Gość: uprzaz IP: *.chello.pl 30.05.07, 15:59 siemka dostalem ta uprzaz od kumpla to jest uprzaz do paracy na wysokosciach ale ja mam do was pytanie czy moge sie w niej wspinac ?? www.treesunlimited.co.uk/CATALOGUE/PRODUCT%20IMAGES/HARNESSES/NAV.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: slawek Re: arch IP: *.astro.net.pl 30.05.07, 18:00 Tak, to jest uprząż do prac na wysokościach. Od biedy mozesz sie w niej wspinać ale jest ciężka i niewygodna do wspinaczki, ogranicza ruchy. Sprzedaj lub zamień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arch Re: arch IP: *.chello.pl 05.06.07, 20:13 chcialbym uslyszec troche wiecej opinni a nie 1 ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
milus22 Re: arch 08.07.07, 11:22 Poza wagą i wygodą należy wziąć pod uwagę surowce zktórych jest uszyta. Często producenci do uprzęży roboczych b. często używają tzw surowców statycznych, ponieważ w pracach nie przewiduje się lotów. Taka uprząż ma atest statyczny. Wspinaczkowa, z kolei to materiały i atesty dynamiczne wytrzymująca szarpnięcie po locie. Radziłbym pamiętać o tym i jeśli chcesz się wspinać w roboczej uprzęży to tylko ze sztywną asekuracją (czyli na wędkę, z minimalnym luzem). Takie jest moje zdanie. Życzę skukcesów. Miluś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arch Re: arch IP: *.chello.pl 10.07.07, 07:38 dzieki za info ale juz sprzedalem ta uprzaz . kupilem sobie lhoste Odpowiedz Link Zgłoś