Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ANTY- BONIEK, ANTY -LISTKIEWICZ !!!

23.11.01, 15:55
    nie cierpie tych gości teraz.
    czepiacie się Solorza, a to oni sprzedali mu prawa do transmisji... co miał
    kolo nie kupić.
    a gadanie Bońka, że to jemu głównie zawdzięczają awans, żenada
    a polityka PZPN-u anty polskim klubom to skandal !!!
    Obserwuj wątek
      • misza01 Re: ANTY- BONIEK, ANTY -LISTKIEWICZ !!! 23.11.01, 16:10
        Prawa do MŚ sprzedawała FIFA, a nie PZPN. Boniek sprzedał ligę Canalowi i
        dobrze, bo dzięki temu mamy w ogóle naszą ligę w TV i to jeszcze robioną
        profesjonalnie przez profesjonalistów. A FIFA prawa do MŚ sprzedała temu kto
        więcej dał. Co więc chcesz od Bońka?Żeby nie Jego kontrakt z Canal +, to połowa
        polskich klubów już dziś nie istniałaby na piłkarskiej mapie Polski.
        • Gość: relom Re: ANTY- BONIEK, ANTY -LISTKIEWICZ !!! IP: *.de.deuba.com 23.11.01, 16:19
          dokladnie tak, Canal plus utzrymuje polowe polskiej ligi, wiec dla wiekszosci klubow decyzja Bonka
          w tej sprawie to zbawienie.
        • gacjan Re: ANTY- BONIEK, ANTY -LISTKIEWICZ !!! 23.11.01, 16:28
          no wiesz, w krajach cywilizowanych prawo zabrania sprzedawania meczów MŚ
          telewizji płatnej, a Boniek w sprawie Polsatu Sport maczał swoje paluchy
          I kto narzekał na Dziurowicza ??
          • Gość: relom Re: ANTY- BONIEK, ANTY -LISTKIEWICZ !!! IP: *.de.deuba.com 23.11.01, 17:07
            ja narzekalem na Dziurowicza, a jak na razie narzekac na rzady Listkiewicza i Bonka nie mam
            powodu. Poza tym o czy ty mowisz? Jakie maczanie palcow w sprawy Polsatu? Czy sadzisz, ze Boniek
            w Polsacie ma az tyle do powiedzenia? Gdzie poza tym powiedziane jest, ze prawa do transmisji nie
            moga byc sprzedawane telewizji platnej? Powiedziane jest jedynie, ze nie moga byc zakodowane
            mecze reprezetacji danego kraju, mecz inauguracyjny, oraz final i polfinal... w dodatku powiedziane
            jest a nie zapisane!!!
      • Gość: gregor Re: ANTY- BONIEK, ANTY -LISTKIEWICZ !!! IP: 213.216.77.* 23.11.01, 17:36
        Nikt się nie czepia Polsatu, że kupił te prawa, tylko że kupił jako stacja
        ogólnodostępna (bo tylko tak mógł to zrobić), a potem powstał kodowany Polsat
        Sport i tam mają być transmisje. Solorz jak wielu w tym kraju robi z nami co
        chce bo ma pieniądze, a prawa innych to on ma w nosie. Na szczęście żyjemy w
        demokratycznym kraju i możemy wspólnie coś z tym zrobić...

pozdrawiam
        • Gość: kostor Re: ANTY- BONIEK, ANTY -LISTKIEWICZ !!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.11.01, 19:02
          o sytuację z mistrzostwami pretensje powinny być do solorza.
          mi sie nie podoba zenzura jaką panowie z pzpn wprodzają do naszej ligi
          • Gość: Dexy's Re: ANTY- BONIEK, ANTY -LISTKIEWICZ !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 19:15
            Gacjan, spytaj sie Niemcow czy Anglikow czy obejrza wszystkie mecze w telewizji
            otwartej? A co do Polsatu, ja wezme i z czystym sumieniem zaplace tej
            telewizji abonament za ogladanie MS. A protesty to do TVP za to ze miala nas po
            raz kolejny w dupie.
            pozdr.
            • gacjan Re: ANTY- BONIEK, ANTY -LISTKIEWICZ !!! 28.11.01, 17:52
              Gość portalu: Dexy's napisał(a):

> Gacjan, spytaj sie Niemcow czy Anglikow czy obejrza wszystkie mecze w telewizji
              >
              > otwartej? A co do Polsatu, ja wezme i z czystym sumieniem zaplace tej
              > telewizji abonament za ogladanie MS. A protesty to do TVP za to ze miala nas po
              >
              > raz kolejny w dupie.
              > pozdr.

obejrzą, obejrzą, a nie każdy ma kasę na zapłacenie solorzowi.
              cóż, zostaje mi 1ARD, i ZDF, wyłączona fonia i Polskie Radio :-((((

dziurowicza nie lubiłem, ale miałem polską reprezentację w TVP, i to nie
              przypadek, że teraz tego nie ma.

cóż, jestem chyba zbytnim idealistą

• Gość: toler ARD/ZDF IP: *.CUSTOMER.DSL.ALTER.NET 28.11.01, 17:54
                gacjan napisał(a):

> Gość portalu: Dexy's napisał(a):
                >
                > > Gacjan, spytaj sie Niemcow czy Anglikow czy obejrza wszystkie mecze w tele
                > wizji
                > >
                > > otwartej? A co do Polsatu, ja wezme i z czystym sumieniem zaplace tej
                > > telewizji abonament za ogladanie MS. A protesty to do TVP za to ze miala n
                > as po
                > >
                > > raz kolejny w dupie.
                > > pozdr.
                >
                > obejrzą, obejrzą, a nie każdy ma kasę na zapłacenie solorzowi.
                > cóż, zostaje mi 1ARD, i ZDF, wyłączona fonia i Polskie Radio :-((((
                >
                > dziurowicza nie lubiłem, ale miałem polską reprezentację w TVP, i to nie
                > przypadek, że teraz tego nie ma.
                >
                > cóż, jestem chyba zbytnim idealistą
                >

w ARD/ZDF tylko 25 spotkan:-))) reszta na platnej Premiere World...czasy sie
                zmieniaja...niestety:(((((

pozdr.
        • Gość: Cyfra Re: ANTY- BONIEK, ANTY -LISTKIEWICZ !!! IP: *.dip.t-dialin.net 28.11.01, 17:59
          Gość portalu: gregor napisał(a):

> Na szczęście żyjemy w demokratycznym kraju i możemy wspólnie coś z tym zrobić...
          >
          > pozdrawiam
          Demokratycznym tylko z NAZWY i guzik masz w tym kraju do powiedzenia.
      • Gość: Pietrek Re: ANTY- BONIEK, ANTY -LISTKIEWICZ !!! IP: *.lublin.pl 23.11.01, 20:17
        Za obejrzenie z trybun polskiego pierwszoligowego meczu trzeba dziś zapłacić
        pewnie koło 15 PLN (nie wiem ile dokładnie, bo w Lublinie, skąd jestem,
        najwyższa liga to IV liga...)
        Na MŚ są (jeśli dobrze liczę) 64 mecze.
        64*15=960 PLN.
        Zakup dekodera + pewnie jakiś abonament to 1/3 tej kwoty, a mecze raczej na
        wyższym poziomie...
        Więc może lepiej zapłacić ca. 300 i oglądać relacje z meczów od "za 15" a nie
        minutę po rozpoczęciu (jak w TVP); chociaż ostatnio, gdy ten zasrany tenor od
        hymnu zaczął robić karierę u boku Engela - TVP wchodzi wcześniej...

A poza tym takie są prawa rynku, więc nie czepiajcie się Solorza - on
        zainwestował kasę nie po to, żeby wszystkim było dobrze, tylko po to, żeby
        wyjąć więcej niż włożył. Biznes...

pozdrawiam
      • Gość: Antul Re: ANTY- BONIEK, ANTY -LISTKIEWICZ !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 00:45
        Boniek jest najlepszym menagerem działającym w polskiej piłce, a stosowana
        przez niego metoda "brania za mordę" jest jedyną skuteczną metodą do
        zastosowania w tym kraju by cokolwiek zmienić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka