial sie spotkac z Lozano i przedstawic mu wyniki badan. Co sie takiego stalo, ze w odpowiedzi na to, ze zawodnik nie moze stawic sie w czwartek, ale proponuje sobote Lozano podejmuje taka decyzje?????? Tego chlopaka roztrzelano, a Wy mowicie, ze sam pociagnal za spust.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morti Re: Problem w tym, ze przeciek do prasy poszedl.. IP: 193.109.212.* 26.02.07, 11:27 A skąd się dowiedział PZPS? Poza tym do LŚ jeszcze trochę czasu i mógł poczekać aż Lozano przyjedzie. Myślę, że po tym co powiedział Mariusz w gazetach, to decyzja Lozano nie mogła być inna. Jeśliby teraz uległ to, jakby mu tak wszyscy zawodnicy zaczęli do gazet chodzić i żądać wolnego to nie miałby posłuchu u nich. Myślę, że albo Mariusz to źle rozegrał, albo miał złych doradców. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Jezu - czego Ty nie rozumiesz? 26.02.07, 11:38 > A skąd się dowiedział PZPS? Bo Wlazly ich zaalarmowal listem - mial do tego pelne prawo!!! Czego tu nie rozumiesz? Jaka byla rekcja PZPSu? Ano taka, ze zrobili przeciek o tym, ze miekki Wlazly sie miga od Ligii Swiatowej. Super. Ale winny wedlug was jest Wlazly. To mniej wiecej tak, jak bylo w mojej bylej pracy - kobita prosi o urlop (ma go nieodebranego ponad miesiac z poprzedniego roku), bo zdrowie jej szwankuje (wrzody zoladka), urlopu nie dostaje, wiec sklada wypowiedzenie w pracy, a prezes na zebraniu pracownikow mowi, ze to byla wymowka z strony dziewczyny, zeby odejsc z firmy i zmienic pracodawce. Tylko w tej bylej mojej firmie przynajmniej ludzie nie dali sobie zrobic wody z mozgu i nazwali prezesa... ermmm - nie do zacytowawania.... Lozano przede wszystkim powinien najpierw zapoznac sie z wynikami lekarskimi Wlazlego. Nie zrobil tego, bo nie chcial (z sobie tylko znanych przyczyn) przelozyc spotkania z czwartku na sobote. Wowczas gdyby Lozano swierdzil, ze zawodnik racji nie ma, ze mozna pogodzic i gre w reprze i jego zdrowie, to mialby pelne prawo powiedziec, ze Wlazly jest g....rz i wylatuje z kadry. Ale moglo byc i tak, ze Lozano by sie za glowe zlapal widzac badania i stwierdzil, ze Wlazly ma calkowita racje, bo potrzebuje Wlazlego zdrowego na ME... Tylko ktos w PZPSie sprawil, ze Lozano tych wynikow badan nie zobaczyl i ze z Wlazlym sie nie spotkal.... Wlazly nie poszedl do gazet - gazety przyszly do niego - bo ktos gazety na Wlazlego napuscily. Wlazly tez nie chce odpoczynku od Ligii Swiatowej dla swojego widzimisie - tylko ma uzasadnione wzlgedy zdrowotne - potwierdzone badaniami. Wiec gdzie Ty widzisz eskalacje problemu???? Sadzisz, ze spora czesc zawodnikow nie chce zarobic sporej kapusty w Lidze Swiatowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morti Re: Jezu - czego Ty nie rozumiesz? IP: 193.109.212.* 26.02.07, 11:57 Ja rozumiem wiele rzeczy i myślę że Mariusz też się uczy powoli dorosłego życia. Jak przyszła do niego gazeta mógł powiedzieć, że nie będzie rozmawiał z trenerem za pomocą gazet i tyle. Teraz będzie mądrzejszy i ostrożniejszy - najlepiej się uczyć na własnych błędach. Życie to nie tylko medale od prezydenta i inne słodkie rzeczy, ale też i twarda walka. Lozano nawet jakby zobaczył że wyniki są faktycznie katastrofalne to musiałby zrobić tak jak zrobił. W przyszłym roku Igrzyska Olimpijskie i musi chłopaków trzymać twardą ręką, bo napewno chce żeby to srebro z MŚ stało się przynajmniej srebrem z IO. I nie oszukujmy się - przed naszymi siatkarzami porządna harówa. To rozwiązanie, które nastąpiło, może być dla wszystkich dobre - Mariusz porządnie odpocznie, Lozano zachowa autorytet wśród zawodników i napewno nie zrezygnuje z Wlazłego na IO, jeśli ten będzie w formie (patrz przypadek Kadziewicza). Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Sorry ale co ma Kadziewicz do Wlazlego? 26.02.07, 12:14 Nie rozumiem porownania.... > Jak przyszła do niego gazeta mógł powiedzieć, że nie będzie rozmawiał z > trenerem za pomocą gazet i tyle. Zaraz, zaraz - z jakim trenerem? Pismo wyslal Wlazly nie do Lozano, ale do PZPSu! I to PZPS 'wyslal' prase do Wlaslego. Gdzie Rzym a gdzie Krym? Gdy Wlasly robil badania i alarmowal PZPS Lozano nie bylo w Polsce! To, ze Wlazly nie zachowal milczenia wobec prasy raczej jest swiadectwem determinacji zdradzonego czlowieka - zdradzonego przez przydupasow w PZPNie! Dlaczego tego nie widzisz? Ci ludzie zdradzili go podwojnie - raz, ze nie skontakowali sie z nim bezposrednio po tym wyslanym pismie, nie zainteresowali sie faktycznym jego zdrowiem, a dwa, ze wlasnie robiac przeciek napuscili media na Wlazlego! Sorry - ale dales sie kupic zgrai Wspanialego - tak wlasnie chcieli przedstawic Wlazlego wobec opnii kibicow - i patrzac na forum, o zgrozo - udalo im sie to! > Życie to nie tylko medale od prezydenta i inne > słodkie rzeczy, ale też i twarda walka I tu ciekawostka - Wlzly, wlasnie ze wzgldow zdrowotnych NIE POJAWIL SIE NA GALI u prezydenta. Od razu pojechal na badania i rekonwalescencje. Nie ogladajac sie wlasnie na te "medale od prezydenta"..... Malo Ci twardej walki Wlazlego znoszonego z potwornymi skurczami z boiska w Stanach????? Co mial jeszcze zrobic? Wypruc sobie zyly i zdechnac na tym parkiecie, abys uznal go za bohatera? > Lozano nawet jakby zobaczył że wyniki są > faktycznie katastrofalne to musiałby zrobić tak jak zrobił. Oczywiscie ze nie musial.... Nikt nie mialby pretensji do Lozano, gdyby ten, zapoznajac sie z cala sprawa, wydal opinie... jakakolwiek. A tak Lozano staje sie strona surrealistycznego konfliktu - tylko nikt nie widzi, ze rozgrywajacym jest tu PZPS, ktory slini sie do pieniedzy z Ligii Swiatowej i juz niejedno zdrowie poswiecili ci "dzialacze" aby tylko dochrapac sie pieniedzy z tej imprezy.... > W przyszłym roku > Igrzyska Olimpijskie i musi chłopaków trzymać twardą ręką, bo napewno chce > żeby to srebro z MŚ stało się przynajmniej srebrem z IO. Tylko kto mu je wygra? Siatkarze na wozkach? Nawet Lozano nie jest takim cudotworca.... Grajac o tak wysokie lokaty nie wystaczy miec skonsolidowany mocny zespol - tam bez blysku geniuszu poszczegolnych zawodnikow - nie dojdzie sie nawet do polfinalow...... > To rozwiązanie, które nastąpiło, może być > dla wszystkich dobre - Mariusz porządnie odpocznie, Lozano zachowa autorytet > wśród zawodników Skutek moze byc zgola odwrotny - zawodnicy widzac jak sie ich nie szanuje, wypna sie na repre gremialnie..... > jeśli ten będzie w > formie (patrz przypadek Kadziewicza). Kadziewicz zlamal regulamin zgrupowania podczas turnieju. Tu nikt nie mial watpliwosci. Lozano znal pelne spektrum zdarzenia. Tu, ni cholery, nie da sie tego samego powiedziec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morti Re: Sorry ale co ma Kadziewicz do Wlazlego? IP: 193.109.212.* 26.02.07, 12:36 Trudno, ale wnioski które wysnuwasz z moich wypowiedzi mają się jak wypowiedzi nasze premiera do oczywistych faktów. Piszesz, że list był do PZPS a nie do trenera. Pytanie kto powołuje zawodnika do kadry PZPS czy trener? Zdanie na temat PZPS mam podobne do twojego, ale zawodnik powinien gadać z trenerem a nie ze związkiem. Jak jesteś pracownikiem, który podlega dyrektorowi a ten prezesowi to najpierw idziesz do dyrektora czy prezesa? Zastanów się trochę. Co do motywacji zawodników na IO to jestem spokojny i myślę, że jak będą się przygotowywać to dadzą z siebie wszystko. Zawodnicy mają robione badania na zgrupowaniach i trening jest dostosowywany do wyników tych badań. Lozano to profesjonalista o czym świadczy srebro MŚ. U Kadziewicza chodzi o to, że po tym jak Lozano go ukarał, to potem wrócił do reprezentacji. O to chodzi, a nie o jakieś regulaminy na zgrupowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Malo Ci ciekawostek? :) 26.02.07, 13:08 No to beda kolejne. > Piszesz, że list był do PZPS a nie do > trenera. Pytanie kto powołuje zawodnika do kadry PZPS czy trener? Uuuu, to widze, ze nie nabiezaco z regulaminoami PZPSu jestes :) Tak sie sklada, ze liste powolonia skalda trener do zwiazku - a zawtierdza ja... ahhhh - czyzby Wspanialy, szef wyszkolenia w PZPSie? Taaaaaaaaaaaaaaaaak :) Tak sie sklada, ze powolania nie wysyla trener :) Tylko wlasie zwiazek. Trener to kompletuje, owszem, ale pismo idzie ze zwiazku. Nie dziwie sie, ze sie to ludziom pitoli, gdy sie slucha super "profesjonalncych" plot gloszonych przez polskich dziennikarzy sportowych, w rodzaju: 'trener zadzwonil do X, wiec ten przylecialem na kadre'..... Powolan nie robi sie na telefon.... PZPS jest jak najbardziej dobrym adresatem takiego listu jaki Wlazly wyslal. Zgadnij - z kim sie konsultowal Murek przed Japonia? Bynajmniej - nie z Lozano :) Zgadnij kto mu dal dyspense z Japonii - bynajmniej - nie Lozano.... A wiesz dlaczego? Bo to byly "tylko" mistrzostwa swiata dla PZPSu, wiec PZPS nie zrobil z tego "afery"..... Poza tym - Murka nie tak latwo sie da zgnoic w mediach jak Wlazlego - tego ostatniego zawsze mozna nazwa g...rzem, ktoremu woda sodowa uderzyla do glowy - jakie to proste..... Tak wiec jest to kolejna z "ciekawostek" jak widze dla Ciebie - kadre zatwierdza i powoluje - nie Lozano - ale PZPS - tak jest z formalnego i proceduralnego punktu widzenia. I to PZPS jest od tego, aby dbac o zdrowie kadrowiczow, znacznie bardziej anizeli Lozano czy inny trener repry. > U Kadziewicza chodzi o to, że po tym > jak Lozano go ukarał, to potem wrócił do reprezentacji I kolejna ciekawostka dla Ciebie - jedyna kara jaka moze ukarac trener repry reprezentanta powolanego oficjalnie do kadry jest.... odsuniecie od meczu. Lozano NIE MOZE UKARAC ODSUNIECIEM OD KADRY. W przypadku Kadziewicza, Stelmacha (mlodszego) i Ignaczaka decyzja o zawieszeniu dyscyplinarnym w kadrze zapadla... w PZPSie - na posiedzeniu wydzialu dyscypliny. Lozano jedynie o to WNIOSKOWAL.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morti Re: Malo Ci ciekawostek? :) IP: 193.109.212.* 26.02.07, 14:38 No dobrze, ale i tak pierwszy krok należy do trenera czy powoła zawodnika czy nie i czy chce go ukarać czy nie, tak? Przecież jak trener nie powoła zawodnika, to PZPS go nie powoła. I właśnie dlatego Wlazły powinien porozmawiać z Lozano. Jak by nie był na liście powołanych związek nic by nie zrobił. Z karą może być trochę inaczej, bo trener może wnioskować jak piszesz (a więc robi pierwszy krok), ale związek może też pewnie sam uznać że zawodnik zasłużył na karę, nawet bez wniosku trenera. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 To ja sie wogole zastanawiam po co PZPS :) 26.02.07, 16:12 To zaklepywania list zawodnikow wystarczy sekretarka :) Jesli wszystko rozgrywa sie na linii zawodnik-trener, to chyba powinnismy rozwiazac PZPS :) Odpowiedz Link Zgłoś
chatnoire Re: Jezu - czego Ty nie rozumiesz? 26.02.07, 14:42 krótkie pytanie bez odpowiedzi na nie wszystko co piszesz jest g...no warte: czy wlazły przekazał Świderkowi kopie wyników dla pokazania Lozano? Tylko mi nie mów, ze nie mógł. Czy działacze Skry na cały czas tej afery wyjechali na Kanary? Czy skoro Świderek nagle okazał się niekompetentny do tłumaczenia, to zamiast pierdzielić o konieczności innego tłumacza Skrea nie mogła problemu rozwikłać? Coraz bardziej mi wygląda, misiu, że jesteś działaczem ze skry, który tutaj wlazł, zeby kota ogonem odkręcać. No dosłownie ani słowa nie piszesz o tym, ze Skra też dupy dała. Tracisz dla mnie więc wiarygodność kompletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Ubawilem sie wiesz? :) 26.02.07, 15:54 W Belchatowie bylem raz - rok temu, gdy troche zle zjechalem z A1 :) Ty tyle w kwestii moich zwiazkow ze Skra czy Belchatowem jako miastem :) Zauwaz, ze cala sprawa roztrzygnela sie w ciagu 3 dni od przyjazdu Lozano do Polski, po... urlpie (nomen omen) Lozano. Mowisz, ze to Wlazly nie dostarczyl kopii dokumentow medycznych. A czy PZPS gdy miesiac temu Wlazly alarmowal o swoim zdrowiu w liscie do PZPS o te wyniki poprosil? Gdy Lozano wyladowal w Polsce to Skra chciala usiasc i porozmawiac o Wlazlym wlasnie z Lozano.... Nie rozumiem, dlaczego zupelnie pomijasz calkowicie role PZPSu w tym calym bajzlu - byl powiadomiony i nie zrobil KOMPLETNIE NIC. Poza napuszczeniem mediow na Wlazlego... Wlazly poszededl do lekarza, zrobil testy, na ich podstawie zaalarmowal PZPS. Chyba logiczne jest, ze PZPS w tej sytuacji powinien poprosic zawdnika na testy, umowic sie na jakas wizyte kontrolna itd. Co ta Skra z Wlazlym mieli zrobic? Najaz na Warszawe z pedardami i wtargnac do siedziby PZPSu? No Stary... daj spokoj.... Odpowiedz Link Zgłoś
chatnoire Re: Problem w tym, ze przeciek do prasy poszedl.. 26.02.07, 14:38 niegłupio misiaczku piszesz, ale słowo krytyki pod adresem działaczy Skry to ci za diabła przez gardło nie przechodzi. Na pół etatu tam robisz, czy cały:?) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Pindolisz - nie przeczytales widze wszstkiego :) 26.02.07, 15:59 A jakbys jeszcze byl laskaw poszukac moich komentarzy z zeszego roku, gdy to Skra pod wodza Mazura szla jak burza we wstepnej fazie rozgrywek PLS, to bys sie zdziwil jeszcze bardziej, bo zamast piac z zachwytu, biadolilem, i pomstowalem na Mazura, ze gra tylko wyjsciowa 6ska i prorokowalem, ze chlopakow zajezdzi - a nie bylo wowczas wielu takich glosow.... Odpowiedz Link Zgłoś
chatnoire Re: Ale Mariusz wlasnie dziala.... 26.02.07, 14:36 a to ciekawe;) przeciez podobno lekarz jest przerażony stanem zdrowia zawodnika, to czemu jeszcze nie zabronił? Etat masz w tej skrze czy jak? Bądź chłopie obiektywny, bo zajeżdżasz już tak, że pozostałe twoje argumenty, które sa bardzo słuszne (np. zwracasz uwagę na osłów z PZPS) przestają byc wiarygodne. Co do gwiazdorstwa Mariusza, które jest albo go nie ma: mam kumpla w Bełchatowie, który na Wlazłego patrzył jak na święty obrazek. teraz już nie patrzy, wiesz dlaczego? Po prostu przypatrzył się temu, jak jego dziecku Wlazły autograf dawał, z taką łaską, że chyba Kaczyńscy są bardziej "przyjaźni środowisku". Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Hehehe skonczysz z tym etatem w Skrze? ;) 26.02.07, 16:02 Mnie osobowosc Wlazlego malo interesuje szczerze powiedziawszy. Mnie bardziej interesuje polska siatkowka, w ktorej cos sie zaczelo dziac zlego - a sprawa Wlazlego tylko sie w ten krajobraz wpisuje.... Dlatego nie koncentruje sie tu ani na samym Wlazlym, ani na Skrze, tylko chce aby ludzie zaczeli zwracac uwage na szerszy kontekst tej calej sprawy... Czy teraz rozumiesz moje intencje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Player Wlazły: Będę miał okazję odpocząć IP: *.gprspla.plusgsm.pl 26.02.07, 08:33 Widzę,że głupota ogromna na tym forum....Jestem zawodowym siatkarzem dodam na wstępie,a takze ze wcale nie lubię Wlazłego jako człowieka,ale to co tutaj debile wypisujecie to się w głowie nie miesci.Pierwsza sprawa to trener Lozano jest duzo starszy i powinien tą sprawę dyplomatycznie załatwic bo Wlazły juz chlapnął do gazety co chlapnął i tego się nie dało odkręcic,to ze sodówka mu trochę przywaliła wiedzą wszyscy ale tak już jest gdy w takim wieku osiąga sie takie sukcesy.Notabene czemu to Pan Selekcjoner nie przyjechał na mecz lidera z wiceliderem?Ogladac mecz jadar-węgiel gdy jest hit kolejki i ma się problem z najlepszym graczem i można z nim wyjasnic wszystkie kwestie?Czyli podsumowując najpierw rozmowa a pozniej kary,rozmowa przy swiadkach(Np.Wspaniały,albo Skorek) i moze rzeczywiscie z tłumaczem(nie pierwszy raz sie słyszy w srodowisku siatkarskim ze Świderek zle tłumaczy,specjalnie lub nie tego nie wiemy,choć Mariusz nie jest w pewnej stajni menadzerskiej więc jakieś sprawy tu wchodzą w grę...).Druga sprawa,to najpierw trzeba ruszyc dupę z Argentyny z rancza z bydłem obejrzec parę meczy i Wlazłego i nie tylko bo w jakiej formie są kadrowicze którzy duzo grali w zeszłym sezonie kazdy widzi.Po co kadrze Wlazły zajechany fizycznie i psychicznie?Atakujący z 30 proc. skutecznośćią?Trzecia sprawa to jak zajechać zawodników poprzez LS to wiedzą zawodnicy z rocznika 77zwłaszcza Paweł Papke i Marcin Prus w mniejszym stopniu Murek i Swiderski,a takze Dacek i paru innych.Więc nie mówcie ze Papkin wróci do kadrybo po pierwsze on tego juz nie chce po drugie przy olbrzymim szacunku dla jego umięjętnosci to juz poprostu nie ma siły. Reasumując to do Lozano mozna miec wielki szacunek ale osłabia on niepotrzebnie zespoł i moim zdaniem unosi się honorem,w tej sprawie powinni zainterweniowac ludzie ze związku jak najszybciej bo kazdy kolejny jednego lub drugiego Pana bedzie zaogniał sytuację...Pozdrawiam prawdziwych kibiców,a tych co piszą j.... Włazłego i rodzinę jego..............tez pozdrawiam,oby tylko jak Mariusz pomoze coś jeszcze kadrze zdobyć nie byli pierwsi do lizania mu dupy jak wiekszosc Polaków(Adam M. może coś na ten temat powiedzieć) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech66 Re: Wlazły: Będę miał okazję odpocząć IP: *.chello.pl 26.02.07, 08:58 Player, a co będzie jeśli Lozano odpuści Wlazłemu i w jego ślad pójdą pozostali członkowie kady ? Jeden będzie chciał urlop w marcu, następny w maju, jeszcze paru w czerwcu i tak dalej. Nie uważasz, że tu coś jednak nie gra, Playerze ? Chciałbyś być trenerem takiego "towarzystwa" i z ręką na sercu składać jakiekolwiek deklaracje co do przyszłych wyników takiej pseudo-kadry ? Czy taka praca trenerska nie stałaby się wtedy kpiną ? Odpowiedz Link Zgłoś
r306 To nie jest kwestia "chcenia urlpu"..... 26.02.07, 09:54 To jest kwestia zdrowia tego czlowieka. Siatkarz powyzej przytoczyl Ci przyklady ludzi, ktorych zajechano w polskiej siatkowce - placisz im renty? Blysnac w 2-5 sezonach jest stosunkowo latwo - aby jednak cos wygrac w zyciu, a nie tylko w siatce, trzeba grac kilkanascie lat - na wysokim poziomie - do tego potrzebne jest zdrowie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paranoja! Co pan mysli o gornikuw kopalni? IP: *.w90-22.abo.wanadoo.fr 26.02.07, 10:12 Gdy ktos jest chory (zmeczony) idzie do lekarza - dostanie zwolnienie lekarskie i kropka! Chlopczyk przegial we wszystkie strony -gwiazdeczka i tyle! Trener musi miec racje! Wagner byl katem, Niemczyk chamski , Gorski ludzki - tylko , ze mial facetow z jajami a nie Wlazle!Brawo Trenerze! Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Tobie sie etat z kontraktem pomyli....... 26.02.07, 10:14 Zapoznaj sie z kontraktami menagerskimi.... Dowiesz sie wowczas, dlaczego menagerowie nie chadzaja na zwolnienia zdrowotne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Wlazły: Będę miał okazję odpocząć IP: *.chello.pl 26.02.07, 09:08 Ale afera! Moze i Wlazly chlaplął za duzo dziennikarzom, potem w artykulikach rozdęto to ponad granice rozsądku. No i mamy efekty. A jak czytam wiekszosc komentarzy na tym forum, to mnie mdli (od ignorancji i zacietrzewienia autorow). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kitek Wlazły: Będę miał okazję odpocząć IP: 88.156.63.* 26.02.07, 09:15 Dziwia b. krańcowe i chamskie opinie o obu ludziach: graczu i trenerze obcokrajowcu. Jeszcze 3 miesiace temu byli kochani i uznawani, a teraz - obaj sa winni ! A nawet Świderek, bo źle tłumaczy (?) - typowo polska paranoiczna teoria spiskowa. Smutna jest tu postawa tzw. władz PZPS, którego zasranym obowiązkiem jest quasi - aferę wyjasnić szybko i sprawnie, zaś pismacy powinni skończyć wyscigi do puentowania "zwrotów akcji" w tej sprawie, generalnie równie miałkiej, co głupiej i smiesznej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny Re: Wlazły: Będę miał okazję odpocząć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 09:48 Brawo Player.Nic dodać,nic ująć.Wiem ile zdrowia koszteje gra w lidze (zwłaszcza na tej pozycji) i reprezentacji.Kiedyś sam miałem podobny dylemat.Po lidze gdy wszyscy mają okres roztrenowania kadrowicze zasuwają po dwa razy dziennie na zgrupowaniach.Kończysz jedno zgrupowanie, dwa dni wolnego i zaczynasz następne.Zero urlopów,odpoczynku.I tak do ligi.Za rok tak samo i jeszcze rok i następny ... Po kilku latach masz już dość i wszystko ci jedno czy powołają cię jeszcze do kadry czy już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acomitam Wlazły: Będę miał okazję odpocząć IP: 62.87.185.* 26.02.07, 09:58 W tym kraju każdy gó..arz, jak uda mu się osiągnąć pewne sukcesy, to zaraz bije mu wydumana wielkość i pewność, że jest nie zastąpiony. Pana Wlazłego cechuje właśnie pycha, arogancja, a to wczesniej czy później przerodzi się w małość. Owszem jest sportowcem dobrym i tego co do tej pory osiagnął nikt mu nie odbierze. Ale jak wynika z obecnej sytuacji brak mu poprostu jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Trener ma w 100 racje ! Koniec primadonny! IP: *.w90-22.abo.wanadoo.fr 26.02.07, 10:05 Kazdy zawodnik ma obawiazek rozmawiac z trenerem a nie poprzez prase! Wybor zawsze nalezy do trenera! Zaczal chlopczyk dziecinna rozmowe o zmeczeniu (niech sie spyta gornika dolowego czy jest zmeczony i nie chcial by odpoczac)? Ma pan wynagrodzenie 3 x wieksze od tego gornika - on pracuje a pan placze , ze musi pan byc na utrzymaniu panstwa!rzepraszam wszystkie pimadonny -to tez trudny zawod i bardziej odpowiedzialny od gry chlopxczyka w siatkowke! Wagner by cie nauczyl! Masz 2lata odpoczynku! Przemysl sprawe odpoczynku tego gornika! Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw1 Wlazły: Będę miał okazję odpocząć 26.02.07, 10:08 Jeżeli Mariusz ma żal do Lozano,że go potraktował jak chłopca,to niech się zastanowi jak on potraktował trenera.Nie mógł przyjechać bo miał trening,jeżeli tak to mozna skontaktować się i umówic termin.Jak ktos źle się czuje to odpoczywa a nie trenuje.Powinien raczej poprosić klub o taryfę ulgową by zagrać potem dobrze w reprezentacji Odpowiedz Link Zgłoś
zlotowka26 Re: Wlazły: Będę miał okazję odpocząć 26.02.07, 10:13 Przeciez takiej decyzji Lozano nalezalo sie spodziewac od samego poczatku. Ktos tam wyzej napisal, ze Wlazly dal sie podpuscic, tez tak obstawiam... Ale Lozano nie mial skrupulow wobec Kadziewicza, Ignczaka i Stelmacha, dlaczego mialby miec wobec Wlazlego. Niech odpocznie sobie i zobaczy jak reprezentacja zdobywa medal ME bez niego niestety... ZYcze mu by ochlonal, nabral pokory o na Olimpiade wrocil do kadry:) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Pytanie do furumowiczow!!!!!!!!! 26.02.07, 10:10 Ktory z Was placi dobrowolne datki na ratowanie zdrowia (zapalenie zyl) Marcina Prusa????? Proponuje aby tylko Ci, ktorzy to robia, zabierali krytyczny glos w sprawie Wlazlego.... Bedzie wowczas honornie - a przeciez tak Wam ten HONOR lezy na sercach..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trener Co ma piernik do wiatraka!? Choremu trzeba pomoc! IP: *.w90-22.abo.wanadoo.fr 26.02.07, 10:20 A jezeli Wlazlo jest chory (zmeczony)to powinien wiedziec , ze trzeba isc do lekarza a nie do dziennikarzy! Trzeba sie zdecydowac! Grac gwiazde albo byc gwiazda i miec "jaja"! Brawo trener! A Marcinowi powinni pomoc wszyscy , ktorzy moga to zrobic! Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Trener - a wiesz o czym wogole piszesz? 26.02.07, 10:32 > A jezeli Wlazlo jest chory (zmeczony)to powinien wiedziec , ze trzeba isc do > lekarza a nie do dziennikarzy! Chyba nie przeczytales tekstu. Wlazly poszedl do lekarza - sam! Wyniki go przerazili i poszedl.... do PZPSu - w PZPSie schowali glowy w piasek - nie zrobili nawet badan kontrolnych, tylko "czekamy na Lozano". I to z PZPSu byl wyciek do prasy, ze Wlazly chce zrezygnowac z LS. Wlazly jedynie w prasie temu nie zaprzeczyl i to uzasadnil. Jak jestes merytorycznie tak przygotowany do pracy trenerskiej jak do tej swojej wypowiedzi - to wole z toba nie trenowac..... > A Marcinowi powinni pomoc wszyscy , ktorzy > moga to zrobic! No wlasnie jakos malo tych 'co chca' a nie tylko moga.... Ale wymagania i pretensje maja wszyscy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu! Re: Trener - a wiesz o czym wogole piszesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 10:48 A tak trudno powiedzieć dziennikarzom, że nie udziela żadnych informacji do powrotu trenera i że wszystko wyjaśni po rozmowie z nim?? Języka w gebie zapomniał?? A taki niby wygadany! Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Ciakawe jak Ty bys sie zachowal, gdyby... 26.02.07, 10:58 lekarz zaalarmowal Cie, ze mozesz zostac kaleka a w PZPSie wzroszyliby ramionami... Juz widze to Twoje opanowanie.... Ostanio bylo kilka takich spaw - Papke juz nie gra, Prus - znana historia, Swiderski sie wywinal - ale tez zniknal z Ligii Swiatowej, a i on juz ma powoli dosc, u kobiet tez niewesolo, bo PZPS wypia sie na leczenie siatkarek. Sadzisz, ze Wlazly jest idiota i tego wszystkiego nie widzi i nie slyszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny Re: Trener - a wiesz o czym wogole piszesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 11:07 Na miejscu Krzysia Ignaczaka(najlepszego libero w Polsce),za to co zrobił mu Lozano powiedział bym : teraz trenerze może mnie pan pocałować w du...,i nie wrócił bym już do kadry.Jeżeli Lozano zrobi to samo Wlazłemu nie zdziwił bym się gdyby ten najlepszy polski siatkarz też nie chciał już grać w kadrze.Tak jak Małysz dla polskich skoków, tak Wlazły dla polskiej siatkówki jest niezastąpiony i musimy się z nim obchodzić jak z jajkiem. Jeżeli mówi, że musi odpocząć to trzeba to traktować poważnie a nie obrażać się na niego.Inaczej możemy nie mieć więcej okazji cieszyć się z sukcesów Polskiej Reprezentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
chatnoire Re: Pytanie do furumowiczow!!!!!!!!! 26.02.07, 14:51 być może ja płacę, no Gloria Victis dość regularnie, a o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekar Wlazły: Będę miał okazję odpocząć IP: *.vlan186.corcoran.lubman.net.pl 26.02.07, 10:57 Wlazły sam sobie nie dał szansy idiotycznym postępowaniem. Zamiast spokojnie porozmawiać z Lozano wysłał idiotyczny list do związku i niepotrzebnie buńczucznie wypowiadał się w mediach. Od rządzenia w kadrze jest trener a nie zawodnicy. Został potraktowany jak dzieciak bo w pełni na to zasłużył. Nikt nie jest niezastąpiony a decyzja Lozano jak najbardziej słuszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murgrabia Re: Wlazły: Będę miał okazję odpocząć IP: *.system-net.pl 26.02.07, 11:13 Kazdy rozumie iz zdrowie jest najwazniejsze i to jest poza dyskusja. Ale Wlazły zachował się bardzo nieprofesjonalnie stawiając poprzez prase ultimatum Lozano. To jest nie dopuszczalne, dlatego reakcja nazsego trenera jest normalna. Kolega wyżej pisze ze zyczy Wlazlemu powodzenia we Włoszech, a ja uwazam ze z takim zachowaniem to Wlazly nie dorósł nawet do PLS... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Rozumiem ze grasz w siatke w PLSie... 26.02.07, 12:19 i cos o jej poziomie wiesz???? Odniesienie do kadry Wloch zrobilem CELOWO. Zobacz jak dlugo graja we wloskiej kadrze zadownicy i zawodniczki.... I odpowiedz sobie na pytanie - dlaczego im zdrowie na to pozwala.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zim Wlazły: Będę miał okazję odpocząć IP: *.olsztyn.mm.pl 26.02.07, 11:13 za duzo zbiegow okolicznosci. mariusz nie ma telefonu, musi byc nagle na treningu po spotkaniu z majorka, a odpuszczac ma tylko lozano, nie dzialacze skry??? mariusz zachowal sie jak nie przystoi jednemu z najlepszych siatkarzy swiata. poskarzyl sie mediom, ze go boli. i teraz ma za swoje. najgorsze dla niego samego jest to, ze maciejewicz w klubie tez sobie niezle poczyna, w kadrze zawsze dubler sie znajdzie. zreszta w kluczowych spotkaniach mistrzostw swiata tez zagral, niestety, przecietnie. lal chinczykow, japonczykow i inne zespoly siatkarskiego trzeciego swiata, w tych waznych, jakos sie nie kleilo. dzialacze skry pograzaja mariusza, o ile pamietam, mial moze 3 mecze odpustu, a wina obarczaja lozano. problemy wlazlego ze zdrowiem datuja sie, jak on sam dobrze wie, jeszcze zanim rozegral kilka meczy na mistrzostwach swiata. i tak jak napisal mariusz, niech w koncu odpocznie, moze jak dawniej najwazniejsza w jego zyciu bedzie ukochana siatkowka, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: left A prawda jest taka, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 11:15 że większość nieporozumień (zarówno w sporcie, jak i w życiu) bierze się z tego, że ludzie nie umieją ze sobą rozmawiać. Wina leży po obu stronach + PZPS. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Ja bym raczej powiedzial, ze PZPS jes tu 26.02.07, 12:25 ... glownym rozgrywajacym. Zagadka - na czym bardziej zalezy dzialaczom PZPSu: 1. Na Lidze Swiatowej, z ktorej zwiazek otrzymuje spore gratyfikacje (sponsorzy i premie dla zwiazku). 2. Na mistrzostwach europy - gdzie, w przypadku wygranej, to PZPS placi zawodnikom premie, a wiec o pieniadze sam sie musi postarac. Taki drobcny quizz na rozruszanie szarych komorek....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polly Re: Ja bym raczej powiedzial, ze PZPS jes tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 13:27 Proszę, proszę...r306 - alfa i omega reprezentacji i jedyny w swoim rodzaju rzecznik prasowy Mariusza Wlazłego...Z tego co pamiętam cała sprawa dotyczy zachowania Wlazłego, a nie premii związanych z występami w kadrze ( albo w repie- swoją drogą miałam niezły ubaw z tego "siatkarskiego" slangu). Ale miło z Twojej strony, że uświadomiłeś nam, że Wlazły tak wspaniałomyślnie zrezygnował z ewentualnych premii etc. Ciekawa jestem, czy wiesz Kibicu ile Wlazły zarabia w Skrze ( GW pisała na ten temat kilka m- cy temu ) ?? A i jeszcze jedno : Wlazły wykonuje swój zawód dobrowolnie, nikt w kajdankach na trening nie przyprowadza, skoro jednak jest mu tak źle, to niech zmieni zawód. Inni siatkarze też mają prawo do narzekań, a z tego co wiem to Winiarski i Świderski grają w dużo cięższej lidze niż jaśnie wielmożny hrabia Wlazły i nie płaczą jak. Nie odbieram mu prawa do gorszego samopoczucia, ale podobno jest dorosły i jest profesjonalistą, więc czemu zachowuje się jak rozhisteryzowana primadonna. A i jeszcze jedno, może skra powinna zmienić lekarza klubowego i sama dać Wlazłemu odpocząć. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 No prosze, jak czlowiek cos wie, to tez zle..... 26.02.07, 14:10 Moim rodakom trudno dogodzic jak widac... Najlepiej byc w tlumie szczekaczy.... Tak sie sklada, ze nigdy nie milem przyjemnosci rozmawiac z Mariuszem. Troche bezposredniego kontaktu z kadrowiczami mialem podczas Ligii Swiatowej lata temu - gdy grali w Lodzi z Australia. (6-7 lat temu). Wowczas o Wlazlym niewielu jeszcze slyszalo, chociaz nie ukrywam, ze ja syszalem - Wlazly gral wowczas niedaleko Lodzi - to moje strony. > Z tego co pamiętam cała sprawa dotyczy > zachowania Wlazłego, a nie premii związanych z występami w kadrze A gdzie niby powiedzialem, ze Wlazlemu poszlo o pieniadze z wystepow w kadrze? Co Ty mi tu insynuujesz? > Ale miło > z Twojej strony, że uświadomiłeś nam, że Wlazły tak wspaniałomyślnie > zrezygnował z ewentualnych premii etc. Trzeba jeszcze wiedziec o czym sie czyta i co sie pisze - o premiach napisalem w kontekscie premi w Lidze Swiatowej - tam placi to FIVB - nie PZPS.... I placi znacznie wiecej niz PZPS... Nie zrozumiales tez kontekstu - Wlazly nie rezygnuje z gry w reprezentacji, gdzie na profity liczyc nie moze, a jedynie wlasnie z rozgrywek Ligii Swiatowej, gdzie miodu jest sporo... To nie jest wspanialomyslnosc wobec zwiazku. Wiec pudlo - kolejne. PZPS wsciekl sie na Wlazlego wlasnie DLATEGO, ze taka postawa uderza wlasnie w PZPS :) Bo PZPS ciagnie sporo kasy gdy druzyna wygrywa w tych rozgrywkach. Juz wielokrotnie w historii naszych startow komeentatorzy siatkowki dziwili sie, dlaczego PZPS forsuje polskich zawodnikow w tych rozgrywkach wypalajac ich przed waznymi imprezami.... Odpowidz jest jedna - kasa dla zwiazku.... > Ciekawa jestem, czy wiesz Kibicu ile Wlazły zarabia w > Skrze Dlatego nie dziwie sie, ze nie rzuca sie na pieniadze jakie moglby zarobic w LS - a tylko pilnujac tego co ma w kontrakcie stara sie zadbac o swoje sdrowie i gre w klubie.... To raczej swiadczy o tym, ze juz w tak mlodym wieku ma niezle poukladane w glowie... > Wlazły > wykonuje swój zawód dobrowolnie, nikt w kajdankach na trening nie przyprowadza Tylko zapomniales napisac - ze zawodem tego pana jest gra w siatkowke w klubie.... I od tego sie nie miga. Reprezentacja kraju nie jest zawodem. > Inni siatkarze też mają > prawo do narzekań, a z tego co wiem to Winiarski i Świderski grają w dużo > cięższej lidze niż jaśnie wielmożny hrabia Wlazły Jak widze przeoczyles moja uwage, ze zycze Wlazlemu dobrego kontraktu wlasnie we Wloszech.... I podalem rowniez uzadadnienie - bo tam sie o zdrowie zawodnikow dba.... > A i > jeszcze jedno, może skra powinna zmienić lekarza klubowego i sama dać Wlazłemu > odpocząć. Po erze Mazura, ktory tych ludzi wyeksploatowal na maxa, wlasnie w Skrze przyslo opamietanie. Nie zauwazyles tego? Jaka szkoda.... > Miłego dnia. I duzo zdrowia zycze.... Zajechac sie, w kazdej pracy - jest sie bardzo latwo... Odpowiedz Link Zgłoś
johndoe Re: Ja bym raczej powiedzial, ze PZPS jes tu 26.02.07, 14:17 po raz pierwszy od miesiecy piszesz z sensem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cr Re: Wlazły: Będę miał okazję odpocząć IP: *.echostar.pl 27.02.07, 21:51 . zreszta w kluczowych spotkaniach mistrzostw > swiata tez zagral, niestety, przecietnie. lal chinczykow, japonczykow i inne > zespoly siatkarskiego trzeciego swiata, w tych waznych, jakos sie nie kleilo. nie wiem jakie ty mistrzostwa oglądałeś/aś nie ma co sie podniecać. najdalej na ME wlazły będzie znów w kadrze zobaczycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Wlazły: Będę miał okazję odpocząć IP: 165.72.200.* 26.02.07, 11:23 Ma 24 lata i sam nie wie czego chce. Raz ze nie bedzie grac teraz "placze" ze nie w kadrze. Chlopaku dorosnij !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny Re: Wlazły: Będę miał okazję odpocząć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 11:31 On bardzo dobrze wie czego chce.Chce jeszcze kilka lat pograć w siatkówkę na najwyższym poziomie.Dlatego musi się szanować i dbać o swoje zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Wlazły: Będę miał okazję odpocząć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 11:53 Wlazłemu woda sodowa uderzyła do głowy. To prawda jest medalistą, ale dzięki trenerom, sam nic by nie zrobił. I to nie on ma prawo decydowac. Ma pretensje, że jego źle potraktowano,że ma 24 lata, a on zachowuje się jak rozkapryszone dzieciak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bergi chłopiec Władzio IP: 212.244.156.* 26.02.07, 13:49 jak ktoś zachowuje się jak chłopiec to niech się nie dziwi... głoszenie prasie że domaga się urlopu i grozi nie stawieniem się na meczach LŚ zamiast najpierw pogadać z trenerem jest zachowaniem dziecinnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 20070226 Jak ktos sie zachowuje jak chlopiec to go tak trak IP: 87.205.0.* 26.02.07, 13:51 tuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo bo się zachowujesz jak chłopiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 13:56 i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bnew Re: bo się zachowujesz jak chłopiec IP: 132.189.76.* 26.02.07, 14:08 Dokladnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genowefa Ślusarczy Wlazły: Będę miał okazję odpocząć IP: 82.177.46.* 27.02.07, 09:27 Szanowny Panie trenerze Jestem kibicem BOT Skry bełchatów, doceniam Pańskie dokonania w kadrze narodowej, dziękuję Panu za wszystko co zrobił Pan dla naszych siatkarz i nas kibiców. Panie Trenerze, Mariusz Wlazły jest bardzo młodym zawodnikiem, i proszę wziąć pod uwagę, że niejst cwanym warszawiakiem, jest skromnym siatkarzem z Wielunia, napewno nie chciał Pana urazić, ani szantarzować, prszę dopuścić myśl, że może był bezradny i popełnił nietakt, za który to ja Pana przepraszam jestem osobą dojrzała i miałam przyjemność pracować z młodymi ludźmi, to prawdziwa przyjemność. Pozdrawiam Pana i Zarząd PZPS. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Peni Genowefo - wyrazy szacunku... 27.02.07, 14:25 Mnie na taki gest nie bylo stac... Jes mi wstyd, bo fakt, faktem - tez pracowalem z mlodymi ludzmi... Jeszcze raz - wyrazy szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
mumania Re: Peni Genowefo - wyrazy szacunku... 27.02.07, 16:00 @r306 Przesledzilam caly ten watek i krew mnie zalewa jakie glupoty miejscami wypisujesz :/ uwazasz sie za pana i wladce czy co???!! Wlazly zrobil glupoty i dostal to czego chcial - urlop i czas na wyleczenie sie. Do Serie A predko nie pojedzie bo nie dorosl, a po za tym trenerzy i menedzerowie kilka razy sie zastanowia zanim mu cokolwiek zaproponuja, skoro jest taki bidny i w PLS nie wytrzymuje a w lutym juz wie ze w maju bedzie zmeczony... Skra i PZPS tez swoje dolozyli ale to Wlazly sam sobie tego nawazyl i ma. Ma tez pecha ze ma slabych doradcow i opiekunow w Skrze..lekarza tez porzadnego nie potrafili zatrudnic... zal dupe sciska. :/ Ja w pelni popieram Lozano i polecam lekture jego oswiadczenia a potem zabierac glos w sprawie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Zero merytoryki za to dluzo "krwi".... 27.02.07, 16:33 > uwazasz sie za pana i wladce czy co???!! To dziwne - widze tu pewna niekonsekwencje - masz pretensje do mnie za moje stanowcze opinie, nazywasz panem i wladca, ale jednoczesnie chwalisz Lozano, ktory wlasnie dokonal aktu pana i wladcy - co sam w rzeczonym oswiadczeniu, z ktorego trescia sie zaponzalem - podkrasla. Czyzby to kobieca natura i wynikajacy z niej brak logiki? :) > Do Serie A predko nie pojedzie bo nie dorosl Aha :) Odpowiedz Link Zgłoś
mumania Re: Zero merytoryki za to dluzo "krwi".... 27.02.07, 16:40 Napewno nie brak logiki ;) Lozano a Ty to niebo i ziemia. Ty wypowiadasz sie na tematy na ktore niekoniecznie masz wiedze a Lozano ja ma - no i ma wladze mu nalezyta. :P Ja sobie w obecnej sytuacji zdrowotnej Wlazlego w Serie A predko nie wyobrazam. Po IO ma na to duza szanse ale w tym roku praktycznie juz nie. ;) aha probuj odpowiadac merytorycznie na przyszlosc, bo narazie podbijasz temat czeste wypowiedziami nie majacymi zwiazku ze sprawa. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 No kosmos prawdziwy hehehe 05.03.07, 11:36 > Lozano a Ty to niebo i ziemia. Taaa? A po czym wnosisz? ;) Jakis punkt odniesienia? ;) > Ty wypowiadasz sie na > tematy na ktore niekoniecznie masz wiedze Tak sie sklada, ze troche tej wiedzy posiadam i co wazne umiem myslec analitycznie. > a Lozano ja ma Wedlug ostatnich doniesien z PZPSu - Lozano posluchal sie "zlych doradcow" bheheheheh > Ja sobie w obecnej sytuacji zdrowotnej Wlazlego w Serie A predko nie > wyobrazam. A gdybys uwazniej czytala, i rozumiala to co pisze, to byc wyczytala, ze napisalem, iz wlasnie przyszlosc Wlazlego lezy w jego zdrowiu, a nie w psychice... > aha probuj odpowiadac merytorycznie na przyszlosc, Tak sie sklada, ze moje slowa wlasnie sie sprawdzaja... A od Ciebie nie uslyszlem jeszcze nic merytorycznego. Odpowiedz Link Zgłoś